Dodaj do ulubionych

ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !?

IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 08:08
Śledztwo prowadzi łódzka prokuratura apelacyjna i CBŚ ( podobno ) ...
Wysłuchajcie koniecznie reportażu pt. "Skóra" , dzisiaj o 18:40 na programie
III PR .
Jeśli to wszystko prawda , nie pozostaje chyba nic innego jak pakować się i
uciekać z tego chorego kraju !!!

Obserwuj wątek
    • Gość: Hiacynt Eutanazja w Łodzi IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 08:14
      Gość portalu: V.C. napisał(a):

> Jeśli to wszystko prawda , nie pozostaje chyba nic innego jak pakować się i
      > uciekać z tego chorego kraju !!!
      >

Dlaczego piszesz chorego kraju? Myślę, że popierasz euatanazję,
      to tylko wierzchołem góry lodowej możliwych nadużyć .
      Jest artykuł w Wyborczej na pierwszej stronie "Łowcy skór",
      tam poznasz szczegóły procederu.
      Wstrząsające, ale dlaczego oskarżasz Polskę?

Hiacynt
      • Gość: V.C. Re: Eutanazja w Łodzi IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 08:31
        Nie , kolego , nie popieram eutanazji .

P.S.
        "Nie pytaj mnie o Polskę"
        Nie chcę po prostu , żeby coś podobnego spotkało mnie lub moich bliskich .
        Nie życzę tego nikomu . Czy to Cię dziwi ?
        • Gość: Hiacynt Re: Eutanazja w Łodzi IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 09:18

> Nie , kolego , nie popieram eutanazji .
          >
          > P.S.
          > "Nie pytaj mnie o Polskę"
          > Nie chcę po prostu , żeby coś podobnego spotkało mnie lub moich bliskich .
          > Nie życzę tego nikomu . Czy to Cię dziwi ?

V.C.
          Przepraszam za eutanazję - pewne poglądy chodzą stadnie smile.
          Jeżeli dodatkowo uznam, że zwrot "chory kraj", był wywołany tematem,
          kompromitacja SŁUŻBY zdrowia, to tym bardziej przyjmij przeprosiny.

Uważam, że jest to horror.
          pozdrawiam
          Hiacynt
          • Gość: Hania Re: Eutanazja w Łodzi IP: 195.217.253.* 23.01.02, 09:51
            Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Gość portalu: V.C. napisał(a):
            >
            > > Nie , kolego , nie popieram eutanazji .
            > >
            > > P.S.
            > > "Nie pytaj mnie o Polskę"
            > > Nie chcę po prostu , żeby coś podobnego spotkało mnie lub moich bliskich
            > .
            > > Nie życzę tego nikomu . Czy to Cię dziwi ?
            >
            > V.C.
            > Przepraszam za eutanazję - pewne poglądy chodzą stadnie smile.
            > Jeżeli dodatkowo uznam, że zwrot "chory kraj", był wywołany tematem,
            > kompromitacja SŁUŻBY zdrowia, to tym bardziej przyjmij przeprosiny.
            >
            > Uważam, że jest to horror.
            > pozdrawiam
            > Hiacynt

A ja nie moge w to uwierzyc. To nawet nie jest eutanazja, ktorej nie popieram,
            tylko handel ludzmi. O ile zwolennicy eutanazji przypisuja jej rozne szczytne
            uzasadnienia typu skrocenie cierpienia, itd., o tyle w tym przypadku chodzilo
            tylko i wylacznie o pieniadze. W glowie mi sie to nie miesci.... I z gory
            wspolczuje adwokatom osob zamieszanych w ten proceder. Nie wiem, czy bylabym w
            stanie bronic osoby, ktora tak nisko upadla w pojeciu czlowieczenstwa.
            • Gość: Hiacynt Re: Eutanazja w Łodzi IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 12:09
              Gość portalu: Hania napisał(a):

> A ja nie moge w to uwierzyc. To nawet nie jest eutanazja, ktorej nie popieram,
              > tylko handel ludzmi. O ile zwolennicy eutanazji przypisuja jej rozne szczytne
              > uzasadnienia typu skrocenie cierpienia, itd., o tyle w tym przypadku chodzilo
              > tylko i wylacznie o pieniadze.

Haniu.
              Jeżeli zalegalizuje się eutanazję, to właśnie da pole do obecnie niewyobrazalnych
              naduzyć, do mordów pod przykrywką ulżenia cierpieniom. Niezależnie od tego, iż
              uważam, że lekarz może wyłącznie ratować życie i je przedłużać, a nie ma prawa
              skracać. Każdy chory powinien ufać lekarzowi, mieć pewność, że ten uczyni
              wszystko dla ratowania jego życia i zdrowia.
              Dlatego przywołałem eutanazję właśnie w tym miejscu, gdyż ten łódzki horror,
              powinien być ostrzeżeniem, przed otworzeniuem furtki dla barbarzyństwa.
              Hiacynt
              • Gość: Hania Re: Eutanazja w Łodzi IP: 195.217.253.* 23.01.02, 12:26

> Gość portalu: Hania napisał(a):
                >
                > > A ja nie moge w to uwierzyc. To nawet nie jest eutanazja, ktorej nie popie
                > ram,
                > > tylko handel ludzmi. O ile zwolennicy eutanazji przypisuja jej rozne szczy
                > tne
                > > uzasadnienia typu skrocenie cierpienia, itd., o tyle w tym przypadku chodz
                > ilo
                > > tylko i wylacznie o pieniadze.
                >
                > Haniu.
                > Jeżeli zalegalizuje się eutanazję, to właśnie da pole do obecnie niewyobrazalny
                > ch
                > naduzyć, do mordów pod przykrywką ulżenia cierpieniom. Niezależnie od tego, iż
                > uważam, że lekarz może wyłącznie ratować życie i je przedłużać, a nie ma prawa
                > skracać. Każdy chory powinien ufać lekarzowi, mieć pewność, że ten uczyni
                > wszystko dla ratowania jego życia i zdrowia.
                > Dlatego przywołałem eutanazję właśnie w tym miejscu, gdyż ten łódzki horror,
                > powinien być ostrzeżeniem, przed otworzeniuem furtki dla barbarzyństwa.
                > Hiacynt

Zalegalizowana eutanazja nawet bez naduzyc jest barbarzynstwem i sprowadza nas do
                poziomu etyki starozytnej Sparty, gdzie kalekie dzieci, ludzi chorych i starcow
                stracano do Tajgeju.
                To, co sie dzialo w Lodzi (a kto wie gdzie jeszcze) nie miesci sie w zadnych
                normach etycznych - chyba tylko tych, ktorzy pracowali w domach smierci
                (odpowiednikach naszych przedsiebiorstw pogrzebowych) w starozytnym Egipcie. Ale
                ich nie traktowano nawet jak ludzi, a domy smierci znajdowaly sie poza miastem,
                zeby "normalni" ludzie nie mieli z nimi zadnej stycznosci.
                • Gość: gosc Re: Eutanazja w Łodzi IP: *.physio.nwu.edu 23.01.02, 23:50
                  O jakiej eutanazji mozna mowic w przypadku lodzkiego pogotowia? Kto pytal sie
                  usmiercanych ludzi przez lodzkich koniowalow o chec dobrowlonej smierci? Czy
                  rowniez zabijanie ludzi w obozowych szpitalach przez lekarzy SS bylo eutanazja?
                  Wiem, ze lecznie w polskich szpitalach jest ryzykowne, ale to co wydarzylo sie
                  w Lodzi jest przerazajace. Kiedy lekarze traca wartosci moralne? Czy dla nich
                  jedyna wartoscia sa pieniadze, a nie koniecznosc lecznia ludzi?
                  • Gość: MarcinK Re: Eutanazja w Łodzi - czy tylko w Lodzi? IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 24.01.02, 12:42
                    Witam

Na postawione pytanie odpowiem - watpie. Podejrzewam, ze podobnie dzialo sie
                    wszedzie. Zobaczymy po wynikach sledztwa.

Pozdrawiam, MArcinK
                    • Gość: asme o znaczeniu pojecia "eutanazja" IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 28.01.02, 15:22
                      Eutanazja=prawo do decydowania o wlasnej smierci
                      Celowe nieudzielenie pomocy ze skutkiem
                      smiertelnym=morderstwo
                      Celowe podanie smiertelnego leku=morderstwo

Bardzo prosze, nie mylmy pojec. Sanitariusze i lekarze
                      w Lodzi na pewno eutanazji nie dokonywali.
                      • Gość: MORALIST BIAŁA MAFIA ZOB DOKUMENTY WWW.SPPNN.ORG.PL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.02, 02:41
                        Poczytaj zanim umówisz sie na nastepna wizytę...
          • Gość: ela Re: Eutanazja w Łodzi IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 22:11
            Nie wierzę w to że lekarze zabijali pacjentów w Lodzi.
            Uwazamze jest tak zła organizacja pracy służby zdrowia w Polsce i aby to ukryc
            wywołuje się tematy zastępcze. Gdzie była prokuratura i władze pogotowia
            w Łodzi.gdy w latach 90 miały miejsca doniesienia o nieprawidłowościach?
            Gdzie nadzór farmaceutyczny?
      • Gość: doku Hipokryzja w mózgu Hiacynta IP: *.mofnet.gov.pl 23.01.02, 15:39
        W Polsce eutanazja jest i zawsze była traktowana jak morderstwo, więc nie
        sugeruj, że mordercami są zwolennicy eutanacji. W Holandii eutanazja jest
        dopuszczalna i nie ma takich mordów, może właśnie dlatego, że lekarze tamtejsi
        nie są barbarzyńcami ani hipokrytami. Katoliccy hipokryci drą mordy przeciwko
        eutanazji, a sami mordują swoich pacjentów i późniejszych klientów.

Katolickie pogrzeby, katolickie mordy (morderstwa) i katolicka hipokryzja!
        • Gość: cenzor Re: Hipokryzja w mózgu Hiacynta IP: *.ericpol.pl 23.01.02, 15:54
          Gość portalu: doku napisał(a):

> W Polsce eutanazja jest i zawsze była traktowana jak
          morderstwo, więc nie
          > sugeruj, że mordercami są zwolennicy eutanacji. W
          Holandii eutanazja jest
          > dopuszczalna i nie ma takich mordów, może właśnie
          dlatego, że lekarze tamtejsi
          > nie są barbarzyńcami ani hipokrytami. Katoliccy
          hipokryci drą mordy przeciwko
          > eutanazji, a sami mordują swoich pacjentów i
          późniejszych klientów.
          >
          > Katolickie pogrzeby, katolickie mordy (morderstwa) i
          katolicka hipokryzja!

Polak niekoniecznie musi znaczyc to samo, co katolik.
          Mylenie pojec swiadczy o braku zdolnosci do samodzielnej
          analizy informacji.
          Zacytowana wypowiedz pelna jest logicznych sprzecznosci,
          co swiadczy o problemach w formuowaniu wlasnych
          mysli.Proponuje sie nieco doksztalcic...

• Gość: doku Nie zrozumiełeś, nie twierdzę że Polacy są źli IP: *.mofnet.gov.pl 23.01.02, 18:14
            Twierdzę że źli są wyznawcy religii
        • Gość: Hania Re: Hipokryzja w mózgu Hiacynta IP: 195.217.253.* 23.01.02, 18:24

> W Polsce eutanazja jest i zawsze była traktowana jak morderstwo, więc nie
          > sugeruj, że mordercami są zwolennicy eutanacji. W Holandii eutanazja jest
          > dopuszczalna i nie ma takich mordów, może właśnie dlatego, że lekarze tamtejsi
          > nie są barbarzyńcami ani hipokrytami. Katoliccy hipokryci drą mordy przeciwko
          > eutanazji, a sami mordują swoich pacjentów i późniejszych klientów.
          >
          > Katolickie pogrzeby, katolickie mordy (morderstwa) i katolicka hipokryzja!

Doku, bardzo Cie prosze, nie stawiaj wszystkich katolikow pod mur. Wydaje mi sie,
          ze ludzie dopuszczajacy sie takich czynow nie maja w zyciu zadnych wartosci - czy
          to plynacych z religii czy etyki swieckiej. No, chyba tylko wartosc pieniadza
          stawiaja ponad wszystko.
        • Gość: Hiacynt DOKU KŁAMIESZ IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 07:00

> W Polsce eutanazja jest i zawsze była traktowana jak morderstwo, więc nie
          > sugeruj, że mordercami są zwolennicy eutanacji. W Holandii eutanazja jest
          > dopuszczalna i nie ma takich mordów, może właśnie dlatego, że lekarze tamtejsi
          > nie są barbarzyńcami ani hipokrytami. Katoliccy hipokryci drą mordy przeciwko
          > eutanazji, a sami mordują swoich pacjentów i późniejszych klientów.
          > Katolickie pogrzeby, katolickie mordy (morderstwa) i katolicka hipokryzja!

Myslę, że z myśleniem u ciebie nie jest najlepiej.
          Które moje zdanie sugeruje, że mordercami są zwolennicy aborcji?
          Które moje zdanie mówi o mordercach? Kłamiesz.
          Wczoraj przecytałem twoja wypowiedź o homo sovieticus. Żenada.
          Twoje przymyśliwania są po prostu żenujące.

Piszesz: "Katoliccy hipokryci drą mordy przeciwko eutanazji, a sami mordują
          swoich pacjentów i późniejszych klientów."
          Pomijając poziom rynsztoka twojego języka,
          Dlaczego oskarżasz katolików? Osiągnąłeś poziom Krzysia 52, czyli dna.
          Moze wcześniej już na dnie byłeś, tylko nie czytałem Twoich przemyśliwań.

• Gość: doku masz tupet hipokryto! IP: *.mofnet.gov.pl 24.01.02, 11:34

> Gość portalu: doku napisał(a):
            >
            > > W Polsce eutanazja jest i zawsze była traktowana jak morderstwo, więc nie
            > > sugeruj, że mordercami są zwolennicy eutanacji
            >
            > Które moje zdanie sugeruje, że mordercami są zwolennicy aborcji?
            >

Tytuł twojego postu "Eutanazja w Łodzi" sugeruje, że mordercami są zwolennicy
            eutanazji. Nie pisz więc tu błazeństw o aborcji i nie wykręcaj się kłamliwie.
            • Gość: Hiacynt DOKU KŁAMIESZ IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 13:40

> Gość portalu: Hiacynt napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: doku napisał(a):
              > >
              > > > W Polsce eutanazja jest i zawsze była traktowana jak morderstwo, więc
              > nie
              > > > sugeruj, że mordercami są zwolennicy eutanacji
              > >
              > > Które moje zdanie sugeruje, że mordercami są zwolennicy aborcji?
              > >
              >
              > Tytuł twojego postu "Eutanazja w Łodzi" sugeruje, że mordercami są zwolennicy
              > eutanazji. Nie pisz więc tu błazeństw o aborcji i nie wykręcaj się kłamliwie.

O jakich mordercach pisałaem?
              Cytaty Doku, a nie domysły, co autor miał na mysli.
              Napisałeś:

"W Polsce eutanazja jest i zawsze była traktowana jak morderstwo, więc nie
              sugeruj, że mordercami są zwolennicy eutanacji."

Cytaty, a nie domysły i przypuszczenia.
              Kłamiesz Doku. Ty piszesz o mordercach, nie ja.
              Znajdź jedno zdanie, jeden cytat.

Jesteś nie tylko homo sovieticus, ale jesteś pospolitym kłamcą.

Hiacynt
              • Gość: katolik Re: DOKU KŁAMIESZ IP: *.toya.net.pl 24.01.02, 15:28
                Hiacynt, nie polemizuj z człowiekiem, którego wypowiedzi zioną nienawiścią do
                wszystkiego, czego nie rozumie. Nie zniżaj się do jego poziomu. "Pan" Doku
                uczepił się Ciebie, a nie zauważył prowokacyjnego tematu dyskusji. Klapki na
                oczach. Totalny antyklerykał. Widać, że u tego typu ludzi wszystko co naturalne
                kojarzone jest z kościołem. a może tak trochę pokory (niekoniecznie
                katolickiej). Ja też jestem katolikiem, ale uważam się za zwolennika
                nowoczesnych rozwiązań i nie trawię radia Maryja. Nie oznacza to jednak, że
                godzę się na pozbawianie człowieka podstawowych wartości jaką jest zaufanie i
                nadzieja względem lekarzy. A postępowanie i niektórych lekarzy pogotowia, i
                tych od eutanazji jest identyczne - śmierć pacjenta.
          • Gość: Xia Przeintelektualizowany Katolik? IP: 157.25.121.* 24.01.02, 11:48
            Chłopie a twoja argumentacja z cytatami a la Rydzyk to niby takie wyżyny
            intelektualne? Przyjrzyj się, co takiego ta religia zrobiła z Polakami!!!!
        • Gość: Xia Re: Hipokryzja w mózgu Hiacynta IP: 157.25.121.* 24.01.02, 11:42
          Też mam dosyć Katolików z ich schizą moralną i dwulicowością ale sprawa
          płacenia za SKÓRY nie jest obca w innych krajach patrz. austriacki filmik
          uznany jako jeden z lepszych filmów w Niemczech "Przyjdz słodka Śmieci" (w
          wolnym tłumaczeniu) mówiący dokładnie o tym samym. Filmik oczywiście fabularny
          ale nie sądzę, że inspiracją była Łódź. A że w Polsce sprawa SKÓR wydaje się
          powszechna to żadne ździwko: bieda, korupcja i katolicy!
        • Gość: Ela Re: Hipokryzja w mózgu Hiacynta IP: 195.205.190.* 25.01.02, 18:13
          Eutanazja zawsze była, jest i będzie MORDERSTWEM, niezależnie czy w Polsce, czy
          w Holandii, czy w kosmosie. To po pierwsze. Po drugie: osoby które dopuszczały
          się tych zbrodni oraz handlu zmarłymi NIE SĄ katolikami, jeśli nawet sami się
          za nich uważają (a swoją drogą skąd TY o tym wiesz???) Radzę zainteresować się
          głębiej religią (religiami), zasadami wiary i chrześcijańską moralnością, a
          potem dopiero wypowadać się na te tematy.
      • Gość: P.C. A jednak V.C. ma racje... IP: *.chem.usu.edu 23.01.02, 21:28

>
        > > Jeśli to wszystko prawda , nie pozostaje chyba nic innego jak pakować się
        > i
        > > uciekać z tego chorego kraju !!!

Rzadko zgadzamy sie z V.C. Ale tym razem dobrze pisze. Sprawa z pogotowiem ratunkowym to tylko jedna z wielu.
        Nic w "tym cholernym kraju" nie dziala, jak powinno. Poczta kradnie listy (nagminne, polskiego oddzialu UPS rzecz
        zreszta tez dotyczy - w zeszlym roku dostarczyli mojej Mamie starannie rozcieta koperte), pogotowie produkuje
        zwloki, Parlament zajety jest autoreklama i zbieraniem punktow na nastepne wybory, rzad (kazdy kolejny) zajmuje sie
        obsadzaniem "swoimi" stanowis w radach nadzorczych, nauczyciele uniwersyteccy fuchami (zeby nie zdechnac z
        glodu), studenci, wobec tego, sciaganiem (bo kto ma ich nauczyc, a zreszta - po co). I tak dalej.

Tyle stwierdzenie faktow. Ze stwierdzeniem przyczyn V.C. moze sie juz nie zgodzic (zobaczymy). Przyczyna,
        wedlug mnie, to pol wieku komunizmu i wyniszczenie elit, a wraz z nimi moralnosci i poziomu odniesienia dla reszty
        spoleczenstwa. Rynek nie jest w stanie zalatwic wszystkiego, niezbednym dodatkiem jest moralnosc. Tej nie da sie
        zadekretowac. Dlatego jak wyzej - pakowac sie, i zostawic "ten kraj" doktorom Mengele z Potasikiem,
        listonoszom-zlodziejom, leniom, oszustom oraz ich emanacji - nowym "elitom" politycznym nowej Rzeczypospolitej.
        Pozdrawiam smutno,
        P.C.

P.S. Polecam znakomity felieton p. Ziemkiewicza we "Wprost", w dziale "Polska".
      • Gość: anioł Etyka i moralność dziennikarzy ??????????? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 15:44
        Gazeta już osądziła - przed uzyskaniem dowodów.
        Gazeta Wyborcza robi się takim samym szmatławcem jak NIE.
        Nigdy już jej nie wezmę do ręki.

Na szczęście opuszczam już ten "szczęśliwy" Kraj.
        • Gość: macka Re: Etyka i moralność dziennikarzy ??????????? IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 12:17
          Niestety,ja zostałem w tym syfie.A GAZETĘ właśnie przestałem kupować(po 13
          latach codziennej lektury).
        • maretina Re: Etyka i moralność dziennikarzy ??????????? 01.02.02, 08:16
          Gość portalu: anioł napisał(a):

> Gazeta już osądziła - przed uzyskaniem dowodów.
          > Gazeta Wyborcza robi się takim samym szmatławcem jak NIE.
          > Nigdy już jej nie wezmę do ręki.
          >
          > Na szczęście opuszczam już ten "szczęśliwy" Kraj.

to ty wydales wyrok w swojej glowie. wyborcza nie wydala wyroku, pisala o
          podejrzeniach! czytaj uwaznie prase. to chyba prawda, ze w polsce szerzy sie
          wtorny analfabetyzm.
          dziennikarze maja obowiazek informowania to takich procederach, to prokuratura i
          sad beda decydowac o dalszych losach tej sprawy. ale jesli pracownicy pogotowia
          powiedzieli dziennikarzowi, ze lekarze "pomagali" przeniesc sie pacjentom do
          grobu, to musieli o tym napisac! inaczej zlamali by etyke swojego zawodu. nie nam
          dziennikarzom rozwiazywac afery, ale my musimy o nich powiedziec ludziom, ze
          wiemy, ze mamy sygnaly o nich. poza tym, zanim zaczniesz gadac ze gw to szmata,
          sprawdz prosze ile pavulonu zuzyto w łodzi a ile w innych miastach polski, to
          daje do myslenia.

• Gość: K. Re: Eutanazja w Łodzi IP: *.eds.com 26.01.02, 13:10
        A nie weźmiesz ze sobą pracowników pogotowia ? I Leppera? PROSZĘ!!!!!!
        • Gość: K K do K IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.02, 23:12
          K to jestem ja. Proszę o zmianę loginu.
    • wild V.C.walczmy z kołchozem społecznej służby zdrowia! 23.01.02, 08:17

> Śledztwo prowadzi łódzka prokuratura apelacyjna i CBŚ ( podobno ) ...
      > Wysłuchajcie koniecznie reportażu pt. "Skóra" , dzisiaj o 18:40 na programie
      > III PR .
      >

własność prywatna zwłok?;]
      • maretina Re: V.C.walczmy z kołchozem społecznej służby zdrowia! 01.02.02, 08:23
        wild napisał(a):

>
        > > Śledztwo prowadzi łódzka prokuratura apelacyjna i CBŚ ( podobno ) ...
        > > Wysłuchajcie koniecznie reportażu pt. "Skóra" , dzisiaj o 18:40 na progra
        > mie
        > > III PR .
        > > Jeśli to wszystko prawda , nie pozostaje chyba nic innego jak pakować się
        > i
        > > uciekać z tego chorego kraju !!!
        > >
        >
        > własność prywatna zwłok?;]

nawet jesli to prawda, to nie uciekne stadsmile))bede pisala o takich
        wykolejencach,to oni niech sobie wyjada;P
    • eliot Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? 23.01.02, 08:33
      Mordercy w bialych kitlach...?
      • verbal.kint Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? 23.01.02, 09:21
        Reportaż jest też tu
        wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=656146&dzial=012001
      • maretina Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? 01.02.02, 08:26
        eliot napisał(a):

> Mordercy w bialych kitlach...?
        poczekajmy na wyrok sadu, nie zachowujmy sie jak dzieci z piaskownicy. obrzucaja
        sie blotem za plotki, za cos , co nie zostalo udowodnione.

• Gość: RESTO ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.fiber.net.pl 23.01.02, 09:28
      Nie wierzę, że byli w pogotowiu tacy, którzy nie wiedzieli o całym procederze.
      Czy pracująca osoba w Pogotowiu mogły nie zauważyć, ze współpracownik ma dużo
      więcej dochodów niż on, tego nie da sie ukryć przy niskich oficjalnych pensjach
      w Slużbie Zdrowia. Nie czarujmy się!!! I uważam, że nic nie tłumaczy
      uśmiercania ludzi, nawet niskie pobory w Pogotowiu! Tych ludzi powinno się
      skazać najsurowszą dla nich karą! Czyli kogoś z ich rodzin uśmiercić i
      podzielić się z takim delikwentem sumką ok 1500 zł. Wtedy zrozumieją co
      robili!!!
      • koala8 Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? 23.01.02, 09:46
        Ci ktorzy to robia to kanalie. Ale rodzi sie pytanie co
        za idiota wymyslil sytem sluzby zdrowia w ktorym
        bardziej oplaca sie
        zabijac niz leczyc.
        Czy nie jest to przypadkiem takze efekt jednej ze
        "swietnych" reform jakie nam kilka lat temu zafundowano
        ?
        • Gość: MarcinK Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 24.01.02, 12:45
          Witam

Ponoc procedrer ten kwitnie od poczatku lat 90, wiec jest niuejako przedreformowy.

Pozdrawiam, MarcinK
          • koala8 Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? 28.01.02, 08:36
            Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Witam
            >
            > Ponoc procedrer ten kwitnie od poczatku lat 90, wiec
            jest niuejako przedreformo
            > wy.
            >
            > Pozdrawiam, MarcinK

Co nie zmienia faktu ze reforma niczego na lepsze nie
            zmienila.

• maretina Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? 01.02.02, 08:35
        Gość portalu: RESTO napisał(a):

> Nie wierzę, że byli w pogotowiu tacy, którzy nie wiedzieli o całym procederze.
        > Czy pracująca osoba w Pogotowiu mogły nie zauważyć, ze współpracownik ma dużo
        > więcej dochodów niż on, tego nie da sie ukryć przy niskich oficjalnych pensjach
        >
        > w Slużbie Zdrowia. Nie czarujmy się!!! I uważam, że nic nie tłumaczy
        > uśmiercania ludzi, nawet niskie pobory w Pogotowiu! Tych ludzi powinno się
        > skazać najsurowszą dla nich karą! Czyli kogoś z ich rodzin uśmiercić i
        > podzielić się z takim delikwentem sumką ok 1500 zł. Wtedy zrozumieją co
        > robili!!!

przeraza mnie to co napisales. usmiercic kogos za niewinnosc? za to, ze ktos z
        jego rodziny okazal sie kims podlym? paranoja. czlowieku, zastanow sie co mowisz!
        co zrobili pacjentom bliscy tych sanitariuszy, lekarzy? karze sie tych, co zle
        czynia, a nie ich rodziny.

• Gość: TS jest sposób IP: 195.94.204.* 23.01.02, 09:42
      W I programie radia po ósmej byl reporaz na ten temat. Podobno wystarczy PRZED
      reanimacja osoby bliskiej zaplacic lekarzowi wiecej niz daje zaklad pogrzebowy
      za "skore" (ostatnio 1800 zl), np. 2000 zl, to lekarzowi bedzie sie oplacalo
      ratowac.

Sprawa wyglada niestety powaznie, i z rozrzewnieniem mysle teraz o lekarzu
      pogotowia, ktory ode mnie tylko chcial "na kawe". Swiety czlowiek!

Z drugiej strony, nasuwa mi sie tu pewne podobienstwo do sytuacji, jak to
      kiedys Kolodko niechcacy zrobil mozliwosc odliczania darowizn od podatkow, a
      potem odstraszal podatnikow od korzystania z tej mozliwosci.
      Teraz, ostatnio, zniesiono oplaty za tzw. nieuzasadnione wezwanie karetki
      pogotowia. Moze ta "białą wołgą" w miescie Lodzi tak tylko nas strasza, zeby
      nie wzywac Pogotowia nadaremnie, co?
      • Gość: siedem tyu - może coś wie IP: *.tgory.pik-net.pl 23.01.02, 09:48
        Wiele lat temu w wielce szanownych "Nowinach Gliwickich" ukazał sie podobny
        artykuł. Lekarze, pielęgniarki i sanitariusze jako naganiacze. Nic o "dobijaniu"
        nie wspominano [ale dało się wyczuć lekki smrodek świeżo zrobionego
        nieboszczyka]. Były adresy, nazwiska, zakłady pogrzebowe...
        7,23
    • Gość: Galba Czy kogoś to dziwi ??? IP: 213.17.161.* 23.01.02, 11:12
      Jest takie powiedzenie: „kto płaci ten wymaga”. W Polsce (i generalnie w
      socjalizmie) pacjent nie płaci a lekarz nie inkasuje zapłaty. Więcej – zarobki
      lekarza nie zależą od jego umiejętności (czytaj: zadowolenia pacjentów).
      Wniosek? Ano bardziej bym się zdziwił słysząc „polska służba zdrowia stawia
      chorych na nogi”! Bo niby czemu ubogi lekarz mając z jednej
      strony „bezpłatnego” pacjenta a z drugiej płacącego przedsiębiorcę pogrzebowego
      miałby wybrać tego pierwszego? Z powodów etycznych? Przecież nie ma żadnych
      zasad! „Róbta co chceta”! Bądźmy sobą! Odrzućmy rygory umarłych bogów! Wolno w
      Holandii to czemu nie u nas?!

Galba
      • Gość: siedem Re: Czy kogoś to dziwi ??? IP: *.tgory.pik-net.pl 23.01.02, 11:18
        Ja przeprowdzę troszkę głębszą analizę zbrodializmu [socjalizm].
        Socjalizm w objawach:
        1 - wystarczający:
        wysokie podatki
        niewolnik to zbydlenie i utrata człowieczeństwa
        utrata człowieczeństwa + bieda [końcowy produkt każdego socjalizmu] = "czy kogos
        to dziwi"

mnie nie dziwi a smuci
        7,09
      • Gość: # Re: Czy kogoś to dziwi ??? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.01.02, 11:19
        Gość portalu: Galba napisał(a):

> Jest takie powiedzenie: „kto płaci ten wymaga”. W Polsce (i general
        > nie w
        > socjalizmie) pacjent nie płaci a lekarz nie inkasuje zapłaty. Więcej – za
        > robki
        > lekarza nie zależą od jego umiejętności (czytaj: zadowolenia pacjentów).
        > Wniosek? Ano bardziej bym się zdziwił słysząc „polska służba zdrowia staw
        > ia
        > chorych na nogi”! Bo niby czemu ubogi lekarz mając z jednej
        > strony „bezpłatnego” pacjenta a z drugiej płacącego przedsiębiorcę
        > pogrzebowego
        > miałby wybrać tego pierwszego? Z powodów etycznych? Przecież nie ma żadnych
        > zasad! „Róbta co chceta”! Bądźmy sobą! Odrzućmy rygory umarłych bog
        > ów! Wolno w
        > Holandii to czemu nie u nas?!
        >
        > Galba

Swiete slowa - Galba !

Ale skamlacze wybiora politykow,
        ktorzy zrobia Kasy na Chorych
        - a wine zrzuca na bidujacych lekarzy !!!!!!!!

Nie mowie o lobby ordynatorsko-profesorskim, co to doradza do reform.
      • Gość: Zdziwion Re: Czy kogoś to dziwi ??? IP: *.ericpol.pl 23.01.02, 11:49
        Moze na probe wezwac do Ciebie pogotowie ?. A moze
        dobrowolnie poddasz sie eutanazji ?

Moralnosc jest wartoscia bezwzgledna, wiec czynow
        mordercow w bialych kitlach nie usprawiedliwia
        absolutnie nic. (dla kontrastu - sasiad ma kilka
        luksusowych samochodow - dobrze mu sie powodzi - ja
        klepie biede, wiec usprawiedliwione bedzie, jesli
        zmiote go z tego swiata i zagarne jego dobytek -
        przeciez mi sie nalezy wiecej ! ).
        • Gość: Galba Zdziwion niesłusznie IP: 213.17.161.* 23.01.02, 11:58
          Gość portalu: Zdziwion napisał(a):

> Moze na probe wezwac do Ciebie pogotowie ?. A moze
          > dobrowolnie poddasz sie eutanazji ?
          >
          > Moralnosc jest wartoscia bezwzgledna, wiec czynow
          > mordercow w bialych kitlach nie usprawiedliwia
          > absolutnie nic. (dla kontrastu - sasiad ma kilka
          > luksusowych samochodow - dobrze mu sie powodzi - ja
          > klepie biede, wiec usprawiedliwione bedzie, jesli
          > zmiote go z tego swiata i zagarne jego dobytek -
          > przeciez mi sie nalezy wiecej ! ).

---

Widzę, że domyślność nie jest Twą mocną stroną. Ostatnie frazy mego postu były
          tzw. „ironią”. Czyż „autorytety” z TV i GW nie wmawiają nam bez przerwy, że
          wszystko wolno?

Galba

• Gość: Zdziwion Re: Zdziwion niesłusznie IP: *.ericpol.pl 23.01.02, 12:15
            > ---
            >
            > Widzę, że domyślność nie jest Twą mocną stroną.
            Ostatnie frazy mego postu były
            > tzw. ,,ironią". Czyż ,,autorytety" z TV i GW nie
            wmawiają
            > nam bez przerwy, że
            > wszystko wolno?
            >
            > Galba
            >
            >
            >

Przyznam, ze ironia owa byla na tyle subtelna i
            zamaskowana, ze nawet niedostrzegalna ...winien jestem
            przeprosiny.
    • eliot Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? 23.01.02, 11:17
      Jezeli faktycznie byl uzywany pavulon - to lekarze i sanitariusze go uzywajacy
      powinni byc sadzenie za morderstwo (i to ze szczegolnym okrucienstwem), zas
      pozostali, ktorzy wiedzieli a nie regowali - za wspoludzial w morderstwie.
      Jezeli bedzie inna kwalifikacja to bedzie oznaczalo oficjalna zgode na mord.
      Juz dzis probuje sie sprawe nieco "uciszyc" tradycyjnie powolujac sie na "dobro
      sledztwa". A jest to zbordnia szczegolnie odrazajaca gdyz popelniona przez
      tych, ktorzy maja niesc pomoc i ratunek na tych, ktorzy sa zupelnie bezbronni i
      ktorzy pokladali najwyzsze zaufanie w tych, ktorzy okazali sie zbrodniarzami.
      Eliot
      • Gość: # Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.01.02, 11:22

Co Was takie swiete oburzenie na z lekka rozszerzona
        E U T A N A Z J E ogarnelo.

A na # -a co postuluje by zwolennikom eutanazji
        - wpisac to w ksiazeczki zdrowia - to huzia na jozia !
        • eliot Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? 23.01.02, 11:29
          Gość portalu: # napisał(a):

>
          > Co Was takie swiete oburzenie na z lekka rozszerzona
          > E U T A N A Z J E ogarnelo.
          >
          > A na # -a co postuluje by zwolennikom eutanazji
          > - wpisac to w ksiazeczki zdrowia - to huzia na jozia !

Eutanazja - o ile wiem jest dokonywana na prosbe osoby zainteresowanej.

Osoby mordowane w Lodzi (byc moze i w innych regionach kraju) takiej zgody nie
          wyrazaly, co wiecej oczekiwaly POMOCY, jak sie okazalo od mordercow z pavulonem w
          strzykawce.
          Podlaczanie tej odrazajacej zbrodni pod dyskusje o eutanazji jest zwyklym
          naduzyciem.
          O Eutanazji dyskutuje sie tu w przeznczonych do tego watkach.

Tu zas, czesto na oczach rodziny oczekujacej pomocy, dokonywano zwyklego
          morderstwa!

Eliot

• Gość: # Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.01.02, 11:39
            Nie czytalem nie wiem.
            Troche mnie dziwi, ze nie odrozniacie
            kamapanii w sferze swiadomosci spolecznej,
            na rzecz eutanazji - wbrew prawu - by zmienic to prawo
            z furtki w wielka brame ,

- od
            powinnosci prokuratur. Przeciez zlamano obowiazujace prawo.

A Wy - jak TVnieP w sprawie FOZZ -
            zastepujecie sad a Piwnik swym awansem umarza FOZZ.

I to Wy robicie naduzycie
            w sprawie nabardziej fundamentalnych zasad jakie wyznaje !!!!!!

Pogoncie prokurature i sady tak jak ja.
            • eliot Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? 23.01.02, 11:42

> Nie czytalem nie wiem.

No wlasnie...
              >

> A Wy -
              >
              > I to Wy robicie naduzycie

My???? To znaczy kto????

Acha! I czy jescze dodatkowo bijemy Murzynow???

Eliot
            • Gość: Hania Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: 195.217.253.* 23.01.02, 11:47

> Nie czytalem nie wiem.
              > Troche mnie dziwi, ze nie odrozniacie
              > kamapanii w sferze swiadomosci spolecznej,
              > na rzecz eutanazji - wbrew prawu - by zmienic to prawo
              > z furtki w wielka brame ,
              >
              > - od
              > powinnosci prokuratur. Przeciez zlamano obowiazujace prawo.
              >
              > A Wy - jak TVnieP w sprawie FOZZ -
              > zastepujecie sad a Piwnik swym awansem umarza FOZZ.
              >
              > I to Wy robicie naduzycie
              > w sprawie nabardziej fundamentalnych zasad jakie wyznaje !!!!!!
              >
              > Pogoncie prokurature i sady tak jak ja.

1. A jak je pogoniles?
              2. Jak nie czytales i nie wiesz, to dlaczego dyskutujesz, skoro sam przyznajesz,
              ze nie wiesz?
              3. To, co dzialo sie w Lodzi nie mialo nic wspolnego z eutanazja - bylo
              zabijaniem dla pieniedzy i handlowaniem ludzkimi zwlokami.
              • Gość: # Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.01.02, 12:25
                Gość portalu: Hania napisał(a):

> 1. A jak je pogoniles?
                > 2. Jak nie czytales i nie wiesz, to dlaczego dyskutujesz, skoro sam przyznajesz
                > ,
                > ze nie wiesz?
                > 3. To, co dzialo sie w Lodzi nie mialo nic wspolnego z eutanazja - bylo
                > zabijaniem dla pieniedzy i handlowaniem ludzkimi zwlokami.

Moja sympatyczna Pani Haniu !

Jak to dobrze, ze nie jest Pani pamietliwa do starego # -a !

Ad 1.
                Trzeba zapytac pania prok. prkuratury zamojskiej
                Pani Krystyny Lyp oraz pana prokuratora wojwodzkiej
                Pana Nowickiego, ktory grozil mi aresztem.
                Jak rowniez prokuratora nacz. woj i powiatowej w Lublinie.

Tez, jak jeden dyskutant, atakujacy osobe a nie sprawe z USA na tym
                Forum, podejrzewali mnie o wyksztalcenie prawnicze, choc pisalem
                tu o Friedmanie i jego krytyce euro.
                Spotkalem sie tu z nakazem niepisania, pisania krotko,
                pisania po polsku, ortograficznie pisanie slowami ktore rozumiem,
                ma temat itd. czytalem tez "s...dalaj"!.

to Ad 2. naganiam towarzystwo do spojnosci rozumowania
                - bo wrzeszcza tez Ci co agituja za balaganem moralny !
                Bo jak dzieci - z zapalkami - bawia sie morale
                a potem placza po pozarze.
                Jedni czytaja i nie rozumieja a inni nie czytaja ale
                rozumuja i wnioskuja .
                ________Pozwolisz mi na to ?
                Ad 3. Czy nie robili tego lekarze jak w eutanazji?
                czyzby przyczynowosc nie skutkowala w swiadomosci spolecznej ?

Bardzo goraco pozdrawiam ! I prosze o wyrozumialosc dla niepopularnych i
                osamotnionych pogladow. Tez bym chcial byc podziwiany za oportunizm !!
                • Gość: Hania Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: 195.217.253.* 23.01.02, 12:30

> Gość portalu: Hania napisał(a):
                  >
                  > > 1. A jak je pogoniles?
                  > > 2. Jak nie czytales i nie wiesz, to dlaczego dyskutujesz, skoro sam przyzn
                  > ajesz
                  > > ,
                  > > ze nie wiesz?
                  > > 3. To, co dzialo sie w Lodzi nie mialo nic wspolnego z eutanazja - bylo
                  > > zabijaniem dla pieniedzy i handlowaniem ludzkimi zwlokami.
                  >
                  > Moja sympatyczna Pani Haniu !
                  >
                  > Jak to dobrze, ze nie jest Pani pamietliwa do starego # -a !
                  >
                  > Ad 1.
                  > Trzeba zapytac pania prok. prkuratury zamojskiej
                  > Pani Krystyny Lyp oraz pana prokuratora wojwodzkiej
                  > Pana Nowickiego, ktory grozil mi aresztem.
                  > Jak rowniez prokuratora nacz. woj i powiatowej w Lublinie.
                  >
                  > Tez, jak jeden dyskutant, atakujacy osobe a nie sprawe z USA na tym
                  > Forum, podejrzewali mnie o wyksztalcenie prawnicze, choc pisalem
                  > tu o Friedmanie i jego krytyce euro.
                  > Spotkalem sie tu z nakazem niepisania, pisania krotko,
                  > pisania po polsku, ortograficznie pisanie slowami ktore rozumiem,
                  > ma temat itd. czytalem tez "s...dalaj"!.
                  >
                  > to Ad 2. naganiam towarzystwo do spojnosci rozumowania
                  > - bo wrzeszcza tez Ci co agituja za balaganem moralny !
                  > Bo jak dzieci - z zapalkami - bawia sie morale
                  > a potem placza po pozarze.
                  > Jedni czytaja i nie rozumieja a inni nie czytaja ale
                  > rozumuja i wnioskuja .
                  > ________Pozwolisz mi na to ?
                  > Ad 3. Czy nie robili tego lekarze jak w eutanazji?
                  > czyzby przyczynowosc nie skutkowala w swiadomosci spolecznej ?
                  >
                  > Bardzo goraco pozdrawiam ! I prosze o wyrozumialosc dla niepopularnych i
                  > osamotnionych pogladow. Tez bym chcial byc podziwiany za oportunizm !!
                  >

Za oportunizm nikogo nie podziwiam i nigdy nie podziwialam. Ale za rzeczowa
                  dyskusje, bez argumentow ad personam i obrazania dyskutanta, owszem.
                  Pozdrawiam rowniez.

• Gość: #-> Hani Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.01.02, 14:57
                    Widze, ze Ci jeszcze calkiem nie przeszlo !
                    Ja tu nawyklem do ciezkich bojow

- a Ty sie napatoczylas. Wybacz -prosze Cie.

Nie jestem taki 1
                    • Gość: Hania Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: 195.217.253.* 23.01.02, 15:16
                      Gość portalu: #-> Hani napisał(a):

> Widze, ze Ci jeszcze calkiem nie przeszlo !
                      > Ja tu nawyklem do ciezkich bojow
                      >
                      > - a Ty sie napatoczylas. Wybacz -prosze Cie.
                      >
                      > Nie jestem taki 1

Mam nadzieje smile
                      Nie ukrywam, ze czesto nie zgadzam sie z Toba, ale co innego sie nie zgadzac z
                      kims, a co innego wymyslac komus z tego powodu.
                      Kazdy czlowiek jest inny, bo kazdego Pan Bog stworzyl inaczej, choc na obraz i
                      podobienstwo swoje, ale to nie powod, zeby sie nawzajem obrazac.
                      Jeszcze raz pozdrawiam.
                      • Gość: # Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 24.01.02, 11:23
                        Jeszcze tylko slowko
                        ustalenia pryncypiow:

- zgadzam sie z pogladami, lub miec poglady -

to zupelnie co innego niz miec racje !

W Polsce absolutna wiekszosc ma poglady ale nie ma racji.
                        Lansowana teza: - wszyscy maja prawo do roznych pogladow -
                        to najwieksza bzdura, ktora tu probuje odslonic !

Fal;sz moralny lansowanych tez przez elity i usluzne media

- worek na glowe spoleczenstwa do obrabowania.
                        Mozesz sie nie zgadzac z doswiadczeniem i madroscia
                        - alew to tylko tyle !
                        • Gość: Hania Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: 195.217.253.* 24.01.02, 15:16

> Jeszcze tylko slowko
                          > ustalenia pryncypiow:
                          >
                          > - zgadzam sie z pogladami, lub miec poglady -
                          >
                          > to zupelnie co innego niz miec racje !
                          >
                          > W Polsce absolutna wiekszosc ma poglady ale nie ma racji.
                          > Lansowana teza: - wszyscy maja prawo do roznych pogladow -
                          > to najwieksza bzdura, ktora tu probuje odslonic !
                          >
                          > Fal;sz moralny lansowanych tez przez elity i usluzne media
                          >
                          > - worek na glowe spoleczenstwa do obrabowania.
                          > Mozesz sie nie zgadzac z doswiadczeniem i madroscia
                          > - alew to tylko tyle !

I tu sie nigdy z Toba nie zgodze. Zaden czlowiek nie ma monopolu na prawde.
                          Jestesmy tylko ludzmi i ze swojej natury bladzimy. Jezeli ktos twierdzi inaczej,
                          to bluzni i dopuszcza sie grzechu pychy.
                          • Gość: # Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 24.01.02, 15:35
                            Nawet jak ma racje.
                            Po to sie korzysta z doswiadcenia by uwiarygodnic
                            lub obalic teze.

Po to sie rozwija nauke, metody, dowodzi,
                            stosuje estymacje, statystyke, rachunek zdan,
                            bilansuje, wykorzystuje modelowanie matematyczne,
                            teorie gier i symulacje...

U nas w Polsce niestety sie glosuje prawde czy falsz
                            i .... ma sie poglady... wiekszosci albo elit.

Czy na to sie tez nie zgodzisz ??????????????
                            • Gość: Hania Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: 195.217.253.* 24.01.02, 15:47

> Nawet jak ma racje.
                              > Po to sie korzysta z doswiadcenia by uwiarygodnic
                              > lub obalic teze.
                              >
                              > Po to sie rozwija nauke, metody, dowodzi,
                              > stosuje estymacje, statystyke, rachunek zdan,
                              > bilansuje, wykorzystuje modelowanie matematyczne,
                              > teorie gier i symulacje...
                              >
                              > U nas w Polsce niestety sie glosuje prawde czy falsz
                              > i .... ma sie poglady... wiekszosci albo elit.
                              >
                              > Czy na to sie tez nie zgodzisz ??????????????

Ja mam swoje wlasne poglady. Zgodne ze swoim sumieniem i swoim postrzeganiem
                              swiata. Moge miec racje, moge jej nie miec. Po to poznaje poglady innych osob, po
                              to co dzien czegos sie ucze, zeby moc swoje poglady weryfikowac, lub ich bronic.
                              Ale nie odwazylabym sie narzucac komukolwiek swoich pogladow jako jedynie
                              slusznych. Juz pare razy w historii swiata byly takie przypadki, ze ktos komus
                              prezentowal jedynie sluszne poglady i nie pozwalal na dyskusje.
                              Dlatego z niejaka obawa podchodze do Twoich smialych stwierdzen, ze moge
                              najwyzej "nie zgadzac sie z doswiadczeniem i madroscia". Przede wszystkim nie
                              zgadzam sie z glupota i ograniczeniem. I nie przyznam Ci racji tak dlugo, jak
                              dlugo bedziesz sie staral mi ja narzucic. I nie przyznam jej nikomu stosujacemu
                              podobne metody dyskusyjne.
                              • Gość: MORALIST BIAŁA MAFIA ZOB DOKUMENTY WWW.SPPNN.ORG.PL IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.02, 02:46

To kiedy nastepna wizyta?
          • Gość: Galba Eutanazja dobrowolną BYWA IP: 213.17.161.* 23.01.02, 11:54
            eliot napisał(a):

> Eutanazja - o ile wiem jest dokonywana na prosbe osoby zainteresowanej.

Eutanazja niekoniecznie jest dobrowolna – vide: artykuł w ostatniej „Gazecie
            Polskiej” o sprawie pewnego holenderskiego lekarza. Wbrew oczywistym dowodom
            bronią go „autorytety” tamtejszego rynku medycznego twierdząc, że zgoda pacjenta
            nie jest bynajmniej konieczna! Przeciwnie starczy wola spragnionej spadku
            rodziny. Prokuratura nabrała wody w usta.

Niestety w internetowej wersji „Gazety Polskiej” nie ma tego artykułu więc
            polecam zakup
            bieżącego numeru w kiosku.

Galba

PS. Dlaczego pensjonariusze holenderskich domów spokojnej starości gremialnie
            przenieśli się na niemiecką stronę granicy po legalizacji „dobrej śmierci”?

• Gość: Balzer Wtedy juz nie jest eutanazja IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 12:28
              Jezeli lekarz posłał pacjenta na tamten swiat bez jego zgody to nie jest
              to juz eutanazja tylko zabojstwo. Chyba ze zrobił to nieumyslnie to mamy
              wtedy do czynienia z błedem w sztuce lekarskiej.
              • Gość: Galba Wtedy juz nie jest eutanazja - jak dla kogo ! IP: 213.17.161.* 23.01.02, 12:31
                Powiedz to holendrom (i mieszkańcom Oregonu), nie mnie.

Galba
            • eliot Re: Eutanazja dobrowolną BYWA 23.01.02, 14:22

> eliot napisał(a):
              >
              > > Eutanazja - o ile wiem jest dokonywana na prosbe osoby zainteresowanej.
              >
              > Eutanazja niekoniecznie jest dobrowolna – vide: artykuł w ostatniej ̶
              > 2;Gazecie
              > Polskiej” o sprawie pewnego holenderskiego lekarza. Wbrew oczywistym dowo
              > dom
              > bronią go „autorytety” tamtejszego rynku medycznego twierdząc, że z
              > goda pacjenta
              > nie jest bynajmniej konieczna! Przeciwnie starczy wola spragnionej spadku
              > rodziny. Prokuratura nabrała wody w usta.
              >

Galba! Ja nie jestem obronca eutanazji. To tak gwoli wyjasnienia. Sadze wszelako,
              ze jesli nie jest ona ZUPELNIE dobrowolna to jest zwyklym morderstwem i jako
              morderswo winna byc sadzona. Jesli prokurator (holenderski) odmawia postepowania
              w tejze sprawie to winien jest jesli nie wspoludzialu to przynajmniej probie
              ukrycia sprawcy morderstwa.
              I tyle!

Eliot
            • Gość: doku Re: Eutanazja dobrowolną BYWA IP: *.mofnet.gov.pl 23.01.02, 15:44

> Dlaczego pensjonariusze holenderskich domów spokojnej starości gremialnie
              > przenieśli się na niemiecką stronę granicy po legalizacji "dobrej śmierci
              >

Bo nastraszyli ich katoliccy agenci.
              • Gość: cenzor Re: Eutanazja dobrowolną BYWA IP: *.ericpol.pl 23.01.02, 15:57

> Gość portalu: Galba napisał(a):
                >
                > > Dlaczego pensjonariusze holenderskich domów spokojnej
                starości gremialnie
                > > przenieśli się na niemiecką stronę granicy po
                legalizacji "dobrej śmierci
                > >
                >
                > Bo nastraszyli ich katoliccy agenci.

Powyzej widnieje typowy przyklad manii przesladowczej
                wywolanej lekami wywodzacymi sie z wczesnego dziecinstwa.
                Jestem przekonany, ze wielu specjalistow chetnie
                zbadaloby ten przypadek..
                • Gość: doku Byle nie łódzcy przeciwnicy eutanazji IP: *.mofnet.gov.pl 23.01.02, 16:08
                  Gość portalu: cenzor napisał(a):

> Jestem przekonany, ze wielu specjalistow chetnie
                  > zbadaloby ten przypadek..

• Gość: Xia ŚWIĘTE SŁOWA!!! IP: 157.25.121.* 24.01.02, 12:01
            Że też się znalazły osoby, które żerują na takiej potwornej i jednoznacznej
            moralnie sprawie, i włączają do dyskusji temat eutanazji! Dla mnie niepojete!
            To może z tej biedy w naszym kochanym kraju wielu osobom pomieszało się pod
            sufitem. Ja też mam tylko nadzieję, że Policja i tej sprawie się sprawdzi i
            posadzi na wieloletnie więzienie te ludzkie hieny - w przypadku morderstw!!!!
            Co do pozostałych to nie myślę, żeby sie SZYBKO skończylo - w Polsce nie udało
            się jeszcze wprowadzić skutecznego prawa bodajże w żadnej dziedzinie. Będzie
            podobnie jak z aborcją - poczytajcie na onecie!!! Jak można złe prawo i bandę
            katolickich oszołomów wykorzystać do zbijania niezłej fortunki!
    • Gość: tete Ratownictwo medyczne IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 12:24
      Wielokrotnie na forum zabierałam głos w tej sprawie. Pogotowie NIE MOŻE być
      przychodnią na kółkach ! Dlaczego to lekarz pogotowia ma stwierdzać zgon
      pacjenta a nie np. lekarz rodzinny ???
      Ustawa o ratownictwie medycznym, która miała wejść w życie w tym roku -
      niestety - została odłożona "na później". Pacjentom opowiada się głupoty- że
      będzie im lepiej bo mogą dzwonić po pogotowie bez lęku, że ktoś każe im
      zapłacić za wezwanie karetki.
      Pogotowie - tak jak na zachodzie - powinno działać razem z innymi służbami
      (policją, strażą pożarną itd.)i zajmować się RATOWANIEM ŻYCIA a nie udzielaniem
      pomocy lekarskiej
      • Gość: # Re: Ratownictwo medyczne IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.01.02, 12:31

Bravo Tete !

Jak Ci nasi dyskutanci rozumuja ?

Tak osobno to a osobno tamto a jeszcze osobliwiej ono ?

Wolalbym jednak sprawdzone wzorce w Polsce.
        Gdybys miala w zyciu tyle do czynienia z medycyna i medykami
        - mialabys wlasciwsza ocene tzw. lekarzy rodzinnych.

Chyba ze sama nia jeste to sie na razie powstrzymam od wyrazania
        szczerej opinii . Po raz pierwszy na tym Forum.
        Docen !
        • bykk Re: Ratownictwo medyczne 23.01.02, 15:35
          Kochani,to tylko wierzchołek,wierzchołeczek!
          Na razie Łódź,ale to się dzieje w całej Polsce!
          Jak widać po postach,prawie wszyscy potępiają,ale zawsze ktosik się znajdzie
          trochę inaczej myślący!
          Koala tak durno napisał,że aż trudno to komentować!
          Co ma wspólnego reforma z tym barbarzyństwem?
          Haniu,to nie tak,bo wzywasz pogotowie (oczywiście,są durne przypadki wezwań
          szczególnie właśnie po dojściu do "wadzy" SLD,"mynyster"chciał zrobić fajnie
          dla ludzi,a potem się głupio tłumaczy)do nagłego przypadku np.ktoś
          nagle zasłabnie i leży,przyczyn nie znasz,czy wówczas dzwonisz do przychodni
          po lekarza rodzinnego,czy wzywasz pogotowie?
          Ten artykuł powinni przeczytać po 10 razy entuzjaści eutanazji,może im w łbach
          coś zaświta!
          pozdrawiam
          • Gość: Hania Re: Ratownictwo medyczne IP: 195.217.253.* 23.01.02, 15:42
            bykk napisał(a):

> Kochani,to tylko wierzchołek,wierzchołeczek!
            > Na razie Łódź,ale to się dzieje w całej Polsce!
            > Jak widać po postach,prawie wszyscy potępiają,ale zawsze ktosik się znajdzie
            > trochę inaczej myślący!
            > Koala tak durno napisał,że aż trudno to komentować!
            > Co ma wspólnego reforma z tym barbarzyństwem?
            > Haniu,to nie tak,bo wzywasz pogotowie (oczywiście,są durne przypadki wezwań
            > szczególnie właśnie po dojściu do "wadzy" SLD,"mynyster"chciał zrobić fajnie
            > dla ludzi,a potem się głupio tłumaczy)do nagłego przypadku np.ktoś
            > nagle zasłabnie i leży,przyczyn nie znasz,czy wówczas dzwonisz do przychodni
            > po lekarza rodzinnego,czy wzywasz pogotowie?
            > Ten artykuł powinni przeczytać po 10 razy entuzjaści eutanazji,może im w łbach
            > coś zaświta!
            > pozdrawiam

Bykku, ja nie pisalam o lekarzach rodzinnych i pogotowiu, tylko o tym, ze jestem
            zbulwersowana casusem lodzkim oraz ze jestem zdecydowanie przeciwna eutanazji.
          • koala8 Re: Ratownictwo medyczne 24.01.02, 09:25
            bykk napisał(a):

> Kochani,to tylko wierzchołek,wierzchołeczek!
            > Na razie Łódź,ale to się dzieje w całej Polsce!
            > Jak widać po postach,prawie wszyscy potępiają,ale
            zawsze ktosik się znajdzie
            > trochę inaczej myślący!
            > Koala tak durno napisał,że aż trudno to komentować!
            > Co ma wspólnego reforma z tym barbarzyństwem?

Jak to co ? Reforma miala uzdrowic sluzbe zdrowia TAK czy
            NIE ??? No to widzisz jak uzdrowila. Bardziej sie oplaca
            medykowi by pacjent umarl niz przezyl !!!
            Na swiecie sa ludzie i ludziska. Jesli jakis idiota
            stworzyl sytacje ze mozna sie dorobic na czyims
            nieszczesciu to napewno znajdzie sie ktos kto to
            wykorzysta.
            I nie denerwuj sie tak ja tez nie lubie SLD.
        • Gość: MarcinK Re: Ratownictwo medyczne IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 24.01.02, 13:00
          Witam

Od razu wyjasnie: nie jestem lekarzem, ani rodzinnym ani zadnym innym. I tu mam pytanie:
          co takiego specjalnego sie dzieje wsrod polskich lekarzy rodzinnych? Ja jestem ze
          swojego lekarza zadowolony. I podziwiam, ze tak podchodzi do swojej pracy i pacjentow
          jak podchodzi, gdy kasa chorych w Lodzi placi mu miesiecznie 7zl na pacjenta. Za to musi
          utrzymac poradnie, pielegniarki, siebie i oplacic wszelkie badania i konsultacje oraz
          zaplacic pogotowiu gdy zaslabnie pacjent na terenie poradni i trzeba go natychmiast
          odwiezc do szpitala. A taki przewoz erka kosztuje w Lodzi okolo 100zl. I moze jeszcze
          za te pieniadze lekarz, czy lekarka powinna samotnie latac do pacjentow 24h na dobe?
          Owszem wszystko jest do zrobienia ale dyzurowanie nocne wymaga sporych pieniedzy,
          chocby na dodatkowy etat lekarski (nie chcialbym byc leczony przez lekarza po 24h
          dyzuru), na oplacenie pielegniarza, czy oplate za przewoz pacjenta do szpitala.
          Jak na razie ten system jest bardzo chory.

Pozdrawiam, MarcinK
      • lady_hawk Re: Ratownictwo medyczne 24.01.02, 13:00
        Ratownictwo medyczne to cos zupelnie innego, droga Tete. Ustawa zostala odlozona,
        poniewaz nie ma pieniedzy na wprowadzenie zmian, ktorych wymaga. Byc moze sie
        myle, ale w ustawie o ratownictwie medycznym mowa jest tez o lekarzach
        ratownikach. Lekarz Ratownik to cos w rodzaju drugiego stopnia specjalizacji.
        Takich jest w Polsce kilkudziesieciu. W Poznaniu odbywa sie specjalne szkolenie -
        trwa dwa lata.
        Poza tym, ja w kazdym razie wolalabym, zeby do mnie na wezwanie (nie daj Panie,
        zeby,m potrzebowala) przyjechal lekarz. Lekarz, nie felczer. I to lekarz ze
        specjalnej sluzby, a nie lekarz domowy od biegunki, bolu ucha czy goraczki.
        Trzeba duzej wiedzy, zeby zadzialac wlasciwie na granicy zycia i smierci.
        POzdrawiam

Gość portalu: tete napisał(a):

> Wielokrotnie na forum zabierałam głos w tej sprawie. Pogotowie NIE MOŻE być
        > przychodnią na kółkach ! Dlaczego to lekarz pogotowia ma stwierdzać zgon
        > pacjenta a nie np. lekarz rodzinny ???
        > Ustawa o ratownictwie medycznym, która miała wejść w życie w tym roku -
        > niestety - została odłożona "na później". Pacjentom opowiada się głupoty- że
        > będzie im lepiej bo mogą dzwonić po pogotowie bez lęku, że ktoś każe im
        > zapłacić za wezwanie karetki.
        > Pogotowie - tak jak na zachodzie - powinno działać razem z innymi służbami
        > (policją, strażą pożarną itd.)i zajmować się RATOWANIEM ŻYCIA a nie udzielaniem
        >
        > pomocy lekarskiej
    • Gość: U Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: 216.41.47.* 23.01.02, 15:08

> III PR .

Kto to robi?To bardzo proste.Rebe Joskowicz,ambasador Israela Weiss i Marek Edelman.Z Israela przylatuja czarne
      helikoptery i odbieraja ludzkie organy.

Zarty,zartami jednak mamy chyba preludium do tego,czego nalezy sie spodziewac od zycia w New Brave
      Worl.Ludzkosc,jako stado,zrodlo organow dla masonskich panow swiata,roboty,brak ludzkich uczuc....Polecam
      jeszcze raz "Wehikul Czasu".
      >

Kasiu i Miriam-uwazajcie na siebie.....Mozecie stac sie przedmiotem polowania na wysoko rozwiniete mozgi.
      Ubierajcie sie cieplo,nie chorujcie.(Choroby sa bardzo niebezpieczne dla zdrowia.)
      • Gość: jaski Re: &# 321;ÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: 64.37.254.* 23.01.02, 18:37
        Trzeba jednak przyznac, ze z postepem. Pav. w kanal, nie to co dawniej jak to
        trzeba bylo kierowcy litra stawiac zeby przewiozl klijenta pare razy po torach
        tramwajowych
        • Gość: kunce Doku, Hania, Hiacynt - eutanazja to coś innego IP: *.chello.pl 23.01.02, 19:14
          tekst w GW nie ma nic wspólnego z eutanazją, jak ktoś już to wyżej zauważył.

Eutanazja to "dobra śmierć". Eutanazja to zadanie śmierci człowiekowi NA JEGO
          ŻĄDANIE lub pod wpływem współczucia dla niego (w Łodzi mordowano chorych z
          najniższych pobudek). Niektóre ustawodawstwa kwalifikują jako eutanazję te
          przypadki zabójstw (nie morderstw!), gdy oba te warunki istnieją równocześnie,
          tzn. eutanazja nie jest tam legalna, ale traktowana jako bardzo kontrowersyjny
          akt łaski dla cierpiacego bliskiego człowieka.

Doku: w PRL, podobnie jak w wielu innych krajach eutanazja (jeśli już
          dochodziło do procesu) była karana łagodniej od zabójstwa zwykłego.
          Nie ma mowy o eutanazji tam, gdzie chory - jeśli zachowuje pełną świadomość -
          nie prosi o pomoc w przyśpieszeniu swej śmierci.
          • Gość: krzys52 Jesli sadzisz, ze Hiacynt tego nie wiedzial... IP: *.proxy.aol.com 23.01.02, 22:37
            Gość portalu: kunce napisał(a):

> tekst w GW nie ma nic wspólnego z eutanazją, jak ktoś już to wyżej zauważył.
            >
            > Eutanazja to "dobra śmierć". Eutanazja to zadanie śmierci człowiekowi NA JEGO
            > ŻĄDANIE lub pod wpływem współczucia dla niego (w Łodzi mordowano chorych z
            > najniższych pobudek). Niektóre ustawodawstwa kwalifikują jako eutanazję te
            > przypadki zabójstw (nie morderstw!), gdy oba te warunki istnieją równocześnie,
            > tzn. eutanazja nie jest tam legalna, ale traktowana jako bardzo kontrowersyjny
            > akt łaski dla cierpiacego bliskiego człowieka.
            >
            > Doku: w PRL, podobnie jak w wielu innych krajach eutanazja (jeśli już
            > dochodziło do procesu) była karana łagodniej od zabójstwa zwykłego.
            > Nie ma mowy o eutanazji tam, gdzie chory - jeśli zachowuje pełną świadomość -
            > nie prosi o pomoc w przyśpieszeniu swej śmierci.
            ..
            .........
            ..
            ...to obawiam sie, ze jestes w grubym bledzie. On wiedzial z wczesniejszych
            dyskusji o eutanazji.
            ....Jako jej przeciwnik uzywa kazdej sposobnosci (nawet przy pomocy oczywistego
            klamstwa, bo swiadomy jest Hiacynt, iz nie mowi prawdy) by zohydzic sam pomysl
            eutanazji w oczach jej potencjalnych zwolennikow. On to zrobi znowu - bez wzgledu
            na Twoje wyjasnienie.
            Hiacynt to kretyn.
            ..
            Pzdr.
            K.P.

• Gość: alcool Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: 10.128.138.* 23.01.02, 19:25

> III PR .
      >

Chcesz uciec - tak najłatwiej- ciekawe dokąd, może do któregoś z krajów arabsich?
      a może do znanych z poszanowania praw człowieka Chin? Jeśli natomiast myślisz o
      europie zachodniej bądź USA, dowiedz się że tam tak jak i zresztą wszystko inne
      jest: 10 razy bardziej, więcej, lub naj.. pod tym względem (choć raz akurat
      dobrze) jesteśmy na szarym końcu... zapraszam do lektury mojego konkurencyjnego
      wątku.

• Gość: medyk z Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.krynica.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 20:06
      Gazeta wydała wyrok w zastępstwie. Gdzie polocja , prokuratura , sąd.
      Jestem lekarzem pracuje również w Pogotowiu Ratunkowym o takich praktykach
      słyszałem , ale się z nimi nie spotkałem. Sprawa dotyczy pewnie większych
      miast -konkurencja miedzy grabarzami. Ale stwierdzenie ,że lekarz za pare
      stówek potrafi ZABIĆ, nie jest niczym !!!! poparte.
      • Gość: U Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.gis.net 23.01.02, 21:43
        Gość portalu: medyk z napisał(a):

> Gazeta wydała wyrok w zastępstwie. Gdzie polocja , prokuratura , sąd.
        > Jestem lekarzem pracuje również w Pogotowiu Ratunkowym o takich praktykach
        > słyszałem , ale się z nimi nie spotkałem. Sprawa dotyczy pewnie większych
        > miast -konkurencja miedzy grabarzami. Ale stwierdzenie ,że lekarz za pare
        > stówek potrafi ZABIĆ, nie jest niczym !!!! poparte.

Medyk z,dziekuje.Czekalem na post,reakcje kogos z med.kregow.Ze wstydem przyznam sie,ze polknalem
        te narodne wiesci GW i zareagowalem,jak glupek.Jakkolwiek cos takiego moze sie zdarzyc i blizsze jest
        Twojemu wyjasnieniu,chucpa GW ma na celu oplucie jeszcze jednej strony zycia w Polsce.Ktos w swoim
        poscie doniosl,ze w Israelu dochtory kradna organy nieboszczykow i moze ta lodzka wiesc ma byc
        przeciwwaga do tamtej.Nie widze polskiego lekarza w roli hieny.

Pozdrowienia.

• Gość: marek Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 22:23
          Przepisuję z głównej strony i dalej myślę to samo.
          To co wasi redaktorzy opisują (nie o handlu) o MORDOWANIU pacjentów PR jest
          kompletną bzdurą i pomówieniem całej społeczności medycznej. Jeśli ktoś ma
          wiadomości o morderstwach i zbiera je od dłuższego czasu nie informując
          odpowiednich władz sam odpowiada za nie jak przestępca. Jest to po prostu
          typowy dla niektórych redaktorów artykuł na zamówienie (może firmy która
          przynosi mniejsze dochody?). Jeśli normalny człowiek usłyszałby o takich
          czynach nie pisałby tego w gazecie dla zwiększenia poczytności a natychmiast
          zgłosił gdzi trzeba. Przypomina mi to p. p. Lepera działania. Czyzby nauki
          samoobrony nie poszły w las? jestem ciekaw czy osoby piszące o tych
          morderstwach, po wykluczeniu tych spraw będą odpowiadały przed sądem?
          Jestem lekarzem od 23 lat a od 11 nie pracuję w PR z róznych względów ale nigdy
          przez głowę by mi nie przeszła nawet myśl, żeby nie ratować życia ludzkiego!
          Po prostu szkoda słów, paranoja GW narasta. Skąd wogóle te ceny skoro cały
          pogrzeb mieści się w 2-4 tysiącach z księdzem włącznie? A teraz można pisać, że
          lekarze przepisują za dużo leków i trują pacjentów (braki kas chorych?). ITD.
          ITP. Poczekaqmy na wyniki śledztwa, oby były szybkie a szanowni redaktorzy w
          tym czasie nie zniknęli za granicą.
          To było po prostu niesmaczne.
          M
          • Gość: radca Re: do MARKA z OSIELSKA IP: *.adsl.highway.telekom.at 23.01.02, 22:34
            Marku jestes prawie z BYDGOSZCZY a wiec zapoznaj sie w Forum Bydgosczy z
            tematem : "BYDGOSKA OSMIORNICA ? - CIERNISTA DROGA "

Moze tam sie dowiesz czegos wiecej.Znasz dobrze sprawe STRZYZAWY I TEGO
            PIJANEGO POGOTOWIA RATUNKOWEGO z FORDONU.

Tam rowniez na forum BYDGOSZCZY podalem temat o "MEDICAL SERVIS "
            Podalem o HANDLU ORHANAMI I NIEÖEGALNYM PRZERYWANIU CIAZY.

Mam nadziej,ze moze teraz wreszcie PROKURATURA w BYDGOSCZCZY zajmie sie ta
            sprawa ?

Dlaczego moj syn DAWID musial umierac spowodu PRZESTEPSTW popelnionych
            przez LEKARZY POGOTOWIA ?

To tam w OSIELSKU PIELEGNIARZ LESZEK S. z POGOTOWIA RATUNKOWEGO -FORDON
            ukryl REAULTA BUSA na bialych numerach -kradzionego ,wraz JACKEM P.

PIELEGNIARZ LESZEK S.mial PROCES w bydgoskim sadzie.

Ja tutaj drogi MARKU ukaze duzo wiecej materialow i dowodow-czytaj tylko uwaznie
            moze znajdziesz cos dla siebie.

radca

• Gość: Marek Re: do MARKA z OSIELSKA IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 22:51
              Witam!
              Masz dobre "wejścia" szpiegowskie które mnie nigdy nie bawiły a widzę, że
              niektórzy szybko IP adresy łapią. I tu niestety mus\zę cię zmartwić bo mi to
              nic nie robi. Jesli chcesz to proszę o kontakt na MarekO@www.bydgoszcz.pl.
              tak pijane pogotowie. A czy gdyby był trzeźwy jak świnia to by się dobrze
              skończyło? Oczywiście, nie bronię go bo wina jest pewna, po promilach się nie
              pracuje chociaż sam wolę pijanego, sprawnego chirurga od trzeźwego ale idioty.
              Jak jeździłem w starych czsach w pogotowiu też miałem prawo wyboru, zabrać do
              karetki umierającego człowieka,który prawdopodobnie nie przezyje transportu czy
              ciężko rannego który miał przeżyć? Ale wtedy były tylko fiaty i nysy.
              Nielegalne przerywanie ciąż.... wszędzie będzie jak prohibicja w Stanach. Jak
              nie mechanicznie to farmakologicznie. Każdy weterynarz Ci to powie...
              Sanitariusze... Człowieku, nie mieszaj do tych spraw personelu, który nie ma
              żadnych praw do leczenia. Według naszych ustaw to są tylko noszowi - czyli
              ludzie do noszenia pacjenta z kierowcą a nie do leczenia. A czy w
              ministerstwach nie kradną?? Rozumiem ból po starcie syna ale nie należy ziac
              nienawiścią do całej ?słuzby? zdrowia. Ja tez mógłbym coś napisać na ten temat
              z własnych, rodzinnych doswiadczeń ale tak to już jest......
              Z poważaniem
              Marek
              • Gość: radca Re: do MARKA z OSIELSKA IP: *.adsl.highway.telekom.at 23.01.02, 23:18
                Marku.Niestosowne jest i okreslenie "szpiegowskich" .Ip kazdy widzi i nie jest
                to zadna tajemnica,a bron BOZE szpiegowskie.Dalem tylko do zrozumienia,ze
                jestes akurat z tych okregow-gdzie wiesz co sie dzieje.Lecz usilnie atakujesz-
                tych ktorzy ukazuja PRZESTEPCOWw SLUZBIE ZDROWIA.

Ty wolisz pijanego,a sprawnego lekarza ? Ja natomiast wole i chce miac
                TRZEZWEGO LEKARZA.Tutaj nikt nie moze uwierzyc ze w POGOTOWIU RATUNKOWYM sa
                PIJANI LEKARZE.Czy Ty wiesz co to jest STACJA RATOWNICZA ?

Ty mne mowisz,ze nie mam mieszac do tego SANITARIUSZY ? Ja czlowieku specjalnie
                ukonczylem 2 KURSY UDZIELANIA PIERWSZEJ POMOCY W AUSTRII.Kazdy KURS w innym
                miescie,aby czegos dodatkowego sie dowiedziec.Odwiedzilem kilka STACJI
                RATOWNICZYCH.Ty mnie mowisz,ze SANITARIUSZ -to "NOSZOWY" ?
                W AUSTRII SANITARIUSZ UDZIELA PIERWSZEJ POMOCY I RATUJE ZYCIE LUDZKIE.

Do czego Ty pijesz ? ze zabiera sie jednego,a drugiego zostawia ?

Do STRZYZAWY przyjechala ERKA -diuy AMBULANS -MERCEDES ; 4 osoby.
                ANESTEZJOLOG kapitan DARIUSZ Z. pijany 2,2, promila
                PIELEGNIARZ LESZEK S. ALKOTEST"7410" wykazal o godz.6,45 0,86 promila
                SANITARIUSZ WOJCIECH SZ.
                KIEROWCA ANDRZEJ K.

i Ty mowisz,ze nie bylo komu udzielac POMOCY ? Jasne,ze nie bylo komu-kiedy
                dwie najwazniejsze osoby z erki byly kompletnie pijane.

Nastepny wezwany lekarz z POGOTOWUIA FORDONSKIEGO -JAROSLAW CZ.
                przybyl lecz poszedl sam do lezacego DAWIDA dajacego oznaki zycia:Byl okolo 5
                minut przy Nim.Wrocil WYPISAL W LESIE "KARTE ZGONU" i nakazal szybko wywiesc
                DAWIDA do PROSEKTORIUM.

Przybyla ekipa ZAKLADU POGRZEBOWEGO stwierdzila ,ze byl taki miekki _co im sie
                wydalo dziwne.

Czyzby znowu zastrzyk na zwiotczenie miesni i uduszenie ???

Dlaczego ten drugi lekarz JAROSLAW CZ. udal sie do POLICJII DROGOWEJ z dowodem
                kapitana ? Dlaczego falszowal dokumenty ?

Kogo chcial RATOWAC JAROSLAWCZ.-DAWIDA -czy pijanego kolege ?

radca
                • Gość: radca Re: do MARKA z OSIELSKA IP: *.adsl.highway.telekom.at 23.01.02, 23:23
                  Pulkownik X WOJSKOWEGO SZPITALA KLINICZNEGO w Bydgoszczy powiedzial na temat
                  swego pijanego podwladnego ANESTEZJOLOGA ;
                  "lampka koniaku rozjasnia umysl" -takie jest przyzwolenie na spozywanie
                  alkoholu przez lekarzy w STACJACH RATOWNICZYCH ?

Ten ANESTEZJOLOG -kapitan DARIUSZ.Z rozjasnil sobie umysl,az do 2,2 promila.

radca
                  • radca Re: do MARKA z OSIELSKA 23.01.02, 23:29
                    ZAKLAD MEDYCYNY SADOWEJ w Bydgoszczy.Szef profesor SLIWKA sam przyznal,gdy
                    udowodnilem ze do PROSEKTORIUM wchodza osoby poza godzinami pracy -
                    w PRYWATNYM CZASIE :

"nie ma zadnej kontroli ,kto wchodzi i kiedy wchodzi.Powodem sa trudnosci
                    finansowe "

Udowodnilem,ze DAWID KANIECKI mial pobierane ORGANY jeszcze na dlugo przed
                    SEKCJA ZWLOK.ORGANY pobrano BEZPRAWNIE .

radca
                • Gość: Marek Re: do MARKA z OSIELSKA IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 23:33
                  Przepraszam, nie zauważyłem, że z boku jest IP adres bo u mnie wyświetla się on
                  w kolorze mdłym.
                  I właśnie, teraz nie czas na dyskusję o polskim prawie - w Austrii może
                  sanitariusz to oficer medyczny, może w USA leczy według schematu pielęgniarka
                  ale w POLSCE jest jak jest. Nawet pilęgniarka, często po lepszym pszeszkoleniu
                  ratowniczym nie może nic zrobić bez zezwolenia lekarza!
                  Wiem, że ta dyskusja tutaj do niczego nie doprowadzi. Mnie nie było na miejscu,
                  nie mogę więc się wypowiadać. A z informacji prasowych nie będę nigdy po innych
                  doświadczeniach korzystał w sytuacjach krytycznych. Dziwne, że w lesie wypisano
                  kartę zgonu. Tu mogę powiedzieć, że coś takiego nigdy bym nie zrobił. Sprawa ta
                  zawsze powinna się skończyć w medycynie sądowej. Ale to, powtarzam, nie jest
                  dyskusja na temat nadany przez GW w Łodzi. Są ludzie i ludziska i myślę, że ten
                  który popełnił błąd mimo, że nie siedzi i tak odpokutuje całym swym życiem za
                  błąd który mógł popełnić. Ale czy w samochodzie, który się rozbił też byli
                  zupełnie trzeźwi ludzie? I właśnie o to chodzi co czyni alkochol z ludzi....
                  Marek
                  • radca Re: do MARKA z OSIELSKA 23.01.02, 23:44
                    Marku, tutaj akurat byli trzezwi ludzie.Lecz nawet gdyby nie-to ISTOTA
                    SPRAWY jest przyjazd KARETKI REANIMACYJNEJ oraz ZALOGI.

Tutaj WINE PONOSI PLACOWKA POGOTOWIA -poniewaz "pomoc" przybyla NIEKOMPETENTNA.

Dyrektorka WOJEWODZKIEJ STACJI POGOTOWIA RATUNKOWEGO w BYDGOSZCZY -
                    BARBARA SZUDARSKA oswiadczyla dla prasy 4 listopada ;
                    "bylam tam i rozmawialam z tym lekarzem-przeciz natychmiast bym wyczula ,gdyby
                    byl pijany.Jestem przekonana ze to pomowienie.Ten lekarz napewno zostal
                    zaszczuty"

Teraz ocen jak REAGUJE dyrektorka BARBARA SZUDARSKA ?
                    Ona tam byla i byl przy niej zataczajacy sie i belkoczacy lekarz.
                    NIe chciala go wydac POLICJANTOM z KOMPANI WYWIADOWCZEJ.Dopiero zandarmeria
                    przybyla i zabrala pijanego OFICERA.Gdy sie stawial pijany ANESTEZJOLOG -major
                    ZANDARMERII WOJSKOWEJ powiedzial :"SKUJE CIE W KAJDANY "

radca
                    • radca Re: do MARKA z OSIELSKA 23.01.02, 23:46
                      KIerownik STACJI POGOTOWIA RATUNKOWEGO -FORDON :
                      HANNA SLIWINSKA uczestniczy w ukryciu pijanstwa przez PIELEGNIARZA LECHA S.

radca
                      • radca Re: do MARKA z OSIELSKA 23.01.02, 23:50
                        Na tym dyzurze byl rowniez STARSZY FELCZER ROMAN JASTRZEBSKI -lat 68

Chyba powszechnie jest znany jego stosunek do ALKOHOLU oraz wystawianiu
                        zwolnien lekarskich ( za co ?)

Dlaczego u FELCZERA nie wpisano WYNIKOW BADAN NA ALKOHOL ?
                        Dlatego,ze zostal "wyjatkowo potraktowany prze policjanta-poniewaz corka
                        felczera jest kolezanka zony policjanta i sie dobrze znaja "

radca
                        • Gość: Marek Re: do MARKA z OSIELSKA IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 23:58
                          Szanowny RADCO
                          Dyskusja zeszła na temat zupełnie inny niż podstawowy. Jestem cały w podziwie,
                          że wszyscy byli pijani, w całej stacji, łącznie z p. dyrektor, która nie
                          poczuła zapachu alkoholu z ust swojego lekarza. Mogę tylko współczuć Panu, że
                          tak się stało i że cała ta sprawa dotąd dla Pana nie jest wyjaśniona. W Pana
                          sytuacji, też bym to samo robił, ale w dniu dzisiejszym dyskusja nie jest o nie
                          udzieleniu pomocy lecz o ZABIJANIU z premmedytacją!!! Dziękuję za dyskusję i
                          jeśli chce ją Pan dalej prowadzić proszę o wykorzystanie podanego adresu.
                          Odezwę się jutro
                          Z poważaniem
                          Marek K.
                          • radca Re: do MARKA z OSIELSKA 24.01.02, 00:02
                            Dziekuje Panie Marku za rzeczowa dyskusje.

zycze rowniez dobrej i spokojnej nocy

radca

ps. nie przemawia przezemnie chec zemsty,ale nie moge sie zgodzic na takie
                            PATOLOGIE i panujace przestepstwa.Wiem ile cierpien powoduja takie osoby.
          • Gość: hjk11 Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.dialin.sfu.ca 24.01.02, 06:06
            Waznym problemem w tej sprawie jest brak kontroli nad zuzyciem Pavulonu, jak
            wyrazili sie lekarze, zuzycie bylo ogromne i niewytlumaczalne.
            Jezeli ekshumacje bylyby w stanie cos wyjasnic, nalezaloby je przeprowadzic.
            A tak na marginesie, Pavulon uzywany jest, miedzy innymi, podczas
            przeprowadzania egzekucji przy pomocy smiertelnego zastrzyku.
            Mozna poszukac pod haslem - Lethal Injection
          • Gość: krzys52 Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.proxy.aol.com 24.01.02, 15:50
            .......Marku
            ....Przyjemnie jest spotkac czlowieka ktory potrafi czytac. Ze srodowych
            relacji GW (ja takze) dowiedzialem sie, ze lodzkim pogotowiu dochodzilo do
            niezbyt etycznych praktyk, ze „byc moze!! a kto wie!!”, ale zadnych konkretow
            na temat domniemanej aktywnosci natury kryminalnej. Same bardzo daleko
            posuniete spekulacje. Przy czym sledztwo w toku. To jest dosc duzy biznes i
            tego rodzaju praktyki sa tam na porzadku dziennym. Byc moze niezbyt zgodne z
            wewnetrznymi przepisami ale od tego do przestepstwa kryminalnego daleka jeszcze
            droga. Proceder hieny jest obrzydliwy ale niekoniecznie kryminalny. Ktorego nie
            wykluczam oczywiscie, ale tez nie zakladam – lekka raczka.
            ....Interesujaca znalazlem informacje o tym, ze trzy lata temu dotarly do Min.
            Zdrowia pogloski o „trupim biznesie”. Wydalo mi sie to dosc intrygujace, jako
            ze tygodnik NIE robil podobne reportaze wczesniej i kilkakrotnie. Do tego,
            jesli sie nie myle, takze w Lodzi. Oczywiscie olano NIE bo to nalezy do dobrego
            tonu. W miedzyczasie nie zrobiono nic a problem urosl.
            ....GW nie pierwszy juz raz podejmuje temat robiony wczesniej przez NIE.
            Ciekawe czy za lat 5 nie opublikuje GW kolejnego hitu o np. „walcowaniu trupow”
            jako nagminnej oraz wieloletniej praktyce na polskich cmentarzach (takie
            numery zostaly opisane przez NIE i sfotografowane w Siedlcach). A cala Polska
            zatresie sie znow ze swietego oburzenia, ze jak ze to – tyle lat i nawet prasa
            nie zainteresowala sie („walcowanie” jest kryminalne).
            ....Z tutejszego F., oprocz notorycznej nieumiejetnosci czytania oraz
            rozumienia tego co sie czyta, najbardziej irytujace sa te nachaly
            wciskajace „morderstwa” ze sfery domyslow jako przypadki eutanazji. Chyba
            domyslasz sie skad ci ludzie przychodza.
            ..
            Pozdrawiam
            K.P.

• Gość: macka Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 12:24
        Panie Doktorze!
        Najwyraźniej Pan nie uświadomił sobie, że w tym kraju nie ma lekarzy tylko:
        mordercy w białych fartuchach, handlarze zwłokami, niedouczeni felczerzy,
        łapówkarze itd,itp.
        Apoza tym przecież Grzegorza Przemyka zabili kierowca, sanitariusz i lekarka
        pogotowia.

• Gość: LIMAK Czyżby sposób na liczbę emerytów IP: 172.16.60.* 24.01.02, 07:06
      Może nieprzyjemnie ironizuję , ,, ale czyżby został ujawniony najnowszy
      sposób , rządów AWS na zmniejszenie liczby emerytów " ???!!!!
      LIMAK
      • Gość: siedem Re: Czyżby sposób na liczbę emerytów IP: *.tgory.pik-net.pl 24.01.02, 08:40
        Gość portalu: LIMAK napisał(a):

> Może nieprzyjemnie ironizuję , ,, ale czyżby został ujawniony najnowszy
        > sposób , rządów AWS na zmniejszenie liczby emerytów " ???!!!!
        > LIMAK

To jest też sposób na zmniejszenie liczby limaków. Choć, w sumie nie wiadomo jak
        pavulon działa na bezkręgowce.
        7,40
        • Gość: LIMAK Re: Czyżby sposób na liczbę emerytów IP: 172.16.60.* 24.01.02, 09:49
          Gość portalu: siedem napisał(a):

> Gość portalu: LIMAK napisał(a):
          >
          > > Może nieprzyjemnie ironizuję , ,, ale czyżby został ujawniony najnowszy
          > > sposób , rządów AWS na zmniejszenie liczby emerytów " ???!!!!
          > > LIMAK
          >
          > To jest też sposób na zmniejszenie liczby limaków. Choć, w sumie nie wiadomo ja
          > k
          > pavulon działa na bezkręgowce.
          > 7,40

Wiesz ośle , że ja bardzo lubię orginalne salami ...UWAŻAJ !
          Jak tam z Twoim pedalstwem ...Napisz coś o tym .
          LIMAK

• Gość: siedem Re: Czyżby sposób na liczbę emerytów IP: *.tgory.pik-net.pl 24.01.02, 09:55
            Gość portalu: LIMAK napisał(a):

> Gość portalu: siedem napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: LIMAK napisał(a):
            > >
            > > > Może nieprzyjemnie ironizuję , ,, ale czyżby został ujawniony najnows
            > zy
            > > > sposób , rządów AWS na zmniejszenie liczby emerytów " ???!!!!
            > > > LIMAK
            > >
            > > To jest też sposób na zmniejszenie liczby limaków. Choć, w sumie nie wiado
            > mo ja
            > > k
            > > pavulon działa na bezkręgowce.
            > > 7,40
            >
            > Wiesz ośle , że ja bardzo lubię orginalne salami ...UWAŻAJ !
            > Jak tam z Twoim pedalstwem ...Napisz coś o tym .
            > LIMAK
            >
            >

Nic ci o moim pedalstwie nie napiszę bo zaczniesz się masturbowac przed
            komputerem. I pan doktur odbierze limakowi te 2h tygodniowo [internetu].

Salami robi się obecnie ze skrawków mięsa oddzielanych od odpadków kostnych
            wysoką temperaturą. Odpadki poczodzą ze świnek [zazwyczaj]. Jeżeli łudziłeś się
            drogi ślimaku, ze pożywiasz się koszernie to wyprowadzam cię z błędu.
            7,00
            • bykk Re: do Hani i Koali+ Śiódemki 24.01.02, 10:31
              Haniu,witam i przepraszam,to z rozpędu.Oczywiście chodziło mi o post Tete,
              a nie o Twój.Z twoimi postami w tym temacie się zgadzam.
              Koala,mi chodziło tylko i wyłącznie,że reforma działa od 99'roku,a ten proceder
              od 10-ci lat!Jak widzisz nic z tym wspólnego nie ma reforma służby zdrowia!
              pozdrawiam Was
              Ps.Siódemka,jak widzisz na załąconym "obrazku" przez LIMAKA,ile ma do
              powiedzenia w temacie nasz ukochany LIMAK!
              pozdrawiam
              • Gość: LIMAK Re: do bykk-a...i nie tylko IP: 172.16.60.* 24.01.02, 12:15
                bykk napisał(a):

> Ps.Siódemka,jak widzisz na załąconym "obrazku" przez LIMAKA,ile ma do
                > powiedzenia w temacie nasz ukochany LIMAK!
                > pozdrawiam

Kochani
                Rzeczywiście , poziom mojej wypowiedzi sięgnął dna ...czyli moja wypowiedź
                osiągnęła poziom najmądrzejszych wypowiedzi bykk-a .
                Przepraszam . juz nigdy nie będę się nigdy zniżał do tego poziomu . Wstyd mi .
                LIMAK

• Gość: LIMAK Re: Czyżby sposób na liczbę emerytów IP: 172.16.60.* 24.01.02, 12:10
              Gość portalu: siedem napisał(a):

> Gość portalu: LIMAK napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: siedem napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: LIMAK napisał(a):
              > > >
              > > > > Może nieprzyjemnie ironizuję , ,, ale czyżby został ujawniony na
              > jnows
              > > zy
              > > > > sposób , rządów AWS na zmniejszenie liczby emerytów " ???!!!!
              > > > > LIMAK
              > > >
              > > > To jest też sposób na zmniejszenie liczby limaków. Choć, w sumie nie
              > wiado
              > > mo ja
              > > > k
              > > > pavulon działa na bezkręgowce.
              > > > 7,40
              > >
              > > Wiesz ośle , że ja bardzo lubię orginalne salami ...UWAŻAJ !
              > > Jak tam z Twoim pedalstwem ...Napisz coś o tym .
              > > LIMAK
              > >
              > >
              >
              > Nic ci o moim pedalstwie nie napiszę bo zaczniesz się masturbowac przed
              > komputerem. I pan doktur odbierze limakowi te 2h tygodniowo [internetu].
              >
              > Salami robi się obecnie ze skrawków mięsa oddzielanych od odpadków kostnych
              > wysoką temperaturą. Odpadki poczodzą ze świnek [zazwyczaj]. Jeżeli łudziłeś się
              >
              > drogi ślimaku, ze pożywiasz się koszernie to wyprowadzam cię z błędu.
              > 7,00

do nr.7

Czyżbyś numerze siedem nawet naq kiełbasy się nie nadawał ?! To może chociaz na
              mydło ???confused
              LIMAK
              ps.Gdyby tego Twojego ,, doktur " przeczytał Hiacynt , mi9ałbyś przechlApane .

• Gość: marta Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: 62.89.113.* 24.01.02, 10:48
      tak sobie myślę o naszej służbie zdrowia i dochodzę do wniosku, że te gromkie
      sprzeciwy lekarzy przeciw aborcji i eutanazji wynikają nie tyle z ich zasad
      moralnych, ile z niechęci utraty źródeł dodatkowych dochodów ..
      pozdrawiam,
      m.
      • topus Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? 24.01.02, 11:08
        uważam, że twoja ocena jest bardzo krzywdząca dla lekarzy i muszę ci
        powiedzieć że ja wcale nie jestem lekarką ani nawet nie obracam sie w ich
        towarzystwie. po prostu uważam że twoja opinia jest krzywdząca i
        nieprzemyślana. wynika z emocji ......
        topus
      • wild chodzi o większą liczbe trumien na które czekasz? 24.01.02, 11:36
        Gość portalu: marta napisał(a):

> tak sobie myślę o naszej służbie zdrowia i dochodzę do wniosku, że te gromkie
        > sprzeciwy lekarzy przeciw aborcji i eutanazji wynikają nie tyle z ich zasad
        > moralnych, ile z niechęci utraty źródeł dodatkowych dochodów ..
        > pozdrawiam,
        > m.

szukaj dalej może coś sobie uszczkniesz! dasz znać?smile
      • Gość: irek Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 12:03
        myślę że nie masz pojęcia o czym mówisz. należy odróżnić dwie rzeczy: 1.handel
        skórami"-to sprawa etyki. jestem pewny że udział lekarzy w tym procederze jest
        marginalny(po udowodnieniu powinni stanąć przed komisjami ktore odbioorą im
        prawo wykonywania zawodu) 2. zabijanie. tutaj skandalem jest przed
        udowodnieniem czegokolwiek mieszania lekarzy w to szambo. Po udowodnieniu
        sprawa o zabójstwo. Ale zakładam się że sprostowania będą za kilka miesięcy
        małym drukiem na którejś tam stronie. Myślę że Naczelna Rada Lekarska powinna
        podać do sądu autorów za sypanie podejrzeniami bez udowodnienia. Ten zawód to
        nie targowisko! Kiedyś pogotowie biło i okradało! Sprostowań prawie nie było!
        Życzę autorom małego zasłabnięcia (bez konsekwencji). Niech się boją!!!!
        • Gość: siedem Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.tgory.pik-net.pl 24.01.02, 12:26
          Mamy tutaj kolejnego humanistę.

Gość portalu: irek napisał(a):

> myślę że nie masz pojęcia o czym mówisz. należy odróżnić dwie rzeczy: 1.handel
          > skórami"-to sprawa etyki. jestem pewny że udział lekarzy w tym procederze jest
          > marginalny(po udowodnieniu powinni stanąć przed komisjami ktore odbioorą im
          > prawo wykonywania zawodu)

Sekta kapłańska odbierze im prawa do wykonywania....?
          Dalczego podejrzani nie siedzą za kratkami tylko zacierają teraz ślady?

2. zabijanie. tutaj skandalem jest przed
          > udowodnieniem czegokolwiek mieszania lekarzy w to szambo. Po udowodnieniu
          > sprawa o zabójstwo. Ale zakładam się że sprostowania będą za kilka miesięcy
          > małym drukiem na którejś tam stronie. Myślę że Naczelna Rada Lekarska powinna
          > podać do sądu autorów za sypanie podejrzeniami bez udowodnienia.

O tak! Motłoch nie ma prawa starcić wiary w Najjaśnieszych Lekarzy!

Ten zawód to
          > nie targowisko! Kiedyś pogotowie biło i okradało! Sprostowań prawie nie było!
          > Życzę autorom małego zasłabnięcia (bez konsekwencji). Niech się boją!!!!

Doktorze Mengele. jaki środek stosujemy?
          7,00

• creed Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? 24.01.02, 13:01
          Pogoń za szmalem to choroba zawodowa naszych lekarzy, z resztą nie dziwię im
          się - w końcu nie po to kombinowali i dawali w łapę na swych uczelniach, żeby
          teraz nie stać ich było na willę i kilka samochodów.
          • Gość: # Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 24.01.02, 13:24

Zuporem maniaka powtarzam, ze dalismy przyzwolenie
            zakladom pogrzebowym, kierowcom, sanitaruszom i lekarzom

na pierwszenstwo mamony i sukcesu
            przed morale.

To my poparlismy Mazowieckiego rozwiazanie Wydzialow Przestepstw
            Gospodarczych i pozwalanie na kazdy zawod kazdemu.
            Wolnosc gospodarowania dla fuszerow, nieukow itp.!

No to mamy ZAWOD !

Morale mozna kupic. Sklamac itd.
            Mazowiecki stalinista domagal sie smierci biskupow.
            Kwasniewski... a co ja bede sie narazal
            falsz moralny panuje i tyle... u wyborcow !
    • Gość: Greg To kompletny upadek narodu i panstwa IP: 212.187.240.* 24.01.02, 14:29
      Przerazajacy proceder w Lodzi to tylko jeden z przyczynkow swiadczacych o
      kompletnym rozkladzie narodu i panstwa. Do codziennego polskiego chamstwa,
      zlodziejstwa, bandydytyzmu, korupcji doszlo teraz mordowanie ludzi przez tych,
      ktorzy maja bronic zycia. To juz totalny upadek. Forsa ponad wszystko!! Ponad
      zycie, zdrowie, rodzine. Wszystko na sprzedaz!!!!! Upadek wszelkich wartosci.
    • Gość: partia Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 14:43
      Partia się nie dziwi. W SYSTEMIE SPRAWIEDLIWOŚCI SPOŁECZNEJ lekarz polujący na
      skóry "wpisuje się w logikę systemu" tak samo jak kelner bijący gości w
      zakładzie żywienia zbiorowego. Albo jak sklep z mięsem, który wygląda jak
      kwiaciarnia ( był taki dowcip opowiadany za Gierka, w którym facet w sklepie
      wypytuje o cenę paprotek i innych kwiatków obficie dekorujących wnętrze -
      ekspedientka w końcu wyjaśnia mu, że to nie kwiaciarnia, tylko sklep mięsny). W
      SSS instytucje, ludzie i maszyny zamieniają się w swoje dialektyczne
      przeciwieństwa. Jest to bezpośredni skutek działania dekretu znoszącego prawo
      popytu i podaży. Ponieważ prawo to jest tak samo fundamentalne i nieusuwalne
      jak inne prawa natury, np prawo zachowania energii, SSS jest możliwy tylko w
      tym zakresie, w jakim jest możliwe perpetum mobile. I w PM i w SSS wydaje się,
      że fundamentalne prawo zostało zawieszone i rzeczywistość kształtowana jest
      przez jakieś nowe prawo, stworzone przez konstruktora PM lub Komitet
      Rewolucyjny dekretujący powołanie SSS. Dzięki zręczności konstruktora PM na
      pierwszy rzut oka nie sposób dopatrzeć się ukrytego źródła energii. W SSS PPiP
      zostaje po prostu zakazane, a jego przejawy zepchnięte do podziemia oficjalnego
      i nieoficjalnego przy czym istnienie jednego i drugiego jest ukrywane przy
      pomocy terroru, cenzury i propagandy zaprzecającej dalszemu działaniu PPiP,
      opisującej za to szczęśliwość powszechną. Podobnie postępuje zresztą
      konstruktor PM, dbający o to, by gawiedż podziwiająca jego dzieło nie odnalazła
      sekretnego schowka w którym ukryta jest napędzająca PM bateryjka działająca w
      zgodzie z prawami "ortodoksyjnej nauki". Afera ze skórami to nic innego, jak
      odkrycie takiej bateryjki. Wbrew obietnicom twórców SSS okazuje się bowiem, że
      PPiP działa dalej, tak jak to przewiduje "ortodoksyjna ekonomia" w osobach
      wrogów ludu i zimnych doktrynerów wolnego rynku nieczułych na krzywdę
      robotniczo chłopską. Uchylmy rąbka. SSS istnieje dzięki przymusowi solidaryzmu.
      W naszym konkretnym wydaniu niedobrowolne, wymuszone składki trafiają do
      biurokratycznej obróbki Sprawiedliwego Społecznie Podziału i tak obrobione mają
      wracać do potrzebujących niezależnie od ich siły nabywczej. Cena w tym wypadku
      nie jest kształtowana przez PPiP, ale przez zasadę moralną nakazującapłacić
      więcej temu, który jest bogaty, aby biedny płacił za to samo mniej. Jako że
      dostęp do świadczeń jest formalnie nieograniczony i nie wiąże się już z żadnymi
      kosztami (opłata pobrana wcześniej pod przymusem z założenia nie ma różnicować
      dostępu), popyt na te darmowe usługi zgodnie z PPiP rośnie w nieskończoność i
      musi być ograniczany administracyjnie. Trzeba zrównoważyć Podaż i Popyt, PPiP
      wraca więc oknem. SSS zaczyna działać ograniczająco mnożąc przeszkody w
      dostępie, co w rezultacie prowadzi do jego wyspecjalizowania się jedenj jedynej
      działalności: w Spławianiu Natrętów. Natrętem jest każdy, kto ubiega się o
      jakieś świadczenie ( operację, mieszkanie, mięso, samochód, miejsce na
      uniwersytecie, przyjazd karetki pogotowia ratunkowego). Im więcej natrętów SSS
      spławi, tym więcej zarabia, albowiem usługa została już opłacona i jej
      świadczenie jest związane już tylko że stratą dla SSS. I znowu okazuje się, że
      PPiP działa, tyle że w zmienionych warunkach nie na korzyść tych co płacą,ale
      na ich zgubę, a bezsensownie wysokie korzyści odnoszą organizatorzy SSS.
      Okazałe siedziby PFRONów,ZUSów, CRUZów, Urzędów Mieszkalnictwa, tłumy
      zatrudnionych tam urzędników, boje o fotele w ich władzach, to wszystko jest
      zgodne z PPiP, działającym wszakże w warunkach SSS. To samo można powiedzieć o
      sklepach za żółtymi firankami, o lecznicach rządowych i peweksach, a także o
      prywatnym sektorze działającym jawnie. Ten sektor to jednak nic w porównaniu z
      olbrzymim czarnym rynkiem jaki SSS generuje. Sztandarowym jego przejawem byli
      cinkciarze. I lekarze. Cinkciarze zostali zmuszeni do szukania innych sposobuw
      zarabiania, co z fortunami uciułanymi przez nich w czasach PRLu przyszło im bez
      trudu. Lekarze ( nauczyciele, kamienicznicy) pozostali w SSS. Nie działają dla
      zysku, tylko zaspakajają potrzeby. Na poziomie postulatu. Faktycznie żyją ze
      spławiania natrętów lub obniżania ilości i jaklości świadczeń. Pozornie są z
      SSS niezadowoleni, krytykują go. Ale nie domagają się likwidacji SSS i
      przywrócenia PPiP. Krytyka sprowadza się do domagamia sie jeszcze większej
      ilości pieniędzy i obrony branżowych przywilejów. Izby Lekarskie, syndykaty
      pielęgniarek i nauczycieli, administracja "mieszkalnictwa", naukowcy, rolnicy i
      górnicy, marynarze i stolarze walczą jedynie o udział w budrzecie państwa. A
      faktyczne zmiany sprowadzają się jak za czasów CCCP i PRL do kolejnych NEPów,
      manewrów gospodarczych. wprowadzania bodźców materialnego zainteresowania,
      powoływania jednoosobowych spółek skarbu państwa, drugich filarów i reform
      służby zdrowia, a wszystko to w imię moralnych pryncypiów SSS i przeciwko PPiP
      które niesprawiedliwie różnicuje ludzi w ich dążeniu do szczęścia. Kiedy
      kolejne próby się nie udają i coraz to nowe antyrynkowe utopie wikłają się w
      niekończących się paradoksach, obrońcy ludu powołują coraz to nowe wcielenia
      Nadzwyczajnych Komitetów do Walki z Kontrrewolucją, Spekulacją i Sabotażem,
      IRChy, Samobrony i co tam jaszcze. Chętni do walki ze złem zawsze się znajdą. A
      PPiP działa wbrew wszystkiemu. Im SSS mocniej przykręca śróbę, tym więcej
      łapówek trzeba płacić, aby cokolwiek załatwić, tym więcej łapówek trzeba brać,
      by przeżyć. SSS w PRLu miał tą zaletę, że aspiracje były niskie, pokusy
      słabsze. Teraz w czasach socjalizmu z ludzką twarzą możliwości używania życia
      nieograniczone. Tylko kupować. Żadne pieniądze nie wystarczą na zakup
      wszystkiego tego co wabi i kusi z tysięcy wystaw i reklam. I są tacy co to
      mają. I są podziwiani i spozirają z pogardą na takich jak ja, gnojów i
      wycieruchów. A PPiP działa. Moja profesja jest ceniona, dobro które oferuję
      pożądane. Bo jestem genialnym chirurgiem i tylko ja i jeszcze paru kolegów
      potrafi uratować życie dziesiątkom chorych, którzy z radością za ten ratunek
      zapłacą. A ja jestem tylko przeciętnym lekarzem pogotowia. Mam jeszcze mniej
      możliwości brania w łapę od pacjentów niż anastezjolodzy. Ale grabarze płacą za
      zwłoki. SSS za ratowanie życia płaci mi marnie, grabarze za zwłoki suto. Ja
      jestem nauczycielem. Pełnię zaszczytną służbę społeczną - kształcę przyszłe
      pokolenia Polaków. Dostaję za to tyle forsy,że mam albo na mieszkanie, albo na
      jedzenie. Ale jest popyt na pytania egzaminacyjne. Mogę je sprzedać moim
      uczniom. Zamiast uczyć i wymagać na egzaminie bardziej opłaca sie postawić
      piątkę niukowi, który się w jakiś sposób opłaci. PPiP działa. Biedni dostają w
      d... , bogaci wygrywqają, a nawet stają się coraz bogatsi. Tylko nie ci którzy
      robią coś dla innych pożytecznego i zyskiem to sprzedają, ale dysponenci SSS i
      zatrudniani przezeń skorumpowani funkcjonariusze. Lekarz zabija, nauczyciel
      kradnie z uczniami, policjant wspiera złodziei. Praca przynosząca efekty to
      spekulacja. Dbanie o dodatni bilans przedsiębiorstwa to wyzysk, budowa
      pomyślności ekonomicznej społeczęństwa to wyprzedaż majątku narodowego,
      Wszystko na odwrót, ale w taki sposób, że dziadzio Orwell, choć znał mechanizm,
      tych zdumiewających przejawów jego działania nie był w stanie przewidzieć.
      Dlatego Towarzysze i Towarzyszki i Ty Młodzieży Pracująca pamiętajcie, że
      polowanie na skóry się nie skończy, jeżeli nie skończy się SSS, bo w SSS PPiP
      tak a nie inaczej działa i sposobu na to żadnego nie ma. Zainteresowani będą
      stosować BHP konspiracji ( do teraz się właściwie nie obcyndalali ) i
      udoskonalą metody działania. Podniosą ceny i zatrudnią płatnych morderców.
      Chyba że.... nie!!! Przecież socjalizmu będziemy bronić jak niepodległości. Tak
      powiedział Tow. Jaruzelski w swoim sławnym przemówieniu grudniowym i tak będzie
      żeby nie wiem co.
      • creed A może 24.01.02, 14:49
        Partia żywi i ubiera , nie obciążaj jej - UMIERAJ
        • Gość: # __ucielo cd. prosimy o n. SUPER Diagnoza ! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 24.01.02, 16:03
          Co znaczy dotrzec do
          jadra problemu!

Brawo !

• Gość: TT Pogotowie do GAZU !!! IP: 193.108.177.* 24.01.02, 16:48
        Po co te wszystkie akcje zbierające forsę na służbę zdrowia. Ile się funduje
        karetek....TO jest szokujące. Ten kto ma ratować życie, czeka na śmierć
        pacjęta! Człowiek tyle płaci co miesiąc na kasę chorych. A za "normalną opiekę
        medyczną" i tak trzeba płacić z własnej kieszeni! A kiedy biedny człowiek jest
        w potrzebie, i wzywa pogotowie przyjeżdżają zwyrodnione konowały, którzy mają
        głęboko gdzieś nasze zdrowie. Patrzą ile tylko dostaną w łapę. Teraz wiadomo
        dlaczego w Polsce jest więcej zgonów niż w innych krajach. I to nie jest
        problem tylko w Łodzi. Tak jest WSZĘDZIE i trwa to, o zgrozo od Wielu LAT!
        Karetki są nowoczesne ale jeżdżą w nich Anioły Śmierci i zamiast ratować
        wstrzykują ludziom truciznę! Proponuję aby Każdy na znak protestu na widok
        karetki pokazywał tym sk...synom czekającym na naszą śmierć podcięte gardło!
        Podstawową przyczyną eliminacji tego powinno być zlikwidowanie zasiłku
        pogrzebowego. Każdy z nas powinien mniej płacić co miesiąc do ZUS i ile by było
        z tego tytułu oszczędności! Należy więc bezwzględnie zlikwidować wypłacanie
        tych 4 tys. które i tak przechwytują cwaniaki i prowadzą takich patologii. Nie
        usprawiedliwia to jednak tych zwyrodniałych skóro-łapów z pogotowia, którzy
        powinni ratować życie a czekają na naszą śmierć lub ją niosą!
        • Gość: awi Re: Pogotowie do GAZU !!! IP: *.premex.pl 24.01.02, 18:57
          Ludzie zastanówcie się co wy mówicie,!!!! ruszcie głowami sami a nie za pomocą
          pismaków. Pokazywać zespołom pogotowia podcięte gardło?!!! Zastanów się
          człowieku nad sobą, nad stanem swojego umysłu. Odpowiedzialność zbiorowa, do
          gazu tysiące lekarzy którzy z wywieszonymi ozorami na codzień ratują ludzkie
          życie - mam w rodzinie zwykłego szeregowego lekarza wiem co mówię. Trochę
          pomyśl zanim coś napiszesz, to nie boli ...
          • Gość: TT Re: Pogotowie do GAZU !!! IP: 193.108.177.* 25.01.02, 12:33
            Powiedz to rodzinom tych, którym Anioł Śmierci lub dr.Mengelle zamiast ratować
            życie pomogli dostać się na tamten świat za 1,2 zł(do podziału).Ilu tych ludzi
            było???
            Zużycie pavalonu w pogotowiu było faktem, handel skórami też (od kilku lat!)
            Odpowiedzialność zbiorowa, jest oczywiście przesadzona, ale wywołana wstrząsem
            i emocjami jak daleko te kanalie sie posunęły!
        • Gość: K Re: Pogotowie do GAZU !!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 22:57
          Zacznijmy od tego, że pisze się "pacjent", a nie "pacjęt". Ale to szczegół.
          Bardziej martwi mnie Twoja nienawiść mój potencjalny pacjencie. Masz wielki
          problem. Twoja wypowiedź stawia Cię może nie w tym samym szeregu, co morderców
          z Łodzi, ale bardzo blisko nich. Ale to Twój wybór. Możesz pokazywać jakie
          chcesz gesty, możesz też nazywać mnie takim, czy też innym ...synem ( tylko
          dlaczego obrażasz moją matkę? ). Wolno Ci to robić, jest demokracja... Martwi
          mnie to trochę, ale nic tu nie poradzę.

Chcę Cię jednak zapewnić, że jeśli kiedyś będziesz potrzebował pomocy pogotowia
          ( czego Ci nie życzę ), a w karetce przyjadę ja, to mimo, że pokażesz mi parę
          gestów i obrzucisz mnie stertą wyzwisk, udzielę Ci pomocy i będę się starał
          ratować Twoje zdrowie na tyle, na ile będę potrafił. I zapewniam Cię, że 99%
          moich kolegów postąpi tak samo. Pozostały 1% może postąpi inaczej i to z nim
          należy walczyć, ale nie gestami i przekleństwami, lecz za pomocą policji i
          sądów. Pozdrawiam!
          • maretina Re: Pogotowie do GAZU !!! 03.02.02, 15:01
            Gość portalu: K napisał(a):

>
            >
            > Chcę Cię jednak zapewnić, że jeśli kiedyś będziesz potrzebował pomocy pogotowia
            >
            > ( czego Ci nie życzę ), a w karetce przyjadę ja, to mimo, że pokażesz mi parę
            > gestów i obrzucisz mnie stertą wyzwisk, udzielę Ci pomocy i będę się starał
            > ratować Twoje zdrowie na tyle, na ile będę potrafił. I zapewniam Cię, że 99%
            > moich kolegów postąpi tak samo. Pozostały 1% może postąpi inaczej i to z nim
            > należy walczyć, ale nie gestami i przekleństwami, lecz za pomocą policji i
            > sądów. Pozdrawiam!

jestem pod wrazeniem Twojej cierpliwosci K. to dziwne ratowac zycie kogos kto cie
            nie szanuje prawda? sprawiedliwosc jest chyba najbardziej relatywna kwestia jaka
            znam. nigdy wszystkim sie nie dogodzi.... przykre. w kazdym razie zycze Ci jak
            najmniej takich pacjentow, ktorzy chca zagazowac lekarzy.smile
            m
        • Gość: macka Re: Pogotowie do GAZU !!! IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 12:27
          Chłoptasiu!
          Kup słownik ortograficzny.
    • Gość: T@J Szanowni przedstawiciele Służby Zdrowia?!? IP: 193.108.177.* 24.01.02, 16:50
      O słabych (oficjalnych) zarobkach w służbie zdrowia wiadomo od dawna. Jeśli są
      słabe perspektywy w tym zawodzie to czemu tyle Was się pcha na te ciężkie
      medyczne studia? Jest tyle pięknych zawodów...Jeśli w służbie zdrowia jest tak
      źle to zawsze można się przekwalifikować. Są firmy farmaceutyczne, chemiczne
      biotechnologiczne itp... Jeśli przez kilka lat odeszło by wielu z Was zarobki
      (oficjalne) z pewnością by się poprawiły, takie jest prawo rynku. W Wielkiej
      Brytanii tylko 60% lekarzy jest rodowitymi Anglikami. Bardzo chętnie za 1/2
      ceny pracują tam wykwalifikowani lekarze z Bangladeszu czy z Pakistanu ( a jak
      się przy tym starają!!!). Czy u nas nie może być podobnie? Z pewnością
      poprawiła by się też jakość obsługi pacjenta. Wy doskonale wiecie, że człowiek
      w obliczu zagrożenia zdrowia (nie mówiąc o życiu) jest w stanie dać wiele. I
      tylko na tym bazujecie. Pewnie, że lepiej jest mieć nieopodatkowaną kasę z
      "dowodów wdzięczności" i wczasy fundowane przez firmy farmaceutyczne! Dopóki
      służba zdrowia nie zostanie sprywatyzowana, dopóty jej pracownicy będą myśleli
      o swojej kieszeni a nie o zdrowiu pacjenta. Widać co się dzieje w przychodniach
      i szpitalach. Leki przepisuje się tych firm farmaceutycznych, które "lepiej się
      starają". Nie ważne, że są dużo droższe i wielu na nie stać. TO jest
      uproszczenie - przepraszam za te słowa wszystkich uczciwych lekarzy wiem, że
      tacy jeszcze są........
      • Gość: # Re: Szanowni przedstawiciele Służby Zdrowia?!? IP: *.wroclaw.tpnet.pl 24.01.02, 17:07
        I mimo medialnego wrzasku
        - co znowu chca zatuszowac i zagluszyc -

takich lekarzy jest absolutna wiekszosc.
        Wdziecznosc ma krotka pamiec.
        A uleczonych chorych nikt nie zliczy od 62 lat
        po wojnie. Policzcie zlych lekarzy i dobrych politykow
        braknie swieczek dla tych ostatnich...
        • Gość: TT Re: Szanowni przedstawiciele Służby Zdrowia?!? IP: 193.108.177.* 25.01.02, 12:50
          Widomo jak jest w życiu. Wybitnych się wielbi np. dr.Religa itp...a złych się
          piętnuje. Normalnych sie nie zauważa. Trudno wychwalać każdego lekaża za
          wyleczenie choroby. To tak wychwalać nauczyciela, że uczy dzieci, czy murarza
          za układanie cegieł...
          To co zostało wykryte jest bez wątpienia godne potępienia!
      • Gość: K Re: Szanowni przedstawiciele Służby Zdrowia?!? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 23:30
        Szanowny Pacjencie!Nie przepraszaj, tylko po prostu nie pisz takich rzeczy. Być
        może to, co napisałeś, odnosi sie do jakiegoś odsetka lekarzy, ale wcale nie do
        tak dużego, jak myślisz. Większość z nas stara się być w porządku i pracować
        uczciwie, i nie jest nam miło, kiedy musimy nieustannie czytać i słuchać, jacy
        jesteśmy okropni. Też jesteśmy ludźmi, też mamy jakąś wrażliwość i nie należy
        nas wszystkich mieszać z błotem. Studia wybraliśmy sobie w znacznej części
        takie, a nie inne, ponieważ chcieliśmy leczyć ludzi. Nie myśleliśmy wówczas o
        pieniądzach, a firm farmaceutycznych jescze wtedy nie było. Po studiach
        orientowliśmy się już, że nie zarobimy raczej kokosów. Jednak w znacznej części
        nie odeszliśmy od zawodu, ponieważ go lubimy i jest dla nas ważny! I nie
        wypisujemy zagranicznych leków dlatego, że mamy z tego korzyści ( mówię tu o
        uczciwych lekarzach, których - przypominam - jest większość ), ale dlatego, iż
        one naprawdę często są lepsze od krajowych - słowo honoru! A co do sponsoringu
        prowadzonego przez firmy farmacetyczne - nie zaprzeczam, istnieje takie
        zjawisko ( zresztą złe ), ale jego skala nie jest znowu tak duża ( cały czas
        piszę o uczciwych lekarzach ). Uwierz mi - z lekarzami jest tak, jak z innymi -
        w większości są dobrymi ludźmi. Pozdrawiam Cię serdecznie!
    • Gość: Joanna Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 20:18
      • Gość: mm Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.client.attbi.com 24.01.02, 20:47
        Bedac studentka AM w Lodzi odbywalam praktyke w lodzkim pogotowiu,zdarzylo
        sie ,ze do pacjenta w ciezkim stanie,bez kontaktu,z drgawkami jechala karetka
        ze Srodmiescia do pacjenta z Widzewa (20 minut jazdy minimum)-decyzje o tym
        podejmowala dyspozytorka wysylajac karetke z dalszej stacji pogotowia.
        Nie powinno sie winic jedynie lekarzy! Wiekszosc lekow dozylnych czy
        domiesniowych podaje sanitariusz!!!Lekarz ordynuje lek ,ale sam nie sprawdza co
        sanitariusz podaje.Przede wszystkim to lekarz powininen podawac wszystkie
        leki.Uzywanie pavilonu w karetkach jest jednoznacznie z WINA zarzucanych
        pogotowiu czynow!!!
        Kolejny fakt,ktory przypomnialam sobie teraz: moja kolazanka z roku odbywala w
        tym samym czasie praktyke i po przyjezdzie z wezwania do zgonu sanitariusz
        stwierdzil;"to jestesmy (tu wymienil kwote pieniezna) do przodu".Oczywiscie w
        tym wypadku nikt nikogo nie usmiercil,pacjent nie zyl przed przyjazdem
        karetki,ale dowodzi to korupcji zalogi.
        Wniosek jest jeden:ludzka zachlannosc i chciwosc nie ma granic.
    • Gość: man TO JEST KANIBALIZM IP: *.*.*.* 24.01.02, 21:45
      A NIE EUTANAZJA
    • Gość: Joanna Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 21:49
      Prawda tj.horor Chwała dziennikarzom że nagłśnili tą sprawę. Wstyd dla organów
      ścigania, wstyd dla srodowiska lekarskiego , wstyd dla izb lekarskich że
      tolerowały to o czym wiedzieli o czym pocztą pantoflową mówiło się w Polsce
      od 10 lat. Ja dorzucę swój osobisty Horor który przeżyłam w 2000r. przy
      śmierci ojca. Do tej pory jestem głęboko przekonana ze w szpitalu uśmiercili mi
      ojca. Szpital znajduje się w Radziejowie Kujawskim. Dr Nita lub Nica zabiła
      ojca. Swiadczą o tym fakty jak i zachowanie personelu łącznie z dyrektorką
      szpitala jak i zachowanie dr. Nity . W skrócie wygładałó to tak: o 15.30 wraz
      z mamą opuściłam szpital .Ojcu nic nie zagrażało. Rozmawiałam z ordynatorem
      który rokował szybkie wypisanie. To samo potwierdzały pielęgniarki. O 17.15
      otrzymałam telefon i informacje ze ojciec zmarł o !7.00 i żebym dzisiaj nie
      przyjeżdzała. Zaraz pojechałam do szpitala ojca na sali nie było Pacjenci z
      sali szeptem poinformowali mnie że nie więdzą gdzie go wywieźli. Dr. Nita
      oswiadczyła ze nie wie gdzie jest ciało to nie jej sprawa. Wręcz krzyczała na
      mnie . Mowiąc że to jest sprawa zakładu pogrzebowego który działa na terenie
      szpitala Na pytanie co było powodem śmierći krzyczała że to ja powinnam
      wiedzieć i ja powinna ojcem opiekować się w szpitalu i mnie wyprosiła z
      pokoju. Personel z pokoju uciekł i blisko 30 min wraz z mamą i sąsiadami
      szukałam ciała ojca , w końcu jakiś pacjent na korytarzu szepnął mi ze ojciec
      leży w łazience dla pacjentów i odwiedzających. Ojciec tam leżał jeszce
      ciepły , na głowie miał foliowy worek mocno zawiązany pod szyją. Poszłam do
      dr.Nity lecz nie chciała rozmawiać ani udostępnić telefonu. Telefon
      udostępniono mi w pogotowiu w tajemnicy Zadzwoniłam do dyrektorki szpitala
      przedstawiając sprawę i mówiąc że to zgłoszę do prokuratora. Odpowiedziała ze
      to nic nie da a ojciec dopiero będzie pochowany za 3 m-ce.Zażadałąm wydania
      ciała . Odpowiedziała ze ciało nie należy do mnie ani do szpitala tylko do
      zakładu pogrzebowego i podała mi adres ze jak się zgłosi zakład pogrzebowy to
      ciało zostanie mu wydane.Własciciel zakładu ( miły człowiek) dał mi do
      zrozumienia że ojca uśmiercili . To samo mówili pracownicy pogotowia,którzy
      stwierdzali że do ciała ma tylko prawo zakład pogrzebowy . To jest stała
      praktyka lekarzy i dyrekcji.Na drugi dzień dyrektorka zrobiła zebranie
      personelu, Nie chciała okazać mi karty choroby ani powiedzieć na co ojciec
      zmarł. Z aktu zgonu dowiedziałam że na zapalenie płuc . W szpitalu przebyał
      nie całe 3 doby. Pacjenci z sali ojca powiedzieli mi że nic mi nie powiedzą.
      bo sie boją że ich personel szpitala otruje a są na nich skazani. Ordynator
      oddziału był śmiercią ojca zdziwiony. Dał do zrozumienia ze w tym szpitalu
      dziwne rzeczy się dzieją , a co było nie wie gdyż nie miał dyżuru. w jego
      wiedzy ojciec nie miał prawa umrzeć. To był horor od tej pory służba zdrowia
      kojarzy mi się z hienami tylko szpitalnymi a dr Nita jest czarnym aniołem
      szpitala a raczej domu śmierci. Poza tym mało ludzi wie że zwłoki w
      szpitalach przebywaja w łazienkach dostępnych dla ogółu, stąd pytania
      personelu kiedy rodzina przyjdzie aby przewieść je do odpowiedniego miejsca ,
      czy jak w szpitalu w Inowrocławiu w pomieszczeniu na kubły i nieczystości. Tak
      jest w całym kraju i prasa tym też powinna się zająć . O tym wiedzą dyrektorzy
      szpitali lekarze , cały personel i cisza, A gdzie jest godność śmierci. Wierzę
      że lekarze uśmiercają ludzi . Uczyniono to z moim ojcem. Miał lat 76 a więc
      skrócono mu życie aby zarobić. Jak zobaczyłam ojca z workiem na główie
      krzyknełam "Udusili go" Pierwsza myśl jest zawsze prawdziwa , a późniejsze
      zachowanie lekarzy i personelu oraz pacjentów to potwierdza . Hańba , a niby
      to katolicy i składali przysięgę Hipokratesa.Szpital w Radziejowie Kujawskim to
      DOM Smierci.
      • Gość: Klara Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 22:19
        Dlaczego jeszcze nie zatrzymano lekarzy podejrzanych o dobijanie chorych?! To
        nieważne, że juz nie pracuja w pogotowiu, ale przeciez Aniol Smierci i
        Skórołapka są na wolnosci i mogą w kazdej chwili uciec za granice. Może nawet
        juz to zrobili!
    • Gość: K Huzia na Doktora! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 22:09
      • jorgus Re: Huzia na Doktora! 24.01.02, 22:46
        Dlaczego wszyscy mówią tylko o lekarzach i pogotowiu, a nikt, o
        podżegaczach,to jest o przedsiębiorcach pogrzebowych? I o finansowym aspekcie
        zagadnienia, który doprowadził w efekcie do zbrodni? I jak uzdrowić trwale
        służbę zdrowia? Tutaj głosy potępienia nie wystarczą. Ciągle slychać tylko te
        banały o moralnosci, etyce itd. Czy ktoś, kto cokolwiek zna historię ludzkiej
        podłości może mieć jeszcze złudzenia na temat prawdziwej natury człowieka?
        • Gość: K Re: Huzia na Doktora! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 23:09
          Za wiele może wymagasz od ludzi. Oni teraz poddali się medialnej atmosferze
          sensacji i są trochę zaślepieni chęcią odwetu. Sięgnięcie do źródeł tej całej
          okropnej sytuacji nie jest chyba obecnie możliwe. I nie wiadomo, czy
          kiedykolwiek będzie... Ludzie szukają łatwych rozwiązań - ktoś z lekarzy okazał
          się świnią, a to oznacza, że inni też mają ryje zamiast twarzy. A wynika to
          pewnie z charakteru doktorów - wiadomo, wszyscy oni rodzą się od razu źli i
          podli. Taka jest psychologia tłumu poddanego dziennikarskiej obróbce. Liczy się
          odwet, a nie poszukiwanie przyczyn zaistniałego zła i eliminowanie go tam,
          gdzie ono rzeczywiście istnieje.
          • Gość: Ktos Re: Huzia na Doktora! IP: *.tnt6.chi15.da.uu.net 24.01.02, 23:56

> Za wiele może wymagasz od ludzi. Oni teraz poddali się medialnej atmosferze
            > sensacji i są trochę zaślepieni chęcią odwetu. Sięgnięcie do źródeł tej całej
            > okropnej sytuacji nie jest chyba obecnie możliwe. I nie wiadomo, czy
            > kiedykolwiek będzie... Ludzie szukają łatwych rozwiązań - ktoś z lekarzy okazał
            >
            > się świnią, a to oznacza, że inni też mają ryje zamiast twarzy. A wynika to
            > pewnie z charakteru doktorów - wiadomo, wszyscy oni rodzą się od razu źli i
            > podli. Taka jest psychologia tłumu poddanego dziennikarskiej obróbce. Liczy się
            >
            > odwet, a nie poszukiwanie przyczyn zaistniałego zła i eliminowanie go tam,
            > gdzie ono rzeczywiście istnieje.

Jest tylko jedno rozwiazanie wywalic wszystkich pracownikow pogotowia Lodz
            (mordercaLodz)na bruk i zaczac odnowa naborem nowej kadry,Zlikwidowac te slynne
            pogrzebowe firmy bardzo proste za Lapownictwo i jeszcze mozna ich rozliczyc za
            machloiki podatkowe.
            • Gość: K Re: Huzia na Doktora! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 00:23
              Gość portalu: Ktos napisał(a):

> Jest tylko jedno rozwiazanie wywalic wszystkich pracownikow pogotowia Lodz
              > (mordercaLodz)na bruk i zaczac odnowa naborem nowej kadry,Zlikwidowac te slynne
              >
              > pogrzebowe firmy bardzo proste za Lapownictwo i jeszcze mozna ich rozliczyc za
              > machloiki podatkowe.

Tak właśnie należy zrobić, a przestępców należy posłać do więzienia. Oprócz tego
              należy skontrolować wszystkie placówki slużby zdrowia i tam też przestępców
              wsadzić za kratki. Innym lekarzom - tym uczciwym -należy dać chyba spokój, co nie?

• Gość: logik Na zimno o łowcach skór IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 21:05
          Mamy szereg faktów: Autorzy reportażu (jak wykazała ukryta kamera) wyłudzili od
          przedsiębiorcy pogrzebowego pewną kwotę pieniędzy za informację o świezym
          zgonie. Podobnie postępowali liczni pracownicy łódzkiego pogotowia. Wszyscy
          powinni zostać ukarani za niezapłacenie podatku dochodowego. Samo informowanie
          o cudzym zgonie nie jest karalne. W łódzkim pogotowiu zużyto podejrzanie dużo
          pawulonu. Najprawdopodobniej ktoś kradł ten specyfik. Chyba nie był to Osama
          ben Laden ? Trzeba znależć złodzieja ! W Polsce umiera rocznie około 350
          tysięcy ludzi. Spośród nich 99 % miało w swoim życiu kontakt z lekarzem.
          Nie upoważnia to jednak do wniosku, że lekarze co roku mordują 346,5 tys. ludzi.
          Lekarze z pogotowia częściej niż inni mają do czynienia ze zgonami pacjentów.
          To jeszcze grubo za mało aby stwierdzać, że to właściciele zakładów
          pogrzebowych kradli pawulon, albo, że kogokolwiek pawulonem zabito. W
          prokuraturach też potrafią myśleć i dlatego nikomu nie postawiono zarzutu
          zabójstwa. Jednak, gdyby nie wyimaginowane zabójstwa - sprawa nie nadawałaby
          się na pierwsze strony gazet i jej pomysłodawcy nie zarobiliby na niej takiej
          kupy szmalu .
    • Gość: K Huzia na Doktora! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 22:37
      I wreszcie jest fajnie - media jednak postarały się o to, żeby wpoić
      społeczeństwu przekonanie, iż wszyscy lekarze mordują pacjentów. Dziękuję w
      imieniu lekarzy! Jest nam bardzo miło. Dlaczego nie można przeprowadzić
      normalnie śledztwa, winnych wsadzić do więzienia i wprowadzić taki system
      kontroli w placówkach służby zdrowia, aby nigdy więcej nie wydarzyło się to, co
      miało miejsce w Łodzi? Dlaczego media nie mogą się ograniczyć do ujawnienia i
      skomentowania tej sprawy? Czemu ma służyć straszenie społeczeństwa lekarzami?
      Czy naprawdę jest tak, że wszyscy lekarze biorą łapówki i polują na zwłoki? Czy
      nikt z szanownych dziennikarzy nie został nigdy wyleczony przez doktora, tak
      jak należy? Czy nikomu w Polsce żaden lekarz nigdy nie uratował życia? Ludzie -
      opamiętajcie się, bo chyba się trochę zagalopowaliście! Ja też byłem w szoku,
      kiedy dowiedziałem się o handlu skórami i o stosowaniu Pavulonu w pogotowiu.
      Takie sytuacje nie mogą się zdarzać i jeszcze raz powtarzam - winnych należy
      ukarać. Należy również przeprowadzić kontrolę we wszystkich zakładach opieki
      zdrowotnej. Zło trzeba wyplenić! Ale żeby je wyplenić, wcześniej należy
      dokładnie określić, gdzie ono się znajduje. Nie mierzmy wszystkiego jedną
      miarą! Tak nie wolno postępować.
      • marekkj Re: Huzia na Doktora! 24.01.02, 23:30
        LEPERIADA!. Poseł ze strachu się upił, doktory zabijają, policja kradnie,
        ministrowie do pierdla, redaktorzy do Afganistanu, a co z Instytutem Smitha??
        Ktos ostro rozwala to nasze durne państwo.
        • Gość: K Re: Huzia na Doktora! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 23:33
          marekkj napisał(a):

> LEPERIADA!. Poseł ze strachu się upił, doktory zabijają, policja kradnie,
          > ministrowie do pierdla, redaktorzy do Afganistanu, a co z Instytutem Smitha??
          > Ktos ostro rozwala to nasze durne państwo.

Ludzie ludziom zgotowali ten los

• marekkj Re: Huzia na Doktora! 24.01.02, 23:34
          PS
          pan minister zdrowia kazał jeździć do braku pierdnięcia ( za przeproszeniem)
          zespołom ratunkowym, I moze oto chodzi, żeby oszczędzić na wyjazdach????
          • radca Re: Huzia na Doktora! 24.01.02, 23:41
            marekkj napisał(a):

> PS
            > pan minister zdrowia kazał jeździć do braku pierdnięcia ( za przeproszeniem)
            > zespołom ratunkowym, I moze oto chodzi, żeby oszczędzić na wyjazdach????

Ty natomiast pojechalbys -ale kiedy ? Jesli potrzebujacy pomocy by umarl -wina
            obarczylbys rodzine.

To typowe u wielu pseudo-lekarzy.

radca
            • marekkj Re: Huzia na Doktora! 25.01.02, 00:02
              radca napisał(a):

> marekkj napisał(a):
              >
              > > PS
              > > pan minister zdrowia kazał jeździć do braku pierdnięcia ( za przeproszenie
              > m)
              > > zespołom ratunkowym, I moze oto chodzi, żeby oszczędzić na wyjazdach????
              >
              > Ty natomiast pojechalbys -ale kiedy ? Jesli potrzebujacy pomocy by umarl -wina
              > obarczylbys rodzine.
              >
              > To typowe u wielu pseudo-lekarzy.
              >
              > radca

KOLEGO! Kup i zapłac za 60 R-ek w mieście wielkości Łodzi a wtedy nie będziesz
              czekał z zawałem 2 godzin bo karetka pojechała j.wyżej! Mierz siły na... I tu
              jest ten problem. A potem napiszą, że specjalnie nie przyjechali
              • radca Re: Huzia na Doktora! 25.01.02, 00:16
                marekkj napisał(a):

> radca napisał(a):
                >
                > > marekkj napisał(a):
                > >
                > > > PS
                > > > pan minister zdrowia kazał jeździć do braku pierdnięcia ( za przepros
                > zenie
                > > m)
                > > > zespołom ratunkowym, I moze oto chodzi, żeby oszczędzić na wyjazdach?
                > ???
                > >
                > > Ty natomiast pojechalbys -ale kiedy ? Jesli potrzebujacy pomocy by umarl -
                > wina
                > > obarczylbys rodzine.
                > >
                > > To typowe u wielu pseudo-lekarzy.
                > >
                > > radca
                >
                > KOLEGO! Kup i zapłac za 60 R-ek w mieście wielkości Łodzi a wtedy nie będziesz
                > czekał z zawałem 2 godzin bo karetka pojechała j.wyżej! Mierz siły na... I tu
                > jest ten problem. A potem napiszą, że specjalnie nie przyjechali

Nie masz daleko -wiec zapraszam Cie do zapoznania sie z 4 tomami AKT dot.
                POGOTOWIA RATUNKOWEGO -wteyd zobaczysz-gdzie sa marnowane pieniadze-.

radca
    • Gość: Michał Czy afera ze "skórami" jest przypadkowa ??? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 23:34
      Sprawa handlu "skórami" jest znana, sam o niej kilka razy słyszałem ,czytałem
      kiedyś reportaż. Jest wk...wiające, ale jakoś NIKT nie robił z tego takiej
      afery.
      NAGLE,Z DNIA NA DZIEŃ robi się z tego monstrualną hucpę,zarzuca bez dowodów
      LEKARZOM MORDOWANIE CHORYCH. Można zrozumieć udział w tym bulwarowej prasy,
      czyli Gazety Wyborczej ( kasiora ). ale włącza się PAŃSTWOWA SLD-owska
      telewizja i radio. Robi się nagonkę na WSZYSTKICH LUDZI ZE SŁUŻBY ZDROWIA. 61%
      ( sondaż Onetu ) nie ma do niej zaufania.
      Telewizja państwowa właśnie zakończyła IGRZYSKA MAŁYSZOWE W ZAKOPANEM, gdzie
      średnio ważne zawody urosły do rangi bitwy o Polskę.
      Żeby ludziom się nie nudziło do olimpiady, urządza się nagonkę na lekarzy.
      Potem będzie Małysz, potem nagonka na nauczycieli, potem oberwią sądy, potem
      bedą mistrzostwa w piłce, potem nagonka na opozycję itd...
      DZIEL I RZĄDŹ GŁUPIM SPOŁECZEŃSTWEM ! Znali to już Rzymianie !
      A durny naród nie zapyta się, gdzie są obietnice dobrobytu z kampanii
      wyborczej !!!!
      A durny naród nie zapyta sie, dlaczego nie ma pieniędzy na szpitale i szkoły,
      mało tego sam napluje w twarz doktorom .
      A durny naród nie zapyta się, dlaczego podnosi się podatki .
      A durny naród nie zapyta się, dlaczego wymyśla coraz durniejsze przepisy.
      Oj durny ten neród, durny !
      • marekkj Re: Czy afera ze 24.01.02, 23:41
        Brawo! Ale GW to nie organ SLD tylko.....
        • marekkj Re: Czy afera ze 24.01.02, 23:44
          PS.
          W dzisiejszej gazecie(??? - nie brukowcu??) tylko przedruki z portalu słów za,
          a żadnego przeciw. Tak się robi politykę, brawo!
          • radca Re: Czy afera ze 24.01.02, 23:55
            marekkj napisał(a):

> PS.
            > W dzisiejszej gazecie(??? - nie brukowcu??) tylko przedruki z portalu słów za,
            > a żadnego przeciw. Tak się robi politykę, brawo!

Tutaj nie zaslaniaj sie zadna polityka-pilnuj by LEKARZE usuneli te chwasty ze
            swego otoczenia oraz PIJAKOW z Pogotowia.
            Zapomniales juz wczorajsza dyskusje ?Jesli zapomniales ? -to zapraszam na
            dzial :BYDGOSZCZ -moze tam Ci sie oczy otworza ?

Widac,ze jeszcze nie straciles nikogo bliskiego PRZEZ LEKARZY PRZESTEPCOW-
            Ty wiesz o tym,ze ja stracilem i wiem rowniez o wielu innych.
            Otrzymalem setki listow od osob POKRZYWDZONYCH -a Ty tutaj polityke "weszysz" ?

radca

• Gość: K Re: Czy afera ze IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 00:13
              Nienawiść też zabija - pamiętaj o tym. Dochodź prawdy, niszcz zło, potępiaj
              lekarzy morderców, ale wyzbądź się nienawiści człowieku! Są lekarze, którzy
              postępują nieetycznie, są tacy, którzy się mylą, ale są też tacy, którzy
              uratowali setki ludzkich istnień. Cokolwiek robisz, mówisz, czy piszesz -
              zawsze o tym pamiętaj. To nie jest próba pouczania Ciebie. To prośba z mojej
              strony. Pozdrawiam!
              • radca Re: Czy afera ze 25.01.02, 00:19

> Nienawiść też zabija - pamiętaj o tym. Dochodź prawdy, niszcz zło, potępiaj
                > lekarzy morderców, ale wyzbądź się nienawiści człowieku! Są lekarze, którzy
                > postępują nieetycznie, są tacy, którzy się mylą, ale są też tacy, którzy
                > uratowali setki ludzkich istnień. Cokolwiek robisz, mówisz, czy piszesz -
                > zawsze o tym pamiętaj. To nie jest próba pouczania Ciebie. To prośba z mojej
                > strony. Pozdrawiam!

Nikt nie dziala NIENAWISCIA .Zawsze i wszedzie powtarzam,ze jestem pelen PODZIWU
                I UZNANAI DLA LEKARZY UCZCIWYCH.

Lecz temat dotyczy PRZESTEPCZYCH CZYNOW PRACOWNIKOW SLUZBY ZDROWIA
                -i o tym nie zapominaj.

Chyba,ze czujesz sie w obowiazku bronic takich "pseudo lekarzy" ?

radca

• Gość: K Re: Czy afera ze IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 00:31
                  radca napisał(a):

> Nikt nie dziala NIENAWISCIA .Zawsze i wszedzie powtarzam,ze jestem pelen PODZIW
                  > U
                  > I UZNANAI DLA LEKARZY UCZCIWYCH.
                  >
                  > Lecz temat dotyczy PRZESTEPCZYCH CZYNOW PRACOWNIKOW SLUZBY ZDROWIA
                  > -i o tym nie zapominaj.
                  >
                  > Chyba,ze czujesz sie w obowiazku bronic takich "pseudo lekarzy" ?
                  >
                  > radca
                  >

Zwracam honor! Nie popieram lekarzy-morderców. Sam jestem lekarzem i jestem
                  przerażony historią z Łodzi. Nie chcę bronić przestępców. Boję się tylko
                  wrzucania wszystkich do jednego worka. Trochę mi się nie podoba sposób
                  przedstawiania problemu w mediach. Wolałbym, żeby nieuczciwymi lekarzami zajęli
                  się prokuratorzy i sędziowie, a nie dziennikarze ( nie mówię tu o wszystkich
                  dziennikarzach - autorzy artykułu w "Wyborczej" wykazali się profesjonalizmem ).
                  Nie chodzi przecież o wywołanie nagonki na służbę zdrowia, a o ukaranie winnych i
                  zapobieżenie podobnym sytuacjom w przyszłości.

K
              • maretina Re: Czy afera ze 03.02.02, 15:13

> Nienawiść też zabija - pamiętaj o tym. Dochodź prawdy, niszcz zło, potępiaj
                > lekarzy morderców, ale wyzbądź się nienawiści człowieku! Są lekarze, którzy
                > postępują nieetycznie, są tacy, którzy się mylą, ale są też tacy, którzy
                > uratowali setki ludzkich istnień. Cokolwiek robisz, mówisz, czy piszesz -
                > zawsze o tym pamiętaj. To nie jest próba pouczania Ciebie. To prośba z mojej
                > strony. Pozdrawiam!
                Kuba? tak?smile
                wiesz co? z kazda kolejna przeczytana Twoja wypowiedzia dochodze do wniosku, ze
                niebo przed Toba stoi otworemsmilepodziwiam szczerze to co czytam. co zrobic zeby
                takich lekarzy jak Ty bylo wiecej?
                gratuluje zasad i bycia Czlowiekiem prawdziwym, czujacym i myslacym.... mal tego.
                udaje Ci sie godzic myslenie z czuciem. gratuluje i pozdrawiam

• Gość: K Re: Czy afera ze IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 23:45
        Nie wiem, być może przesadziłeś... Być może, za bardzo wierzysz w spiskową
        teorię dziejów... Ale tak do końca racji odmówić Ci niestety nie mogę...
      • Gość: Bohen od durnego narodu do Marcina IP: *.chello.pl 26.01.02, 20:37
        > Sprawa handlu "skórami" jest znana, sam o niej kilka razy słyszałem ,czytałem
        > kiedyś reportaż. Jest wk...wiające, ale jakoś NIKT nie robił z tego takiej
        > afery.

Chyba najwyższy czas zacząć mówić głośno. Co, wolałbyć udawać, że wszystko ok?

> NAGLE,Z DNIA NA DZIEŃ robi się z tego monstrualną hucpę,zarzuca bez dowodów

A może właśnie dowody się znalazły? A może właśnie przez parę lat te dowody
        gromadzono, aby nie być gołosłownym?

> LEKARZOM MORDOWANIE CHORYCH. Można zrozumieć udział w tym bulwarowej prasy,
        > czyli Gazety Wyborczej ( kasiora ).

To zarzut. Czy masz dowody?

> ale włącza się PAŃSTWOWA SLD-owska

Mozesz byc przeciwnikiem SLD, ale to narod ich wybral i musisz sie dostosowac

> telewizja i radio. Robi się nagonkę na WSZYSTKICH LUDZI ZE SŁUŻBY ZDROWIA. 61%
        > ( sondaż Onetu ) nie ma do niej zaufania.

Myslisz, ze nieskazitelna sluzba zdrowia nagle utracila szacunek i zaufanie
        ludnosci? To ci zycze bys nigdy do szpitala nie trafil...

> Żeby ludziom się nie nudziło do olimpiady, urządza się nagonkę na lekarzy.
        > Potem będzie Małysz, potem nagonka na nauczycieli, potem oberwią sądy, potem
        > bedą mistrzostwa w piłce, potem nagonka na opozycję itd...

O wielki astrologu, a przepowiedz co czeka nas w przyszlosci? Czy Amerykanie znow
        zrzuca stonke na nasze uprawy?

> DZIEL I RZĄDŹ GŁUPIM SPOŁECZEŃSTWEM ! Znali to już Rzymianie !
        > A durny naród nie zapyta się, gdzie są obietnice dobrobytu z kampanii
        > wyborczej !!!!

No oczywiście! Wszystko jasne! Wykryles kolejny spisek rzadu! SLD i telewizja
        knuja z gazeta aby omamic narod! Peany na czesc Michala! Uratowal narod Polski!

A masz dowody na te oskarzenia?

W imieniu durnego narodu
        Bohen
        • Gość: Bohen Znaczy sie do michala IP: *.chello.pl 26.01.02, 23:01
          • Gość: Michał Do bohena ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 11:28

Jest pan strasznie agresywny wobec lekarzy ( sam się pan przyznał ), wierzy pan
            bezkrytycznie we wszystko, co mówi telewizja, nie chce pan uwierzyć w to,że
            telewizja spełnia rolę propagandową, do tega ma pan bujną wyobraźnię i ubzdurał
            pan sobie MORDY NA SZEROKĄ SKALĘ !

Może i jestem wobec pana nieelegancki, ale czasem trudno odnosić się
            sympatycznie do tak zaślepionych ludzi.
            • Gość: Bohen Re: Do Michała IP: *.chello.pl 27.01.02, 21:19
              > Jest pan strasznie agresywny wobec lekarzy ( sam się pan przyznał ),

Teraz to zmyślasz

wierzy pan
              >
              > bezkrytycznie we wszystko, co mówi telewizja,

Dziękuję, doktorze Freud. Cóż za niezwykle trafna analiza poparta setkami badań

> nie chce pan uwierzyć w to,że
              > telewizja spełnia rolę propagandową,

Mój drogi, to jest chyba na tyle oczywiste, że nie trzeba o tym mówić, ale w
              każdym kraju kwitnie propaganda, tyle że trzeba umieć odróżniać prawdę od
              telewizyjnej fikcji. Ty poszedłeś na łatwiznę i wszystko co rząd, telewizja i
              gazety to nieprawda...

> do tega ma pan bujną wyobraźnię

Bujna wyobraźnia? Może. Ale to nie ja tropię spiski rządu i telewizji.

> i ubzdurał
              > pan sobie MORDY NA SZEROKĄ SKALĘ !

Pan sobie bzdura spiski rządowe i prasowe...
              I kto tu jest bardziej szurnięty, hmm?

> Może i jestem wobec pana nieelegancki, ale czasem trudno odnosić się
              > sympatycznie do tak zaślepionych ludzi.

No, teraz to żeś przegiął. Jeśli ja jestem ślepcem to jak nazwiesz swoje
              postępowanie? Proroku! Jeśli cały naród tak jak mówisz jest durny i daje sobą
              manipulować - to może chciałbyć zostać władcą Polski? To nic trudnego! Z
              przeciwnikami poziomu Leppera i oddaną sobie prasą bez trudu utrzymasz się na
              stanowisku...

Przeprowadzone zostanie - mam nadzieję - śledztwo. I jeśli to śledztwo wykarze
              jakiekolwiek potwierdzenie słów "Gazety", telewizji i innych mediów - a na to się
              już teraz zanosi - to co zrobisz wtedy? Powiesz że pacjenci sami sie mordowali,
              żeby zrzucić winę na pogotowie i żeby dziennikarze mieli o czym pisać?

Trochę powagi!
    • Gość: ktos Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.tnt6.chi15.da.uu.net 24.01.02, 23:50
      To i w Polsce dzialaja Talibowie. A co nato POLICJA ,PROKURATOR jak zwykle nic
      bo reka reke myje i zaslania oczy tez.
      • Gość: jacha Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 01:39
        Skończyły się mrozy, śnieg nikogo nie zasypuje; powódź (niestety dla
        dziennikarzy)nie nadeszła, Małysz ma przerwę, trzeba o czymś pisać - no to może
        o uśmiercaniu chorych. Tylko szkoda, że w artykule ciągle pisze się
        o "pogłoskach, ktoś mówił, słyszałem , mówi się, podobno..., ja tego nie
        robiłem ale oni..". Obrzucić kogoś błotem jest bardzo łatwo, zawsze coś tam
        przylgnie ; ale już zamieszczanie sprostowań nie wychodzi tak dobrze Panom
        Redaktorom. A czy Pan redaktor, który zbierał materiały przez długie miesiące,
        pomyślał, że w tym czasie (gdyby wcześniej poinformował np.policję)mógł
        zapobiec jakiejś niepotrzebnej śmierci? A co z przedsiębiorcami pogrzebowymi,
        czy tylko pracownicy pogotowia są winni? Co należy pomyśleć o człowieku z
        zakładu pogrzebowego, który opowiadał o tym, że lekarza przywiózł jeszcze
        żywego człowieka i czekał na jego śmierć, co wtedy zrobił "pogrzebacz"? Też
        czekał!!! Wg.mnie jest to jako żywo współudział
        • Gość: yoyo Re: ŁÓDZKIE POGOTOWIE ZABIJA !? IP: 213.25.31.* 25.01.02, 12:00
          Gość portalu: jacha napisał(a):
          Tylko szkoda, że w artykule ciągle pisze się
          > o "pogłoskach, ktoś mówił, słyszałem , mówi się, podobno..., ja tego nie
          > robiłem ale oni..". Obrzucić kogoś błotem jest bardzo łatwo, zawsze coś tam
          > przylgnie ; ale już zamieszczanie sprostowań nie wychodzi tak dobrze Panom
          > Redaktorom.

Nie slyszalas przypadkiem wypowiedzi CBŚ i policji, ktora w tej sprawie prowadzi
          śledztwo potwierdzajaće doniesienia gazety? Nie slyszalas wypowiedzi pracownikow
          pogotowia i zakladow pogrzebowych, a takze rodzin zmarlych, ( z Łodzi i inych
          miast) potwierdzajacych te fakty? Dzisiaj (piatek) sa juz zeznania lekarzy
          potwierdzajace, ze pacjentom wstrzykiwano substancje po ktorych ich stan sie
          pogarszal, wiadomo, ze leki w Łodzi były (po 15-tej) wydawane poza wszelka
          kontrola, a zuzycie Pavulonu 3-krotnie wieksze niz np. w Warszawie.
          >A czy Pan redaktor, który zbierał materiały przez długie miesiące,
          > pomyślał, że w tym czasie (gdyby wcześniej poinformował np.policję)mógł
          > zapobiec jakiejś niepotrzebnej śmierci? A co z przedsiębiorcami pogrzebowymi,
          > czy tylko pracownicy pogotowia są winni? Co należy pomyśleć o człowieku z
          > zakładu pogrzebowego, który opowiadał o tym, że lekarza przywiózł jeszcze
          > żywego człowieka i czekał na jego śmierć, co wtedy zrobił "pogrzebacz"? Też
          > czekał!!! Wg.mnie jest to jako żywo współudział\

Oczywiscie, ze jest to wspołudział, tylko ze w niczym nie wybiela pracownikow
          sluzby zdrowia.
          Co do zarzutow ze dziennikarze pisza za pieniadze: sedziowie nie sadza za darmo,
          policja za darmo nie lapie zlodziei i moerdercow. Zarabianie na wykonym zawodzie
          nie jest niczym nagannym, o ile wykonuje sie go w sposob rzetelny i uczciwy.
          Autory artykulu tak wlasnie zarabiaja.
          Jak sobie wyobrazasz pojscie na policje przed zaebraniem wystarczajacyh dowodów?
          Przeciez "wiedziało się' o tych praktykach od dawna (co przyznal sam lekarz z
          Łodzi w jednym z postow powyzej), a nawet sie o tym pisalo - sama pamietam takie
          artuykuly sprzed lat. I co? I gówno !!
          A przed opublikowaniem czegokolwiek - zwlascza tak powaznych oskarzen - trzeba
          miec mocne podstawy. Jestem pewna ze autorzy artykulu zostanąpzowani do sądy
          przez te 'biedne owieczki w bialych kitlach' .

Znamienna jest wypowiedz rzecznika Selmana (czy podobne nazwisko) pt. "niczego
          nam nie udowodnicie".

• Gość: Magda Trupi SMROD glodnych robakow z Gazety Wyborczej IP: *.008.popsite.net 25.01.02, 07:07
      Rafal A. Ziemkiewicz dnia 19 stycznia 2000 opublikowal artykol pt. "Michnik
      kolem sie toczy" w ktorym pisze tak:

"Prosze zwrocic uwage, ze juz od lat redaktor naczelny 'Wyborczej'
      konsekwentnie ODMAWIA jakiejkolwiek konfrontacji swojego wydawnictwa z
      argumentami kogos, kto ich nie podziela.
      Redaktor Michnik wystepuje w telewizji czy publicznych dyskusjach, tylko pod
      WARUNKIEM, ze albo bedzie w ogole SAM, albo z 'dyskutantami' ktorych on
      WYZNACZY, potakujacymi mu we WSZYSTKIM."

Koniec cytatu.
      Czy Ziemkiewicz nie ma racji ?

Otoz, Wyborcza zaplanowala NASTEPNA “SENSACJE” (tak ja sama nazywa), ktora ma
      powiekszyc "poczytnosc" TEGO BRUKOWCA i ZDYSKREDYTOWAC sluzbe zdrowia w Polsce.

Trupa ozywiaja ROBALE, ktore go tocza od srodka. Trup sie nawet rusza, jak jest
      w nim bardzo duzo robali. Takim trupem jest Gazeta Wyborcza. Rusza sie, zyje
      swim zyciem . . . fuuuuj

Ktos od dluzszego czasu probuje zbic polityczny inters na OBRZUCANIU blotem
      srodowisk sluzby zdrowia w Polsce. Sluzby zdrowia ktora ZAWSZE byla i jest
      traktowana po “macoszemu” niewinie "kopa" przy wszystkich RUCHAWKACH
      politycznych w PRL i teraz.
      O co w tym wszystkim chodzi?

Paru kierowcow karetk pogotowia w Lodzi pilo piwo po godzinach pracy z
      grabazami w pobliskim barze, a jedna pielegniarka sluzby pogotowia ratunkowego
      ma ROMANS z wlasciecielem domu pogrzebowego. Pielegniarka i "pogrzebnik" wiec
      romansowali tez przez telefon jak Bil Cllinton z Monika L.

Robimy sensacje?
      Robimy:

Piszemy artykol w Gazecie Wyborczej ze pielegniarka wstrzykiwala fenol do zyly
      pacjenta i zamiast przywozic kogos na reanimacje do szpitala, jechala juz z
      trupem prosto do domu pogrzebowego, gdzie placi jej lapowke ubieracz trupow za
      dostarczanie pracy, a druga lapowke dostaje kierowca od grabarza z ktorym
      wczesniej wypil piwo w barze kolo szpitala.

Michnikarze Gazety Wyborczej wiedza jak przyciagnac publike do TANIEJ sensacji.
      Naklad szmatlawca mozna powiekszyc i podniesc oplaty za reklamy w szmatlawcu.

Czytalam rozprawe socjologiczna jak wlasciciele gazet juz sie nie ciesza z
      pieniedzy bo i tak je maja, lecz sa nawet gotowi ofiarowac pieniadze, aby
      zostac WLASCICIELAMI DUSZ swich naiwnych czytelnikow.
      Wlasciel gazety najczesciej UDAJE, ze jest poswiecony sprawie spolecznej, a tak
      NAPRAWDE wszystko robi, bo nim keruja motywy polityczne lub RZADZA panowania
      nad swoja POPULARNOSCIA.
      Michnik w kwietniu 2001 roku odebral doktorat honorowy na Uniwersytecie of
      Michigan. Wiecie za co?
      Za zalozenie NSZZ Solidarnosc w Polsce. Czy to PRAWDA ze on zalozyla NSZZ
      Solidarnosc w Polsce?
      Jaki byl dumny i zadowolony na tej uroczystosci, ale odmowil spotkania ze
      studentami jak byl w Michigan.
      "Michnik kolem sie toczy" jak pisze Ziemkiewicz.
      O wlascicielu Gazety Wyborczej juz wiecej nie pisze, bo za to WIELE RAZY wylal
      mnie z listy dyskusyjnej tzn. wymierzyl SWOJ najwyzszy wymiar kary: ZABLOKOWAL
      dostep do Forum . . .
      Niezly biznes, prawda?

W USA jest tysiace spraw sadowych rocznie o pozostawienie narzedzi
      hirurgicznych w ciele pacjenta po zakonczonej operacji, pomylenie pacjenta,
      ktoremu wycieto zdrowy oragan.

Mowie Wam, istna komedia w szpitalach jest wszedzie na CALYM swiecie!!!

Jest tysiace spraw sadowych rocznie w USA ze operowano kogos ZUPELNIE nie
      potrzebnie itd. itd. itp.

Michnik powinien NAPASC na cala sluzbe zdrowia w USA. Czemu tego Michnik nie
      publikuje?

Cuda i Konowali sa WSZEDZIE na swiecie !!!

Tysiace adwokacinow w USA z tego procederu BARDZO dobrze zyje.

I tak sie swiatek kreci . . . . Nic na to nie poradzimy czy to w USA czy w
      Polsce.
      Nie ma sensu rwac piekne szaty.

Nikt juz o tym nie pisze, bo trzeba by bylo tylko o takich partaczach czytac od
      rana do nocy. Nikt sie tym nie podnieca i nikt o tym nie pisze i czyta bo juz
      stalo sie NUDNE, pomimo ze jest to przykry temat.

W zeszlym roku na drogach USA zginelo w wypadkach drogowych 49 tysiecy ludzi w
      tym 158 motocyklistow w zdezeniu czolowym z jeleniem, ktory wyskoczyl nagle z
      lasu na szybka droge!!!!
      Czy ktos zdaje sobie sprawe w Polsce z takich cyfr? Coz tam tylko 4 tysiace co
      zginelo w gruzach WTC w Nowym Jorku !!!
      To straszne ! To straszne ! Trzeba chyba zabronic jezdzenia samochodami,
      zamknac autostrady w USA.
      Lepiej nie budowac autostrad w Polace - niedlugo napisze Michnik??
      • Gość: dah Re: Trupi SMROD glodnych robakow z Gazety Wyborczej IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 10:55
        Gość portalu: Magda napisał(a):

>
        > W USA jest tysiace spraw sadowych rocznie o pozostawienie narzedzi
        > hirurgicznych w ciele pacjenta po zakonczonej operacji, pomylenie pacjenta,
        > ktoremu wycieto zdrowy oragan.
        >
        > Mowie Wam, istna komedia w szpitalach jest wszedzie na CALYM swiecie!!!
        >
        > Jest tysiace spraw sadowych rocznie w USA ze operowano kogos ZUPELNIE nie
        > potrzebnie itd. itd. itp.

I właśnie w tym jest problem, że u nas fałszywie pojmowana solidarność zawodowa
        lekarzy nie pozwala na wyjaśnianie niejasnych sytuacji.
        To jest też przyczyną tak gwałtownej reakcji wielu ludzi gdy taka sprawa została
        ujawniona.
        I trudno się im dziwić...

Pozdrawiam
        dah

• Gość: Kondor Re: Trupi SMROD glodnych robakow z Gazety Wyborczej IP: *.tpi.pl 25.01.02, 12:59
        Rozumiem panno z USA...Takie interesy się przerwały. A wszystko szło tak
        dobrze...Nikt się nie czepiał, robota czysta, spokojna, od czasu do czasu
        trzeba było posłać do piachu jakiegos dziadka czy babcię,no ale i tak by długo
        nie pożyli...
        Ale uderz w stół - nożyce się odezwą. Wasza reakcja upewnia mnie o tym, ze ten
        morderczy proceder miał swoich protektorów. Wysoko w hierarchii (pewnie
        politycznej) i być moze daleko? Moralnosć, rozumiem nic nie znaczy, kiedy liczy
        się interes . W razie czego zawsze można zmontować nagonkę polityczną, na tego
        kto cała sprawę ujawni. Ale tych, którzy na tym iteresie się pasą nazwijmy po
        imieniu: HIENY
      • Gość: Andy Re: Trupi SMROD glodnych robakow z Gazety Wyborczej IP: 212.244.59.* 25.01.02, 14:47
        Temat istniał od przynajmniej 10 lat i nagle BUM. I zgadzam się z
        przedpiszczynią, że jest duże prawdopodobieństwo,że wyborcza umieściła to
        bo sprzedaż jej spadła. Słuszna jest również według mnie konkluzja,że ta
        sprawa ma przykryć brak programu dla ZOZ-ów i innych publicznych organów
        zajmujących się zdrowiem. CZAS SE W KOŃCU UŚWIADOMIĆ, ŻE NIE MA, NIE MA
        już SŁUŻBY ZDROWIA teraz za wszystko trzeba PŁACIĆ a powinno to robić państwo
        skoro wkłada ŁAPY do naszych kieszenie. Nie wierze w spiskową teorię dziejów,
        ale sądzę, że niedługo PRASA z/lub RZĄDEM urządzą kolejne LARUM, np coś o
        dzieciach, będzie równie chwytliwe jak SKÓRY. Cel jest jeden rynek usług
        medycznych, czyli według szacunków jakieś 10 mld $ rocznie. O taką kasę warto
        walczyć i pewnie według niektórych ofiary są NIEUNIKNIONE.

• Gość: Michał Reforma finansów publicznych IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 21:43
          Atak bedzie zmienny ! Raz lekarze, raz nauczyciele, raz policjanci, raz wojsko.
          Chodzi,żeby w dupę dostała budzetówka,która beszczelnie mówie,że wojsko,
          policja, szkoły, szpitale są potrzebne społeczeństwu.
          Wkrótce społeczeństwo same będzie pisać listy do premiera z żądaniem likwidacji
          powyższych instytucji !
          I tak dokona się reforma finansów publicznych !
          • Gość: Bohen Na szczescie znalazl sie bohaterski Michal! IP: *.chello.pl 25.01.02, 23:42
            Wlasna piersia, niczym Rejtan, uchroni nas przed straszliwym spiskiem rzadu!
            Peany na Jego czesc! Niech zyje bohater narodu!
        • Gość: Ety Re: Trupi SMROD glodnych robakow z Gazety Wyborczej IP: *.eds.com 26.01.02, 13:17
          Warto powalczyć o człowieka. To jest warte pieniędzy, nawet "bardzo dużych".
          A co do pracowników pogotowia to nieoczekiwanie stałem się zwolennikiem kary
          śmierci.
      • Gość: Bohen Re: Trupi SMROD Magdy IP: *.chello.pl 25.01.02, 21:58
        Dziecko, chyba nic nie zrozumiałaś z tego artykułu... W chwili obecnej nie
        obchodzi mnie kim jest Michnik, co robił a czego nie, równie dobrze mógłby o
        tym mówić nawet redaktor dajmy na to "Skandali".
        Tu chodzi o to, że przez 10 lat mordowano ludzi! Zdajesz sobie sprawę? A
        może "Gazeta" powinna siedzieć cicho i udawać, że jest OK? To sugerujesz?
        Twoje argumenty są abstrakcyjne. Wiadomo, że w wypadkach w Polsce giną setki
        osób - ale w wypadkach. A tu mamy do czynienia z CELOWYM MORDOWANIEM NA SZEROKĄ
        SKALĘ. Bóg raczy wiedzieć ilu ludzi zginęło przez 10 lat!
        Zwłaszcza, że ten artykuł NIE PIĘTNUJE całej służby zdrowia. Jakby nie patrzeć
        pokaż mi, w którym miejscu Michnik napada na wszystkich lekarzy? No, śmiało!
        Zastanów się trochę. Wyobraź sobie, że Twoja matka zasłabła, a po 5 godzinach
        przyjeżdża pogotowie - sanitariusz wita Cię ze strzykawką w ręku... Co Ty na to?
        Widzisz, w takiej chwili publiczny atak na redaktora naczelnego jest trochę
        nielogiczny... A może solidaryzujesz się z dr. Mengele z Łodzi?
        • Gość: Michał Panie Bohen - pan jesteś świrem ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 22:38
          Jak łatwo panem manipulować !
          Gdybym był złośliwy mógłbym powiedzieć,że takie łatwowierne jednostki świetnie
          nadawały się do pracy w ......... i innych zbrodniczych organizacjach !
          Wróg został namierzony - LEKARZE, teraz nadszedł czas rozprawy z wrogami ludu
          za pomocą społeczenstwa !
          Słychać śmiech historii ( który to raz masy rozprawiją się z wrogiem podanym
          przez władzę na tacy ).
          Dla ułatwienia podam,że NSDAP miało ciekawsze pomysły i zarzucało wrogom mordy
          rytualne dzieci !!!
          • Gość: Bohen a kim ty jesteś? IP: *.chello.pl 25.01.02, 23:30
            Po pierwsze świr to nie to samo co osoba łatwa do manipulowania. No, ale tobie
            pewnie wsysztko jedno.
            Zresztą masz rację. Wrogami są oczywiście dziennikarze, Michnik to manipulant,
            a cała intryga gazety wyborczej i rządu zmierza do usunięcia niewygodnych
            jednostek, tych, ktore jednoczesnie zasiadaja w miedzynarodowej organizacji
            spiskowej. Jak latwo zauwazyc, jednostki te zupelnie przypadkiem naleza do
            srodowiska lekarskiego, wobec czego spiskowiec Michnik napisal ten
            kompromitujacy artykul.
            A Talibowie wyladowali w Klewkach i prowadzili tam badania nad waglikiem...

A tak powaznie - gratuluje dobrego samopoczucia - grunt to przyjac jako
            aksjomat spiskowa nature dziennikow Polskich. Tylko czemu w konflikcie sluzba
            zdrowia-dziennikarze wole wierzyc dziennikarzom?
            • Gość: Michał Re: a kim ty jesteś? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.02, 14:18
              Gość portalu: Bohen napisał(a):

> Po pierwsze świr to nie to samo co osoba łatwa do manipulowania. No, ale tobie
              > pewnie wsysztko jedno.
              NORMALNY ŚWIR TO OKREŚLENIE IRONICZNE, ALE TY TEGO NIA ZAUWAŻYŁEŚ !

> Zresztą masz rację. Wrogami są oczywiście dziennikarze, Michnik to manipulant,
              > a cała intryga gazety wyborczej i rządu zmierza do usunięcia niewygodnych
              > jednostek, tych, ktore jednoczesnie zasiadaja w miedzynarodowej organizacji
              > spiskowej. Jak latwo zauwazyc, jednostki te zupelnie przypadkiem naleza do
              > srodowiska lekarskiego, wobec czego spiskowiec Michnik napisal ten
              > kompromitujacy artykul.
              POCZYTAJ DOKŁADNIE, CO NAPISAŁEM ! WYBORCZA PISZE O CAŁEJ AFERZE DLA PIENIĘDZY !
              NIE ZARZUCIŁEM JEJ SPISKU. NAPISAŁEM TYLKO,ŻE TELEWIZJA PAŃSTWOWA ZNAJDUJE RÓŻNE
              TEMATY ZASTĘPCZE

> A Talibowie wyladowali w Klewkach i prowadzili tam badania nad waglikiem...
              >
              > A tak powaznie - gratuluje dobrego samopoczucia - grunt to przyjac jako
              > aksjomat spiskowa nature dziennikow Polskich. Tylko czemu w konflikcie sluzba
              > zdrowia-dziennikarze wole wierzyc dziennikarzom?

NAPISAŁEŚ O MORDACH NA SZEROKĄ SKALĘ ! MASZ DOWODY ?
              JEŻELI NIE, TO JESTEŚ NA POZIOMIE LEPPERA !
              • Gość: Bohen re... IP: *.chello.pl 26.01.02, 17:45

> > Po pierwsze świr to nie to samo co osoba łatwa do manipulowania. No, ale t
                > obie
                > > pewnie wsysztko jedno.
                > NORMALNY ŚWIR TO OKREŚLENIE IRONICZNE, ALE TY TEGO NIA ZAUWAŻYŁEŚ !

Bardzo mi przykro iż nie zauważyłem tej ironii. Zapewne siedziałeś kilka godzin i
                wymyślałeś jakąś błyskotliwą ripostę. Tak mi przykro. Niestety, mój poziom
                intelektu nie dorównał twojemu i nie byłem w stanie zauważyć tej wysublimowanej
                aluzji. Kajam się i proszę o przebaczenie.

> POCZYTAJ DOKŁADNIE, CO NAPISAŁEM ! WYBORCZA PISZE O CAŁEJ AFERZE DLA PIENIĘDZY
                > !
                > NIE ZARZUCIŁEM JEJ SPISKU. NAPISAŁEM TYLKO,ŻE TELEWIZJA PAŃSTWOWA ZNAJDUJE RÓŻN
                > E
                > TEMATY ZASTĘPCZE

Morderstwa od 10 lat - temat zastępczy.
                Fajnie.
                Powiedz to rodzinom ofiar.

A jeśli o to ci chodzi - np. "Wyborcza" drukuje regularnie dane finansowe od
                posłów, radnych itp. (przynajmniej w Warszawie) - wiesz jaka afera była w związku
                z majątkiem eks prezydenta Warszawy?

Re - Trudno, żeby komercyjna gazeta robiła coś nie dla pieniędzy.

> NAPISAŁEŚ O MORDACH NA SZEROKĄ SKALĘ ! MASZ DOWODY ?

Dowody są mam nadzieję w prokuraturze i policji - gdzie ich miejsce. Myślisz, że
                gazeta wydrukuje dane osobowe informatorów...
                A jakie to niby dowody miałbym mieć? Heh, mam tu słuchaj specjalną listę z
                imionami i nazwiskami, prowadzę ją od 10 lat. Chcesz, przyjedź dam ci ja

Napisałeś tu o spisku rządu i gazet - masz na to dowody?

> JEŻELI NIE, TO JESTEŚ NA POZIOMIE LEPPERA !

Dziękuję za komplement. Tylko że Lepper nikogo jeszcze nie zabił.
                A, i czy to też była ironia? Więc nie sil się proszę na taką ironię, bo ja -
                człek o poziomie Leppera - jej nie zrozumie...

PS. Chyba ci sie caps lock wlaczyl
                • Gość: K Re: re... IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.02, 23:07
                  Przepraszam, że się wtrącam, ale mam prośbę - Chłopaki dajcie spokój. Po co te
                  wymiany "komplementów"? Zdarzyło się coś złego, należy znaleźć winnych, ukarać
                  ich i nie dopuścić, aby kiedykolwiek powtórzyło sie cos podobnego. I to koniec
                  sprawy. Nie potępiajmy całej służby zdrowia, nie jeździjmy po wszystkich
                  dziennikarzach. I w jednym, i w drugim zawodzie są różni ludzie. Nie róbmy z
                  ewentualnej zbrodni kolejnego przedstawienia i walki na noże.
                  • Gość: Michał Do K IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 11:33

> Przepraszam, że się wtrącam, ale mam prośbę - Chłopaki dajcie spokój. Po co te
                    > wymiany "komplementów"? Zdarzyło się coś złego, należy znaleźć winnych, ukarać
                    > ich i nie dopuścić, aby kiedykolwiek powtórzyło sie cos podobnego. I to koniec
                    > sprawy.
                    Zgadzam się w 100% . Czasem jestem narwany i nie mogę sie powstrzymać od
                    nagadania takim ludziom jak bohen.

Nie potępiajmy całej służby zdrowia, nie jeździjmy po wszystkich
                    > dziennikarzach. I w jednym, i w drugim zawodzie są różni ludzie. Nie róbmy z
                    > ewentualnej zbrodni kolejnego przedstawienia i walki na noże.
                    Zgadzam się w 100%. Nie atakowałem wszystkich dziennikarzy, tylko bulwarową prasę
                    i telewizję państwową, szukającą kolejnego tematu zastępczego. Nie ja wymyśliłem
                    propagandę w mass-mediach.
                    To co mamy teraz, to nic nowego.
                    Czy to spiskowa teoria dziejów ? Moim zdanie to nie spisek. To zwyczajne
                    żerowanie na sensacji z jednej oraz chęć odwrócenia uwagi ludzi od rzeczywistych
                    problemów kraju z drugiej strony.
                    Każda władza na świecie, która ma w swoich rękach mass-media robi to samo !

Pozdrawiam !

• Gość: K Re: Do Michała IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 11:51
                      Gość portalu: Michał napisał(a):

> Zgadzam się w 100%. Nie atakowałem wszystkich dziennikarzy, tylko bulwarową pra
                      > sę
                      > i telewizję państwową, szukającą kolejnego tematu zastępczego. Nie ja wymyśliłe
                      > m
                      > propagandę w mass-mediach.
                      > To co mamy teraz, to nic nowego.
                      > Czy to spiskowa teoria dziejów ? Moim zdanie to nie spisek. To zwyczajne
                      > żerowanie na sensacji z jednej oraz chęć odwrócenia uwagi ludzi od rzeczywistyc
                      > h
                      > problemów kraju z drugiej strony.
                      > Każda władza na świecie, która ma w swoich rękach mass-media robi to samo !

Nie jestem przekonany, że to, czego jesteśmy świadkami w radiu i telewizji, jest
                      sterowane przez władzę. Myślę, iż raczej wynika to z naszego narodowego
                      charakteru. Zawsze mieliśmy tendencję do bezmyślnego mielenia jęzorem i budowania
                      atmosfery wrogości względem siebie. Reakcja pod tytułem "machanie szabelką" jest
                      typowo polska. Lubimy też wszelkiego typu sensacje - wyrywają nas one choć na
                      chwilę z klimatu nudnej codzienności. Bardzo bym się zdziwił, gdyby kiedyś taka
                      afera skończyła się wsadzeniem winnych do więzienia i takimi zmianami przepisów
                      prawnych, które uniemożliwiłyby powtórzenie się podobnej historii w przyszłości.
                      Tymczasem, nie wiem, dlaczego się tego obawiam, ale mam wrażenie, iż akurat to
                      nie zostanie zrobione. Jeśli cała sprawa skończy się na obrzuceniu
                      kilkudziesięciu karetek kamieniami, to będzie potwierdznie tego, co napisałem.
                      Nie raz się zdarzało, iż przestępcy w tym kraju unikali kary, natomiast cierpieli
                      niewinni ludzie. Obym się mylił!

Pozdrawiam!

• Gość: lopez Re: a kim ty jesteś? IP: *.strzelce.leased-e.ids.pl 02.02.02, 16:10
              Wolisz - boś GŁUPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: climber Re: Trupi SMROD Magdy IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.02, 21:19
          Bohen, masz stopro racji, Magda to gowniara, siedzi sobie w Ameryce i mysli ze
          nic sie nie stalo. Co to tam dla niej przy WTC... Ale my Polacy jestesmy
          oburzeni procederem i wazne jest ze gazety o tym pisza.
        • Gość: lopez Re: Trupi SMROD Magdy IP: *.strzelce.leased-e.ids.pl 02.02.02, 16:09
          Cepie !ZAstanów się wypisując takie oskarżenia w oparciu o dowodu GW
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka