Dodaj do ulubionych

Mam tu smakolyk

06.06.08, 15:59
tinyurl.com/6l78qx
Sprawa umorzona,bo choc bici sa za to,ze sa Zydami, faktycznie Zydami nie sa.
Ot Polska w XXI wieku.wink
Obserwuj wątek
    • ziutek-kowalski Smkolyk? Raczej zgnila kielbasa 06.06.08, 16:08
      Teraz kazdy gojski warchol, chuligan i zbok bedzie sie
      usprawiedliwiac, ze jest ofiara spoleczenstwa antysemitow.
    • oleg3 Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 16:09
      Czytaj dokładniej, pozarski. Bicie Żyda czy nieŻyda jest w Polsce przestępstwem.
      Z uzasadnienia wynika natomiast, że nie można znieważyć katolika obelgami
      kierowanymi do Żyda (ze względu na wyznanie).

Sprawa jest kuriozalna. Ciebie bulwersuje co innego niż mnie. Ja nie wiem jakie
      znaczenie w tej sprawie ma wyznanie poszkodowanych. I to -moim zdaniem- skandal.

Oleg
      • pozarski Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 16:26
        Ty czytaj dokladnie. Facet z synem sa od jakiegos czasu atakowani przez rasistow
        w swoim miejscu zamieszkania. Tu nie chodzi o pobicie, to nie jest Warka, tylko
        o ataki slowne i inne na tych 2 ludzi. Gdyby byli Zydami, moznaby napastnikow
        oskarzyc o rasizm. Poniewaz nie sa, wiec prokuratura umarza sprawe. Czytaj ze
        zrozumieniem.wink
        • oleg3 Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 16:33
          Uparty jesteś, ale niegramotny. smile
          Nie mam zamiaru udawać, że jest inaczej.

>Gdyby byli Zydami, moznaby napastnikow
          > oskarzyc o rasizm.

Mógłbyś wskazać odpowiedni ustęp w artykule. Najlepiej zacytuj. Jak nie
          znajdziesz cytatu uznaję sprawę za załatwioną.

Oleg
        • ziutek-kowalski Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 16:35
          E tam, pieprzenie kotka za pomoca mlotka.
          Jak by mnie gorliwego katolika, blondyna, 196 cm wzrostu,przystojny
          nad wyraz wysportowany - ktos nazwal ty Zydzie- tobylby zaszczyt dla
          zydow
        • ziutek-kowalski Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 18:30
          E tam, pieprzenie kotka za pomoca mlotka.
          Jak by mnie gorliwego katolika, blondyna, 196 cm wzrostu,przystojny
          nad wyraz wysportowany - ktos nazwal ty Zydzie- tobylby zaszczyt dla
          zydow
      • pozarski Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 16:36
        oleg3 napisał:

> Czytaj dokładniej, pozarski.

"Sprawą zajęła się prokuratura. Niedawno umorzyła śledztwo w tej sprawie. Co
        absurdalne, choć prokuratura przyznaje, że Temkinowie są prześladowani, to
        sprawy nie ma, bo...nie są Żydami."

Ty,qrwa (zdenerwowalem sie),popros babcie to ci przeczyta,jak sam nie potrafisz.
        • oleg3 Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 16:41
          Ty się pozarski nie denerwuj, Ty mi napisz WIELKIMI LITERAMI w którym miejscu
          cytatu jest słowo "rasizm".

Oleg
          • pozarski Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 16:50
            A po co ci to? Rasizm bylby, gdyby to byli Zydzi. Chcesz to duzymi literami?
            Prosze bardzo: RASIZM BYLBY,GDYBY TO BYLI ZYDZI. Ale,ze nie sa, wiec prokuratura
            umorzyla sprawe. Nie uwazasz,ze to, qrwa, dziwne wlasnie jest?
            • oleg3 Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 16:59
              Przeczytaj na spokojnie swoje i moje posty. Zajrzyj do artykułu. Mam nadzieję, że analiza tego całego materiału nie przekracza Twoich możliwości intelektualnych. Bo na razie to z tym kiepsko. Szowinizm rzucił Ci się na mózg i nie odróżniasz rasizu (rasy) od wyznania, w poście otwierającym piszesz o biciu, a w kolejnym (kierowanym do mnie) zaprzeczasz, że idzie o bicie.

Do zobaczenia za jakąś godzinkę. Tyle powinno Ci wystarczyć by dojść do siebie.

Oleg
              • pozarski Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 17:14
                Nie, Oleg (pisze to po raz drugi, bo mnie wylogowalo w polowie
                tekstu;ciekawa sprawa),to w ogole nie ma nic wspolnego z religia.
                Tylko w odroznianiu Polaka od niePolaka wy, polscy szowinisci,
                lamiecie sobie glowe tym kto jest,a kto nie Zydem. Zydem mozna byc
                niezaleznie od tego,czy jest sie wierzacym, czy ateista. Dlatego w
                tej sprawie religia obu panow nie ma nic do rzeczy. I dlatego jest
                to rasistowski wystepek, choc obaj nie sa Zydami. Tough luck, po
                prostu. Byly w czasie wojny wypadki, ze ginal aryjczyk,bo tamci
                panowie mysleli,ze zabijaja Zyda. Lam sobie nad tym glowe.
                • oleg3 Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 17:45
                  Nie dziwię się pozarski, że nie jesteś w stanie przeczytać ze zrozumieniem "długiego" artykułu, na który się powołujesz, skoro parę zdań napisanych przeze mnie w tym wątku do Ciebie nie dotarło.

O 16:09 napisałem:

"Ja nie wiem jakie znaczenie w tej sprawie ma wyznanie poszkodowanych. I to -moim zdaniem- skandal."

Ty odpowiadasz o 17:14: "to w ogole nie ma nic wspolnego z religia."
                  Wygląda, że nie polemizujesz z konkretnymi opiniami olega3, tylko z jakimś tworem Twojej wyobraźni.

Oleg
                  • pozarski Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 17:51
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=80518397&a=80518876
                    Oleg, ty strugasz wariata, a ja ci chce tylko pokazac,dlaczego tak
                    jest. To ty zaczales ta cala historie z religia i potem dokleiles
                    caly swoj intelektualny wysilek do tej z powietrza sciagnietej tezy.
                    Ja o religii (ani ten artykul) nic nie mowilem. Smialem sie tylko z
                    poczynan prokuratury. Tylko czlowiek, ktory za Polaka uznaje jedynie
                    Polaka-katolika moze miec twoj problem i to ci wytknalem i wytykam.
                    No, to by bylo tyle na dzis.
                    • oleg3 Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 17:59
                      pozarski napisał:

> Ja o religii (ani ten artykul) nic nie mowilem.

W styczniu 2008 r. śledztwo zostało wznowione, choć wcale o to nie zabiegałem.
                      Zostało rozszerzone o zniewagę z powodu przynależności WYZNANIOWEJ - wyjaśnia
                      Temkin.

prokurator stwierdza, że "obelgi kierowane wobec Eugeniusza i Aleksandra Temkin
                      nie miały na celu znieważenia ich z uwagi na WYZNANIE, ale aby im dokuczyć i
                      wyrazić dezaprobatę ich zachowania."

Link Pan znasz. Duże litery to prezent ode mnie.

Oleg
                      • maglara Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 18:04
                        oleg3 napisał:

> Link Pan znasz. Duże litery to prezent ode mnie.
                        >
                        > Oleg

Podziwiam Twoja umiejetnosc i chec rozmowy z koniem w okularach ...
                        • oleg3 Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 18:11
                          Najśmieszniejsze jest to, że prokuratura próbuje kreować Żydów na superobywateli (ten sam czyn skierowany przeciw Żydowi jest przestępstwem, zaś przeciw Polakowi nie), a ten żydowski szowinista wrzeszczy, że to antysemityzm.

Oleg
                          • pozarski Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 18:23
                            Kompletnie zwariowales, Oleg. I popraw pisownie nazwiska HLMencken'a, bo cie
                            jeszcze kto uzna za ignoranta.wink
                            • oleg3 Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 18:28
                              Oooooo, wzrok Ci sie poprawił. A jak z inteligencją?

Oleg
                              • pozarski Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 18:38
                                Obawiam sie, ze mozesz nie zrozumiec.winkCo do nazwiska, zwrocilem ci juz uwage
                                pare tygodni temu, ale nie mogles tego zauwazyc, bo w ogole niczego, poza
                                wlasnymi tezami, nie zauwazesz.wink
                                • oleg3 Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 18:41
                                  Pocieszaj się. Dostałeś łomot, ale -co Ci się chwali- jeszcze nie nazwałeś mnie
                                  dzisiaj antysemitą.

Oleg
                                  • pozarski Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 18:48
                                    Mylisz mnie z paniczem scanem. Ja nawet Hasza nie nazwalem antysemita, choc, co
                                    tu duzo gadac, od czasu do czasu rzuci tu jaka antysemicka wiacha. Nie nazwalem
                                    cie, ale co ma wisiec, nie utonie.wink
                                    • oleg3 Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 18:53
                                      Widzę, że już ochłonąłeś. Co w moim stanowisku (w tym wątku) Ci sie nie podoba?
                                      Przypomnę, że generalnie uważam, iż państwo ma być ślepe na wyznanie, narodowość
                                      i wszelkie inne tego typu cechy swojego obywatela.

Oleg
                                      • pozarski Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 19:02
                                        Oleg,juz po dyskusji. Przegladnij sobie watek od poczatku, a zobaczysz,o co mi
                                        chodzi. Panstwo ma byc slepe itd i dlatego cala ta afera jest tragikomiczna.
                                        Gdyby byli Zydami, prokuratura stanelaby na wysokosci zadania (pewnie ze strachu
                                        przed politpoprawnymi organizacjami, nie pryncypialnie), ale poniewaz nie
                                        sa,wiec olewaja sprawe. Rzecz nie powinna podlegac dyskusji (wlasnie dlatego,
                                        jak piszesz, ze panstwo powinno byc slepe wyznaniowo i narodowosciowo),ale ty
                                        widzisz w tym akurat cos warte roznorakich dywagacji, a nie widzisz jak sie
                                        panstwo, wypowiedziami prokuratory, samo podklada.
                                        • vicky17 Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 19:18
                                          pozarski napisał:

> Oleg,juz po dyskusji. Przegladnij sobie watek od poczatku, a zobaczysz,o co mi
                                          > chodzi. Panstwo ma byc slepe itd i dlatego cala ta afera jest tragikomiczna.
                                          > Gdyby byli Zydami, prokuratura stanelaby na wysokosci zadania (pewnie ze strach
                                          > u
                                          > przed politpoprawnymi organizacjami, nie pryncypialnie), ale poniewaz nie
                                          > sa,wiec olewaja sprawe.

no wlasnie,o czy tu dyskutowac. juz dawno mowilam,zeby przebierac sie za
                                          zydow,bo inaczej pies z kulawa noga o ciebie dbal nie bedzie w Polsce. wtedy ty
                                          sie wysmiales ze mnie a dzisiaj sam cytujesz moje slowasmile)
                                          • pozarski Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 19:20
                                            Cytuje? No,no...Sama widzisz,co stopki w ogrodku moga zrobic!wink
                                            • vicky17 Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 19:54
                                              pozarski napisał:

> Cytuje? No,no...Sama widzisz,co stopki w ogrodku moga zrobic!wink

he,he cos jak widac w glowe wchodzi,no i nie jestes taki konserwatywny by
                                              wybrzydzac kolory teczysmile
    • vicky17 Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 16:15
      masz szczescie,zes uszedl z zyciem,ale nie miescisz sie chyba do walizki. nie
      tak dawno rownie strasznie pobito tego zyda w warce,ale jak widac placzac nad
      jego strasznym losem nie placzesz nad losem torturowanych dziatek tej samej rasy
      tylko dlatego,ze spotkala je kara ze strony innego pejsatego.
      pozarski wez no ty nad kims zaplacz.
      • cyniol Re: Mam tu smakolyk 06.06.08, 16:48
        rzeczywiscie straszne to jest,byc moze zniecheci to Zydow to przyjazdu do
        Polski, a to bylaby wielka starta dla narodu polskiegosmile
        Niech prokuratorzy objerza sobie filmy, o tym jak chrzescijan przesladuja Zydzi
        w Izraelu i nie tylko slownie, ale do rekoczynow uciekaja sie rowniez.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka