szach0 25.10.07, 19:56 polskalokalna.pl/tylko-u-nas/najlepiej-oceniane/news/polak-chce-miliona-zlotych-od-niemiec-za-krzywdy-z- czasu/komentarze,999785,1,12350234,3, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szach0 Re: _____________________Winicjusz Natoniewski Sc 25.10.07, 20:37 ForumPanorama FirmInteria TV « wróć do informacji Polak chce miliona złotych od Niemiec za krzywdy z czasu wojny Dodaj komentarz Wyświetl:chronologiczniewedług wątkówPodgląd:prostyposzerzonypełna treśćWszystkie wątki | « poprzedni wątek następny wątek » Re: a Katyń?????( 2007-10-25 02:36) ~PolakPracuje na uniwerku w Ameryce. Wlasnie Ukrainka tutaj najbardziej mi pomogla, a Niemka, ktorej nawet zrec dawalam, bo nie umie nawet jajecznicy zrobic, korzstajac z mojej choroby probowala sobie ze mnie zrobic kozla ofiarnego. Coz, nie wyszlo, czasami Polakow Grunwald wychodzi po raz wtory. Dlatego moze nie zwracamy sie do Ukraincow bo to teraz ludzie. Niemcom wciaz sie zdaje ze sa nadludzmi. Poza tym to nie ukraincy wyrzucaja Polakow na ich wlasnej ziemi z domow tylko pazerne Niemiaszki. Dotarlo juz do zniemczonego lebka czy jeszcze nie? Jak bylem w Niemczech, to praca nawet dla naukowcow dzielila sie na nur fur Deutsche i dla obcokrajowcow. Wiecej komentarzy juz inteligentnym ludziom raczej nie trzeba... OdpowiedzIdź do komentarza | « Poprzedni Następny » Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______________Meandry zasadności odszkodowań 27.10.07, 14:47 "Niemiec kupił i zburzył, Rusek spalił a Polak Żydowi zapłacił" ############################################################### najpierw popatrzmy jak polemizują ze sobą internauci przyznajacy się do różnych cywilizacji: Koniec sporu o teren po synagodze k1985 06.09.07, 18:38 Odpowiedz Dziwna zamiana: 2,5 mln za 0,5 mln. Gdańsk stracił na rzecz 80 członków 2 mln zł. PO 30 tys na głowę członka. Ciekawe czy opozycja wytknie to Adamowiczowi czy będą się cykać ksywki antysemity. Re: Koniec sporu o teren po synagodzeIP: *.dip.t-dialin.net Gość: jakisstudent@wp.pl 26.09.07, 20:07 Odpowiedz tylko Polacy i Zydzi???... ..zastanawia mnie dlaczego na terytorium Wolnego.Miasta.Gdansk (okupowanego obecnie przez Polske), tylko osoby/instytucje zwiazane/bedace narodowosci polskiej i zydowskiej moga ubiegac o zwrot nieruchomosci??? przeciez do 1945 na terenie Gdanska mieszkaly osoby wielu narodowosci/religii/kultur... Dlaczego nie maja takiej szansy dawni mieszkancy, np: Kaszubi, Hollendrzy, Dunczycy, Szkoci, Szwajcarowie??? dlaczego nieruchomosci Mennonitow, Hugenotow, Metodystow, wyznan Ewangelickich nie sa brane pod uwage??? dlaczego instytucje kulturalne, charytatywne, naukowe zwiazane z Gdanskiem przed 1945 nie moga sie upominac o swoje??? POLACY i ZYDZI??? dwa narody wybrane??? Sorry, ale dla mnie jestescie zaklamanymi, nietolerancyjnymi, zacofanymi barbarzyncami, i jedni i drudzy.... Re: Koniec sporu o teren po synagodzeIP: *.vc.shawcable.net Gość: Realny 27.09.07, 05:46 Odpowiedz Po pierwsze popieram przedmowce,po drugie Ten narod "WYBRANY" czyt.wyznania handlowego chce byc na PIEDESTALE SWIATA im sie WSZEDZIE i WSZYSTKO nalezy.Temat -MORZE- #################################################################### Taka sobie bajka... Był sobie Gdańsk a w nim była synagoga, wielką nawet zwana. 17 grudnia 1938 roku zebranie ogólne Żydów gdańskich udzieliło zgody na sprzedaż synagogi za 300 000 guldenów ówczesnym władzom miejskim. Wyznawcy Jahwe sprzedali (pod presją, co prawda) towar wyznawcom Hitlera, po czym wzbogacili swoimi osobami Palestynę i Amerykę. Hitlerowskie władze Gdańska 2 maja 1939 zaczęly synagogę rozbierać ze skutkiem pozytywnym i trwałym. Nadszedł marzec 1945 kiedy to dzikie hordy sowieckich sołdatów "wyzwoliły" miasto, przez trzy dni w nagrodę paląc gwałcąc i rabując. Tysiącletnie miasto przestało istnieć. Po kilkudziesięciu latach Polakom udało się miasto odbudować. I wtedy, w latach 90-tych, grupa koszernych cwaniaków założyła w Gdańsku gminę wyznaniową (minen trzeba było dowozić, bo miejscowego nie stało!) i złożyła wniosek o odszkodowanie. Z mocy politycznie słusznej i durnej do imentu, przyjętej w 1997 ustawy o stosunku państwa do gmin wyznaniowych żydowskich odszkodowanie takie PRZYZNANO!!! ------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: ______________Meandry zasadności odszkodowań 28.10.07, 10:25 hasz0 napisał: > osoby wielu narodowosci/religii/kultur... Dlaczego nie maja takiej > szansy dawni mieszkancy, np: Kaszubi, Hollendrzy, Dunczycy, Szkoci, > Szwajcarowie??? dlaczego nieruchomosci Mennonitow, Hugenotow, > Metodystow, wyznan Ewangelickich nie sa brane pod uwage??? Ty Haszu cos takiego cytujesz? Widze, ze nie czytujesz nie tylko postow swoich adwersarzy lecz takze cytatow. Wolisz cycate? Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _odszkodowania należą się tylko wypędzonym Niemcom 28.10.07, 12:21 ale nie od tych, którzy ich wypędzali - ? (czyli hitlerowców i stalinowców oraz komisji alianckiej, uznającą zbrodnie niemieckie przciwko Polsce i Polakom i utratę polowy terytorium Drugiej Rzeczypospolitej z winy Niemiec) - ale od ich ofiar tj. Polaków na których napadli. Nie czytasz swoich postów? Ilekroć napiszę o rządzie Niemiec, O Merkel, o Poeteringu, partiach politycznych Niemiec finansujących Pruskie Towarzystwo Powiernicze i jego akcje, które stosują na rzecz Niemiec metody żydowskiego ruchu roszczeniowego stosowane wobec Polski - kombinujesz jak koń trojański pod górke. Niemcy popierają swoją reprezentację swoich ofiar spowodowanej przez nich wojny, po to by nie być postrzegani tylko jak zbrodniarze wojenni, którzy teraz starają się rehabilitować we własnych oczach i w opini światowej za pomocą takich oragnizacji i dziedziczonego prawa "wypędzonych" (prawidłowo: "Przesiedlonych") Hipokryzji nie ukryjesz przypisując mi wydumane medialnie cechy ksenofoba w służbie niemieckiej hucpy. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: _odszkodowania należą się tylko wypędzonym Ni 28.10.07, 12:50 szach0 napisał: > Hipokryzji nie ukryjesz przypisując mi Ja niczego nie ukrywam. Wystarczy, ze przeczytasz to co napisalem. Znecam sie nad Toba swiadomie bo wymagam od Ciebie najtrudniejszego. Wiem od lat, ze nie potrafisz wysluchac adwersarzy. Dyskutujesz nie z nimi lecz ze swoimi urojeniami. Moher po obrobce przez mole. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 spoleczenstwo obywatelskie 28.10.07, 12:57 szach0 napisał: > kombinujesz jak koń trojański pod górke. Przeczytaj swoj wczesniejszy post. O odszkodowaniu dla gminy zydowskiej. Widzisz tam Pawelke? > Niemcy popierają swoją reprezentację swoich Rzad nie robi laski. Ci ludzie placa podatki. Panstwo musi ich wspierac bo takie jest tam prawo. Prawo dla spoleczenstwa obywatelskiego. Ty tego nie pojmiesz wiec nie bede probowal. > po to by nie być postrzegani tylko jak zbrodniarze > wojenni Dobrze napisales, nie byli tylko zbrodniarzami. Byli tez ofiarami, ofiarami wlasnej zbrodniczosci takze. Ja takim jak Ty nie daruje smierci polskich jencow w plonacym Dreznie. Stanie na rzesach Ci nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _____________mylisz kompromitująco kierunki plucia 28.10.07, 14:44 Rycho7: O odszkodowaniu dla gminy > zydowskiej. Widzisz tam Pawelke? #: A Ty widzisz, że w Berlinie muzeum pomnik Niemców wypędzonych z Polski nie pokazuje prawdy podobnie jak uroczystości w Jedwabnem i pomnik Zydów wymordowanych prez Polaków bez sprawstwa niemieckiego? Pomija się wiedzę o wczesniejszej denuncjacji i gehennie Polaków zesłanych na Sybir, zamęczonych i wymordowanych ? Ze Niemcy nie znają historii II WŚ (straszne to!!!) i przypisują Polakom wypędzenie niemieckich mieszkańców z terenów na wschód od Odry i Nysy choć prawda taka, że to Hitler wysiedlił Wrocław skazując ich na śmierć na mrozie a większość uciekła przed Armią Czerwoną nie widząc na oczy żadnego Polaka? Polska nie decydowała o przesunięciu granic, lecz trzy wielkie mocarstwa w Jałcie i Poczdamie! Komunistyczni propagandyści wzniecali w PRL-u antyniemieckie resentymenty a rozpisują się o "zagrożeniu pojednania" Ty zaś wręcz plujesz i obrażasz przypisując mi winę za ..........zbombardowanie Polaków w Dreźnie! Jesteś po prostu chory ale nie na ciele! Na duszy. W którą zresztą nie wierzysz...Kółko się zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: _____________mylisz kompromitująco kierunki p 29.10.07, 13:50 hasz0 napisał: > Jesteś po prostu chory ale nie na ciele! Na duszy. > W którą zresztą nie wierzysz...Kółko się zamyka. Ty masz potrzebe wmawiania mi choroby. Lawirujesz, kluczysz, uciekasz od dyskusji nad tym co Ty napisales. A wystarczy, ze pomyslisz przed napisaniem. > #: A Ty widzisz, że w Berlinie muzeum pomnik Niemców wypędzonych Roznica miedzy moja a Twoja percepcja jest taka, ze ja nie widze muzeum, ktore jeszcze nie powstalo. Ty jestes bardzo przywiazany do swoich urojen. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Haszu zglos do prokuratury 28.10.07, 12:20 hasz0 napisał: > odszkodowanie takie PRZYZNANO!!! Sad proceduje na podstawie dowodow jakie mu przedstawiono. Jezeli fabrykanci holocaustu przedstawili dowody czesc ich ukrywajac to popelnili przestepstwo oszustwa i zapewne jeszcze jakies przeciwko wymiarowi sprawiedliwosci. Pierdel i odszkodowanie murowane. Jezeli masz takie informacje i dowody to zglos do prokuratury. I nie kpie sobie tutaj z Ciebie lecz pisze na serio: zglos. O ile w ogole masz dowody a nie wyssania z palca. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Re: Haszu zglos do prokuratury 28.10.07, 12:48 Ziobro to przecież przestępca... gdzie mam więc zgłosić? Czy do prokuratora wyznaczonego przez Tuska który odrzuci polsko-angielski protokół do Kary Praw Podstawowych? www.aferyprawa.com/index2.php?p=teksty/show&dzial=artykuly&id=1307 Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Haszu zglos do prokuratury 29.10.07, 15:25 szach0 napisał: > Ziobro to przecież przestępca... > gdzie mam więc zgłosić? Ale to Twoj przestepca. Zglos do swego. Po to skakales bez tym plot. Odpowiedz Link Zgłoś