Dodaj do ulubionych

Dziwna sprawa

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 06:40
Zastanawiam się po co ten cały cyrk Rokity?Chyba tylko w jednym celu-aby
błysnąć przed publiką.Za ujawnienie tajemnicy i tak nic mu nie zrobią,zresztą
co za idiota stawiał te pieczątki z napisem "poufne".W prokuraturz pracuje
chyba jakiś kret dla Rokitysmile.Jednak dla mnie jest on dość pożyteczną
osobą,bo dzięki niemu dowiedziałem się o dość ciekawej rzeczy.
Otóż podczas przesłuchania Pachowskiego stawiał mu zarzuty pochodzące
z raportu dot.likwidacji majątku PZPR jaki otrzymał minister Lech Kaczyński.
Pachowski nic o zarzutach nie wiedział stąd wniosek, że imć Kaczyński z
praworządnym Ziobro raport i zawarte w nim informacje o przekrętach schowali
do szuflady na "lepsze czasy".Jeżeli treść raportu znał wcześniej Rokita to
był z nimi w komitywie.Czyli zrobili to samo co teraz zarzucają Kurczukowi
i Millerowi.Przy czym oni mieli do czynienia z raportem a nie notatką
i Michnikiem. To towarzystwo naprawdę przestaje mi się podobać.Przestaje mi
się też podobać nazwa PiS,która w tych okolicznościach zakrawa na kpinę.
Czekałem na reakcję mediów a także innych członków KŚ odnośnie tego
"incydentu" ale wszyscy nabrali wody w usta.
Jedyne racjonalne wyjaśnienie tej dziwnej sprawy,to,że zarzuty w raporcie
zostały sprawdzone i okazały się nieprawdziwe a "pan poseł" Rokita specjalnie
postawił je Pachowskiemu aby go zdyskredytować.W takim przypadku wycofuję to
co wcześniej napisałem na temat Kaczyńskiego i Ziobro oraz PiS.
Wczorajsze motywy Rokity podczas przesłuchania Millera są aż nazbyt
oczywiste. Takie zagrywki mnie nie bawią bo pokazują tylko czyjeś cwaniactwo
a nic nie wnoszą do sprawy.
Ciekawi mnie tylko to milczenie mediów odnośnie zachowania Kaczyńskiego
i Ziobro a także Rokity w sprawie tamtego raportu.Milczenie SLD już mnie tak
nie dziwi.pomówienie okazuje się skuteczną bronią.Nie bronisz się toś winny.
Tak czy siak miernota dziennikarz czy polityk i tak przy tobie wypłynie.
Dlatego nikt nie skłda zawiadomienia do prokuratury bo za falszywe oskarżenie
można siedzieć.O pomówieniu oisałem w wątku "Czytać aby głupot i krzywdy nie
robić".
Art. 234. Kto, przed organem powołanym do ścigania lub orzekania w sprawach
o przestępstwo, w tym i przestępstwo skarbowe, wykroczenie, wykroczenie
skarbowe lub przewinienie dyscyplinarne, fałszywie oskarża inną osobę
o popełnienie tych czynów zabronionych lub przewinienia dyscyplinarnego,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do
lat 2.(ale i tak chyba grzywnę dadząsmile)
A to zawiadomienie o niepopełnionym przestępstwie:
Art. 238. Kto zawiadamia o przestępstwie, lub o przestępstwie skarbowym organ
powołany do ścigania wiedząc, że przestępstwa nie popełniono, podlega
grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Jak widać politycy tacy głupi znowu nie sąsmile
Pozdrawiam
Kir
Ps
Przepraszam Jaskiego,Danutkę,Krzyśka i Jacka że nie podejmuję polemiki
w "Zerowym głosie".Jaski twój komentarz był świetnysmile,Krzyśku masz rację,ale
nikt nie myślał,że zmieni się układ polityczny.Danutko jakbyś uważniej
czytała moje posty znalazłabyś i odpowiedzi na swoje pytania.Jacku na FG
piszę to co myślę,wojownik ze mnie marnysad.
Rycho a jam nie zdrzaźnionysmile.Przepraszam ale teraz też nie odpowiem.
Obserwuj wątek
    • d_nutka Re: Dziwna sprawa 17.06.03, 08:23
      Kirze!
      masz ciekawy obyczaj pisania postów przemyśleń.
      lubię je czytać
      rzeczywiście są tak pisane, iż dyskusja z twoimi przemyśleniami bylaby trudna,
      bo wymagałaby podważenia ich, a przecież nie zawsze o to chodzi.
      pozdrawiam
      d_

ps
      rzeczywiście nie zawsze czytam uważnie
      przepraszam
      postaram się zmienić mój styl czytania, przynajmniej względem niektórych osób
      na pewno czytanie ciebie-tak-zmienię na bardziej uważne
      • Gość: Kir Re: Wyjaśnienie IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 00:24
        Witam Danutko
        myślałem,że nie będę mógł odpowiedzieć więc wolałem od razu przeprosić.
        Coraz rzadziej zaglądam na FG ponieważ nie prowadzę już takich dyskusji jak
        kiedyś.
        Danutko nie masz za co przepraszaćsmile)),niektórzy nie czytali ich wcale
        a wyrażali swoje opinie na ich temat,inni próbowali dokonywać manipulacji
        tekstem i wyrywać zdania z kontekstu aby przedstawić inne znaczenie
        wypowiedzi.Taki naiwny Schopenhauer.
        Cały czas piszę przecież o samodzielnym myśleniu i do takich osób kieruję swoje
        posty."Zerowy głos" był trudny bo odnosił się do wielu problemów chociaż
        spiętych jedną klamrą jaką jest państwo.Czasami tylko się zapominam i nie biorę
        pod uwagę tego,że nie zawsze dla kogoś innego (nawet przy jego dobrych chęciach)
        też coś może być tak jasne i oczywiste jak dla mnie.
        Podobnie jest z tym postem.Pozwoliłem sobie w nim na postawienie kilku zarzutów
        opartych na faktach o których nie mówiły mass media chociaż były w relacji
        bezpośredniej.Dla mnie nie napisane domniemanie wynikające z takiego zachowania
        ówczesnego ministra Kaczyńskiego,posłów Ziobro i Rokity(jeżeli znał ten raport)
        to zatrzymanie tych dokumentów mogło mieć na celu późniejsze wykorzystanie ich
        do szantażu wymienionych w raporcie osób.Dlatego też nie wszczęto postępowań
        w normalnym trybie.Bo jak inaczej mogę zinterpretować takie zachowanie?Rokita
        wykorzystał je do zdyskredytowania czy dania do zrozumienia,że je posiada?
        Oto jest pytanie.
        Ciekawi mnie,i chyba każdego,kto,ile i na kogo ma takich "haków".Ja nie patrzę
        na kolory,więc widzę więcej.FG zareagowało tak jak społeczeństwo-nie pokażesz
        palcem,nie zobaczy.Wszyscy kierują się przecież partyjnymi interesikami albo
        patrzą tylko na stojącego pod pręgierzem i nie zwracają uwagi na tego
        rzezimieszka,który w tłumie odcina sakiewki smile).
        Klocki zaczynają mi się ładnie układać.Od kiedy pamiętam zawsze w przypadku
        afer mówiono o prowokacji politycznej i wskazywano prowokatorów a obiektywne
        media zawsze znajdowały na nich jakieś materiały z "przecieków".Zawsze też
        znajdowali się zagorzali obrońcy,nawet i na FG,którzy też byli w stanie wskazać
        winnych.Mówiłem o tym dlaczego tak się dzieje w wątku "Dlaczego nie jestem
        Kolumbem?".
        Widzisz Danutko,że nawet patrząc na to samo można widzieć różne rzeczy a cóż
        dopiero mówić o czytaniu smile).
        Nie wiem co można lubić w moich postach,jeżeli chodzi o tematykę to raczej nie
        należy do lekkiej i łatwej.Tak prawdę mówiąc nie piszę ich po to aby się komuś
        podobały.Jeżeli jednak tak jest to nie ukrywam,że jest to miłe.
        Tylko nie podejmuj proszę tego tematu,napisałem więcej aby Ci wyjaśnić o czym
        myślałem pisząc pierwszy post.Dla mnie to polityczne podstawy atmosfery
        korupcyjnej w kraju poszerzone o podejrzenie wykorzystania informacji zdobytych
        w czasie pełnienia funkcji państwowych.W tym przypadku tylko przez te osoby,bo
        na ten fakt się powołuję.Przecież był też Maciarewicz,Milczanowski.Odczekałem
        wystarczający wydaje mi się okres czasu aby sprawa została wyjaśniona gdy
        dzisiaj KŚ zajmuje się takimi sprawami.
        Pozdrawiam
        Kir
        Ps
        Przepraszam,że tak bardzo się rozpisałemsad,ale teraz dopiero zobaczyłem,że
        czasami chyba zbyt dużo wymagam od czytającego z czego nie zdaję sobie chyba
        sprawy przy niektórych tematach a czasami po prostu zapominam.
        Teraz to ja muszę Cię przeprosić,ale mimo to większość postów naprawdę była
        bardzo prosta w odbiorze.
        • d_nutka Re: Wyjaśnienie _____ moje też 20.06.03, 07:25
          Kirze!
          Wprawdzie prosiłeś, żebym twój post potraktowała jedynie wyjaśniająco, ale ja
          też mam coś do wyjaśnienia tobie. Napisałam uprzednio, że "lubię czytać twoje
          posty", na co ty odpowiedziałeś teraz, że czytanie twoich postów nie jest "do
          lubienia".
          OCZYWISCIE, że masz rację!
          Twoje posty są DO PRZEMYŚLENIA, a nie lubienia.
          Na ogół już przy pierwszym moim ich czytaniu zgadzam się z twoimi
          przemyśleniami i dlatego czytam je zbyt pobieżnie tym bardziej, że jak sam
          wiesz, piszesz je w taki sposób, że trudno rozpocząć dyskusję, bo niby jak?
          Ujmujesz problem CAŁOŚCIOWO w parunastu (no, trochę więcej) zdaniach dając
          jednocześnie (w domyśle) informację, że jest tak a nie inaczej i to jest na
          ogół prawda.
          A z PRAWDĄ ja nie dyskutuję.Ale PRAWDĘ lubię czytać (uprzedzam
          niezorientowanych, że nie organ prasowy mam na uwadze teraz smile) i zawsze mnie
          cieszy jeżeli spotkam kogoś, którego tok rozumowania i wnioski są podobne lub
          tożsame z moimi.
          To mi daje poczucie, że w swoim myśleniu na dany temat nie za bardzo
          pobłądziłam.
          pozdrawiam
          d_
          • Gość: Kir Smutna prawda:( IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 00:52
            Witam Danutko
            w "Wyjaśnieniu" podałem swoje wnioski wynikające z zachowania Rokity podczas
            przesłuchania w KŚ oraz analizy tego co dzieje się w kraju od dłuższego już
            czasu.Właściwie to wdzięczny jestem nawet Rokicie,że publicznie dostarczył
            takiego materiału.To że stało się tak dzięki jego negatywnym cechom charakteru
            nie ma tu najmniejszego znaczenia.Gdyby tego nie zrobił rzeczywiście można
            byłoby zwalać to na rozgrywki polityczne między partiami.
            Oczywiście,że nie obala to automatycznie wersji Kopczyńskiego o służbach
            specjalnych ale poszerza jedynie grupy interesów.Ciekawi mnie jak sprawa
            potoczy się dalej.
            Rzucenie tekstu tutaj na FA było swoistym testem:jak zareaguje to krzyczące
            o sprawiedliwości,uczciwości,konieczności zwalczania korupcji,państwie prawa
            FA.Tutaj nie chodzi o osoby,to podejrzenie funkcjonowania pewnego mechanizmu
            w Państwie.
            Mechanizmu,który może być praktycznie wykorzystywany nie tylko do tworzenia
            afer korupcyjnych ale także do wpływu na politykę wewnętrzną państwa.Przyznam-
            mi się włosy jeżą na głowie,jednak "przejęci" losem kraju nie widzą żadnego
            problemu.Oni przecież mają swojego "wroga".Później najwyżej będą bluzgać jak
            Demiurg przedstawi im "medialną prawdę mass"smile)).
            Tak,te dwa posty były do przemyślenia a ich bohaterowie stali się nimi tylko
            dlatego bo wykorzystali coś,co otrzymali parę lat wcześniej albo wykorzystali
            do partyjnych rozgrywek.
            Chciałbym poznać prawdę bo spowodowałaby ona że to państwo zaczęłoby w końcu
            normalnie funkcjonować.
            Spowodowałaby też szok ale i oczyszczenie.Może to myślenie naiwne,ale "chcieć
            to móc". Dlaczego zezwolenia na powstanie Komisji Śledczej nie potraktować jako
            społecznego przyzwolenia do dokonania takiego oczyszczenia?
            Myślący poważnie o państwie,mający dość partyjniactwa i demagogii z pewnością
            już o tym myślą.Przynajmniej FG powinno im dać do myślenia.
            Kiedyś wściekałem się na egoistyczne,demagogiczne wypowiedzi na FG w których
            nie dostrzegano,że wszystkie programy są takie same i tak samo ogólne,każdy
            obiecywał że da chociaż nie mówił skąd.Właśnie skąd i jak?szczegółowe
            odpowiedzi na te pytania pozwalałyby odróżnić "bajarzy" od realistów. Teraz już
            mi to przeszło.Przecież na FG pisze obywatel RP to o czym myśli.Dalej jest
            egoistą i "kolesiem" "swoich",którego jedynym wkładem dla państwa ma być
            zwalczanie "komuny". Rzeczywiście w jego chorej wyobraźni powrót stosunków
            własnościowych z nacjonalizacją i polityką gospodarczą z PRL-u jest możliwy.
            Ale nie może dotrzeć już do jego chorej wyobraźni,że to z powodu słabego
            państwa i "partyjnych wojenek" powstał Ruch Autonomii Śląska,że to słabe
            państwo to nie tylko peerelowskie długi ale także partyjne wojenki ostatnich
            14 lat i tworzenie się mechanizmów,które podejrzewam że powstały i o których
            piszę.
            Dlatego myślący poważnie o państwie powinni czytać FG bo egoistyczne,płytkie
            myślenie obywatela i wynikająca z niego obojętność co do przyszłości państwa
            jest straszna.
            Danutko w dalszym ciągu proszę Cię o pozostawienie tego tematu tak jak
            jest.Teraz gdy przedstawiłem swoje motywy oraz punkt widzenia pewnych spraw
            i tak nie miałoby to najmniejszego sensu.Jedyne z czym mogę się teraz liczyć
            to atak ze strony oburzonych moją wypowiedzią.Nie broń mnie gdyby tak się
            stało.Tutaj osoba jest nieważna.Przedstawiłem swój pogląd na temat dla mnie
            ważny,mogę go zweryfikować w stosunku do niektórych osób tu wymienionych gdy
            publicznie zostaną udzielone odpowiedzi na moje pytania.
            Ja jednak tych pytań teraz nie zadam,poczekam czy zostaną zadane.Odpowiedź na
            nie nie wymaga wielkiego zachodu, wystarczy jedynie zaprezentować odpowiednie
            dokumenty.Już więcej nie przynudzam,strasznie się rozgadałemsad.
            Pozdrawiam serdecznie
            Kir
            Do czytającego
            Moja ocena nie dotyczy wszystkich piszących na FG,jeżeli ktoś to w ten sposób
            odebrał to Go serdecznie przepraszam.Mam jednak nadzieję,że Ci,którzy nie
            podlegają mojej ocenie potrafią także zrozumieć iż nie ICH miałem na myśli.
            Ja ten wątek uważam za zamknięty.Powiedziałem już w nim wszystko co miałem do
            powiedzenia.Może zbyt emocjonalnie podszedłem do tematu ale trudno mi w
            niektórych sprawach zachować spokój.Tym bardziej gdy widzę jak wszyscy
            przechodzą nad pewnymi sprawami do porządku dziennego albo ich wcale nie widzą.
            Wiem,że FA to nie to miejsce dlatego też tego nie nadużywam i piszę jedynie
            o własnych wnioskach wysnutych na podstawie znanych mi faktów i zjawisk.
            Kir

• Gość: Smutna Re: Smutna prawda:( IP: *.am.poznan.pl 23.06.03, 07:58
              Gość portalu: Kir napisał(a):

> Witam Danutko
              > w "Wyjaśnieniu" podałem swoje wnioski wynikające z zachowania Rokity podczas
              > przesłuchania w KŚ oraz analizy tego co dzieje się w kraju od dłuższego już
              > czasu.Właściwie to wdzięczny jestem nawet Rokicie,że publicznie dostarczył
              > takiego materiału.To że stało się tak dzięki jego negatywnym cechom
              charakteru
              > nie ma tu najmniejszego znaczenia.

Szanowny Panie ,
              co też od dłuzszego czasu dzieje się w naszym kraju ???
              To nie pan Lew , "koszerny interes grupy trzymającej władzę", ale negatywne
              cechy niejakiego Rokity !! Brawo za diagnozę !

Gdyby tego nie zrobił rzeczywiście można
              > byłoby zwalać to na rozgrywki polityczne między partiami.
              > Oczywiście,że nie obala to automatycznie wersji Kopczyńskiego o służbach
              > specjalnych ale poszerza jedynie grupy interesów.Ciekawi mnie jak sprawa
              > potoczy się dalej.
              > Rzucenie tekstu tutaj na FA było swoistym testem:jak zareaguje to krzyczące
              > o sprawiedliwości,uczciwości,konieczności zwalczania korupcji,państwie prawa
              > FA.Tutaj nie chodzi o osoby,to podejrzenie funkcjonowania pewnego mechanizmu
              > w Państwie.

Panie Kirze podejrzewasz pan pewien mechanizm funkcjonowania państwa , jemu
              najbardziej zagraża kto ??? Rokita z Kaczyńskim bo raport schowali do szuflady !
              ( Tak , przez przypadek pan pewno nie wiesz, że sprawa z wniosku likwidatora
              majątku PZPR tocząca się w "nieżależnym sądzie" została umorzona!!! i dlatego
              nikomu, ale to nikomu nie wolno cytować raportu likwidatora !!). Panie a zdrowy
              Pan jesteś ??

> Mechanizmu,który może być praktycznie wykorzystywany nie tylko do tworzenia
              > afer korupcyjnych ale także do wpływu na politykę wewnętrzną państwa.Przyznam-
              > mi się włosy jeżą na głowie,jednak "przejęci" losem kraju nie widzą żadnego
              > problemu.

Ten mechanizm odczytania raportu likwidatora jeży panu włos na głowie !!
              To ci dopiero problem , odczytanie raportu , który znajduje się w aktach
              sądowych !!!

Oni przecież mają swojego "wroga".

Każdy kto żle mówi lub pisze o naszej jutrzence LSD , potrafi tylko bluzgać, a
              tak w rzeczywistości przygotowuje pewien korupcyjny mechanizm działania naszego
              państwa !!
              Jak długo chłopie dochodziłerś do tych "wniosków" ?

Później najwyżej będą bluzgać jak
              > Demiurg przedstawi im "medialną prawdę mass"smile)).
              > Tak,te dwa posty były do przemyślenia a ich bohaterowie stali się nimi tylko
              > dlatego bo wykorzystali coś,co otrzymali parę lat wcześniej albo wykorzystali
              > do partyjnych rozgrywek.
              > Chciałbym poznać prawdę bo spowodowałaby ona że to państwo zaczęłoby w końcu
              > normalnie funkcjonować.
              > Spowodowałaby też szok ale i oczyszczenie.Może to myślenie naiwne,ale "chcieć
              > to móc". Dlaczego zezwolenia na powstanie Komisji Śledczej nie potraktować
              jako
              >
              > społecznego przyzwolenia do dokonania takiego oczyszczenia?
              > Myślący poważnie o państwie,mający dość partyjniactwa i demagogii z pewnością
              > już o tym myślą.Przynajmniej FG powinno im dać do myślenia.
              > Kiedyś wściekałem się na egoistyczne,demagogiczne wypowiedzi na FG w których
              > nie dostrzegano,że wszystkie programy są takie same i tak samo ogólne,każdy
              > obiecywał że da chociaż nie mówił skąd.Właśnie skąd i jak?szczegółowe
              > odpowiedzi na te pytania pozwalałyby odróżnić "bajarzy" od realistów. Teraz
              już
              >
              > mi to przeszło.Przecież na FG pisze obywatel RP to o czym myśli.Dalej jest
              > egoistą i "kolesiem" "swoich",którego jedynym wkładem dla państwa ma być
              > zwalczanie "komuny".

No każdy, kto zwalcza komunę , tę jutrzenkę państwa demokratycznego to "koleś"
              i egoista !

Rzeczywiście w jego chorej wyobraźni powrót stosunków
              > własnościowych z nacjonalizacją i polityką gospodarczą z PRL-u jest możliwy.
              > Ale nie może dotrzeć już do jego chorej wyobraźni,że to z powodu słabego
              > państwa i "partyjnych wojenek" powstał Ruch Autonomii Śląska,że to słabe
              > państwo to nie tylko peerelowskie długi ale także partyjne wojenki ostatnich
              > 14 lat i tworzenie się mechanizmów,które podejrzewam że powstały i o których
              > piszę.

No pewnie każdy , kto zwalcza komunę to marzyciel o powrocie do PRL-u z
              nacjonalizacją itp.!!!! w żadnym przypadku przeciwnik komuny nie może mieć na
              celu :
              1. Aby Polacy posiadali własność z której będą czerpać swoje dochody
              2. Aby Polacy mogli wymajmować swój majatek i z niego czerpać swoje dochody
              3. Aby Polacy mogli znależć w Polsce pracę dla swych umysłow i rąk i z tego
              utrzymać siebie i rodzinę !!

> Dlatego myślący poważnie o państwie powinni czytać FG bo egoistyczne,płytkie
              > myślenie obywatela i wynikająca z niego obojętność co do przyszłości państwa
              > jest straszna.

To straszne że prawica może mieć takie płytkie myślenie egoistyczne !! to
              straszne !!

> Danutko w dalszym ciągu proszę Cię o pozostawienie tego tematu tak jak
              > jest.Teraz gdy przedstawiłem swoje motywy oraz punkt widzenia pewnych spraw
              > i tak nie miałoby to najmniejszego sensu.Jedyne z czym mogę się teraz liczyć
              > to atak ze strony oburzonych moją wypowiedzią.Nie broń mnie gdyby tak się
              > stało.Tutaj osoba jest nieważna.Przedstawiłem swój pogląd na temat dla mnie
              > ważny,mogę go zweryfikować w stosunku do niektórych osób tu wymienionych gdy
              > publicznie zostaną udzielone odpowiedzi na moje pytania.
              > Ja jednak tych pytań teraz nie zadam,poczekam czy zostaną zadane.Odpowiedź na
              > nie nie wymaga wielkiego zachodu, wystarczy jedynie zaprezentować odpowiednie
              > dokumenty.Już więcej nie przynudzam,strasznie się rozgadałemsad.
              > Pozdrawiam serdecznie
              > Kir
              > Do czytającego
              > Moja ocena nie dotyczy wszystkich piszących na FG,jeżeli ktoś to w ten sposób
              > odebrał to Go serdecznie przepraszam.Mam jednak nadzieję,że Ci,którzy nie
              > podlegają mojej ocenie potrafią także zrozumieć iż nie ICH miałem na myśli.
              > Ja ten wątek uważam za zamknięty.Powiedziałem już w nim wszystko co miałem do
              > powiedzenia.Może zbyt emocjonalnie podszedłem do tematu ale trudno mi w
              > niektórych sprawach zachować spokój.Tym bardziej gdy widzę jak wszyscy
              > przechodzą nad pewnymi sprawami do porządku dziennego albo ich wcale nie
              widzą.
              > Wiem,że FA to nie to miejsce dlatego też tego nie nadużywam i piszę jedynie
              > o własnych wnioskach wysnutych na podstawie znanych mi faktów i zjawisk.
              > Kir
              >
              >
              Zjawisko wtórnego analfabetyzmu prezentowane przez kira, któremu wydaje się że
              cokolwiek zanalizował , jest dobitnym przykładem tego co robi z mózgiem
              propaganda i socjotechnika LSD w głowach Polaków !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka