hasz0 22.03.07, 09:29 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4005058.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danus01 Re: __________Pierwsze słowa prawdy komunisty 22.03.07, 09:35 "Takiego oblicza Józefa Oleksego publiczność jeszcze nie znała - dodał Olejniczak" ale sie skrywal ten tajny TW! dostal rozkaz 'mowienia' co wie? ta polityka bywa jednak czasami ciekawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Kolejne słowa głupoty PiSiórkowego populisty 22.03.07, 12:54 Dla ciebie prwada to to co ci aktualnie pasuje. Gdyby to samo bredził na temat PiSiórków zapałał byś swiętym oburzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________coby wie toby nie boby Wikulowi było źle 22.03.07, 14:08 czyli kolejny aquanetowy PROTOKÓŁ ZEZNAŃ WIKULA NA MĘKACH wzorowany na przysłowiowym pleceniu Piekarskiego na mękach. wikul napisał: > Dla ciebie prwada to to co ci aktualnie pasuje. Gdyby to samo bredził na temat > PiSiórków zapałał byś swiętym oburzeniem. #: "byś" nie pisze się osobno! Gdyby Ś krytykował kaczy udział w Afganistanie w którym nie wygrało ani ZSRR ani USA - zapłąłbym Sw. Obu Rżeniem? Pomny smrodu świnskich ferm offsetowych i zdrady Roosveltha chwaliłbym tarczę - w którą każdy wróg wali najpierw swe ciosy? Pomny dotacji 30 mln $ i 300 mln wydatków na jedną zmianę w Iraku i wdzięczności Izraela i USA chocby tylko za Morela, Gąsiorowskiego i wizy - pałałbym SW OBuRżeniem? A tempo "reform" Zyty jej i Religi pokazywane "figi"? A Singerowe kabarety? "Gdy w Chicago umrze Jan Kowalski, obywatel USA, nie zostawiając spadkobierców - to kto po nim dziedziczy? Kongres Polonii Amerykańskiej (którego był członkiem?), III Rzeczpospolita Polska? Oczywiście: NIE! I nikomu by nawet to do głowy nie przyszło. Gdyby KPA lub III RP zgłosiły się z takim roszczeniem, oskarżono by je o "typowy dla Polaków nacjonalizm" i po prostu bezczelność. JKM" Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Pisze sie pisze, przemądrzały naiwniaku 23.03.07, 22:24 hasz0 napisał: > "byś" nie pisze się osobno! Pisze sie pisze, przemądrzały naiwniaku. Sprawdź w słownikach. Zazwyczaj nie zwracam uwagi na błędy innych bo samemu mi się zdarzają ale teraz postaram się sprawdzać twoje bełkotliwe wypociny. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ________Wikulu, kolejny ponuraku spasuj! 24.03.07, 23:03 I wyjdź na świeże powietrze. Rozejrzyj się: WIOSNA! Wszystkie już naokoło tłumoki - co wierzyły w Kwasniewskiego, Borowskiego, Olejniczaka, Oleksego, w całe to SLDe ze Szmajdzińskim, Janikiem, Millerem pochowały się ze wstydu! Ci co jeszcze niesłyszeli o zdaniu PO - "partii rozsądku i tolerancji" niech posłuchają dziś uważnie Tuska! Bronią SLD Tusk, Komorowski, Niesiołowski, Lis ,Olejnik, Żakowski Najsztub ,Parandowska... Okazuje się, ze Kaczyńscy z Macierewiczem od 17 lat maja rację! Państwo polskie na najwyższych urzędach owiniete było siecią złodziei i bandytów zabijali niewygodnych "trzykrotnym samobójstwem" albo kulką prosto w czoło posłów, ministrów, generałów nawet głownego szefa policji! PiS i obecny rząd i prezydent są znienawidzeni przez tych bandytów i złodziei. Są zwalczani przez partie córy i ciche przyjaciółki PZPR oraz esbeckie media. Nienawidzi ich Platforma Ratunkowa Tuska i Olechowskiego. A Kwach nareszcie panikuje nie na żarty: - "To prawdziwe ZAGROŻENIE!" - "WSZYSTKIE SZCZURY NA POKŁAD!" Wystarczyło ponad rok rządów i całe to tego łajdactwo samo się obnażyło w walce o szmal. A Ty jak ten durny atakujesz.... #-a! Gdy wszyscy wokół już ujrzeli spadające MASKI złodziei i bandziorów z przyszywanymi tytułami i kontami szwajcarskimi z pilnującymi ich kont w Ameryce i Szwajcarii pospolitymi bandytami - powypuszczanymi z paszportem z dożywotnich cel dla morderców. Oj Wikul! Ja już nie muszę teraz tu nic Wam pisać! Teraz pisze to co ja kiedyś - SAMO ŻYCIE! Masa krytyczna opóźnionej bomby zegarowej została przekroczona - im później tym gorzej! Nawet jesli teraz szczury na pokładzie sie uratują zmiażdży ich następna fala tsunami jaka sami wzburzą! Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ____lepiej zanalizuj wypowiedzi Tuzka - nie Tuza! 24.03.07, 23:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=59611481 Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 obrona zasad cywilizacji zachodniej 25.03.07, 09:02 szach0 napisał: > Bronią SLD Bronią zasad cywilizacji zachodniej. Wiec wedlug Ciebie ukrywaja cos co maja na sumieniu. To jest ten 1 procent roznic miedzy nami, ktorego nigdy nie pojmiesz. Jestes ze swiata 2000lat starych, obludnych semickich zludzen, urojen, szalbierstw, judzen,... Ja wielokrotnie pisalem, ze taka lewice w polaczkolandii nalezy unicestwic. Ale takie metody unicestwia polaczkolandie. Tez dobrze. Zasluzyla sobie taka "tolerancja" dla wrogow demokracji i wyborcza glupota polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 dowody do prokuratury 25.03.07, 09:08 szach0 napisał: > Państwo polskie na najwyższych urzędach owiniete było siecią złodziei i > bandytów Nie pomawiaj. Przedstaw dowody, ktore przekonaja sad. Ploteczki po pijaku to nawet nie sa zeznania. No poziomie ploteczek to nawet sie zgadzam z Oleksym, Macierewiczem i Haszem. Szczegolnie gdy juz wypije wiecej niz 1/2 litra wody na twarz. Chciejstwo to nie jest ani prawo, ani sprawiedliwosc. To jest typowy pisuar. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: dowody do prokuratury 25.03.07, 09:33 rycho7 napisał: > No poziomie ploteczek to nawet sie zgadzam z Oleksym, > Macierewiczem i Haszem. Szczegolnie gdy juz wypije wiecej niz 1/2 litra wody > na twarz. > Haszu i haszopodobni zyja po prostu ploteczkami i się nimi onanizują, a jak przyjdzie do konkretów to chowaja się za firanką, coby sąsiad nie dostrzegł lornetki A. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: dowody do prokuratury 25.03.07, 09:52 Ona – dlaczego wychodzisz na balkon , gdy zaczynam śpiewać ?! 0n – bo chcę by sąsiedzi nie myśleli , ze cię zarzynam..... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: dowody do prokuratury 26.03.07, 00:35 stormy_weather napisał: > Ona – dlaczego wychodzisz na balkon , gdy zaczynam śpiewać ?! > 0n – bo chcę by sąsiedzi nie myśleli , ze cię zarzynam..... To przypomina sytuację na tym forum : Hasz0 - dlaczego opuszczasz wątek, gdy zaczynam mówić ? 0n – bo chcę by sąsiedzi nie myśleli , ze cię zarzynam..... Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ___________dowody do prokuratury panie prezydencie 25.03.07, 20:21 PiS to Prawo i Sprawiedliwość czy podsłuch, inwigilacja, szczucie? - pytał dziś Aleksander Kwaśniewski. W innych okolicznościach przyrody może i byłoby to zabawne. Ale w obecnych mało kogo bawi. Wojciech Sokołowski, bloger z Salonu24, nie pozostawia na byłym prezydencie suchej nitki: Jeśli przyjąć że jest to prawda, że PiS znaczy tak jak rozumie to Aleksander Kwaśniewski, to znaczy że za PiS stoją faktycznie potężne siły. I to takie, o których nijak nie można powiedzieć, że mają propisowskie sympatie. Któż taki stoi za PiS? Prekursor - czyli Adam Michnik: Przede wszystkim Adam Michnik i "GW". Nie kto inny bowiem jak redaktor naczelny nagrał, jak się z nim Rywin umawiał na łapówkę za ustawę. Wywołując tym samym wielką burzę, na której także PiS urosło polityczne poparcie. Sitwa profesjonalistów: Sekielski i Morozowski wespół z Renatą Beger: Do PiS należą także najwyraźniej Tomasz Sekielski i Andrzej Mrozowski, do spółki z Renatą Beger. Tyle że ich prowokacja nie udała się tak dobrze jak Michnikowi. Ale przynajmniej pokazała, jak słaba jest w tym kraju opozycja. I zaszczepiła PiS na podobne numery. Za PiS stoi też bardzo potężny człowiek: Ale to nie wystarcza. Nie dość że PiS opanował i największy dziennik w kraju i najbardziej atrakcyjną telewizję, to chce nas wszystkich zagazować. Dzięki pośrednictwu Gudzowatego, i jego Bartimpexu, który jak wiadomo kluczową rolę odgrywa, w handlu tym dobrem pomiędzy nami a Rosją. Zapewne gaz nabierze jakiś tajemniczych właściwości dzięki, którym Polacy jak jeden mąż zaczną głosować na PiS. Jak konkluduje Sokołowski: Z takimi siłami, układ nie ma szans, choćby nie wiem jak próbował, przegra. Fakt, układ nie ma szans. Marnie też widzę szanse Kwaśniewskiego na wielki powrót. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ________Wikulu, kolejny ponuraku spasuj! 25.03.07, 09:31 szach0 napisał: > > Okazuje się, ze Kaczyńscy z Macierewiczem od 17 lat maja rację! > > Państwo polskie na najwyższych urzędach owiniete było siecią złodziei i > bandytów zabijali niewygodnych "trzykrotnym samobójstwem" albo kulką prosto w > czoło posłów, ministrów, generałów nawet głownego szefa policji! > Wiesz co Tadziu. Z Twoim sposobem patrzenia na świat można wszystko udowodnić, a najlepsze to jest owo oskarżenie ONYCH jest cymesik.Kto?Konkretnie kto stoi za strzelaniem do Papały i Sekuły? A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _Dziwne ale prawdziwe: - nie rozmawiamy o Oleksym 25.03.07, 19:30 o jego języku, o jego tajnej wiedzy, wynikającej z piastowanych funkcji państwowych i partyjnych, o opinii prominentnych polityków (znamienna wypowiedź Gowina z PO a dzienniku TVP sprzed chwili, potwierdzająca oceny byłego premiera rządu polskiego, marszałka sejmu, ministra spraw wewnetrznych, szefa partii znajacego Ałganowa, Gudzowatego, Kwaśniewskiego, Millera) ale atakujemy "ad personam" ile wlezie zgodnieze spostrzeżeniem: Gudzowatego w rozmowie z Michnikiem: - "Jedni są w obozie amerykańskim, drudzy w rosyjskim, trzeci w brytyjskim, niemieckim, francuskim - k... - nikogo nie ma w obozie polskim." a AG schizofrenicznie o mnie: "bujaj się człowieku z żelaza - czyli po prostu komuszku z poprzedniej epoki" - kto tu broni SLD ? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 ci, ktorzy maja do ukrycia 25.03.07, 21:39 hasz0 napisał: > - kto tu broni SLD ? Jestes przypadkiem beznadziejnym. Ja pisalem, ze taka lewice w Polsce nalezy unicestwic. To jest dowod na to, ze ich bronie i mam do ukrycia wiele na sumieniu. Jestem czerwonym bandyta = ateista. Nigdy nie pojmiesz obrony ZASAD. Zasad a nie Twoich "Wartosci". Nawet Twoje pomowienie nie jest dowodem dla sadu. Niewinnym sie jest do prawomocnego wyroku sadu. Konferencja prasowa ministra Zero jest cyrkiem lamania zasad. Masz dowody na SLD to je dostarcz do sadu. Ja dowodow nie mam. Mam jedynie swa opinie i niechec. Ale ja wiem, ze to nie dowody. To jedynie jeden glos wyborcy jak mi sie zechce przyjechac na wybory (niezmiernie watpliwe). Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: _Dziwne ale prawdziwe: - nie rozmawiamy o Ole 26.03.07, 07:01 > "bujaj się człowieku z żelaza - czyli po prostu komuszku z poprzedniej epoki" > > - kto tu broni SLD ? No widzisz Tadziu jaki z Ciebie gapa? Przeczytaj sobie jeszcze raz swój post sprzed mojego wpisu , a moze załapiesz, że to była kontrreakcja na Twój atak 'ad personam' (jak to ładnie sie pisze), których Ty oczywiscie nie stosujesz , ale tylko w swoim mniemaniu. Za diabła nie wymyslę na jakiej podstawie wyciagasz wniosek ,że bronie SLD. Ja bronie jedynie zasady,że nie mozesz obwiniac na podstawie plotek....kuredesz Czy Ty wiesz co o Tobie gadają w okolicy???Gdybym w to wierzył , to powinieneś gnić w kryminale. Dowody Tadziu.Dowody, a nie jakies tam bajanie.O tym ,że towarzystwo się wzbogaciło na władzy , to ja wiem (tak samo jak obecny salonik), ale nalezy udowodnic,ze było to z pogwałceniem prawa, bo inaczej zawsze bedziemy mieć rewolucję niezadowolonych z takiego stanu rzeczy,że jedni sie bogacą , a drudzy nie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg errata 26.03.07, 07:02 andrzejg napisał: > Czy Ty wiesz co o Tobie gadają w okolicy???Gdybym w to wierzył , to powinieneś > gnić w kryminale. > Moja wiara nie ma tu nic do rzeczy. Wstaw :'Gdyby na to były dowody' Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Jak ktoś o zupie to ty o dupie, jak zwykle. 26.03.07, 00:42 szach0 napaskudził jak zawsze: > I wyjdź na świeże powietrze. Rozejrzyj się: ... Przestań w końcu pie..ć nie na temat. Zarzuciłeś mi niesłusznie błąd, więc albo przyznaj się do tego i przeproś albo udowodnij że nie mam racji. Nie dociera do tego pustego łba ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Jak ktoś o zupie to ty o dupie, jak zwykle. 26.03.07, 07:03 wikul napisał: > > Przestań w końcu pie..ć nie na temat. Zarzuciłeś mi niesłusznie błąd, > więc albo przyznaj się do tego i przeproś albo udowodnij że nie mam racji. > Nie dociera do tego pustego łba ? Nie przyzna się.Pójdzie w zaparte,będzie się wił z odpowiedzią... jak to nieraz już odczułem na własnej skórze A. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat ______________parada krętactwa polemicznych gburów 26.03.07, 09:09 Napisałem TYLKO tyle w tym wątku "Pierwsze słowa prawdy komunisty" - zwierzenia o kolegach podpitego Oleksego o Olejniczaku, że to narcyz,o Kwaśniewskim - krętacz, a Szmajdziński - buc nadęty. - Oluś zawsze był krętaczem i to małym krętaczem - mówił Oleksy o Kwaśniewskim Choć wiecie doskonale o kłamstwie publicznym na temat wykształcenia i majątku żony wybieracie prymitywne inwektywy, oczywiste oszczerstwa i podły język nie wypominając stałych nieporozumień gdy Rycho7 odpowiada na kwestie AG i odwrotnie jak np. TU ja do AG gdy mnie nazwał kouszkiem a R7 atakiem: ........ a AG schizofrenicznie o mnie: "bujaj się człowieku z żelaza - czyli po prostu komuszku z poprzedniej epoki" - kto tu broni SLD ? HASZCZ########: kretacze tak mają - udają, ze AG to R7 piszą, że nie ma dowodów choć są oczywiste i dodatkowo podałem cytat na ten temat. Zarzucają, że to nie oni atakują "ad personam" tylko ja. Gdy pytam kiedykolwiek o linki na dowód - nie podadzą - bo skąd! Ostatnio pytałem znów AG dlaczego obrażą - doczekałam się tylko kolejnej obrazy i ponowienia z nowym bezpodstawnym zarzutem! Taktyka przegrańców - zamilczać prawdę ktetacytwem i pluciem! Tak robi teraz SLD - Oleksy ocenił Gudzowaty nagrał a i tak winne PiS-u przecieki! I kolejne plucie - byle odwrócic uwage od przekretów krętactwa! A do Wikula sprawdziłeś "zapałałbyś" - nie krytykuję tarczy i nowego świńskiego ofssetu? - przedłużenia wojsk w Iraku? - Zyty i Religi? """"" "Nigdy nie pojmiesz obrony ZASAD. Zasad a nie Twoich "Wartosci". "Niewinnym sie jest do prawomocnego wyroku sadu." "Pozdrawiam Rycho7" """"" Kwach kłamie i kręci. Nie stawia się przed Komisją. Uwalnia zbrodniarza by pilnował kont banku w Szwajcarii. Oleksy b. min. Spraw Wewnetrznych, b. Premier Polski, szef SLD to potwierdza• A Rycho7 gdy otworzę wątek z linkiem z gazety na ten temat broni kogo? Sam odpowiada tak: "ci, ktorzy maja do ukrycia rycho7 25.03.07, 21:39 + odpowiedz hasz0 napisał: > - kto tu broni SLD ? Jestes przypadkiem beznadziejnym. Ja pisalem, ze taka lewice w Polsce nalezy unicestwic. To jest dowod na to, ze ich bronie i mam do ukrycia wiele na sumieniu. Jestem czerwonym bandyta = ateista. ............. PRZEMYŚLNY KRĘTACZ - kiedy podczas ataku przygwożdżasz go do muru, nie odnosi się do tematu ale niby to "zręcznie" przechodzi do inwektyw "ad personam" i... i bezczelnie twierdzi, że to adwersarz go atakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg wiesz jaka jest miedzy nami róznica? 26.03.07, 09:38 Nie neguje ,ze często atakuje Cie personalnie (mniejsz o to ,czy to w reakcji na Twoje zaczepki, z mojej własnej nieprzymuszonej woli).Tak.Atakuje personalnie Ty nigdy nie atakujesz - tak mówisz o sobie Kłamiesz A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg jedna z ostatnich manipulacji Hasza 26.03.07, 09:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=59488410&a=59712989 a AG schizofrenicznie o mnie: "bujaj się człowieku z żelaza - czyli po prostu komuszku z poprzedniej epoki" - kto tu broni SLD ? Dlaczego Haszu z premedytacja pomijasz swój wtr ęt do mojej dyskusji z Palnickiem? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=59611481&a=59662920 na który to wtręt (żadne tam ad personam) była moja odpowiedź Potrafisz logicznie uzasadnić swoja manipulację? A. Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 Jakby to bylo o PiSie to komuszek by pierwszy 26.03.07, 08:37 sie tu podniecal Ale ze to jest o jasnie pseudolewicy, lewiźnie z SLD to wielkie oburzenie i piana z usteczek leci Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat bzdura mój krętaczu Marlonie -piana leci ale skąd? 26.03.07, 09:15 Przeczytaj jeszcze raz cały wątek; inwektywy znajdziesz u R7 AG Wikula a u Hasza ino fakty. Twierdzisz, ze Kwach nie kłamał i nie kręcił w zeznaniach? a Oleksy sie nie upił i nie potwierdził tego? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: bzdura mój krętaczu Marlonie -piana leci ale 26.03.07, 19:55 haszszachmat napisał: > > inwektywy znajdziesz u R7 AG Wikula > > a u Hasza ino fakty. Przeczytaj jeszczae raz wątek i ściągnij w końcu te okulary samouwielbienia a zobaczysz swoje inwektywy wobec innych.Zacznij rozmawiac bez obrażania (nawet podprogowego), a inni tez tak będą. A. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 czytaj Haszu to co ja pisze 26.03.07, 20:07 haszszachmat napisał: > inwektywy znajdziesz u R7 AG Wikula Ostatnio pisze rzadko i krotko. Mozesz wiec sobie Haszu przeczytac to co pisze. Jak na razie widze, ze nie czytasz. Po co wiec mam pisac ponownie. I tak nie przeczytasz. Odpowiadasz swoim urojeniom. Po co mam tracic czas? Polski przed haszyzmem-kaczyzmem nie uratuje. Musi cierpiec za swe "grzechy". > Twierdzisz, ze Kwach nie kłamał i nie kręcił w zeznaniach? Tego nie wiem. Nie widzialem dowodow. Jak krecil to umiejetnie. Ja pierwszy nie rzuce kamieniem. Sam Chrystus nie rzucil. Kudy mi do niego. Nie jestem oberbogiem jak haszysci-kaczysci. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: czytaj Haszu to co ja pisze 27.03.07, 07:59 Stać was na skomentowanie podanego faktu prasowego albo mojej opinii bez wyzwisk i wyszydzania? Jakoś nie wierzę... Nie nazwiecie mnie bolszewikiem, kłamcą albo popaprańcem gdy znowu zacytuję np. Gudzowatego: "media pomijają ważne aspekty nagrania i to co z niego wynika, to jest istnienie w gospodarce organizacji dokładnie na podobieństwo mafii, korzystającej z poparcia służb i polityków". HASZCZ#####: Czy to nie jest najlepsze streszczenie 17 lat i posumowanie III RP - i co to ma wspólnego z zarzucanym mi przez R7 podobno moim nieeuropejskim katalogiem zasad i rzekomą obroną przez Tuska (cytuję R7) "zasad cywilizacji zachodniej. Wiec wedlug Ciebie ukrywaja cos co maja na sumieniu. To jest ten 1 procent roznic miedzy nami, ktorego nigdy nie pojmiesz. Jestes ze swiata 2000lat starych, obludnych semickich zludzen, urojen, szalbierstw, judzen,..." a Tusk ma dowody na winę PiS-u? Komorowski, Niesiołowski, Lis ,Olejnik, Żakowski Najsztub ,Parandowska, GW i RadioTokFM może łamać te same zasady plując, bez żadnych zahamowań na Kaczowrów, Ziobrę i Wassermana bez najmniejszego dowodu - PODOBNIE JAK WY NA MNIE? Okazuje się, ze Kaczyńscy z Macierewiczem od 17 lat maja rację! Przyznajecie rację Wikulowi, chociaż krytykuję PiS tam gdzie błądzą z Afganistanem, Irakiem, i jątrzącą stymulującą nie obronę Polski ale nowy wyścig - tarczą, który gołosłownie oskarża: "Gdyby to samo bredził na temat PiSiórków zapałał byś swiętym oburzeniem" Czyż Gudzowaty nie korzystał ze służb specjalnych dogadując się z Rosjanami? Czy nie jest to efekt wewnetrznej wojny mafijnej - zapomnieliście już że III Rzeczypospolita padła w wojnie mediów o jedno słowo? To co powiedział Oleksy wie każdy Polak ale nie AG, który mnie napadł wulgaryzmami z burdelowego rynsztoka obok cukierni: "Haszu i haszopodobni zyja po prostu ploteczkami i się nimi onanizują, a jak przyjdzie do konkretów to chowaja się za firanką, coby sąsiad nie dostrzegł lornetki" Jak to się ma do faktów? ja to nagrałem? Ja podglądałem? Ja ogłosiłem? Podobną taktykę stosuje Tusk kierując uwagę opinii i wyssane z palca zarzuty na PiS. Kaczyński mu odpowiedział że winny jest też za zbór orzeszków w Gabonie. Rycho7 mi pisze, ze "Jestes przypadkiem beznadziejnym" JAKIM Wy JESTESCIE ZATEM przypadkiem? Odpowiedzcie sobie sami - jesli przedtem nie spalicie się ze wstydu - co by zresztą uratowało wasz honor! Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 cd2____________________czytaj Haszu to co ja pisze 27.03.07, 08:22 AG: "Ja bronie jedynie zasady,że nie mozesz obwiniac na podstawie plotek....kuredesz Czy Ty wiesz co o Tobie gadają w okolicy???Gdybym w to wierzył , to powinieneś gnić w kryminale. Dowody Tadziu. Dowody, a nie jakies tam bajanie.O tym ,że towarzystwo się wzbogaciło na władzy , to ja wiem (tak samo jak obecny salonik), ale nalezy udowodnic,ze było to z pogwałceniem prawa, bo inaczej zawsze bedziemy mieć rewolucję niezadowolonych z takiego stanu rzeczy,że jedni sie bogacą , a drudzy nie." #: On wie, że towarzystwo się wzbogaciło na władzy. Wie i co z tego? Wystarczy, gdy cytuję tasmy Gudzowatego i to z jego ukochanej gazety wybiórczej od razu okropnie się WYBIÓRCZO zaperza i ... od razu stosuje taktykę Tuska wobec mnie, strasząc mnie jak Rokita Polaków aresztowaniami o 5:00 rano, że ...zgniję w więzieniu za plotki jakie rzekomo słyszał o mnie! Wybiórczość Kalego wobec "metody polemicznej" AG to ziarnko piasku wobec KOSMOSU A R7 z kolei nic nie słyszał o publicznych kłamstwach z magistrem i ukrywaniu majątku w zeznaniach Kwasniewskiego bo trzeba przywalić #-owi: " > Twierdzisz, ze Kwach nie kłamał i nie kręcił w zeznaniach? "Tego nie wiem. Nie widzialem dowodow. Jak krecil to umiejetnie. Ja pierwszy nie rzuce kamieniem. Sam Chrystus nie rzucil. Kudy mi do niego. Nie jestem oberbogiem jak haszysci-kaczysci. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Haszeńku - czytaj ze zrozumieniem 27.03.07, 10:12 hasz0 napisał: > AG: > "Ja bronie jedynie zasady,że nie mozesz obwiniac na podstawie plotek....kuredesz Czy Ty wiesz co o Tobie gadają w okolicy???Gdybym w to wierzył , to powinieneś gnić w kryminale. Dowody Tadziu. > Wystarczy, gdy cytuję tasmy Gudzowatego i to z jego ukochanej gazety > wybiórczej od razu okropnie się WYBIÓRCZO zaperza i ... > od razu stosuje taktykę Tuska wobec mnie, strasząc mnie jak Rokita Polaków > aresztowaniami o 5:00 rano, że ...zgniję w więzieniu za plotki jakie rzekomo > słyszał o mnie! > bos przecie człowiek najmadrzejszy na swiecie Nie czujesz ironii i nasmiewania się z Twojego sposobu widzenia świata? GDYBYM WIERZYŁ R_O_Z_U_M_I_E_S_Z_? GDYBYM A. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Andrzejku_______ czytaj ze zrozumieniem sam siebie 27.03.07, 10:32 a poprzedzająca "podprogowa" sugestia: "Czy Ty wiesz co o Tobie gadają w okolicy??? to TYLKO niewinny żarcik o moim wyglądzie? w świetle wyjaśnienia o jakiej wagi sprawy idzie w 2 zdaniu: "> Gdybym w to > wierzył , to powinieneś gnić w kryminale." Źle zrozumiałem intencje? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg xle zrozumiałeś 27.03.07, 10:36 to moje pisanie było nasmiewaniem się z Twojej wiary w 'józiolenie' Na pewno jakas część prawdy w tym jest, ale znamienne jest,że taki np. Kuchciński jest ostrozny i nie wyskakuje z koniecznoscia powołania komisji sejmowej Doskonale wie,ze to zwykłe 'józiolenie' przy kielichu Jak gadki o Tobie....których zresztą nie słyszałem albo gadki o mnie i mojej rodzinie, ktorych tez niesłyszałem, ale z drugiej reki wiem,że gdybym usłyszał, to powinienem zapaśc sie pod ziemię A. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _______________To ty źle zrozumiałeś 27.03.07, 11:09 dziennikarz może przeprowadzać śledztwo w "państwie prawa" nie podając źródeł lustrować choć sam jest przeciwny lustracji ale rząd i prokuratura nie może działać pochopnie bez zebrania dowodów skonfrontowania relacji taśm z zebranymi danymi i przygotowaniem pozwu. To ty dajesz sie nabierać na oczywiste rozmydlanie propagandystów szkolonych w w Instytucie Podstawowych Problemów Marksizmu-Leninizmu "józioleniem" dlatego - "Kuchciński jest ostrozny i nie wyskakuje z koniecznoscia powołania komisji > sejmowej > pomyśl dlaczego miało być 115 agentów w raporcie WSI a było 58? Gudzowaty podobny był skreślony. Kuchciński nie wyskakuje i nie polemizuje z tezą PO iż w „Raporcie” to nie było żadnych rewelacji a tu naraz Gudzowaty ujawnia rozmowę akurat z p.Józefem Oleksym, zadając śmiertelny cios SLD? Będzie jeszcze 57 takich ciosów? Ma powód Kwaśniewski alarmować: "Wszystkie ręce spod okrągłego stołu na pokład!"? I Tusk z Pawlakiem jak w 1992 roku wiernie wyciagają ręce i argumenty w obronie! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg pozyjemy , zobaczymy 27.03.07, 11:16 jak na razie po półtorarocznych rządach jedyniesprawiedliwych mizerny jest dorobek złapanych prawdziwych aferzystów III RP No? Ilu wsadzili za kratki? A. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: czytaj Haszu to co ja pisze 27.03.07, 08:39 rycho7 napisał: > Odpowiadasz swoim urojeniom. Po co mam tracic czas? Polski przed > haszyzmem-kaczyzmem nie uratuje. Musi cierpiec za swe "grzechy". Rabin chyba ci na łeb usiadł w czasie obrzezania. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _____manipulacje prawdziwe jakich się dopuszczacie 27.03.07, 09:38 to bezprecedensowa i chmska, wynikająca z tchórzostwa przed prawdą, napaść na mnie za zacytowanie taśm nagranych przez ochronę magnata komunistycznego - jakby to jakś sensacja była. Miarą wściekłości i nienawiści jest oszczerstwo z rzekomymi plotkami za które "zgniłbym w więzieniu". To przypomina jako żywo kwik i wycie wielu dziennikarzy urażonych niedumnie próbą lustracji - tych samych, którzy sami grzebią wybiórczo w archiwach IPN bez wzdragania się przed ujawnianiem zycia prywatnego i intymnego niekoniecznie polityków i wysokich urzędników. Bo ci ze swojej opcji są nietykalni i razem wrzeszczą jednogłośnie: - "Dlaczego taśmy są nagłaśniane? Stoi za tym obecna władza." A taśmy nagrała osoba prywatna i rząd nie miał z nimi nic wspólnego do czasu kiedy taśmy znalazły się w prokuraturze 8 marca - czyli na tygodnie przed tym zanim trafiły do prasy! Wasserman zaprzecza i gdyby kłamał to przeciekłyby inne mocniejsze fragmenty o układzie, spisku i szantażu a nie inwektywy z magla. Kwasniewski zapomina, mając czelność uzywać słów takich jak "podsłuch", "inwigilacja" i "szczucie" - bezpodstawnie w stosunku do PiS-u, że za jego rządów nazywało się to profesjonalnie przez byłych SB-eków - prowokacją, dezinformacją i dezintegracją w stounku do partii Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ___blogerka zakasała "dziennikarzy" 27.03.07, 10:34 kataryna.blox.pl/2007/03/Uwaga-na-tasme.html Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ____tych którzy wycięli z "Economist" te fragmenty 27.03.07, 10:47 "Money is flowing in from Brussels, thanks to Grazyna Gesicka, the diligent regional-affairs minister." Z Brukseli płyną pieniądze dzięki Grażynie Gęsickiej, pracowitej minister rozwoju regionalnego. "The justice system, under a zealot named Zbigniew Ziobro, at least sounds serious about catching the biggest crooks." System sprawiedliwości pod wodzą gorliwego Zbigniewa Ziobry, który wydaje się na serio interesować złapaniem największych hochsztaplerów. "brainy and hard-working Mr Dorn." Łebski i pracowity Dorn. "The upper reaches of the Kaczynskis' Law and Justice party exude a puritanical rectitude." Wyższe szarże partii Kaczyńskich tchną purytańską uczciwością. "Its two small coalition partners, once known for their outlandish populism, have been tamed by power.” Dwaj mali partnerzy koalicyjni, kiedyś znani z księżycowego populizmu, zostali utemperowani przez sprawowanie władzy. "Even as their enemies become more hysterical, however, the Kaczynskis' supporters are untroubled. Law and Justice is polling a steady 28%, more than it scored in the election of September 2005." Pomimo tego, że ich wrogowie popadają w coraz większą histerię, popierający Kaczyńskich nie przejmują się. Poparcie PIS w sondażach trwale wynosi 28% czyli więcej niż otrzymali w wyborach we wrześniu 2005 r. "Poland took in a record $14.7 billion in foreign investment last year, and the economy is growing at almost 6% a year." Polska przyciągnęła rekordowe 14,7 mld USD inwestycji zagranicznych w zeszłym roku a gospodarka rośnie prawie o 6% rocznie. Jakoś nic w "Economist" nie ma o inwestorach co zwiewają gdzie pieprz rośnie przed mackami krwawych Kaczorów i stopsami Ziobry! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: ____tych którzy wycięli z "Economist" te frag 27.03.07, 10:50 to mogę potwierdzić mi też rośnie Ile w tym zasługi Kaczorów, a ile ogólnej tendencji wynikającej z naszego wstapienia do UE? Fakt,faktem Nie zepsuli tego A. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ____to podziękuj Kaczyńskim a nie pluj na nich 27.03.07, 11:14 i jesli też nie masz nic na sumieniu tak jak ja nie bój się Rysiowych stosów ani przestróg Gieremka, Safjana, Tuska, Komorowskiego, Rokity, Pawlaka, Kwasniewskiego, Wałęsy, i cąłej dziennikarskiej hołoty tej bojącej się lustracji a jednoczesnie obsamrowującej za granicą opinię o nas na zlecenie Singera. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg za co mam dziekować? 27.03.07, 11:18 za to nie psują nic nie robiąc? Ja nie mam nic na sumieniu i wierzę,że Ty też ale to nie oznacza,że mam padac na pysk przed komuszkami A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 W PZPR był Kaczor a nie Oleksy z Kwachem? 27.03.07, 11:29 > ale to nie oznacza,że mam padac na pysk przed komuszkami > > A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: W PZPR był Kaczor a nie Oleksy z Kwachem? 27.03.07, 11:32 Haszu Przeciez sam Kaczor mówi ,ze poskomunisci stali sie liberałami... czyz nie? Dla mnie komuch to komuch. Oceniam po pogladach, a obecnie Kaczory sa komuchami. A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg i tak jak wtedy dystansowałem się do systemu 27.03.07, 11:34 tak i teraz do nowych komuchów A. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat _________________ty się dystansujesz ale od rozumu 27.03.07, 11:53 Dedykuję ci pasujacy do ciebie fragment blogu Kataryny : Michał Karnowski: Pan mówi de facto rzeczy szokujące: że państwo Kaczyńskich to prawie PRL. Nie pana państwo. Obce państwo! Jacek Żakowski: Tak, może jeszcze nie w pełni, ale zmierzamy w tym kierunku. Tak niedawno raczył był się powyżalać na łamach Dziennika Jacek Żakowski (zadziwiające jakie refleksje wywołuje w niektórych konieczność podpisania jednego błahego papierka). W trosce o lepsze samopoczucie pana Jacka, a także innych sierot po III RP, przygotowałam dzisiaj garść wspomnień z lepszych dni. Oto opowieść o III RP - takiej jaką ją widzieli jej budowniczowie, beneficjenci i obrońcy. Czytajcie więc, rozkoszujcie się wspomnieniami i chlipcie z tęsknoty za tym rajem utraconym. Jacek Kuroń: "Nie mam wątpliwości, że jest to zjawisko o kluczowym znaczeniu dla rozwoju polskiej demokracji i gospodarki rynkowej. Ludzie byłej nomenklatury, dawni esbecy, niektórzy prywaciarze i częściowo ludzie solidarnościowego etosu przenieśli do III Rzeczypospolitej mechanizmy peerelowskiego klientelizmu. Częściowo świadomie - z chęci zysku, popychani odwieczną żądzą pieniądza i władzy, częściowo zaś w odruchu samoobrony, albo w naturalnym dążeniu do stworzenia sobie oazy bezpieczeństwa, gdy ziemia się pod nogami trzęsie, opletli Polskę siecią niejawnych powiązań przyjacielskich, politycznych, gospodarczych, korupcyjnych, nepotycznych, a także jednoznacznie przestępczych" (cytat pochodzi z książki Jacka Kuronia "Siedmiolatka czyli kto ukradł Polskę") Tomasz Lis: "Dziś gruba kreska, brak lustracji, brak dekomunizacji i historyczny relatywizm wychodzą nam bokiem. Kto ma się w III RP najlepiej? Ciężko pracujący, utalentowani ludzie czy cwaniacy z układów - partyjnych i służbowo-tajnych - którzy opanowali gospodarkę? Kto ma się lepiej - walczący o wolną Polskę czy kelnerzy przodującej idei? (...) Nie twierdzę, że lustracja i dekomunizacja, także moralna, byłaby odpowiedzią na większość polskich bolączek. Nie na większość. Ale na bardzo wiele tak. Za ten grzech zaniechania będziemy płacili bardzo długo." (cytat pochodzi z książki Tomasza Lisa "Nie tylko fakty") Lech Wałęsa: "To [służby specjalne] było państwo w państwie i to dość długo. To była taka siła, że byliśmy za słabi, żeby jakiś większy ruch tu zrobić; to nieprawda, że i dzisiaj jesteśmy mocni ale jesteśmy dużo mocniejsi (...) Gdybym tu [chodzi o sprawę inwigilacji prawicy w 92 r - kat] próbował mocniej wyjaśniać, czy atakować, prawdopodobnie bym doprowadził do wielkiego zwarcia i nie wiem, czy by się krew nie polała (...) Gdybyśmy dziób otworzyli nieodpowiednio, to byśmy wszyscy poszli w chmurkę." Jerzy Urban: "Jednakże teraz o wiele bardziej niepokojące się wydawało to, że być może jakieś układy interesów, być może pomiędzy władzą a... mające związek z władzą, nabierają objawów gangsterskich. No, ja rozumiałem to w ten sposób, że jeśli przemoc fizyczna już funkcjonuje jako metoda towarzysząca śledztwu, to jest to bardzo groźne dla stanu stosunków w Polsce, to znaczy, że interesy typu korupcyjnego mogą nabierać form gangsterskich - tak jak to w Rosji bywa, gdzie trup się ściele gęsto - a też że istnieje to kolosalne niebezpieczeństwo, iż wymiar sprawiedliwości zaczyna być oparty czy może być oparty o wymuszanie siłą jakiejś zawartości śledczej." (fragment przesłuchania przed komisją śledczą, Urban mówi tu o sprawie "spadnięcia" Wieczerzaka ze schodów w więzieniu) Aleksander Gudzowaty: "Przez chwilę podejrzewałem, że za tymi atakami stoi Steinhoff, rząd Buzka. Ale potem okazało się, że było inaczej, bo sytuacja nie zmieniła się za kolejnych rządów. Zrozumiałem wtedy, że sprawcą moich kłopotów jest jest ktoś poza rządem, poza politykami. Gdzieś z boku. Umieściłem go w podziemiu, nazywam go "minus pięć", bo w piekle piętra liczy się od dołu. Jest blisko diabła. (...) Ktoś spoza układu władzy animuje działania i kreuje poglądy rządzących - i to jest właśnie grupa minus pięć. Na tym, że my sobie tak przeszkadzamy sorzystali Rosjanie. To śmiałe wnioski ale same się nasuwają. Tylko Rosjanie mogli mieć z tego korzyść." (wywiad dla Newsweeka) Leszek Miller: "Takie próby [wymuszenia odejścia z funkcji premiera - kataryna] miały miejsce o wiele wcześniej, chociażby gdy ktoś wysłał Rywina. Potem była ta sprawa, później jeszcze o mało nie straciłem życia w wypadku helikoptera (...) Być może to, że dalej żyję nadal komuś przeszkadza (...) Zwykle dzieje się tak wtedy, gdy narusza się czyjeś wielkie interesy. Rzeczywiście zablokowałem sprzedaż PZU i cieszę się, że PZU jest dalej w polskich rękach. Nie zgodziłem się także na sprzedaż polskich rafinerii. Wskazuję na te grupy, które były zainteresowane dokonaniem tych transakcji." (komentarz dla TVN24 do doniesień o intrydze z wykorzystaniem Gudzowatego) Adam Michnik: "Pierwsza możliwość jest taka, że byłem inwigilowany. Druga możliwość jest taka, że dom redaktora Urbana był podsłuchiwany. I trzecia możliwość jest taka (...) że podsłuchiwany jest pan premier Leszek Miller. (...) Jeżeli wykluczyć, że sam premier Miller posunął się do poinformowania posła Lewandowskiego o rozmowie ze mną, to przypuszczam, że po prostu telefon szefa rządu był na podsłuchu. Ja tego nie mówię żartem. W tej sprawie już nic nie jest żartem. Dlatego ja sobie wciąż stawiam pytanie - postawiłem je kiedyś premierowi Millerowi, kto jaki ma interes, żeby rozpowiadać kłamliwe plotki o jego synu, żeby rozpowiadać kłamliwe plotki o domniemanych romansach prezydenta Rzeczypospolitej. W moim przekonaniu dobro Rzeczypospolitej wymaga, by tymi sprawami szef rządu zajął się w sposób bardziej stanowczy niż dotychczas, ponieważ ktoś tutaj w polskiej kadzi miesza na szkodę Rzeczypospolitej." (z opublikowanego w Gazecie Wyborczej oświadczenia Adama Michnika w reakcji na pytanie Bogdana Lewandowskiego do Jerzego Urbana "Kiedy pan się ostatni raz spotkał z panem Michnikiem?") Aleksander Kwaśniewski: "Niech żadna mutacja Urzędu Bezpieczeństwa nie stara się kierować losami Polski. Pani to bagatelizuje (...) Jestem przekonany, że mamy do czynienia z grupą osób z dawnych służb, która skutecznie dba o własne interesy, bo jest na powierzchni, bo odnosi sukcesy. Kreują bohaterów i ich obalają. (...) Jak mówimy służby to mamy na myśli tych, którzy dziś są w służbach i tych, którzy z ich odeszli. Oni mają swoje ambicje, interesy, układy, wpływy. Rola służb może się wyradzać, przykładem afera FOZZ. (...) Służby oczywiście tkwią w różnych miejscach biznesowych. Są w mediach. (...) nie ma żadnej wątpliwości, że jest część środowiska dziennikarzy, która wprost współpracuje ze służbami. Dla nich tzw. dziennikarstwo śledcze jest po prostu przykrywką." Oto III RP. I nawet nie można tego wykpić bo to nie chore rojenia kaczystowskich oszołomów tylko świadectwo ludzi jak najbardziej rozumnych. Czy któraś z krytycznych wobec III RP tyrad Kaczyńskiego przebije swoim okrucieństwem to zbiorowe świadectwo jej budowniczych, beneficjentów i obrońców? Wątpię. Na moją krytyczną ocenę III RP największy wpływ miały wcale nie oskarżenia kierowane pod jej adresem przez jej kontestatorów, ale właśnie takie rzucane mimochodem oceny osób, których o świadome zohydzanie III RP posądzić nie mogłam. To właśnie ikony III RP, wypowiedziami jak te tu cytowane przerobiły mnie - ongiś człowieka całkiem rozumnego - w modelowego oszołoma. W procesie przeciwko III RP to właśnie jej etatowi obrońcy byliby najlepszymi świadkami oskarżenia, zeznając jak wyżej. III RP widziana oczyma Kwaśniewskiego, Millera, Michnika, Kuronia, Urbana czy Wałęsy jest państwem strasznym, rządzonym przez wszechobecne służby specjalne pozostające poza jakąkolwiek kontrolą, ów rzekomo mityczny tylko "układ" - tak potężny i bezkarny, że bali się go prezydenci, premier uważał, że to on stał za jego wypadkiem lotniczym Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat 2 _________________ty się dystansujesz ale od rozu 27.03.07, 11:57 III RP widziana oczyma Kwaśniewskiego, Millera, Michnika, Kuronia, Urbana czy Wałęsy jest państwem strasznym, rządzonym przez wszechobecne służby specjalne pozostające poza jakąkolwiek kontrolą, ów rzekomo mityczny tylko "układ" - tak potężny i bezkarny, że bali się go prezydenci, premier uważał, że to on stał za jego wypadkiem lotniczym, dobrze urządzony biznesmen jest przekonany, że za wielkimi biznesowymi decyzjami rządu stała "grupa minus pięć" a redaktor naczelny największej gazety w obawie przed podsłuchem w redakcji wychodził rozmawiać na taras choć przecież był przyjacielem ówczesnego prezydenta i premiera, w mediach aż roi się od agentów pod pozorem dziennikarskich śledztw obalających władze i autorytety (za to co Kwaśniewski powiedział o mediach, dziennikarze byliby na Kaczyńskiego obrażeni przez miesiąc). To było normalne państwo, które okrutny kaczystowski reżim chce rozmontować? Naprawdę, nie znam wypowiedzi Kaczyńskiego bardziej bezlitosnej dla III RP niż to co o niej powiedzieli ci co jej dzisiaj chcą przed Kaczyńskim bronić. Różnica między kaczystami a ludźmi rozumnymi jest zatem nie w diagnozie stanu III RP (bo widzą ją mniej więcej tak samo) ale w stosunku do niej, w poziomie akceptacji jej zgnilizny. Obie strony oceniają III RP mniej więcej tak samo (tyle, że kaczyści stale i otwarcie a ludzie rozumni jak się zapomną i im się wyrwie) ale inne z tej oceny wyciągają wnioski. Kaczyści chcą to zmieniać, obrońcy III RP nie. Być może zresztą to ci drudzy mają rację, być może nie ma sensu kontestować III RP bo zmienić się jej już nie da i trzeba ją po prostu zaakceptować i nauczyć się z nią (i w niej) żyć. Nadal wychodzić z ważnymi rozmowami na taras i unikać helikopterów. Być może wiara, że po kilkudziesięciu latach komuny i po kilkunastu latach postkomuny można tu jeszcze coś zmienić jest czystą naiwnością, a może nawet żałosnym frajerstwem. Ale ja nie chcę reszty życia spędzić w Polsce z tych cytatów i dopóki ktoś wierzy, że można to zmienić i chce próbować to się do frontu obrony III RP nie przyłączę, choć IV RP wcale mi się nie podoba. Dopóki będzie można, będę się trzymać tych resztek nadziei, że może choć trochę się tu zmieni. Chyba nawet już się trochę zmieniło bo jak sobie czytam te wypowiedzi to tamta Polska wydaje mi się bardziej odległa, są chwile kiedy mi się wydaje, że już nie wróci. Choć tak za nią tęskni Jacek Żakowski i przyjaciele. Niech więc mu się ta III RP przyśni dzisiaj, w charakterze kołysanki może sobie zanucić ten wierszyk autorstwa Tada9 (blog "Perły przed wieprze" - polecam!): Lament Adama M. na gruzach III RP Kurnik - w policji Lesiak – w UOP-ie Mazur – w biznesie Sekuła – w NIK-u Czajkowski – w „Więzi” „Ketman” – w Gazecie Olek – w Pałacu Milan – w dzienniku Ola – przy URM-ie Dochnal – na raucie Rywin – przed kiciem nie czuje strachu Miller – na topie Kaczor – na aucie JA – w samym centrum Papała – w piachu To były czasy! Tak to bywało! I komu k...(1) to przeszkadzało?! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: 2 _________________ty się dystansujesz ale od 27.03.07, 12:01 haszszachmat napisał: > > Kurnik - w policji > Lesiak – w UOP-ie > Mazur – w biznesie > Sekuła – w NIK-u > Czajkowski – w „Więzi” > „Ketman” – w Gazecie > Olek – w Pałacu > Milan – w dzienniku > Ola – przy URM-ie > Dochnal – na raucie > Rywin – przed kiciem nie czuje strachu > Miller – na topie > Kaczor – na aucie > JA – w samym centrum > Papała – w piachu > > To były czasy! > Tak to bywało! > > I komu k...(1) to przeszkadzało?! Tak bywało a teraz zmierzamy do komuny komuszkom to sie podoba A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Kataryna 27.03.07, 12:14 www.matka-kurka.net/ "Ponieważ słynna Kataryna należy do tego najbardziej powszedniego gatunku dziennikarstwa, zwanego `po co chodzić krętą ścieżką myślenia, kiedy można pójść na ideologiczne skróty', " A. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ____Matkakurka przyznaje rację w "pewnym stopniu" 27.03.07, 13:12 To, że postkomuna zbudowała imperium biznesowo-polityczne i w pewnym stopniu medialne, nie w takim jakby to chciało towarzycho spiskowe, jest chyba oczywiste dla każdego, kto ma rozum i chce go wykorzystać. #: w jakim stopniu? Tylko co z tego wynika, powinno wynikać kilka, kilkanaście lat celi dla poszczególnych beneficjentów. #: coś zabełkokotał - choć wszystko się już przedawniło dzieki talkim jak on - vied FOZZ - rozumiesz coś? ! Szczególnie po jego krytyce innych: "Jegomość za mikrofonem cedził coś kaleką polszczyzną, przy okazji mała uwaga dla wszechpolskich diagnostów logopedów, to co `orator' wyprawia z wymową jest zbrodnią na fonetyce i foniatrii, w porównaniu z tym dobywającym się bełkotem ze 165 cm kompleksów, `eranie' Jana Marii można uznać za seksowne. Można mieć wady wymowy wynikające z anatomii i komentować podobnych wad nie wypada, ale to co sobą reprezentuje strateg, to jest po prostu niechlujstwo i nieuctwo, pogarda dla mowy ojczystej. Połykanie końcówek, prostackie `om' zamiast `ą', do tego żenująca gramatyka," "Tekst zaczyna się w klasycznej formule, redukcji procesu myślenia, zastąpionego politycznym zamówieniem, nie żebym od pierwszego zdania rzucał oskarżenia, być może to wolontariat. Biorąc pod uwagę ideologiczne zaangażowanie słynnej Kataryny, nawet jestem pewien wolontariatu, to spontaniczna redukcja myśli, takich rzeczy `wydrukować' się nie da, takie rzeczy po prostu muszą w słynnej Katarynie tkwić. Słynna Kataryna w pierwszych słowach swojego blogu, pozdrawia wszystkich swoich i już na starcie daje do zrozumienia, że tekst jest dla swoich, tekst nie ma objaśniać, analizować, tekst ma za wszelką cenę udowodnić. " Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 uczysz się on kurki mataczenia? 27.03.07, 13:20 zwróć na nazewnictwo aparatczyka propagandy, wymyśliłby ktoś bez WUML "imperium biznesowo-polityczne" na to co sam Gudzowaty nazywa wprost? a ten odwrotny termin "towarzycho spiskowe" - na okreslenie krytyków spiskowców a nie samych spiskowców medialno-polityczno-gospodarczych? Te rdzawe szydła propagandy PZPR w dziurawym worku SLD nikogo już w Polsce nie omylą. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 2) uczysz się od kurki mataczenia? 27.03.07, 13:24 nie każ mi się znęcać na matką kurką bo to żałosny facet szkoda energii i czasu popełnia takie prostackie chyty niegodne nazwy manipulacja i wytyka warsztat a sam pisze jak niemrawa kura pazurem Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: ____tych którzy wycięli z "Economist" te frag 27.03.07, 11:21 Direct foreign investment, jest uzależniony jedynie od prywatnych inwestorów. Ci będą się kierować czystym zyskiem, więc warunki w Polsce pozwalają na inwestowanie, ale istotne są również prognozy na przyszłość, bo bez tych napływa jedynie kapitał spekulacyjny. Ale ten ostatni ma bardzo mały wpływ na wzrost w Polsce. Co więcej Polska jawi się jako kraj bardzo stabilny, dużo bardziej bezpieczny od krajów bałtyckich w których są oznaki przegrzania ekonomii i wzrost inflacji. To samo tyczy się Węgier. Odpowiedz Link Zgłoś