sz0k 01.04.08, 18:55 Oczywiście wszystkich tych co byli ZA, czyli ponoć 85%: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5078564.html Warto również zwrócić uwagę kto głosował PRZECIW, to by było zresztą nawet lepsze, bo tylu łatwiej zapamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wikul Re: Warto zapamiętać tą listę zdrajców Polski i n 01.04.08, 18:59 lavira.pl/fakty_news/action/view/zobacz/ODk7bGF3aXJhOzQ0NDUwOTswZDlmNTZiYQ Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 A jak głosował 01.04.08, 19:39 "Twój" (ten na którego głosowałeś) poseł? "Mój" głosował przeciw. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: A jak głosował 01.04.08, 19:58 "Mój" się nie dostał olegu Za to jeden, na którego głosowałem przy okazji innych wyborów (2 kadencje temu chyba), głosował przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: A jak głosował 01.04.08, 20:03 No to mamy jasną sytuację. Pierwszą rzeczą jaka zrobiłem widząc tę listę, to sprawdziłem "mojego". Spodziewałem sie, ze będzie "przeciw", ale ... . Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
pushbush Lista zdrajcow liczy 10 milionow nadwislancow 01.04.08, 20:09 Liczba zdrajcow polski to 10 milionow tepych szuj , ktore glosowaly na monopartie PO-PiS. Teatr opozycji i rzadu grany przez Monopartie dla durniow - trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Krótkie przypomnienie kto skad i ilu zostało 01.04.08, 21:03 www.polonica.net/liberalizm.htm Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: A jak głosował 01.04.08, 21:19 oleg3 napisał: > No to mamy jasną sytuację. Pierwszą rzeczą jaka zrobiłem widząc tę listę, to sprawdziłem "mojego". Spodziewałem sie, ze będzie "przeciw", ale ... . > > Oleg to w końcu go pochwalasz , czy ....co to jest 'ale'? A Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: A jak głosował 01.04.08, 21:29 andrzejg napisał: > > to w końcu go pochwalasz , czy ....co to jest 'ale'? Pochwalam. Gdybym był posłem głosowałbym "przeciw". Zaś "ale" to jest polityka, czyli robimy coś w co nie wierzymy. Najczęściej. Ten teatrzyk robiony (po raz kolejny) przez kaczorów jest wku..ajacy. Cały czas udawali, że o coś walczą i robią haszom wodę z mózgu. P.S. Nie znaczy to, że jestem za wyjściem z UE. Trza zostać i robić co się da. Najlepiej rozwijać gospodarkę. Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
berkowicz3 Re:he he, 'rozwijac gospodarke' > szkopki 01.04.08, 21:51 i zabojady po wejsciu konstytuty juz spokojnie sharmonizuja reszte podatkow i narzuca nowe, a tuski oddadza wladze monetarna. kuriozalne limity na co2 juz mamy narzucone. unijne 'trybunaly' dopilnuja zeby interpretacja karta praw podstaw. szla w kierunku 'manifestu komunistycznego'. czerwoni z ets juz zabronili przenoszenia firm z panstwa do panstwa jezeli mialyby na tym ucierpiec 'prawa pracownicze'. itd !!! jak w takich warunkach bedzie mozna 'rozwijac gospodarke'??? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Sz0k przeprosil Tuska!! 01.04.08, 21:11 www.lavira.interia.pl/fakty_news/action/view/zobacz/MTE3OTA7bGF3aXJhOzQ3MDcwNzs5YzFmZGE0Ng== Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg i zostanie wam Rydzyk 01.04.08, 21:17 i nalezy zapamiętać tych co byli przeciw z czasem przyda im się leczenie A. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k tak jest tawarisz! 01.04.08, 21:38 andrzejg napisał: > i nalezy zapamiętać tych co byli przeciw > z czasem przyda im się leczenie I do psychuszek, do psychuszek! Zaczęliście już towarzyszu nucić z powrotem Międzynarodówkę przy goleniu? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: tak jest tawarisz! 01.04.08, 22:28 może i do psychuszek, to Twój pomysł (głęboko zakorzeniony) ja pisałem o leczeniu mając na mysli nerwice jakich się nabawią przebywając w towarzystwie grzybowym i prawieprawdziwopolskim A. Odpowiedz Link Zgłoś
berkowicz3 Re:he he, to wytrzeszcz, tj. twoj 01.04.08, 21:38 'premier' byl chory??? bo ponizsze to chyba on powiedzial??? <<Chociaż jak na razie najprostsze rachunki wskazują na to, że jeśli traktat nie wejdzie, to pozycja Polski będzie silniejsza.>> ps. niezle was polaczki zmanipulowali !! oslowie zrzekaja sie niepodleglosci a wy tylko 'rydzyk' i 'rydzyk'. poglad rydzyka ze polska powinna zachowac niepodleglosc to dla was wystarczajacy powod aby sie jej zrzec??? he, he Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Berkowicz, za wikipedia! 01.04.08, 21:44 lavira.pl/wikilavira_frames/action/view/zobacz/MTgxNTU7bGF3aXJhOzQ3NjY5MDs5NDIyNGU1MA== Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Ojciec Dyrektor wygrywa 01.04.08, 21:47 bieg (na szpilkach)! lavira.pl/1kwietnia_frames/action/view/zobacz/MTI0NTI7bGF3aXJhOzQ3NzE0ODszZjE5YzM3Yg%3D%3D Odpowiedz Link Zgłoś
berkowicz3 Re: he he, a powyzej dwa przyklady 01.04.08, 21:48 takiego zdurnialego polactwa Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Ojciec Dyrektor za wikipedia.. 01.04.08, 21:49 lavira.pl/wikilavira_frames/action/view/zobacz/MTQwMTM7bGF3aXJhOzQ3NzU3OTs5YWQyMjFmZQ== Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k może wy i głupkowate trolle macie racje 01.04.08, 21:55 W momencie kiedy traci się suwerenność na rzecz jakiegoś komunistycznego molocha, śmiać się jak głupi do ser... tzn. przepraszam do "dowcipnych" linków na poziomie przedszkola. No bo jak się pozostaje bezradnym wobec wszechogarniającej nas "demokracji", to co innego pozostaje? No nic, tylko głupkowato się śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Koniec z krzywymi ogórkami... 01.04.08, 22:07 ...i prostymi bananami! UE zabroni konsumpcji kiszonej kapusty! A o chrzanie najlepiej zapomnieć. Za małżeństwa hetero będą wsadzać na 2 lata (na 5 lat w przypadku recydywy - rozwodnicy) do pierdla! Słowem: ciężkie czasy idą! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg peniądze nie śmierdzą, przynajmniej tym Prawdziwym 02.04.08, 11:47 sz0k napisał: > No bo jak się pozostaje bezradnym wobec wszechogarniającej nas "demokracji", to > co innego pozostaje? No nic, tylko głupkowato się śmiać. > co to złotymi ustami samego dyrektora było oznajmnione w chwili złosci za odebranie dotacji na zbozne cele od wrażej UE. Zalożę sie ,że ci 'patrioci' od siedmiu boleści, co to głosowali przeciw będa startowali do parlamentu europejskiego takie juz standardy co niektórych A. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Prawdziwi Polacy glosowali za 01.04.08, 21:50 andrzejg napisał: > i nalezy zapamiętać tych co byli przeciw > z czasem przyda im się leczenie Albo rzucimy ich Haszowi na pozarcie, jak tego Zyda - Adama syna Abrama. "Abramowicz Adam Przeciw" Ale tego np. Dlaczego ten facet wstydzi sie polskiej pisowni swojego nazwiska? "Babinetz Piotr Przeciw" Czy to aby prawdziwy Polak? Chyba nie, bo prawdziwi Polacy glosowali za: "Polak Marek Za Polak Piotr Za" Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Prawdziwi Polacy glosowali za 01.04.08, 22:02 dachs napisał: > jak tego Zyda - Adama syna Abrama. Dodajmy: rosyjskiego Żyda, jak ten nasz Andriej Antychrystowicz Atolskij 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
pushbush Mowisz do Poskiego Szlachcica, Jcek Qu*r*wa 01.04.08, 22:53 Nie zapominaj jacek qu*rw*a , ze mowisz do polskiego szlachcica o herbie nadanym 800 lat temu przez piastowskiego ksiiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Mowisz do Poskiego Szlachcica, Jcek Qu*r*wa 02.04.08, 00:05 pushbush napisał: > Nie zapominaj jacek qu*rw*a , ze mowisz do polskiego szlachcica o > herbie nadanym 800 lat temu przez piastowskiego ksiiecia. Alez ja Jackowi pozwalam ze mna rozmawiac. Ma prawo nawet siadac w mojej obecnosci, wiec nie gniewaj sie na niego, prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Mowisz do Poskiego Szlachcica, Jcek Qu*r*wa 03.04.08, 00:38 dachs napisał: > Alez ja Jackowi pozwalam ze mna rozmawiac. Ma prawo nawet siadac w mojej Dzięki, borsuku, za ten przywilej. Aby nie być nieuprzejmym, w zamian ja Ci pozwalam wjeżdżać konno i w nakryciu głowy do Pałacu Prezydenckiego. Przywilej ten jest dziedziczny, ale po mieczu. Odpowiedz Link Zgłoś
orwella czy oni choć czytali ten traktat? 01.04.08, 22:04 ile on liczy sobie stron, czy oni wiedzą za czym głosowali? Należy wątpić, bo to jawią się jako mający duże problemy ze zrozumieniem rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: czy oni choć czytali ten traktat? 01.04.08, 22:10 a czy wiedza przeciwko czemu glosowali? Odpowiedz Link Zgłoś
orwella Re: czy oni choć czytali ten traktat? 01.04.08, 22:38 to pytanie jest rownie wazne. Czy byla w sejmie powazna dyskusja na kazdym punktem traktatu? Jakos nie slychac, bo wzieloby to chyba pere tygoni, a nasi poslowie wola pic pyffko w pobliskich barach na Wiejskiej, albo grac w karty na laptopach. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: czy oni choć czytali ten traktat? 01.04.08, 23:42 "W Moskwie wrze. W KGB zwolnienia i degradacje. Kierownictwo sekcji 'Europa Środkowa' zdegradowane o kilka szczebli, pracownicy z niższych szczebli zwolnieni dyscyplinarnie, agenci rozstrzelani. Nie udało im się przy pomocy swojej polskiej agentury obalić ratyfikacji traktatu lizbońskiego. Tym samym Polska, zacieśniając współpracę z Europą Zachodnią, uciekła spod gilotyny rosyjskiego niedźwiedzia, który praktycznie stracił na zawsze swoje wpływy na politykę zagraniczną Polski oraz jej sprawy wewnętrzne. Władimir Ziuganow: >>To już koniec. Teraz geje z NRD, których nie dobiliśmy w Wielkiej Wojnie Ojczyźnianej, wykupią to, co się nam od wieków należy.<< Władymir Żyrinowski usiłował popełnić samobójstwo. W licznych demonstracjach protestowano przeciwko obecności na Uralu anten nadawczych słynnego redemptorysty i przyjaciela Rosji, który nie sprostał zadaniu." Odpowiedz Link Zgłoś
berkowicz3 Re: ryży z pewnoscia nie czytal > wsypal 01.04.08, 22:24 go jeden ze sprawozdawcow podczas grudniowej debaty. z tego co wiem jakies 95% oslow i wiekszosc 'rzadu' rowniez. zatem data > prima aprilis > pasuje do tego calego cyrku jak najbardziej ! czy kraj ktorym rzadzi taka bezmozga holota zasluguje na jakikolwiek szacunek?? he he, toz to jakies burkina faso (nie uwlaczajac burkinie!) Odpowiedz Link Zgłoś
orwella Re: ryży z pewnoscia nie czytal > wsypal 01.04.08, 22:42 musze przyznac ci racje. Polacy powinni zadac teraz egzaminu poslow i premiera z tego traktatu, jesli go nie zdadza, to uniewaznic to primaaprilisowe glosowanie. I nalezy uniewaznic caly sejm za oszustwa i zdrade interesow kraju, bo glosowanie w ciemno tym wlasnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Podobno Sobecka 01.04.08, 22:52 miała się rzucić z rozdartą koszulą Prezydentowi, Premierowi i Marszałkowi pod nogi, w charakterze Rejtana. Ale jej ten pomysł wyperswadowano. Odpowiedz Link Zgłoś
pushbush Sobecka- jedyna Sprawiedliwa 01.04.08, 22:57 No ale musicie przyznac - ucziwy czlowiek z tej Sobeckiej. Glosowalem na nia Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Jak głosowałeś, 01.04.08, 23:08 jak to nie Twój rewir? Nie za ostro świętujecie tam geburtstag Judasza? Odpowiedz Link Zgłoś
pushbush Re: Jak głosowałeś, 02.04.08, 11:46 Ale to rewir RM. To sie nazywa demokracja madrze sterowana. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Jak głosowałeś, 02.04.08, 18:26 > demokracja madrze sterowana. Tak. Radiem. Odpowiedz Link Zgłoś
orwella ja siem pytam czy byla DYS-KU-sja 01.04.08, 23:03 czy oszolomstwo sejmowe wie za czym glosowalo? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: ja siem pytam czy byla DYS-KU-sja 01.04.08, 23:11 Spokojnie, Orwelko, bez nerw, złość piękności szkodzi. Ja rozumiem, że dla Was, komuchów to bardzo zła wiadomość, ten Traktat, NATO, Schengen i euro. Polskiego Szaweza nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: ja siem pytam czy byla DYS-KU-sja 01.04.08, 23:21 jaceq napisał: > Spokojnie, Orwelko, bez nerw, złość piękności szkodzi. > Ja rozumiem, że dla Was, komuchów to bardzo zła wiadomość, ten Traktat, NATO, > Schengen i euro. Polskiego Szaweza nie będzie. Jacqu, a ja i tak nie uwierzę, że posłowie wiedzieli za czym głosują. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: ja siem pytam czy byla DYS-KU-sja 01.04.08, 23:31 owca_czarna napisała: > Jacqu, a ja i tak nie uwierzę, że posłowie wiedzieli za czym głosują. Masz rację. Taka Sobecka np. chyba jeszcze ani razu nie wiedziała, za czym głosuje. A taki np. Jurgiel wiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: ja siem pytam czy byla DYS-KU-sja 01.04.08, 23:47 jaceq napisał: > owca_czarna napisała: > > > Jacqu, a ja i tak nie uwierzę, że posłowie wiedzieli za czym głosują. > > Masz rację. Taka Sobecka np. chyba jeszcze ani razu nie wiedziała, za czym > głosuje. A taki np. Jurgiel wiedział? Sobecka, to wie że Judasz się urodził 1 kwietnia, co jej więcej do szczęścia trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq dzisiaj świętego Judasza 01.04.08, 23:50 czy dzień urodzin Judasza jest świętem ruchomym jak Wielkanoc? Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: dzisiaj świętego Judasza 02.04.08, 00:18 jaceq napisał: > czy dzień urodzin Judasza jest świętem ruchomym jak Wielkanoc? > Pierwszy raz o tym słyszę, choć świętuje od lat ... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=77714056&a=77719154 Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: dzisiaj świętego Judasza 02.04.08, 18:29 > choć świętuje od lat ... A no to się trafia okazja do wypicia!!! A btw., jak Judasz miał na imię? Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: ja siem pytam czy byla DYS-KU-sja 01.04.08, 23:31 orwella napisała: > czy oszolomstwo sejmowe wie za czym glosowalo? Tylko niektórzy wiedzieli. Pozostali niedouczeni skrywali błędny wzrok w mankietach marynarek i garsonek. Odpowiedz Link Zgłoś
orwella Re: ja siem pytam czy byla DYS-KU-sja 02.04.08, 00:16 Tez mysle, ze wiekszosc nie ma pojecia za czym glosowala, tylko jak owce (biale, szare i niebieskie, bron boze czarne zaglosowali za mirazem bogactwa zachodu. A tymczasem Polska zostala przez zachod zepchnieta do statusu kolonii, bo zachod ukradl nam caly nasz kapital, wiec wiekszosc Polakow na wiele pokolen do przodu bedzie bialymi murzynami Europy. Polska bedzie miec w UE status amerykanskiej Alabamy. Przejrzalam ten traktat pobieznie (jest to 300 stron) i znalazlam tam pozycje, ktore dadza nam prawo bronic sie przed nasza dyktatorska wladza Tuska i Kaczynskiego. Kaczyski i Tusk dzialaja wbrew prawu Europy, zmuszajac Polakow do udzialu w cudzych wojnach, kiedy 95% Polakow jest przeciw tym wojnom. podobnie mozemy posluzyc sie prawem Europy zeby zimpiczowac Kaczynskiego i Tuska za lamanie praw Polakow do obrony swego zycia i zezwalanie na istalacje w Polsce tarcz zaglady Polakow, wbrew woli Narodu. Wiec nie jest zle, uzyskalismy bowiem bron przeciw naszym dyktatorkim wladzom. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenaios Marks miał kapitał, Lenin swoje dzieła 02.04.08, 00:20 a Orwella wiekopomne i monumentalne wpisy ma forum. Pora pisać manifest i porwać lud piszący po forach. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: Marks miał kapitał, Lenin swoje dzieła 02.04.08, 01:03 hymenaios napisał: > a Orwella wiekopomne i monumentalne wpisy ma forum. Pora pisać > manifest i porwać lud piszący po forach. > Szkoda czasu na Marksów i Engelsów. Bo ja chciałabym sie dowiedzieć, co my zyskaliśmy podpisując ten Traktat, a co stracilibyśmy nie podpisując go. I jak byśmy funkcjonowali Unii. Kto mi wytłumaczy (( Odpowiedz Link Zgłoś
hymenaios Re: Marks miał kapitał, Lenin swoje dzieła 02.04.08, 08:34 owca_czarna napisała: > Szkoda czasu na Marksów i Engelsów. Bo ja chciałabym sie dowiedzieć, co my > zyskaliśmy podpisując ten Traktat, a co stracilibyśmy nie podpisując go. I jak > byśmy funkcjonowali Unii. Kto mi wytłumaczy (( Ja również, coś więcej pewnie będzie wiadomo, gdy pojawi się jednolity tekst konstytucji UE. W sferze gospodarczej, praktycznie wszystkie kluczowe decyzje będzie podejmować za nas unia, cło, limity, połowy itp. Politycznie również będzie nas od tej pory reprezentować unia. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Marks miał kapitał, Lenin swoje dzieła 02.04.08, 08:47 owca_czarna napisała: Kto mi wytłumaczy (( Nie sadzę, by ktokolwiek był w stanie to zrobić. Zwłaszcza na forum. Zacytuję tu wybitnego i wpływowego euroentuzjastę: A zatem, po tych wszystkich pier*ułach, winien Państwu jestem przynajmniej jedno merytoryczne wyjaśnienie. W nagrodę dla tych, którzy aż do tego punktu wytrwali, będą nawet dwa. Pierwsze jest takie: wcale nie uważam Unii Europejskiej za jakiś cud świata. A teraz powiem bardziej w związku z toczoną tu niedawno dyskusją - wcale nie uważam, że zasada nadrzędności prawa europejskiego nad krajowym, jest jasna, oczywista i klarowna. Poświęcilem temu b. długi artykuł w przedostatnim „European Law Journal”; to zasada wyjątkowo nieprzejrzysta, choćby dlatego, że w wersji absolutnej (tzn. obejmującej także nadrzędność nad konstytucjami krajowymi) nie akceptuje jej żaden mi znany sąd konstytucyjny państw członkowskich. Z drugiej strony - w wielu sprawach, związanych z twardym trzonem wspólnotowym, zwłaszcza z wolnym rynkiem gospodarczym, supremacja prawa wspólnotowego nad krajowym (dotyczącym np. zasad obrotu handlowego) jest absolutnym wymogiem rzeczywistego wspólnego rynku, podobnie jak bezpośrednia stosowalność prawa wspólnotowego w porządku prawnym krajowym. No więc mamy bałagan: ETS sobie a sądy krajowe sobie; Traktat sobie a orzecznictwo sobie, konstytucje sobie a prawo niższego rzędu sobie... No i dobrze, niech rozkwita tysiąc kwiatów, doktryny tzw. „pluralizmu konstytucyjnego” w UE przynoszą ich autorom niezłe pienądze za honoraria (nie mnie, niestety, wyjaśniam tym, którzy ostatnio z lubością zaglądali mi do portfela), Unia nie rozbiła się od tego, a zamiast kakofonii wyłania sie z tego zgiełku jakiś dialog, jakieś poszukiwanie rozwiązań pragmatycznych, o czym tak ładnie pisał Pan Profesor Biernat (dla mnie: Staszek). wojciechsadurski.salon24.pl/68183,index.html Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: ja siem pytam czy byla DYS-KU-sja 02.04.08, 00:50 orwella napisała: > Tez mysle, ze wiekszosc nie ma pojecia za czym glosowala, tylko jak > owce (biale, szare i niebieskie, bron boze czarne zaglosowali za > mirazem bogactwa zachodu. Myślę, że jest sprawa na tyle skomplikowana, że my ... musieliśmy to podpisać, bez względy na skutki. Ja wiem o tym traktacie tyle co Ci niekumaci posłowie Otrzymałam kiedyś linki i probowałam czytać, ale taką lekturę w oknie monitora źle się analizuje. Zrezygnowałam. A tymczasem Polska zostala przez zachod > zepchnieta do statusu kolonii, bo zachod ukradl nam caly nasz > kapital, wiec wiekszosc Polakow na wiele pokolen do przodu bedzie > bialymi murzynami Europy. Polska bedzie miec w UE status > amerykanskiej Alabamy. Żaden Polak by tego nie chciał.;/ > Przejrzalam ten traktat pobieznie (jest to 300 stron) i znalazlam > tam pozycje, ktore dadza nam prawo bronic sie przed nasza > dyktatorska wladza Tuska i Kaczynskiego. Kaczyski i Tusk dzialaja > wbrew prawu Europy, zmuszajac Polakow do udzialu w cudzych wojnach, > kiedy 95% Polakow jest przeciw tym wojnom. Ja należę do tych 95% podobnie mozemy posluzyc > sie prawem Europy zeby zimpiczowac Kaczynskiego i Tuska za lamanie > praw Polakow do obrony swego zycia i zezwalanie na istalacje w > Polsce tarcz zaglady Polakow, wbrew woli Narodu. Potem sie okaże , że naród był za tarczą, bo oczywiście referendum nikt nie zrobi, tak jak w przypadku Traktatu. Wiec nie jest zle, > uzyskalismy bowiem bron przeciw naszym dyktatorkim wladzom. Ja to bym chciała, aby w Polsce było tak jak w Szwajcarii bodajże, referendum za referendum i tym sposobem naród sam by decydował. A nie tak jak teraz, wszyscy się cieszą, a w sumie ludzie nie wiedzą z czego. Taka prawda jest! Co z tego, że niektórzy internauci wiedzą (niektórzy oczywiście) o Traktacie, ale gro ludu w Polsce jest zielona w tej materii. Kogo bym nie zapytała każdy pływaw temacie (nawet młodzi) , a potem się przyznaje - "nie wiem". Tak właśnie to wygląda, ale wszyscy się cieszą. A co by były gdybyśmy nie podpisali tego Traktatu ? Odpowiedz Link Zgłoś
orwella Re: ja siem pytam czy byla DYS-KU-sja 02.04.08, 09:17 Otoz to owieczkowo, mamy poslow balwanow, ktorzy nie maja dosc umiejetnosci lub dyscypliny zeby choc przeczytac i zrozumiec dokument, za ktorym glosuja. Nelly Rokita okazala tu kobieca madrosc, bo zadala dyskusji. Wiekszosc krajow zachodnich chyba powaznie dyskutuje ten traktat, bo zaden nie spieszy sie z jego podpisaniem, poza Francja. O ile wiem tylko Irlandia okazala sie naprawde demokratycznym krajem i zarzadzila referendum w tej sprawie. Nie jestem generalnie przeciw traktatowi, ale jestem za swiadomym i tylko takim podejmowanie decycji odnosnie losow wielu pokolen Polakow. I to wymaga wielotygodniowej dyskusji z calym narodem na temat tego traktatu. Status Alabamy mamy zapewniony jak w banku, bo kraj, ktorego mafijni politycy oddali zlodziejom narodowy skarbiec, jest bankrutem i z definicji kolonia, ktora bedzie dostarczac kolonialistom z zachodu polniewoniczej sily robiczej, miesa armatniego i surowcow, oraz bedzie ich smietnikiem radioaktwnych i innych toksycznych odpadow. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: ja siem pytam czy byla DYS-KU-sja 02.04.08, 14:22 orwella napisała: > Otoz to owieczkowo, mamy poslow balwanow, ktorzy nie maja dosc > umiejetnosci lub dyscypliny zeby choc przeczytac i zrozumiec > dokument, za ktorym glosuja. Właśnie o to mi chodzi, czy panowie osłowie, wiedzieli za czym głosują, czy tylko garstka co światlejszych była zorientowana w temacie. Nelly Rokita okazala tu kobieca > madrosc, bo zadala dyskusji. Wiekszosc krajow zachodnich chyba > powaznie dyskutuje ten traktat, bo zaden nie spieszy sie z jego > podpisaniem, poza Francja. O ile wiem tylko Irlandia okazala sie > naprawde demokratycznym krajem i zarzadzila referendum w tej > sprawie. Wg mnie za mało mówiło się o Traktacie, więc przeprowadzenie referendum mogło okazać się zbyt ryzykowne. > Nie jestem generalnie przeciw traktatowi, Ja też nie ... ale jestem za swiadomym i > tylko takim podejmowanie decycji odnosnie losow wielu pokolen > Polakow. ...i dlatego od dłuższego czasu próbuję dowiedzieć się o co tu biega i co niesie z sobą ratyfikacja Traktatu. Nie znam na tyle angielskiego, aby czytać takie dokumenty w oryginale. >I to wymaga wielotygodniowej dyskusji z calym narodem na > temat tego traktatu. Status Alabamy mamy zapewniony jak w banku, bo > kraj, ktorego mafijni politycy oddali zlodziejom narodowy skarbiec, > jest bankrutem i z definicji kolonia, ktora bedzie dostarczac > kolonialistom z zachodu polniewoniczej sily robiczej, miesa > armatniego i surowcow, oraz bedzie ich smietnikiem radioaktwnych i > innych toksycznych odpadow. Po tym wszystkim czym człowieka faszerują media nie mam przekonania do działań naszych polityków. Wszystko kończy się na obiecankach i kolorowych bajkach. I tak sobie myślę, że my po prostu musieliśmy Traktat podpisać, bez względu na skutki. A ta cała otoczka to mydlenie oczu. A co by sie stało gdybyśmy nie ratyfikowali Traktatu Lizbońskiego? Musielibyśmy wyjść z Unii? Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat ___________________Były już groźby "- 2 prędkości" 02.04.08, 14:42 "macie prawo milczeć w przedpokoju" www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=325 "Stalin zapytawszy chłopa czemu je siano i uzyskawszy odpowiedź, że z głodu - poradził chłopu jedzenie trawy w lato i zachowanie siana na zimę" My traw wcale nie siejemy a siano kupujemy z zagranicy. Bo tak wychodzi taniej przy tym kursie złotego. Pzed wejściem do Unii dawali nam Niceę - byliśmy równi Niemcom, Francji, Anglii, Włochom, Hiszpanii a teraz jesteśmy już przyrównani do rury bałtyckiej która nie utonie bo będzie leżeć na dnie... Gęba Polaka przed szkodą jest uśmiechnięta. Po szkodzie zmienia wyraz. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat _________Silny złoty a jaka przyszłość? 02.04.08, 14:46 www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=323 Kolejne rządy nie tylko projektują budżety z deficytem, ale również pokrywają deficyt dochodami ze sprzedaży obligacji skarbowych. Wynika z tego, że prowadzą identyczną politykę, zatem różnice programowe miedzy nimi wcale nie są aż tak duże, jakby wynikało z propagandy. Te obligacje, jak wynika ze statystyk, kupują zagraniczni inwestorzy, vulgo lichwiarze, płacąc za nie dolarami lub euro. Stąd wzmożona podaż euro i dolarów, a zgodnie z prawem podaży i popytu, które ani na chwilę nie przestaje działać, złotówka rośnie w cenie, czyli – rośnie w siłę. Drugą przyczyną, która może powodować wzmożony napływ euro, jest oczywiście Unia Europejska, finansująca rozmaite projekty. Na przykład warsztaty dla kochających inaczej, obozy szumańskiego komsomołu, czy kursy w podciąganiu się w politycznej poprawności. Ten napływ walut obcych pociąga za sobą rozmaite konsekwencje; eksport może tracić konkurencyjność, za to opłaca się import, a już najbardziej wyjazdy na zagraniczne wycieczki, gdzie dysponując silną złotówką nasz człowiek może poczuć się królem życia. Nawiasem mówiąc, emigracja jest kolejnym powodem wzmacniania się złotówki. Podobno emigranci corocznie przysyłają, albo przywożą do Polski co najmniej 3 miliardy euro. Podsumowując, widać wyraźnie, że przyczyną silnej złotówki są zjawiska skądinąd uznawane za niekorzystne, nawet przez Platformę Obywatelską. Co prawda na etapie referendum akcesyjnego emigracja była jeszcze zjawiskiem pozytywnym, a możliwość wyjazdu na saksy do ciepłych krajów była głównym argumentem za Anschlussem, ale dzisiaj mądrość etapu podpowiada już co innego. Wspominam o tym wszystkim, bo przecież po ratyfikacji Traktatu Reformującego i oficjalnym utworzeniu Unii Europejskiej jako nowego państwa, Polska z entuzjazmem zostanie przyłączona do strefy euro. Przyłączenie do strefy euro oznacza, że zostaniemy zmuszeni do pozbycia się silnej złotówki i przyjęcia słabszego, chociaż też oczywiście niewątpliwie silnego euro. Każdy, kto kiedykolwiek wymieniał pieniądze, wie, że najważniejszą sprawą, jest w takich momentach kurs wymiany. Skoro zatem złotówka rośnie w siłę, to oznacza, że jedno euro będziemy mogli dostać już za trzy, a najwyżej – za trzy i pół złotego, a nie – jak kiedyś - za cztery i pół. Korzyść niewątpliwa, a skoro tak, to powinniśmy uświadomić sobie, że przyczyną, a w każdym razie głównymi przyczynami naszego bogactwa są deficyt budżetowy, dług publiczny i emigracja zarobkowa. Skoro tak, to czyż deficyt nie powinien być jeszcze wyższy, podobnie, jak dług publiczny i emigracja? Na co jeszcze czekamy? Niech tylko ostatni nie zapomni zgasić światła! Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat _________Zastanowiłyście się czym Lis wzmocnił 02.04.08, 14:55 naszą konkurencyjność wobec Niemców i Francji, albo Litwy i Czech aż tak bardzo poniżajac Polaków wyszydzając ku zadowoleniu jego kiboli że nie tworzy dodatkowej inflacji na rynku za te 4 h kwotą 170.000 zł? Ile h muszą zapierbalać prawdziwi fachowcy, albo np. inzynierowie, budowlańcy, lekarze czy może stoczniowcy albo drogowcy budujący autostrady by wytowrzyć taką realna wartość a nie kupę śmichów chichów? Taka kasa wpuszczona niewidzialną ręką na rynek? Jakie dobro ją wytwarza? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: _________Silny złoty a jaka przyszłość? 02.04.08, 14:55 "powinniśmy uświadomić sobie, że przyczyną, a w każdym razie głównymi przyczynami naszego bogactwa są deficyt budżetowy, dług publiczny i emigracja zarobkowa". Brawo Haszu. Tez jestem za likwidacją deficytu budżetowego, spadkiem długu publicznego i likwidacją przerostów biurokratycznych i fiskalizmu, które wymuszają emigrację. Ale co z PiSem i Jarkiem? Zostawisz tych lewaków? Oleg Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Zdaje się, ze PO rezygnuje nawet z liberalnych 02.04.08, 15:19 ustaw PiS-u... Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Ale nie rezygnuje z rezygnacji 02.04.08, 15:20 jakichkolwiek prawa PRACODAWÓW (tych co dają pracę małym firmom) Steinhoff wraca do XIX w. Odpowiedz Link Zgłoś
orwella Re: ___________________Były już groźby "- 2 prędk 02.04.08, 18:56 masz niestety racje. Tusk jest winnien, ze pcha do zatwierdzenia traktatu bez dyskusji. To klasyczny dyktator. Odpowiedz Link Zgłoś
orwella traktat po polsku 02.04.08, 18:54 slowa takich fdokumentow zawsze sa pieknie i gladkie, ale jak sie w wczytac, to kryje sie w nich wiele zasadzek. Milej lekturki. bookshop.europa.eu/eubookshop/FileCache/PUBPDF/FXAC07306PLC/FXAC07306PLC_002.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: czy oni choć czytali ten traktat? 02.04.08, 19:01 orwella napisała: > ile on liczy sobie stron, czy oni wiedzą za czym głosowali? Należy > wątpić, bo to jawią się jako mający duże problemy ze zrozumieniem > rzeczywistości. A ty Kodeks Karny czatałaś, czerwona aktywistko ? A Kodeks Drogowy ? Kodeks Rodzinny ? Kodeks Postepowania Karnego ? Kodeks Cywilny ? I nie przeszkadza ci to ? Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: czy oni choć czytali ten traktat? 04.04.08, 17:59 wikul napisał: > A ty Kodeks Karny czatałaś, czerwona aktywistko ? A Kodeks Drogowy ? > Kodeks Rodzinny ? Kodeks Postepowania Karnego ? Kodeks Cywilny ? > I nie przeszkadza ci to ? Nie wiem czy aurorka czytała, ale ja np. nie czytałem (w całości). Ale mniemam że Ci którzy je tworzyli i/lub głosowali za ich przyjmowaniem - tak. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenaios Ciekawe co powiedzą, jak się pierwsze klopoty 01.04.08, 23:50 zaczną. Europejskie stawki minimum socjalnego, europejska stawka płacy minimalnej, europejska stawka zasiłku dla bezrobotnych lub imigrantów czy kłopoty etniczne... A tu albo straszą pedałami albo wieszczą, że gdzieś za Polinezją wylądujemy. Nie te strachy są istotne. Naiwność ludzka jest zadziwiająca, bierzemy unię niczym kredyt z banku patrząc z pożądaniem na pieniądze nie zastanawiając się nad tym, co w umowę jest wpisane. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Ciekawe co powiedzą, jak się pierwsze klopoty 01.04.08, 23:54 hymenaios napisał: > bierzemy unię niczym > kredyt z banku To samo z grubsza słyszałem w okolicach 1 maja 2004. Że ogórki, banany itp. > patrząc z pożądaniem na pieniądze nie zastanawiając Ja tam na 1 maja 2004 raczej się wzbogaciłem, nie zbiedniałem. A na takie ograniczenie suwerenności jak np. Trybunał w Strasbourgu, przed którym Polska przegrywa sprawy, patrzę z satysfakcją. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenaios Re: Ciekawe co powiedzą, jak się pierwsze klopoty 02.04.08, 00:06 jaceq napisał: > hymenaios napisał: > > bierzemy unię niczym > > kredyt z banku > > To samo z grubsza słyszałem w okolicach 1 maja 2004. Że ogórki, banany itp. > > > patrząc z pożądaniem na pieniądze nie zastanawiając > > Ja tam na 1 maja 2004 raczej się wzbogaciłem, nie zbiedniałem. A na takie > ograniczenie suwerenności jak np. Trybunał w Strasbourgu, przed którym Polska > przegrywa sprawy, patrzę z satysfakcją. > > Uwzględnij fakt, że Europa w 2004 jest inna niż ta w 2008. Wspólnota jest o wiele bardziej uzależniona od dekretów i będzie miała wiele ujednoliconych przepisów, z którymi słabsze kraje mogą mieć kłopoty. Dopóki Polska przegrywa sprawy z tytułu opieszałości czy wręcz niewydolności naszego systemu sądowniczego, można tak powiedzieć. Ale jak zacznie płacić odszkodowania za każde zniszczone gniazdo jakiegoś wróbla albo z tytułu nie przyjęcia odgórnie ustalonej liczby imigrantów będzie już gorzej. PS Ja tam też się wzbogaciłem. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Wiem, ze uważacie mnie za forumowego głupka bo nie 02.04.08, 11:34 wzbogaciłem się w 2004 roku przynajmniej w takim stopniu jak JaceQ. Nie wspominając juz o AG. Aż tak bardzo, to "sobie nie radzę"... Cóż, nie mierzę mądrości wytopionym z biednych Polaków szmalem. Scan aż tak bardzo zraził mnie swymi wybiórczymi linkami do polskich szmalcowników, że przestałem dbać o kasę. Zacząłem dbać o Wase dusze. Gdy popatrzę na wszystkich moich b. kolegów, bliskich znajomych i dalszych, z którymi zetknąłem się w karierze zawodowej i w sprawach publicznych - pewnie nie bardzo chciałbym żyć takim życiem. A widziałem niejednego... W ostatniej pracy - tej reformowanej przy udziale Petera Vogela, Kulczyka, Ałganowa... Tej reformowanej w celu prywatyzacji firmy państwowej przez francuską państwową (można tu szukać analogii do Wandei, Jakobinów gdzie komunardzi zajęli Kościół Jakobinów) jesli przypomnę sobie jak w „Życiu Warszawy" z 20 grudnia 1991 roku można było przeczytać list czytelnika Stanisława Jaronia w obronie kapitana Piotrowskiego, mordercy księdza Popiełuszki. Autor listu pisał między innymi: „Popiełuszko; ciemny chłop, ogłupiony do reszty w seminarium... Iluż ja widziałem reformatorów rewolucyjnych tnących ogon przy samej ... a nie po kawałku. Ilu zarabiających po 1000,- zł trzeba zwolnić by 1000 mogło zarobić po 50.000 zł bo taki sens miała "prywatyzacja" państwowego na państwowoobcą firmę przez Vogela, Ałganowa i towarzystwo wiedeńskich jaj na szwajcarskich dziurach. Zwolniono z 72.000 2/3 pozostawiając 24.000 no to mamy około ~ 50.000 * 1000 mamy 1000 razy 50.000. Zwolniono nie tylko przerost zatrudnienia a wąłściwie to nie ruszono administracji, nawet namnożono różnych inspektorów społecznych BHP, pozostawiono pełne biura proceduralnych nonsensów, stworzono wiele działow do korespondencji biurowej mdz sztucznymi pionami i sprawozdawczości w celu kontroli przez niedowiarków Francuzów zysków i ich transferów do Francji, socjologów, psychologów, rozrosły sie kancelarie kadrowe d harmonizowania zasobów ludzkich, a zwalniano fachowców przyjmując tanich studentów. Zwolnić, wysłać na zasiłek, namówić na emigrację, kraść ile się da...wcale się nie martwiac o rodzime moce wytwórcze, opłacalny eksport i rozwój krajowy, o bezpieczeństwo gospodarcze i ekonomiczne, o bezpieczeństwo surowcowe i energetyczne! Takie prostackie, prymitywne szmalcownictwo! Kosztem rodaków! Byle podlizac się Ruropie...Albo USA... Albo każdemu kto pozwoli zarabiać szmal. Radia Maryja? A po co? Tam tylko ciemnota i antysemityzm... Zapomnieliśmy o pluralizmie? Pytałem takiej co szydziła z #-a czy słuchała prof. Tadeusiewicza b. rektora AGH o energetyce i źródłąch energii o tym jak nas wpuszczają w kanał jakie limity CO2 - jakie błędy jakie szalbierstwa i oszustwa jakie podchody, jak niszczymy sami włąsną przyszłość oddając ster, jak ufamy obcym i tym, którzy nas 50 lat zniealali... Czy rektor to ciemniak w tych tematach? Czy oszołom? Do psychuszki? Bo pyta: "co sie stało z Polakami?" Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Żeby nie zapomnieć 20.04.08, 20:58 I uchronić przed archiwum: Jak głosowali posłowie ws. Traktatu: W Platformie Obywatelskiej wszyscy, którzy przyszli byli za (206), 3 nieobecnych (Dariusz Lipiński, Marek Wojtkowski, Norbert Wojnarowski). PiS podzielony 89 za, 56 przeciw, 12 wstrzymało się (w tym znane nazwiska: Jacek Kurski, Jan Dziedziczak, Andrzej Sośnierz, Nelli Rokita, Elżbieta Kruk). Dwóch (Marek Kuchciński, Mirosław Dudziński) nie było na głosowaniu. W LiDzie wszyscy głosowali za (50), 3 nieobecnych (Anita Błochowiak, Wojciech Pomajda, Stanisław Rydzoń). W PSL-u i wśród niezrzeszonych wszyscy byli za Traktatem i wszyscy przyszli. Przeciw byli (wszyscy PiS): Abramowicz Adam Przeciw Babinetz Piotr Przeciw Błądek Antoni Przeciw Bogucki Jacek Przeciw Bury Jan s. Antoniego Przeciw Chłopek Aleksander Przeciw Cybulski Piotr Przeciw Cymański Tadeusz Przeciw Dera Andrzej Mikołaj Przeciw Dolata Zbigniew Przeciw Girzyński Zbigniew Przeciw Giżyński Szymon Stanisław Przeciw Golba Mieczysław Przeciw Gołojuch Kazimierz Przeciw Górski Artur Przeciw Górski Tomasz Przeciw Grabicka Krystyna Przeciw Jagiełło Jarosław Przeciw Janczyk Wiesław Przeciw Jurgiel Krzysztof Przeciw Kaczanowski Dariusz Przeciw Kołakowski Lech Przeciw Kowalczyk Henryk Przeciw Kowalski Bogusław Przeciw Kozak Zbigniew Przeciw Kwitek Marek Przeciw Libicki Jan Filip Przeciw Łatas Marek Przeciw Macierewicz Antoni Przeciw Malik Ewa Przeciw Marianowska Barbara Przeciw Masłowska Gabriela Przeciw Masłowska Mirosława Przeciw Mazurek Beata Przeciw Moskal Kazimierz Przeciw Ożóg Stanisław Przeciw Pięta Stanisław Przeciw Popiołek Krzysztof Przeciw Religa Jan Przeciw Rębek Jerzy Przeciw Rojek Józef Przeciw Rusiecki Jarosław Przeciw Siarka Edward Przeciw Sikora Anna Przeciw Sobecka Anna Przeciw Stanke Piotr Przeciw Szlachta Andrzej Przeciw Szwed Stanisław Przeciw Szyszko Jan Przeciw Telus Robert Przeciw Wargocka Teresa Przeciw Wojtkiewicz Michał Przeciw Wróbel Marzena Dorota Przeciw Zając Stanisław Przeciw Zawiślak Sławomir Przeciw Żaczek Jarosław Przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Co to ma być, ściągawka wyborcza? 20.04.08, 21:17 Ja mam lepszą, znacznie prostszą. Jakkolwiek by nie zagłosował Jurgiel Krzysztof, w jakiejkolwiek bądź sprawie, to oznacza, że trzeba głosować dokładnie przeciwnie, niż on. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Co to ma być, ściągawka wyborcza? 20.04.08, 21:25 pokazuje ci listę LPR-bis, bo towarzystwo idzie w ślady Giertycha Zawsze znajdą się jakies czarne owce. A. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Jest to dokładnie tym czym jest 20.04.08, 21:35 Czyli listą osób głosujących przeciwko włączeniu Polski do euro-komuszego-molocha, czyli faktycznemu zrzeczeniu się suwerenności. Jakichś 90% co prawda w ogóle nie kojarzę po nazwiskach, ale uważam że warto ich zapamiętać jako tych, którzy nie zaprzedali się eurosocjalizmowi i nie zdradzili ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Widzę tam kilka nazwisk 20.04.08, 22:04 rzeczywiście zaprzedanych socjalizmowi. Odpowiedz Link Zgłoś