monopol 09.07.03, 19:05 Pan minister niesprawiedliwości obronił Roberta Kwiatkowskiego przed prokuratorem. Zamknął prokuratorowi usta po prostu. Oj Miller, Miller - Twoje królestwo się sypie... Koniec niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bykk Re: do Monopola:) 09.07.03, 19:12 Witaj. Monopol, coś Ty, Kurczuk zwołał konferencję, powiedział, że nie winien i uciekł! Ten artykuł w ŻW był prowokacją! Oni nie som winni! pozdrawiam hej! Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Tak jest Bykku :) 09.07.03, 19:16 Winni są Marsjanie. Albo jacyś plugawi imperialiści. Amerykanie znów stonkę zrzucili. Kurczuk czysty jak ŁZA. Pozdrawiam Bykka Aha - i jak do mnie piszesz, to możesz używać słowa "dupa" Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Następny aferzysta - Kurczuk 09.07.03, 19:22 Nie wiem czy imperium Millera się sypie. Obawiam się, że jeszcze kilka artykułów o aferacdh i pojawi się syndrom oblężonej twierdzy. Jak się towarzysze okopią to nam dopiero w pięty pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: Następny aferzysta - Kurczuk 09.07.03, 19:29 Nie Katarynko. Nadejdzie moment krytyczny w końcu i padnie to monstrum. Jak nie będzie rady, to ludzie wyjdą na ulicę. Wolałbym, żeby tego nie było, ale coż - lepsze to niż rządy złodziei... Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Staraj się Borsuku:) 09.07.03, 19:40 Nie widzę innej możliwości. Ludzie w Polsce są cierpliwi i wiele zniosą ( historia nas tego nauczyła ), ale największa nawet cierpliwośc ma swoje granice. Jestem przekonany, że jeszcze trochę i Naród zacznie się buntować. SLD będzie musiało pożegnać się z władzą albo ewentualnie, w co wątpię, pójść na udry. Metodą marchewki nic nie zwojują, bo nikt już im nie wierzy, kijem nie pomachają, bo Unia im wisi nad karkiem. Oddadzą stołki, inaczej być nie może! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Następny aferzysta - Kurczuk 09.07.03, 19:34 monopol napisał: > Nie Katarynko. Nadejdzie moment krytyczny w końcu i padnie to monstrum. Jak nie > > będzie rady, to ludzie wyjdą na ulicę. Wolałbym, żeby tego nie było, ale coż - > lepsze to niż rządy złodziei... Imperium się samo nie sypnie, najpierw społeczeństwo musi zmądrzeć i dojrzeć do demokracji, a na to się nie zanosi. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: Następny aferzysta - Kurczuk 09.07.03, 19:43 kataryna.kataryna napisała: > Imperium się samo nie sypnie, najpierw społeczeństwo musi zmądrzeć i dojrzeć do > > demokracji, a na to się nie zanosi. Społeczeństwo wścieknie się w końcu i przynajmniej szumu narobi porządnego, a wtedy być może stworzy się szansa na przyspieszone wybory. Ja wierzę jednak w mądrość naszego społeczeństwa. Niekiedy przynajmniej... Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Następny aferzysta - Kurczuk 09.07.03, 19:52 monopol napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > Imperium się samo nie sypnie, najpierw społeczeństwo musi zmądrzeć i dojrz > eć > do > > > > demokracji, a na to się nie zanosi. > > Społeczeństwo wścieknie się w końcu i przynajmniej szumu narobi porządnego, a > wtedy być może stworzy się szansa na przyspieszone wybory. > > Ja wierzę jednak w mądrość naszego społeczeństwa. Niekiedy przynajmniej... A ja nie wierzę. Zwłaszcza jak widzę jaka jest pierwsza reakcja wielu zniesmaczonych - "mam gdzieś, na następne wybory nie idę". I pewnie nie pójdą, a zdyscyplinowany elektorat SLD i Samoobrony zgarnie wszystko (łącznie z prezydenturą dla Leppera). A o rozsądku naszego społeczeństwa najlepiej świadczy przypadek Stana Tymińskiego. A przed wyborami SLD obieca aborcję, podatek liniowy, walkę z Kościołem i wszystko mu zapomną. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Katarynko - to chyba wariant pesymistyczny? 09.07.03, 19:58 Koniecznie chcesz mnie wpędzić w depresję? Trzeba trochę przynajmniej ludziom wierzyć, bo inaczej to nic robić nie warto... Lepiej wierzyć i na wybory iść, i wykopać od koryta Millera z całą zgrają. Ja nie chcę myśleć, że oni zostaną. I tak zmartwień wystarczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Katarynko - to chyba wariant pesymistyczny? 09.07.03, 20:05 monopol napisał: > Koniecznie chcesz mnie wpędzić w depresję? > > Trzeba trochę przynajmniej ludziom wierzyć, bo inaczej to nic robić nie > warto... Lepiej wierzyć i na wybory iść, i wykopać od koryta Millera z całą > zgrają. Ja się na wybory wybieram, przynajmniej tyle mogę zrobić. W czasie ostatnich byłam w Kosowie i nie wiedziałam, że można głosować u żołnierzy więc w oddawaniu władzy Millerowi też miałam jednogłosowy udział. A jak dostałam smsem wyniki to się poryczałam. > Ja nie chcę myśleć, że oni zostaną. I tak zmartwień wystarczy. > Pozdrawiam Ja też nie chcę mysleć, ale, jak mawiają "hope for the best, prepare for the worst", więc się już oswajam z myślą, że znowu wezmą te swoje 25% niereformowalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Re: Katarynko - to chyba wariant pesymistyczny? 09.07.03, 20:24 Niby rację masz - 25% niereformowalnych i drugie 25% wspierających politykę alternatywną w postaci Lepperowej Samoobrony ( tudzież innych partii założonych przez kosmitów ), to może napawać pesymizmem... Może w głowach polskich stukną jednak te dwie kulki, coś zaiskrzy, i choć raz, dla odmiany zagłosują mądrze? Niepoprawny zupełnie optymista ze mnie, co nie? )) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Katarynko - to chyba wariant pesymistyczny? 09.07.03, 20:28 monopol napisał: > Niby rację masz - 25% niereformowalnych i drugie 25% wspierających politykę > alternatywną w postaci Lepperowej Samoobrony ( tudzież innych partii założonych > > przez kosmitów ), to może napawać pesymizmem... > Może w głowach polskich stukną jednak te dwie kulki, coś zaiskrzy, i choć raz, > dla odmiany zagłosują mądrze? > Niepoprawny zupełnie optymista ze mnie, co nie? )) Niepoprawny. Ale tak trzymaj, przynajmniej przez dwa lata możesz żyć nadzieją, a ja? Mogę się tylko dalej dołować. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: do Monopola 09.07.03, 21:09 Monopol, dzięki Ci o Panie za pozwolenie, hehehe! Dobre, nawet lepsze)! pozdrawiam hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Następny aferzysta - Kurczuk IP: *.toya.net.pl 09.07.03, 19:55 kataryna.kataryna napisała> > > Imperium się samo nie sypnie, najpierw społeczeństwo musi zmądrzeć i dojrzeć do > > demokracji, a na to się nie zanosi. -------------------------------------------- To są święte słowa my już zapewne nie doczekamy czasu demokratycznej Polski. Nie doczekamy innych rządów niż pochodzenia "okrągłego stołu". Co więcej nie doczekamy rządów niekomunistycznych.Ten naród za naszego żywota nie zmądrzeje, nie dorośnie do demokracji.Przewiduję, że w najbliższym czasie zginie dziennikarz może dwu lub trzech, w tak zwanym wypadku samochodowym lub innym zdarzeniu losowym, to uspokoi jak dotąd jedynych obrońców praw. Pamiętajcie NIGDY I NIGDZIE NA ŚWIECIE komuniści JAK DOTĄD BEZ ROZLEWU KRWI NIE ODDALI WŁADZY. Kaz Odpowiedz Link Zgłoś
indris Mark Twain się kłania 09.07.03, 19:51 Jeszcze w XIX wieku Mark Twain napisał uroczą nowelkę "Jak kandydowałem na gubernatora". Treść była mniej więcej taka: gdy narrator wystawił swoją kandydaturę na gubernatora, zaczęły sie ukazywać artykuły w prasie, które uczyniły z niego kolejno: brudnego łapownika, podłego szantażystę, złodzieja z Montany, profanatora zwłok, itp. itd. Przypomniała mi się ta nowelka, w 1990 gdy w wyborach prezydenckich wystartował Tymiński i, co gorsza, w 1-szej turze pokonał SAMEGO Mazowieckiego. Wtedy zabrały się za niego media. Cała prasa (oczywiście wolna) informowała, że z Kanady do Warszawy podróżował przez Trypolis (stolica Libii Kadafiego). Na kilka dni przed wyborami TVP wyemitowała materiał opowiadający o tym,że Tymiński w Kanadzie bije żonę i głodzi dzieci. Drugą turę Tymiński wysoko przegrał z Wałęsą, a potem okazało się, że z tą Libią to była bujda ("nieporozumienie", jak to elegancko wyjaśniano. Za audycję o biciu żony TVP wyemitowała oficjalne przeprosiny - po przegranym procesie. Wszystko to wyjaśniło się po mniej więcej roku. Tak mi się to teraz przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Mark Twain się kłania IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 19:58 A pamiętacie kto te bzdury nagłośnił -niejaki autorytet Kozłowski! Wtedy szef MSW! A potem walka na topory o zatajenie kto był kapusiem! Az wreszcie wpadka głupiego Maleszki,który zamiast zapytać autoryteta wychylił się jak dziecko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogorek Re: Mark Twain się kłania IP: *.dip.t-dialin.net 09.07.03, 20:04 indris napisał: > Jeszcze w XIX wieku Mark Twain napisał uroczą nowelkę "Jak kandydowałem na > gubernatora". Treść była mniej więcej taka: gdy narrator wystawił swoją > kandydaturę na gubernatora, zaczęły sie ukazywać artykuły w prasie, które > uczyniły z niego kolejno: brudnego łapownika, podłego szantażystę, złodzieja z Montany, profanatora zwłok, itp. itd. > Przypomniała mi się ta nowelka, w 1990 gdy w wyborach prezydenckich wystartował > > Tymiński i, co gorsza, w 1-szej turze pokonał SAMEGO Mazowieckiego. Wtedy > zabrały się za niego media. Cała prasa (oczywiście wolna) informowała, że z > Kanady do Warszawy podróżował przez Trypolis (stolica Libii Kadafiego). Na > kilka dni przed wyborami TVP wyemitowała materiał opowiadający o tym,że > Tymiński w Kanadzie bije żonę i głodzi dzieci. > Drugą turę Tymiński wysoko przegrał z Wałęsą, a potem okazało się, że z tą > Libią to była bujda ("nieporozumienie", jak to elegancko wyjaśniano. Za audycję o biciu żony TVP wyemitowała oficjalne przeprosiny - po przegranym procesie. > Wszystko to wyjaśniło się po mniej więcej roku. > > Tak mi się to teraz przypomina. No wlasnie. Dlatego bardzo chetnie bede glosowac zarowno na LPR jak i na Leppera i jego Samoobrone. To jedyna szansa na lepsze jutro i daleko lepsze niz stada mafiosow na politycznych i medialnych stolkach, ktore zzeraja Polke i jej zasoby finansowe od tylu lat. Powiem wiecej, wspaniale sikam na wszystkie popluczyny, ktorymi miotaja te "media" (to byl opis metaforyczny populrnego wyrazenia "olewam" lub "wisi mi to" - wyjasnienie dla Pana 137, studenta Pani Kasi z Oregonu). Ogorek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amalgamat Re: gratulacje!!! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 09.07.03, 20:20 Gość portalu: Ogorek napisał(a): > indris napisał: > > > Jeszcze w XIX wieku Mark Twain napisał uroczą nowelkę "Jak kandydowałem na > > > gubernatora". Treść była mniej więcej taka: gdy narrator wystawił swoją > > kandydaturę na gubernatora, zaczęły sie ukazywać artykuły w prasie, które > > uczyniły z niego kolejno: brudnego łapownika, podłego szantażystę, złodzie > ja > z Montany, profanatora zwłok, itp. itd. > > Przypomniała mi się ta nowelka, w 1990 gdy w wyborach prezydenckich > wystartował > > > > Tymiński i, co gorsza, w 1-szej turze pokonał SAMEGO Mazowieckiego. Wtedy > > zabrały się za niego media. Cała prasa (oczywiście wolna) informowała, że > z > > Kanady do Warszawy podróżował przez Trypolis (stolica Libii Kadafiego). Na > > > kilka dni przed wyborami TVP wyemitowała materiał opowiadający o tym,że > > Tymiński w Kanadzie bije żonę i głodzi dzieci. > > Drugą turę Tymiński wysoko przegrał z Wałęsą, a potem okazało się, że z t > ą > > Libią to była bujda ("nieporozumienie", jak to elegancko wyjaśniano. Za > audycję o biciu żony TVP wyemitowała oficjalne przeprosiny - po przegranym > procesie. > > Wszystko to wyjaśniło się po mniej więcej roku. > > > > Tak mi się to teraz przypomina. > > No wlasnie. > > Dlatego bardzo chetnie bede glosowac zarowno na LPR jak i na Leppera i jego > Samoobrone. > > To jedyna szansa na lepsze jutro i daleko lepsze niz stada mafiosow na > politycznych i medialnych stolkach, ktore zzeraja Polke i jej zasoby finansowe > od tylu lat. > > Powiem wiecej, wspaniale sikam na wszystkie popluczyny, ktorymi miotaja > te "media" (to byl opis metaforyczny populrnego wyrazenia "olewam" lub "wisi mi > > to" - wyjasnienie dla Pana 137, studenta Pani Kasi z Oregonu). > > Ogorek GRATULACJE ZA "TRAFNY WYBOR". Po wygranych wyborach Giertych z Lepperem zaprosza do wspolpracy Tyminskiego i powrot do epoki kamienia lupanego gwarantowany. A tak swoja droga to glupota lewicowych oszolomow, ale nie tylko jest jednak nieskonczona. Wkrotce nalezy spodziewac sie nowych "osiagniec" w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś