Gość: V.C. IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 00:49 Nie wierzycie ? Zajrzyjcie do wątku "Kto (ze znanych ludzi) wypowiedział słowa :" , założonego przez Comrade'a . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wild a Che optował za wojną atomową z wyzyskiwaczami... IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 00:57 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Nie wierzycie ? Zajrzyjcie do wątku "Kto (ze znanych ludzi) wypowiedział > słowa :" , założonego przez Comrade'a . na stronach antyglobalistycznego zespoliku rage bla bla w spisie obok lenina i trockiego sie znalazł dla tego pewnie tez Che optował za wojną jądrową z wyzyskiwaczami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist¸ ___ Che_________legenda__młodych_ :-)) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 01:11 Gość portalu: wild napisał(a): > na stronach antyglobalistycznego zespoliku rage bla bla w spisie obok lenina i > trockiego sie znalazł dla tego pewnie tez Che optował za wojną jądrową z > wyzyskiwaczami... Cześć Maxiu, Mh... od pewnego czasu odnotowuję Twoje zainteresowanie Che Nie dawało mi to spokoju... I wyknułem takie wyjasnienie: Che to żywa legenda ) [choć człowiek już martwy] Ledenda - męskości ......... (? Młodzi mężczyźni mają kogo nasladować. Rycerz z Argentyny. Męskość związana jest tu z romantyzmem... Kobiety to kochają ) Rycerz walczy dla bezbronnych i jest NIEOBLICZALNY (!!!!! ))) Nieobliczalny ) Maxiu. Wybacz jeśli Cię to dotknie, ale kreujesz się tu na kogoś kto może być ksiegowym doradcą podatkowym, albo kimś w tym stylu. Mh... cóż mogą wiedzieć księgowi o romantyźmie ? Jest nieobliczakny ! ))) pzdr Vist¸________________/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild ___ Bin Laden_________legenda__młodych?? IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 02:03 pilotów?? Gość portalu: Vist¸ napisał(a): > Gość portalu: wild napisał(a): > > > na stronach antyglobalistycznego zespoliku rage bla bla w spisie obok leni > na i > > trockiego sie znalazł dla tego pewnie tez Che optował za wojną jądrową z > > wyzyskiwaczami... > > > Cześć Maxiu, > > Mh... od pewnego czasu odnotowuję Twoje zainteresowanie Che > > Nie dawało mi to spokoju... > > I wyknułem takie wyjasnienie: > > Che to żywa legenda ) [choć człowiek już martwy] > > Ledenda - męskości ......... (? > > Młodzi mężczyźni mają kogo nasladować. Rycerz z Argentyny. > Męskość związana jest tu z romantyzmem... > > Kobiety to kochają ) > Rycerz walczy dla bezbronnych i jest NIEOBLICZALNY (!!!!! ))) > > Nieobliczalny ) Maxiu. > > Wybacz jeśli Cię to dotknie, ale kreujesz się tu na kogoś kto może być > ksiegowym doradcą podatkowym, albo kimś w tym stylu. > > Mh... cóż mogą wiedzieć księgowi o romantyźmie ? > > Jest nieobliczakny ! a słyszełes o metodach Dzierżyskiego albo doktora Mengele?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild ___ Robespierre_________legenda__młodych?? IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 02:06 szybkich rzezników uzywających gilotynki? Gość portalu: wild napisał(a): > pilotów?? > > > Gość portalu: Vist¸ napisał(a): > > > Gość portalu: wild napisał(a): > > > > > na stronach antyglobalistycznego zespoliku rage bla bla w spisie obok > leni > > na i > > > trockiego sie znalazł dla tego pewnie tez Che optował za wojną jądrow > ą z > > > wyzyskiwaczami... > > > > > > Cześć Maxiu, > > > > Mh... od pewnego czasu odnotowuję Twoje zainteresowanie Che > > > > Nie dawało mi to spokoju... > > > > I wyknułem takie wyjasnienie: > > > > Che to żywa legenda ) [choć człowiek już martwy] > > > > Ledenda - męskości ......... (? > > > > Młodzi mężczyźni mają kogo nasladować. Rycerz z Argentyny. > > Męskość związana jest tu z romantyzmem... > > > > Kobiety to kochają ) > > Rycerz walczy dla bezbronnych i jest NIEOBLICZALNY (!!!!! ))) > > > > Nieobliczalny ) Maxiu. > > > > Wybacz jeśli Cię to dotknie, ale kreujesz się tu na kogoś kto może być > > ksiegowym doradcą podatkowym, albo kimś w tym stylu. > > > > Mh... cóż mogą wiedzieć księgowi o romantyźmie ? > > > > Jest nieobliczakny ! > > > a słyszełes o metodach Dzierżyskiego albo doktora Mengele?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild ___ Adolf Hitler_________legenda__młodych?? IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 02:08 bojowników jugend ( neopionerzy? ) o likwidacje własności prywatnej i wyzysku kapitalistycznego (...) kogo byś wpisał?? Gość portalu: wild napisał(a): > szybkich rzezników uzywających gilotynki? > > > Gość portalu: wild napisał(a): > > > pilotów?? > > > > > > Gość portalu: Vist¸ napisał(a): > > > > > Gość portalu: wild napisał(a): > > > > > > > na stronach antyglobalistycznego zespoliku rage bla bla w spisie > obok > > leni > > > na i > > > > trockiego sie znalazł dla tego pewnie tez Che optował za wojną j > ądrow > > ą z > > > > wyzyskiwaczami... > > > > > > > > > Cześć Maxiu, > > > > > > Mh... od pewnego czasu odnotowuję Twoje zainteresowanie Che > > > > > > Nie dawało mi to spokoju... > > > > > > I wyknułem takie wyjasnienie: > > > > > > Che to żywa legenda ) [choć człowiek już martwy] > > > > > > Ledenda - męskości ......... (? > > > > > > Młodzi mężczyźni mają kogo nasladować. Rycerz z Argentyny. > > > Męskość związana jest tu z romantyzmem... > > > > > > Kobiety to kochają ) > > > Rycerz walczy dla bezbronnych i jest NIEOBLICZALNY (!!!!! ))) > > > > > > Nieobliczalny ) Maxiu. > > > > > > Wybacz jeśli Cię to dotknie, ale kreujesz się tu na kogoś kto może b > yć > > > ksiegowym doradcą podatkowym, albo kimś w tym stylu. > > > > > > Mh... cóż mogą wiedzieć księgowi o romantyźmie ? > > > > > > Jest nieobliczakny ! > > > > > > a słyszełes o metodach Dzierżyskiego albo doktora Mengele?? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild ___MAO_________legenda__młodych_kanibali?? IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 02:16 a pamietasz tych uczni mao co zjadali wątroby dla nauczycieli bo wydawali wyzyskiwaczami? a tę wątrobe wyrywali na żywca i pózniej konsumowali mówiąc nie ma własnosci prywatnej... uwierzysz??? Ledenda - męskości ......... (? Gość portalu: wild napisał(a): > bojowników jugend ( neopionerzy? ) o likwidacje własności prywatnej i wyzysku > kapitalistycznego (...) kogo byś wpisał?? > > Gość portalu: wild napisał(a): > > > szybkich rzezników uzywających gilotynki? > > > > > > Gość portalu: wild napisał(a): > > > > > pilotów?? > > > > > > > > > Gość portalu: Vist¸ napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: wild napisał(a): > > > > > > > > > na stronach antyglobalistycznego zespoliku rage bla bla w s > pisie > > obok > > > leni > > > > na i > > > > > trockiego sie znalazł dla tego pewnie tez Che optował za wo > jną j > > ądrow > > > ą z > > > > > wyzyskiwaczami... > > > > > > > > > > > > Cześć Maxiu, > > > > > > > > Mh... od pewnego czasu odnotowuję Twoje zainteresowanie Che > > > > > > > > Nie dawało mi to spokoju... > > > > > > > > I wyknułem takie wyjasnienie: > > > > > > > > Che to żywa legenda ) [choć człowiek już martwy] > > > > > > > > Ledenda - męskości ......... (? > > > > > > > > Młodzi mężczyźni mają kogo nasladować. Rycerz z Argentyny. > > > > Męskość związana jest tu z romantyzmem... > > > > > > > > Kobiety to kochają ) > > > > Rycerz walczy dla bezbronnych i jest NIEOBLICZALNY (!!!!! > ))) > > > > > > > > Nieobliczalny ) Maxiu. > > > > > > > > Wybacz jeśli Cię to dotknie, ale kreujesz się tu na kogoś kto m > oże b > > yć > > > > ksiegowym doradcą podatkowym, albo kimś w tym stylu. > > > > > > > > Mh... cóż mogą wiedzieć księgowi o romantyźmie ? > > > > > > > > Jest nieobliczakny ! > > > > > > > > > a słyszełes o metodach Dzierżyskiego albo doktora Mengele?? > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist¸ ___ Propaganda_________legenda__młodych?? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 12:27 Gość portalu: wild napisał(a): > > a słyszełes o metodach Dzierżyskiego albo doktora Mengele?? Maxiu... Nic mi nie odpowiesz tylko wysuwasz tu... Che to był rewolucjonista improwizujący... A mordercy metodyczni, których wymieniasz to nudziarze. Pomyśl chwilkę o romantyźmie... pzdr Vist¸_________________/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild wiec gdyby morderca dzieci w Palestynie... IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 17:17 Gość portalu: Vist¸ napisał(a): > Pomyśl chwilkę o romantyźmie... > > > pzdr > > Vist¸_________________/ > nazwał sie Che Guevara byłoby OK?? to czemu nie nazywasz walk w Palestynie romatyzmem?? dobzi rycerze walczą z złymi dziecmi tak jak Che!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist¸ ____ morderca dzieci w Palestynie... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 18:04 Gość portalu: wild napisał(a): > > > > nazwał sie Che Guevara byłoby OK?? to czemu nie nazywasz walk w Palestynie > romatyzmem?? dobzi rycerze walczą z złymi dziecmi tak jak Che!!! Maxiu... Może dlatego, że niewiele wiem o Che ! Nikt mi co dzień nie pokazuje jak on zabija. Chyba stąd pochodzi Twoje oburzenie (?) Natomiast o VAcie dla dzieci.... niekontaktuję. pzdr Vist¸________________/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild ____ romantyczne historie w Palestynie............ IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 18:24 Gość portalu: Vist¸ napisał(a): > Gość portalu: wild napisał(a): > > > > > > > nazwał sie Che Guevara byłoby OK?? to czemu nie nazywasz walk w Palestynie > > > romatyzmem?? dobzi rycerze walczą z złymi dziecmi tak jak Che!!! > > > Maxiu... > > Może dlatego, że niewiele wiem o Che ! np. karanie śmiercia za zjedzenie chleba przez ... dziecko z batalionku ? ho! ho! nie??? ho! ho! niee?? rooooomanticznie! nie? > Nikt mi co dzień nie pokazuje jak on zabija. > > Chyba stąd pochodzi Twoje oburzenie (?) > > Natomiast o VAcie dla dzieci.... niekontaktuję. kasa?? kasa?? kasa??? ( kim jest ten kto węszy by obgolić też dzieci z oszczędnosći??? jakie znasz srodowiska socjalono-terorystyczne które węszyłyby co kto w domciu je i dlaczego to nie było opodatkowane kasa!! kasa kasa!!) > pzdr > > Vist¸________________/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild Mh... cóż mogą wiedzieć księgowi o romantyźmie? IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 02:12 dla kolektywistów nie liczy sie jednostka! dla kolektywisty jednosta do bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist¸ Re: Mh....... cóż mogą wiedzieć księgowi ... ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 12:32 Gość portalu: wild napisał(a): > dla kolektywistów nie liczy sie jednostka! > dla kolektywisty jednosta do bzdura! > Maxiu Romantyzm jest udziałem przeżyć indywidualnie doznawanych. Doświadczenie osobistych sensacji uczuciowych ... Mh... Cóz mogą wiedzieć księgowi ? pzdr Vist¸_________________/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild po za tym ten uczestniczył w 55 egzekucjach... IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 02:24 zabijając tez tych młodych zwolenników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild uliczny morderca niewinnych ludzi to....romantyk!! IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 02:34 Gość portalu: Vist¸ napisał(a): > Rycerz walczy dla bezbronnych i jest NIEOBLICZALNY (!!!!! ))) > Mh... cóż mogą wiedzieć księgowi o romantyźmie ? > > Jest nieobliczakny ! > > ))) > > pzdr > > Vist¸________________/ słuchaj mozesz wybielać i podziwiac kazdego totalitarnego cwela i skurwysyna-kube rozpruwacza ale nie zmieni to faktu ze ten zbrodniarz mordował niewinnych ludzi itd..itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild gdy spotkasz na ulicy to spytaj sie ile ma lat!! i IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 02:52 ile zabił niewinnych ludzi... wtedy pokiwasz z zachwytu głową oddając na walke z wyzyskiem swoje spodnie i buty podziwiając tę "romatyczność" sytuacji przed... egzekucją? miałbyś tyle tolerancji dla swiatopogladu złodzieja mordercy (walczącego o pełną likwidacje pojęcia własnosci prywatnej - kradzież i eliminacji wyzyskiwaczy-wrogów )bla bla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild więc ci co burzą domy ludzi to też "rycerze"? IP: *.net.bialystok.pl 09.02.02, 17:39 Gość portalu: Vist¸ napisał(a): > Gość portalu: wild napisał(a): > > > na stronach antyglobalistycznego zespoliku rage bla bla w spisie obok leni > na i > > trockiego sie znalazł dla tego pewnie tez Che optował za wojną jądrową z > > wyzyskiwaczami... > > > Cześć Maxiu, > > Mh... od pewnego czasu odnotowuję Twoje zainteresowanie Che > > Nie dawało mi to spokoju... > > I wyknułem takie wyjasnienie: > > Che to żywa legenda ) [choć człowiek już martwy] > > Ledenda - męskości ......... (? > > Młodzi mężczyźni mają kogo nasladować. Rycerz z Argentyny. > Męskość związana jest tu z romantyzmem... > > Kobiety to kochają ) > Rycerz walczy dla bezbronnych i jest NIEOBLICZALNY (!!!!! ))) > > Nieobliczalny ) Maxiu. > > Wybacz jeśli Cię to dotknie, ale kreujesz się tu na kogoś kto może być > ksiegowym doradcą podatkowym, albo kimś w tym stylu. > > Mh... cóż mogą wiedzieć księgowi o romantyźmie ? > > Jest nieobliczakny ! > > ))) > > pzdr > > Vist¸________________/ wyjaw mi tajemnice róznych miar jakie stosujesz - inne dla kułaka a inne dla innych ludzi np. morderców niewinnych ludzi?:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.C. Trzeba byc wiec Eisteinem, zeby zrozumiec... IP: *.client.attbi.com 27.01.02, 02:56 Trzeba byc wiec Einsteinem, zeby zrozumiec, dlaczego Einstein wolal mieszkac i pracowac w zgnilokapitalistycznych USA, zamiast w socjalistycznym raju - ZSRR. P.C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Trzeba byc wiec Eisteinem, zeby zrozumiec... IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 12:45 USA nie były wtedy jeszcze tak zgniłe jak teraz . W ZSRR nigdy nie było prawdziwego socjalizmu . Dążono tam do budowy komunizmu na siłę . Choć niektórzy twierdzą ,ze zbudowano tam raczej kapitalizm ...państwowy . P.S. Max , a dlaczego wśród zbrodniarzy nie wymieniłes np. gen. Pinocheta ? Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Do Vista i V.C. 27.01.02, 14:37 Dajcie spokój Maksiowi - tak, jak ja mu dałem. Może jak trochę podrośnie, to mu przejdzie. Teraz wszystko, cokolwiek napiszecie, odbije się od niego, jak od betonowej ściany. BO PRZECIEŻ ON I TAK WIE LEPIEJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist¸ _ > Tyu IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 15:26 tyu napisał(a): > Dajcie spokój Maksiowi - tak, jak ja mu dałem. Może jak trochę podrośnie, to mu > > przejdzie. Teraz wszystko, cokolwiek napiszecie, odbije się od niego, jak od > betonowej ściany. > BO PRZECIEŻ ON I TAK WIE LEPIEJ !!! Cześć Tyu Maxia ... lubię. Choć mało czytam. I spokój ode mnie ma. Ale romantyczny nie jest No cóż... kasa,kasa,kasa... ($)-($) pzdr Vist¸_________________/ Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Re: _ > Vist 27.01.02, 15:45 Gość portalu: Vist¸ napisał(a): > Cześć Tyu > > Maxia ... lubię. Choć mało czytam. > > I spokój ode mnie ma. > > Ale romantyczny nie jest > > No cóż... kasa,kasa,kasa... > > ($)-($) > > > pzdr > > Vist¸_________________/ Czyżbyś sugerował, że to "płatny pachołek"? Tylko - czyj?! Libertarianów? A romantyczny to on nie jest, fakt. Nawet poczucia humoru nie ma. W sumie - biedne dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild kasa kasa?? czy żadasz aby dzieci płaciły VAT??? IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 17:19 Gość portalu: Vist¸ napisał(a): > tyu napisał(a): > > > Dajcie spokój Maksiowi - tak, jak ja mu dałem. Może jak trochę podrośnie, > to mu > > > > przejdzie. Teraz wszystko, cokolwiek napiszecie, odbije się od niego, jak > od > > betonowej ściany. > > BO PRZECIEŻ ON I TAK WIE LEPIEJ !!! > > > Cześć Tyu > > Maxia ... lubię. Choć mało czytam. > > I spokój ode mnie ma. > > Ale romantyczny nie jest > > No cóż... kasa,kasa,kasa... > > ($)-($) > > > pzdr > > Vist¸_________________/ czy żadasz aby dzieci płaciły VAT??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist¸ ___ Spoko IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 17:28 Gość portalu: wild napisał(a): > czy żadasz aby dzieci płaciły VAT??? Maxiu Niczego nie rządam. Nawet nie myślę o podatku VAT... Chyba, że Ciebie czytam. Czy rządasz dalszego wzrostu alergenów w wodzie pitnej ? pzdr Vist¸____________/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild spytałem sie cyniku czy chcesz aby dzieci płaciły? IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 17:32 Gość portalu: Vist¸ napisał(a): > Gość portalu: wild napisał(a): > > > > czy żadasz aby dzieci płaciły VAT??? > > > Maxiu > > Niczego nie rządam. > > Nawet nie myślę o podatku VAT... > > Chyba, że Ciebie czytam. > > Czy rządasz dalszego wzrostu alergenów w wodzie pitnej ? > > > pzdr > > Vist¸____________/ > > czy żadasz aby dzieci płaciły VAT??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist¸ Re: spytałem sie cyniku ....? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 17:51 Gość portalu: wild napisał(a): > > > > > czy żadasz aby dzieci płaciły VAT??? > > > > > > Maxiu > > > > Niczego nie rządam. > > czy żadasz aby dzieci płaciły VAT??? Sorry Maxiu, Ale nie rozumiem Cię.... Ty pytasz. Ja odpowiadam. Ty znów pytasz, jakbyś nie widział odpowiedzi.... ? Może nie wyczuwam Twoich skojarzeń ? Napisz o nich. pzdr Vist¸_____________/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild spytałem sie neostalinowski cyniku ... IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 18:12 Gość portalu: Vist¸ napisał(a): > Gość portalu: wild napisał(a): > > > > > > > > czy żadasz aby dzieci płaciły VAT??? > > > > > > > > > Maxiu > > > > > > Niczego nie rządam. > > > > > czy żadasz aby dzieci płaciły VAT??? > > > Sorry Maxiu, > > Ale nie rozumiem Cię.... > > Ty pytasz. > > Ja odpowiadam. > > Ty znów pytasz, jakbyś nie widział odpowiedzi.... ? > > Może nie wyczuwam Twoich skojarzeń ? > > Napisz o nich. > > > pzdr > > Vist¸_____________/ Jeszcze raz neostalinisto... czy chcesz aby dzieci płaciły VAT w sklepie ( kasa?? kasa?? kasa?? ) odpowiedz tak czy nie czy chcesz aby emeryci płacili VAT w sklepie ( kasa?? kasa?? kasa?? ) odpowiedz tak czy nie PS. czy słowa "Niczego nie rządam" oznaczają to że jestes za dobrowolnością opodatkowania? ( kasa?? kasa?? kasa?? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong pytanko IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 18:22 repete do maxa 1. ? czy jak zauwazysz /pod warunkiem ze w ogole czytas cos co ktos inny pisze/ bzdurnosc swoich tez to potrafisz odpowiadac tylko w stylu "czy jestes komuch, morderca, trockista, blablablablablabla ?" ? 2. ? czy sam czasami potrafisz cos wlasnego i ciekawego sensem napisac, czy tylko cytaty i pozniej jako "argument" tylko osobiste wycieczki ? i raczej jesli odpowiedz ma byc w twoim starym stylu to sie nie mecz, nie bede na ciebie marnowal juz czasu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild kim jestes? odpowiedz w TWOIM wątku! :] IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 18:26 Gość portalu: Blong napisał(a): > repete do maxa > > 1. > ? > czy jak zauwazysz /pod warunkiem ze w ogole czytas cos co ktos inny pisze/ > bzdurnosc swoich tez to potrafisz odpowiadac tylko w stylu "czy jestes komuch, > morderca, trockista, blablablablablabla ?" > ? > > 2. > ? > czy sam czasami potrafisz cos wlasnego i ciekawego sensem napisac, czy tylko > cytaty i pozniej jako "argument" tylko osobiste wycieczki > ? > > i raczej jesli odpowiedz ma byc w twoim starym stylu to sie nie mecz, nie bede > na ciebie marnowal juz czasu > > ? > happy?:] Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Pytanko... niebezpieczne! 27.01.02, 18:36 Gość portalu: Blong napisał(a): > repete do maxa > > 1. > ? > czy jak zauwazysz /pod warunkiem ze w ogole czytas cos co ktos inny pisze/ > bzdurnosc swoich tez to potrafisz odpowiadac tylko w stylu "czy jestes komuch, > morderca, trockista, blablablablablabla ?" > ? > > 2. > ? > czy sam czasami potrafisz cos wlasnego i ciekawego sensem napisac, czy tylko > cytaty i pozniej jako "argument" tylko osobiste wycieczki > ? > > i raczej jesli odpowiedz ma byc w twoim starym stylu to sie nie mecz, nie bede > na ciebie marnowal juz czasu > > ? Witaj Blongu! W aspekcie odpowiedzi, jaką uzyskał Vist (nazwany przez maksia neostalinowskim cynikiem) przeczuwam, że Ty za tak niedyskretne pytania zostaniesz co najmniej arcystalinowskim hipercynikiem... Ale nie przejmuj się! Ja czymś takim jestem od dawna - przynajmniej w opinii Maksia - i jakoś nadal żyję... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blong Re: Pytanko... niebezpieczne! IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 18:52 tyu napisał(a): Witaj tyu, jeszcze raz zpoznione zyczenia dobrego Nowego Roku. > W aspekcie odpowiedzi, jaką uzyskał Vist (nazwany przez maksia neostalinowskim > cynikiem) przeczuwam, że Ty za tak niedyskretne pytania zostaniesz co najmniej > arcystalinowskim hipercynikiem... > Ale nie przejmuj się! Ja czymś takim jestem od dawna - przynajmniej w opinii > Maksia - i jakoś nadal żyję... Jesli mnie pamiec niezawodzi to stalinista, maoista i faszysta /a przynajmniej mnie oznaczyl za fana ich rozwiazan/ mnie Max nazwal w ubieglym roku juz kilkakrotnie. Wiec chyba z duma moge twierdzic, ze jestem zalozycielem klubu. Ale jakos coraz bardziej mi przychodzi do glowy mysl, ze z nim nie ma sensu w ogole dyskutowac /nawet moim stylem wysmiewania i parodiowania/, bo on chyba nic nie czyta, z tego co inni pisza tylko chodzi, i kopiuje rozne teksty z podrecznikow liberalow a pozniej ma zestaw 5-6 glupawych pytan, ktore uwaza za argumenty. Jednym slowem nuda. Z pewnoscia jest nieodlaczna i zabawna czescia tego forum, ale jak slusznie napisales wczesniej, chyba trzeba poczekac az dorosnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild Re: Pytanko... niebezpieczne! IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 18:57 Gość portalu: Blong napisał(a): > tyu napisał(a): > > Witaj tyu, > jeszcze raz zpoznione zyczenia dobrego Nowego Roku. > > > W aspekcie odpowiedzi, jaką uzyskał Vist (nazwany przez maksia neostalinow > skim > > cynikiem) przeczuwam, że Ty za tak niedyskretne pytania zostaniesz co najm > niej > > arcystalinowskim hipercynikiem... > > Ale nie przejmuj się! Ja czymś takim jestem od dawna - przynajmniej w opin > ii > > Maksia - i jakoś nadal żyję... > > Jesli mnie pamiec niezawodzi to stalinista, maoista i faszysta /a przynajmniej > mnie oznaczyl za fana ich rozwiazan/ mnie Max nazwal w ubieglym roku juz > kilkakrotnie. Wiec chyba z duma moge twierdzic, ze jestem zalozycielem klubu. : > ) > Ale jakos coraz bardziej mi przychodzi do glowy mysl, ze z nim nie ma sensu w > ogole dyskutowac /nawet moim stylem wysmiewania i parodiowania/, bo on chyba ni > c > nie czyta, z tego co inni pisza tylko chodzi, i kopiuje rozne teksty z > podrecznikow liberalow a pozniej ma zestaw 5-6 glupawych pytan, ktore uwaza za > argumenty. Jednym slowem nuda. > Z pewnoscia jest nieodlaczna i zabawna czescia tego forum, ale jak slusznie > napisales wczesniej, chyba trzeba poczekac az dorosnie. > Pozdrawiam ---------------------------------------------------------------------------------- Narodowo Socjalistyczna ... Autor: Gość portalu: Blong Data: 26-01-2002 12:20 adres: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl -------------------------------------------------------------------------------- Partia Liberalna to nie jest zaden zart, ale rzeczywista partia z dokladnie taka nazwa jak podalem. Liberalowie to komuchy i nazisci w jednym? p.s. witam wszystkich po dluzszej przerwie Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Pytanko... niebezpieczne! Do Blonga i Maksa 27.01.02, 19:58 Gość portalu: Blong napisał o Maksiu: > Z pewnoscia jest nieodlaczna i zabawna czescia tego forum, ale jak slusznie > napisales wczesniej, chyba trzeba poczekac az dorosnie. > Pozdrawiam Poczekajmy zatem, cóż innego zresztą pozostaje? A w międzyczasie można porozmawiać o czym innym... Maks! SPAĆ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist¸ Re: odpowiedziałem ci przygłupku... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 18:26 Gość portalu: wild napisał(a): > > PS. czy słowa "Niczego nie rządam" > oznaczają to że jestes za dobrowolnością opodatkowania? > ( kasa?? kasa?? kasa?? ) Maxiu ? Wydajesz się być niegrzeczy (?) Jeśli się to powtórzy, to stracisz mnie jako dyskutanta. A moje słowa " Niczego nie rządam. " oznaczają że nie myślę o podatkach prawie wcale i nie wiem i nie jestem ciekaw kto płaci VAT a kto nie i ile. Nie myślę też o alergenach w wodzie pitnej, choć ją piję. Zaś (dla jasności) moje słowa: kasa,kasa, kasa, znaczą tyle, że wyobrażam sobie Ciebie jako osobę która obmyśla te kwestie za nas obu ( a może też i za innych). pzdr Vist¸__________________________/ P.S. Maxiu, to trudne ale spróbuj uwierzyć, że inni od Ciebie są. Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Witaj w klubie, Vist! 27.01.02, 18:31 Gość portalu: wild napisał, adresując to do Vista: spytałem sie neostalinowski cyniku ... No to już jest nas DWÓCH !!! A jak Maksio wytęży mózg, to i trzeciego stalinistę nam podeśle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild czy ten klub nazywa sie "Płonąca stodoła kułaka"?? IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 18:37 tyu napisał(a): > Gość portalu: wild napisał, adresując to do Vista: > > spytałem sie neostalinowski cyniku ... > > > No to już jest nas DWÓCH !!! > A jak Maksio wytęży mózg, to i trzeciego stalinistę nam podeśle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist¸ Re: Witaj w klubie, .... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 18:42 tyu napisał(a): > Gość portalu: wild napisał, adresując to do Vista: > > A jak Maksio wytęży mózg, to i trzeciego stalinistę nam podeśle... Hey Tyu, Nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim zachowaniem Maxia.... (?) Ale skoro chce się przezywać ..? Nie chwytam jego intencji... pzdr Vist¸_______________/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild Ty sam siebie nazywasz stalinistą! uwierzysz??? IP: *.net.bialystok.pl 27.01.02, 18:48 tyu napisał(a): > Gość portalu: wild napisał, adresując to do Vista: > > spytałem sie neostalinowski cyniku ... > > > No to już jest nas DWÓCH !!! > A jak Maksio wytęży mózg, to i trzeciego stalinistę nam podeśle... TO JEST WĄTEK DLA MAŁEGO MAKSIA VEL WILDA Autor: tyu@poczta.gazeta.pl Data: 16-01-2002 20:33 Twój niezłomnie opresywny stalinowsko-trockistowski guevarysta tyu ------------------------------------------------------------------------------- ... i mordowanie niewinnych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
tyu Nie uwierzę, bo to cytaty z Ciebie, Maksiu! 27.01.02, 19:53 Gość portalu: wild napisał(a): > tyu napisał(a): > > > Gość portalu: wild napisał, adresując to do Vista: > > > > spytałem sie neostalinowski cyniku ... > > > > > > No to już jest nas DWÓCH !!! > > A jak Maksio wytęży mózg, to i trzeciego stalinistę nam podeśle... > > > TO JEST WĄTEK DLA MAŁEGO MAKSIA VEL WILDA > Autor: tyu@poczta.gazeta.pl > Data: 16-01-2002 20:33 > > > Twój niezłomnie opresywny > stalinowsko-trockistowski guevarysta > tyu > ------------------------------------------------------------------------------- > > ... i mordowanie niewinnych ludzi? Maksiu! Czy Ty KIEDYKOLWIEK nauczysz się odróżniać pure-nonsensowne żarty od rzeczywistości? Myślałem, że pójdzie Ci to jak po maśle, bo Ty WYŁĄCZNIE pure- nonsensy uskuteczniasz - a tu nic... Jeśli mimo tego defektu chcesz wreszcie coś z tego żartu zrozumieć, to poczytaj sobie trochę o trockistach, stalinistach i - najważniejsze - o ich wzajemnych relacjach... Dla ułatwienia zrozumienia tego tekstu: czy może być wiatr północno-południowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fili Re: Nie uwierzę, bo to cytaty z Ciebie, Maksiu! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.02, 18:21 Po co wy wszyscy w ogóle wdajecie się w dyskusję? Przecież to człowiek zupełnie oderwany od rzeczywistości, zyje we własnym świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild a Twój swiat to co? IP: *.net.bialystok.pl 09.02.02, 18:46 Gość portalu: fili napisał(a): > Po co wy wszyscy w ogóle wdajecie się w dyskusję? Przecież to człowiek zupełnie > > oderwany od rzeczywistości, zyje we własnym świecie! Wielu marksistów twierdzi, że reżim Stalina i późniejsze dzieje ZSRR oraz jego satelitów, a także dyktatury Mao i jego następców w Chinach, Kim Ir Sena w Korei Północnej czy Pol Pota w Kambodży były całkowitym zaprzeczeniem założeń marksizmu i dlatego nie można podawać ich jako przykładów na błędność tych założeń. Jednocześnie za przykład stawiają państwo bolszewików rosyjskich za rządów Lenina (w latach 1917-1924), twierdząc, że zniewolenie, terror, wyzysk i ludobójstwo, a także zapaść gospodarcza pojawiły się dopiero wskutek "degeneracji" tego państwa za Stalina. Poglądy takie zwykło się opatrywać etykietą "trockizmu", od nazwiska jednego z głównych przywódców bolszewickich (m. in. twórcy i dowódcy Armii Czerwonej), a potem rywala Stalina w walce o władzę po śmierci Lenina, Lwa Trockiego. Jest to oczywiście nieprawda. Państwo bolszewickie od początku było państwem zniewolenia i terroru. Zgodnie z założeniami marksizmu, wprowadzono "komunistyczny sposób produkcji i podziału" dóbr: zakazano prywatnego handlu, narzucono obowiązek pracy, ustanowiono przymusowe dostawy zboża od chłopów (przy czym wysokość obowiązkowych dostaw, ustalana administracyjnie, przewyższała często rzeczywiste plony) oraz rozdział żywności przez państwo wg "klasowego systemu przydziałów" ("elementy kułackie i burżuazyjne" pozbawiano przydziałów żywności w ogóle). Centralnemu państwowemu zarządzaniu poddano również przemysł; Trocki domagał się nawet "militaryzacji pracy" na wzór Armii Czerwonej, twierdząc, że "innej drogi do socjalizmu, niż odgórne zarządzanie siłą roboczą, zgodnie z aktualnymi wymaganiami planu ogólnopaństwowego, nie ma". W ślad za tym szedł terror. Dla złamania oporu chłopów, którzy nie chcieli oddawać zboża, wysłano na wieś specjalną "armię zaopatrzeniową" (Prodarmię), siłą konfiskującą zapasy. Lenin określił to jako "pierwszy i najważniejszy krok rewolucji socjalistycznej na wsi". Zaraz po objęciu władzy bolszewicy ustanowili cenzurę i zamknęli gazety opozycyjne (był to pierwszy dekret ich rządu). Niedługo później powołali policję polityczną - CzeKa - która otrzymała wkrótce uprawnienia skazywania na karę śmierci, bez śledztwa i sądu, m. in. "wrogich agentów, spekulantów, agitatorów kontrrewolucyjnych, sabotażystów i innych pasożytów" (czyli praktycznie każdego, kto podpadł władzy). Do końca 1918 r. z polecenia CzeKa zdążono rozstrzelać już ponad sześć tysięcy ludzi, a wiele tysięcy innych zamknięto w więzieniach i obozach koncentracyjnych. W tymże 1918 r. uchwalono konstytucję Rosji Sowieckiej, która oficjalnie pozbawiała praw, wraz z całymi rodzinami, wszystkie osoby "zatrudniające do pracy najemnej w celu uzyskania zysku", uznając ich za tzw. "zbędnych ludzi"; dotyczyło to 5 milionów osób, przeważnie chłopów. Wszystkie te represje nie były bynajmniej skierowane jedynie przeciwko obrońcom poprzedniego reżimu: rządy bolszewików i wprowadzanie przez nich w życie założeń marksizmu od początku wywoływały masowe bunty ludności: chłopów, robotników, inteligencji, "zbędnych ludzi". Zbrojne bunty przeciwko bolszewikom wybuchały jeden po drugim (w samym 1918 r. było ponad 100 powstań), szerzyły się strajki (nazywane przez bolszewików "sabotażami") i zamachy (30 sierpnia 1918 r. raniony został sam Lenin). Powstańcy chłopscy (jak np. armia Antonowa) domagali się m. in. denacjonalizacji (odpaństwowienia) ziemi, wolnego handlu, likwidacji kołchozów i przymusowych dostaw oraz pozwolenia na inwestycje prywatnemu kapitałowi (w tym obcemu). W 1921 r. zbuntowali się robotnicy z Kronsztadu (miejscowość niedaleko Piotrogrodu, obecnego Petersburga), domagając się początkowo m. in. wolności słowa i druku oraz prawa chłopów do swobodnego użytkowania ziemi, a po odrzuceniu ich żądań i aresztowania ich delegatów - ustąpienia bolszewików. Lenin i Trocki zaatakowali Kronsztad siłami 50 tysięcy żołnierzy wspomaganych artylerią. Po zdobyciu miasta przeprowadzono masowe rozstrzeliwania. Pod presją buntów i pogarszającej się sytuacji gospodarczej (produkcja przemysłowa np. spadła o ponad 80%) Lenin postanowił w 1921 r. częściowo odstąpić od zasad marksizmu: przymusowe dostawy zboża zastąpiono podatkiem w naturze (i tak zresztą ponad trzykrotnie wyższym od przedbolszewickiego podatku bezpośredniego), zezwolono na drobną przedsiębiorczość prywatną i wolność handlu. Przyznawał jednak, że jest to "krok wstecz". Stalin doszedł do władzy po śmierci Lenina w 1924 r. Trocki, będący jego głównym rywalem do stanowiska szefa partii i państwa, został wkrótce wygnany za granicę. Mimo to jeszcze w 1930 r. (gdy Stalin przeprowadzał ludobójczą tzw. kolektywizację wsi) twierdził on, że "ZSRR jest państwem proletariackim w pierwszej fazie ewolucji ku socjalizmowi". Zarówno Lenin, jak i Trocki byli bezwzględnymi, cynicznymi i zbrodniczymi politykami, podobnie jak Stalin czy Hitler. Mimo to ich nazwiska nie zawsze są jednoznacznie kojarzone z terrorem i ludobójstwem, a Trocki bywa uważany nawet za szlachetnego idealistę, który całe życie przeciwstawiał się dyktaturze. Jest to wynik długoletniej propagandy. Wskutek tego, co obiecuje - powszechnego dobrobytu, wolności i braterstwa - marksizm postrzegany jest przez wielu ludzi z sympatią, jako idea w gruncie rzeczy dobra, co najwyżej wykorzystywana w złych celach (inaczej niż to jest w przypadku np. faszyzmu, otwarcie głoszącego kult siły, co wielu ludzi zraża). W każdym razie jego postulaty często bywają uważane za mniejsze zło w stosunku do tego, co istnieje. Takie złudzenie wywoływał od początku: przykładem może być poparcie udzielane bolszewikom przez wielu anarchistów - jakby nie było, wrogów wszelkiej władzy państwowej (gdy bolszewicy zdobyli władzę, skończyło się to dla naiwnych anarchistów wygnaniem, więzieniami, obozami koncentracyjnymi lub fizyczną likwidacją). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild relacje ideologów mordu niewinnych ludzi? IP: *.net.bialystok.pl 09.02.02, 18:43 tyu napisał(a): > Czy Ty KIEDYKOLWIEK nauczysz się odróżniać pure-nonsensowne żarty od > rzeczywistości? Myślałem, że pójdzie Ci to jak po maśle, bo Ty WYŁĄCZNIE pure- > nonsensy uskuteczniasz - a tu nic... > > Jeśli mimo tego defektu chcesz wreszcie coś z tego żartu zrozumieć, to poczytaj > > sobie trochę o trockistach, stalinistach i - najważniejsze - o ich wzajemnych > relacjach... > Dla ułatwienia zrozumienia tego tekstu: czy może być wiatr północno-południowy? > Wielu marksistów twierdzi, że reżim Stalina i późniejsze dzieje ZSRR oraz jego satelitów, a także dyktatury Mao i jego następców w Chinach, Kim Ir Sena w Korei Północnej czy Pol Pota w Kambodży były całkowitym zaprzeczeniem założeń marksizmu i dlatego nie można podawać ich jako przykładów na błędność tych założeń. Jednocześnie za przykład stawiają państwo bolszewików rosyjskich za rządów Lenina (w latach 1917-1924), twierdząc, że zniewolenie, terror, wyzysk i ludobójstwo, a także zapaść gospodarcza pojawiły się dopiero wskutek "degeneracji" tego państwa za Stalina. Poglądy takie zwykło się opatrywać etykietą "trockizmu", od nazwiska jednego z głównych przywódców bolszewickich (m. in. twórcy i dowódcy Armii Czerwonej), a potem rywala Stalina w walce o władzę po śmierci Lenina, Lwa Trockiego. Jest to oczywiście nieprawda. Państwo bolszewickie od początku było państwem zniewolenia i terroru. Zgodnie z założeniami marksizmu, wprowadzono "komunistyczny sposób produkcji i podziału" dóbr: zakazano prywatnego handlu, narzucono obowiązek pracy, ustanowiono przymusowe dostawy zboża od chłopów (przy czym wysokość obowiązkowych dostaw, ustalana administracyjnie, przewyższała często rzeczywiste plony) oraz rozdział żywności przez państwo wg "klasowego systemu przydziałów" ("elementy kułackie i burżuazyjne" pozbawiano przydziałów żywności w ogóle). Centralnemu państwowemu zarządzaniu poddano również przemysł; Trocki domagał się nawet "militaryzacji pracy" na wzór Armii Czerwonej, twierdząc, że "innej drogi do socjalizmu, niż odgórne zarządzanie siłą roboczą, zgodnie z aktualnymi wymaganiami planu ogólnopaństwowego, nie ma". W ślad za tym szedł terror. Dla złamania oporu chłopów, którzy nie chcieli oddawać zboża, wysłano na wieś specjalną "armię zaopatrzeniową" (Prodarmię), siłą konfiskującą zapasy. Lenin określił to jako "pierwszy i najważniejszy krok rewolucji socjalistycznej na wsi". Zaraz po objęciu władzy bolszewicy ustanowili cenzurę i zamknęli gazety opozycyjne (był to pierwszy dekret ich rządu). Niedługo później powołali policję polityczną - CzeKa - która otrzymała wkrótce uprawnienia skazywania na karę śmierci, bez śledztwa i sądu, m. in. "wrogich agentów, spekulantów, agitatorów kontrrewolucyjnych, sabotażystów i innych pasożytów" (czyli praktycznie każdego, kto podpadł władzy). Do końca 1918 r. z polecenia CzeKa zdążono rozstrzelać już ponad sześć tysięcy ludzi, a wiele tysięcy innych zamknięto w więzieniach i obozach koncentracyjnych. W tymże 1918 r. uchwalono konstytucję Rosji Sowieckiej, która oficjalnie pozbawiała praw, wraz z całymi rodzinami, wszystkie osoby "zatrudniające do pracy najemnej w celu uzyskania zysku", uznając ich za tzw. "zbędnych ludzi"; dotyczyło to 5 milionów osób, przeważnie chłopów. Wszystkie te represje nie były bynajmniej skierowane jedynie przeciwko obrońcom poprzedniego reżimu: rządy bolszewików i wprowadzanie przez nich w życie założeń marksizmu od początku wywoływały masowe bunty ludności: chłopów, robotników, inteligencji, "zbędnych ludzi". Zbrojne bunty przeciwko bolszewikom wybuchały jeden po drugim (w samym 1918 r. było ponad 100 powstań), szerzyły się strajki (nazywane przez bolszewików "sabotażami") i zamachy (30 sierpnia 1918 r. raniony został sam Lenin). Powstańcy chłopscy (jak np. armia Antonowa) domagali się m. in. denacjonalizacji (odpaństwowienia) ziemi, wolnego handlu, likwidacji kołchozów i przymusowych dostaw oraz pozwolenia na inwestycje prywatnemu kapitałowi (w tym obcemu). W 1921 r. zbuntowali się robotnicy z Kronsztadu (miejscowość niedaleko Piotrogrodu, obecnego Petersburga), domagając się początkowo m. in. wolności słowa i druku oraz prawa chłopów do swobodnego użytkowania ziemi, a po odrzuceniu ich żądań i aresztowania ich delegatów - ustąpienia bolszewików. Lenin i Trocki zaatakowali Kronsztad siłami 50 tysięcy żołnierzy wspomaganych artylerią. Po zdobyciu miasta przeprowadzono masowe rozstrzeliwania. Pod presją buntów i pogarszającej się sytuacji gospodarczej (produkcja przemysłowa np. spadła o ponad 80%) Lenin postanowił w 1921 r. częściowo odstąpić od zasad marksizmu: przymusowe dostawy zboża zastąpiono podatkiem w naturze (i tak zresztą ponad trzykrotnie wyższym od przedbolszewickiego podatku bezpośredniego), zezwolono na drobną przedsiębiorczość prywatną i wolność handlu. Przyznawał jednak, że jest to "krok wstecz". Stalin doszedł do władzy po śmierci Lenina w 1924 r. Trocki, będący jego głównym rywalem do stanowiska szefa partii i państwa, został wkrótce wygnany za granicę. Mimo to jeszcze w 1930 r. (gdy Stalin przeprowadzał ludobójczą tzw. kolektywizację wsi) twierdził on, że "ZSRR jest państwem proletariackim w pierwszej fazie ewolucji ku socjalizmowi". Zarówno Lenin, jak i Trocki byli bezwzględnymi, cynicznymi i zbrodniczymi politykami, podobnie jak Stalin czy Hitler. Mimo to ich nazwiska nie zawsze są jednoznacznie kojarzone z terrorem i ludobójstwem, a Trocki bywa uważany nawet za szlachetnego idealistę, który całe życie przeciwstawiał się dyktaturze. Jest to wynik długoletniej propagandy. Wskutek tego, co obiecuje - powszechnego dobrobytu, wolności i braterstwa - marksizm postrzegany jest przez wielu ludzi z sympatią, jako idea w gruncie rzeczy dobra, co najwyżej wykorzystywana w złych celach (inaczej niż to jest w przypadku np. faszyzmu, otwarcie głoszącego kult siły, co wielu ludzi zraża). W każdym razie jego postulaty często bywają uważane za mniejsze zło w stosunku do tego, co istnieje. Takie złudzenie wywoływał od początku: przykładem może być poparcie udzielane bolszewikom przez wielu anarchistów - jakby nie było, wrogów wszelkiej władzy państwowej (gdy bolszewicy zdobyli władzę, skończyło się to dla naiwnych anarchistów wygnaniem, więzieniami, obozami koncentracyjnymi lub fizyczną likwidacją). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Trzeba byc wiec Eisteinem, zeby zrozumiec... IP: 217.67.196.* 28.01.02, 11:08 Gość portalu: V.C. napisał(a): > P.S. Max , a dlaczego wśród zbrodniarzy nie wymieniłes np. gen. Pinocheta ? Dlatego, że to nie zbrodniarz, ale bohater. Kapewu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist¸ > Luka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.02, 18:20 Gość portalu: luka napisał(a): > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > P.S. Max , a dlaczego wśród zbrodniarzy nie wymieniłes np. gen. Pinocheta > ? > > Dlatego, że to nie zbrodniarz, ale bohater. Kapewu? Cześć Luko, Nie mam jasności... Czyim bohaterem jest Augusto ? Wiem, że nie hiszpańskim / bo go tam prokuratura ściga/... Chyba nie polskim, bo widziałem w TV jak posłów jadących go adorować na lonisku zapachem skunksa spryskano... Kto go wielbi ? pzdr Vist¸________________/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Nawet Einstein popierał socjalizm IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 14:53 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Nie wierzycie ? Zajrzyjcie do wątku "Kto (ze znanych ludzi) wypowiedział > słowa :" , założonego przez Comrade'a . Nie chcę Cię marwić VC ale padłeś ofiarą zjawiska "przenoszenia autorytetu". Otóż, Eistein był wybitnym fizykiem, z czego nie wynika jeszcze, że był wybitnym znawcą polityki. Mówiąc krótko - autorytet polityczny z niego żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szlomo Re: Nawet Einstein popierał socjalizm IP: *.kbn.gov.pl 11.02.02, 17:46 Kim jest "wybitny znawca polityki"? Doktorem? Doktorem habilitowanym? Profesorem zwyczajnym? A może musi to być doktor honoris causa? Albo prezes akademii nauk? To nie jest zbyt mądre. Wybitność to doniosłość głoszonych poglądów. W swoim eseju "Dlaczego socjalizm?" Einstein głosi poglądy doniosłe i nowatorskie, np. o kontrolowaniu mediów przez biznes, która to kwestia dopiero stosunkowo niedawno doczekała się dogłębnych analiz. Strzelasz więc kulą w płot. > Nie chcę Cię marwić VC ale padłeś ofiarą zjawiska "przenoszenia autorytetu". > Otóż, Eistein był wybitnym fizykiem, z czego nie wynika jeszcze, że był wybitny > m > znawcą polityki. Mówiąc krótko - autorytet polityczny z niego żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Nawet Einstein popierał socjalizm IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 19:50 Gość portalu: Szlomo napisał(a): > Kim jest "wybitny znawca polityki"? Doktorem? Doktorem habilitowanym? Profesore > m > zwyczajnym? A może musi to być doktor honoris causa? Albo prezes akademii nauk? > > To nie jest zbyt mądre. Wybitność to doniosłość głoszonych poglądów. W swoim > eseju "Dlaczego socjalizm?" Einstein głosi poglądy doniosłe i nowatorskie, np. > o > kontrolowaniu mediów przez biznes, która to kwestia dopiero stosunkowo niedawno > > doczekała się dogłębnych analiz. Strzelasz więc kulą w płot. > > > Nie chcę Cię marwić VC ale padłeś ofiarą zjawiska "przenoszenia autorytetu > ". > > Otóż, Eistein był wybitnym fizykiem, z czego nie wynika jeszcze, że był wy > bitny > > m > > znawcą polityki. Mówiąc krótko - autorytet polityczny z niego żaden. > Sam strzelasz kulą w płot. Einstein na polityce znał się tak jak ja na fizyce. Wygłupił się z poparciem tych bzdur. Trudno. Każdemu może się zdarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent To czemu uciekl przed narodowym socjalizmem..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.02, 17:54 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Nie wierzycie ? Zajrzyjcie do wątku "Kto (ze znanych ludzi) wypowiedział > słowa :" , założonego przez Comrade'a . ....do USA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EURO DLATEGO DOSTAL NOBLA Z FIZYKI...... IP: *.liwest.at 27.01.02, 18:33 a nie z ekonomii!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
letalin Re: DLATEGO DOSTAL NOBLA Z FIZYKI...... 27.01.02, 18:46 Einstein chodził bez skarpetek! To było w ramach solidarności z ludami przodującymi w rozwoju społecznym, które jak powszechnie wiadomo większość drogi (od kapitalizmu do kapitalizmu) odbyły całkiem boso... Odpowiedz Link Zgłoś
ptwo Re: Nawet Einstein popierał socjalizm 27.01.02, 21:32 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Nie wierzycie ? Zajrzyjcie do wątku "Kto (ze znanych ludzi) wypowiedział > słowa :" , założonego przez Comrade'a . Zasługi Einsteina w innych dziedzinach są na tyle duże, że mozna mu wybaczyć naiwność w sprawach społeczno-politycznych. Właśnie naiwność, bo nie mówił tego w złej wierze. Natomiast jest wielu piewców socjalizmu, którzy nie mają zasług w żadnej dziedzinie, a więc nie wiadomo, czy zaliczać ich do durniów, cwaniaków czy bandytów? Odpowiedz Link Zgłoś