Gość: Krzys52 Re: Zdzblo w Cudzym Oku czyli Krytyka Selektywna IP: *.proxy.aol.com 03.05.04, 06:51 Uroczyste 3-cio Majowe podniesienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Specjalnie dla Kretyna8 :O))) IP: *.proxy.aol.com 17.05.04, 01:41 czyli dla ciebie, Gnido - podbitka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Zdzblo w Cudzym Oku czyli Krytyka Selektywna IP: *.proxy.aol.com 31.05.04, 17:35 na okolicznosc projektu Ziobry oraz burdelu z tym zwiazanego - jest to podniesienie. Dla ludzi malych, i pokracznych duchowo - jakich wielu na tym F. Wylacznie po to by napluc im w geby - by nie mieli zbyt dobrego zsamopoczucia jednak, czyli jeszcze raz dla Gnidy Septyka, przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
bilbird Zdzblo w Cudzym Oku czyli Krytyka Selektywna 18.07.04, 15:57 ...w zwiazku z umozliwieniem Arturowi K. wymkniecia sie wymiarowi sprawiedliwosci, przez wielebnych i praworzadnych Ojcow Paulinow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Zdzblo w Cudzym Oku czyli Krytyka Selektywna IP: *.proxy.aol.com 30.08.04, 07:11 ...w zwiazku z umozliwieniem Arturowi K. wymkniecia sie wymiarowi sprawiedliwosci, przez wielebnych i praworzadnych Ojcow Paulinow. . ;; Teraz praniu brudnych pieniedzy patronowal bedzie sam Czeslaw Milosz. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Nie orientuje sie 21.07.04, 21:01 kto i ktorym postem podbil ten watek. Nie wiem tez czy uprzednio w nim sie wpisalem. Na wszelki wypadek chcialbym zatem dla pewnosci dac wyraz swemu stanowisku. Niezmiennemu zreszta. Won z Forum! Odpowiedz Link Zgłoś
kremuffka To sie nazywa demencja plus dezorientacja :) 21.07.04, 23:03 sam przeciez podbiles sklerozo. Najwyrazniej lubisz gdy o tobie pisza - jaka byu ta moralnosc twoja nie byla. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk demencja plus dezorientacja = kremuffka 21.07.04, 23:22 Posluchaj zezowaty intelektualnie, w momencie gdy wchodzilem na moje ukochane Forum Aktualnosci, pelne mondrosci i mondrali, to watek Kretyna byl bardzo wysoko. Dlatego don sie wpisalem, w sposob bardzo trafny wskazujac kierunek postepowania dla Kretyna (won!). Watek ten podbil jakis kompanion52, wyciagajac go z czelusci zapomnienia (watek, a nie przyblede52). Nie wykluczam, sernikku, ze to Ty byles tym anonimowym idiota. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=6736235&wv.x=2&a=14344214 Odpowiedz Link Zgłoś
bilbird Re: demencja plus dezorientacja = kremuffka 22.07.04, 06:06 sceptyk napisała: > Posluchaj zezowaty intelektualnie, w momencie gdy wchodzilem na moje ukochane > Forum Aktualnosci, pelne mondrosci i mondrali, to watek Kretyna byl bardzo > wysoko. Dlatego don sie wpisalem, w sposob bardzo trafny wskazujac kierunek > postepowania dla Kretyna (won!). > > Watek ten podbil jakis kompanion52, wyciagajac go z czelusci zapomnienia > (watek, a nie przyblede52). Nie wykluczam, sernikku, ze to Ty byles tym > anonimowym idiota. > ; No ty za anonimowego idiote raczej robic nie mozesz. Wszyscy cie tu znaja.))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Ale jakiego pieknego labedzia on potrafi robic :O) IP: *.proxy.aol.com 05.08.04, 15:58 przed lustrem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahaha Re: Nie orientuje sie :O)) A to ci nowina :))) IP: *.proxy.aol.com 20.09.04, 04:37 Odpowiedz Link Zgłoś
gretshen Rzeczywiscie, bystroscia to on nie grzeszy... :) 20.09.04, 20:43 ale moze dobry chlopina jest, a to...(?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Skorumpowane umysly zaprezentowala polska prawica IP: *.proxy.aol.com 29.08.04, 06:49 na okolicznosc smierci Milosza. Poeta nazwalby ten stan zniewoleniem umyslow. Zapewne nie przypuszczal, ze nie tylko sowiecki toralitaryzm moze z umyslow robic sieczke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bracho Re: Zdzblo w Cudzym Oku czyli Krytyka Selektywna IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.08.04, 10:16 Tak zadecydowałem ja, Żyd piszący z USA pod nickiem polskiego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Zdzblo w Cudzym Oku czyli Krytyka Selektywna IP: *.proxy.aol.com 29.08.04, 17:36 > Tak zadecydowałem ja, Żyd piszący z USA pod nickiem polskiego imienia. . Skoro tak mowisz... A pod jaka data znajduje sie w kalendarzu imie Bracho? Odpowiedz Link Zgłoś
pilnick Re: Zdzblo w Cudzym Oku czyli Krytyka Selektywna 16.10.04, 05:06 obawiam sie ze narod mamy zbyt oglupiony - by cokolwiek trafic do niego moglo. Ale tez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 *......... Po Dekadzie - retrospekcja .........* IP: *.proxy.aol.com 27.10.04, 06:39 w celu siegniecia do poczatkow gnicia ryby od glowy (z klerem wlacznie), oraz wykazania, ze nawet Pan Jerzy Urban czytuje moje kawalki na tym poboznym forum. )) Najzabawniejsze jest to, ze i wtedy i teraz "blazen" wnikliwiej obserwuje rzeczywistosc od Medrcow oraz Moralnych Autorytetow. I ciagle mowi prawde. Niemile widziana i obrzydliwa prawde. Klamia natomiast Autorytety. >>...)Minister Wacław Niewiarowski zaprosił mnie na rozmowę. Odwołał się do komuszej solidarności politycznej wspominając, że na początku lat 80. był sekretarzem Komitetu Miejskiego PZPR w Gorzowie. Przyznał, że użył swoich wpływów dla transferu państwowej forsy do spółki zięcia. Przekonywał, że nic w tym złego, bo jego celem był rozwój ziemi gorzowskiej. Podobną deklarację opublikował w „Życiu Warszawy”. Czymś niezwykłym nie była oczywiście sama prywata ministra. Po raz pierwszy jednak i jedyny winowajca ją potwierdził. Wina ministra nie budziła więc wątpliwości. „NIE” zażądało od premier Suchockiej dymisji jej ministra. Gadaliśmy do ściany. suchocka – jak to powiadał jej prezydent Wałęsa – ani me, ani be, ani kukuryku. Wnieśliśmy pozew do Naczelnego Sądu Administracyjnego, aby nakazał premierowi odpowiedzieć na krytykę prasową. Sąd wniosek nasz odrzucił. Minister sprawiedliwości w następnym już lewicowym rządzie Pawlaka czystoręki Włodzimierz Cimoszewicz założył rewizję nadzwyczajną na naszą korzyść. Sprawę wygraliśmy i premier Pawlak odpowiedział „NIE”, że toczy się postępowanie. Niewiarowski w roli ministra doczekał upadku rządu, w którym zasiadał. Jego uczciwość nagrodzono następnie członkostwem rad nadzorczych spółek skarbu państwa. Zajął się interesami – coraz innymi, wciąż ciemnymi. Róbta, co chceta ministry Sprawa Niewiarowskiego ciąży nad dzisiejszymi stosunkami. 12 lat temu politycy od gminy do centrali otrzymali bowiem wyraźny sygnał, że są bezkarni. Pospieszyli więc z tego korzystać. Gdyby zaś ówczesny minister poniósł konsekwencje swej prywaty, otrzymaliby zawczasu ostrzeżenie. Zaczęliby się obawiać robienia machlojek. Miałoby to wpływ hamujący na ich późniejsze interesy, powiązania, postępki. Nie tylko kształt przepisów prawnych oraz ich stosowanie lub niestosowanie wpływa na standardy uczciwości. Każde środowisko zawodowe, także kasta polityków, samo tworzy normy postępowania i je praktykuje. Kto wykracza poza dozwolone standardy nieuczciwości, jest przez swoje środowisko odrzucany. Dlatego w towarzystwie skorumpowanych nawet posłów można położyć portfel z forsą i bez strachu wyjść na siku. Kto ogranicza swą nieuczciwość do zakresu przyzwolenia udzielonego przez otoczenie – jest chroniony przez środowisko, do którego należy. Dotyczy to lekarzy, sędziów, prokuratorów, budowlańców, handlowców, policjantów, adwokatów, naukowców – wszystkich. Polityków także. Minister Wacław Niewiarowski spokojnie przyznał się do użycia swoich wpływów dla dogodzenia własnej rodzinie, bo trafnie uważał, że mieści się to w normie postępowania ministrów. I zyskał tego mniemania potwierdzenie. Wraz z nim cała skłócona sitwa polityków upewniła się, że w jej klubie prywata jest tolerowana. Mieści się w praktykowanej normie różnej zawsze od tej, którą się głosi.(...)>> . Dla zainteresowanych caloscia tego pouczajacego tekstu - LINK: www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=4333&zaznacz=praojciec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Na okolicznosc korupcji na Wydziale Prawa w G. IP: *.proxy.aol.com 16.11.04, 15:55 choc nie tylko na tamtym wydziale - podbitka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Na okolicznosc korupcji na innych uczelniach, jak IP: *.proxy.aol.com 17.11.04, 15:40 Polska dluga i szeroka. A zwlaszcza na takich ich wydzialach jak wspomniane Prawo, czy Architektura, Medycyna, Film... Polak uczony jest "zalatwiania" juz od szczeniecych lat, kiedy to juz w szkole podstawowej przyglada sie konkurowaniu mamus o wzgledy nauczycieli - ach te bombonierki, narecza kwiatow, roznego rodzaju uslugi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 To Gnida ma oficjalnego zastepce? IP: *.proxy.aol.com 19.12.04, 18:10 Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 zdzblo wprost przeciwnie do oka 19.12.04, 18:36 Czytajac zadety post wstepny z przyjemnoscia przylacze sie do tegoz zadecia. Zdzblo widze inaczej niz Ty w oku. Jak to z zabkami bywalo wprost przeciwnie uzytkowo wtyka sie w krzysiod.pe. I dmie sie z zadeciem az peknie. Czy Ty nie masz co wypic i wydymac? Najnormalniejszy klecha to przeciwz robi. Bez tego by swej rzeczywistosci nie wytrzymal. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 nie chcialem Ci robic przyjemnosci 19.12.04, 19:07 wsadzajac zdzblo do p.pci. Za malo Cie znac aby uniknac dwuznacznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: nie chcialem Ci robic przyjemnosci IP: *.proxy.aol.com 29.12.04, 04:48 Czy ty Rysio na czyms w rodzaju LSD pracujesz? Ciekawia mnie po prostu przyczyny twojej hustawki. Czyzbys na dodatek, do twojego stanu psychicznego, znalazl sie w lapkach Borsuka? Przypuszczalnie, po kurestwie ktorego dopusciles sie na FoM (wlasnie zapoznalem sie z wytryskiem twojego schorowanego umyslu) doszedlem do wniosku ze ty jestes niezle rabniety gosciu. Radze udanie sie do lekarza bo wygladasz mi na schizofrenika z tymi ciaglymi wirazami. Wiem ze teraz tradycyjnie znikniesz na tydzien lub dwa ale tym razem to juz ci nie poluzuje. A ty juz wiesz jakie zero jestem w stanie zrobic z ciebie - doswiadczyles juz tego. No coz, za bardzo wierze w ludzi gdy tymczasem ku.. sa niereformowalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 I jeszcze male memento... :) IP: *.proxy.aol.com 30.12.04, 15:54 Rycho7 powiedzial: "Ja czesto powtarzam, ze dla mnie ateisty Jezus jest idolem. On mowil, ze niech pierwszy rzuci kamieniem, kto jest bez grzechu. Co oznacza, ze czlowieczenstwo jest zwiazane z bledem. Nie religianctwo, cale czlowieczenstwo." ; No prosze, jedynie ateista 210 procentowy moze miec takiego idola. A idol owego ateiste, ktory dzieki swemu idolowi natychmiast stal sie filozofem - bardzo odkrywczym w dodatku. Ja nie wiem jedynie ktory z was bardziej odkrywczy jest w tym przypadku. Czy Rycho czy tez jego idol. A niech tam... bez niego (nich) przekonani wszyscy bylibysmy, ze czlowieczenstwo zwiazane jest z perfekcja. Bardzo madre jest to co zaserwowaliscie nam. I rzeczywiscie epokowe. Dodalbym jedynie, ze dla lepszego efektu filozoficzny wywod Rycho-Jezusa powinien zaczynac sie od "Onego czasu..." Rychu, przekonany jestem, ze gdy tylko dokooptujesz sobie idolke Przenajswietsza Panienke to wymyslicie cos jeszcze lepszego. Wiesz, baby swoj rozum maja... Zastanawialem sie debilu co powoduje, zes takie bydle i wyszlo mi na to, ze, oprocz Borsuka, ktory toba manipuluje, oraz checi podlizania sie swym potencjalnym polemistom koscielnym, powoduje toba glownie zawisc (Sierducha odkrylem w tobie niedawno). Popatrz ile tekstow tu nasmarowalem - nie wlaczyles sie w dyskusje w zaden. Choc prowokacja koscielna, szujo,te teksty nie byly z cala pewnoscia (ty cierpisz na jakies zwidy chlopie). Tylko niezle porabany narcyzek skrzyzowany z megalomanem moze takiego zawijasa wykompinowac. A nie wszystkie byly bardzo agresywne - niektore teksty wrecz delikatne byly. Ty Rycho wchodziles co najwyzej by w mniej lub bardziej zawoalowany sposob przysrac mi jakos. Na wlasny tekst zdecydowales sie raz chyba ale zbytnio wyszlo w nim na jaw twoje beztalencie. A ty tak bardzo chcialbys byc najprawdziwszym ateista na swiecie. Nawiasem mowiac ryles takze pod Stoikiem, Kirem i Ceesem, czyli facetami ktorzy bez watpienia musieli podsuwac ci nikczemnosc twojego rozumku. Co ciekawsze, uwaga!, nie atakujesz tak ostro kretynow, czyli ludzi religijnych i na bazie. Wsrod kretynow masz tez najwiecej przyjaciol, jesli nie wylacznie. To mowi samo za siebie debilu. Twoje zawijasy nic nie zakamufluja, Rychu bo Smierduch tez jestes, przy okazji. Popatrz ja cieszylem sie z kazdego nowego ateisty i pomagalem gdy zachodzila potrzeba. Staralem sie jak moglem by nie doszlo do konfliktu na tle jakiegos nieporozumienia. Niejednokrotnie kosztem ustepstw – czesto na twoja korzysc. Dumny bylem z Camrut, ze taka z niej ateistka z krwi i kosci, a w dodatku pieknie rozwijajaca sie. Na kilku obszarach byla lepsza ode mnie i z tego cieszylem sie najbardziej. Teraz domyslam sie jak ty musiales jej nienawidziec – Camrut tez przysrywales. Podobnie nie mam konfliktow z Doku, dla ktorego mam duze uznanie. Jest jeszcze kilku innych ateistow z ktorymi jestem na dobrej stopie. Jedynym wyjatkiem jestes ty, Rychu. Jako ateista najbardziej cenisz sobie towarzystwo kretynow. Teraz wiadomo dlaczego. Wiedz tez durniu, ze wiekszosc kontrowersji w jakie sie tu wdaje toczy sie na gruncie typowo zdroworozsadkowym oraz politycznym. Moj, czy czyjkolwiek ateizm, nie ma nc do rzeczy. To tylko ty obnosisz sie ze swym ateizmem i bardzo pragniesz w nim blyszczec oraz wygladac slicznie. Tymczasem ty golas jestes Rychu. Rozdzierajaco smieszny. Tu nie o ateizm idzie idioto, oraz nie o religie biega lecz o przymusowe wyciskanie z polskich podatnikow, w tym ateistow, podatkow na finansowanie religijnych potrzeb katolikow oraz Katolickiej Miedzynarodowki. Chodzi tez o panstwo wyznaniowe, ktore powinienes zwalczac gdybys nie byl tak bardzo zajety obnoszeniem sie ze swoja wlasna swietnoscia, ty zakuta pozerska palo. Pozwol, ze wyjasnie ci Rychu owo 'obnoszenie sie z wlasna swietnoscia'. Otoz ty znasz sie facet na doslownie wszystkim, i znasz sie oczywiscie najlepiej. Ja to jak najbardziej podziwiam, i tak dalej, bo i przyjemnie jest mi znac taka jak ty znakomitosc. Niemniej tak zajety jestes tymi kawiarnianymi przekomarzankami, puszeniem sie, licytowaniem, brylowaniem, ze zupelnie straciles z oczu obiekt do ktorego przywiazanie tak ciagle tu deklarujesz. Nie ma wiec najmniejszego znaczenia, ze swiecisz ludziom po oczach tym niby ateizmem. Bo w praktyce nie jestes nim po prostu. Jestes za to palant i gnojek, o czym informowalem cie juz przy okazji ostatniej twojej wielkiej okresowej szajby – jakis rok temu. Ja niewatpliwie mam bardzo waski obszar zainteresowan, przynajmniej na tym F. Ale tez uwazam ze jak juz cos robic to dobrze, zeby to choc jedna jedyna rzecz byla, jaka czlowiek potrafi. Na reszcie absolutnie nie znam sie - wystarczy mi ze na reszcie jestes ty, Rychu. A ze wygladasz na bardzo nadetego bufona to moze tylko pozor. Moge sie mylic. )) Popatrz no raz jeszcze na to twoja poprawna postawe prawdziwego ateisty. Zatem pieprzysz z roznymi Borsukami o dupie Maryni, w kolko i na okraglo, nie wiedziec czemu wyciagajac czasem ten swoj “ateizm” (dla mnie oczywiste, ze dla zmydlenia oczu). Kogo ty chcesz przekonac i do czego? Borsuka i Sepryka chcesz przekabacic z ich poparcia dla integryzmu, durnoto? A po jaka cholere, jesli nawet mialoby ci sie to udac po nastepnych trzech latach, przekonywania glupku. Na co ci ten Borsuk i Gnida? Pamietaj o tym ze tych waszych kretynskich tasiemcowych przekomarzanek nikt!! oprocz was nie czyta. No wiec...? To sa luzne dywagacje oczywiscie, gdyz teraz widze, ze ty jednak jestes piata kolumna i Smierduch. W dodatku Narcyz w polaczeniu z megalomanem – gnojkiem malym ale za to niezmiernie wybujalych ambicjach oraz mocno przerosnietym ego. Nie Rycho, nie bedziesz najlepszym z ateistow, gdyz jednak Smierduch jestes. Jezus naprawde jest twoim idolem i Bogiem. Gdyby w gre nie wchodzila ostatnia mozliwosc to poradzilbym ci bys dokonal ostatniego slusznego wyboru, w oparciu o ten twoj Kodeks Boziewicza – twojego druiego idola B.- harcerzyku. Smierduchowi moge jedynie powiedziec...spie..j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Zgadnij Rychu gdzie podzialy sie posty Borsuka IP: *.proxy.aol.com 29.12.04, 06:03 bylo kilka a zostal jeden. Pamietam ze zrobilem z Borsuka marmolade - moze dlatego brakuje tych postow. Tylko pobiezny przeglad postow z okolicy postu borsukowego pozwala na dostrzezenie, ze konwersacja po prostu rwie sie. Innymi slowy Rychu nie ma zlego, jak to mowia. Dzieki Tobie mialem okazje przesledzic, cos, do czego nie mialem juz zamiaru powracac. Coz, czasem i swini uda sie zrobic cos pozytecznego. Dziekuje ci Rychu. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Nie czytuję NIE i z założenia ignoruję 28.12.04, 21:08 Tylko wyjaśniam, dlaczego ignoruję też ten wywód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 To sie nazywa samoograniczanie - z zalozenia. IP: *.proxy.aol.com 28.12.04, 22:22 Czyli ignorujesz kazde 2+2=4, dlatego ze w NIE, chocby Nie bylo jedynym zrodlem donoszacym o powyzszym. Nawiasem mowiac - dlugo nim bylo. Aktualnie czasem tylko zagladam na strone NIE. Do 1998r, jednakze, prenumerowalem ten tygodnik gdyz zwlaszcza w latach 1992-1996 bylo to jedyne pismo krytycznie nastawione do kk, i ujawniajace wiele nikczemnosci kleru i kk. Przypomne, ze mialo to miejsce w warunkach powszechnego i na wyscigi wlazenia klerowi w dupe. Bez NIE wielu interesujacych informacji nigdy nie ujrzalbym na oczy. Niekoniecznie dot. kk. Pamietasz ten "handel skorami" w Lodzi(?) Zatem moj bojowy krewniak, odkrywczo , doniosl o tej aferze... rok po odnosnych publikacjach w NIE. Ide o zaklad ze on czytal o aferze w NIE, najpierw. Dziennikarz nie moze zamykac sobie umyslu z powodu osobistych niecheci - jak czynisz to Ty. No ale Ty mozesz. A ja nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
hawaian Do Kretyna52 !!! 28.12.04, 22:44 "Si tacuisses, philosophus mansisses" Autor: Gość: lancet IP: *.telia.com Data: 01.07.2003 20:12 (...)Dziwne tylko ze w tobie.. glupawym lewaku, wiernym wyznawcy super-kanalii Urbana, zwolenniku "egalitarianizmu" - cokolwiek by ten dziwolagowy nowotwor slowny nie znaczyl - tyle potepienia dla tego, co gdzie indziej chwalisz.. Wg ciebie i tobie podobnych oslow, pedal, czy tez jakikolwiek inny dewiant moze wszystko i ma prawo do szczegolnych praw, i do terroryzowania "nienormalnej" wiekszosci i.. do pedofilii i zoofilii wlacznie, ale zabraniasz tego akurat ksiezom? - Moze wysuniesz argument ze ksieza sa od tego by byc przykladem w mysl gloszonych nauk? - To ci powiem, ze tobie jako lewackiemu leseferyscie i "tolerancyjnemu" durniowi, gowno do tego.. - to JA - ktory nie uznaje zadnego "pardonu"(czyli litosci) i ma zero tolerancji dla dewiacji i patologii, moge stawiac wymagania i krytykowac, ty zas, albo bedziesz konsekwentny, albo jednych tolerujac, a innych, im podobnych zwalczajac, bedziesz tym czym jestes, - czyli wymozdzonym, lewackim pajacykiem, fikajacym ucieszne koziolki na drazku.. - Na zakonczenie.. Podpowiem tobie iz Girolamo Savonarola podburzal motloch, podburzal.. i to tak skutecznie.. az ow motloch wlasnie Savonarole w 1498r we Florencji spalil na stosie.. - I nie znaczy to ze cie moga na stosie spalic.. (a zreszta.. komu by sie chcialo, tak szczerze mowiac..) - Znaczy to, ze na nawiedzonych durniach, wczesniej czy pozniej motloch sie poznaje, - tak jak na twoim Urbanie - nota bene.. - "Si tacuisses, philosophus mansisses" - a tak, oslem zostales.. lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 W przeciwienstwie do Rycha7 jestes zrownowazonym IP: *.proxy.aol.com 28.12.04, 23:17 gosciem. Cenie to w Tobie. To rozchwianie i ciagla niepewnosc Rycha ma dwie zasadnicze przyczyny. Pierwsza jest przechodzona wlasnie menopauza i te ciagle hustawki nastrojow, polaczone z nerwulkami. Na druga przyczyne sklada sie jego potrzeba dyskutowania z moimi wrogami, ktora musi ustawicznie okupowac podlizywaniem sie im, wyrazonym atakami na mnie. Kretyni to kupuja i dopuszczaja Rycha do ich stolu. W efekcie targaja Rychem sprzecznosci gdyz budzi sie ateista, i od rana mowi jeszcze sensownie, ale pod wieczor zaczyna nachodzic go zmeczenie polaczone z koszmarami na temat piekla. Gdy dodasz do tego te wszystkie 'hot flashes' to juz masz calego Rycha. Osobiscie, przyznam ze niewiele mam przeciwko tym jego podgryzaniom mojej pozycji niemniej czasem nachodzi mnie obrzyd, po prostu. Pomimo tego nawet, ze nie jeden Rycho uprawia ten sport wozenia sie na moich plecach i zyskiwania punktow u kretynow. Tu jest kilku takich gapowiczow, a bylo znacznie wiecej. No coz, bezsprzecznie najwiecej jest kretynow i to biore pod uwage rozgrzeszajac Rycha7, oraz pozostalych. Niesmak pozostaje jednak gdyz, nie oszukujmy sie, co mozna powiedziec o charakterach podobnych osobnikow - nawet gdy czynia powyzsze w dobrej sprawie. Co do zamykania sie na informacje, uwazam, ze to blad. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka222 Re: W przeciwienstwie do Rycha7 jestes zrownowazo 29.12.04, 17:47 A co Wy zrobiliście dla Polski? Wymądrzasz się, używasz wulgaryzmów, oceniasz, oceniasz, obrażasz, wszystkich, uważasz za ignorantów i jeszcze polecasz czytanie "Nie" Fajnych kumpli ma Urban....jesteście siebie warci. Nie bedę polemizować z Twoimi teoriami i wątpliwymi faktami. Poczytałam sobie i jestem przerażona , że ludzie ( jesteś nim?) potrafią tak zionąć nienawiścią.Co radzisz więc młodym? Jak mają uzdrowić, to chore społeczeństwo? Ja mam dość sloganów i utartych opinii.Lewa strona swoje, prawa swoje. Ja uczyłam się jezyka ojczystego- od ciebie mogłabym nauczyć się "obcego", ale nie chcę, bo mi się taki nie podoba....uczę się teraz niemieckiego(angielski mam jako tako opanowany)...wystarczy na razie. Żal mi Cię. "Kiedy ktoś nieustannie szuka sposobu, aby się go bano, najpierw znajduje sposób, aby go nienawidzono" (Montesquieu) Uciekam stąd, bo strasznie tu śmierdzi. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: W przeciwienstwie do Rycha7 jestes zrownowazo IP: *.proxy.aol.com 30.12.04, 07:25 Emilko, mam tu dla ciebie link do niektorych z kretynizmow, jakie kretyni powymyslali juz na mnie. Mila dziewczyna wydajesz mi sie wiec szkoda by sie stala gdyby mialo przytrafic ci sie cos - od nadmiernego myslenia. Ktytynizmy jak kretynizmy, tej poznaniance ktora je wymyslila postawilbym trojke na szynach z psychologii (za wklad pracy). Opowiedz mi prosze czy ci sie podobaly. . forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=10698985&a=10698985 Odpowiedz Link Zgłoś
emilka222 Re: W przeciwienstwie do Rycha7 jestes zrownowazo 30.12.04, 22:43 Poczytałam sobie , a jakże! Nic dodać, nic ująć. Nie sądzę, abyś wyciągnął z tych lekcji nauki jakowe. O mój umysł się nie martw. Myślenie jest moją mocną stroną i to nie dlatego, że miewałam dobre noty w szkole i na uczelni. Po prostu myślę, więc jestem...zapożyczone od filozofa, ale trafne. Powiem Ci jeszcze jedno: Nie chciałabym mieć tylu wrogów, co Ty. Żle bym się z tym czuła. Dlaczego jesteś takim prowokatorem? Lubisz to? Nie lepiej kochać ludzi, niż ich nienawidzić? Spróbuj choć w jednym z atakowanych przez siebie ludzi poszukać krztynę dobra.....potrafisz to jeszcze? Bardzo ci tego życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: W przeciwienstwie do Rycha7 jestes zrownowazo IP: *.proxy.aol.com 31.12.04, 08:40 Emilko, podsunalem ci tamten kretynski watek gdyz wiem, ze jednak chcialabys sobie popolemizowac. Poniewaz nie sadze bys mogla byc dla mnie partnerem merytorycznym wiec zaproponowalem ci garsc atakow personalnych gdyz sa to argumenty moich wszystkich przeciwnikow - twoich braci w wierze. Merytorycznych nie maja. Od kilku lat jestem pod nieustannym atakiem twoich braci w Chrystusie ktorzy chlustaja w moim kierunku ogromne ilosci wszelkich mozliwych ekskrementow. Obliczone jest to na zniechecenie mnie do prezentowania moich pogladow - bardzo ich nie lubia. Jakie to poglady? Ano, jest to pochwala liberalnej demokracji (takiej jak w Stanach, Kanadzie, Anglii, Francji, Niemczech) z bezwzglednym wymogiem oddzielenia religii od panstwa oraz wyjscia kk z kieszeni podatnika. Ostatnie dwa wymogi odnosza sie glownie do kk, ktory stoi na gruncie neo-wyznaniowego panstwa pomyslu Wojtyly, i bardzo podoba mu sie okradanie podatnikow niezainteresowanych placeniem na twoj parszywy kosciolek - jesli nie mozesz zrozumiec powodow czepiania sie kk. Z tych samych powodow, twoi bracia w Chrystusie od kilku lat wisza mi u gardla i staraja sie je przegryzc - z milosci, ma sie rozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyf Polske czeka dostosowanie sie doEuropy. Ne tyko IP: *.fsmodem.washington.edu 30.12.04, 00:57 systemowe (mam na mysli liberalna demokracje) gdyz takze kulturowe w wymiarze macro oraz mentalne - na indywiduanym poziomie. To ostatnie wydaje sie najtrudniejsze, gdyz zacofanie intelektualne jest najtrudniejsze do nadrobienia. Polski katolicyzmi, jego zdolnsc ksztaltowania jednostki, to temat sam w sobie szalenie interesujacy. Kosciol,obawiam sie,wychowal sobie konserwatyste ktorego niezwykle trudno bedzie zmusic do wyjscia z jaskini. Efekt docierania sie jest trudny do przewidzenia. Unijni partnerzy moga zaczynac tracic cierpliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul Pasyfów czeka dostosowanie sie do zdrowego rozsądk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.04, 22:53 Gość portalu: pacyf napisał(a): > systemowe (mam na mysli liberalna demokracje) gdyz takze kulturowe w wymiarze > macro oraz mentalne - na indywiduanym poziomie. To ostatnie wydaje sie > najtrudniejsze, gdyz zacofanie intelektualne jest najtrudniejsze do >nadrobienia. Polski katolicyzmi, jego zdolnsc ksztaltowania jednostki, to temat > sam w sobie szalenie interesujacy. Kosciol,obawiam sie,wychowal sobie > konserwatyste ktorego niezwykle trudno bedzie zmusic do wyjscia z jaskini. > Efekt docierania sie jest trudny do przewidzenia. > Unijni partnerzy moga zaczynac tracic cierpliwosc. Nie martw się o Polskę i co ją czeka. Martw sie cees o siebie i o swoje zacofanie intelektualne. A jeżeli drażni cie konserwatyzm to zajmij sie tym bliższym siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
rattlerka Dla obalenia danego prawa przyrody oglos Ceesa 31.12.04, 18:43 prawa tego odkrywca. "Eeee tam, to przeciez Cees wymyslil" - stwierdz po prostu, i sprawa zalatwina. Wtedy bedziez mogl lawitowac nad wlasnym lozkiem, na przyklad. Ktoremu to zajeciu, mam nadzieje, poswiecisz sie bez reszty. Zgodnie z przewidywaniami na zmadrzenie Wikula nadal nie zanosi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Wikul to przeciez idiota - z rodzicow alkoholikow IP: *.proxy.aol.com 01.01.05, 07:46 zrodzon. Brud tej ziemi - czyli typowy a tepy katol. Popatrz ile to nieszczesc dotknelo tego biedaka, a ja nie wspomnialem dotad jeszcze o tresurze jakiej byl poddany, o indoktrynowaniu go, oraz wymozdzeniu. Ten czlowiek ktory stoi za nickiem Wikul (i kilkma jeszcze) to juz nie czlowiek - t prawie zombi. Klechy zabily w nim czlowieka - zrobily swym powolnym narzedziem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikul [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.01.05, 22:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Swiadectwo typowego katola wystawiles sobie znow IP: *.proxy.aol.com 12.01.05, 15:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmiewca Efekt tego wychowania jest łatwy do przewidzenia IP: 80.51.234.* 31.12.04, 00:48 "Polski katolicyzmi, jego zdolnsc ksztaltowania jednostki, to temat sam w sobie szalenie interesujacy. Kosciol,obawiam sie,wychowal sobie konserwatyste ktorego niezwykle trudno bedzie zmusic do wyjscia z jaskini. Efekt docierania sie jest trudny do przewidzenia." Bardzo trafna diagnoza. Pozwole sobie poantycypować: zgodnie z nieubłaganymi prawami biologii nastaje nowy papa o poglądach zgodnych z Soborem Watykańskim II, jego decyzje są absolutnie nie do przyjęcia dla zmuszanych do wyjścia z jaskini, ojciec dyrektor i kilkunasu biskupów - wychodząc naprzeciw potrzebom parafian - tworzą kościół polsko-narodowy. Nie będzie to oczywiście akt jednorazowy, tylko długotrwały proces, powstałe konflikty naprawdę trudno przewidzieć, ale determinizm historyczny nie pozwala mi ujrzeć innego rozwiązania. Tertium non datur, albo polski katolicyzm będzie katolicyzmem światowym, albo będzie schizma, wychowanie konserwatywno katolickie nie pozwala na jakąkolwiek elastyczność wierzących parafialnie w naszym kraju. Cóż, polski Kościół wykształcił sobie garb, z którym sobie zapewne nie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys52 Re: Efekt tego wychowania jest łatwy do przewidze 19.04.05, 05:36 Jak to milo, ze znow sie zgadzamy )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Polske czeka dostosowanie sie do Europy badz konty IP: *.proxy.aol.com 01.01.05, 18:10 kontynuacja historycznego biadolenia Polakow, ze ich wszyscy wokol nienawidza - za ich prawosc, uczciwosc itp. W przeszlosci probowano juz reformowac Grajdolek. Na przyklad w okresie Reformacji podejmowane byly proby przestawienia jej na bardziej nowoczesne tory, tyle, ze szlachcie, klerowi, ciemniakom, magnatom bardziej odpowiadal stary porzadek rzeczy i Grajdolek. Pozniej najbardziej oswiecona czesc polskiego Oswiecenia zaprezentowala caryca Katarzyna, w towarzystwie innych oscieconych wladcow absolutnych. Oswiecenie w rodzimym wydaniu tak zostal rodzimie wdeptane w glebe, ze - na tle tego co na zachodzie Europy - zupelnie jakby go nie bylo. Zdecydowana wiekszosc, jak za Reformacji, byla za Grajdolem. Wiekszosci oczywiscie przewodzil kler. Teraz pojawila sie szansa po zrzuceniu garba komuny to natychmiast znalazl sie nowy Kaduk - Wojtyla ze swoim integrystycznym fundamentalizmem. Europa przerzuca coraz wiecej swieckich pomostow kooperacji i porozumenia ponad podzialami a w Polsce najwiecej do powiedzenia maja ciemniaki pokroju Wildsteina - lopaciarze ryjacy transzeje swietej trojcy, i stawiajacy plot na obrzezach zascianka. Tych ludzi rzeczywiscie trudno bedzie przekonac do nowoczesniejszego podejscia - nawet gdyby kk chcial. Pytanie tylko czy chce, bo z nawrotu do integryzmu wyraznie widac, ze nie zyczy sobie nowoczesnego panstwa i spoleczenstwa. Mysle wiec ze uzasadnione sa Twoje obawy o zagrzanie przez Polske miejsca w Europie. Tam rzeczywiscie nienawidza kretynow, a ci maja w Polsce coraz wiecej do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Tymczasem kk wyprodukowal barana wyjatkowo tepego IP: *.proxy.aol.com 07.01.05, 06:25 chamskiego, ciemnego, ale za to skrajnie konserwatywnego. Po raz pierwszy w historii kk bedzie on musial odkonserwowac sie od podstaw. Osiagniecia ma na miare najwiekszych osiagniec stalinizmu w produkcji skrajnie glupiego betonu komunistycznego. Ja jestem lepszej mysle. To sie zrobi bez udzialu tego parszywego kosciolka. Otwarte granice, wolnosc slowa i prasy, dostepnosc literatury oraz informacji mediach, kontakty miedzyludzkie na kazdym szczeblu - to wszystko otwiera umysly ludzkie znacznei szybciej niz zyczyliby sobie tego najwieksi liberalowie w kk. Prawda, zapomnial bym o pluciu. Konsekwentne opluwanie kk tez swoje zrobi... Juz robi. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys52 Jeszcze Xiakretyn swietnie sluzy za taran. 31.03.05, 03:27 No ale co tu duzo mowic - Korwiszonek to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
rattlerka Re: Zdzblo w Cudzym Oku czyli Krytyka Selektywna 12.01.05, 06:17 Bardzo interesujacy watek choc tekst dlugawy jak dla mnie. Mysle ze trafiles w rdzen polskiej korupcji. Rozwazalam i rozwazalam ale twoich tez nie da sie podwazyc. Niestety, I to wlasnie jest najsmutniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Re: Zdzblo w Cudzym Oku czyli Krytyka Selektywna IP: *.proxy.aol.com 24.01.05, 06:36 Na trzeci raz postaram sei skrocic o... dwie linijki. ) Ciesze sie z konsensusu i Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyf WOSP a moralnosc o ktorej mowisz, to najlepszy IP: *.fsmodem.washington.edu 22.01.05, 21:56 przyklad na koszmarnosc polsko-katolickiej mentalnosci. Rece opadaja z rozpaczy, oraz kompletnej niemocy wobec ludzi az tak beznadziej nietepych, glupich - zlych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 [...] IP: *.proxy.aol.com 23.01.05, 02:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys52 Re: Zdzblo w Cudzym Oku czyli Krytyka Selektywna 01.06.05, 15:49 no coz, zycie na kazdym kroku udowadnia poprawnosc moich ocen. Odpowiedz Link Zgłoś
gretshen Re: Zdzblo w Cudzym Oku czyli Krytyka Selektywna 01.06.05, 18:39 nic dodac i nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
krzys52 No i popatrzcie wokol, Najmilsi. POpatrzcie na sie 17.06.05, 07:00 na siebie. Byc moze zaswita wam w glowkach, cos na ksztalt mysli - ze ten narastajacy syf jest jednak efektem tych waszych wad o ktorych mowa w poscie otwierajacym... Czyli racja ciagle po mojej stronie. )) Odpowiedz Link Zgłoś
gretshen Skutki polsko-katolickiego wychowania widac wokol 17.06.05, 16:27 polnische wirtschaft narasta Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Jak ladnie ze strony redakcji, ze umozliwila :O) 28.07.13, 07:59 powracanie do tekstow, ktore zawsze pozostana aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś