perla_ Re: e tam Zydzi - Ty nas ekscytujesz 13.11.03, 00:00 zaboilała Cię ta lista, nieprawdaż? Aj waj! jak boli... Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: e tam Zydzi - Ty nas ekscytujesz 13.11.03, 00:01 perla_ napisał: > zaboilała Cię ta lista, nieprawdaż? Aj waj! jak boli... =================================================== No - zabolalo jak cholera. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: e tam Zydzi - Ty nas ekscytujesz 13.11.03, 00:03 wojcd napisał: > perla_ napisał: > > > zaboilała Cię ta lista, nieprawdaż? Aj waj! jak boli... > =================================================== > No - zabolalo jak cholera. > > Wojciech no to kompres potrzebny jest. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: e tam Zydzi - Ty nas ekscytujesz 13.11.03, 00:06 perla_ napisał: no to kompres potrzebny jest. ================================================== Chyba bede musial poczytac Talmudu. Moze troche zmadrzeje. A Ty czytujesz to dzielo i rozumiesz cos z tego??? Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: e tam Zydzi - Ty nas ekscytujesz 13.11.03, 00:08 wojcd napisał: > perla_ napisał: > no to kompres potrzebny jest. > ================================================== > Chyba bede musial poczytac Talmudu. Moze troche > zmadrzeje. A Ty czytujesz to dzielo i rozumiesz cos z tego??? > > Wojciech lepiej abyś tego nie wiedział. to tajemne sprawy są. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: e tam Zydzi - Ty nas ekscytujesz 13.11.03, 00:12 perla_ napisał: > wojcd napisał: > > > perla_ napisał: > > no to kompres potrzebny jest. > > ================================================== > > Chyba bede musial poczytac Talmudu. Moze troche > > zmadrzeje. A Ty czytujesz to dzielo i rozumiesz cos z tego??? > > > > Wojciech > > lepiej abyś tego nie wiedział. to tajemne sprawy są. ================================================= Nu, dla Watykanu takze? Nie rozsmieszaj mnie!!!! Naiwny Ty, oj naiwny. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: e tam Zydzi - Ty nas ekscytujesz 13.11.03, 00:01 perla_ napisał: > zaboilała Cię ta lista, nieprawdaż? Aj waj! jak boli... Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Na pomoc lekarza, chyba nie przezyje. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: e tam Zydzi - Ty nas ekscytujesz 13.11.03, 00:02 gini napisała: > perla_ napisał: > > > zaboilała Cię ta lista, nieprawdaż? Aj waj! jak boli... > > Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa > Na pomoc lekarza, chyba nie przezyje. gini, a po co do histerii lekarz? Valium wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: e tam Zydzi - Ty nas ekscytujesz 13.11.03, 00:07 perla_ napisał: > gini napisała: > > > perla_ napisał: > > > > > zaboilała Cię ta lista, nieprawdaż? Aj waj! jak boli... > > > > Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa > > Na pomoc lekarza, chyba nie przezyje. > > gini, a po co do histerii lekarz? Valium wystarczy... Nie wystarczy, wzielam juz trzy.Do tego panadol , defalgan, koniecznie lekarza mi trzeba. Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa boli strasznie boli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Perla a jak sobie krews sprawdzic? 13.11.03, 00:11 w Belgii? Dwa sposoby są. 1. Zapisz się do laboratorium i za rok otrzymasz wezwanie. 2. od ręki jak zapłacisz oczywiście. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Perla a jak sobie krews sprawdzic? 13.11.03, 00:19 perla_ napisał: > w Belgii? Dwa sposoby są. > 1. Zapisz się do laboratorium i za rok otrzymasz wezwanie. > 2. od ręki jak zapłacisz oczywiście. > > Perła A powiedza mi ile mam procent zydowskiej i czy dobra gatunkowo? Zaplace wszystkie pieniadze, a co mi tam. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Perla a jak sobie krews sprawdzic? 13.11.03, 00:21 gini napisała: > perla_ napisał: > > > w Belgii? Dwa sposoby są. > > 1. Zapisz się do laboratorium i za rok otrzymasz wezwanie. > > 2. od ręki jak zapłacisz oczywiście. > > > > Perła > > A powiedza mi ile mam procent zydowskiej i czy dobra gatunkowo? > Zaplace wszystkie pieniadze, a co mi tam. nie, to to ja Ci powiem. Masz 0% dobrej gatunkowo właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Perla a jak sobie krews sprawdzic? 13.11.03, 00:28 perla_ napisał: > gini napisała: > > > perla_ napisał: > > > > > w Belgii? Dwa sposoby są. > > > 1. Zapisz się do laboratorium i za rok otrzymasz wezwanie. > > > 2. od ręki jak zapłacisz oczywiście. > > > > > > Perła > > > > A powiedza mi ile mam procent zydowskiej i czy dobra gatunkowo? > > Zaplace wszystkie pieniadze, a co mi tam. > > nie, to to ja Ci powiem. Masz 0% dobrej gatunkowo właśnie. ******* A jak sprawdziles?Powiedz perla to staremu sprawdze. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Perla a jak sobie krews sprawdzic? 13.11.03, 00:33 gini napisała: > > A jak sprawdziles?Powiedz perla to staremu sprawdze. mężowi znaczy się? U starych metoda nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Perla to ja od dzis bede do Ciebie pisac Zydzie 13.11.03, 00:13 Poniewaz my Polacy lubimy sie chlubic Zydami to ja bede na kazdym kroku podkreslac Twoje zydowskie pochodzenie, wiesz tak zeby sie pochlubic, . Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Perla to ja od dzis bede do Ciebie pisac Zyd 13.11.03, 00:14 gini napisała: > Poniewaz my Polacy lubimy sie chlubic Zydami to ja bede na kazdym kroku > podkreslac Twoje zydowskie pochodzenie, wiesz tak zeby sie pochlubic, . łaskawie zezwalam chlubić się mną. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Perla to ja od dzis bede do Ciebie pisac Zyd 13.11.03, 00:18 perla_ napisał: > gini napisała: > > > Poniewaz my Polacy lubimy sie chlubic Zydami to ja bede na kazdym kroku > > podkreslac Twoje zydowskie pochodzenie, wiesz tak zeby sie pochlubic, . > > łaskawie zezwalam chlubić się mną. Dzieki serdecznie panie Zydzie perlo. Jestem cala w skowronkach. aaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Perla to ja od dzis bede do Ciebie pisac Zyd 13.11.03, 00:19 gini napisała: > perla_ napisał: > > > gini napisała: > > > > > Poniewaz my Polacy lubimy sie chlubic Zydami to ja bede na kazdym kro > ku > > > podkreslac Twoje zydowskie pochodzenie, wiesz tak zeby sie pochlubic, > . > > > > łaskawie zezwalam chlubić się mną. > > Dzieki serdecznie panie Zydzie perlo. > Jestem cala w skowronkach. > aaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa. wszystko ok, tylko czemu piszesz do mnie "Żydzie"? Pytam z ciekawości zwykłej. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Perla to ja od dzis bede do Ciebie pisac Zyd 13.11.03, 00:26 perla_ napisał: > gini napisała: > > > perla_ napisał: > > > > > gini napisała: > > > > > > > Poniewaz my Polacy lubimy sie chlubic Zydami to ja bede na kazdy > m kro > > ku > > > > podkreslac Twoje zydowskie pochodzenie, wiesz tak zeby sie pochl > ubic, > > . > > > > > > łaskawie zezwalam chlubić się mną. > > > > Dzieki serdecznie panie Zydzie perlo. > > Jestem cala w skowronkach. > > aaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa. > > wszystko ok, tylko czemu piszesz do mnie "Żydzie"? Pytam z ciekawości zwykłej. Re: nie przezyje tego ZAWSZE bede gojem perla_ 13.11.2003 00:06 odpowiedz na list odpowiedz cytując wojcd napisał: > perla_ napisał: > > > wojcd napisał: > > > > > a Ty Perla tez jestes zdany na ponury los goja? > > > > > > > ponury nie. Wesołe jest życie goja właśnie. > =================================================== > Popatrz Perla > bede mogl z Toba gadac jak goj z gojem. Ciesze sie. > > Wojciech ale ja mam trochę krwi żydowskiej właśnie. I to pierwszego gatunku Wybór należy do Ciebie. Perła Skoro masz troche krwi zydowskiej i to pierwszego gatunku a przy tym bardzo lubisz podkreslac pochodzenie , to musze Ci zrobic przyjemnosc. Miriam tez lubi , to do niej bede pisac pani Zydowko a do Ciebie panie Zydzie, to Wam sprawi przyjemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Perla to ja od dzis bede do Ciebie pisac Zyd 13.11.03, 00:31 gini napisała: > > Skoro masz troche krwi zydowskiej i to pierwszego gatunku a przy tym bardzo > lubisz podkreslac pochodzenie , to musze Ci zrobic przyjemnosc. > Miriam tez lubi , to do niej bede pisac pani Zydowko a do Ciebie panie Zydzie, > to Wam sprawi przyjemnosc. Ach gini... zapomniałem, że do ciebie prostym językiem trzeba mówić. Nic nie rozumiesz... Ale za to podoba mi się ten pomysł z pisaniem do mnie i Miriam - Pan, Pani. Przynajmniej raz konsekwentna bądź. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Perla to ja od dzis bede do Ciebie pisac Zyd 13.11.03, 00:34 perla_ napisał: > gini napisała: > > > > > Skoro masz troche krwi zydowskiej i to pierwszego gatunku a przy tym bardz > o > > lubisz podkreslac pochodzenie , to musze Ci zrobic przyjemnosc. > > Miriam tez lubi , to do niej bede pisac pani Zydowko a do Ciebie panie > Zydzie, > > to Wam sprawi przyjemnosc. > > Ach gini... zapomniałem, że do ciebie prostym językiem trzeba mówić. Nic nie > rozumiesz... > Ale za to podoba mi się ten pomysł z pisaniem do mnie i Miriam - Pan, Pani. > Przynajmniej raz konsekwentna bądź. > > Perła Dobrze panie Zydzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 00:28 poradz co ja mam zrobic. Co przeczytac i czy podolam. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 00:32 wojcd napisał: > poradz co ja mam zrobic. Co przeczytac i czy podolam. > > Wojciech tyu zawsze mówił: "czytaj forum, tam wszystko napisane jest". Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 00:33 perla_ napisał: > wojcd napisał: > > > poradz co ja mam zrobic. Co przeczytac i czy podolam. > > > > Wojciech > > tyu zawsze mówił: "czytaj forum, tam wszystko napisane jest". ======================================================= Ale Perla Tys dla mnie wyrocznia. Powiedz od siebie. No prosze. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 00:34 wojcd napisał: > perla_ napisał: > > > wojcd napisał: > > > > > poradz co ja mam zrobic. Co przeczytac i czy podolam. > > > > > > Wojciech > > > > tyu zawsze mówił: "czytaj forum, tam wszystko napisane > jest". > ======================================================= > Ale Perla Tys dla mnie wyrocznia. Powiedz od siebie. No > prosze. > > Wojciech oszukujesz wierny Wojtusiu. Pisałeś, że tyu właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 00:39 perla_ napisał: > oszukujesz wierny Wojtusiu. Pisałeś, że tyu właśnie... ================================================ Tyu lubie, a Ciebie nie. Natomiast tu chodzi o wiedze i Ciebie prosze o rade. Powiedz co czytales. 3 najwazniejsze ksiazki. OK? Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 00:43 wojcd napisał: > perla_ napisał: > > oszukujesz wierny Wojtusiu. Pisałeś, że tyu właśnie... > ================================================ > Tyu lubie, a Ciebie nie. Natomiast tu chodzi o wiedze i > Ciebie prosze o rade. Powiedz co czytales. 3 > najwazniejsze ksiazki. OK? > > Wojciech Ostatnio? No tego, no... Opowiem, ok? on się zakochał w takiej jednej, ale kumpel mu ją dmuchnął nie, i on do zakonu poszedł nie, ale upił się i z drugą się ożenił. No i pojechał z nią do wsi nie, ale tam jeden chciał mu ją dmuchnąć nie, i zabrał ją na przejażdżkę nie, ale ona mu oko wybiła (patrz jakie te baby są), i myślałem, że ją wilki zeżrą, ale ona doczągała się do mężusia nie, i on się wysadził. A w ogóle to oni nadziani byli. Bo on nadział tamtego nie, i potem pytał: "Azja chcesz pieniędzy?", a on, że nie bo jest nadziany. Ale książka, łech, łech... A ty czytałeś coś? Perła Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 00:48 perla_ napisał: on się zakochał w takiej jednej, ale kumpel mu ją dmuchnął nie, i on do zakonu poszedł nie, ale upił się i z drugą się ożenił. No i pojechał z nią do wsi nie, ale tam jeden chciał mu ją dmuchnąć nie, i zabrał ją na przejażdżkę nie, ale ona mu oko wybiła (patrz jakie te baby są), i myślałem, że ją wilki zeżrą, ale ona doczągała się do mężusia nie, i on się wysadził. A w ogóle to oni nadziani byli. Bo on nadział tamtego nie, i potem pytał: "Azja chcesz pieniędzy?", a on, że nie bo jest nadziany. Ale książka, łech, łech... A ty czytałeś coś? ==================================================== Dobre to. Ja wiesz nie czytam bo mnie zaraz glowa boli i nic nie rozumiem, ani w zab. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 00:51 wojcd napisał: > Dobre to. Ja wiesz nie czytam bo mnie zaraz glowa boli i > nic nie rozumiem, ani w zab. > > Wojciech rozumiem to. Dlatego zawsze z gini występujesz. Jedno umie czytać a drugie pisać. A nurni to ochrona naukowców jest. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 00:55 perla_ napisał: > wojcd napisał: > > > Dobre to. Ja wiesz nie czytam bo mnie zaraz glowa boli i > > nic nie rozumiem, ani w zab. > > > > Wojciech > > rozumiem to. Dlatego zawsze z gini występujesz. Jedno umie czytać a drugie > pisać. A nurni to ochrona naukowców jest. > > Perła ====================================================== Tak Perla my tepi jestesmy. I tak wspolnymi silami jakos sobie radzimy, i probujemy Wam dorownac. Ale kudy nam do Was. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 00:57 wojcd napisał: > perla_ napisał: > > > wojcd napisał: > > > > > Dobre to. Ja wiesz nie czytam bo mnie zaraz glowa boli i > > > nic nie rozumiem, ani w zab. > > > > > > Wojciech > > > > rozumiem to. Dlatego zawsze z gini występujesz. Jedno > umie czytać a drugie > > pisać. A nurni to ochrona naukowców jest. > > > > Perła > ====================================================== > Tak Perla > my tepi jestesmy. I tak wspolnymi silami jakos sobie > radzimy, i probujemy Wam dorownac. Ale kudy nam do Was. > > Wojciech ci prawda to prawda. głowa do góry, w następnym wcieleniu może lepiej będzie. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 01:01 perla_ napisał: > > Tak Perla > > my tepi jestesmy. I tak wspolnymi silami jakos sobie > > radzimy, i probujemy Wam dorownac. Ale kudy nam do Was. > > > > Wojciech > > ci prawda to prawda. > głowa do góry, w następnym wcieleniu może lepiej będzie. =================================================== Ale Ty Perla niedobry jestes. 3 ksiazek mi nie podales. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 01:03 wojcd napisał: > perla_ napisał: > > > Tak Perla > > > my tepi jestesmy. I tak wspolnymi silami jakos sobie > > > radzimy, i probujemy Wam dorownac. Ale kudy nam do Was. > > > > > > Wojciech > > > > ci prawda to prawda. > > głowa do góry, w następnym wcieleniu może lepiej będzie. > =================================================== > Ale Ty Perla niedobry jestes. 3 ksiazek mi nie podales. > > Wojciech podać mogę, ale kto Ci przeczyta? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 01:04 perla_ napisał: > wojcd napisał: > > > perla_ napisał: > > > > Tak Perla > > > > my tepi jestesmy. I tak wspolnymi silami jakos sobie > > > > radzimy, i probujemy Wam dorownac. Ale kudy nam do Was. > > > > > > > > Wojciech > > > > > > ci prawda to prawda. > > > głowa do góry, w następnym wcieleniu może lepiej będzie. > > =================================================== > > Ale Ty Perla niedobry jestes. 3 ksiazek mi nie podales. > > > > Wojciech > > podać mogę, ale kto Ci przeczyta? Ja bede czytac Wojciechowi przez telefon to i sama zmadrzeje troche. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 01:06 gini napisała: > perla_ napisał: > > > wojcd napisał: > > > > > perla_ napisał: > > > > > Tak Perla > > > > > my tepi jestesmy. I tak wspolnymi silami jakos sobie > > > > > radzimy, i probujemy Wam dorownac. Ale kudy nam do Was. > > > > > > > > > > Wojciech > > > > > > > > ci prawda to prawda. > > > > głowa do góry, w następnym wcieleniu może lepiej będzie. > > > =================================================== > > > Ale Ty Perla niedobry jestes. 3 ksiazek mi nie podales. > > > > > > Wojciech > > > > podać mogę, ale kto Ci przeczyta? > > Ja bede czytac Wojciechowi przez telefon to i sama zmadrzeje troche. a znasz hebrajski? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 01:07 perla_ napisał: > gini napisała: > > > perla_ napisał: > > > > > wojcd napisał: > > > > > > > perla_ napisał: > > > > > > Tak Perla > > > > > > my tepi jestesmy. I tak wspolnymi silami jakos sobie > > > > > > radzimy, i probujemy Wam dorownac. Ale kudy nam do Was > . > > > > > > > > > > > > Wojciech > > > > > > > > > > ci prawda to prawda. > > > > > głowa do góry, w następnym wcieleniu może lepiej będzie. > > > > =================================================== > > > > Ale Ty Perla niedobry jestes. 3 ksiazek mi nie podales. > > > > > > > > Wojciech > > > > > > podać mogę, ale kto Ci przeczyta? > > > > Ja bede czytac Wojciechowi przez telefon to i sama zmadrzeje troche. > > a znasz hebrajski? Nie ma sprawy pol godziny mam do Antwerpii , tam mi to przetlumacza na francuski a ja juz sobie na polski. Perla a Ty znasz hebrajski? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Perla a Ty znasz jakikolwiek jezyk obcy??? 13.11.03, 01:10 perla_ napisał: > a znasz hebrajski? Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Perla a Ty znasz jakikolwiek jezyk obcy??? 13.11.03, 01:11 znam polski Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Perla a Ty znasz jakikolwiek jezyk obcy??? 13.11.03, 01:24 opowiem Ci autentyczną historię na dobranoc Kiedyś, na prowincji, grabiłem jesienią liście. I paliłem je. Ubrany byłem w kufajkę, kapelusz i gumiaki. Do tego pobrudzony sadzą na twarzy byłem. W pewnej chwili podjeżdża samochód z włoską rejestracją. W środku zrozpaczeni Włosi szukają właściwej drogi. Patrzą na mnie i na migi strajają się ze mną dogadać, Ja milczę i patrzę jak machają łapkami. Już chcieli odjechać zrezygnowani gdy ja im zacząłem tłumaczyć jak dojechać ...po włosku właśnie. Zwątpili. Są gdzieś we wschodniej Europie, przy granicy z Ukrainą a tu facet na polu w kufajce po włosku do nich mówi. dobranoc Perła Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Perla chce byc taki madry jak Ty 13.11.03, 01:09 perla_ napisał: > > Ale Ty Perla niedobry jestes. 3 ksiazek mi nie podales. > > > > Wojciech > > podać mogę, ale kto Ci przeczyta ===================================================== Popatrz Perla jakis Ty madry. Nie pomyslalem o tym. Co za sila dedukcji i ta redukcja do absurdu. Zapamietam te lekcje od Ciebie. Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
v.c Polak Polakiem właśnie jest 13.11.03, 00:31 I wiara jego nie ma żadnego znaczenia w ocenie narodowej przydatności jego właśnie. W ocenie takiej więcej szkody niż dobrego właśnie jest (Dla ocenianego oczywiscie) Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: Żydzi - chluba Polaków właśnie 13.11.03, 00:34 dziwni ci zydzi mickiewicz pisal ze zyd znaczy tyle co czlowiek chytry i nieuczciwy Chopin - mawial, ze nie zagra koncertu dopuki wsyscy zydzi nie wyjda z sali te perla - miriam cie jakimis narkotykami karmi !!! wez sie chlopie w garsc bo bedzie po tobie Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Żydzi - chluba Polaków właśnie 13.11.03, 00:36 wesoly3 napisał: > dziwni ci zydzi > > mickiewicz pisal ze zyd znaczy tyle co czlowiek chytry > i nieuczciwy > > Chopin - mawial, ze nie zagra koncertu dopuki > wsyscy zydzi nie wyjda z sali > > te perla - miriam cie jakimis narkotykami karmi !!! > wez sie chlopie w garsc bo bedzie po tobie bo widzisz smutny3, Żydzi zawsze maskować się. Odpowiedz Link Zgłoś
f.u Wesoły a ty się naprawdę dziwisz? 13.11.03, 00:42 wesoly3 napisał: > > te perla - miriam cie jakimis narkotykami karmi !!! > wez sie chlopie w garsc bo bedzie po tobie Faceci już od początku świata głupoty za kawałek dobrej dupy robią. Naszym zbawieniem jest tylko to ze większość kobiet nie zdaje sobie sprawy ze to one właśnie bron masowego rażenia w majtkach maja. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Wesoły a ty się naprawdę dziwisz? 13.11.03, 00:45 f.u napisała: > wesoly3 napisał: > > > > > te perla - miriam cie jakimis narkotykami karmi !!! > > wez sie chlopie w garsc bo bedzie po tobie > > > > Faceci już od początku świata głupoty za kawałek dobrej dupy robią. > > Naszym zbawieniem jest tylko to ze większość kobiet nie zdaje sobie sprawy ze > to one właśnie bron masowego rażenia w majtkach maja. > Przewaznie kobiety nie lubia pantoflarzy, to Was panowie ratuje. Odpowiedz Link Zgłoś
f.u Re: Wesoły a ty się naprawdę dziwisz? 13.11.03, 01:55 gini napisała: > f.u napisała: > > > wesoly3 napisał: > > > > > > > > te perla - miriam cie jakimis narkotykami karmi !!! > > > wez sie chlopie w garsc bo bedzie po tobie > > > > > > > > Faceci już od początku świata głupoty za kawałek dobrej dupy robią. > > > > Naszym zbawieniem jest tylko to ze większość kobiet nie zdaje sobie sprawy > > ze > > to one właśnie bron masowego rażenia w majtkach maja. > > > Przewaznie kobiety nie lubia pantoflarzy, to Was panowie ratuje. No niewiem dlaczego i co nas ratuje ale wiem ze tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: Żydzi - chluba Polaków właśnie 13.11.03, 00:50 dziwni ci zydzi mickiewicz pisal w ksiegach pielgrzymsta polskiego nie inaczej jak o skurwielach chopin nie chcial grac konceru dopuki zydzi nie opuszcza sali Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Panie Zydzie perlo 13.11.03, 00:57 A gdziez to pani Zydowka Miriam chluba polskiej kinematografii sie podziala.Coz nas samych polaczkow biedne sieroty zostawila. Chlip, chlip, buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Korekta w stosunku do Mickiewicza. IP: *.nas37.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 13.11.03, 04:10 No proszę, chwila nieuwagi kiedy mnie nie było na forum. W sumie było bardzo dużo Żydów, którzy zasłużyli się dla Polski. Ta lista to wstęp dopiero. Ale muszę oczywiście zanegować pochodzenie semickie Mickiewicza, ponieważ w tej sprawie były przeprowadzone szerokie badania i cytuję co następuje: "Adam Mickiewicz – Żydzi jak Henryk Grynberg piętnowali mickiewiczologów, krytykujących fałszerstwo o rzekomym żydowskim pochodzeniu wieszcza. Dziś jednoznacznie obalono to twierdzenie po znalezieniu przez białoruskiego badacza dokładnych danych o szlacheckim rodowodzie matki naszego wieszcza. Profesor Odrowąż Pieniążek z Muzeum Literatury udowodnił u matki Mickiewicza Barbary Majewskiej pochodzenie tatarskie. Rodzina spolonizowana od trzech pokoleń. Szlacheckie pochodzenie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ¥ Re: Korekta w stosunku do Mickiewicza. IP: *.radom.net / 213.199.199.* 13.11.03, 08:19 Ja bym jeszcze dodal korekte: - Chopinowi - Zelnikowi - jesli to ten od Faraona to moge zapewnic ze jest katolikiem. Co prawda 4 pokolenie wstecz to mu do zyciorysu nie zagladalem zeby, tak jak Perla, stawiac tak kategoryczne tezy. - Zimmermanowi - wiem ze nazwisko moze naszym rodzimym lowcom zydow kojazyc sie dosc starozakonnie lecz sam ma w rodzinie Zimmermanow (Cimermanow) i wiem (a nawet mam pewnosc ) ze nie sa Zydami. Poza tym przeciwko Krystioanowi swiadczy jego, jakze chrzescijanskie, imie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ¥ Re: Żydzi - chluba Polaków właśnie IP: *.radom.net / 213.199.199.* 13.11.03, 08:09 > Hoffman > Hen > Jan Brzechwa Widze za na twojej liscie oprocz Zydow sa jeszcze Zydzi domniemani. Dlatego osmielam sie ja jeszcze uzupelnic o: Syrenka Warszawska Bolek i Lolek Pies "Cywil" Adam Małysz Smok Wawelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Żydzi - chluba Polaków właśnie IP: 213.216.66.* 13.11.03, 08:14 i najlepszy towar eksportowy. nie trzymajmy ich dla siebie. podzielmy sie nimi ze światem. 5040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo3 czarnoskóra, niepełnosprawna, lesbijska żydówka,to IP: *.pro.gdansk.sint.pl 13.11.03, 08:38 dopiero ideał politycznej poprawności: Znasz perła kogoś takiego wśród "słynnych" Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony miriam IP: 5.5.* / 80.58.4.* 13.11.03, 09:48 kto sponsoruje bezrobotnej miriam film i o czym on bedzie? w dalszym ciagu sprzedaje swoje zydostwo Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ na koniec wątku tego... 13.11.03, 10:46 jedno nazwisko na liście to nie Żyd jest. To taka moja hucpa w tym wątku była. Fajnie, że nikt tego nie zauważył. Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utu E. Rydz - pochodzil z chłopskiej rodziny IP: *.pro.gdansk.sint.pl 13.11.03, 12:29 chlopskiej= niezydowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamona hucpa Perly IP: 5.5.* / 80.58.4.* 13.11.03, 12:49 perla_ napisał: > jedno nazwisko na liście to nie Żyd jest. To taka moja hucpa w tym wątku była. > Fajnie, że nikt tego nie zauważył. > > Perła matolku popytaj LUDZI co znaczy HUCPA Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ wyjątkowa tępota gini jest 13.11.03, 17:23 gini, która swego czasu podpisywała się "gini - głupia Polka" właśnie, twierdzi, że w/w lista przejawem mojego antypolonizmu jest. Czy zdanie "Tuwim Żydem był" to przejaw antypolonizmu jest? Co za tłuk z tej naszej gini jest... Perła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Mickiewicz nie był Żydem. IP: *.nas32.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 13.11.03, 19:43 Umieszczenie na tej liście A. Mickiewicza jest przejawem antypolonizmu. forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=13&w=9050156&a=9053758&rep=1 Odpowiedz Link Zgłoś
perla_ Re: Mickiewicz nie był Żydem. 13.11.03, 21:09 był, był... nawet pisał kabalistycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: wyjątkowa tępota gini jest 14.11.03, 02:22 perla_ napisał: > gini, która swego czasu podpisywała się "gini - głupia Polka" właśnie, > twierdzi, że w/w lista przejawem mojego antypolonizmu jest. > Czy zdanie "Tuwim Żydem był" to przejaw antypolonizmu jest? > Co za tłuk z tej naszej gini jest... Według gini każda pochlebna wypowiedź o jakimkolwiek Żydzie jest przejawem antypolonizmu. Bo Żyd, według gini, to śmiwertelny wróg Polaków i Polski. Każdy więc, kto się pochlebnie o śmiertenym wrogu Polski wypowiiada, musi być polakożercą. Proste, jak logika kretynki. Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Perla - chluba Polaków właśnie? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 22:05 Ty dziecko prowokujesz? Boc to zydzi tworzyli w wiekszosci "aparat bezpieczenstwa" po II wojnie w Polsce. Takie sa fakty. Czy tych ktorzy mordowali Polakow tez zaliczasz do swojej listy? Na twoim miejscu nie chwalil bym sie, oprocz naprawde wybitnych, bylo duzo potworow. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Perla - chluba Polaków właśnie? 14.11.03, 02:28 Gość portalu: franek napisał(a): > Ty dziecko prowokujesz? > Boc to zydzi tworzyli w wiekszosci "aparat bezpieczenstwa" po II wojnie w > Polsce. Takie sa fakty. Czy możesz podać proporcje liczbowe, skoro o większości mówisz. Bo z tego co ja czytałem, wynika, że to Polacy w większości tworzyli po wojnie >aparat bezpieczeństwa<. > Czy tych ktorzy mordowali Polakow tez zaliczasz do swojej listy? Wszak napisał, których zalicza. Ty zaliczasz morderców ? Jesteś z nich dumny ? Ciekawe... > Na twoim miejscu nie chwalil bym sie, oprocz naprawde wybitnych, bylo duzo > potworow. Tak jak i wśród Polaków czy Innuitów. Czy to jakaś przeszkoda, aby tych wspaniałymi chwalić ? Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys52 Pytanie do Zydo-Znawcow IP: *.proxy.aol.com 13.11.03, 22:06 Czy macie na swojej liscie Janusza Gniatkowskiego? Chodzi mi tylko o potwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Rodło 1" Re: Minister.S.Zagr.Józef Beck IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 22:22 z pochodzenia był Szkotem,a nie Żydem,jak pisze Perla, wywodził sie z potomków,którzy zawodowo służyli w Armii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Rodło 1" Re: Żydzi - chluba Polaków właśnie IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 22:23 To co pisze Perla to idiotyzmy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Żydzi - chluba Niemcow właśnie 13.11.03, 22:57 Pamięć i historia Książka o żydowskich żołnierzach Hitlera Żydowscy Niemcy w wojskach Hitlera, czy mówiąc prościej - Żydzi w armii Hitlera, takie zdanie dla większości ludzi i dzisiaj będzie przede wszystkim przejawem podstawowej historycznej ignorancji czy objawem zwykłego antysemityzmu. A jednak jest inaczej. Wczoraj ukazało się niemieckie wydanie głośnej książki młodego amerykańskiego historyka Bryana Marka Rigga właśnie pod takim tytułem: "Żydowscy żołnierze Hitlera". Praca została oparta na żmudnych badaniach źródłowych i wywiadach z bezpośrednimi uczestnikami wydarzeń. Ustawy norymberskie zabraniały osobom pochodzenia żydowskiego służby w armii. Kryteria były bardzo surowe, korzenie rasowe członków NSDAP sprawdzano do 1800 roku, oficerów SS jeszcze o pięćdziesiąt lat wcześniej. Jednak dla niektórych wybranych Hitler wydawał certyfikaty "aryjskości". Były one trzystopniowe, w kategorii najwyższej jego posiadacz mógł się uważać za Niemca pełnej krwi, nawet jeśli nie był pełnoprawnym obywatelem III Rzeszy. Niższe zawieszały decyzję do czasu po wojnie, gdy miało być wydane ostateczne zaświadczenie, w zależności od wojennych zasług. Sto pięćdziesiąt tysięcy osób pochodzenia żydowskiego walczyło w armii hitlerowskich Niemiec. Dlaczego służyli zbrodniarzowi? Jeden z badanych przez Rigga tak odpowiedział na to pytanie: Rodzice wychowali mnie jako prawdziwego Niemca w miłości do fuehrera oraz Ojczyzny. Te i podobne postawy były wynikiem sięgającego wiele lat wstecz procesu asymilacji. Patrioci niemieccy żydowskiego pochodzenia - jak pisze polski historyk Marek J. Chodakiewicz w ostatnich "Arcanach" o tej samej książce - przez lata ulegali coraz głębszej germanizacji. Według Rigga, który zbadał 1671 przypadków żołnierzy Żydów wszystkich kategorii, większość zbadanych przez niego żołnierzy chciało udowodnić, że są godni miana "Niemca", że ich żydowskość nie istnieje. Solidarność wojskowa miała najwyższą wartość. Każdy czytelnik książki Rigga zadawał lub będzie zadawać sobie pytanie o zagładę. Odpowiedź historyka jest straszna: "... niektóre osoby pochodzenia żydowskiego brały bezpośredni udział w holokauście jako sprawcy, głównie ze względu na swoją rangę i obowiązki z nią związane. Najbardziej skrajny jest przykład człowieka, który pod zmienionym nazwiskiem był komendantem obozu na Łotwie i wysyłał Żydów na śmierć". Książka Rigga będzie przez wielu zrozumiana opacznie. Jedni zechcą ją wykorzystać do umniejszania roli Niemców, innym posłuży do podsycania antysemityzmu. Wydaje się, że nie taki był cel amerykańskiego autora. Jego książka, nie podważając prawdy o niemieckim ludobójstwie, jest kolejnym dowodem na niezwykłość XX-wiecznego zła. Perfidia systemu totalitarnego polegała nie tylko na ogromie zbrodni, do których doprowadził, ale też na niezwykłej umiejętności włączania ludzi - niezależnie od ich pochodzenia narodowego - we współpracę w ich dokonaniu. KTG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Rodło 1" Re: Żydzi - chluba Niemcow właśnie IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 23:06 Przypomina to "Zezowate szczęście" i okrzyki na Kowno,na Lwów!!.No ale to dla Nas Polaków jest oczywiście piekne.Co innego z tamtymi przypadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
monash Re: Żydzi - chluba Polaków właśnie 13.11.03, 22:59 Seryjni mordercy: 1.Jan Rutkowki (Zyd) - Szef Gl.Zarzadu Informacji 2.Stefan Kuhl (Zyd) 3.Anatol Fiejgin (Zyd) 4.plk.E.Zadrzynski (Zyd) 5.plk.Aleksander Kokoszyn (Zyd) szef oddz.I 6.plk.Ignacy Krzemien (Zyd) szef Oddz.II 7.plk.jerzy Fonkiewicz (Zyd) szef Oddz.III 8.plk.W.Kochan (Polak) szef Oddz.IV 9.plk.Wincenty Klupinski (Zyd) szef Oddz.V 10. Roman Romkowski (Zyd) gen.brygady, Minister MBP 11.gen.Mieczyslaw Mietkowski (Mojzesz Bobrowicki-Zyd) 12.vice-minister Antoni (Nachym Alster) - Zyd 13.Leon Andrzejewki ( Lajb-Wolff Ajzen -Zyd) z-ca dyr Biura Personalnego MBP 14.Jozef Rozanski (Jozef Goldberg -Zyd) dyrektor Dep.Sledczego MBP 15.ROman Zambrowki (Rubin Nussbaum - Zyd) - jako zastepca Bieruta w Krajowej Radzie Narodowej decydowal o zyciu lub smierci antykomunistow 16.Gen Wiktor Grosz (Izaak Medres -Zyd) 17.Gen.Leszek Krzemien (Maksymilian Wolf - Zyd)1.Jan Rutkowki (Zyd) - Szef Gl.Zarzadu Informacji 18. Wolinska (Zydowka) - kochanka komunisty Jozwiaka i wielu, wielu innych Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Żydzi - chluba Polaków właśnie 14.11.03, 02:30 monash napisał: > Seryjni mordercy: > 1.Jan Rutkowki (Zyd) - Szef Gl.Zarzadu Informacji > 2.Stefan Kuhl (Zyd) > 3.Anatol Fiejgin (Zyd) > 4.plk.E.Zadrzynski (Zyd) > 5.plk.Aleksander Kokoszyn (Zyd) szef oddz.I > 6.plk.Ignacy Krzemien (Zyd) szef Oddz.II > 7.plk.jerzy Fonkiewicz (Zyd) szef Oddz.III > 8.plk.W.Kochan (Polak) szef Oddz.IV > 9.plk.Wincenty Klupinski (Zyd) szef Oddz.V > 10. Roman Romkowski (Zyd) gen.brygady, Minister MBP > 11.gen.Mieczyslaw Mietkowski (Mojzesz Bobrowicki-Zyd) > 12.vice-minister Antoni (Nachym Alster) - Zyd > 13.Leon Andrzejewki ( Lajb-Wolff Ajzen -Zyd) z-ca dyr Biura Personalnego MBP > 14.Jozef Rozanski (Jozef Goldberg -Zyd) dyrektor Dep.Sledczego MBP > 15.ROman Zambrowki (Rubin Nussbaum - Zyd) - jako zastepca Bieruta w Krajowej > Radzie Narodowej decydowal o zyciu lub smierci antykomunistow > 16.Gen Wiktor Grosz (Izaak Medres -Zyd) > 17.Gen.Leszek Krzemien (Maksymilian Wolf - Zyd)1.Jan Rutkowki (Zyd) - Szef > Gl.Zarzadu Informacji > 18. Wolinska (Zydowka) - kochanka komunisty Jozwiaka > > i wielu, wielu innych I ty jesteś z nich dumny ???? Interesujące. To dużo mówi o tobie... Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
zemsta_i_odwet Re: Żydzi - chluba Polaków właśnie 13.11.03, 23:17 śmierć kanaliom! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Odczep się od Józka ! _____nt 14.11.03, 02:31 zemsta_i_odwet napisał: > śmierć kanaliom! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold88 Re: Żydzi - chluba Polaków właśnie 14.11.03, 15:45 1. Jerzy Albrecht - Finkelstein 2. Amsterdamski - Saul Henrykowski 3. Stanisław Arski - Apfelbaum 4. Stefan Arski - Artur Salman 5. Bronisław Baczko - Gideon 6. Leszek Balcerowicz - Aaron Bucholtz 7. Ryszard Bender - Fajwisch Berenstein 8. Jan K. Bielecki - Izaak Blumenfeld 9. Bolesław Bierut - Rotenschwanz 10. Alef Bolkowiak - Alef Gutman 11. Michał Boni - Jakub Bauer 12. Jerzy Borejsza - Beniamin Goldberg 13. Wiktor Borowicki - Aaron Berman 14. Marek Borowski - Szymon Berman 15. Stefan Bratkowski - Blumstejn 16. Stanisław Brodzki - Bronstejn 17. Jan Brzechwa - Jan Worobiec 18. Ryszard Bugaj - Izaak Blumfeld 19. Zbigniew Bujak - lewy syn rabina Małachowskiego 20. August Chełkowski - Dawid Cnajbaum 21. red. Kamila Chilińska - Halpern 22. Wiesław Chrzanowski - Szymon Knopfstejn 23. Adam Cichocki - Aaron Zigenbaum 24. Włodzimierz Cimoszewicz - Dawid Goldstein 25. Bernard Cukier - Kolski 26. Józef Cyrankiewicz - Izaak Cymerman 27. Marek Czekalski (prezydent Łodzi) - Wachter 28. Tadeusz Daniszewski - Dawid Kirschbaum 29. Ostap Dłuski - Adolf Langer 30. Jan Dobraczyński (pisarz) - Gutmacher 31. Ludwik Dorn - Dornbaum 32. Andrzej Drzycimski - Abraham Engel 33. Lech Falandysz - Aaron Fleischman 34. Arkady Fidler - Efroim Trusker 35. Pawel Finder - Pinkus 36. Aleksander Ford - Liwczyc 37. Władysław Frasyniuk - Rotenschwanz 38. Jerzy Frydberg - Izrael Frydberg 39. Bronisław Geremek - Berele Lewartow 40. Zofia Gomułkowa - Liwa Szoken 41. Henryk Goryszewski - Jakub Glikman 42. Jan Górecki - Muhlrad, dyr. gen. Min. Finansów 43. Wiktor Górecki - Muhlrad,"komandos" z 1968 44. Maria Górowska (sędzia) - Sand lub Berger 45. Halina Górska - Sara Kugelschwanz 46. Alina Grabowska - Sara Rotenfisch 47. Hanna Gronkiewicz-Waltz - Hajka Grundbaum 48. Ryszard Marek Groński - Goldberger 49. Wiktor Grosz - Izaak Medres 50. Jacek Groszkowski - Hersz Herszkowicz 51. Leon Halban - Blumenstok, prof. KUL-u 52. Aleksander Hall - Miron Hurman 53. Marian Hemar - jan Marian Herscheles 54. Józefa Hennelowa - Zyta Goldmond 55. Szymon Hirszowski - Szymon Hirsz 56. Józef Hubner - Dawid Szwarc 57. Piotr Ikonowicz - Dawid Goldsmith 58. Henryk Jabłoński - Apfelbaum 59. Jerzy Jakubowski - Miszkatenblit 60. Ludwika Jankowska - Luba Kowieńska 61. Andrzej Jaroszewicz - Aron Samet 62. Piotr Jasienica - Lech Benar 63. Jerzy Jaskiernia - Aaron Aksman 64. Mieczysław Jastrun - Agatstein 65. Tomasz Jastrun s. Mieczysława - Agatstein 66. Kalina Jędrusik - Makusfeld 67. Roman Juryś - Chaim Szacht 68. Jarosław i Lech Kaczyńscy - Kalkstein 69. Ida Kamińska - Rachel, dyr. Teatru Żyd. w W-wie 70. Jan Karski (kurier AK) - J. Kozielewski-? 71. Andrzej Kern - Dawid Ginsberg 72. Jan Kobuszewski - Weisleder 73. adm. Piotr Kołodziejczyk - Robert Cajmer 74. Grzegorz Kołodko - Samuel Hanerman 75. Maria Komar (generałowa) - Riwa Zukerman 76. Janusz Korczak - Henryk Goldszmit 77. Janusz Korwin-Mikke - Ozjasz Goldberg 78. Jerzy Kosiński - Josek Lewinkopf 79. Janina Kotarbińska - Dina Steinberg, ż. prof. Kotarbińskiego 80. Mikołaj Kozakiewicz - Jakub Kleinman 81. Helena Kozłowska - Bela Frisch 82. Stanisław Krajewski - Abel Kaimer 83. Hanna Krall - Hajka Rejchgold 84. Krzysztof Król - Aaron Rosenbaum 85. Marian Krzaklewski - Dawid Zimmerman 86. Lucyna Krzemieniecka - Wiera Zeidenberg 87. Edward Krzemień (dziennikarz GW) - Wolf 88. Kunicki - Goldfinger 89. Kazimierz Kuratowski - Kuratow 90. Zofia Kuratowska-Jaszuńska - Goldman 91. Jacek Kuroń - Icek Kordblum 92. Aleksander Kwaśniewski - Izaak Stoltzman 93. Jolanta Kwaśniewska-Konty - Kohn 94. Stanisław Jerzy Lec - Letz de Tusch 95. Janusz Lewandowski - Aaron Langman 96. Olga Lipińska - Fajga Lippman 97. Teresa Liszcz - Sara Lankamer 98. Jan Lityński - Jakub Leman 99. Lubiejski - Zygielman 100. Łozowski - Salomon Abramowicz Odpowiedz Link Zgłoś
arnold88 Re: Żydzi - chluba Polaków właśnie 14.11.03, 15:47 101. Aleksander Łuczak - Dawid Lachman 102. Helena Łuczywo - Chaber (ojciec), Guter (matka) 103. Antoni Macierewicz - Izaak Singer 104. Aleksander Małachowski - Jakub Goldsmith 105. Marek Markiewicz - Samuel Moritz 106. Tadeusz Mazowiecki - Icek Dikman 107. Jacek Merkel - Samuel Nelken 108. Adam Michnik - Aaron Szechter 109. Andrzej Milczanowski - Aaron Edelman 110. Jerzy Milewski - Dawid Machonbaum 111. Leszek Moczulski - Robert Berman 112. Karol Modzelewski - Samuel Mendel 113. Zygmunt Modzelewski - Fischer 114. Jerzy Morawski - Izaak Szloma 115. Stanisław Nadzin - Gutman 116. Stefan Niesiołowski - Aaron Nusselbaum 117. Jerzy Robert Nowak (prof.) - Moritz Neuman 118. Piotr Nowina-Konopka - Haim Kromer 119. Róża Ochabowa - Grunbaum 120. Andrzej Olechowski - Mosze Brandwein 121. Józef Oleksy - Szymon Buchwio (Łemek) 122. Jan Olszewski - Izaak Oksner 123. Janusz Onyszkiewicz - Jojne Grynberg 124. Jerzy Osiatyński - Szymon Weinbach 125. Janina Paradowska - Rachela Busch 126. Jan Parys - Haim Pufahl 127. Aleksander Paszyński - Finkelstein 128. Mirosława Pażyńska - Srula Kundelman 129. Lesław Podkański - Izaak Freinkel 130. Ezdra Podlaski - Rotenschwanz 131. Kazimierz Pomian - Furman lub Rotenschwanz 132. Radkiewiczowa, żona min. - Ruta Teitsch 133. Helena Radlińska, prof.- Rajchman, Akad.Organ.Sł. Społ. 134. Mieczysław Rakowski - Mojżesz Rak 135. Jan Reguła - Josek Mützenmacher 136. Jan Maria Rokita - Izaak Goldwicht 137. Andrzej Rosiewicz - A. Jarosiewicz 138. Adolf Rudnicki (pisarz) - Schneider 139. Jan Rulewski - Fikelman 140. Rutkowski - Botwin 141. Hanka Sawicka - Szapiro 142. Ryszard Setnik - Szymon Bauman 143. Izabela Sierakowska - Rebeka Sommer 144. Janusz Sityński - Jakub Leman 145. Ernest Skalski - Wilker lub Nimen 146. Skrzeszewski - Fokenman 147. Krzysztof Skubiszewski - Szymon Schimel 148. Władysław Sławny - Rosenberg 149. Antoni Słonimski - Stomma 150. Zenon Smolarek - Izaak Zimmerman 151. Ewa Spychalska - Salome Stein 152. Marian Starownik - Symeon Steinman 153. Stefan Starzewski - Gustaw Szusterman 154. Stanisław Stomma - Szaja Sommer 155. Michał Strąk - Baruch Steinberg 156. Julian Stryjkowski (pisarz) - Pesah Stark 157. Jerzy Stuhr (aktor) - Josek Feingold 158. Hanna Suchocka - Hajka Silberstein 159. Bolesław Sulik - Jakub Steinberg 160. Kalman Sultanik - Chaim Studniberg 161. Irena Szewińska (sportowiec) - I. Kirszenstein 162. Stefan Szwedowicz (brat Michnika) - Szechter 163. Roman Szydłowski - Szancer 164. Wiesława Szymborska - Rottermund 165. Paweł Śpiewak - Stinger 166. Bolesław Tejkowski - Benio Tejkower 167. Jerzy Turowicz - Jakow Turnau 168. Stanisław Tuszewski - Salomon Hardnik 169. Magda Umer (piosenkarka) - Humer (córka zbrodniarza UB) 170. Jerzy Urban - Josek Urbach 171. Mieczysław Wachowski - Jakub Windman 172. Henryk Walczak - Zukerman 173. Lech Wałęsa - Lejba Kohne 174. Dawid Warszawski - Konstanty Gebert 175. Adam Ważyk (poeta) - Wagman 176. Andrzej Werblan - Aaron Werblicht 177. Andrzej Wieczorkiewicz - Hirsz Gelpern 178. Aleksander Wirpsza - Leszek Szaruga 179. Dariusz Wójcik - Dawid Wisental 180. Andrzej Wróblewski - Andrzej Ibislauer 181. Ludmiła Wujec - Okrent 182. Jan Wyka - Leopold Wessman 183. Roman Zambrowski - Rubin Nusbaum 184. Janusz Zaorski - Jakub Bauman 185. Andrzej Zoll - Rojeschwanz, b. prezes Tryb. Konst. 186. Janusz Ziółkowski - Izaak Zemler Wojskowi 187. gen. Edward Braniewski - Brandsteter 188. gen. Jan Drzewiecki - Holzer 189. gen. Marian Graniewski - Gutaker 190. gen. Wiktor Grosz - Izaak Medres 191. gen. Artur Jastrzębski - Artur Ritter (Niemiec) 192. gen. Grzegorz Korczyński - Kalinowski 193. gen. Leszek Krzemień - Maksymilian Wolf 194. gen. Matejewski - Kugelschwanz 195. gen. Marian Naszkowski - Wasser 196. gen. St. Popławski - Siergiej Grochow (Rosjanin) 197. gen. Karol Świerczewski - Walter Goltz lub Tenenbaum 198. gen. Leon Turski - Tennenbaum 199. gen. Mieczysław Wągrowski - Izaak Pustelman 200. gen. Tadeusz Wilecki - Wałłach 201. gen. Zarako-Zarakowski - Zarako, Nacz. Prok. WP 202. gen. Janusz Zarzycki - Neugebauer 203. płk Michał Bron - Bronstein, prac. MSZ 204. płk dr Charbicz - Marek Heberman, kom.Szpit.Woj.,Warszawa 205. płk Otto Fiński - Finkenstein, szef sztabu "Służba Polsce" 206. płk Garbowski - Caber lub Gruber, d-ca dyw. 207. płk Gradlewski - Goldberg, GZP WP 208. płk Mieczysław Kowalski - Kohn 209. płk Anatol Liniewski - Liberman, prac. ASG 210. płk Rosiński - Rosenberg, DOW 211. płk Rotowski - Rotholtz, szef Zarz. Sł. Techn. WP 212. płk St. Sokołowski - Szabat, prac. WAP 213. płk Paweł Solski - Pinkus, szef Sł. Samoch. WP 214. płk Szulczyński - Szulcynger, d-ca pułku 215. płk Wł. Tykociński - Tikotiner, attache wojsk. 216. płk Wadlewski - Waldman, dyr. Dep. Wojsk. w Min. Zdrowia 217. płk Żarski - Silberstein, prac. WAP 218. ppłk Jerzy Bryn - Izrael Alter, prac. MSZ 219. ppłk Jan Dolanowski - Dollinger, DOW 220. ppłk Adam Łaski - Gutbrot, prac. ASG 221. ppłk Henryk Zieman - Zysman, DOW 222. mjr Roman Domanski - Rosenstand, DOW 223. mjr Marcel Kot - Abram Sterenzys 224. mjr Józef Śliwiński - Flaumenbaum, szef Wyd. "Służba Polsce" 225. mjr Henryk Umiński - Keff 226. Filip Berski - Badner, prokurator wojskowy 227. Kazimierz Golczewski - Bauman, Nacz. Prok. Wojsk. 228. sędzia Franciszek Kapczuk - Natanel Frau, Sąd Wojsk. Wrocław 229. Maksymilian Litiński - Lifszyc, Nacz. Prok. Wojsk. 230. Lubiejski - Zygielman, II Zarząd 231. Jakub Lubowski - Chase Smen, prok. Dep. Sł. Spraw. 232. Jan Orliński - Unterweiser, Prok. Wojsk. 233. Henryk Podlaski - Fink, Nacz. Prok. Wojsk. 234. Rajski - Rajgrodzki, II Zarząd 235. Roman Rawicz - Vogel, Najw. Sąd Wojsk. 236. Henryk Trojan - Adler, II Zarząd 237. Henryk Walczak - Zukerman 238. Zagórski - Winter, II Zarząd 239. Arnold Załęski - Załkind, prac. Prok. Wojsk. Pracownicy MSW 240. gen. Józef Hübner - Dawid Szwarc 241. gen. Matejewski - Kugelschwanc 242. gen. Miecz. Moczar - Mykoła Demko (Ukrainiec) 243. Gen. Julian Polan - Harasim, morderca sądowy 244. gen. Roman Romkowski - Natan Grinspan-Kikiel 245. gen. Józef Maria Różański - Rosenzweig 246. płk Leon Andrzejewski - Ajzen Lejb-Wolff, dyr. Gabin. Ministra 247. płk Bielecki - Moniek Buchman, szef WUBP Kraków 248. płk Julia Brystiger - Prajs 249. płk Górecki - Goldberg, dyr. Depart. IX 250. płk Mieczysław Mietkowski - Mojżesz Borowicki, doradca MSW 251. płk Orłowski - Kugelschwanz 252. płk Marian Reniak - Marian Strużyński 253. płk Józef Różański - Josek Goldberg, dyr. dep. MBP 254. płk Sienkiewicz - Lewi, dyr. depart. 255. płk Szeryński - Szhnkman, prac. MBP 256. płk Józef Światło - Izaak Fleischfarb, z-ca dyr. depart. X 257. ppłk Helena Wolińska-Brus - Ochsmann 258. mjr Adam Kornecki - Dawid Kornhendler, szef WUBP Kielce 259. Antoni Alster - Nauman, v-ce szef MBP 260. Barbara Giller - Basze Lea, prac. MBP Duchowni 261. kard. Franciszek Macharski - Finkelstein 262. ks. prof. Józef Tischner - Blumstein 263. ks. prof. Romuald Weksler-Waszkinel - Jakub Weksler bp Jan Chrapek, bp Bronisław Dembowski,bp S. Gądecki,bp gen. Sławoj L. Głódź, abp Henryk Muszyński, bp Tadeusz Pieronek, bp Tadeusz Rakoczy, abp Ziółek, abp Józef Życiński, ks. Adam Bijak, ks. Adam Boniecki, ks. Michał Czajkowski, o. Jan Góra (ten od Lednicy), k. Roman Indrzejczyk, ks. Stanisław Musiał, ks. prał. Grzegorz Pawłowski...??? Pyrsk-Arnold Schlesier narodowosci slasko- germanskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahs Re: Żydzi - chluba Polaków właśnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.04, 11:19 perla Odpowiedz Link Zgłoś