absztyfikant 05.06.09, 00:56 wyborcza.pl/1,91446,6682206,Przemytnik_narkotykow_polknal_prawie_1_3_kg_haszyszu.html IQ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hasz0 Re: ____________________#ysz_________ ________ 05.06.09, 06:44 gazeta.hit.gemius.pl/hitredir/id=B82Vhu9mJVA8r4bJsoMRY4XzzZBdw _eEtCUfZVf64mb.U7/url=https://wyborcza.pl/1,75248,6685457,Ministerstwo _Obrony_Rosji__Polska_ponosi_wine_za_II.html ####:_______JAKBYM WAS CZYTAŁ.......... ""Wszyscy, którzy bez uprzedzeń studiowali historię drugiej wojny światowej, wiedzą, że ona zaczęła się od tego, że Polska nie chciała zaspokoić żądań ze strony Niemiec. Jednakowoż niewielu wie, czego konkretnie żądał od Warszawy A. Hitler. A przy tym żądania Niemiec były bardzo umiarkowane: - włączenie wolnego miasta Danzig (obecnie Gdańsk) do Trzeciej Rzeszy, zezwolenie na budowę eksterytorialnej drogi kolejowej i szosy , które połączyłyby Prusy Wschodnie z zasadniczą częścią Niemiec. Te żądania trudno nazwać nieuzasadnionymi" - pisze ekspert rosyjskiego Ministerstwa Obrony." #: Nie potrafili wtedy Polacy znaleźć się w nowej Europie tak jak Wy dzisiaj: - gdy, jako moi oponenci wytykacie mi od lat, ze "rura" to sprawa czysto biznesowa mdz Rosją i Niemcami... - a Katyń i oburzenie na czczenie Muzeami "polskich wypędzeń" oburzenie na wskazywanie Polski jako najlepszego miejsca na "polskie obozy" to jatrzenie ksenofobów, antysemitów i rasistów, psycholi i socjopatów. Im wieksze różnicowanie pgladów i statusu materialnego Polactwa tym lepiej dla przyszłosci Europy. Gratulacje od socjopatay i psychola. Mazowiecki miał rację z kreską Na Solidarnośc Walczącą... powinien wyłapać ukrywającego się Kornela tak jak wyłąpywała dysdentó NRD wydając ich w łapy Stasi... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: ____________________#ysz_________ ________ 05.06.09, 06:50 Brakujace odp. dla Was...wysąłne do AG po nazwaniu mnie psycholem i sojopatą oraz mitomanem...czy może tylko rozwazaniem, która wersja jest najbliższa prawdy... .......jako jeden z objawów chroby psychicznej pytanie" - "oddalibyście złotą obrączkę ( w zamian za żelazną) żeby nie było rury? i zeby prominentni politycy 'broniacy Polaków' nie prowokowali porywaczy Polaka do ścięcia łba gó...ażerskimi oficjalnymi oświadczenami? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _______________a tnij €-pacie________ ________ 05.06.09, 06:52 Nie było - idioto - pytania czy istnieje związek mdz ___________możl. zakupu a __________1.braku pieniędzy __________2.braku towarów na półkach bo to nie jest ŻADNA ALTERNATYWA.........IQ=? isnieją kombinacje: 1 i 2 nie 1, i 2 (tak było a gierka i wrony - nie za bieruta 1, 2 i za gomułki) 1, prawie nie 2 DZISIAJ jest 1 , nie 2 Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat ban prewencyjny bez postów?______To bolszewicy są! 05.06.09, 06:54 Kochani Wy zdrowi na IQ.......... Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Bardzo wysoko oceniam (za Wroną) Waszą kulturę pol 05.06.09, 07:09 ityczną, polemiczną, petryfikacyjną, polinowską, polegliwawą, polono-NIE-centryczną, zeskalającą kalanie patrityzmu itp. Syn Hitlera z synem Stalina byliby zachwyceni........ Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Re: Bardzo wysoko oceniam (za Wroną) Waszą kultur 05.06.09, 07:10 Tak jak są zachwyceni synowie..... ojców .... IQ wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Tera na kolana i dziękujcie Siwej za święto bez #a 05.06.09, 07:26 ...........dzieciaczki sierotki €-nijne po Geremku Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: _______________a tnij €-pacie________ 05.06.09, 07:52 hasz0 napisał: > Nie było - idioto - pytania To jest doskonala ilustracja zasady "nieslusznego domyslania sie". Hasz pisze celowo pokretnie aby bylo niezrozumiale, niekomunikatywnie. Aby zawsze mogl wykrecic kota ogonem. Ja Haszu nie wiem czy i jakie bylo pytanie, masz szanse to wyjasnic. > Nie było - idioto - pytania czy istnieje związek mdz > ___________możl. zakupu > a > __________1.braku pieniędzy > __________2.braku towarów na półkach > bo to nie jest ŻADNA ALTERNATYWA.........IQ=? Nie wiem co zawlaszczyles w slowie alternatywa. Moge Ci wyjasnic podstawy ekonomii. Pieniadz jest towarem. Jest wirtualnym ekwiwalentem wszystkich innych towarow i uslug. Pracownik dostaje pienadze za usluge swiadczenia swojej pracy. Z pracy powstaja towary i uslugi oferowane na rynku. Obraz polek sklepowych zalezy od rownowagi pomiedzy iloscia pienadza na rynku a suma ilosci pozadanych towarow i uslug na rynku. 1. Gdy jest za malo pieniadza wtedy polki sa pelne. 2. Gdy jest za malo towarow wtedy polki sa puste. 3. Gdy jest za duzo niechcianych towarow wtedy magazyny sa pelne. Za malo towarow jest wtedy gdy: 4.1. Jest za malo producentow tych towarow. Przykladowo gdy: 4.1.1 Wojna zniszczyla miejsca pracy 4.1.2 Brak jest pracownikow w wyniku: 4.1.2.1 Przepracowania krematoriow. 4.1.2.2 Braku szkol i ich absolwentow 4.1.3 Brak jest wiedzy jak zrobic takie towary 4.1.4 Brak jest kapitalu aby zainwestowac w produkcje. 4.1.5 Producenci bankrutuja 4.2 Pracownicy strajkuja Przy dobrej woli potrafilbys wyjasnic historyczni eprocesy zachodzace na rynku w PRL, IIIRP, IVRP i RP4.5. Dobra wola u haszystow jest niemozliwa. Jedynie konfrontacja haszystowskiej sitwy ze swiatem zewnetrznym. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Re: _______________a tnij €-pacie________ 05.06.09, 07:57 > Nie było - idioto - pytania czy istnieje związek mdz > ___________możl. zakupu > a > __________1.braku pieniędzy > __________2.braku towarów na półkach > bo to nie jest ŻADNA ALTERNATYWA.........IQ=? Nie wiem co zawlaszczyles w slowie alternatywa. Moge Ci wyjasnic podstawy ekonomii. ---------------------------------------------------------------- Pieniadz jest towarem. Jest wirtualnym ekwiwalentem wszystkich innych towarow i uslug. ---------------------------------------------------------------- Pracownik dostaje pienadze za usluge swiadczenia swojej pracy. Z pracy powstaja towary i uslugi oferowane na rynku. Obraz polek sklepowych zalezy od rownowagi pomiedzy iloscia pienadza na rynku a suma ilosci pozadanych towarow i uslug na rynku. 1. Gdy jest za malo pieniadza wtedy polki sa pelne. 2. Gdy jest za malo towarow wtedy polki sa puste. 3. Gdy jest za duzo niechcianych towarow wtedy magazyny sa pelne. Za malo towarow jest wtedy gdy: 4.1. Jest za malo producentow tych towarow. Przykladowo gdy: 4.1.1 Wojna zniszczyla miejsca pracy 4.1.2 Brak jest pracownikow w wyniku: 4.1.2.1 Przepracowania krematoriow. 4.1.2.2 Braku szkol i ich absolwentow 4.1.3 Brak jest wiedzy jak zrobic takie towary ------------------------------------------------------------ 4.1.4 Brak jest kapitalu aby zainwestowac w produkcje. ----------------------------------------------------------- 4.1.5 Producenci bankrutuja 4.2 Pracownicy strajkuja Przy dobrej woli potrafilbys wyjasnic historyczni eprocesy zachodzace na rynku w PRL, IIIRP, IVRP i RP4.5. ------------ znajdź zwiażek mdz wojną akapitałem Dobra wola u haszystow jest niemozliwa. Jedynie konfrontacja haszystowskiej sitwy ze swiatem zewnetrznym. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ___mierzyłeś długości wzorców metra metrem? IQ? 05.06.09, 09:25 "kupowanie" pieniędzy biedne państwa jak Niemcy hitlerowskie maja na wojnę a nie maja na swoje potrzeby w kraju recesji np. w USA....itd Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: ___mierzyłeś długości wzorców metra metrem? I 05.06.09, 10:10 szach0 napisał: > "kupowanie" pieniędzy W komunikacji miedzy nami wiekszosc pojec i slow nie ma wspolnych definicji. 1. Co to wzorce? 2. Co to metr? 3. Co to mierzenie? 4. Co to kupowanie? 5. Co to pieniadze? Ponadto pomawiajac badz przygotowany na wskazanie dokladnego cytatu, w ktorym ja posluzylem sie "kupowaniem" pieniedzy. Ja pisalem o wymianie "towarow i uslug" na "towary i uslugi". Towaru "pieniadz" na usluge "praca". Swiadczenie pracy mozna nazwac kupowaniem pieniadza ale ja czegos takiego nie napisalem. Slaram sie pisac zrozumiale dla pozytecznych idiotow. Ale idiota nie czyta. > biedne państwa jak Niemcy hitlerowskie maja na wojnę Wlasnie dlatego finanjesra popierala Hitlera. Dla krolow wazniejsi byli zydowscy bankierzy od kaprysnych szlachetkow. Jurgielt wygrywal wojny skuteczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: _______________a tnij €-pacie________ 05.06.09, 10:01 szach0 napisał: > znajdź zwiażek mdz wojną akapitałem Masz jakas belferska maniere eskalowania zadan. Lecz sie. Podpisales sie takze pod moim tekstem. Zenujace. Panstwo dziala w interesie beneficjentow ustroju. Wojna jest polityka realizowana srodkami zbrojnymi. Z kapitalistycznego punktu widzenia bankow panstwa nie bankrutuja. Przy zachowaniu ciaglosci prawnej dlugi reguluja z podatkow. Wojna jest sposobem zwiekszania zyskow kapitalistow poprzez wymuszanie wiekszych wydatkow panstwa. Zyskami moga byc takze lupy wojenne, w tym terytoria i nowi podatnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______Groch z kapustą smacznie rąbiesz...gazobąblu 05.06.09, 13:38 ________"Podpisząłeś się pod moim tekstem!"____________ . . . . ____Paradne sformułowanie! IQ=? "nie podałeś linku".... jesteś więc "złodziejem", "plagiatorem" itp. A dla mnie - gdy wiadomo, ze wystarczy spojrzeć na post wyzej (zakładając, ze debil nie rozumie treści, sensów i kontekstów) albo wrzucić...w razie watpliwości tylko wrzucić tekst do Google'a...____________IQ=? Takie jest PO...gdy brak argumentu ...przerzucają się najbardziej ________PRYMITYWNE WYZWISKA! Piaskownica w przedszkolu... i plucie, bójka na grabki, rzucanie piaskiem obsikiwanie... ____________________ TERAZ DO MERITUM: ...musze pisać, zę się nie podpiszę? A gzie Ty quwa widziałes mój podpis? ........Teraz psrawdź jakie prostackie bzury napisałeś a później natychmiast się ich wypierasz... Towary? ...puste półki....Jak Balcerowicz kładł te towary... i "Zapełniał Półki".... skad brał te towary na półki? Nie było wokół masy niechcianego TOWARU ......nadprodukcji? nie było? był nakoło popyt przewyższający podaż towarów? Słyszałeś coś o Marsie? Może o Księżycu? Pieniędzy się nie kupuje za pieniadze? Nie produkuje (drukuje) się pieniędzy hedgingami, lewarami i dźwigniami finansowymi... kreatywną księgowością?....łańcuszkami św. Antoniego? nazywanymi bardzo mądrze?....rynek? jaki rynek? wolność gospodarowania? jaka wolność? duńczyk produkuje mleko.... a polski rolnik? ..na tym samym rynku? za porównywane pieniądze? co Ty R7 pieprzysz? " Pieniadz jest towarem. Jest wirtualnym ekwiwalentem wszystkich innych towarow i uslug. Pracownik dostaje pienadze za usluge swiadczenia swojej pracy. Z pracy powstaja towary i uslugi oferowane na rynku. Obraz polek sklepowych zalezy od rownowagi pomiedzy iloscia pienadza na rynku a suma ilosci pozadanych towarow i uslug na rynku. 1. Gdy jest za malo pieniadza wtedy polki sa pelne. 2. Gdy jest za malo towarow wtedy polki sa puste. 3. Gdy jest za duzo niechcianych towarow wtedy magazyny sa pelne. Za malo towarow jest wtedy gdy: 4.1. Jest za malo producentow tych towarow. Przykladowo gdy: 4.1.1 Wojna zniszczyla miejsca pracy 4.1.2 Brak jest pracownikow w wyniku: 4.1.2.1 Przepracowania krematoriow. 4.1.2.2 Braku szkol i ich absolwentow 4.1.3 Brak jest wiedzy jak zrobic takie towary 4.1.4 Brak jest kapitalu aby zainwestowac w produkcje. 4.1.5 Producenci bankrutuja 4.2 Pracownicy strajkuja Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________________________________ ____________ 05.06.09, 13:42 wojna zniszczyła miejsca pracy....pieniądze produkują.... _________CO ZA BZDURY??????????????? wojna otworzyła WIELKI front robót zniszceniami bo trza wszystko odtworzyć....ośle.... ######################################## Pieniądze nikomu nie są potrzebne do życia...... nażresz się nimi? wyleczysz....wybudujesz z nich dom? po wojnie? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: _________________________________ ___________ 05.06.09, 13:44 narobiłeś sobie pokracznych wtresowanych niedorzecznych połączeń mdz synapsami i trujesz innym mózgi.......gaz Ci się z tyłu ulatnia z grochu... czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: _________________________________ __________ 05.06.09, 14:16 hasz0 napisał: > .......gaz Ci się z tyłu ulatnia z grochu... To szczyt merytorycznosci haszystowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: _________________________________ ___________ 05.06.09, 14:37 hasz0 napisał: > bo trza wszystko odtworzyć....ośle.... Inwestycje sie amortyzuja. Trzeba je odtwarzac bez wojny takze. Wojna zwalnia od rygorow konserwatora zabytkow. > Pieniądze nikomu nie są potrzebne do życia...... Pieniadze sa jedynie uniwersalnym towarem wymiennym. Towary do czegos sa potrzebne. Pieniadze moga wiec uniwersalnie zaspokoic wszelkie potrzeby. A przynajmnie takie ktore maja cene. Pozyteczni idioci sa bezcenni. > nażresz się nimi? wyleczysz....wybudujesz z nich dom? Znam jeszcze inne uniwersalne towary wymienne na czas wojny. Szlugi w kiciu. Moj przodek w 1635 roku kupil za pieniadze dom. W srodku Wojny Trzydziestoletniej. Ulegam urokowi empirii. Haszystowskie interpretacje urojen sa niegodne nawet abym mial je w d.pie. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: ______Groch z kapustą smacznie rąbiesz...gazo 05.06.09, 14:14 hasz0 napisał: > Jak Balcerowicz kładł te towary... Bardzo prosto. Podjudzil proli do wystrajkowania indeksacji plac. Zabral im inflacja pieniadze z kieszeni. Zredukowal popyt, zapelnil polki podaza bez popytu. > skad brał te towary na półki? Przy zerowym popycie wystarcza odrzuty z eksportu w roli atrap. > Pieniędzy się nie kupuje za pieniadze? Jedynie przy wymianie walutowej. Tyle, ze pozostaja pieniedzmi. > Nie produkuje (drukuje) się pieniędzy hedgingami, lewarami i > dźwigniami finansowymi... Nic o tym nie pisalem. Nie pytales o to. A w kazdym razie nie napisales dosc jasno aby tak odczytac Twoje oczekiwanie. Pieniadze wirtualne produkuje sie roznymi sztuczkami. O ile nie zakazuje tego prawo. > ....rynek? jaki rynek? wolność gospodarowania? jaka wolność? Ty interpretujesz paradoksy ja weryfikuje empirycznie. Mnie empiria wystarcza. Do Twoich urojeni nie mam dostepu. Nie mam licencji neurochirurga. > co Ty R7 pieprzysz? Napawam sie haszystowska "kultura" pomowieniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 zawiodła empiria wybiórcza KPP do krytyki ocalenia 05.06.09, 18:15 --> Berezy Kartuskiej! Tak ci - podobnie jak Ty dzisiaj - ją krytykują z bezrozumną pianą na ustach... .....ci - których ocaliła przed śmiertelną pułapka, zastawioną przez Stalina. Nawet po 80 latach!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: zawiodła empiria wybiórcza KPP do krytyki oca 05.06.09, 18:19 hasz0 napisał: > --> Berezy Kartuskiej! Zastosowales "argument" zmiany tematu? Nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Bez banku nic nie wymyślę ani nie wyprodukuję... 05.06.09, 21:13 przeca... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Bez banku nic nie wymyślę ani nie wyprodukuję 05.06.09, 21:17 hasz0 napisał: > przeca... Ktos Ci broni? Wykaz sie interpretacjami paradoksow od sprzedania. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Bez banku nic nie wymyślę ani nie wyprodukuję 06.06.09, 07:48 _______jesteś po helmutowsku "przyciężkawy"__________ naprawdę znosze to z dość znaczącym dużym cierpieniem estetycznym, zmuszającym mnie do przerw na odetchnięcie iw jście na na taras ... ... a jeśli pada deszcz dochodzi wysiłek na odręcenie mansardy z dużym przełożeniem przekładni slimakowej cow moim wieku prowadzi do większej zadyszki. ____________A PROPOS "zmiany tematu" jaka mi bezczelnie i co rusz namolnie zarzucasz: - TO pokazałem Ci jak Twoja zakichana "emipria dostosowawcza" acz bezreflksyjna...zaprowadziła komuchów PPR do smierci z rąk chlebodawcy!!! Uważaj wiec na NOWEGO!!!!!!!!!!! ############################################# __________"Łaska pańska na pstrym koniu jeżdzi"___!!!! ############################################## Czy jest jakis odpowiednik po niemiecku? ------- Tra patrz kogo w olsce wybierasz!!!!!!!!!!!!!!! Kataryna: "element polityki personalnej, która polega na tym, że dziennikarze bezkrytyczni wobec PiS otrzymują nowe propozycje pracy, zwiększając swoje zarobki i obecność w mediach. W "Sygnałach Dnia" (Pr I PR) zastąpiono dotychczasowych dziennikarzy, którzy otrzymywali honoraria w wysokości 300 PLN za program, osobami które za prowadzenie "Sygnałów" dostają 1200 PLN. Dotyczy to m.in. Doroty Wysockiej, Doroty Gawryluk, Krzysztofa Ziemca, Joanny Lichockiej, Jacka Karnowskiego (wszyscy w Programie 1), Michała Karnowskiego (w Programie 3). Nowo zatrudnieni odwdzięczają się za okazane zaufanie." Ciekawe w jakim "układzie tekstu" te rewelacje na temat "kupionych" dziennikarzy przestałyby być oszczerstwem. Zamiast grzecznie przeprosić zaatakawanych dziennikarzy Platforma idzie w zaparte. A przecież wcale nie za informację o zarobkach powinna przepraszać Karnowskiego i innych dziennikarzy z "listy Grupińskiego". Ale tego chyba nie rozumie. Platforma tak lubi się podpierać opinią "milionów Polaków", mam więc złą wiadomość, "miliony Polaków" najwyraźniej nie podzielają krytycznych opinii o publicznych mediach skoro w niedawnym sondażu aż 44% uznało TVP za neutralną, 33% za antyprezydencką (34% za antyrządową) a tylko 6% za proprezydencką (7% za prorządową). Niestety, dzięki sprawnemu "obrobieniu" tego sondażu przez Agnieszkę Kublik ("W oczach widzów TVP zsuwa się na prawo") mało kto zwrócił na to uwagę a Platforma chyba uwierzyła, że w gorącym momecie kampanii samorządowej można sobie nabić dodatkowe punkty atakując rzekomo propisowskie media. A może bezpardonowym atakiem na telewizję publiczną Platforma odwdzięcza się TVN-owi za nieustające wsparcie. Wzmocnianie sojuszniczych mediów komercyjnych plus przygotowanie gruntu pod przyszłą rozprawę z mediami publicznymi - to plusy zagrania tym kłamliwym raportem, ceną są oczywiście protesty dziennikarzy (ale i tak głównie tych z "czarnej listy", pozostali całe zapasy zawodowej solidarności wyczerpali przy sprawie Subotića) oraz reputacja Platformy. Która widać uznała, że jest to cena warta zapłacenia. Mam tylko prośbę, żeby w przyszłości oszczędzić publice pełnych moralnej wyższości wypowiedzi na temat Jacka Kurskiego bo nie bardzo rozumiem w czym paszkwilanci z Platformy oskarżający dziennikarzy o korupcję są od Kurskiego lepsi. Agnieszka Kublik "W oczach widzów TVP zsuwa się na prawo" Update: Zwrócono mi uwagę, że w infografice Gazety jest jakiś koszmarny błąd i dane na wykresie są poodwracane. Za nieświadome wprowadzenie w błąd przepraszam, oparłam się na wykresie uznając, że będzie bardziej rzetelny niż omówienie Kublikowej. Mój błąd - okazuje się, że nawet wykresy publikowane w Gazecie trzeba sprawdzać w innych źródłach. Update2: Przeczytałam właśnie dzisiejszą rozmowę Michała Karnowskiego z Donaldem Tuskiem i zatkało mnie. Zamiast przeprosin dalsze brnięcie w żenadę i "dobre rady" dla obrzuconego błotem Karnowskiego. "Panie redaktorze, jeśli mogę coś Panu dzisiaj radzić, to trochę większy spokój". No właśnie, czego ten Karnowski się czepia? Niech się uczy niezależnego dziennikarstwa od Morozowskiego, ten wie jak rozmawiać z Kurskim, a jak z Komorowskim. Jak się Karnowski nauczy to i on na pochwały Tuska zasłuży. Wywiad z Donaldem Tuskiem Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: _________________________________ _______zoba 06.06.09, 11:10 szach0 napisał: > img] Watek zaspanowany fotkami przestaje odwiedzac. Dotyczy to takze przyszlych spanowan. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.mittal jid____________________ysz_______ __ ? 06.06.09, 01:29 to miales na mysli, Abszti? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: jid____________________ysz_______ __ ? 06.06.09, 07:51 Wykresy do postu w/w cytatu Kataryny kataryna.blox.pl/resource/tvp_sondaz_100x100.jpg Odpowiedz Link Zgłoś