Dodaj do ulubionych

- Poparcie dla UPR o 900 proc. w górę! -

13.10.03, 11:16
Wyniki senatorskich by-election w woj. podlaskim:

UPR - 4,5 proc.

Wyniki wyborów do Sejmiku woj. podlaskiego (2002 r.)

UPR - 0,49 proc.

Twarda, konserwatywna i antyunijna linia zaczyna przynosić owoce. Warto
przypomnieć, że województwo podlaskie jest terenem dla UPR najtrudniejszym
(zawsze otrzymywała tu najniższe poparcie w skali kraju).

Następne wybory będą nasze.

G.
Obserwuj wątek
    • oleg3 Też się cieszę, ale 13.10.03, 11:25
      proszę podać jak to wygląda w liczbie oddanych głosów. Wszak frekwencje są
      nieporównywalne.
      • galba Cóż... 13.10.03, 11:52
        oleg3 napisał:

> proszę podać jak to wygląda w liczbie oddanych głosów. Wszak frekwencje są
        > nieporównywalne.

Jeśli przeliczyć te wyniki na całość uprawnionej do oddania głosu populacji to
        na UPR niezmiennie głosuje 0,15 proc. uprawnionych.

Zakładając więc, że jest to niezwykle zdyscyplinowany elektorat o stałym
        składzie osobowym, który nie podlega żadnym zjawiskom dotyczącym innych grup (w
        całości głosują niezależnie od rangi wyborów) to wybory wygramy już przy
        frekwencji na poziomie... 0,5 procenta. (30 % oddanych głosów i 1 miejsce).

G.
        • Gość: Krzys52 czy U*R to ta ktora pierwsza poparla konkordat? IP: *.proxy.aol.com 13.10.03, 16:25
          wbrew wlasnemu programowi oraz ideologii, mowiacym, ze kazdy sobie taka rzepke
          skrobie - wlasnym prywatnym sumptem(?)
          .
          To sie nazywa trwanie przy wartosciach, nie ma co... sad
          .
          K.P.
          .
          • galba Co to ma do rzeczy? 14.10.03, 09:21
            Masz niestety obsesję na punkcie KK, która nie pozwala ci patrzeć na rzeczy w
            sposób obiektywny.

Ja potrafię dostrzec pozytywną rolę Kościoła a równoczesnie ganić szkodnictwo
            JP II i śmiać się do rozpuku z całodniowych relacji na żywo z okrągłej rocznicy
            wigilii wigilii wigilii wyboru Papieża.

Czy UPR jako pierwszy poparł Konkordat? Nie wiem. Jeśli tak to wspaniale
            wpisuje się to w linię tej KONSERWATYWNO-liberalnej partii.

G.

Gość portalu: Krzys52 napisał(a):

> wbrew wlasnemu programowi oraz ideologii, mowiacym, ze kazdy sobie taka
            rzepke
            > skrobie - wlasnym prywatnym sumptem(?)
            > .
            > To sie nazywa trwanie przy wartosciach, nie ma co... sad
            > .
            > K.P.
            > .
    • Gość: Oozie Re: - Poparcie dla UPR o 900 proc. w górę! - IP: *.sth.shb.se / *.handelsbanken.se 13.10.03, 11:25
      Powodzenia!

Naprawdę!

O.
    • indris Fascynacja procentami jak za komuny ? 13.10.03, 11:45
      Takie żonglowanie procentami było bardzo popularne za komuny. Porównywano wtedy
      PROCENTOWY wzrost produkcji np. samochodów, węgla, stali itp, w Polsce ZSRR i
      innych demoludach. "Zapominano" tylko o tym, że powiększenie swoich zasobów o
      10000% przez biedaka, który ma w kieszeni 1 grosz (wystarczy, że znajdzie na
      ulicy złotówkę) to coś innego niż zwiększenie zasobów o 10% przez kogoś, kto ma
      na koncie 10000 zł.
      • galba Błąd! 13.10.03, 11:53
        Przypominam, że swe zasoby powiększał nie biedak a mocarz! Wszak byliśmy 10
        potęgą gospodarczą świata...

G.
    • Gość: XXL Re: - Poparcie dla UPR o 900 proc. w górę! - IP: *.echostar.pl 13.10.03, 12:22
      Brawo !!
      Przed laty był 1 głosujący.
      Teraz jest 6 - ciu......

Czekamy na dalszy intensywny wzrost.
      smile))
      • galba Ściślej rzecz ujmując... 13.10.03, 12:25
        Gość portalu: XXL napisał(a):

> Brawo !!
        > Przed laty był 1 głosujący.
        > Teraz jest 6 - ciu......

9-ciu

G.
        • Gość: XXL Oczywiście mój poważny błąd ! IP: *.echostar.pl 13.10.03, 12:32
          Zapomniałem o Józku Karczwskim i jego 2 synach.
          smile
    • Gość: siedem a ja IP: 213.216.66.* 13.10.03, 12:41
      wolałbym widziec UPR z kilkuprocentowym poparciem i kilkoma posłami. dlatego,
      że z nimi sympatyzuję. widziałem klipy pis+upr [czy coś takiego] przed wyborami
      samorządowymi gdzie Pan z UPR obiecywał staruszko, ze im pleko pod drzwi bedzie
      nosił. zgroza,

5040
    • balzer Nie rozsmieszaj ludzi 13.10.03, 13:01
      Przecież teraz wybierali tylko JEDNEGO senatora - inaczej sie liczy głosy smile)))
      • galba Taaaaaak? 13.10.03, 14:04
        balzer napisał:

> Przecież teraz wybierali tylko JEDNEGO senatora - inaczej sie liczy
        głosy smile)))

Zawsze myslałem, że głosy liczy się zawsze tak samo: jeden głos, dwa głosy,
        trzy głosy... tysiąc trzydzieści siedem głosów... itd.

G.
        • balzer Re: Taaaaaak? 13.10.03, 14:09
          galba napisał:

> balzer napisał:
          >
          > > Przecież teraz wybierali tylko JEDNEGO senatora - inaczej sie liczy
          > głosy smile)))
          >
          > Zawsze myslałem, że głosy liczy się zawsze tak samo: jeden głos, dwa głosy,
          > trzy głosy... tysiąc trzydzieści siedem głosów... itd.
          >
          > G.

To zle myslałes, ale nie martw sie, wielu tak ma smile
          • galba Widocznie takie są zasady matematyki balzerowej 13.10.03, 14:22
            Jeden głos + drugi głos wciąż daje jeden głos...

G.
            • balzer To metody liczenia głosow przez komisje wyborcze 13.10.03, 17:01
              Wylicza sie srednia z poszczególnych obwodow, a nie pojedyncze głosy.
              Pociesze Cie w każdym razie. Poparcie dla UPRu co prawda nie wzrosło, ale za to
              zawsze utrzymywało sie na poziomie ok.4,5 %.
              • oleg3 Re: To metody liczenia głosow przez komisje wybor 13.10.03, 17:15
                Mógłbyś mi wyjaśnić jak można wyliczyć średnią (niech będzie z obwodu) nie
                znając ilości oddanych w obwodzie głosów i to w rozbiciu na wszystkie listy?

balzer napisał:

> Wylicza sie srednia z poszczególnych obwodow, a nie pojedyncze głosy.
                > Pociesze Cie w każdym razie. Poparcie dla UPRu co prawda nie wzrosło, ale za
                to
                > zawsze utrzymywało sie na poziomie ok.4,5 %.
                • balzer Re: To metody liczenia głosow przez komisje wybor 13.10.03, 17:40
                  oleg3 napisał:

> Mógłbyś mi wyjaśnić jak można wyliczyć średnią (niech będzie z obwodu) nie
                  > znając ilości oddanych w obwodzie głosów i to w rozbiciu na wszystkie listy?
                  >

A kto powiedział że liczby głosow sie nie zna ? Z nich wyliczja przecież
                  srednie w obwodach. Tylko, że do komisji spływaja dane z wielu obwodów,
                  a wynikiem jest suma tych srednich podzielona przez liczbbe obwodów.
                  Powoduje to zniekształcenie koncowego wyniku, ponieważ liczba głosów oddanych
                  w poszczególnych obwodach nie jest sobie równa.
                  • oleg3 Co to za wynik ? 13.10.03, 18:00
                    balzer napisał:

> a wynikiem jest suma tych srednich podzielona przez liczbbe obwodów.

• balzer Re: Co to za wynik ? 13.10.03, 18:42
                      oleg3 napisał:

> balzer napisał:
                      >
                      > > a wynikiem jest suma tych srednich podzielona przez liczbbe obwodów.
                      >

To jest własnie wynik podawany przez Komisje Wyborcza po zliczeniu srednich
                      ze wszystkich obwodów, okregów itd.
                      Tutaj mielismy do czynienia tylko z Białostockim i wybierano jednego senatora,
                      wiec ten wynik jest dużo precyzyjniejszy od wynikow na skale całej Polski.
                      Już nie mówie o liczeniu podziałów w sejmie metodami proporcjonalnymi, czy
                      tam innymi, bo tam chodzi o konkretna liczne posłów.
                      Tak czy siak mysle że poparcie dla UPR wczesniej również wynosiło 4,5 %
                      tylko wynik został zniekształcony przez wyliczenia matematyczno-statystyczne.

• oleg3 Re: Co to za wynik ? 13.10.03, 18:57
                        Komplikujesz najprostsze sprawy. Według PKW w wyborach do sejmiku UPR uzyskała
                        1845 głosów
                        wybory2002.pkw.gov.pl/sejmik/gw1/w20/index.html
                        Scan podał liczbę głosów oddanych na kandydata UPR wczoraj. Znana jest też na
                        pewno liczba uprawnionych i liczba głosujących. Można więc wyliczyć DOKŁADNIE
                        procenty.
                        --
                        oleg
                        • oleg3 Re: Co to za wynik ? P.S. 13.10.03, 19:03
                          Balzer, wydaje mi się, że mylisz wynik głosowania z wynikiem wyborów. Wynik
                          głosowania to naprawdę arytmetyka, wynik wyborów to ordynacja. Ja piszę tylko o
                          wyniku głosowania.
                          • balzer Re: Co to za wynik ? P.S. 13.10.03, 19:16
                            oleg3 napisał:

> Balzer, wydaje mi się, że mylisz wynik głosowania z wynikiem wyborów. Wynik
                            > głosowania to naprawdę arytmetyka, wynik wyborów to ordynacja. Ja piszę tylko
                            o
                            >
                            > wyniku głosowania.

Mi sie wydaje, że to Galba pomylił te 2 pojecia. Niemożliwa jest zmiana
                            tendencji wyborczych o 900% (!) w tak niewielkiej przestrzeni czasowej.
                            • oleg3 Re: Co to za wynik ? P.S. 13.10.03, 19:27
                              balzer napisał:

> Mi sie wydaje, że to Galba pomylił

Cesarz raczył żartować. Przeczytaj kilka początkowych postów w wątku.
                              • balzer Re: Co to za wynik ? P.S. 13.10.03, 19:33
                                oleg3 napisał:

> balzer napisał:
                                >
                                > > Mi sie wydaje, że to Galba pomylił
                                >
                                > Cesarz raczył żartować. Przeczytaj kilka początkowych postów w wątku.
                                >
                                >
                                No tak, wszystko jasne. Po dywagacjach Galby na temat elektoratu UPR o mało
                                mu nie wyszło 200% smile)
                                • galba To było całkiem serio 14.10.03, 09:31
                                  Wzrost z 0,5 proc do ponad 4 jest wzrostem dziewięciokrotnym czyli o 900 % (ale
                                  nie o 900 punktów procentowych co jest niemozliwe). Własnie dla uniknięcia
                                  takich nieporozumień każdego studenta ekonomii tersuje się we właściwym
                                  posługiwaniu się tymi pojęciami: procent - punkt procentowy.

A co do samego wyniku: UPR dostała więcej głosów (liczonych w sztukach) niż
                                  przed rokiem mimo znacznie niższej frekwencji. I to jest znaczący sygnał.

G.

balzer napisał:

> oleg3 napisał:
                                  >
                                  > > balzer napisał:
                                  > >
                                  > > > Mi sie wydaje, że to Galba pomylił
                                  > >
                                  > > Cesarz raczył żartować. Przeczytaj kilka początkowych postów w wątku.
                                  > >
                                  > >
                                  > No tak, wszystko jasne. Po dywagacjach Galby na temat elektoratu UPR o mało
                                  > mu nie wyszło 200% smile)
                  • galba Przepraszam, o czym ON pisze? 14.10.03, 09:24
                    > Tylko, że do komisji spływaja dane z wielu obwodów,
                    > a wynikiem jest suma tych srednich podzielona przez liczbbe obwodów.

Jak można pisać takie brednie?

Od kiedy to z wyników głosowania wyciągana jest jakaś średnia?

G.
                    • balzer O tym czego nie możesz pojac. 14.10.03, 14:32
                      galba napisał:

> > Tylko, że do komisji spływaja dane z wielu obwodów,
                      > > a wynikiem jest suma tych srednich podzielona przez liczbbe obwodów.
                      >
                      > Jak można pisać takie brednie?
                      >
                      > Od kiedy to z wyników głosowania wyciągana jest jakaś średnia?
                      >
                      > G.

Nie rozróżniasz pojec. Wynik to dana koncowa, a bez usredniania nic nie
                      wyliczysz. Wydaje Ci sie że na skale całej Polski dodaje sie głos po głosie ?
                      Bzdura. To suma srednich podzielona przez ich liczbe, pojedyncze głosy liczyłbys
                      do usranej smierci.
                      Wiesz ile w ostatnich wyborach oddano głosow na UPR w całej Polsce, dokładnie ?
                      • galba Jesteś nie do podrobienia! 14.10.03, 15:17
                        Palnąłeś nieziemską bzdurę ale z godnym podziwu uporem trwasz przy niej jak
                        przy błękitnym sztandarze.

> Nie rozróżniasz pojec. Wynik to dana koncowa, a bez usredniania nic nie
                        > wyliczysz. Wydaje Ci sie że na skale całej Polski dodaje sie głos po głosie ?

Tak. Poczytaj sobie komunikaty PKW - "na listę partii XYZ oddano w całym kraju
                        4.568.124 głosy co stanowi jaiś tam procent głosów ważnie oddanych".

> Bzdura. To suma srednich podzielona przez ich liczbe, pojedyncze głosy
                        liczyłby
                        > s
                        > do usranej smierci.

Zwykle zabiera to parę dni.

> Wiesz ile w ostatnich wyborach oddano głosow na UPR w całej Polsce,
                        dokładnie ?

Parlamentarnych? Wiem. Zero. Nie startowała (miała kandydatów na listach PO).

G.
        • oleg3 To fatalne skutki fascynacji 13.10.03, 14:27
          futbolem.

Pan (tow. ?) balzer po porażce Szwecji z Estonią stracił zdolność rozumowania.
          Zawiodła go SOCJALISTYCZNA Szwecja. Nie może sobie znaleźć miejsca. A Ty w
          takim momencie o MATEMATYCE.
    • andrzejg taaak.Był jeden Galba , a teraz jest 10 Galbiątek 13.10.03, 14:21
      Wiesz Marcinie...
      To całe UPR i ich przedstawiciele maja dosc rozsadne podejscie
      do roznych problemow,ale jest w niej cos niepokojacego,
      cos co trwozy i odtraca.
      Co to?

A.
      • galba Ty to wiesz i ja to wiem... 13.10.03, 14:24
        Ale na mnie nie licz - ja tu jestem po to by promować a nie zniechęcać.

G.
        • Gość: AndrzejG Re: Ty to wiesz i ja to wiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 14:39
          Strach ma wielkie oczy.
          Moze pokazanie tego stracha cos pomoze.
          Moze sie okaze,ze nie ma sie czego bac?

Czasami czytam wywiady z JKM i nic tylko przyklasnac jego ideom.
          Tylko jak tak sie zastanowie ,to czy da sie tak proste rozwiazania
          wprowadzic w zycie.Wlasnie proste rozwiazania sa najsuteczniejsze.
          Czy my nie doroslismy do prostych rozwiazan?
          Czy po prostu idee UPR to utopia?

A.
          • oleg3 To drogowskaz 13.10.03, 14:46
            Gość portalu: AndrzejG napisał(a):

> Czy po prostu idee UPR to utopia?
          • galba Idee są najlepsze z możliwych 13.10.03, 14:46
            Sposób przekazywania już nie - moim zdaniem trochę populizmu i przemilczanie
            niektórych mniej nośnych kwestii by nie zawadziło.

Poza tym zauważyłem, że ...[nie rozpowszechniać]... działacze UPR generalnie
            dzielą się na 2 kategorie:

1. ci, którzy mają energię ale brakuje im zdolności
            2. ci, którzy mają talenta i genialne umysły ale brak im energii

G.

> Strach ma wielkie oczy.
            > Moze pokazanie tego stracha cos pomoze.
            > Moze sie okaze,ze nie ma sie czego bac?
            >
            > Czasami czytam wywiady z JKM i nic tylko przyklasnac jego ideom.
            > Tylko jak tak sie zastanowie ,to czy da sie tak proste rozwiazania
            > wprowadzic w zycie.Wlasnie proste rozwiazania sa najsuteczniejsze.
            > Czy my nie doroslismy do prostych rozwiazan?
            >
            > A.
            • karlin I Kwas Zachowania Energii 13.10.03, 14:58
              galba napisał:

> Poza tym zauważyłem, że ...[nie rozpowszechniać]... działacze UPR generalnie
              > dzielą się na 2 kategorie:
              >
              > 1. ci, którzy mają energię ale brakuje im zdolności
              > 2. ci, którzy mają talenta i genialne umysły ale brak im energii
              --------------------------------------------------------------------------

Nie tylko w UPR.

Genialne umysły są niezwykle energochłonne i dlatego od dłuższego czasu
              wycofuje się je z użytku dla celów publicznych.

Minimum państwa dla wszystkich, jaśnie państwo dla wybranych.

smile

• ignorant11 Ależ Andrzeju G! 13.10.03, 15:12

> Strach ma wielkie oczy.
            > Moze pokazanie tego stracha cos pomoze.
            > Moze sie okaze,ze nie ma sie czego bac?
            >
            > Czasami czytam wywiady z JKM i nic tylko przyklasnac jego ideom.
            > Tylko jak tak sie zastanowie ,to czy da sie tak proste rozwiazania
            > wprowadzic w zycie.Wlasnie proste rozwiazania sa najsuteczniejsze.
            > Czy my nie doroslismy do prostych rozwiazan?
            >
            > A.
            • karlin Człowiek rodzi się wolnym 13.10.03, 15:22
              by umrzeć biurokratą.

Właśnie mija 77 rocznica urodzin Kubusia Puchatka. W nowej,
              jednoczącej się Europie przymusowe korepetycje zliwidują syndrom "małego
              rozumku", misiowe dysleksje oraz chorobliwy apetyt na miód. Tylko "Stumilowy
              Las", choć naprawdę wielkości kartki papieru, nadal pozostanie "Stumilowy".
              • andrzejg Re: Człowiek rodzi się wolnym 13.10.03, 15:39
                Powiem Ci Karlinie,ze nie wiem jak juz to oceniac.
                Z Twojej strony,ze strony klienta - te wszystkie przemiany sa korzystne
                z mojej nie,bo musze wlozyc duzo wysilku ,aby sprostac wymogom rozmnazajacych
                sie przepisow.
                Dam rade.Juz to widze, jednak to wszydtko idzie w koszty.
                Twoj wybor.
                Wolisz kupowac na bazarze , gdzie jeszcze unia weszla,
                czy w malych sklepach ,gdzie wejdzie ?(bo do duzych juz dawno weszla)

A.
            • andrzejg Re: Ależ Andrzeju G! 13.10.03, 15:35
              Napisałeś Ignorancie (czy to Tyś ten Ignorant+++?)

Te idee łatwo się sprawdzają, bo widać, że każda liberalizacja wyzwala pokłady
              ludzkiej aktywności zaś każda socjalizacja, biurokratyzacja i regulacja odciąga
              ludzi od aktywności

Tu się z Tobą zgodzę.
              Własnie maiłem telefon z Urzędu pracy , po formularz cs nie tak był wypełniony,
              a wycwaniaja sie w ten sposob , ze szukają sobie wymyslonej roboty.
              Wymyslili sobie refundacje pracy mlodocianych.Czyli ja place, a oni mi zwracaja.
              Tylko aby to odzyskac to musze zlozyc tony papierow i tak sie zastanawia -
              pieprznac im w twarz tymi papierami ,czy sie mordowac.
              Musze to przekalkuowac , bo przeciez praca biurowa tez kosztuje.

A.
    • Gość: Krzys52 Fakt, na U*R jeszcze sie nie przjechali :(( IP: *.proxy.aol.com 13.10.03, 15:48
      tylko jak U*R chce zdobyc jakas wladze skoro odrzuca "d***kracje"? Czyzby
      zdecydowali pozwolic sie wybrac wbrew wlasnej woli?
      Niezwykle sprytny to PLAN. smile)
      • xiazeluka O, Kretyn52 wypełzł spod muszli klozetowej 13.10.03, 15:52

> tylko jak U*R chce zdobyc jakas wladze skoro odrzuca "d***kracje"?

To proste, durniu - zlikwidujemy demokrację po zdobyciu władzy.
        • andrzejg Re: O, Kretyn52 wypełzł spod muszli klozetowej 13.10.03, 15:55
          xiazeluka napisał:

> To proste, durniu - zlikwidujemy demokrację po zdobyciu władzy.

A wiesz luka
          Właśnie takie odnoszę wrazenie.
          Marcinie - juz wiem
          Czy Ty wiesz to samo?

A.
          • galba Nie wiem co ty wiesz ale ja wiem swoje /nt 14.10.03, 09:34
            andrzejg napisał:

> xiazeluka napisał:
            >
            >
            > > To proste, durniu - zlikwidujemy demokrację po zdobyciu władzy.
            >
            > A wiesz luka
            > Właśnie takie odnoszę wrazenie.
            > Marcinie - juz wiem
            > Czy Ty wiesz to samo?
            >
            > A.
        • karlin Odtajniony plan reformy czworaków... 13.10.03, 15:58
          xiazeluka napisał:

> Gość portalu: Krzys52 napisał(a):
          >
          > > tylko jak U*R chce zdobyc jakas wladze skoro odrzuca "d***kracje"?
          >
          > To proste, durniu - zlikwidujemy demokrację po zdobyciu władzy.
          ----------------------------------------------------------------------

...przy wsparciu trójek robotniczo-chłopskich, czyli dwójmyślenie praktyczne.

Popieram.

Niech żyją czworaki!!!!
          • xiazeluka Tajne dla kretynów są oczywistości 13.10.03, 16:09
            karlin napisał:

> ...przy wsparciu trójek robotniczo-chłopskich, czyli dwójmyślenie praktyczne.

Wolę wsparcie kilku kompanii T-72.

> Niech żyją czworaki!!!!

Raczej: niech żyją domki jednorodzinne!
        • Gość: Krzys52 nie podsuwaj lapy Xiakretynie, za palant jestes IP: *.proxy.aol.com 13.10.03, 16:11
          > tylko jak U*R chce zdobyc jakas wladze skoro odrzuca "d***kracje"?

To proste, durniu - zlikwidujemy demokrację po zdobyciu władzy.
          .
          :::
          Hehe, jak to sie wyprezyl - "my", powiada. Walnij sie w ten sieper pacanie. sad(

• xiazeluka No, byłem miły, a teraz won do kratki ściekowej... 13.10.03, 16:14
            ...poczwaro52.
          • Gość: Krzys52 PS.nie podsuwaj lapy Xiakretynie, za palant jestes IP: *.proxy.aol.com 13.10.03, 16:40
            Xiakretyn Luka wyrzezil:

"To proste, durniu - zlikwidujemy demokrację po zdobyciu władzy."

Powtarzam powyzsze bo dokladnie tego spodziewalbym sie po dzierzymordach
            skupionych przy NCz. Z poparciem kretynskiego elektoratu typu Xiakretyn Luka,
            oczywiscie.
            .
            Tak jak po dzierzymordach typu Kropiwnicki, Romaszewski czy Niesiolowski
            spodziewalbym sie ze beda odbudowywac ZCh-N (raz ZCh-Nowiec - zawsze ZCh-
            Nowiec; raz kretyn U*Rek - zawsze kretyn U*Rek).
            Teraz licza na poprzekraczanie progu wyborczego w ugrupowaniach typu
            Suwerenność Praca Sprawiedliwość czy "Chrześcijański Ruch Samorządowy, by
            nastepnie zjednoczyc sie w koalicji typowo ZCh-Nowskiej. Moze i U*R dolaczy -
            gdy tylko ten prog przeskoczy smile))) - bo czegoz nie robi sie dla idei...
            .
            K.P.

• xiazeluka PS. Wiesz co masz zrobić z Forum, Kretynie52? 13.10.03, 16:44
              Intruz portalu: Kretyn52 zepsuł powietrze:

> Powtarzam powyzsze bo dokladnie tego spodziewalbym sie po dzierzymordach
              > skupionych przy NCz.

Bardzo słusznie. Powtarzaj sobie to codziennie, aby ci sie utrwaliło w kapuście.

> Tak jak po dzierzymordach typu Kropiwnicki, Romaszewski czy Niesiolowski
              > spodziewalbym sie ze beda odbudowywac ZCh-N (raz ZCh-Nowiec - zawsze ZCh-
              > Nowiec; raz kretyn U*Rek - zawsze kretyn U*Rek).
              > Teraz licza na poprzekraczanie progu wyborczego w ugrupowaniach typu
              > Suwerenność Praca Sprawiedliwość czy "Chrześcijański Ruch Samorządowy, by
              > nastepnie zjednoczyc sie w koalicji typowo ZCh-Nowskiej. Moze i U*R dolaczy -
              > gdy tylko ten prog przeskoczy smile))) - bo czegoz nie robi sie dla idei...

No dobra, a z tego bełkotu to co ma niby wynikać...?

• Gość: babariba a znasz Galbo 'Marsz entuzjastow' ze starutkiego.. IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 15:57
      ...filmu 'Świat się śmieje'?
      Jak to było? -'A tot, kto s piesniej po żyzni szagajet, tot nikiogda i nigdzie nie prapad'iot'.
      Drobny niuans polega na tym, że w poprzednich wyborach poszło do urn w woj. podlaskim dziesięć razy tylu wyborców niźli wczoraj. Bo oprócz bardzo zaangażowanych entuzjastów, mało kto się tymi wyborami przejął. Poszedł tylko 'twardy elektorat'...
      A jakby już machlanić procentami, to 4,5 proc. z 5 proc. uprawnionych do głosowania, którzy wzieli udział we wczorajszych wyborach - daje ile???
      • oleg3 Re: a znasz Galbo 'Marsz entuzjastow' ze starutki 13.10.03, 16:05
        Kwestie liczbowe zostały wyjaśnione na samym początku wątku. Tylko balzer nie
        zrozumiał. Ty pewnie nie czytałeś -smile)).

Pozdrawiam babaribo
        • Gość: babariba czytałem, ale sie nie powstrzymałem czegoś IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 16:09
      • pan.scan Powody do chwały i dumy. 13.10.03, 16:05
        Wyniki wyborów uzupełniających do Senatu w Podlaskiem:

Uprawnionych do głosowania było 937.219 osób. Ważnych kart do głosowania wyjęto
        z urn wyborczych 52.835. Głosów ważnych oddano 51.567, nieważnych 1.268.

1. Krzysztof Jurgiel (PiS) 18.198 głosów (35,3 proc.)

2. Marek Kaczyński (LPR) 10.635 głosów (20,6 proc.)

3. Krzysztof Bil-Jaruzelski (SLD-UP)10.516 glosów (20,4 proc.)

4. Mieczysław Bagiński (PSL) 4.304 głosy (8,3 proc.)

5. Sławomir Zgrzywa (PO) 3.050 głosów (5,9 proc.)

6. Tadeusz Klimowicz (UPR) 2.121 głosów (4,1 proc.)

7. Andrzej Soroka (PLD) 1.604 głosy (3,1 proc.)

8. Artur Milewski (niezależny) 736 głosów (1,4 proc.)

9. Mariusz Olszewski (Alternatywa Partia Pracy) 403 głosy (0,8 proc.)
        -----------

Uwaga: przybywają kolejne konkurencyjne kanapy:

"Suwerenność Praca Sprawiedliwość - tak nazywać się ma nowa partia
        centroprawicowa, którą zakładają Zbigniew Romaszewski, Stefan Niesiołowski i
        Jan Rulewski. Ugrupowanie chce opierać swoją politykę na naukach społecznych
        Kościoła. Statut partii jest już gotowy, teraz będą zbierane podpisy - do
        rejestracji potrzeba ich tysiąc".

"Chrześcijański Ruch Samorządowy to nazwa nowej ogólnokrajowej organizacji
        samorządowej założonej wczoraj w Warszawie przez Jerzego Kropiwnickiego -
        przewodniczącego ZChN i prezydenta Łodzi. Kongres założycielski przyjął
        deklarację programową, w której ChRS zobowiązał się kierować w życiu publicznym
        społeczną nauką ojca świętego Jana Pawła II. - Do dzisiaj nas lekceważono, od
        dziś zaczną się nas bać - zapowiedział Kropiwnicki".

• oleg3 Re: Powody do chwały i dumy. 13.10.03, 16:22
          Wyniki pokazują, jeżeli idzie o UPR, że "żelazny elektorat" trzyma się mocno.
          Nic oczywiście nie zapowiada jakiegoś spektakularnego (złamanie bariery 5%)
          sukcesu w najbliższych wyborach parlamentarnych. Do tego potrzeba marketingu
          politycznego czyli szmalu.
          • andrzejg Zelazny elektorat 13.10.03, 16:29
            oleg3 napisał:

> Wyniki pokazują, jeżeli idzie o UPR, że "żelazny elektorat" trzyma się mocno.
            > Nic oczywiście nie zapowiada jakiegoś spektakularnego (złamanie bariery 5%)
            > sukcesu w najbliższych wyborach parlamentarnych. Do tego potrzeba marketingu
            > politycznego czyli szmalu.

pewnikiem ta nazwa pasuje do gitarowej struny E
            niewazne której - kazda jest cienka
            to nie belka

A.
          • pan.scan Śmiechu warte. 13.10.03, 16:39
            Żelazny elektorat (2.121 głosów) x 16 województw = 32.000. Niech będzie jeszcze
            razy dwa, gdyż podlaskie słabo zaludnione. Elektorat UPR - ca 60.000 głosów w
            skali Polski. Kibice jednego, dobrego ligowego meczu w Anglii.
            ----
            Nie wyszydzam UPR, raczej trwałe zjawisko kanap w salonie meblowym p/t PL. Bo
            mnie się marzą 2-3 silne, normalne partie. Niestety, tego co u nas, to i de
            Gaulle by nie przewidział. Każdy chce być kierownikiem.
            • Gość: Krzys52 Zelazny Elektorat czyli Zakute Lby typu Xiakretyn IP: *.proxy.aol.com 13.10.03, 16:45
              to sa te ichnie husarze - tajna bron pancerna smile)))))
              Trzymajta mnie bo fikne smile))))))))
              • xiazeluka Kretynie, czas wdziać kieckę i udać się na randkę 13.10.03, 16:47

> to sa te ichnie husarze - tajna bron pancerna smile)))))
                > Trzymajta mnie bo fikne smile))))))))

A fikaj sobie, fikaj, szympansie52. Banana też byś chciał?
                • Gość: Krzys52 Pancernik Polski - rarytas zoologiczny IP: *.proxy.aol.com 13.10.03, 17:17
                  a brzmi prawie tak dumnie jak Mikolajek Nadmorski lub Owczarek Podhalanski
                  .
                  Pancernik Polski - prosze popatrzec na eksponat z zakutym lbem, ten podpisany
                  Xiakretyn.
                  Bardzo istotna charakterystyka Pancernika Polskiego jest jego oslupialy wyglad -
                  oczy w slup i reszta tez.
                  W epoce neolitu poslugiwano sie Pancernikiem Polskim przy wstepnej obrobce
                  skaly - do kruszenia duzej skaly na kawaly.
                  • xiazeluka Kretyn52 - delicja melioracyjna 14.10.03, 14:42
                    ...co wyjaśnia wszystko.
                    Spierdalaj z Forum, Kretynie52.
            • oleg3 Re: Śmiechu warte. 13.10.03, 16:51
              Stosując Twoją metodologię można też obliczyć "żelazny elektorat" SLD
              najpotężniejszej partii w Polsce. Nic oszałamiającego.

Wybory wygrywa ta partia, która przyciągnie "luźnych wyborców". Pisałem o tym
              (innymi słowami) w poprzednim poście.
              • oleg3 Re: Śmiechu warte. (dokończenie) 13.10.03, 17:00
                Elektorat SLD - ca 300.000 głosów w skali Polski. Kibice jednej, słabej kolejki
                ligowej w Anglii.
                • pan.scan Niekoniecznie z tą kolejką. Sporo tego czerwia, 13.10.03, 17:43
                  zważywszy, że każdy z nich pociągnie kilkunastu kumpli. Rzeczy idzie o to, by
                  przy prawie 30 milionowym elektoracie w PL regularnie brało udział w
                  głosowaniach 70% wyborców, tak jak w rozwiniętych społeczeństwach obywatelskich.
                  Wielkich pieniędzy tu nie potrzeba, raczej ludzi o czystych rękach,
                  i świadomości społecznej.
                  Plus 2 do 4 partii, a nie takiej galerii, jaką mamy od 14 lat.
                  Co niestety jest nieosiągalne, znając nasz narodowy charakter.
            • galba Śmiechu warte - wersja dla lewicy 14.10.03, 09:46
              Elektorat SLD - ca 350.000 głosów w
              skali Polski. Ilość ofiar średniej wielkości rozwałki w Rwandzie.

G.

pan.scan napisała:

> Żelazny elektorat (2.121 głosów) x 16 województw = 32.000. Niech będzie
              jeszcze
              >
              > razy dwa, gdyż podlaskie słabo zaludnione. Elektorat UPR - ca 60.000 głosów w
              > skali Polski. Kibice jednego, dobrego ligowego meczu w Anglii.
              > ----
              > Nie wyszydzam UPR, raczej trwałe zjawisko kanap w salonie meblowym p/t PL. Bo
              > mnie się marzą 2-3 silne, normalne partie. Niestety, tego co u nas, to i de
              > Gaulle by nie przewidział. Każdy chce być kierownikiem.
      • galba Problem w tym, że... 14.10.03, 09:40
        Także w liczbach bezwzględnych jest wzrost.

A co do dyscypliny elektoratu UPR to znacznie go przeceniasz.

G.

Gość portalu: babariba napisał(a):

> ...filmu 'Świat się śmieje'?
        > Jak to było? -'A tot, kto s piesniej po żyzni szagajet, tot nikiogda i
        nigdzie
        > nie prapad'iot'.
        > Drobny niuans polega na tym, że w poprzednich wyborach poszło do urn w woj.
        pod
        > laskim dziesięć razy tylu wyborców niźli wczoraj. Bo oprócz bardzo
        zaangażowany
        > ch entuzjastów, mało kto się tymi wyborami przejął. Poszedł tylko 'twardy
        elekt
        > orat'...
        > A jakby już machlanić procentami, to 4,5 proc. z 5 proc. uprawnionych do
        głosow
        > ania, którzy wzieli udział we wczorajszych wyborach - daje ile???
    • Gość: Krzys52 czy U*R to ta ktora pierwsza poparla konkordat? IP: *.proxy.aol.com 13.10.03, 16:28

ta sama ktora poparla zlodziejstwo wbrew wlasnemu programowi oraz ideologii,
      mowiacym, ze kazdy sobie taka rzepke skrobie - wlasnym prywatnym sumptem(?)
      .
      To sie nazywa trwanie przy wartosciach, nie ma co... sad
      .
      K.P.
      .

• kimmjiki Jedno pytanie 13.10.03, 18:08
      Jak ten "niesamowity wzrost" wyglada w liczbach bezwzglednych?
      • oleg3 Re: Jedno pytanie 13.10.03, 18:10
        kimmjiki napisał:

> Jak ten "niesamowity wzrost" wyglada w liczbach bezwzglednych?

Zajrzyj na początek wątku
        www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=8483710&a=8484394
        • Gość: Fragless No to faktycznie niezly ten "wzrost" (n/t) IP: *.mysiar.net / 80.48.165.* 13.10.03, 21:27
    • oneczko Re: - Poparcie dla UPR o 900 proc. w górę! - 13.10.03, 19:11
      Będzie jeszcze- o 1000.
      Mało -o 10000.
      Mało- o 1000000.
      Aż to pier...e z rozdymania smile))

o
      • galba Aleś się wyrobił Kamilu /nt/ 14.10.03, 08:03
    • Gość: doku Byle tylko Korwin nie zaczął znów wygłupów w TV IP: *.chello.pl 13.10.03, 23:31
      galba napisał:

> Twarda, konserwatywna i antyunijna linia zaczyna przynosić owoce.

Polityka antyunijna jest głupia, lepszy efekt dałaby polityka proamerykańska.
      Czy Polacy mają zawsze ograniczać się do narzekania.

> Następne wybory będą nasze.

Najważniejsze jest, żeby nie odwracać się od zachodu. Jeśli NAFTA nas nie
      zechce, to lepsza UE niż WNP czy inny ZBiR
      • pan.scan Re: Byle tylko Korwin nie zaczął znów wygłupów w 13.10.03, 23:42
        TV, na tle znaku "Solidarności" - jak w w 1989, w czerwcu. Samowolnie.
        Przylepiło sie g..o do okrętu. Pamięta ktoś jego self-made promocję?
        • oleg3 Tego nie pamiętam, ale 14.10.03, 09:33
          pamiętam, że JKM SPRZEDAWAŁ strajkującym stoczniowcom broszury za co został
          wykopany ze Stoczni Szczecińskiej. Sprzedawać, co za bezczelność !!!

pan.scan napisała:

> TV, na tle znaku "Solidarności" - jak w w 1989, w czerwcu. Samowolnie.
          > Przylepiło sie g..o do okrętu. Pamięta ktoś jego self-made promocję?
    • andrzejg Re: - Poparcie dla UPR o 900 proc. w górę! - 14.10.03, 09:50
      a ja bym dał im władze
      co mi tam , juz chyba nie da sie wiecej zepsuc
      a moze znalazlby sie 'mlot na urzednikow'?

A.

P.S.
      Marcinie.
      Jakie stanowisko zajmowalbys w rzadzie?
      Macie juz gabinet cieni?
      • galba "Młodszy spec. ds. transferów na Jersey" 14.10.03, 09:55
        > Jakie stanowisko zajmowalbys w rzadzie?

A tak poważnie to ja się polityką nie param. Jestem wyborcą i do pewnego
        stopnia sponsorem.

G.

• oneczko Rośnie , rośnie- nie tylko jemu. 14.10.03, 18:00
      To popracie na poziomie poparcia prezydenta elekta Bubla
      Albo tego od kłujących japonek

o
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka