Dodaj do ulubionych

wy co wam krzyż przeszkadza:

25.11.08, 01:58
W mojej Ojczyźnie Krzyż ma szczególne i święte znaczenie, to jest
wiara i tradycja. Od krzyża Mieszka w Gnieźnie, od krzyży w
Gdańsku, do krzyża na Giewoncie,

„Polskę krzyżami się mierzy”,

„Tylko pod tym krzyżem, tylko pod tym znakiem, Polska jest Polską, a
Polak Polakiem” (Mickiewicz).

„ Gdzież się podział krzyż? Stał się nam bramą” (Norwid).

Przez krzyże Słowackiego, Chopina, Asnyka, Brandstaettera, Tuwima,

Ta walka trwa długo. Wcześniej komuniści i ich słudzy podjęli walkę
z Krzyżem i przegrali. Teraz wy, nie wiem kim jesteście, pastwicie
się nad naszą wiarą, Pastwicie się jak etatowi sadyści, tyle, że nad
duszą, a nie ciałem.

zostawcie Go w spokoju, Ja na wasze świętości nie pluję
Obserwuj wątek
    • wyluzowana.kaczka Re: wy co wam krzyż przeszkadza: 25.11.08, 05:23
      Piszesz jak Miriam,chodzisz jak Miriam,ale Miriam nie jestes. Nowa zagadka przyrody.
      • patatipatata Re: wy co wam krzyż przeszkadza: 25.11.08, 18:14
        Miriam - piękne imię,

reszty nie rozumiem, ale dziękuję,
        pozdrowienia dla Miriam
        • pozarski Re: wy co wam krzyż przeszkadza: 25.11.08, 18:22
          Moze przy okazji odpowiesz sp ks.Musialowi?
          • patatipatata Re: ok 25.11.08, 18:31
            ale pod warunkiem, że On najpierw odpowie śp Mickiewiczowi
            • pozarski Re: ok 25.11.08, 18:34
              Bardzo smieszne. Czy sp Mickiewicz mial cos do czynienia z krzyzami na
              zwirowisku w Oswicimiu? Chyba nie. A ks.Musial mial. Ciekaw jestem,co ty na to.
              W koncu uwazasz,ze te krzyze to wasza, katolicka sprawa i nic nam, Zydom do
              tego. A tu ksiadz katolicki i jezuita w dodatku...
    • pozarski nie tylko nam krzyż przeszkadza: 25.11.08, 07:37

W piątek 5 marca br. w Krakowie w wieku 66 lat zmarł jezuita ks. Stanisław
      Musiał, publicysta i filozof. Był wielkim orędownikiem dialogu
      chrześcijańsko-żydowskiego, bezwzględnie krytykował wszelkie przejawy
      antysemityzmu i ksenofobii w Kościele.

Od 1986 r. był członkiem Komisji Episkopatu Polski do spraw Dialogu z Judaizmem,
      do 1995 pełnił w niej funkcję sekretarza.

W 1987 roku przyczynił się do podjęcia decyzji o przeniesieniu klasztoru
      Karmelitanek z terenu obozu w Oświęcimiu. Podczas konfliktu o krzyże w
      Oświęcimiu mówił, że żaden z nich nie powinien stać na żwirowisku przy byłym
      obozie, a Auschwitz powinien stać się pomnikiem Holokaustu.

W 2001 r. jako oficjalny przedstawiciel polskiego Kościoła uczestniczył w
      uroczystościach żałobnych w Jedwabnem, zorganizowanych w 60. rocznicę masowego
      mordu na Żydach z tego miasteczka.

Urodził się w 1938 roku w Łososinie Górnej k. Limanowej. Studiował filozofię na
      Wydziale Filozoficznym Towarzystwa Jezusowego w Krakowie w latach 1957-1960 oraz
      teologię na Wydziale Teologicznym Bobolanum w Warszawie w latach 1960-1964.
      Studiował także w Rzymie i Monachium. Był autorem prac na temat historii
      renesansu we Francji (doktorat z filozofii francuskiego renesansu) i wielu
      tekstów publicystycznych w prasie krajowej i zagranicznej, m.in. w "Tygodniku
      Powszechnym", "Gazecie Wyborczej", "Wprost", "Midraszu", "Polin", "Życiu
      Duchowym". Wydał m.in. zbiór felietonów "Dwanaście koszy ułomków", które
      publikował w "Tygodniku Powszechnym" oraz "Czarne jest czarne", wybór tekstów
      poświęconych problematyce stosunków między chrześcijanami a Żydami, w większości
      drukowanych wcześniej na łamach czasopism.

Był pierwszym laureatem Grand Press w dziedzinie publicystyki przyznawanego
      przez miesięcznik "Press". W 2001 r. został laureatem nagrody Jana Karskiego i
      Poli Nireńskiej, przyznawanej przez Żydowski Instytut Naukowy (YIVO) autorom
      prac na temat stosunków polsko-żydowskich oraz publikacji najlepiej
      odzwierciedlających wkład Żydów polskich w polską kulturę. W uzasadnieniu
      podkreślono, że laureat konsekwentnie występuje przeciwko antysemityzmowi i
      ksenofobii.

Jego poglądy i artykuły często wzbudzały kontrowersje. Do najgłośniejszych
      należały 2 teksty opublikowane w 2000 r. w "Gazecie Wyborczej", w których ksiądz
      Musiał domagał się usunięcia z kościołów w Sandomierzu obrazów przedstawiających
      rzekome mordy rytualne, dokonane przez Żydów.

W zeszłym roku, po ataku Stanów Zjednoczonych i ich sprzymierzeńców na Irak,
      czynnie włączył się ruch antywojenny - pisał, przemawiał i demonstrował. W
      artykule "Bóg nie jest po naszej stronie" opublikowanym w "Rzeczpospolitej",
      pisał, że nie jest dopuszczalna modlitwa za polskich żołnierzy walczących w
      Iraku, bowiem pojechali oni tam jako najemnicy, swoista "legia cudzoziemska", a
      nie reprezentanci państwa polskiego. Krytykował też postawę polskiego kościoła,
      który - wbrew opinii Jana Pawła II - nie zajął jasnego stanowiska wobec wojny.

Ksiądz Musiał bywał krytykowany za swoje ostre, czasem jednostronne opinie. Za
      swoje wypowiedzi na temat krzyży w Oświęcimiu otrzymał od prowincjała zakonu
      jezuitów zakaz publicznego formułowania opinii w tej i podobnych sprawach.
      • patatipatata Re: odpowiadam pozarskiemu 25.11.08, 18:43
        krzyż nie jest przejawem antysemityzmu ani żadnego anty

krzyż stoi tam dla mojego stryja zamordowanego na bloku śmierci

koniec kropka
        • pozarski Re: odpowiadam pozarskiemu 25.11.08, 18:47
          Wydawalo mi sie,ze ten krzyz zostal postawiony z okazji wizyty JP2,a nie dla
          twojego dziadka. Z calym szacunkiem dla twoich uczuc,ale nie tylko twoj dziadek
          zginal w Auschwitz.
          • orwella niech tam bedzie krzyz, gwazda Dawida i ksiezyc 25.11.08, 21:40
            to bedzie sprawiedliwe
            • belgijska Re: niech tam bedzie krzyz, gwazda Dawida i ksiez 25.11.08, 21:47
              orwella napisała:

> to bedzie sprawiedliwe

Papieski krzyz dla protestantow i prawoslawnych? Chyba ocipialas wink))
              • aaki Re: niech tam bedzie krzyz, gwazda Dawida i ksiez 25.11.08, 21:49
                jakos ani prawosławni ani protestanci przeciwko niemu nie protestują. tylko zydom to nie w smak
                • belgijska Re: niech tam bedzie krzyz, gwazda Dawida i ksiez 25.11.08, 21:51
                  aaki napisała:

> jakos ani prawosławni ani protestanci przeciwko niemu nie protestują. tylko zyd
                  > om to nie w smak

Jesli pojawi sie gwiazda i ksiezyc, to zapewniam cie, ze beda protestowac.
        • cyniol Re: odpowiadam pozarskiemu 25.11.08, 22:40
          patatipatata napisał:

> krzyż nie jest przejawem antysemityzmu ani żadnego anty
          >
          > krzyż stoi tam dla mojego stryja zamordowanego na bloku śmierci
          >
          > koniec kropka
          I dla mojego stryja rowniez tam stoi. Wara zydkom od krzyza!!!
      • g-48 Re: pozarowski 25.11.08, 21:17
        W piątek 5 marca br. w Krakowie w wieku 66 lat zmarł jezuita ks.
        Stanisław
        > Musiał, publicysta i filozof. Był wielkim orędownikiem dialogu
        > chrześcijańsko-żydowskiego, bezwzględnie krytykował wszelkie
        przejawy
        > antysemityzmu i ksenofobii w Kościele.
        To znaczy ze czytac potrafisz i tylko stawiasz sie jak duren.Ja
        dialog tez z Zydami prowadze ale nie z tymi chamami z forum.
        • 3nd Re: pozarowski 25.11.08, 22:52
          Po co ustawiać osobne znaki religji ? Tam zamordowano ludzi z różnych
          powodów . Wyrytować na dużej skale symbole tam zamordowanych w takiej
          samej wielkości i ustawić ją tam . Ludzie byli mordowani razem , znaki
          muszą być razem . I BEZ WZGLĘDU NA ILOŚĆ ZAMORDOWANYCH , TAKIEJ SAMEJ
          WIELKOŚCI !
          CHAM TO TY !

Ja
          > dialog tez z Zydami prowadze ale nie z tymi chamami z forum.
          • pozarski Re: pozarowski 25.11.08, 22:56
            Po prawdzie 3nd, tam nie powinno byc zadnych religijnych symboli. Po co?
            Dlaczego? Ludzie tam gineli nie w imie religii,a dlatego,ze mordowali ich
            Niemcy. Do czasu wizyty JP2 nie bylo tam krzyza,to znaczy,ze krzyz tam byc nie
            musi. Koniec.Kropka.
            • 3nd Re: pozarowski 25.11.08, 23:05
              Pożar, zgadzam się, nie musi . Ale jeśli na siłę , to niech będą wszystkie .
              Żeby nikt się nie obraził smile .
              • belgijska Re: pozarowski 25.11.08, 23:07
                3nd napisał:

> Żeby nikt się nie obraził smile .

Jeszcze sie taki nie urodzil, co by wszystkim dogodzil wink
                • 3nd Re: pozarowski 25.11.08, 23:15
                  > Jeszcze sie taki nie urodzil, co by wszystkim dogodzil wink

To problem wink . Nie ma spokoju na ziemi sad . Dobranoc smile
                  • melord azjatom i szfeckiemu rebe nic do tego.. 26.11.08, 02:29
                    gdzie Polacy na polskim terytorium stawiaja krzyze
                    podobnie jak wszystkim nie koszernym...pod ktora sciana zydzi placza
                    i pod ktora czescia muru pejsy na walki nakrecaja
                    • pozarski pieprzysz moczarowy smieciu 26.11.08, 10:33
                      jak zawsze.
                      • melord moczarowym smieciem mozesz byc ty... 26.11.08, 10:42
                        bylem troche za mlody...rebe
                        • pozarski Re: moczarowym smieciem mozesz byc ty... 26.11.08, 10:57
                          Czesta pomylka idiotow: moczarowy od moczarow,nie od Moczara.wink
                          • melord idiote to z siebie robisz ..rebe 26.11.08, 11:11
                            nawet jak odwracasz swojego kota ogonem...jak mu tam bylo?????
                            • pozarski Ja moze z siebie robie idiote; ty 26.11.08, 11:15
                              idiota jestes. Zasadnicza roznica.wink
                              • melord Re: Ja moze z siebie robie idiote 26.11.08, 11:19
                                to pewne rebe...pytanie dlaczego??
                                • pozarski Re: Ja moze z siebie robie idiote 26.11.08, 11:22
                                  Na pytania certyfikowanych idiotow nie odpowiadam. Mozesz mi przeslac swoje
                                  watpliwosci przez swojego prawnego opiekuna. Lepiej jednak,zebys sie nie przemeczal.
                                  • melord tobie rebe kompletnie odbilo... 26.11.08, 11:28
                                    tobie przeslac...hehe
                                    moze golebiem pocztowym jak to robiono za twoim mlodych lat...rebe
                                    ja to moge ci przeslac,skoro sie tak dopominasz dluzszego lub
                                    krotszego ch.....wybor nalezy do ciebie
                                    • belgijska A co ty sie tak do pozarskiego przykleiles? 26.11.08, 11:31
                                      Czyzby zona bywszego+ znow miala racje?
                                      • uri_ja Re: A co ty sie tak do pozarskiego przykleiles? 26.11.08, 11:34
                                        slicznie...
                                      • melord Re: A co ty sie tak do pozarskiego przykleiles? 26.11.08, 11:42
                                        belgijska napisała:

> Czyzby zona bywszego+ znow miala racje?

by wszy go...nie ma zony ma boyfrienda...bedzie to jakies 2-3 lata
                                        kiedy sie do tego przyznal na FS wystepujac(nick) jako 1 jajowy

wracajac do pozarskiego...to on mnie sie czepia i klei...
                                        napisalem mu kiedys wyraznie...stoimy po przeciwnej stronie barykady
                                        co nie oznacza ,ze musimy byc wrogami....widac nie z nim te numery
                                        • pozarski Re: A co ty sie tak do pozarskiego przykleiles? 26.11.08, 11:45
                                          Kolejny idiotyzm,melorcie. Stoimy po przeciwnych stronach barykady i NIE
                                          jestesmy wrogami? To po kiego grzyba tam ta barykada? Eh?wink
                                          • melord Re: A co ty sie tak do pozarskiego przykleiles? 26.11.08, 12:02
                                            pozarski napisał:

> Kolejny idiotyzm,melorcie. Stoimy po przeciwnych stronach barykady
                                            i NIE
                                            > jestesmy wrogami? To po kiego grzyba tam ta barykada? Eh?wink

my pionki tych barykad nie budujemy...zapewne nie wiesz o tym
                                            • pozarski Re: A co ty sie tak do pozarskiego przykleiles? 26.11.08, 12:03
                                              Z pionkami nie gadam,wiec spadaj.wink
                                              • melord masz racje rebe...gnojku 26.11.08, 12:27
                                                spadam po malu spac....
                                                • uri_ja Re: masz racje rebe...gnojku 26.11.08, 12:29
                                                  a dlaczego nie szybciej?
                                                • belgijska Re: masz racje rebe...gnojku 26.11.08, 12:29
                                                  melord napisała:

> spadam po malu spac....

Chyba po* malym*.....
                                                  • pozarski Re: masz racje rebe...gnojku 26.11.08, 12:30
                                                    Obrazil sie za pionka. Tak to jest z tymi solidaruchami.wink
                                        • belgijska Re: A co ty sie tak do pozarskiego przykleiles? 26.11.08, 11:45
                                          melord napisała:

widac nie z nim te numery

Pozarski jest klass a ty jestes zampbruner!
                                          • uri_ja Re: A co ty sie tak do pozarskiego przykleiles? 26.11.08, 11:50
                                            po co barykada?
                                            zebyscie sobie nie okazywali za bardzo milosci smile
                                            • pozarski Re: A co ty sie tak do pozarskiego przykleiles? 26.11.08, 11:51
                                              No tak. Milosc zabija.wink
                                              • uri_ja Re: A co ty sie tak do pozarskiego przykleiles? 26.11.08, 11:53
                                                he, he.

i to nietety prawda.
                                                sprawdzajace sie tutaj zycia prawidlo.
                                              • belgijska Re: A co ty sie tak do pozarskiego przykleiles? 26.11.08, 11:53
                                                pozarski napisał:

> No tak. Milosc zabija.wink

Milosc zabija? Nie. To much milosci zabija - jak kazdy eksces wink
                                                • pozarski Re: A co ty sie tak do pozarskiego przykleiles? 26.11.08, 11:56
                                                  No,tak,ale kiedy much love becomes too much love? Na to nie ma recepty, niestety.sad
                                    • uri_ja Re: tobie rebe kompletnie odbilo... 26.11.08, 11:33
                                      no i co?
                                      jaki ch... do wyboru ? big_grin
                                      • belgijska Zabawa w pociag. Nie znasz? 26.11.08, 11:43
                                        uri_ja napisała:

> no i co?
                                        > jaki ch... do wyboru ? big_grin

Bo ty za delikatna jestes.

A z metami trzeba tak:

Ch... i pi... igrali w pajezda,
                                        Ch... potknulsa,
                                        I na pizdu natknulsa.

wink
                                        • uri_ja Re: Zabawa w pociag. Nie znasz? 26.11.08, 11:45
                                          ups.
                                          ale wierszyk smile
                                          • pozarski Re: Zabawa w pociag. Nie znasz? 26.11.08, 11:47
                                            Az sie musialem uszczypnac,ale nie snie. Belgijka ma repertuar,co?wink
                                            • uri_ja Re: Zabawa w pociag. Nie znasz? 26.11.08, 11:48
                                              ma.
                                              big_grin
                                            • belgijska Re: Zabawa w pociag. Nie znasz? 26.11.08, 11:52
                                              pozarski napisał:

> Az sie musialem uszczypnac,ale nie snie. Belgijka ma repertuar,co?wink

Podroze kszatlca! Nomadyzm jest blogoslawienstwem dla duszy (dla ciala tez) wink))
                            • uri_ja Kot jest moj :P n/t 26.11.08, 11:26

• melord Re: Kot jest moj :P n/t 26.11.08, 11:30
                                twojego nie ruszam....
                                • uri_ja no chyba jednak tak ;) 26.11.08, 11:32
                                  Pozarski kota nie ma...
                                  • belgijska Re: no chyba jednak tak ;) 26.11.08, 11:41
                                    uri_ja napisała:

> Pozarski kota nie ma...
                                    Ma kota na punkcie twojego kota! wink))
                                    • pozarski Re: no chyba jednak tak ;) 26.11.08, 11:43
                                      Tak jest. ZUZA rulez!smile
                                    • uri_ja Re: no chyba jednak tak ;) 26.11.08, 11:43
                                      ja tez smile
                                      lezy przy mnie i czasem patrzy tym swoim wzrokiem smile
                                      glownie kiedy przerwe jej drzemke rechotem big_grin
    • czyngis_chan Jagiełło też walczył z Krzyż(ak)ami 25.11.08, 09:06
      Ale w końcu nie był "prawdziwym Polakiem".
      • w248 Czy Jezuita Musial semitofilem być musiał? 25.11.08, 09:20
        Semitofilów w kosciele sporo. I przynoszą więcej szkody niz pożytku.
        Z tej samej gliny oni zrobienie co antysemici.
        I maja ten sam pokrętny,załgany i nieszczery wzrok.
        • pozarski Re: Czy Jezuita Musial semitofilem być musiał? 25.11.08, 09:22
          w248 napisał:

> I maja ten sam pokrętny,załgany i nieszczery wzrok.

Moglbys szerzej? Moze jakas fotke z tym pokretnym,zalganym i nieszczerym
          wzrokiem? Chetnie poogladam.wink)
          • w248 Spojrzyj w lustro Pożarski 25.11.08, 18:24
            i zobaczysz drobna semitofilską szujke , co takze arabskimi
            pieniędzmi nie gardzi.
      • snajper55 Re: Jagiełło też walczył z Krzyż(ak)ami 25.11.08, 20:53
        czyngis_chan napisał:

> Ale w końcu nie był "prawdziwym Polakiem".

Za to niewątpliwi Polacy strzelali w czasie II WŚ do samolotów i czołgów
        oznakowanych znakiem krzyża. Jacyś antyklerykałowie, czy co ?

S.
    • cyniol Re;pozarski zaslania sie autorytetem zdrajcy 25.11.08, 22:53
      judoludka "ksiedza" Musiala, hahahahaha
      Co za diabelska przewrotnosc, aby powolywac sie na judajskiego slugusa, ktoremu
      Kosciol ZAKAZAL wypowiadania sie na temat krzyzy!!!

Antykatolickie zafałszowania ks. S. Musiała w "Wyborczej"
      Ksiądz Stanisław Musiał znany był z wielu jednostronnych tekstów, jaskrawo
      sprzecznych ze stanowiskiem Kościoła w sprawach stosunków między chrześcijanami
      a Żydami. Był nawet z tego powodu nazywany przez Prymasa Polski Józefa Glempa
      "przedstawicielem opcji żydowskiej". Skrajna jednostronność jego wystąpień
      publicznych, prowokujących niepotrzebne spory, spowodowała przysłanie mu przez
      kościelnych zwierzchników zakazu "wypowiadania się w sprawie krzyży
      oświęcimskich i tematów pokrewnych". Bez żenady łamał ten zakaz, a więc
      dyscyplinę kościelną, i nawet wyraźnie dworował sobie z niego, stwierdzając:
      "Nie bez pewnej 'jezuickiej przewrotności' uważam, że zakaz dotyczy chyba tylko
      nowych sądów - mogę natomiast chyba mówić, jakie stanowiska zajmowałem
      wcześniej". Szczególnie drastycznym przykładem złamania przez ks. Musiała
      kościelnych zakazów był pełen godzących w Kościół katolicki zafałszowań wywiad z
      nim w "Gazecie Wyborczej" z 9-10 stycznia 1999 r., przeprowadzony przez dwóch
      redaktorów "Tygodnika Powszechnego": Witolda Beresia i Krzysztofa Burnetkę (por.
      szerzej moją krytykę tego wywiadu w katolickiej "Niedzieli" z 24 stycznia 1999 r.).
      • ariadna-enta Re: Re;pozarski zaslania sie autorytetem zdrajcy 25.11.08, 22:58
        wiedziałam,ze dla prawdziwków ks Musiał będzie judalskim sługusem
        i zdrajcą

• belgijska Re: Re;pozarski zaslania sie autorytetem zdrajcy 25.11.08, 23:01
          ariadna-enta napisała:

> wiedziałam,ze dla prawdziwków ks Musiał będzie judalskim sługusem
          > i zdrajcą

Ty sie ariadna nie przejmuj poszukiwaczami zaginionych zdrajcow (pedalow,
          zboczencow.... tu: wpisz prawie wszystkich z wyjatkiem bogojczyznianych w sosie
          rydzykowym).
        • cyniol Re: Re;pozarski zaslania sie autorytetem zdrajcy 26.11.08, 02:05
          ariadna-enta napisała:

> wiedziałam,ze dla prawdziwków ks Musiał będzie judalskim sługusem
          > i zdrajcą
          >
          >No pewnie, skoro kazal sobie kadisz na pogrzebie odprawicsmile)) Oto lista
          zydowskich slugusow:

Trzeba przyznać, że pontyfikat Jana Pawła II wyjątkowo obficie obrodził w
          kapłanów typu:
          Ks. prof. Czajkowski, esbeski donosiciel (donosił m.in. na ks. Popiełuszkę),
          pochodzenia żydowskiego.
          Ks. prof. Weksler-Waszkinel, tego samego pochodzenia, esbecki donosiciel.
          Ks. Musiał, kazał sobie odprawić na pogrzebie kadisz, zamiast Mszy Żałobnej
          Ks. Sowa, “dziennikarz”, puścił z dymem wiele milionów złotych przyznane mu na
          TV Plus.
          Ks. Obirek, heretyk z zakonu jezuitów.
          Abp. Życiński - bez komentarzy.
          Bp. Pieronek.
          Abp. Gocłowski.
          Abp. Gądecki.
          Abp. Muszyński.
          • uri_ja Re: Re;pozarski zaslania sie autorytetem zdrajcy 26.11.08, 10:45
            nikt pluc nie musi.
            Cyniol wyreczyl.
            nawet nieboszczykow wyciaga.

my nie mamy swietych symboli.
            Bog i Tora.
            i nie plujcie, bo to takze Wasze...
            • belgijska Cyniol?!?! 26.11.08, 11:14
              Cyniol ma trupa w kazdej szafie (nawet w szafkach w kuchni) !
              • snajper55 Re: Cyniol?!?! 26.11.08, 22:13
                belgijska napisała:

> Cyniol ma trupa w kazdej szafie (nawet w szafkach w kuchni) !

Ba, ma nawet małego trupka w szafce nocnej.

S.
          • ariadna-enta Re: Re;pozarski zaslania sie autorytetem zdrajcy 26.11.08, 22:10
            cyniol walnąłes z tym kadiszem jak łysy grzywką o kant stołu
            gdzie się lęgną tacy małomądrzy?

od księdza Waszkinela się odwal
            do pięt mu nie sięgasz miernoto
    • marouder.eu Zyjemy w roznych Polskach:) 26.11.08, 16:20
      Patatipata, zyjesz w Wolsce? Przyznaj siesmile
      • patatipatata Re: Zyjemy w roznych Polskach:) 26.11.08, 17:31
        mój dom jest na Oficerskim Żoliborzu,w Warszawie, w Polsce, w Europie
        • pozarski Re: Zyjemy w roznych Polskach:) 26.11.08, 17:33
          Pewnie bywasz u prezia z mamuska TW Albina i kotem. Mile towarzystwo.wink
          • belgijska Re: Zyjemy w roznych Polskach:) 26.11.08, 17:34
            pozarski napisał:

> Pewnie bywasz u prezia z mamuska TW Albina i kotem. Mile towarzystwo.wink

Z ust mi wyjales! Nie zdazylam wink
            • patatipatata pudło nt 26.11.08, 17:41
        • marouder.eu Zielony Zoliborz, pieprzony Zoliborz... 26.11.08, 17:40
          Zielony Zoliborz, pieprzony Zoliborz
          Rozkwita na drzewach na krzewach
          Sciekami z rzeki kompletnie pijany
          Chce krzyczec, chce ryczec, chce spiewac

patatipatata napisał:

> mój dom jest na Oficerskim Żoliborzu,w Warszawie, w Polsce, w Europie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka