Dodaj do ulubionych

Proste pytanie do Józefa Zawadzkiego

IP: *.chello.pl / *.chello.pl 02.10.03, 00:58
Napisal byl pan nastepujacy post:

CYTAT:

Trzeba mieć tupet i taką pazerność na pieniądz jak oni.Niestety, są nimi na
tyle zaślepieni, iż nie widzą, ze ich roszczenia
finansowe, majątkowe wobec Polaków są groteskowe, zupełnie bezpodstawne.
Zauważmy , że w Polsce nie ma żadnego majątku Żydów.
Wojna sprawiła, że majątek ten zmienił właściela, wcale nie życzenie
większości Polaków, a tym bardziej Żydów. Tak było, jest i
bedzie : wojna zmienia tytuły własności.Jedyni odpowiedzialni strat
majątkowych Żydów to Niemcy oraz państwa Zachodu, którzy po
wygranej wojnie, nas Polaków, z grupy zwycięzców rzucili w czerwone łapska
komuny.W odbudowanej po II Wojnie SWIATOWEJ
rZECZPOSPOLITEJ, nie PRL, Żydzi z pewnościqa nie straciliby swoich majątków
ocalałych z pożogi wojennej.Polakom też nic nie
zwrócono za utraconą ziemię, za utracone majątki na wschodzie. Nie słuszałem
też żeby Żydzi płacili Arabom palestyńskim jakieś
odszkodowania.Od samych swoich poczatków w Palestynie są najeźdźcami.
Puknijcie się się więc w swoje niskie, do tego mmocno
cofniete czółka, zanim zaczniecie postulować oddawanie czegoś Żydom. W Polsce
nic żydowskiego- w sensie własności - nie ma .
Dlaczego?-patrz wyżej. Jakżeż więc można cokolwiek Wam oddawać perłowe
przygłuy? Mogła wam oddać PRL, którą tak ochoczo wielu z
Was budowało, mordując po drodze najznamienitszych polskich
patriotów.Porzebne sa wam nazwiska?

KONIEC CYTATU.

W swietle tego mam pytanie: Czy jakiekolwiek roszczenie ma narodowość? Czy
Polakom PRL nie grabiła majątków i czy teraz nie występują o zwrot? Występują
i wygrywają jesli udowodnią zasadność! Przecież roszczenie jest neutralne
narodowosciowo, sąd nie ma rozpatrzeć tego czy zglaszający roszczenie jest
Zydem czy Polakiem czy kimkolwiek innym ale wyłącznie to czy roszczenie jest
zasadne. Zgodzi się Pan?

Zaznaczam zawczasu ze nie jestem zadnym -filem czy -fobem ja tylko
reprezentuje zdrowy rozsądek i logiczne myslenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Józef Zawadzki Proszę Pana miesza Pan porządki: wojenny z pokojo- IP: *.icm.edu.pl 02.10.03, 01:16
      wym. Sytuacja w jakiej zanleźli się Żydzi ze swoimi majątkami, jest wynikiem wojny i narzucenego nam siłą komunizmu, na marginesie dodajmy , że za przyzwoleniem Zachodu i przy bardzo dużym współudziale Żydów. Nie jest w takim razie winą Polaków, że Żydzi majątki stracili. To po pierwsze. Po drugie :jeśli jakiś Żyd jest obywatelem Polski, ma , jak najbradziej prawo domagać się bezprawnie zagrabionego mienia przez PRL. Ale tylko tego i tylko wtedy , gdy ma polkskie obywatelstwo. Po trzecie, Żydzi za utracone w Polsce mienie otrzymali już odszkodoania od Niemców. Teraz niech żadają od Rosjan. Niemcy i Rosjanie to główni winowajcy tego wszystkiego , nie my. Widzi już Pan jakie to proste? I jeszcze może po czwarte. W końcu rachunki mogą wystawiać Polacy. Żydom właśnie. Za zdradę w latach 1939-41, za udział w gnębieniu Polaków przez PRL reżim, za zniszczenie naszego handlu powojennego i za cały szereg innych dobrodziejstw jakie nam wyświadczyli.
      • Gość: chala Nie osmieszaj siebie i swoich rodakow tym belkotem IP: *.rdu.bellsouth.net 02.10.03, 01:50
        Ty mozg na snaidanie zjadles?
        • snajper55 Re: Nie osmieszaj siebie i swoich rodakow tym bel 02.10.03, 02:32
          Gość portalu: chala napisał(a):

> Ty mozg na snaidanie zjadles?

Barani, bo jego własny mole mu wyżarły już dawno temu. wink)

Snajper.
          • Gość: sp;lit Re: Nie osmieszaj siebie i swoich rodakow tym bel IP: *.nas34.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 02.10.03, 03:08
            snajper55 napisał:

> Gość portalu: chala napisał(a):
            >
            > > Ty mozg na snaidanie zjadles?
            >
            > Barani, bo jego własny mole mu wyżarły już dawno temu. wink)
            >
            > Snajper.

===========================================================================

Jak myslisz , ... jak dlugo jeszcze bedziesz zyl na "krzywy ryj" , mosku ?
            Bush'a dni sa policzone , Europa ma was dosc ,... My tez ,... Twoja wlasna
            arogancja cie skonczy , im wiecej poznaje takich jak ty , tym bardziej rozumie
            Hitlera , musial spedzic duzo czasu w mlodosci z takimi jak ty zeby zejsc do
            takiego poziomu zezwierzecenia ,... Szkoda tylko ze nie byl bardziej selektywny
            bo zamordowal wielu uczciwych Zydow , zostawiajac smiecie podobne do ciebie ,...
            Wojna to nie jest bajka , a kazda wojne finansowal Zyd , Wlacznie z
            rewolucja Boszewicka i Hitlerem ,... Dlatego Rothchild , ma banki w London ,
            Frankfurt , Paryz , Wieden , Mediolan ,... Ktokolwiek wygra czy przegra wojne ,
            Rothchild Family zawsze zarabialo .
            • snajper55 Sorry, stary, a ja nie jestem Żydem. ____nt 02.10.03, 03:20

• Gość: Blong jestes IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 02.10.03, 03:46
                nie znasz chorych umyslow tych "ja wcale nie jestem antysemita ale zydzi ..." ?
                dla nich kazdy kto nie mysli jak oni, i nie daj boze prostuje ich bzdury to
                przeciez zyd smile
                • snajper55 Dla niektórych pewnie tak. 02.10.03, 14:36
                  Gość portalu: Blong napisał(a):

> nie znasz chorych umyslow tych "ja wcale nie jestem antysemita ale zydzi..." ?
                  > dla nich kazdy kto nie mysli jak oni, i nie daj boze prostuje ich bzdury to
                  > przeciez zyd smile

No tak. Stąd wszędzie Żydów widzą. To są tak prawdę mówiąc biedni ludzie.
                  Wyobraż sobie, że brzydzisz czy boisz się pająków i wszędzie się na nie
                  natykasz. Toż to udręka, a nie życie. No ale cóż, za grzechy należy się pokuta,
                  czyli kara. A antysemityzm jest właśnie grzechem.

Pozdrawiam smile)

Snajper.
        • Gość: Józef Zawadzki Nie chrumkaj chala, to nie jest chlewnia Perły i IP: *.icm.edu.pl 02.10.03, 14:52
          idioty Siwińskiego czyli snajpera i snajpera55. Pozstali tu tylko jako wydmuszki, do momentu aż właściele portalu wymienią ich na inne kanalie, trochę może mądrzejsze.
      • Gość: polishAM Re: Proszę Pana miesza Pan porządki: wojenny z po IP: *.tnt33.ewr3.da.uu.net 02.10.03, 02:35
        Dodam od siebie jeszcze, ze rzad zdobyl sie na ladny gest i zwrocil Zydom wiele
        synagog, cmentarzy, inne sa w procesie oddawania. Jednym slowem wszystko dzieje
        sie tu z poszanowaniem prawa i z dobrymi checiami naszych wladz. Zydzi po
        prostu otrzymali wielomiliardowe odszkodowania o Niemcow i ten rozdzial
        historii jest zamkniety. Zydzi o tym doskonale wiedza i dlatego ten spin w
        mediach, o Jedwabnem i o winie Polakow. Znam ja to doskonale z Nowego Jorku.
        Znam ten styl i te metody.
        • snajper55 Re: Proszę Pana miesza Pan porządki: wojenny z po 02.10.03, 02:58
          Gość portalu: polishAM napisał(a):

> Dodam od siebie jeszcze, ze rzad zdobyl sie na ladny gest i zwrocil Zydom wie
          > le synagog, cmentarzy, inne sa w procesie oddawania.

Tak jak i innym zwiazkom aligijnym. Na przykład KK, który czasem nawet próbował
          sięgać po majątki zabrane w XVII wieku.

> Jednym slowem wszystko dzieje
          > sie tu z poszanowaniem prawa i z dobrymi checiami naszych wladz. Zydzi po
          > prostu otrzymali wielomiliardowe odszkodowania o Niemcow i ten rozdzial
          > historii jest zamkniety.

Co innnego odszkodowania, co innego zostawiona własność. Polacy też dostawali
          odszkodowania, co nie zamyka im drogi do domagania się zwrotu swojej własności
          bezprawnie zabranej. To samo dotyczy Żydów.

> Zydzi o tym doskonale wiedza i dlatego ten spin w mediach, o Jedwabnem i o
          > winie Polakow. Znam ja to doskonale z Nowego Jorku. Znam ten styl i te metody.

Metody z Jedwabnego ? Palenie Żydów w stodole ?

Snajper.
          • Gość: polishAM Re: Proszę Pana miesza Pan porządki: wojenny z po IP: *.tnt34.ewr3.da.uu.net 02.10.03, 03:36
            "Co innnego odszkodowania, co innego zostawiona własność. Polacy też dostawali
            odszkodowania, co nie zamyka im drogi do domagania się zwrotu swojej własności
            bezprawnie zabranej. To samo dotyczy Żydów".

Otoz to nieprawda. Niemcy zaplacili Zydom odszkodowania za zniszczenie i utrate
            majatku, a Polakom nie. I dlatego Zydzi nie moga sie domagac odszkodowan od
            Polski. Moga natomiast wystapic przed sadem ze swoimi indywidualnymi
            roszczeniami.
            • snajper55 Re: Proszę Pana miesza Pan porządki: wojenny z po 02.10.03, 14:41
              Gość portalu: polishAM napisał(a):

> Otoz to nieprawda. Niemcy zaplacili Zydom odszkodowania za zniszczenie i utra
              > te majatku, a Polakom nie. I dlatego Zydzi nie moga sie domagac odszkodowan od
              > Polski. Moga natomiast wystapic przed sadem ze swoimi indywidualnymi
              > roszczeniami.

Ależ nikt poważny nie mówi o odszkodowaniach płaconych przez Polskę. Cały czas
              mówimy tu o odzyskiwaniu indywidualnych majątków przez byłych właścicieli lub
              ich spadkobierców. Nie tylko Żydów, ale też Polaków i innych właścicieli,
              którym bezprawnie majątki zabrano.

Swoją drogą czy możesz wskazać mi oficjalną informację, że Żydzi dostali od
              Niemców odszkodowanie ZA UTRACONE MAJĄTKI ? Bo ja o takim odszkodowaniu nie
              słyszałem. Tylko niech to nie będzie link do strony Naszej Polski lub podobnej
              bredni. wink)

Snajper.
        • Gość: Oozie Alle gest! IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 02.10.03, 12:11
          > Dodam od siebie jeszcze, ze rzad zdobyl sie na ladny gest i zwrocil Zydom
          >wiele synagog, cmentarzy,
          Alle gest oddać co nie ich. Rzeczywiście.
          A to wiele to ile znaczy - cztery? Pięć?

I co was kutwy obchodzą odszjkodowania od Niemców - Polki też dostają
          odszkodowania alle o tym cicho jest.
          To polski rząd nacjonalizował majątki, nie niemiecki czy radziecki.
          • Gość: Józef Zawadzki Czytaj ze zrozumieniem Oozie. Owszem PRL nacjonali IP: *.icm.edu.pl 02.10.03, 14:49
            zował niezgodnie z prawem i obywtatele Polski dochodzą teraz , skutecznie, swoich praw. Powtarzam , jeśli Żyd jest obywtelem, proszę bardzo.Ne może być natomiast mowy o takich odszkodowaniach jakie płacili wam Niemcy. Kapujesz? Jak nie to wróć do postu wprowadzajadzego i mojego wątku "Wara Żydom od majątku narodowego Polaków". To tyle Oozie.
            • Gość: lanca głuptaku, przygotowuje wystąpienie z takimi IP: *.icm.edu.pl 02.10.03, 16:11
              roszczeniami.Szkoda czasu na Ciebie. Czytaj po dwa razy.Co ja mówię , po cztery.
      • Gość: comrade Re: Proszę Pana miesza Pan porządki: wojenny z po IP: *.chello.pl / *.chello.pl 02.10.03, 15:41
        No dobrze, dobrze, ale jedno niech mi Pan wyjasni: czy wedlug Pana Polak -
        spadkobierca moze ubiegac sie o majatek ktory PRL bezprawnie zagrabila jego
        dziadkowi-wlascicielowi? Czy tez w tym przypadku uznajemy ze taki Polak nie ma
        prawa sie ubiegać o to bo nie jest wlascicielem a powoluje się tylko na bycie
        spadkobiercą?
        • Gość: Józef Zawadzki Proszę Pana , dobrze Pan wie o jakie odszkodowania IP: *.icm.edu.pl 02.10.03, 15:57
          Żydom chodzi. Z pewnością takch jakie dostali od Niemców, od nas w żadnym przypadku otrzymać nie mogą.Roszczenia indywidualne, zgodne z prawem spadkowym prowadzone sa od dawna.Natomiast nie będzie żadnych odszkodowań dla Izraela.Przecież to takie proste. Polska nie jest stroną w roszczeniach tych. Nie może być stroną. I nie będzie.
          • Gość: Oozie Re: Proszę Pana , dobrze Pan wie o jakie odszkodo IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 02.10.03, 16:09
            >Polska nie jest stroną w roszczeniach tych.
            Józio tyś naprawdę jest mało kumaty.
            Israel zdaje się nie żada niczego od Polski ale jego obywatele owszem.

Baj de łej - a co z tymi których wyrzucono i zabrano obywatelstwo polskie?
            • gini Re: Proszę Pana , dobrze Pan wie o jakie odszkodo 02.10.03, 16:22
              Gość portalu: Oozie napisał(a):

> >Polska nie jest stroną w roszczeniach tych.
              > Józio tyś naprawdę jest mało kumaty.
              > Israel zdaje się nie żada niczego od Polski ale jego obywatele owszem.
              >
              > Baj de łej - a co z tymi których wyrzucono i zabrano obywatelstwo polskie?

No tez jestem ciekawa jestem jakiz to majatek zostawil w Polsce pan Stefan
              Michnik, ile sie dorobil ten zacny czlowiek na wysylaniu Polakow na smierc, jak
              i tez pani prokuratorka Wolinska.
          • Gość: comrade No więc wlasnie... IP: *.chello.pl / *.chello.pl 02.10.03, 16:27
            Chyba nikt na tym forum nie poddaje w wątpliwosc kwestii ze sprawa zwrotu
            mienia to sprawa indywidualnych roszczeń spadkobierców. Czy panstwo Izrael
            oficjalnie domaga się od Polski jakichs odszkodowan jako PANSTWO? Skad takie
            informacje?
            • gini Re: No więc wlasnie... 02.10.03, 16:33
              Gość portalu: comrade napisał(a):

> Chyba nikt na tym forum nie poddaje w wątpliwosc kwestii ze sprawa zwrotu
              > mienia to sprawa indywidualnych roszczeń spadkobierców. Czy panstwo Izrael
              > oficjalnie domaga się od Polski jakichs odszkodowan jako PANSTWO? Skad takie
              > informacje?

www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=8278402
              Przejrzyj laskawie ten watek .

Pzdr
              • perla_ Re: No więc wlasnie... 02.10.03, 16:35
                gini napisała:

> Gość portalu: comrade napisał(a):
                >
                > > Chyba nikt na tym forum nie poddaje w wątpliwosc kwestii ze sprawa zwrotu
                > > mienia to sprawa indywidualnych roszczeń spadkobierców. Czy panstwo Izrael
                >
                > > oficjalnie domaga się od Polski jakichs odszkodowan jako PANSTWO? Skad tak
                > ie
                > > informacje?
                >
                > www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=8278402
                > Przejrzyj laskawie ten watek .
                >
                > Pzdr

aha, i ten wątek to dowód, że państwo Izrael domaga się odszkodowań...
                Wojtek w euforię wpadnie gdy zobaczy Twój intelekt gini.

Perła
                • gini Re: No więc wlasnie... 02.10.03, 16:42
                  perla_ napisał:

> gini napisała:
                  >
                  > > Gość portalu: comrade napisał(a):
                  > >
                  > > > Chyba nikt na tym forum nie poddaje w wątpliwosc kwestii ze sprawa zw
                  > rotu
                  > > > mienia to sprawa indywidualnych roszczeń spadkobierców. Czy panstwo I
                  > zrael
                  > >
                  > > > oficjalnie domaga się od Polski jakichs odszkodowan jako PANSTWO? Ska
                  > d tak
                  > > ie
                  > > > informacje?
                  > >
                  > > www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=8278402
                  > > Przejrzyj laskawie ten watek .
                  > >
                  > > Pzdr
                  >
                  > aha, i ten wątek to dowód, że państwo Izrael domaga się odszkodowań...
                  > Wojtek w euforię wpadnie gdy zobaczy Twój intelekt gini.
                  >
                  > Perła

A gdzie ja pisalam, ze ten watek to jakis dowod?Ja tylko zachecilam kolege do
                  zapoznania sie z Twoim intelektem Perlo.
                  Ja w tamtym watku zadalam Ci pare pytan ale cos je ominales szerokim lukiem.
                  O poziomie Twojego watku niech swiadczy wypowiedz Terka, ktory napisal Ci
                  wprost,ze prowokujesz entelektualisto.
                  • gini Re: No więc wlasnie... Perla 02.10.03, 16:48
                    Aktualności

==> do Perly
                    Autor: terek@NOSPAM.gazeta.pl
                    Data: 01-10-2003 22:34 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
                    Perła, dlaczego prowokujesz i to w tygodniu między Rosz Haszana a Jom Kipur?

Moze odpowiesz na pytanie Tereka, ja tez ciekawa juz od jakiegos czasu jestem
                    dlaczego prowokujesz ?
                • snajper55 To nie intelekt, to przemówiło patriotyczne ... 02.10.03, 16:45
                  perla_ napisał:

> gini napisała:
                  >
                  > > Gość portalu: comrade napisał(a):
                  > >
                  > > > Chyba nikt na tym forum nie poddaje w wątpliwosc kwestii ze sprawa zwrotu
                  > > > mienia to sprawa indywidualnych roszczeń spadkobierców. Czy panstwo Izrael
                  > > > oficjalnie domaga się od Polski jakichs odszkodowan jako PANSTWO? Skad tak
                  > > > ie informacje?
                  > >
                  > > www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=8278402
                  > > Przejrzyj laskawie ten watek .
                  > >
                  > > Pzdr
                  >
                  > aha, i ten wątek to dowód, że państwo Izrael domaga się odszkodowań...
                  > Wojtek w euforię wpadnie gdy zobaczy Twój intelekt gini.
                  >
                  > Perła

... serduszko, z intelektem nie mające ABSOLUTNIE nic wspólnego.

Pozdrawiam

Snajper.
            • Gość: Józef Zawadzki Proszę Pana , udaje Pan .... czy? Dobrze Pan wie IP: *.icm.edu.pl 02.10.03, 16:37
              że indywidualne żydowskie sprawy spadkowe są w Polsce od lat. Jeśli coś bezprawnie zajęto zwracane jest. Nie będzie natomiast odszkodowań za to co zniszczyli bądź wywieźli Niemcy bądź Sowieci. Od Niemców Szanowni odszkodowanie już wzięli, do Rosji niech się zwrócą, ale od nas za z roszcze
              niami za mienie zniszczopne w pożodze wojennej czy znacjonalizowane przez PRL od Polski wara!
              • Gość: Oozie Re: Proszę Pana , udaje Pan .... kretyna??? IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 02.10.03, 16:57
                >do Rosji niech się zwrócą, ale od nas za z roszczeniami za mienie zniszczopne
                >w pożodze wojennej czy znacjonalizowane przez PRL od Polski wara!

Zgupiałeś? Do Rosji po np. zagarnięte w 1968 majątki?
                To może się araby z Zachodniego Brzegu ze swoimi pretensjami udadzą do USA?
                A od Israela wara!
                • gini Re: Proszę Pana , udaje Pan .... kretyna??? 02.10.03, 16:58
                  Gość portalu: Oozie napisał(a):

> >do Rosji niech się zwrócą, ale od nas za z roszczeniami za mienie zniszczop
                  > ne
                  > >w pożodze wojennej czy znacjonalizowane przez PRL od Polski wara!
                  >
                  > Zgupiałeś? Do Rosji po np. zagarnięte w 1968 majątki?
                  > To może się araby z Zachodniego Brzegu ze swoimi pretensjami udadzą do USA?
                  > A od Israela wara!

No tez jestem ciekawa jestem jakiz to majatek zostawil w Polsce pan Stefan
                  Michnik, ile sie dorobil ten zacny czlowiek na wysylaniu Polakow na smierc, jak
                  i tez pani prokuratorka Wolinska.

Czy dostane odpowiedz dzisiaj?
              • Gość: comrade Ja sie tylko chce dowiedziec... IP: *.chello.pl / *.chello.pl 02.10.03, 17:16
                ...czy panstwo Izrael oficjalnie (jako PANSTWO) takich odszkodowan sie domaga
                dla siebie. Bo jesli nie to o co ten caly szum w ogole?
                • snajper55 Re: Ja sie tylko chce dowiedziec... 02.10.03, 17:19

> ...czy panstwo Izrael oficjalnie (jako PANSTWO) takich odszkodowan sie domaga
                  > dla siebie. Bo jesli nie to o co ten caly szum w ogole?

Jak to o co ? O to, że Żydki są wstrętne, oszukują i chcą nas okraść. Jak?
                  Zapytaj się Józia. wink)

Snajper.
                • gini Re: Ja sie tylko chce dowiedziec... 02.10.03, 17:19

> ...czy panstwo Izrael oficjalnie (jako PANSTWO) takich odszkodowan sie domaga
                  > dla siebie. Bo jesli nie to o co ten caly szum w ogole?

Holocaust wykonany hitlerowskimi rękami to mordowanie ludzi za pochodzenie
                  było.
                  Ci wymordowani zostawili jednak coś. Mienie właśnie. Domy, mieszkania,
                  fabryki, place, kamienice, świątynie. I majątek ruchomy też.
                  Majątek ten na terenach polskich przejeli Polacy właśnie. Taka prawda jest.
                  Setki tysięcy obywateli polskich zamieszkało w mieszkaniach i domach
                  pomordowanych. Państwo Polskie zarekwirowało majątek produkcyjny. Fabryki,
                  banki, hotele itd.
                  Uważam, że potomkom pomordowanych należy się rekompesata za to.
                  Tak uczciwie będzie. I sprawiedliwie też.
                  Polska powinna dumna być a nie pozywana do sądu za to.

Perła

Tez sie zastanawiam kto ma te Polske do sadu pozywac, pytalam juz Perle, ale
                  nie powiedzial mi.
                • Gość: brag Nie, no cyrk. A dla kogo Izrael może domagać IP: *.icm.edu.pl 02.10.03, 17:54
                  się odszkodowań? Dla Polski? Puk, puk.
    • Gość: lancet CO TU JESZCZE "DO WYCIECIA".. IP: *.telia.com 02.10.03, 21:43
      (...) "W swietle tego mam pytanie: Czy jakiekolwiek roszczenie ma narodowość?
      Czy Polakom PRL nie grabiła majątków i czy teraz nie występują o zwrot?
      Występują i wygrywają jesli udowodnią zasadność! Przecież roszczenie jest
      neutralne narodowosciowo, sąd nie ma rozpatrzeć tego czy zglaszający roszczenie
      jest Zydem czy Polakiem czy kimkolwiek innym ale wyłącznie to czy roszczenie
      jest zasadne. Zgodzi się Pan?

Zaznaczam zawczasu ze nie jestem zadnym -filem czy -fobem ja tylko
      reprezentuje zdrowy rozsądek i logiczne myslenie."
      ---------

- Odpowiedzialbym tobie na owe pytania osobiscie i we wlasnym imieniu, ale nie
      zwyczajny jestem pisywania "na Berdyczow" - czyli do nikad.. A to z tego
      powodu, iz skonczylo sie otwarte Forum Michnikowego organu(czyli GW) i nie ma
      najmniejszej pewnosci iz kolejne "widzimisie" domoroslego i
      szczxeniackiego "moderatora" - czyli CENZORA - nie wykasuje mojej wypowiedzi
      lub calego watku.. Czem blizej Anschlussu i wejscia we wladanie(i jurysdykcje)
      Unii Jewropejskiej(czyli de facto Niemiec), tym coraz wyrazniejszy jest
      zamordyzm tzw. "moderatorow" pilnujacych "slusznych postaw" i "slusznych
      wypowiedzi".. Czujac sie ccoraz pewniej, bez zenady zrzucaja maski(e) - nie
      jestem nawet przekonany co do tego, czy pryncypal Michnik o tym wie - i
      powoli "czyszcza" fora pozbywajac sie niewygodnych, niepokornych
      i "nieprawomyslnych"..
      Te "fora sa juz przeznaczone dla kanalii typu "Perla", dla
      przyglupich "dokow".. dla "pan.scan"ow - czy dla obsesyjnych paranoikow
      typu "krzys52" czy "Palnick"..
      Niepozadanej reszcie pokazuje sie i miejsce w szeregu i miejsce "za drzwiami"..
      - Zas autocenzura jest jeszcze bardziej destrukcyjna od cenzury malych
      fuhrerkow-"moderatorow" wycinajacych niepokornych, watki, lub posty w/g uznania
      (swego ofcourse)..

lancet

• Gość: Józef Zawadzki Przygłupom nic to nie da. Co najwyżej zniszczą IP: *.icm.edu.pl 02.10.03, 21:48
        to forum do reszty. Ale może i dobrze. Haha.
    • Gość: comrade PODSUMOWANIE IP: *.chello.pl / *.chello.pl 02.10.03, 23:02
      Izrael NIE DOMAGA się oficjalnie jako panstwo odszkodowania od 3RP jako panstwa
      za cokolwiek. Istnieja prywatne roszczenia spadkobierców zagrabionego mienia i
      kazda sprawa jest oddzielnie rozpatrywana przez sąd polski. Głosy ludzi typu
      Perła nie są oficjalnym stanowiskiem panstwa Izrael.

Nie rozumiem więc co chce osiagnąć Perła gadając takie dziwne rzeczy i o co
      chodzi Józefowi Zawadzkiemu ktory mowi ze panstwo Izrael oficjalnie czegos od
      panstwa polskiego żąda.

Innymi słowy: gorzeje gorąca dyskusja nad sprawą której w rzeczywistosci NIE
      MA!

Niech mnie ktos poprawi jesli sie w tym podsumowaniu mylę.
      • pan.scan Nie mylisz się. 100% racji. 02.10.03, 23:14
        Z jednym wyjątkiem. Perła, jak to wielokrotnie robi -sprowokował. Zawadzki się
        skompromitował.
        • gini Re: Nie mylisz się. 100% racji. 02.10.03, 23:29
          pan.scan napisała:

> Z jednym wyjątkiem. Perła, jak to wielokrotnie robi -sprowokował. Zawadzki
          się
          > skompromitował.

Co Perla chce osiagnac za pomoca brudnych prowokacji?
          Co mozna osiagnac piszac bzdury, robiac z siebie idiote i denerwujac ludzi?
          Po raz kolejny pytam jaki cel tych prowokacji, bo nie moge sie dowiedziec, wiec
          moze ktos wyjasni.
          • pan.scan Spytaj Perły. 02.10.03, 23:37
            Albo napij się z nim wódki. Koszernej.
            • gini Re: Spytaj Perły. 02.10.03, 23:43
              pan.scan napisała:

> Albo napij się z nim wódki. Koszernej.

Perly sie pytalam , nie odpowiedzial, co do wodki.Ty masz blizej , wiec napij
              sie za mnie i postaraj sie Go przekonac by juz nie prowokowal wiecej.

• pan.scan Re: Spytaj Perły. 02.10.03, 23:47
                Podejdź do niego z kieliszkiem pejsachówki. Niech muzyka zagra.
                Co Cię będę wyręczał.
                Za jakieś drewniane pięć złotych? A co ja z tego będę miał?
                • gini Re: Spytaj Perły. 02.10.03, 23:59
                  pan.scan napisała:

> Podejdź do niego z kieliszkiem pejsachówki. Niech muzyka zagra.
                  > Co Cię będę wyręczał.
                  > Za jakieś drewniane pięć złotych? A co ja z tego będę miał?

Ladnie, ladnie pejsachowka, muzyka i Perla, a pozniej mi tu ekspedycja karna
                  zjedzie i fryzure , oraz makijaz poprawi.
                  Alez Ty Scan materialista jestes, nie mozesz bezinteresownie kolezenskiej
                  przyslugi oddac?
                  • pan.scan W żadnym wypadku! 03.10.03, 00:03
                    Za rajfura robić nie będę. Chociaż...
                    Jak to nominowany na Żyda - ile mogę na tym stracić?
              • snajper55 Dlaczego Perła gini nie odpowiada. 03.10.03, 00:15
                gini napisała:

> Perly sie pytalam , nie odpowiedzial,

Bo jak kto ma choć trochę rozumu, to sam wie. A jak nie ma, to i tak nie
                zrozumie, więc nie ma sensu odpowiadać.

Snajper.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka