Dodaj do ulubionych

słuchałem wczoraj radia maryja

IP: 213.216.66.* 07.04.03, 14:59
i jestem nie bardzo za nimi. cywilizuja sie z kazdym dniem jak Pan lepper.
wiadomo lepper jest teraz przystojny jak deniro albo majami wajs. tydzien
temu był Płażyński [mason i agent kgb] wczoraj w nocy Ziobro. do czego to
zmierza ja sie pytam? czy dojdzie do utworzenia stalego niedzielnego
kącika "Redaktor Szechter Odpowiada"? dobry boze ja przekrecam galke
radioodbiornika by usłyszec przaśne staropolskie "jude raus" a nie jakiestam
och, ach, prosze, kurwa, dziekuje za uwage.

5040
Obserwuj wątek
    • Gość: Jureek Re: ... a nie dzwoniłeś wczoraj do nich? IP: 212.185.202.* 07.04.03, 15:23
      Tak gdzieś między jedenastą a dwunastą przed południem był taki dość dziwny telefon. Po powitalnej formułce dzwoniący słuchacz wydał z siebie dziki wrzask, ojciec prowadzący szybko go wyłączył i coś jeszcze mówił o zakłóceniach na linii. Tak sobie pomyślałem, że skoro RM coraz mniej Ci się podoba, to może w ten sposób wyraziłeś swój sprzeciw.
      Jurek
    • bimi Re: słuchałem wczoraj radia maryja 07.04.03, 15:58
      Gość portalu: siedem napisał(a):

> i jestem nie bardzo za nimi. cywilizuja sie z kazdym dniem jak Pan lepper.
      > wiadomo lepper jest teraz przystojny jak deniro albo majami wajs. tydzien
      > temu był Płażyński [mason i agent kgb] wczoraj w nocy Ziobro. do czego to
      > zmierza ja sie pytam? czy dojdzie do utworzenia stalego niedzielnego
      > kącika "Redaktor Szechter Odpowiada"? dobry boze ja przekrecam galke
      > radioodbiornika by usłyszec przaśne staropolskie "jude raus" a nie jakiestam
      > och, ach, prosze, kurwa, dziekuje za uwage.

To pewnie wynika z tego, iż stałem się ostatnio przewrażliwiony, ale dla mnie
      Radio Maryja to to samo co Liga Polskich Rodzin. A liga poliskichrodzin, choć
      bardzo polska, to jednak, moim zdaniem jest częścią tej samej semickiej
      pseudodemokratycznej mafii co cała reszta ugrupowań w naszym sejmie. I nie
      tylko ugrupowań, ale w ogóle elit tzw. politycznych, kulturalnych i innych, w
      których ważną rolę grają plecy.

Co ciekawe, pomimo przewrazliwienia, nie odczuwam tego w stosunku do posłów
      Samoobrony. Po prostu nie wyczuwam tak wielkiego fałszu w ich poglądach. Może i
      są one kretyńskie, tudzież roszczeniowe, ale przynajmniej nie brzmią: 'jesteśmy
      katolikami i kochamy papieża, dlatego pomagamy Amerykanom mordować
      Irakijczyków'.
      Tak wiem, LPR przecież nie pomaga. Może i nie pomaga, ale nie zauważyłem też,
      żeby specjalnie przeszkadzała. To samo Radio Maryja.
      • Gość: Elvis Ło Jezu IP: *.po.punkt.pl / 10.0.16.* 07.04.03, 16:21
        Już miałem walnąć jakiś komentarzyk, ale niestety to mnie walnęło - walnęło
        mnie (z siłą amerykańskiego tomahawka) stwierdzenie, że tylko ludzie z
        samoobrony nie kłamią (no nie liczyć Leppera). Ba oni jedyni robią napradę to
        co deklarowali: walczą o swoje interesy (niestety nikogo innego). O kurde,
        powiedziałem coś pro samoobronnego... żle ze mną.
        Dobra przeszło mi, ale z tym stwierdzeniem o Radyju się i tak nie zgadzam.
        • bimi Re: Ło Jezu 07.04.03, 16:31
          Gość portalu: Elvis napisał(a):

> Już miałem walnąć jakiś komentarzyk, ale niestety to mnie walnęło - walnęło
          > mnie (z siłą amerykańskiego tomahawka) stwierdzenie, że tylko ludzie z
          > samoobrony nie kłamią (no nie liczyć Leppera).

Wszyscy kłamią. Ja napisałem jedynie, ze w poglądach samoobrony nie widać
          takiego fałszu. Nie ma tak, że mówią jedno, a robią coś zupełnie odwrotnego.
          Nie ma tak, że przed wyborami są za aborcją, a po wyborach przeciw. Albo że
          jeden pan (sekretarz) napierdziela na kościół, a drugi (przewodniczący) pije
          brudzie z Glempem. A wszystko to po to, aby wilk był syty i owca cała.

> Ba oni jedyni robią napradę to
          > co deklarowali: walczą o swoje interesy (niestety nikogo innego). O kurde,
          > powiedziałem coś pro samoobronnego... żle ze mną.

Każdy walczy o swoje interesy. A już na pewno każdy polityk.

> Dobra przeszło mi, ale z tym stwierdzeniem o Radyju się i tak nie zgadzam.

Z czym konkretnie? Że jest z tej samej mafii? A skąd niby mają pieniążki na
          działalność? Mi się nie chce wierzyć, że Ojciec Rydzyk sam je uzbierał...
          • Gość: Elvis Re: Ło Jezu IP: *.po.punkt.pl / 10.0.16.* 07.04.03, 16:46
            Nie zgadzam się że RM i LPR nie przeszkadza. Gdybyś miał niedaleko (wredną)
            sąsiadkę która jest w tych klimatach też byś zmianił zdanie. Tak nawiasem
            mówiąc to RM jest całym stylem życia dla tych ludzi tak jak np siłownia albo
            mecze p.nożnej dla innych - świata poza tym nie widzą.

Co do Samoobrony to źle napisałem ale chodziło mi z grubsza o to samo.
            • bimi Re: Ło Jezu 07.04.03, 16:59
              Gość portalu: Elvis napisał(a):

> Nie zgadzam się że RM i LPR nie przeszkadza. Gdybyś miał niedaleko (wredną)
              > sąsiadkę która jest w tych klimatach też byś zmianił zdanie. Tak nawiasem
              > mówiąc to RM jest całym stylem życia dla tych ludzi tak jak np siłownia albo
              > mecze p.nożnej dla innych - świata poza tym nie widzą.
              >
              > Co do Samoobrony to źle napisałem ale chodziło mi z grubsza o to samo.

Nie twierdzę, ze słuchacze Radia Maryja i elektorat LPR nie są przeciwnikami
              wojny. Są - wszyscy Polacy są.
              Twierdze jedynie, że ani LPR ani RM nie robią tyle, ile tak naprawdę powinny,
              jeśli są tak bardzo przeciw. Coś tam krzyczeli w Sejmie, ale na krzyczeniu się
              skończyło. Tymczasem jak szło o sprzedaż jakichś tam elektrycznych zakładów
              Niemcom (zamiast komu innemu?) to okupowali mównicę w Sejmie przez całą noc.
              A papież przecież nie miał nic przeciwko tamtej prywatyzacji... smile
              • Gość: siedem to był wątek moralnego niepokoju IP: 213.216.66.* 08.04.03, 08:02
                bimi napisał:

> Gość portalu: Elvis napisał(a):
                >
                > > Nie zgadzam się że RM i LPR nie przeszkadza. Gdybyś miał niedaleko (wredną
                > )
                > > sąsiadkę która jest w tych klimatach też byś zmianił zdanie. Tak nawiasem
                > > mówiąc to RM jest całym stylem życia dla tych ludzi tak jak np siłownia al
                > bo
                > > mecze p.nożnej dla innych - świata poza tym nie widzą.
                > >
                > > Co do Samoobrony to źle napisałem ale chodziło mi z grubsza o to samo.
                >
                > Nie twierdzę, ze słuchacze Radia Maryja i elektorat LPR nie są przeciwnikami
                > wojny. Są - wszyscy Polacy są.
                > Twierdze jedynie, że ani LPR ani RM nie robią tyle, ile tak naprawdę powinny,
                > jeśli są tak bardzo przeciw. Coś tam krzyczeli w Sejmie, ale na krzyczeniu
                się
                > skończyło. Tymczasem jak szło o sprzedaż jakichś tam elektrycznych zakładów
                > Niemcom (zamiast komu innemu?) to okupowali mównicę w Sejmie przez całą noc.
                > A papież przecież nie miał nic przeciwko tamtej prywatyzacji... smile

ale nikt tego nie zauwazyl. no dobra Bimbam lekko blusa poczul. "wszyscy
                kłamiom" nie wiem ile w tym prawdy jest ale ponoc olszewski i maciarewicz
                [nawieksi radiomaryjcy] za wojna glosowali. co do leppiego to on antywojenny
                jest poniewaz 84% spoleczenstwa takie jest a on otwarcie mowi ze chce 50%
                mandatów.

5040
                • Gość: Galba Sprostowanko IP: 213.17.161.* 08.04.03, 08:15
                  > ale nikt tego nie zauwazyl. no dobra Bimbam lekko blusa poczul. "wszyscy
                  > kłamiom" nie wiem ile w tym prawdy jest ale ponoc olszewski i maciarewicz
                  > [nawieksi radiomaryjcy] za wojna glosowali. co do leppiego to on antywojenny
                  > jest poniewaz 84% spoleczenstwa takie jest a on otwarcie mowi ze chce 50%
                  > mandatów.
                  >
                  > 5040

Panowie Maciarewicz i Olszewski, z tego co wiem, są w niełasce u Ojca Tadeusza.

G.
                  • Gość: camel koryto... IP: *.dip.t-dialin.net 08.04.03, 08:22
                    nie czarujmy sie ..kazdy pcha sie do koryta, musi sie nazrec tyle ile pomiesci
                    bo przyjda inne wieprze i go wykopia. Niestety w Polsce nie ma elit
                    politycznych, ktore mogly by nas dumnie reprezentowac. Polscy politycy to
                    ludzie sila od cepa oderwani i wiedza, ze skoro i tak nic nie zmienia to
                    przynajmniej stan majatkowy sie im poprawi.

camel
                  • Gość: siedem Re: Sprostowanko IP: 213.216.66.* 08.04.03, 08:29
                    Gość portalu: Galba napisał(a):

> Panowie Maciarewicz i Olszewski, z tego co wiem, są w niełasce u Ojca
                    Tadeusza.

ja tego nie wiem. kiedy mnie telewizor zmierzi zapodaje radio i szukam gdzie
                    gadaja. zazwyczaj gadaja w RM a tam Maciarewicz w najlepsze udowadnia ze
                    łaciata to nie krowa na pytanie pewnej pani "dlaczemu LPR za kase bigotek
                    finansowała wejscie do knesejmu ślizgaczy z Platfusa Obywatelskiego w
                    białymstoku czy gdziestam?". Wydaje mi sie ze RM naznaczyło goracym zelazem z
                    napisem "zydy" Maciarewicza i Olszewskiego ale tutaj nie o "zydy" chodzi to
                    jest cos innego i ja sie TEGO dowiem

5040
                    • Gość: Galba Przyjacielska rada IP: 213.17.161.* 08.04.03, 08:46

> ale tutaj nie o "zydy" chodzi to
                      > jest cos innego i ja sie TEGO dowiem

Dobrze ci radzę, zostaw TO. ONI dużo mogą. Muszę kończyć...

G.
                • bimi Re: to był wątek moralnego niepokoju 08.04.03, 09:13

> "wszyscy
                  > kłamiom" nie wiem ile w tym prawdy jest ale ponoc olszewski i maciarewicz
                  > [nawieksi radiomaryjcy] za wojna glosowali.

Wszyscy, wszyscy. Niedawno leciał w telewizji program o tym, jak człowiek już
                  od dziecka uczy się kłamać. Jest to podobno przejaw dojrzewania umysłu... smile

> co do leppiego to on antywojenny
                  > jest poniewaz 84% spoleczenstwa takie jest a on otwarcie mowi ze chce 50%
                  > mandatów.

Tego nie wiesz. Możne oczywiście powiedzieć, że Lepper jest przeciw wojnie, bo
                  robi to pod publikę. Ale jako że nie ma na to dowodów, ani poszlak, to równie
                  dobrze można by coś takiego zarzucić mnie, tobie czy papieżowi.
                  • Gość: Galba Bimiego chwila szczerości IP: 213.17.161.* 08.04.03, 09:21
                    bimi napisał:

> można by coś takiego zarzucić mnie (...) czy papieżowi.

Odrzućmy fałszywą skromność. Bimi tylko z kurtuazji uhonorował Jana Pawła II
                    umieszczeniem Go w jednym zdaniu ze swą własną osobą.

G.
                    • bimi Re: Bimiego chwila szczerości 08.04.03, 09:30
                      Gość portalu: Galba napisał(a):

> bimi napisał:
                      >
                      > > można by coś takiego zarzucić mnie (...) czy papieżowi.
                      >
                      > Odrzućmy fałszywą skromność. Bimi tylko z kurtuazji uhonorował Jana Pawła II
                      > umieszczeniem Go w jednym zdaniu ze swą własną osobą.

Galba opowiedz nam raz jeszcze jak to dzielni Amerykańscy komandosi odbijali
                      Jessice Lynch z irackiego szpitala pełnego zamaskowanych żołnierzy, w którym
                      łamano jej nogi, dźgano nożami i poddawano wszelkim innym torturom.
                      I nie zaponij wspomniec o tym, że nikt podczas tej akcji nie zginął. I że pani
                      Jessica, po powrocie do kraju okazała się zdrowsze niż przed wyjazdem.

To zresztą pewnie dlatego, że w końcu zawieziono ją do szpitala - w USA nie
                      było jej na o stać... smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka