magdak75 28.07.06, 12:32 bo moj gastrolog wysłał mnie na na psychoterapie i ciekawa jestem jakie są efekty, jak narazie szukam dobrego psychologa w okolicy Warszawy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enterol250 Re: czy psychoterapia naprawdę pomaga ?? 28.07.06, 12:38 gastrolog, ktory wysyla pacjenta na psychoterapie to jakis absurd - sam dowiodl swojego braku kompetencji!!!! na Twoim miejscu nie nastawialabym sie zbyt entuzjastycznie do calej sprawy, nie wszyscy ludzie, ktorzy skonczyli psychologie potrafia (i w ogole) chca komukolwiek w czymkolwiek pomoc. juz bardziej przekonuja mnie psychiatrzy i antydepresanty. ale ja ponoc mam trudny charakter, aaargh. ent. Odpowiedz Link
siliana1 enterol 20.09.06, 20:07 mi jelito dokocza zawsze po duzym stresie, zwykle raz na miesiac statystycznie. czasem juz w stresie brzuch puchnie na moich oczach, czasem tydzien-dwa po. i pewnie nie przypadkiem dziala na mnie jedynie silny lek przecibolowo- uspakajajacy - on jedynie usmierza ten bol brzucha:( Odpowiedz Link
bszalacha Re: czy psychoterapia naprawdę pomaga ?? 30.09.06, 03:16 Jestem akurat psychologiem/nocnym markiem w piątek po pracy/.Czytam z zacikawieniem Wasze posty i myślę,że w chwili obecnej nie jesteś gotowa do "rozprawienia się" ze swoją dolegliwością,gdyż w gruncie rzeczy jest potrzebna choćby po to,by porozmawiac z innymi.Jest duza potrzeba kontaktów z pokrewnymi duszami,szkoda,że tylko na forum,że się nie można spotykać na codzień i z innych powodów. Odpowiedz Link
paszczak44 Re: czy psychoterapia naprawdę pomaga ?? 28.07.06, 15:05 Fakt, psycholog musi być naprawdę dobry. I taki bardziej mnie przekonuje niż psychiatra i leki psychotropowe. Odpowiedz Link
antidotumm Re: czy psychoterapia naprawdę pomaga ?? 31.07.06, 11:40 Mnie psychoterapia nic a nic nie pomogla. Odpowiedz Link
asia23bb psycholog a psychiatra 18.09.06, 19:54 Jak myslicie, wiem, ze niektorzy tu chodza do psychologa itd, czy psycholog moze przepisac anytdepresanty i inne srodki farmakol.? Odpowiedz Link
ptomb Re: psycholog a psychiatra 18.09.06, 20:05 Prochy przepisuje jedynie psychiatra. Odpowiedz Link