Dodaj do ulubionych

______________Moi szydercy mili___________________

14.05.07, 08:29
a jakże łże-inteligentni

odpowiedzcie mi:

_ Jak stępiony prezes TK może się spieszyć w sytuacji gdy nowela nie może
wyprzedzać ustawy? No jak? Dla Gieremka? (która pieprzy, ze TK ma bronic
przed lustracją?
############################################################
PORÓWNAJ:

- prezes Jerzy Stępień : nic nie stoi na przeszkodzie, żeby organ Kancelarii
Premiera elektronicznie niezwłocznie ogłosił w Dzienniku Ustaw wyrok
Trybunału.
Naruszenie tej normy konstytucyjnej musi rodzić określone w konstytucji
skutki".

- Sedzia TK: Zdziennicki: parlament uchwalając ustawę i jej nowelizację
doprowadził do tego, że nowela weszła w życie wcześniej niż sama ustawa, co
nie mieści się w konstytucyjnym standardzie
########################################################
całość:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=62330354&a=62377939
Obserwuj wątek
    • szach0 ______o nowelizacjach łamiących Parady____________ 14.05.07, 08:43
      _____________Równości Większości obywateli

przez sędziów nasłanych przez rgan okupanta jakim była PZPR
      (potem SLD)

niech świadczy moja sytuacja:

Gdybym był o starszy o parę miesięcy otrzymałbym 90% pełnej emerytury!

Podobnie gdybym teraz wykupił mieszkanie lokatarskie
      nie zapłaciłbym 138 tys. zł a jedynie 13 zł.

O czym Wy mi tu tak zaje'biście pier'dolicie?

Moi mili szydercy Parady Rónwności?

I z popielnika grabiarza Wojtusia?

• szach0 : _____nie czytajcie Hasza_______ 14.05.07, 08:45
        bo Język Hasza jest bełkotem.
        • szach0 ____możecie mi to streścić- szkoda mi zycia______ 14.05.07, 08:49
          ODTĄD NIE CZYTAŁEM:

• Re: __________Zostałeś oszołomem? - snajper55 13.05.07, 15:58
          • Re: __________Zostałeś oszołomem? - rimbalzo 13.05.07, 16:15
          • Re: __________Zostałeś oszołomem? - qwardian 13.05.07, 21:16
          • Re: Powrót do korzeni kaczym hunwejbinom się marz - qwardian 13.05.07,
          10:12
          • TK jak rada ajatollahów smile - palnick 13.05.07, 10:32
          • Re: TK jak rada ajatollahów smile - qwardian 13.05.07, 15:58
          • 2 perły orzecznictwa TK klepniete niejednogłośnie - palnick 13.05.07,
          08:50
          • Re: Podziękowań cała sakwa... - czwarta.rzeczpospolita 13.05.07, 09:37
          • sadownictwo konstytucyjne zabezpieczeniem demokrac - wojtek_blankietowy
          13.05.07, 13:30
          • Re: Wyroki TK powinny zapadać wyłącznie jednomyśl - wolomin_w_nocy 13.05.07,
          15:17
          • Ty juz nawet smieszny nie jestes juz, Palnick surprised( - benek231 13.05.07,
          17:55
          • Benek, rozliczaj czarnych wampirów robisz to Ok - palnick 13.05.07,
          19:46
          • Nie powinienes wypowiadac sie w sprawach ktorych - benek231 13.05.07,
          21:11
          • Rozśmieszyłeś mnie do łez. - palnick 13.05.07, 22:46
          • No wiec placz Palnick, placz surprised)) - benek231 13.05.07, 23:15
          • Re: Ty juz nawet smieszny nie jestes juz, Palnick - wikul 13.05.07,
          20:55
          • Tak jest, wprowadzić liberum veto. - gumowa.kaczka 13.05.07, 21:38
          • Uważasz, że UE podlega liberum veto? - palnick 13.05.07, 22:47
          • Rada dla Kaczora - proste rozwiązanie problemu TK - wankey_one 13.05.07,
          21:42
          • Re: Wyroki TK powinny zapadać wyłącznie jednomyśl - wikul 13.05.07,
          21:51
          • Re: Wyroki TK powinny zapadać wyłącznie jednomyśl - qwardian 13.05.07,
          22:23
          • Re: Wyroki TK powinny zapadać wyłącznie jednomyśl - palnick 13.05.07,
          22:50
          • Re: Wyroki TK powinny zapadać wyłącznie jednomyśl - wikul 13.05.07,
          23:48
          • Re: Wyroki TK powinny zapadać wyłącznie jednomyśl - wojtek_blankietowy
          13.05.07, 22:54
          • TK jest elementem struktury władzy ustawodawczej. - palnick 13.05.07,
          23:01
          • Re: TK jest elementem struktury władzy ustawodawc - wojtek_blankietowy
          14.05.07, 08:43
          • Palniczenie - jaceq 13.05.07, 23:38
          • Jaculenie - palnick 14.05.07, 00:06
          • Re: Palniczenie - wikul 14.05.07, 00:24
          • Palniczenie - jaceq 14.05.07, 00:49
          • Przyholuj sobie Palnic Aurore i rob Rewolucje surprised)) - benek231 14.05.07,
          01:35
          • Co za brednie ! - snajper55 14.05.07, 01:41
          • Słuchałem Romaszewskiego w radiu - co za brednie - wojtek_blankietowy
          14.05.07, 08:38
          • hasz0 honorne leje wice i pice winie nie streszcą #-owi? 14.05.07, 08:59
            no to się porubiło!
            • hasz0 _________No dobra!_________ więc przeczytałem 14.05.07, 09:39
              Trybunał mocno umocowany w konstytucji wiec PIS nie bardzo bedzie mógł cos
              zmienic. W rozwinietych demokracjach typowe jest zwiekszanie roli sadownictwa
              konstytucyjnego - jest to o ile sie nie myle jeden z postulatow
              racjonalizowania demokracji czy jak to sie nazywa.

#: To się nazywa pilnowaniem interesu hitlerowców przez Trybunał z większością
              lekko tylko zamaskowanych w nim tychże.

"Po prostu po II wojnie swiatowej ktora wywołali faszysci ktorzy demokratynie
              doszli do wladzy uznano ze musza byc dodatkowe zabezpieczenia. Takim
              zabezpieczeniem (jednym z wielu) jest sadownictwo konstutucyjne pozwalajace
              stepic zęby demokratycznie wybranemu parlamentowi ktory ma niedemokratyczne
              zapedy."

#: No i ci zamskowani hitlerowcy w TK nazwali swoim imieniem przeciwników.

Miernikiem wiarygodnosci i niezaleznosci trybunalu jest to czy atakuja go
              kolejne rzady z roznych opcji - jesli tak to wszytsko OK. Swiadczy to po prostu
              ze trybunal nie podoba sie anie lewicy ani prawicy zatem jest obiektywny bo nie
              jest ani prawicowy ani lewicowy. Pamietacie oburzenie po sprawie aborcji w
              latach 90 tych. Lewica sie oburzala ze jaki ten trybunal prawicowy jak go
              trzeba ograniczyc.

#: Operuj adeekwatnym do kontekstem do celu. Aborcja nie jest papierkiem
              lakmusowym obiektywizmu - a wręcz przeciwnie w polskich realiach otwartej
              wojny - wojny postbolszewizmu z katolickim tradycyjnie społeczeństwem
              służy za narzędzie do rozwalania wszelkich konsensusów. Marek -Jurek
              ostatnim przykładem. Gdy już nie pomagają działania polityczno-specjalne
              SZATAN POSYŁA BABĘ z du'pnym problemem!

"bzdura jest ze komornicy moga byc lustrowani a biegli rewidenci nie nie
              rozumiem tego". To ze pan senator tego nie rozumie swiadczy o tym ze ma bardzo
              głebokie braki w wyksztaceniu. Komornik jest faktycznie urzednikiem państwowym.
              Wydaje postanowienia i podpisuje sie pieczescia z godłem państwowym.
              Reprezentuje Państwo Polskie. Biegły rewident to zwykły prywatny zawód. Nie
              jest logiczne ze urzednicy musza sie lustrowac a prywatne zawody nie? Ale pan
              senator tego nie rozumie.

#: Tak jak nie rozumiesz dlaczego Lewandoski uszedł bezkrznie pomimo złych
              wycen przez biegłych rewidentów prywatyzowanych spółek? Albo Balcerowicz nie
              stawił się przed osądem narodem?

Najbardziej jednak zabolała mnie kwestia o etyce. Etyka, moralnosc to bardzo
              wazne wartosci w zyciu. Tymczasem Pan Senator na pytanie czy mozna postepować
              nieetycznie odparł ze zachowanie strony przeciwniej usparwiedliwia takie
              nieetyczne zachowanie. Etyka i moralnosc obowiazuje uczciwego człowieka nawet
              jesli jego przeciwnicy jej nie stosuja.

#: Pisałęm Ci o Piłśudskim i jego przestrodze dla walczących z etycznie
              z niemoralnymi!
              Jakie szanse miałbym z Tobą rozmawiając nie szczerze ale etycznie -
              z Toba, który niemoralnie czeka aż wymrę?

Haszu jak widzisz poznalem rowniez argumenty i poziom przeciwnikow orzeczenia
              TK. Prawde mowiac wstyd mi że reprezentujacy moja Ojczyzne senator mowi ze nie
              trzeba postepowac etycznie. Wstyd mi a Tobie?

#: Wstydzę się, że ci, którzy korzystają z cząstki determinacji cierpień i
              wyrzeczeń solidarnych - fundują im z "wdzięczności" poniżenie, i pomostowy
              grób.

• stormy_weather Re: _________No dobra!_________ więc przeczytałem 14.05.07, 09:59
                hasz0 napisał:
                ..W rozwinietych demokracjach typowe jest zwiekszanie roli sadownictwa
                konstytucyjnego - jest to o ile sie nie myle jeden z postulatow
                racjonalizowania demokracji czy jak to sie nazywa.
                ------------------------
                no wreszcie ktoś pomyślał o Miczurinie ....spasiba wam haszNULL ...
                Ivan Miczurin głośny ze swych doświadczeń z zakresu krzyżowania roślin;
                wyhodował około 300 odmian drzew i krzewów owocowych (jabłoni, gruszy, moreli,
                śliwy, czereśni, wiśni, winorośli i in.); twórca nowych, kontrowersyjnych metod
                hodowli roślin.

dotąd nie wiedział ja , że był on toże wielikij demokrat .... sadownictwo
                konstytucyjne , przeurocze , hasz ty poet ? czy salvadore dali ...?
                a polaki tak źle gadają o ivanach ....

----------
              • haszszachmat _________________________wstydzę się za: 14.05.07, 10:22
                fascynację zaje'bistym wojewodzkim
                www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=44081
                za popularyzowanie koziego śmiechu inteligencji, kolczyków i włosów
                plotkującego dla sławy o matce,
                za patriotyzm ekonomiczny
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=62330354&a=62382784
                za "naiwność" okrągłych autorytetów i mężów stanu
                za przewrotki semantyczne forumowiczów,
                za szyderców i oszczerców,
                za brak empatii, za snobizm wyalienowanych elit,
                za targowickie hasła namaszczonych, za sejm, za TK, za media,
                za parady, za bankowy przepych, za nieprzyznawanie się odpowiedzialnych
                pyszałków do fiaska reform, za pokretną logikę inteligentnych,
                za tchórzostwo bohaterów, za cynizm beneficjentów, za zapalczywość i hipokryzję
                duchownych, za kreowanie się na świętych faryzeuszy bez skrupułów, za
                napastliwość antykaczą ubraną w inwektywny obiektywizm, za trybunalizm
                antylustracyjny, za łał zamiast oj - dokładnie zamiast właśnie,
                za hamowanie dobrych zmian, za lustrację naczelnika poczty
                a nie prezesa Orlenu,
                opiniotwórcza Olejnik w Zetce nie lustrowana
                a gdy przyjmie ją Urbański by mogła zrehabilitować się i zrównoważyć szkody
                pijarowskie i głoszone oszczercze zarzuty na antykomunistów
                to... nie bedzie mogłą tego zrobić bo ja zlustrują!

Szatan by tego nie wymyślił a jeszcze towarzystwo zebrane przez Gieremka w
                Brukseli pastwiące się nad reprezantacją demokratyczną polskeigo narodu....

Brak mi juz słów na określenie tej hańby narodowej!

Mój Drogi Niewdzieczny Wojtusiu - tańcząca gwiadko bałamutna z popielnika
                cmentarnego.
                • hasz0 _________________________wstyd mi za 14.05.07, 10:49
                  tych, którzy bezkrytycznym propagowaniem używania "wolności",
                  zboczonych parad, popularyzowania wulgaryzmów, prowadzących do inwektyw i
                  oszczerstw, uznania legalności miękkich narkortyków, używania młodzieży do
                  zdobywania popularności, rozgłosu, majatku, zwlaczania polityków w konsekwencji
                  są winni smieri obrońcy młodziezy przed demoralizacją - Ks. Henryka Krolla.
        • pozarski Re: : _____nie czytajcie Hasza_______ 14.05.07, 10:44
          Niestety,taka jest prawda.A nie zawsze tak bylo!
          • hasz0 Re: : _____nie czytajcie Hasza_______ 14.05.07, 10:54
            te uślizgi stylistyczne to:

brak okularów pod ręką, kipiące mleko, prośba domownika,
            lekkie podenerwowanie postem PiQ-a albo Pozarskiego, zmęczenie,
            zakłócenie napięcia w sieci, promieniowanie kosmiczne powodujące
            utratę bita w RAM itp.
            • pozarski Re: : _____nie czytajcie Hasza_______ 14.05.07, 11:12
              Czyli niewinny?wink)
              • hasz0 Re: : _____nie czytajcie Hasza_______ 14.05.07, 11:20
                nie tylko niewinny ale poszkodowany

i nawołujący, jak się wydaje na pustyni rozsądku
                - za przykładem wieszcza Kochanowskiego - do wiecznie naiwnych

(jak Gieremek i Mazowiecki: wszyscy już ze znanych autorytetów oświadczyli, ze
                byli naiwnymi OSZOŁOMAMI DO KWADRATU!)

- bym nie był z głupoty inteligentniejszych - ponownie poszkodowany:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=62268310&a=62388394
                • pozarski Re: : _____nie czytajcie Hasza_______ 14.05.07, 11:30
                  A w tym caly jest ambaraz,nie?Wyrok TK opublikowany po 15 maja wprowadza
                  nielegalne sankcje w zycie,a potem twoje panstwo(po opublikowaniu wyroku)placi
                  ciezkie pieniadze wszystkim,ktorzy od owego dnia sa nielegalnie pozbawieni
                  pracy.Tego chca twoi idole i ty?Taka troska o panstwo nie snila sie chyba
                  nikomu.
                  • hasz0 ________się zobaczy kto legalnie za co płacił_____ 14.05.07, 11:36
                    może dlatego nie chcieli stanąć przed Komisją?

Powinni zostać oskarżeni i obciążeni kosztami hamulcowi lustracji i
                    dekomunizacji za parę w gwizdek w okradzionym przez nich państwie.

Maja chyba z czego płacić? Poszukamy na małych wysepkach bliskich i dalekich.

Po nitce do kłębka. A nie w połowie szukania początku nitki - jak chciałbyś.
                    • pozarski Re: ________się zobaczy kto legalnie za co płacił 14.05.07, 11:44
                      Wszystko wg prawa,a nie widzimisie kaczek.
                • hasz0 _________________wątko-płodziciel u________________ 14.05.07, 11:31
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=62324643&a=62389416
                  • hasz-klon pogadajcie z haszem 14.05.07, 11:48
                    kurna, musiałem się sklonować
                    • szach0 Musiałeś faryzeuszu! Bo skrytość i chytrość to twa 14.05.07, 12:21
                      natura co odkrył zarówno największy na świcie badacz cywilizacji
                      dotyczczasowych

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=55841431&a=56711638
                      jak i najwiekszy genialny futurolog cywilizacji przyszłości
                      demaskując młodzieńca z Izraela - globalnego iluzjonistę,
                      epatującego przed kamerami paranormalnymi mocami świat ale nie Polaków.
                      • szach0 ____i wykorzystywał najlepsze prawo nie tak jak TK 14.05.07, 12:22
                        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,68367,4129101.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka