Dodaj do ulubionych

Cytat JKM Janusza Korwina Mikke

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.04, 07:17
z ostatniego koment. w "Angorze" ,tyt.art."Mowa Nienawiści"
A oto jego słowa:Mnie zaś oberwało się,bo napisałem,że nie mam nic przeciwko
Żydom,natomiast nienawidzę żydo-komuny/bo Żydi to najzdolniejsi
komuniści.Myślałem,że jest to pochwała inteligencji Żzydów i anty-
komunizm,nie:to jest antysemityzm.
W takim tonie jest cały Jego komentarz.Istna obsesja.
Obserwuj wątek
    • zencol Re: Cytat JKM Janusza Korwina Mikke 03.01.04, 07:34
      Historia dowodzi, że JKM ma absolutną rację. Żydzi - komuniści, to
      najgroźniejsza mieszanka. Wystarczy przywołać z mroków niektóre nazwiska.
      Brrr, zimno się robi.
      • gini Re: Brawo JKM swietny felieton !!!! 03.01.04, 10:00
        Mowa nienawiści

Na imienny otrzymałem od p. Liliany Łuczyckiej książkę „Zamiast Procesu;
        Raport o mowie nienawiści”. Przejrzałem ją – i oczęta zaczęły mi się szeroko
        otwierać.
        Autorzy – pp. Magdalena Tulli i Sergiusz Kowalski – wzięli się w niej (z
        ogromną zawziętością, by nie napisać: „z nienawiścią”wink do tępienia „mowy
        nienawiści”. Pozostawiając (słusznie!) na stronie rozmaite prymitywne brednie,
        zajęli się pięcioma tygodnikami – w tym moim „Najwyższym CZAS!”-em.
        Po przeczytaniu tego, co tam o mnie napisali, już brałem się za pisanie pozwu
        do sądu – o zniesławienie. Potem jednak przeczytałem te teksty raz jeszcze – i
        uznałem, że PT Autorom potrzebny jest raczej lekarz psychiatra. Nie będę
        przecież wytaczał procesu paranoikom!
        Przede wszystkim: Autorzy uważają, że cała Polska to spisek rasistowsko-anty-
        semicki i spory odłam Polaków bierze w nim („może nieświadomie?”wink udział. Otóż
        jeśli tak, i mój tygodnik uważają Autorzy za rasistowski i anty-semicki, to
        chcą mu, znaczy, zrobić dobrą reklamę. Bo do tej pory w sferach zbliżonych do
        o. Tadeusza Rydzyka uważany byłem za Żyda. Korzystam więc z okazji, by
        powiadomić Państwa, że nie jestem ani Żydem, ani anty-semitą – ale jak ktoś
        chce mi robić reklamę, to niech nazywa mnie „Żydem” w „Gazecie Wyborczej”
        i „anty-semitą” w „Naszym Dzienniku” – a nie odwrotnie...
        Zdaniem Autorów „Najwyższy CZAS!” skażony jest anty-semityzmem od kolebki, bo –
        jak sami przyznają – w stanie wojennym drukował dzieła p.prof. Miltona
        Friedmana. Bez bicia wyznam, że drukowaliśmy jeszcze takich rasistów i anty-
        semitów jak Barry Goldwater, Leopold Tyrmand czy Ayn Rand...
        Niestety: ludzie ci to wprawdzie Żydzi – ale byli i są anty-socjalistami. Co,
        oczywiście, wystarcza, by oskarżyć ich o anty-semityzm. Tak nawiasem:
        w „Najwyższym CZAS!”-ie pisuje kilkoro Żydów – też wymienionych przez Autorów
        jako anty-semitów!!!
        Mnie zaś oberwało się, bo napisałem, że nie mam nic przeciwko Żydom, natomiast
        nienawidzę żydo-komuny (bo Żydzi to najzdolniejsi komuniści). Myślałem, że jest
        to pochwała inteligencji Żydów i anty-komunizm; nie: to jest anty-semityzm!!!
        Ukoronowaniem wszystkiego jest ostatni cytat: jestem anty-semitą, gdyż...
        domagam się, by Żydzi mieli prawo do obrzezywania swoich synów!! Cytuję
        cytowany fragment mego tekstu:
        „Trzeba wreszcie rządzącym dziś w Europie faszystom powiedzieć jasno: «Dzieci
        należą do rodziny, a nie do państwa!». Jeśli rodzice chcą dziecko ochrzcić,
        obrzezać, zaszczepić (lub nie zaszczepić!), zrobić transfuzję (lub nie zrobić
        transfuzji!) – to jest to ich prawo, bo jest to ich dziecko!”
        A teraz, jeśli w zaczadziałych nienawiścią do rasistów i anty-semitów
        mózgownicach PT Autorów kołaczą się resztki myśli – proponuję, by poczytali
        np. „Gazetę Wyborczą” i dowiedzieli się, co Adam Michnik i Jego Ferajna sądzą o
        prawach rodziców. Np. w Afryce niektóre plemiona dokonują obrzezania również na
        dziewczynkach; z jaką nienawiścią piszą o tym publicyści tej „liberalnej”
        gazety; z jaką energią domagają się, by ten wredny obyczaj usunąć! Nawet
        przemocą!
        Czy nie jest to aby rasizm? Czy nie jest to „faszystowskie” przekonanie (które
        podzielam!), że nasza kultura jest od murzyńskiej lepsza? Pytam się pp. Tulli i
        Kowalskiego?!?
        Ale przedtem serio sugeruję udanie się do dobrego psychiatry – oczywiście,
        Żyda. Bo jeśli to goj powie Im, że są psychicznie chorzy – to powiedzą, że
        należy do anty-żydowskiego spisku. A tylu jest doskonałych psychiatrów
        żydowskiego pochodzenia. Nie mam na myśli naśladowców Freuda, bo On sam raczej
        wymagał opieki psychiatrycznej – ale naprawdę: jest ich dużo. I bez wątpienia
        powiedzą Autorom, że są myszugene.
        Z okazji święta Hanukki wybaczam Autorom po chrześcijańsku. Życzę udanej
        kuracji. A Państwu życzę, by w Nowym Roku Wasz felietonista nadal nazywany był
        po równo „Żydem” i „anty-semitą”.
        I nadal pisał obiektywnie.

I czego ja sie czepialam czlowieka tyle czasu.
        A kolega Janko Muzykant proszony jest o nie manipulowanie wyrwanymi z kontekstu
        cytatami.
        Koledze Jankowi jak i innym tropicielom antysemityzmu polecam to samo co JKM
        wizyte u psychiatry.
        • Gość: chala Pisanie o Jedwabnem to Antypolonizm wg, Polakow? IP: *.rdu.bellsouth.net 03.01.04, 15:38
          kolesie, odrobina samokrytyki. Moze niedlugo dojdziecie do wniosku ze zaden z
          waszych rodzicow/polakow nie byl czlonkiem partii (PZPR)? Tylko zdolni Zydzi.
          • Gość: Flkąder Chalka, czytalaś? IP: *.acn.pl 03.01.04, 16:01
            Chałka,
            już tu urzedujesz? No to musze Ciebie spytać - czytalaś te ksiązkę? Moze chociaz ogladałaś okładkeę?

Jeśli nie, to po co wtracasz sie do dydskusji?

Moja żona to ma i ja sobie czytam. Wszystko cytaty powyrwyane z kontekstu. Np. oryginalny felieton na 2 strony, a wyjete jedno zdanie, ni przypiąl ni przylatał. Takie byle co, bez tołku. Ale dobre na donos. Wystarczy, ze ktos napisal, że w Jedwabnem było kilkaset ofiar, to zaraz komentarz, że liczy, porównuje i ze to jest mowa nienawisci.
        • watto Mikke używa chyba talmudycznej sofistyki 03.01.04, 17:05
          > Bo do tej pory w sferach zbliżonych do
          > o. Tadeusza Rydzyka uważany byłem za Żyda. Korzystam więc z okazji, by
          > powiadomić Państwa, że nie jestem ani Żydem, ani anty-semitą

Bardzo ciekawe... Kiedyś w rozmowie z Olejnik powiedział, że on "antysemitą" przecież być nie może, "pani dobrze wie dlaczego"...

Może Mikke używa chyba talmudycznej sofistyki.
          Nie jest żydem, bo jest wyznania chrzescijanskiego?
          Otóż jak to wsród Zydów jest, mogą oni być nawet najbardziej fanatycznymi katolikami, a dalej sie uważają za Zydów (wybranych). Znałem sporo takich. I zawsze kręcili sie wokół plebanii.

Może jest Zydem, kiedy trzeba, i nie jest kiedy trzeba..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka