Dodaj do ulubionych

___________________I Ty mnie Moczarem opluwasz?

02.04.09, 15:13
polecjąc mi na pierwszym miejscu agenta TW

........

antypolaka......?

opluwacza?

KIM TY JESTES do cholery w mojej Ojczyźnie mieszkasz?
Dawaj adres póki jescze mam troche sił...pogadamy...

piq juz z_nik
www2.canada.com/ottawacitizen/news/city/story.html?id=f33ae6ca-32ef-4d6d-a6a0-e8523be06ab5

Obserwuj wątek
    • pan.scan Haszysta zgłupiał pod natłokiem informacji. IQ<0,1 02.04.09, 15:17
      Każdy dla niego jest TW. Paranoja postępująca.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93596303&a=93601580
      • hasz0 Pytałem ino kto pyta nie błądzi ale zara 02.04.09, 15:35
        wybrałeś jednego a drugi ten z Ottawy co sie na nim poznali
        polonusi?

Ani słówka nie powie?

Zgłupiałeś doszczętnie czy IQ < 0,0001?
        • hasz0 Czemu znów manipulujesz pytałem o 2. 02.04.09, 15:38
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93596303&a=93601167
          nie twierdziłem że jednemu psu Burek...

cuś zpercepcją cieeeeeeeeeeeeeeeniuuuuuuuuuuutko......
          tak jak napisałem.
          • pan.scan Znamy na forum te Twoje numery, Mieciu 02.04.09, 15:45
            Zaczynasz używać uzwojenia wówczas gdy opadną ci portki głupoty.
    • pan.scan Historia Haszystowskiego kłamstwa po dupobiciu 03.04.09, 09:02
      1. Domagałeś się podania nazwisk historyków Zagłady:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93588361&a=93593252

2. Otrzymałeś listę z nazwiskiem Jana Grabowskiego na 1 miejscu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93588361&a=93594642

3. Odbiór potwierdziłeś:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93588361&a=93598086
      kpiąc:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93588361&a=93598319

4. Dostałeś patriotycznej piany:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93596303&a=93598685

i zacząłeś grzebać w internecie. Wynik:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93596303&a=93600964
      coś tu wybełkotałeś bez ładu i składu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93596303&a=93601167
      i w euforii złapania mnie na promowaniu esbeka – obwiesciłeś:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93601534

cytuję ( vide pkt 2 i 3)
      I Ty mnie Moczarem opluwasz?
      polecjąc mi na pierwszym miejscu agenta TW

zostałeś przeze mnie skarcony ( nie pierwszy zresztą raz, przypomnę
      Piqa, Rycha czy AG):
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93601534&a=93601735
      po czym zacząłeś się rakiem wycofywać, zwyczajowo ściemniając.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93601534&a=93602562
      oraz pogrążając się całkowicie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93601534&a=93602670
      Do następnego spotkania, krętaczu.
      • hasz0 ______________MataczU Mieciu Moczarze!____________ 03.04.09, 09:13
        Sądy grodzkie podlegały jurysdykcji polskiej zaś
        Autor: pan.scan 02.04.09, 14:15 Dodaj do ulubionych Skasujcie
        Odpowiedz cytując Odpowiedz

ich sędziowe składali przysięgę na wierność III Rzeszy. Podobnie jak
        praktykujący adwokaci. Każdy Polak o IQ > 170 powinien to wiedzieć,
        Mieciu.
        • haszszachmat Scanie!____________MataczU Mieciu Moczarze!_______ 03.04.09, 09:29
          “Żydzi przed obliczem niemieckich i polskich sądów w Dystrykcie
          Warszawskim Generalnej Guberni,
          1939-1942", “

Prowincja Noc,.p. 75-119, IfiS, Warsaw, Polish Academy of Sciences,
          2007.

###################:

Nie odpowiedziałeś CZY TEN TWÓJ IDOL ODDAŁ PIENIĄDZE
          uczelni w Polsce za studia w latach 80-ych?

Tak zrobił doktorant z Akademii Rolniczej w Lublinie
          gdy nie wrócił ze stażu w Kanadzie
          oddał uczelni (2500 $ za staż) ...
          Ja sam otrzymałem w 1970 pismo z żądaniem zwrotu
          kosztu studiów = 25.000 zł choć ni wyemigrowałem...
          pamiętam był wydrukowany taki wielki orzeł bez korony
          --------------------------------------

To ten prawda? Odpowiedz - bo pomijasz manipulancie pytanie
          jakie zadałem szukając w internecie tych Twoich geniuszy i autoryte
          tów historii...by wykluczyć jakichś nieprofesjonalistów

...znam takiego HISTORYKA, który nie znał losu swoich dóch dziadków
          BOHATERÓw KTÓRZY ZDEZERTOWALI Z ZACIĄGU HITLERA
          DO WOJSK KOALICJI ANTYHITLEROWSKIEJ...
          -----------------

“Anti-Jewish propaganda for Polish audiences during World War II”,
          Holocaust and Genocide Studies (nr 3, 2009)

Polscy zarządcy powierniczy majątku żydowskiego - zarys
          problematyki” [Polish managers of Jewish Property Seized by the
          Nazis], w: Zaglada Żydów. Studia i Materiały vol. 1 (1), Grudzień
          2005, p. 253-260.

“Szmalcownicy warszawscy, 1939-1942, Zeszyty Historyczne, Paris-
          Warsaw, 2003, (No. 143) p. 85-117;

“Szantażowanie Żydów: Casus Warszawy, 1939-1945, Przegląd
          Historyczny, 4 (2008)
          • pan.scan Znasz przecie francuski, zapytaj bezpośrednio 03.04.09, 09:36
            u źródła, Mieciu H. Przypuszczam, że p.Grabowski biegle posługuje sie
            j. polskim - wal śmiało i bez kompleksów.

www.histoire.uottawa.ca/profs/prof_grabowski.html
            • haszszachmat ależ to nie jest mój IDO mogę mu nogę obutąwkamasz 03.04.09, 10:01
              podać...gdyby się pojawił we Wrocławiu.
              _______Za POLSKIE SĄDY w latach 1939 -44........____________

Ciebie oszczęDZĘ..ZE WZGLEDU NA IQ...
              szkody wielkiej mi nie robisz, opócz zuzycia starej KL.

_____Skad u Ciebie taki zapał i apetyt do "szmalcu"....
              Masz z TEGO SZMALEC?

pytałem Cie nie raz...pracujesz z jakiejś findacji z odcieniem
              antypolskim (badanie marginesu społecznego z lat okupacji)
              a możę co nie DAJ BOŻE w IPN?
              • haszszachmat _______na piqa się powołujesz na AG R& gdzież ONI? 03.04.09, 10:50
                Czemuż nie bronią Bolka?

Czemuż nie chca kontroli likwidacji UJ ...zabraniem dotacji...

zabrać partiom DOTACJE Z BUDŻETU!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiesz pod jakim hasłem PO doszło do władzy...? kretynku?

Że DEMOKRACJA JEST ZAGROŻONA!!!!!!!
                co zostanie z demokracji?
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93625571&a=93632980
                • andrzejg Re: _______na piqa się powołujesz na AG R& gdzież 03.04.09, 11:00
                  spoko chłpie
                  o ZykZaku juz chyba rozmawialiśmy...
                  Widze ,że rajcuje Cie plotkarstwo w polityce
                  Teraz czas na homoseksualizm wodza...gdzieś tam w IPN obyczajne
                  papiery pewnie są.Pamietasz jak wodzus zarrzekał sie nie ruszac
                  spraw obyczajwych? Jak Pprawdziwi Polacy i Patrioci temu
                  przyklaskiwali?Ty pewnie też. Tez? Czy byłes przeciw?

Ciekaw jestem, bo teraz , az przebierasz nózkami z radości na
                  powalające plotki. Brawo.BRAWO!.

Zagrożona demokracja? Zagrozona demokracja była za czasów oszołomów,
                  którzy obradowali nocą (nocna amiana hahaha) i kombinowali z
                  głosowaniami.

A.
                  • haszszachmat Głębokie te rynsztoki u Twoich idoli ni słyszę z m 03.04.09, 11:05
                    ego poziomu...jeno jakies głuche, przerywane rechoty zbliżone do
                    łkania...
                    o jakiś dłuższy pisk o szefie NATO...
                  • haszszachmat ____________Bolszewiku! Ujawnij się!_____________ 03.04.09, 11:16
                    MOTTO

"Posiadacze kapitału będą stymulować popyt klasy robotniczej na
                    coraz wiekszą ilość towarów,mieszkań i wytworów techniki.

Jednoczesnie będą udzielać coraz więcej coraz droższych kredytów na
                    zakup tych dóbr,aż rzeczowe kredyty nie bedą mogły być spłacone.

Nieopłacalne kredyty doprowadzą do bankructwa banków, które z kolei
                    zostaną anacjonalizowane.

KAROL MARKS - rok 1827

Teraz tłumoku ......nie bede się odnosił do fatalnego pod względem
                    logiki i morale Twego psotu.......pozostawię go poczatkującym...

czytaj.....ALE PROSZĘ - mysł tak ok.5 razy szybciej:
                    "Polbank, który nie podlega naszej Komisji Nadzoru Finansowego,
                    tylko instytucji greckiej. Najbogatsze kraje chcą też, aby
                    rozszerzyć nadzór finansowy na wszystkie instytucje finansowe, w tym
                    w szczególności na tzw. fundusze hedżingowe.

To specjalny rodzaj funduszy dostępnych dla zazwyczaj bardzo
                    bogatych inwestorów. Ze względu na zamknięty charakter do tej pory
                    nie były objęte tak rygorystycznym nadzorem jak np. fundusze
                    emerytalne. To właśnie brak kontroli nad inwestorami korzystającymi
                    z ryzykownych instrumentów finansowych doprowadził do eskalacji
                    kryzysu. Premier Brown zapowiedział także koniec rozpasanych premii
                    dla szefów banków, które wypłacano mimo fatalnych wyników i pomocy
                    państwa.

Eksperci podkreślają, że hasła, jakie padły podczas szczytu, i ich
                    realizacja to dwie różne sprawy. - Deklaracja jest wiążąca dla
                    państw G20, jednak nie ma sztywnych terminów wprowadzenia zmian w
                    życie. Jest to bardziej zobowiązanie moralne do przeprowadzenia
                    działań porządkujących gospodarkę - tłumaczy dr Marcin Piątkowski z
                    Akademii Leona Koźmińskiego, były pracownik Międzynarodowego
                    Funduszu Walutowego."

##############: jakies wnioski?
                    --------------------------------------------------
                    Premier Tusk zapowiedział, że PO zmieni ustawę o Instytucie. - Za
                    pieniądze publiczne w Polsce nikt nie ma prawa kłamać, nikt nie ma
                    prawa oczerniać Lecha Wałęsy, nikt nie ma prawa zatruwać życia
                    publicznego - oświadczył Tusk. Szczegóły nowej ustawy mają być znane
                    w najbliższą sobotę. Odwołanie kolegium i prezesa IPN nastąpi w
                    ciągu kilku tygodni. Wcześniej Zbigniew Chlebowski, szef klubu
                    parlamentarnego PO stwierdził, że dni prezesa IPN Janusza Kurtyki są
                    policzone. Ale na tym rząd nie poprzestał: minister nauki Barbara
                    Kudrycka chce prześwietlić pracę magisterską Zyzaka. Na jej zlecenie
                    Państwowa Komisja Akredytacyjna sprawdzi, czy Wydział Historyczny
                    Uniwersytetu Jagiellońskiego nie popełnił błędu, przyznając mu
                    stopień magistra za opracowanie o Wałęsie. Kontrolą na uczelni
                    będzie kierował prof. Marek Rocki, obecnie senator PO.
                    ---IQ=?
                    ########################: jakieś wnioski?

• haszszachmat Re: ____________Bolszewiku! Ujawnij się!_________ 03.04.09, 11:21
                      ustaleń policjantów wynika, że że skarb państwa ponosi z powodu
                      oszustwa stratę dwóch i pół miliarda złotych rocznie. Akcja CBŚ
                      trwa. Zabezpieczane są kolejne automaty....czy hazardowy biznes nie
                      miał związku z przestępczością zorganizowaną, a automaty nie służyły
                      praniu brudnych pieniędzy.
                      ----------------
                      Profesor Leszek Balcerowicz uważa, że ograniczenie finansowania
                      partii politycznych jest konieczne. Posłowie zajmą się dziś
                      projektem klubu Lewicy, który zmniejsza subwencje dla partii
                      politycznych.

Balcerowicz podkreśla, że uzależnienie od finansowania z budżetu
                      jest szkodliwe dla jakości polityki. Zdaniem Leszka Balcerowicza
                      doprowadza to bowiem do dwóch skutków: po pierwsze - ten, kto raz
                      wygra, ma większe szanse, by wygrywać w przyszłości, ponieważ ma
                      większe pieniądze; po drugie - w ramach partii umacnia to
                      centralizację, ponieważ szef partii dysponuje pieniędzmi i w związku
                      z tym może od siebie uzależniać innych ludzi.

Projekt klubu Lewicy najprawdopodobniej zostanie przyjęty, ponieważ
                      jego poparcie zapowiedziały: Platforma Obywatelska i Polskie
                      Stronnictwo Ludowe. Przeciwne będzie Prawo i Sprawiedliwość.
                      ---------------------
                      Kto wg Ciebie miał rację w świetle dzisiejszej wiedzy
                      o porannym głosowaniu? Co myslisz o Partiach
                      PODSTĘPNYCH I NIE DOTRZYMYJACYCH UMÓW
                      a nawet głsoujacych PRZECIWKO WŁASNYM POPRAWKOM?
                      • haszszachmat ___Co myslisz o grzebaniu w rozporkach Bolszewiku? 03.04.09, 11:22
                        Nie mam narzędzi badawczych, by tak jak historycy IPN dojść po
                        nitce do kłębka i sprawdzić każdy podawany mi szczegół - pisze na
                        swoim blogu Janusz Palikot. Dlatego też postanowił wyznaczyć nagrodę
                        w wysokości 10 tys. złotych, za dostarczenie przekonujących
                        materiałów o przeszłości Aleksandra Kaczyńskiego. Na honorarium od
                        Palikota może liczyć ten, kto przedstawi dokumenty, "uwiarygodnione
                        kopie" potwierdzajace przynależność dziadka Kaczyńskich do
                        Komunistycznej Partii Polski. Z materiałów tych powinno też jasno
                        wynikać, że dziadek Kaczyńskich był aktywny w KPP.

Więcej o "pomyśle" Palikota przeczytasz na jego blogu Dziennik
                        Janusza Palikota.

• haszszachmat _______tiepier Rossiskaja Gazieta 03.04.09, 11:28
                          na łamach "Rossijskoj Gaziety". Zuzanna Dawidowicz argumentuje, że
                          autor pracował nad biografią Wałęsy pod kierownictwem znanych
                          historyków profesora Andrzeja Nowaka i doktora Henryka Głębockiego.

Rosjanka Dawidowicz broni Zyzaka i prawa do wypełniania luk
                          w historii najnowszej a Ty?

""próba zapełnienia luki w życiorysie bohatera narodowego, którym a
                          priori jest Wałęsa, zakończyła się głośnym skandalem".

• andrzejg Re: ___Co myslisz o grzebaniu w rozporkach Bolsze 03.04.09, 11:28
                          Alez dajesz poznac po sobie co cie boli. Któz jeszcze nie nazwał cie
                          bolszewikiem? Ostatnio chyba Borsuk wskazał na twoja hipokryzję w
                          sprawie kreowania swojej osoby tu na forum.

Pochwalasz na grzebanie w rozporku Wałęsy? Zawsze lubiłes tam
                          pogrzebac - pisze o cudzych rozporkach - to i teraz pasi ci
                          maglarski styl prowadzenia polityki.

A.
                          • haszszachmat napisz to swoimi słowami: maglarski + link z cytat 03.04.09, 11:39
                            em

INACZEJ JESTES NIEWIARYGODNY.
                            Od dawien dawna. Nawet na popaprańca nie zdołałeś podać
                            jakiegokolwiek dowodu. Sam sie papresz w brudach - spójrz na górę.

Sparodiowałem Twój RYNSZTOK PO tym co Ty nazywałeś "
                            grzebaniem w rozporkach - a było naprawdę demaskowaniem
                            utajnianych z powodów politycznych życiorysów CAŁYCH familii
                            nepotów, którzy GRZEBALI W NAJBARDZIEJ PRYWATNYCH SPRAWACH
                            całego polskiego społeczeństwa ......
                            zmuszając do zeznań wyrywaniem paznokci, rozdeptywaniem jader
                            obcasem albo szufladą jak DR WOLIŃŚKA-BRUS...wydając w TOGACH WYROKI
                            NA PODSTAWIE WYMUSZANYCH ROZPORKOWO ZEZNAŃ...
                            na polskich patriotach mjr Pilecki, gen. Nil...

WIESZ < ZE TE FAMILIE ŻYJĄ? ŻE BIORĄ 9300 zł emerytury
                            że niechcą powiedzieć gdzie zagrzebano ciała pomordowanych z
                            perfidnym pohańbieniem...

że występowali CI SAMI>>>>>ROZUMIESZ CI SAMI
                            jako adwokaci w sparwach rehabilitacyjnych...po 1990 roku?
                            Weź sie opanuj...i uspokój... i zacznij coś czytać...
                        • rycho7 Re: ___Co myslisz o grzebaniu w rozporkach Bolsze 03.04.09, 11:29
                          Jezeli jest to rozporek cycatej 16-latki to moge sie poswiecic dla
                          dobra Rzeczypospolitej.

> kopie" potwierdzajace przynależność dziadka Kaczyńskich do
                          > Komunistycznej Partii Polski

Pamietam, w 1932 skierowano go do Gestapo aby pomagal Dymitrowowi.
                          • haszszachmat ____________Czy ja coś pisałem na ten temat? Link? 03.04.09, 11:41
                            insynuacje w odpowiedzi na fakty?
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93601534&a=93635576
                      • pan.scan Re: ____________Bolszewiku! Ujawnij się!_________ 03.04.09, 11:25
                        haszszachmat napisał:
                        ustaleń policjantów wynika, że że skarb państwa ponosi z powodu
                        > oszustwa stratę dwóch i pół miliarda złotych rocznie.
                        --------
                    • rycho7 ___________________Ujawniam się!__________________ 03.04.09, 11:24
                      haszszachmat napisał:

> KAROL MARKS - rok 1827

Nie dbam o rozpowszechnianie. Totez moje poglady sa niszowo-
                      mniejszosciowe. Zgodnie z metoda bolszewikow, wyszedlem do kibla i
                      tam wybralem sie sam wiekszoscia. Mogiem siem ujawnic. A co mi tam.
                      Mogiem nawet robic za Slonko Breslau. Hasz dostanie wytrysku w zenit.

> w szczególności na tzw. fundusze hedżingowe.
                      > Premier Tusk zapowiedział, że PO zmieni ustawę o Instytucie.
                      > ########################: jakieś wnioski?

Zawartosc Twego nocnika jest przegladem spozycia z poprzednich dni.
                      • haszszachmat ____________Dziękuję za ujawanianie się./n 03.04.09, 11:29
                        • rycho7 Re: ____________Dziękuję za ujawanianie się./n 03.04.09, 11:32
                          Wiem Haszu, ze profesjonalnie byloby isc w zaparte. Ty jestes
                          przeciez wybitnym fachowcem.
                          • haszszachmat Link? czy pomówienie...? Kolejne/n 03.04.09, 11:41
                            • haszszachmat ________czemu sie zapierałem? ciekaw jestem?/n 03.04.09, 11:42
                              • haszszachmat ____________Na koniec -> WNiOSEK________________ 03.04.09, 11:52
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93625571&a=93636150
                                • rycho7 Re: ____________Na koniec -> WNiOSEK_________ 03.04.09, 12:07
                                  haszszachmat napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93625571&a=93636150

Wydaj mi sie jednak, ze to powyzej to jest link. Haszystowska bezwnioskowosc.

To je caly pane Havranek, neni konec.
                              • rycho7 Re: ________czemu sie zapierałem? ciekaw jestem?/ 03.04.09, 12:05
                                Domysle sie nieslusznie z zalozenia. Widocznie uwazasz, ze bycie bolszewikiem
                                jest hanbiace, a juz katolicka wiekszoscia w Polsce szczegolnie.

Ciekaw to ja jestem jakie meandry moze miec katolicka bezmyslnosc. Ciekawosc to
                                pierwszy stopien do piekla. A jak wiesz ciagnie do domu - szatany.
                                • haszszachmat __Kontrolujesz prace magisterskie Zyzaka komuszku? 03.04.09, 12:42
                                  rycho7 napisał:

> Domysle sie nieslusznie z zalozenia. Widocznie uwazasz, ze bycie
                                  bolszewikiem > jest hanbiace, a juz katolicka wiekszoscia w Polsce
                                  szczegolnie.
                                  >
                                  > Ciekaw to ja jestem jakie meandry moze miec katolicka bezmyslnosc.
                                  Ciekawosc to > pierwszy stopien do piekla. A jak wiesz ciagnie do
                                  domu - szatany.

HASZCZ###########Odp:

Ad1._______Bycie BOLSZEWIKIEM jest hańbiące!
                                  A bycie bolszewikiem, wulgarnie piszącym o katolikach, na publicznym
                                  Forum jest niewyobrażalnie hańbiące
                                  - szczególnie dla Polaka-emigranta.

Jeśli premier wydaje poleceni Minister Kudryckiej by poleciła
                                  Państwowej Komisji Akredytacyjnej "o wysłanie komisji akredytacyjnej
                                  (...) w celu przeprowadzenia kontroli akredytacyjnej w trybie
                                  nadzwyczajnym w związku z nieprawidłowościami metodologicznymi w
                                  procedurze przygotowania, zrecenzowania i obrony pracy magisterskiej
                                  pana Pawła Zyzaka na Wydziale Historii Uniwersytetu Jagiellońskiego
                                  ujawnionymi w artykułach prasowych i szerokiej debacie publicznej".
                                  #:
                                  To "ciekawość" typu hitlerowskiego faktycznie
                                  WPROST kojarzy sie z socjalizmem narodowym i bolszewizmem
                                  - tak jak raje podatkowe dla najbogatszych klientów funduszy
                                  hedgingowych budujących piramidy absurdu dla swoich złotych
                                  spadochronów kosztem nedzy miliardów nędzarzy kojarzą się z piekłem
                                  bolszewickim!
                                  • haszszachmat ____________________Gdzie jesteś AG Scanie Rychu7? 03.04.09, 13:23
                                    Autor: haszszachmat 03.04.09, 13:20 Dodaj do ulubionych Skasujcie
                                    Odpowiedz cytując Odpowiedz

Gdyby coś takiego jak zlecona kontrola UJ w trybie nadzwyczajnym
                                    po niedawnej sprzed tygodni kontroli, która wypadła celująco

zdarzyło się za czasów Kaczyńskiego, to już media nie nadawałaby nic
                                    innego prócz gnojówki na drób, słano by apele do Brukseli
                                    autorytetów bronowanych

waliłyby tłumy demonstrantów przeciw faszyzacji uczelni,
                                    Tusk z Hanią wyprowadzaliby ludzi na ulice,
                                    waliłyby na Waszawę tłumy pielegniarek, stawiano by namioty...
                                    maszerowałyby marsze gwiaździste z każdej PO wskiej pipidówki

Tusk ze Schetyna i Dukaczewskim nawoływaliby do obywatelskiego
                                    nieposłuszeństwa i obrony demokracji przezd hitlerowskimi i
                                    bolszewickimi metodami palenia książek naukowych
                                    i niszczenia dorobku Okragłego Stołu.

Opamiętaj się! Bądźcie choć trochę symetryczny w
                                    krytyce partii mającej w swoich szeregach Pluszaków i Palikotów
                                    wybranych ze składek studentów i emerytów...

Inaczej nazwę Was waszymi obelgami

Skandal nad skandale a Wy nie porównujecie metod PO do metod
                                    świetnie znanych i stosowanych przez rodziców i stryjów obecnych
                                    elit. Oraz rodzicom redakcji bez znaczka Solidarności?

Scan zapytaj swoich historyków ...oni ich znaja.

• szach0 ______________________opadły Scana portki głupoty? 03.04.09, 13:42
                                      Pasuje do Scana jak ulał to co G. Herling-Grudziński w "Dzienniku
                                      pisanym nocą 1989-1992", Warszawa 1993, s. 187 - 22 listopada 1990
                                      napisał w swym dzienniku o odżywaniu ->

"tępego schematu polskiej współodpowiedzialności za zagładę",
                                      wymyślonego przez oszalałych i najgłupszych na świecie Żydów
                                      amerykańskich,

którzy w ten sposób usiłują oczyścić swoje sumienia, zamulone
                                      wspomnieniami własnej obojętnej bierności w latach wojny wobec
                                      postępów "ostatecznego rozwiązania"

Wśród przeróżnych bredni, jakie można znaleźć na kartach najnowszych
                                      książek J. T. Grossa jedno z poczesnych miejsc zajmuje sugerowanie
                                      jakoby "olbrzymia ilość zamordowanych Żydów" zginęła z winy polskich
                                      szmalcowników (por. uwagi Grossa w "Upiornej dekadzie", s. 31-32).

Gross przy tym zupełnie przemilcza fakt, że przeważająca część Żydów
                                      wysyłana była do obozów śmierci z gett, kierowanych przez własne
                                      żydowskie Judenraty i pod nadzorem własnych żydowskich policjantów.

Gross tak ochoczo perorujący o polskiej odpowiedzialności za śmierć
                                      ogromnej liczby Żydów, zupełnie przemilcza w "Upiornej Dekadzie" tak
                                      katastrofalną rolę żydowskich elit. Z nich bowiem wywodziło się gros
                                      członków Judenratów, posłusznie wypełniających najbardziej nawet
                                      zgubne dla Żydów rozkazy władz niemieckich.

Najsłynniejsza żydowska myślicielka XX wieku Hannah Arendt już w
                                      1963 roku wystąpiła w książce "Eichmann w Jerozolimie" z
                                      dramatycznym oskarżeniem przeciw Judenratom, twierdząc, że bez ich
                                      pomocy w zarejestrowaniu Żydów, zebraniu ich w gettach, a potem
                                      pomocy w skierowaniu do obozów zagłady zginęłoby dużo mniej Żydów.

Niemcy mieliby bowiem dużo więcej kłopotów z ich spisaniem i
                                      wyszukiwaniem. W różnych miastach okupowanej przez hitlerowców
                                      Europy powtarzał się ten sam perfidny schemat - funkcjonariusze
                                      żydowscy sporządzali wykazy imienne wraz z informacjami o majątku,
                                      zapewniali pomoc własnej policji w chwytaniu i ładowaniu Żydów do
                                      pociągu.

W ocenie Hannah Arendt: "Dla Żydów rola, jaką przywódcy żydowscy
                                      odegrali w unicestwieniu własnego narodu, stanowi niewątpliwie
                                      najczarniejszy rozdział całej tej ponurej historii (...)" (podkr.
                                      J.R.N.) (H. Arendt: "Eichmann w Jerozolimie", Kraków 1987, s. 151).

• szach0 _nie interesują Cię bolszewiccy ludobójcy adwokaci 03.04.09, 13:47
                                        którzy po OS przemalowali sie z prokuratorów stalinowskich,
                                        wydających stalinowskie wyroki w adwokatów....występujacych a
                                        bezczelna hipokryzja o uniewinnienie...ale po smierci, kóra ponieśli
                                        z rak tych samych adwokatów, w czasch gdy byli stalinowskimi
                                        prokuratorami?

Widziałeś program Pospieszalskiego sprzedwczoraj?
                                        Gdzie masz portki...na...kostkach?
                                        www.adwokatura.pl/oba/wiadomosci/43/info_3.html
                                      • pan.scan Re: ______________________opadły Scana portki głu 03.04.09, 13:49
                                        Jest bardzo pilna potrzeba aby uświadomić polskiemu społeczeństwu,
                                        zwłaszcza młodemu pokoleniu, oszukaństwa praktykowanego na wielką skalę
                                        w tysiącach artykułów publicystycznych, książek oraz filmów zarówno
                                        amerykańskich jak i polskich, gdzie przedstawia się Żydów jako osoby
                                        wyłącznie szlachetne i tragiczne. Natomiast Polaków przedstawia się
                                        jako ich nieprzejednanych wrogów, nikczemnych zawistników, którzy za
                                        okazane im dobro (ciekawe jakie?) odpłacają się zoologiczną wprost
                                        nienawiścią.
                                        Nierzadko przedstawia się też Polaków („Malowany ptak”wink jako
                                        zwyrodniałych zbrodniarzy, gorszych nawet od niemieckich oprawców. Poza
                                        tym Polacy to wobec Żydów hołota, biedota, nędza, która potrafi tylko
                                        reagować nienawiścią, zamiast zdobyć się na szacunek dla lepszych od
                                        siebie, bardziej wykształconych, inteligentniejszych.
                                        Niedawno nawet „Gazeta Wyborcza” wystąpiła z tezą („dowody”
                                        zaczerpnięto ze zbiorów Żydowskiego Instytutu Historycznego), jakoby
                                        powstańcy warszawscy mordowali w celach rabunkowych Żydów, którzy
                                        zdołali przetrwać okupację. Odzew w prasie, na te jawne kalumnie, był
                                        zdumiewająco nieśmiały. Czemu dziwić się nie można, gdyż niemal
                                        wszystkie polskojęzyczne mass-media znajdujące się pod przemożnym
                                        wpływem Żydów.
                                        Podobnie, a właściwie identyczne tendencje reprezentuje ponad wszelki
                                        rozsądek nagłaśniany film „Lista Schindlera”, który kręcono w Polsce,
                                        przy współudziale polskich (tanich) aktorów, a który ma wyraźną
                                        antypolską wymowę. Mimo to przez niby polską krytykę filmową został
                                        okrzyczany arcydziełem, jeszcze zanim go ktokolwiek obejrzał.
                                        Taki stosunek do Polaków jest wynikiem jednolitego frontu żydowskiego
                                        przeciwko Polakom i Polsce, który został ustalony przez Żydów w Stanach
                                        Zjednoczonych i jest narzucany całemu światu, w tym również i naszemu
                                        społeczeństwu. Polacy to pokornie i niemal bezkrytycznie przyjmują,
                                        ledwie tu i ówdzie pojawiają się jakieś anemiczne słowa sprzeciwu i
                                        wołanie o sprawiedliwą ocenę i prawdę. Ten słaby głos protestu jest dla
                                        opinii urabianej przez Żydów jeszcze jednym argumentem na to, że sami
                                        Polacy tak uważają, skoro nie protestują. Jest to hucpiarskie kłamstwo.
                                        Więcej – jest to plucie w twarz zakneblowanemu narodowi, gdyż, jak
                                        wspominałem, wszystkie wielkie mass-media w Polsce, gazety, telewizja,
                                        rozgłośnie radiowe, zostały wypuszczone w pacht, lub po prostu
                                        sprzedane obcemu, najczęściej żydowskiemu kapitałowi.
                                        Co ciekawe: krytyka polska (czy rzeczywiście polska?) już dawno
                                        ogłosiła temat wojenny za zużyty. Tymczasem temat ten w odniesieniu do
                                        Żydów jest w coraz większym rozkwicie. Pojawia się coraz więcej dzieł
                                        literackich i filmowych na ten temat. Pisarze i reżyserzy innych
                                        narodowości, w tym także i Polscy, zapominając o historii własnego
                                        narodu, w sposób służalczy podejmują go zgodnie z narzuconymi
                                        schematami: tragiczni, piękni i szlachetni, oczywiście, niczemu nie
                                        winni Żydzi i podli, chciwi polscy antysemici. Przy czym Niemcy,
                                        właściwi autorzy i wykonawcy zbrodni holocaustu, nikną gdzieś w
                                        rozmywającym sie tle, zastępuje się ich enigmatycznymi „nazistami”, SS-
                                        manami, „hitlerowcami”, którzy nierzadko – jak u Spielberga w „Liście
                                        Schindlera” mówią po polsku.
                                        Celowe, łajdackie niedopatrzenie.
                                        Wymaga to korekty samo pojęcie antysemityzmu. Żydzi stanowią 8% narodów
                                        semickich, które na ogół nie budzą takich emocji jak Żydzi. Żydzi to
                                        pojęcie zawłaszczyli do określenia antyżydowskości i ono funkcjonuje
                                        pod pojęciem antysemityzmu. Antysemityzm jest zupełnie inaczej
                                        rozumiany przez Żydów i nie-Żydów. Na ogół uważamy zgodnie z zasadami
                                        logiki, że antysemitą jest ten, kto nienawidzi Żyda tylko dlatego, że
                                        jest Żydem, dopuszcza się lżenia i wyśmiewania narodu żydowskiego, jego
                                        kultury i tradycji, tylko dlatego, że jest inna i obca mu.
                                        Natomiast Żydzi za antysemitów uważają już tych, którzy krytykują
                                        postępowanie Żydów, potępiają ich występki a zwłaszcza gdy opowiadają
                                        się za tym, aby naród był w swoim państwie gospodarzem: Rosjanin w
                                        Rosji, Polak w Polsce, Niemiec w Niemczech. Cyceron był uważany za
                                        antysemitę tylko dlatego, że bronił w sądzie kogoś, kogo Żydzi
                                        oskarżali.
                                        Na początku Polski Ludowej wystarczyło rozpoznawać Żyda, aby być
                                        antysemitą, a to oznaczało poważne przykrości, nierzadko utratę
                                        wolności a czasem i życia.
                                        Jak się zdaje, wiele racji miała Maria Dąbrowska – autorka skądinąd
                                        bardzo przychylnie nastawiona do Żydów – która stwierdziła, że „trzeba
                                        życie oddać za Żyda, aby nie narazić się na zarzut antysemityzmu”.
                                        W amerykańskich mass-mediach Żydzi zamieszkujący Polskę przed wojną
                                        pokazywani są jako prawdziwi dobroczyńcy państwa, zasobni, szlachetni i
                                        mądrzy. Oczywiście, jest to bzdura. Żaden film, żadna powieść nie
                                        pokazuje Żyda takim, jakim go np., pokazał Szekspir w „Kupcu weneckim”,
                                        czy J.I. Kraszewski w powieści „Żyd”.
                                        Pomija się też milczeniem zdecydowanie antypaństwową działalność Żydów-
                                        komunistów. Nikt nigdy i nigdzie nie pokazuje Żyda przestępcy,
                                        kryminalisty.
                                        Czyżby takich nie było? A może stanowili tak nikły procent, że w ogóle
                                        nie warto o tym wspominać?
                                        • szach0 _______Zacznij analizować przyczyny- Cui bono? 03.04.09, 14:01
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93601534&a=93642054
                                        • hasz0 ___________Bagsik? To o Bagsiku ost. zdanie? 03.04.09, 17:34
                                          pamiętam speakerkę czarne włosy w okularach ...młoda.. z dziennika
                                          TVP1 ...ładna...odwiedzała Bagsika w celi...
                                          potem dowiedzialem się zaczęła studia i...wyszła za mąż
                                    • pan.scan Re: ____________________Gdzie jesteś AG Scanie Ry 03.04.09, 13:45
                                      Wojna z Bogiem jest areną i osią wszystkich zmagań zorganizowanego Zła
                                      z tym, co w człowieku jest immanentnym Dobrem.
                                      Zło posiada potężną moc przyciągania' , testującą silnych i słabych,
                                      dobrych i złych, oprawców i ofiary. Hegel ubrał ten immanentny dramat
                                      człowieczeństwa w nihilistyczny pozór permanentnej walki przeciwieństw
                                      w sferze materii oraz idei. Karol Marks przeniósł to na grunt „walki
                                      klas", tym samym nadając uniwersalnemu, duchowemu i materialnemu Złu
                                      wymiar społeczny. Przewrotność tego satanisty sprawdziła się nie w
                                      utopii „walki klas", lecz w oszukańczym popchnięciu milionów ludzi do
                                      bratobójczych walk o „równość społeczną". Na skutek tego oszustwa, Zło
                                      nabrało przerażającego, materialnego i materialistycznego dynamizmu.
                                      Zamieniło się w długotrwałe światowe tornado niszczące całe dwudzieste
                                      stulecie i dwadzieścia wieków dorobku cywilizacji.

Za pomocą „walki klas" ten Żyd - satanista wprzęgnął setki milionów
                                      ludzi w bratobójcze walki o cel zupełnie inny- nie o emancypację
                                      społeczną robotników, lecz o emancypację Żydów.
                                      Warunkiem tej emancypacji żydostwa była i pozostaje kasacja państw
                                      narodowych, zniszczenie chrześcijaństwa jako instytucji oraz jako
                                      instancji moralnej, poprzez relatywizację kanonów dobra i zła
                                      oraz „ekumenizację" w wirówce wierzeń, religii, sekt, satanizmu,
                                      okultyzmu, kabały, gnozy. Na gruzach państw i chrześcijaństwa, ma
                                      powstać monstrualna Synarchia Bestii.

To Żydzi byli i są motorem i awangardą wojen z państwami narodowym, z
                                      tradycją gojów, z ich identyfikacją kulturową, historyczną. Bez
                                      odniesień do roli żydowskiej oligarchii pieniądza i władzy, wyrosłej z
                                      talmudycznej ortodoksji wieków poprzednich, wszelkie rozważania o
                                      dramacie człowieka dwóch ostatnich wieków są skazane na powierzchowność.

Nihilistyczna kanalia o szczególnych zasługach w tej talmudycznej
                                      misji - George Soros, jeden z „bohaterów" tego opracowania - program
                                      tej żydowskiej misji i metod w jej realizacji wyłożył w swej
                                      książce: “Soros o sobie”.

Wierzę w istnienie żydowskiego geniuszu (...) Żydzi nauczyli się
                                      rozstrzygać każdą sprawę z wielu punktów widzenia (...) W tym sensie
                                      żydowski charakter jest podstawowym elementem mojej osobowości (...) Z
                                      tego powodu tak bardzo przemawia do mnie koncepcja Unii Europejskiej.
                                      Każdy naród jest w Unii mniejszością i z tego względu koncepcja ta
                                      wydaje mi się interesująca.

Wyłożone przeraźliwie jasno: idea lansowanego przez
                                      Żydów „społeczeństwa otwartego" ma służyć mniejszości żydowskiej w
                                      ramach Unii Europejskiej, a w przyszłości całkiem już bliskiej - w
                                      ramach Rządu Światowego. Przytłaczająca większość ludzkości z
                                      niszczonych narodów ma służyć żydowskiej mniejszości - absolutnie
                                      konsekwentna, bezwzględnie wierna realizacja dogmatów wyłożonych w
                                      oficjalnie wyszydzanych przez nich i zaciekle zwalczanych „Protokołach
                                      Mędrców Syjonu".

Podobne deklaracje programowe Żydów z połowy XIX wieku wykazują
                                      dokładnie taki sam cel niszczycielskiej misji żydostwa.

Światową tyranię Żydzi budują zagrabionymi narodom gojów pieniędzmi i
                                      uzyskanymi wpływami, ale wykorzystują do tego usłużnych gojów dokładnie
                                      tak samo, jak marksizm wykorzystał robotników do niszczycielskich
                                      rewolucji, aby na gruzach europejskich monarchii, państw i religii
                                      budować panowanie żydowskie.

Rewolucję rosyjską wywołali i utrwalili sowiecki komunizm Żydzi, oni
                                      też byli niepodzielnymi panami tego „Imperium zła", ale dziesiątki
                                      milionów Rosjan zostały wymordowane rękami samych Rosjan. Niszczenie
                                      chrześcijaństwa i zagłada współczesnych państw narodowych odbywa się
                                      również za pieniądze i z rozkazu Żydów, ale tę brudną robotę wykonują
                                      sami goje, w tym głównie chrześcijanie. Byłoby więc częściową nieprawdą
                                      twierdzenie, że sprawcami zła dwóch ostatnich stuleci są sami Żydzi.

Miliony uczciwych i poczciwych Żydów zajętych robieniem pieniędzy i
                                      karier tak samo pracowicie jak to czynią setki milionów gojów, nie
                                      biorą bezpośredniego udziału w tym niszczycielskim dziele. Po cichu
                                      podzielają poczucie swojej wyższości razem z takimi jak Soros,
                                      korzystając ze swojego nacyjnego uprzywilejowania jako rasy panów, ale
                                      na ogól pozostają bierni tam, gdzie zaczyna się czynne spiskowanie
                                      przeciwko narodom, w których i z których żyją.

Warto zatem wiedzieć i pamiętać - kto, jakie grupy, jacy konkretni
                                      ludzie stali i stojąu steru wojny z narodami. Gdzie jest ich Olimp. Kim
                                      są ci „Olimpians". Skąd wyszli i dokąd zmierzają.
                                      • szach0 __po wywrwaniu zęba______Czyżbyś otworzył 2 oko? 03.04.09, 13:58
                                        “Soros o sobie”.
                                        Wierzę w istnienie żydowskiego geniuszu (...) Żydzi nauczyli się
                                        rozstrzygać każdą sprawę z wielu punktów widzenia (...)

W tym sensie
                                        żydowski charakter jest podstawowym elementem mojej osobowości (...)

Z tego powodu tak bardzo przemawia do mnie koncepcja Unii
                                        Europejskiej.
                                        #######################################################
                                        Znam b.wielu porządnych i uczciwych Żydów...

jeden z nich to Św. Pamięci mój nieżyjacy sąsiad Cimerman
                                        - który nie znając mnie wczesniej pomagał mi w budowie...
                                        gdy przyjeżdżałem 450 km z Lublina na weekendy..

Pożyczał narzędzia, materiały..ja znowu kupowałem te które On
                                        potrzebował.

Jedną sprawę chcę opowiedzieć....uratował mi granicę działki przez
                                        Lwowiakiem który nie tylko "pomylił" o prawie cwierć metra ale
                                        wykopał fundament pod podmurówkę płotu po mojej stronie falszywej
                                        granicy i przekonywał jeszcze , że tak będzie lepiej.

Widzisz rasisto...i oszczerco...to ze bronię pokrzywdzonych
                                        niezależnie od narodwości rasy i wyznania...
                                        łatwo sprawdzić...nawet w moich postach.

Zas w Twoich R7 i AG możan znaleźć jedynie stadną nienawiść, podłe
                                        szkalowanie, mataczenie i całkowite zamilczanie znanych faktów.
                                        Be zcinia obiektywizmu...

• pan.scan Re: __po wywrwaniu zęba______Czyżbyś otworzył 2 o 03.04.09, 14:03
                                          Do płciowych nadużyć Żydzi są o wiele skłonniejsi od Europejczyków, a
                                          dziwna łagodność naszych praw wobec najgorszych nawet nadużyć staje się
                                          fatalna szkoła dla "gojów" i zażydza ich coraz bardziej. Np. dnia 25
                                          sierpnia 1931 stawał przed sadem krakowskim Benjamin Redner, Żyd 27-
                                          letni, pod zarzutem czynów nierządnych wobec dwóch dziewczynek, jednej
                                          dziesięcioletniej, drugiej siedmioletniej. Zamiast na szubienice,
                                          został skazany na dziesięć miesięcy wiezienia, bo taka jest w naszym
                                          kodeksie "humanitarna" sprawiedliwość. Nasze prawo cywilne i karne jest
                                          w ogóle grubo zażydzone. Na temat zażydzenia można by (a może należało
                                          by) wydać osobny tom. Gdyby to było wykonalnym, czyż nie zostałaby
                                          zaszczycona osobnym rozdziałem nasza Komisja Kodyfikacyjna?
                                          Równouprawnienie, narzuciwszy "gojom" stale obcowanie z Żydami od lawy
                                          szkolnej do biur, do prasy i wszelkiej pracy, rozszerzyło koniecznie
                                          krąg tego, co dozwolone, ścieśniając ogromnie zakres tego co
                                          niedozwolone. Nawet mimo woli bywają Żydzi demoralizatorami, bo to
                                          wynika z natury rzeczy, mianowicie z odrębności tych pojęć w rozmaitych
                                          cywilizacjach.
                                          Żydowski pogląd na wiele spraw i rzeczy określił sam Szalom Asz,
                                          wkładając w usta jednej ze swych postaci słowa następujące: "Woda
                                          zawsze przyciągała mnie niezwykłą siłą do siebie. Skoro zauważę czyste
                                          źródło, nie mogę przejść obojętnie nie zanurzywszy w nim ciała". Oto
                                          wszystko ujęte w jednym zdaniu: Zanieczyszczają nam same źródła naszej
                                          cywilizacji. Ponadto zachodzi atoli cos więcej. Często, bardzo często,
                                          umyślnie uprawiają pornografie wobec gojów celowo, ażeby nas
                                          demoralizować. Specjaliści od tego przesadzają umyślnie, posuwają się z
                                          cala świadomością daleko nawet poza granice tego, co swawolnemu Żydowi
                                          jest dozwolone. Roboty pornograficzne, przeznaczone dla gojów, stanowią
                                          grube wybryki nawet wobec żydowskich pojęć w tej dziedzinie.
                                          Niestety, roboty te są wprost protegowane przez nasze kodeksy praw i
                                          przez nasze przepisy administracyjne. Prawodawstwo nasze sympatyzuje z
                                          szerzeniem tej gangreny, a nasza opinia publiczna? Kto podejmie walkę w
                                          imię (choćby tylko) przyzwoitości, będzie zakrzyczany o pruderie i ...
                                          udawanie. Rzadko kto widzi cala rozległość niebezpieczeństwa. Miesza
                                          się pornografie ze zmysłowością, z samym zmysłem płciowym. Zmysłowość
                                          prawdziwa bynajmniej nie bywa pornograficzna. Pornografia wypacza się
                                          zmysłowość, wprowadza się w życie czynnik chorobowy a pociągający za
                                          sobą liczne choroby woli.
                                          Pogrążając się w pornografii, stajemy się coraz większymi ...
                                          niedołęgami. Charaktery wiotczeją, a na miejsce celów życia wstępują
                                          zachcianki. Nie ma mowy o poważnej kulturze czynu w społeczeństwie,
                                          rozmiłowanym w pornografii. Jak Żydzi lubią deprawować, pokazało się,
                                          kiedy Izrael rządził na Węgrzech, za komunizmu Beli-Kuhna. Wprowadzono
                                          do szkól "poglądowe uświadamianie o stosunkach płciowych". Komisarzami
                                          ludowymi do wychowania publicznego byli wówczas sami Żydzi. Mamy z tych
                                          czasów wiadomość, pochodząca z autopsji, jako "w sypialniach
                                          pensjonatów dla dziewcząt nocują młodzi nauczyciele Żydzi, żeby się
                                          dziewczęta przyzwyczaiły do obecności mężczyzn. We wspólnych wannach
                                          towarzysza dziewczynkom studenci medycyny Żydzi, w celu wyszydzania
                                          ich "niepotrzebnej" wstydliwości. Wykształcenie seksualne idzie za
                                          tym".
                                          Doprawdy, nie darmo Tacyt nazwał ich "proiectissima ad libidinem gens".
                                          Według Talmudu miałyby od tego być wyjęte Żydówki. Tak Stary Zakon,
                                          jako tez Talmud zakazują używać Żydówek do prostytucji. A teraźniejsi
                                          handlarze żydowscy "żywym towarem" kupczą nimi na równi z nie-
                                          Żydówkami. Poszło się dalej, zasadniczo dalej; bardzo podzielone są
                                          pośród Żydów zdania, czy nierząd hańbi kobietę. Głośna była w roku 1925
                                          publiczna dysputa w Pińsku, urządzona na ten temat przez Żydów, a
                                          obrócona całkiem na uniewinnianie, na rehabilitacje nierządu". Dwojaka
                                          etyka zwróciła się przeciwko nim samym. Co zrobiono z kobiety w
                                          bolszewizmie, wiadomo. Wspólność kobiet, proklamowano często, w
                                          niektórych miastach bywały nawet ponumerowane.
                                          Orgie komisarzy opisywane były we wszystkich językach, a wyjątkowo
                                          tylko zdarza się komisarz niezydowski. Pornografie podniesiono do
                                          zasady rządowej, aż tego w końcu nawet Stalinom było za dużo. Deptano
                                          kobiecość często pod pozorami, ze sie chce podnieść ich "godność ludzka
                                          i obywatelska", udzielając im swobody i wolności; ale tez zmuszając je
                                          często do tej "wolności". Wprowadzono wiele z prawa żydowskiego; miedzy
                                          innymi także co do używania nazwisk: W bolszewickiej Rosji może żona
                                          pozostawić sobie nazwisko panieńskie, lub przybrać mężowskie, albo tez
                                          nosić nazwiska oba, jako nazwisko podwójne.
                                          Nie koniec na tym: maż może przybrać sobie nazwisko żony, albo nosić
                                          podwójne, bo "równe prawo dla wszystkich". Wszystko to pochodzi z
                                          obyczaju Żydowskiego. Żydowszczyzna ta spodobała się Polakom i roi się
                                          tez u nas od nazwisk niewieścich podwójnych, przybieranych całkiem
                                          samowolnie. Właściwie należało by każdej takiej wytaczać proces o
                                          fałszerstwo dokumentów. (W heraldyce nazwisko podwójne noszą bastardzi.
                                          Po polsku mówi się zaś i pisze: "Katarzyna z Dalinskich Józefowa
                                          Falinska". Nazwisko Dalinska-Falinska oznacza pochodzenie z nieprawego
                                          łoza jakiegoś Dalinskiego lub jakiejś Falinskiej).
                                          • szach0 _______________________?_________ _________________ 03.04.09, 14:06
                                            O BANDYTACH stainowSKICH PROKURATORACH i
                                            potem znanych jako ADWOKATACH III RP NIC nie piszesz?

Pospieszalski pokazywał jednego...nie wskazał córce gen. grobu
                                            • pan.scan Re: _______________________?_________ ___________ 03.04.09, 14:07
                                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=93475540&a=93626299
                                  • rycho7 o wolnosci sumienia 03.04.09, 16:05
                                    haszszachmat napisał:

> Ad1._______Bycie BOLSZEWIKIEM jest hańbiące!

To jest Twoj poglad/mit. Ja sie z tym nie zgadzam. Tobie wolno miec poglady i
                                    mnie wolno miec poglady. Nie widze tu dowodow, sporu. Widze geganie.

> A bycie bolszewikiem, wulgarnie piszącym o katolikach, na publicznym
                                    > Forum jest niewyobrażalnie hańbiące
                                    > - szczególnie dla Polaka-emigranta.

To jest Twoj poglad/mit. Ja sie z tym nie zgadzam. Tobie wolno miec poglady i
                                    mnie wolno miec poglady. Nie widze tu dowodow, sporu. Widze geganie na moje
                                    domysly sprowokowane przez Ciebie aby byly niesluszne.

Ja napisalem:
                                    > > Widocznie uwazasz, ze bycie bolszewikiem jest hanbiace, a juz
                                    > > katolicka wiekszoscia w Polsce szczegolnie.

Nie ustosunkowales sie:
                                    1. Czy tak uwazasz.
                                    2. Czy w Polsce jest katolicka wiekszosc.
                                    3. Czy wiekszosc jest formalna dla spokoju popierajaca agresywna mniejszosc.
                                    4. Czy agresywna mniejszosc falszuje, unicestwia demokracje.
                                    5. Czy tak jak powyzej postepowali bolszewicy, czyli ci, ktorzy nazywali sie
                                    wiekszoscia.

> Jeśli premier wydaje poleceni Minister Kudryckiej by poleciła

Premier jest na uslugach podatnikow, aby prawidlowo wydawac podatki. W dobie
                                    kryzysu tym bardziej.

> To "ciekawość" typu hitlerowskiego faktycznie

Czy granat dla sprawiedliwosci po Twojej stronie przyniesc Ci na zlotej tacy,
                                    czy bedziesz laskaw pofatygowac sie sam na ruski targ?

> tak jak raje podatkowe dla najbogatszych klientów

Bogaczy skieruj do Feliksa Edmundowicza Dzierzynskiego.

> kosztem nedzy miliardów nędzarzy kojarzą się z piekłem
                                    > bolszewickim!

W ktora strone sie kojarza? Bo nie wiem co zyjacy autor ma na mysli?
    • piq Jak Pana godność? 03.04.09, 16:35
      Pytanie "jak Pana/Pani godność?" nadal jeszcze zadaje się - zawsze w znaczeniu
      "Poproszę o nazwisko". Gdyż od dawna nazwisko chroniło się w każdej rodzinie
      szczególnie, nazwisko było wspólnym dobrem rodu od czasów klanowo-plemiennych.
      Nazwisko było nośnikiem godności, a zhańbione trzeba było ongiś długo i
      cierpliwie oczyszczać.

Ty, szmaciarzu tadzieńku, złachałeś swoje nazwisko jak brudną szmatę, dopisując
      mu herbik blazono_lazar_enorma.jpg, pochodzenie z Atlantydy, Egiptu i na dodatek
      bzdurną bajeczkę spod Wiednia. A potem dodatkowo, przygwożdżony przeze mnie i
      rycha, szedłeś w zaparte i brnąłeś w łgarstwa, aż w nich utonąłeś. A wystarczyło
      ładnie odszczekać i przeprosić, to nikomu ujmy nie przynosi, raczej chwałę,
      ludzie wszak są omylni. Nie bez powodu cię, haszmateńku, na kilka tygodni potem
      wcięło z tego forum, bo zostałeś nakryty, ujawniony i napiętnowany. Uciekłeś
      więc z gębą w rękach jak niepyszny.

Gdyby ktoś z mojej rodziny tak zrobił z moim nazwiskiem, jak ty ze swoim (i
      twojej rodziny) to bym go skopał i zerwał z nim wszelkie kontakty.

Jeżeli ty z własnym nazwiskiem, czy też raczej z nazwiskiem rodu, ergo z
      godnością rodziny, poczynasz sobie jak z kawałkiem psiego łajna, którym się
      pomazujesz dla zyskania chwilowego poklasku jakichś zdezorientowanych biedaków
      na tym forum, to to świadczy o tym, żeś: a) głupi, b) niespełna rozumu, c)
      swołocz, d) zboczeniec. Każdy z tych powodów właściwie wystarcza, żeby z tobą
      nie mieć kontaktów, żałosna kreaturo, a co dopiero wszystkie.

Co też czyniłem do dzisiaj, gdy wyszukując swoje dawne posty wyszukiwarką
      natrafiłem na to, że sobie właśnie moim godnym nikiem wycierasz swoją
      splugawioną własnym łgarstwem qńską gębę. Przeto niniejszym ci, brudasie
      moralny, przypominam, żeś rzadki szmaciarz. W związku z tym nie utrzymuję z tobą
      kontaktów żadnych, bo gdybym z tobą prowadził chociaż śladowe rozmowy FAqowe, to
      i tak bym się czuł, jakby mnie ktoś obrzygał zważywszy na twój poziom
      intelektualny i moralny.

Piszę do ciebie zatem gwoli przypomnienia, dlaczego dla mnie nie istniejesz.
      Dopisywanie sobie herbiku, faraonostwa, atlantydztwa, iku i centymetrów do
      długości samo świadczy o twoim poziomie, żałosny pupilu prlowskich sykretorzy.

A teraz łaskawie wracam do ignorowania twojej żałosnej osoby, bo mnie brzydzisz.
      • hasz0 _______________gnojówkarzu! jaraczkowaty.......... 03.04.09, 18:06
        Won mi z oczu! Szmato raz na zawsze!
        #####################################################################
        #:
        Brak słów na określenie postawy takiej szmaty - eskalujacej coraz to
        nowsze insynuacje!

Ręce mi drżą z OBURZENIA!!!!!!!

Stopień podłości do jakiej się dopuszcza, jako recydywista -
        przekracza wszystkie oszczerstwa, jakich zaznałem do tej pory! -
        Biorąc pod uwage zarówno - powód, jaki sobie znalazła szmata
        jak i metodę zapytania kuzyna; podlizania się z szantażykiem
        pod oczekiwaną tezę! Maleszkowatość...niezdolna do zapytania
        wprost: opowiedział na Uniwersytecie Wrocławskim kuzynowi
        przy pierwszym spotkaniu, czy nie opwowiedział?

Po raz kolejny szmata insynuuje jakobym stchórzył...
        pamiętam wściekłosć gdy intenet raz działał paręnascie minut a potem
        nie....nawet o tym pisałem..pytając Francuza jak odbieram internet.
        Mam zrobić zdjecie umów na abonament? Ktoś chce?

Chyba zrobię fotgrafię

• rycho7 najlepiej przefaksuj na forum 03.04.09, 18:38
          hasz0 napisał:

> Chyba zrobię fotgrafię

Lepiej bedzie jak cale 48 centymetrow okazesz w naturze.
      • rycho7 godność myslenia mitami? 03.04.09, 18:27
        piq napisał:

> nazwisko było wspólnym dobrem rodu od czasów klanowo-plemiennych.

Przypomne wiec, ze NAZWISKO nie istnialo jeszcze w 15 wieku. Wtedy szlachcic co
        najwyzej pisywal sie po lacinie "in Pikutkowo". Najwazniejsze jest to, ze
        pisywal sie bardzo rzadko bo sam byl niepismienny. Na dodatek 90% lub wiecej
        ludu nie pisywalo sie wcale bo byli chlopami bez prawie wszystkiego. Wraz z
        koncem sredniowiecza chlop mial jeszcze gwarancje glodu na przednowku.

W czasach klanowo-plemiennych tym bardziej nie bylo nazwisk. Nie mieli ich nawet
        synowie Atylli Huna. Fakt, ze Hun bylo nazwa plemienia lub zwiazku plemiennego.
        Nie do konca wiadomo co to w ogole znaczylo. Tenze Atylla mial wiele zon, ze
        wzgledow politycznych pochodzacych z roznych plemion. Mial on z zonami wielu
        synow. Poniewaz tatko wojowal, wiec jezykow synow uczyly matki. Jedna z nich
        Madziarka uczyla syna(ow) staro-wegierskiego. Wspolczesnie ten syn jest baza
        mitu o "odwiecznej" wegierskosci Siedmiogrodu (z reszta chyba bliskiego
        Tateuszkowi). Mam w zwiazku z tym pytania do lokalnego w czasie i na FAQ
        specjalisty. Jakie nazwisko nosil ten syn, do jakiego plemienia nalezal i w
        ogole dlaczego mialby byc Madziarem alibo Wegrem?

> Nazwisko było nośnikiem godności, a zhańbione trzeba było ongiś
        > długo i cierpliwie oczyszczać.

Na Wielkim Stepie obowiazywala zasada "jak nie mozesz pokonac to sie przylacz".
        Bylo to podstawa tworzenia zwiazkow plemiennych jakim byli prawdopodobnie miedzy
        innymi Hunowie. Tych ktorzy sie nie przylaczali riezano kiedy tylko nadarzyla
        sie okazja, kobiety i dzieci przylaczajac do wlasnej rodziny, co bylo realizacja
        niewolnictwa na stepie. Mam wiec pytanie do fachowca. Kiedy nastepowalo
        zhanbienie: przed czy po przylaczeniu sie do silniejszych czy tez po zariezaniu
        opornych?

Poczuwam sie conieco do sarmackich, pasztunskich (stepowych) korzeni i nie wiem
        czym godzien?
        • hasz0 ___________Kapusi charakter wyuczony od Maleszki 04.04.09, 08:21
          "Poproszę o nazwisko" -....już w samej formie tak postawionego
          pytania,

w samym stylu tak sformułowanego zdania

- mieści się więcej informacji o charakterze pytającego niż w
          reszcie tego bezmyslnego, samodemaskującego charakter rynsztokowego -
          piczego postu.

Takich bzdur nie mógłby wypisać największy nawet snob, zapatrzony we
          własną urojoną, nierzeczywistą, virtualną wielkość.

Ma to podobnie jak w sprawie UJ i Bolka jednie przykryć wazniejsze
          finansowe gospodarcze, polityczne, kompromitujące i aferalne fakty!
          Oraz własną blazenadę perfidnego pohukiwacza i wulgarnego,
          zdmeoralizowanego nadętego pyszałka. Niezdolnego do przyznania innym
          racji - nawet po przedstawieniu dowodu - jak to było przy kursach
          walut i interwencji na rynku.

TEGO POWODU NIE DOTYKA - bo życie pokazało już globalnym kryzysem że
          miałem rację!
          Podobnie jak pokazałem link kuzyna z atmtego okresu, gdy zmienił
          wersję na koligację z Batorym. O tym i drugim...sza!

To PICZA METO>>>>>DA!

Po co taki b. współpracownik Maleszki.... jakich dziś niemało w
          mediach ma odnosić się faktów i przegranych polemik?

Lepiej oblać piczą gnojówką...a nuż się jakiś nawiniak nabierze.
          DO RESZTY (ZUPEŁNIE NIEMERYTORYCZNEJ - jesli idzie o prawdziwy
          fakt...na który piqus ma "dowód", o którym zapomniał lejąc gnojówkę -
          bo pokazałby dokładniej i wierniej jego kapusi charakter -
          wymuszania przeprosin od Polaka na podstawie FAŁSZYWYCH, FINGOWANYCH
          i OSZCERCZYCH OSKARŻEŃ, knutych faryzejsko - szkoda odnieść nawet
          jednym słowem.
          ----------------------kazdy sam może to ocenić:

""" Gdyż od dawna nazwisko chroniło się w każdej rodzinie
          szczególnie, nazwisko było wspólnym dobrem rodu od czasów klanowo-
          plemiennych.
          Nazwisko było nośnikiem godności, a zhańbione trzeba było ongiś
          długo i cierpliwie oczyszczać.

Ty, szmaciarzu tadzieńku, złachałeś swoje nazwisko jak brudną
          szmatę, dopisując mu herbik blazono_lazar_enorma.jpg, pochodzenie z
          Atlantydy, Egiptu i na dodatek bzdurną bajeczkę spod Wiednia. A
          potem dodatkowo, przygwożdżony przeze mnie i rycha, szedłeś w
          zaparte i brnąłeś w łgarstwa, aż w nich utonąłeś. A wystarczyło
          ładnie odszczekać i przeprosić, to nikomu ujmy nie przynosi, raczej
          chwałę, ludzie wszak są omylni. Nie bez powodu cię, haszmateńku, na
          kilka tygodni potem wcięło z tego forum, bo zostałeś nakryty,
          ujawniony i napiętnowany. Uciekłeś więc z gębą w rękach jak
          niepyszny.
          Gdyby ktoś z mojej rodziny tak zrobił z moim nazwiskiem, jak ty ze
          swoim (i twojej rodziny) to bym go skopał i zerwał z nim wszelkie
          kontakty.
          Jeżeli ty z własnym nazwiskiem, czy też raczej z nazwiskiem rodu,
          ergo z godnością rodziny, poczynasz sobie jak z kawałkiem psiego
          łajna, którym się pomazujesz dla zyskania chwilowego poklasku
          jakichś zdezorientowanych biedaków na tym forum, to to świadczy o
          tym, żeś: a) głupi, b) niespełna rozumu, c) swołocz, d) zboczeniec.
          Każdy z tych powodów właściwie wystarcza, żeby z tobą nie mieć
          kontaktów, żałosna kreaturo, a co dopiero wszystkie.

Co też czyniłem do dzisiaj, gdy wyszukując swoje dawne posty
          wyszukiwarką natrafiłem na to, że sobie właśnie moim godnym nikiem
          wycierasz swoją splugawioną własnym łgarstwem qńską gębę. Przeto
          niniejszym ci, brudasie moralny, przypominam, żeś rzadki szmaciarz.
          W związku z tym nie utrzymuję z tobą kontaktów żadnych, bo gdybym z
          tobą prowadził chociaż śladowe rozmowy FAqowe, to i tak bym się
          czuł, jakby mnie ktoś obrzygał zważywszy na twój poziom ntelektualny
          i moralny. Piszę do ciebie zatem gwoli przypomnienia, dlaczego dla
          mnie nie istniejesz. Dopisywanie sobie herbiku, faraonostwa,
          atlantydztwa, iku i centymetrów do długości samo świadczy o twoim
          poziomie, żałosny pupilu prlowskich sykretorzy.
          A teraz łaskawie wracam do ignorowania twojej żałosnej osoby, bo
          mnie brzydzisz.
          • hasz0 ___________"poproszę piczku o nazwisko" - symetria 04.04.09, 08:24
            moze być zapewniona gdy taki gnojókarz obrzucając anonimowo
            Kaczyńskiego razem z kapusiem Maleszką i jego jawnymi uczennicami i
            uczniami...wyzywając go "gno..arkiem" bez argumentów...
            podpisze swoim NIESKALANYM nazwiskiem.
            Odwagi!
            • hasz0 ___jesli nie podasz tak jak ja- czy to będzie tak? 04.04.09, 08:27
              to świadczy o
              tym, żeś: a) głupi, b) niespełna rozumu, c) swołocz, d) zboczeniec.
              Każdy z tych powodów właściwie wystarcza, żeby z tobą nie mieć
              kontaktów, żałosna kreaturo, a co dopiero wszystkie.
              • rycho7 Re: ___jesli nie podasz tak jak ja- czy to będzie 04.04.09, 09:57
                hasz0 napisał:

> to świadczy o
                > tym, żeś: a) głupi, b) niespełna rozumu, c) swołocz, d) zboczeniec.

Z Twoich ust kazde mi pasuje jako komplement. Tu masz moja wizytowke,
                sprokurowana przed laty. Domagasz sie palanciku czegos co masz podetkniete pod
                nos. Wszechwiedzacy, Wszechobecny debilku.
                ludzie.gazeta.pl/rycho7/0,0.html
                Chetnie bede podbechtany rozwinieciem komplementu zboczeniec. Czekam.
          • rycho7 ekstremalna emocjonalnosc "kultury" 04.04.09, 09:44
            hasz0 napisał:

> samodemaskującego charakter rynsztokowego - piczego postu.

Mam pytanie jaka wies byla wlasnoscia szlachcicow Lazarow? Bo chyba Haszu masz
            swiadomosc tego, ze szlachcic utrzymywal wyposazenie husarskie ze swego lenna.

Piq celnie Ci dokopal, wiec bolesne jest dla Hasza mimozy kazde wspomnienie
            wiedenskiej kleski.

Dla ulatwienia podpowiem Ci, ze moje pytanie mozesz zweryfikowac w ksiegach
            notarialnych. Takowe sa przechowywane we wlasciwych archiwach. Twoja leniwosc
            jako Ober-Jahwe wykaze nieistnienie szlachectwa podobnie jak nieistnienie
            Jahwe-mniejszego.
            • hasz0 _______________ekstremalna emocjonalnosc "kultury" 04.04.09, 09:55
              różnimy sie nie tylko konwencją; normami postępowania, myślenia,
              ogólnie przyjętymi normami i obyczajami towarzyskimi ale i
              charakterem, doświadczeniami i dynamiką stereotypu.

Przyzwoitosc nakazywałaby komentatorowi odniesc się do prawdziwego
              prblemu a fingowanego dla potrzeb "ad personam".
              Szlachectwo formalne mam głęboko w....

• hasz0 poprawka błędy KL 04.04.09, 09:57
                prblemu a fingowanego = problemu a nie...

o IQ nawet nie wspominam
                • rycho7 Re: poprawka błędy KL 04.04.09, 10:04
                  hasz0 napisał:

> o IQ nawet nie wspominam

Wicie, rozumicie Towarzyszu (pancerny, od zakutej paly) nasza KL ma IQ>1512.
                  Dlatego taka popedliwo bledliwa.
              • rycho7 Re: _______________ekstremalna emocjonalnosc "kul 04.04.09, 10:01
                hasz0 napisał:

> Szlachectwo formalne mam głęboko w....

"Szlachetnosc" Twego postepowania kazdy widzi na forum i potrafi ocenic. Stad
                ten wrogi swiata jaki Cie otacza i sfora ratlerkow obsikujacych nogawki kolosa
                yntelektualnego.

Jezeli "formalne masz gleboko" to trzeba sie bylo nie wyrywac. Dzentelmeni o
                pieniadzach nie dyskutuja oni je maja.
                • hasz0 ukradzione?/n 04.05.09, 11:09
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka