Dodaj do ulubionych

wiadomosci z watykanu

07.04.05, 04:31
witam wszystkich z Jasla .....do rzymu dotarlam dzis bardzo rano od razu do
bazyliki a raczej pod nia juz dotarlam do papieza zajelo mi to ponad 9
godzin....do hotelu juz nawet sie nie fatyguje bo nie ma po co zostaje tutaj
do piatku rana......sceny sa dantejskie czasami, najgorzej z WC kolejka
raptem 4h.Woda jest rozdawana za darmo......i koce.Planuje naladowac laptopa
gdzes w bazylice lub gdzie kolwiek bopadne wtyczki.Najczesciej slyszy sie
Wloski I polski jezyk czesto tez angielski.Nie wiem ale moim zdaniem powinni
dac wiecej czasu dla pielgrzymow aby pozegnac Papieza.Skoro widza ze tylu go
kochalo dla wloskich wladz to wielkie zaskoczenie ze tylu ludzi tu
przyjechalo.Jedna refleksja:Papiez wiele przewidzial,ale tego ilu go kochalo
i ilu przybedzie na jego pogrzeb nie przewidzial,patrzy na nas tam z gory
zatroskany i caly w zadumie mowi az tylu was az tylu.............
Kate z NYC
moze wiecej napisze jak dam rade i warunki pozwola
Obserwuj wątek
    • cuski Re: Wiadomosci z Watykanu 07.04.05, 15:12
      Mam do Ciebie pytanie ile godzin trwal lot z NYC do Rzymu?
    • adas49 Re: wiadomosci z watykanu 07.04.05, 15:25
      kddbm napisała:
      >Planuje naladowac laptopa
      > gdzes w bazylice

Moze kolo glownego oltarza beda jakies gniazdka? Tam powinna sie caly czas
      swiecic taka lampka, wiec mysle ze to wskazowka gdzie szukac pradu...

• harnasi Re: wiadomosci z watykanu 09.04.05, 10:16
        adas prosze Boga by cie oswiecił i dał ci troszke rozumu tyle bys zrozumiał ze
        nie czas na żarty i zeby dał ci pokory duzo pokary
        • 0kowita ...i Ty to mówisz Harnasi ??? 09.04.05, 11:02
          harnasi napisał:

> adas prosze Boga by cie oswiecił i dał ci troszke rozumu tyle bys zrozumiał
          ze
          > nie czas na żarty i zeby dał ci pokory duzo pokary

Ty to mówisz Harnasi ?
          Ty, który dwa razy rozwaliłeś to forum ?
          Ty, dzieki ktoremu ludzie stąd odeszli i nigdy nie wrócili ???????????
          Ty, dzięki któremu wyśmiewano forum Jasło na innych forach ????????
          Ty, o którym opowiada się "na mieście" jako o największym plotkarzu w Jaśle ?
          Ty, który masz swoją tekę na prokuraturze i tylko czekac chwili by została
          otwarta ???????????

Ty śmiesz pouczać Adasia ?????????
          Adaś jest zbyt cyniczny...tu się zgodzę..... ale nigdy nie złamał ani prawa,
          ani dobrych obyczajów.Żeby zrozumieć Adasia trzeba mieć ździebko inteligecji.

Adaś nie łamie ani prawa ani dobrych obyczajów a Ty Harnasi łamiesz je w każdym
          wpisie. Najpierw więc walnij się w swój katolicki łeb........ przypomnij
          sobie "miłuj bliźniego swego jak siebie samego" i dopiero potem wchodź na to
          forum.
          • cuski Niezla Litania 10.04.05, 04:30
            0kowita napisała:
            "Ty to mówisz Harnasi ?
            Ty, który dwa razy rozwaliłeś to forum ?
            Ty, dzieki ktoremu ludzie stąd odeszli i nigdy nie wrócili ?
            Ty, dzięki któremu wyśmiewano forum Jasło na innych forach ?
            Ty, o którym opowiada się "na mieście" jako o największym plotkarzu w Jaśle ?
            Ty, który masz swoją tekę na prokuraturze i tylko czekac chwili by została
            otwarta ?
            Ty śmiesz pouczać Adasia ?
            Adaś jest zbyt cyniczny ... tu się zgodzę ... ale nigdy nie złamał ani prawa,
            ani dobrych obyczajów. Żeby zrozumieć Adasia trzeba mieć ździebko inteligecji.
            Adaś nie łamie ani prawa ani dobrych obyczajów a Ty Harnasi łamiesz je w każdym
            wpisie. Najpierw więc walnij się w swój katolicki łeb ... przypomnij
            sobie "miłuj bliźniego swego jak siebie samego" i dopiero potem wchodź na to
            forum."

Nic mi nie wiadomo, zeby Harnasi rozwalil to forum. Osobiscie - zagrozenie dla
            Forum Jaslo widze w innych osobach.
            Jezeli jakiekolwiek "persony" odeszly z tego forum, to chwala Harnasiemu za to.

Okowita - piszesz o Harnasim jakbys go znala!
            A moze to przejaw nienawisci, ktora caly czas dusilas w sercu i teraz
            ja "wypluwasz." Wiadomo, Ojciec Swiety, swiatowa zaloba, wiec nie wypadalo
            wczesniej pokazywac swojej nienawisci. Teraz, gdy Papiez zostal pochowany
            rozpoczelas niezla litanie - tylko pogratulowac. Nie wiem jak twoje slowa
            skierowane w strone Harnasiego maja sie do jednego z najwazniejszych
            przykazan: "Miluj blizniego swego, jak siebie samego."

Aaa, bylbym zapomnial - Harnasi juz dawno walnal sie w swoj katolicki leb. Moim
            zdaniem, takie uderzenie przydaloby sie innym bywalcom tego forum.
            • ouimet Re: Niezla Litania 10.04.05, 14:47
              cuski napisał:
              Aaa, bylbym zapomnial - Harnasi juz dawno walnal sie w swoj katolicki leb.

no i co?i z jakim skutkiem?Nie badz taki "tajniak".Powiedz cos wiecej.Ten
              katolicki leb Harnasi ma teraz,czy mial przed walnieciem?
              Alez potrafisz trzymac w napieciu...
              • cuski Re: Niezla Litania 10.04.05, 17:17
                Ouimet, walnij sie ty w swoj leb !
                Moze wtedy nie bedziesz zadawal durnych pytan !
                • ouimet Re: Niezla inteligencja... 11.04.05, 14:37
                  cuski napisał:
                  > Moze wtedy nie bedziesz zadawal durnych pytan !

cuski-juz kazde dziecko wie,ze nie ma durnych pytan. Istnieja natomiast durne
                  odpowiedzi.
                  :)
                  • cuski Re: No wlasnie, kazde DZIECKO wie. 11.04.05, 14:55
                    Ouimet napisal: "Kazde dziecko wie, ze nie ma durnych pytan."

No wlasnie, kazde DZIECKO wie, a raczej tak uwaza. Wspolczucie dla twoich
                    rodzicow. Mysle, ze do reszty nie zdurnieli od twoich pytan.
                    • adas49 prosba do Ouimeta 11.04.05, 14:59
                      Zostaw Cuskiego z spokoju. On bardzo przezywa kazda swoja wypowiedz. Mam
                      wrazenie, ze sie zaraz chlopina zasapie, taki jest przejety, ze moze COKOLWIEK
                      napisac...
                      • cuski Re: Zadbam o ... 11.04.05, 21:01
                        Adas49 napisał:
                        "Zostaw Cuskiego z spokoju. On bardzo przezywa kazda swoja wypowiedz. Mam
                        wrazenie, ze sie zaraz chlopina zasapie, taki jest przejety, ze moze COKOLWIEK
                        napisac ..."

Jak wybiore sie na wakacje do Jasla, to mozemy sie sprawdzic Adasiu49. Zadbam o
                        mlode pielegniarki i lekarza w razie zadyszki.
                        Nagroda bede wypieki Adasia Kozaka.
                        • ouimet Re: Zadbam o ... 11.04.05, 22:36
                          cuski napisał:
                          > Nagroda bede wypieki Adasia Kozaka.

na twarzy tegoz Kozaka?/wypieki oczywiscie/
                    • ouimet Re: No wlasnie, kazde DZIECKO wie. 11.04.05, 22:48
                      cuski napisał:
                      Mysle, ze do reszty nie zdurnieli od twoich pytan.

Trafiles w "dziesiatke"-nie zdurnieli!
                      Natomiast mocno sie natrudzili/za co IM jestem wdzieczny/,aby madrze mi
                      odpowiedziec .
                      Sadzac po twoich tekstach,to w dzieciectwie nigdy nie pytales
                      madrzejszych,starszych,bardziej doswiadczonych.I takie niedoinformowanie teraz
                      ci zostalo.Wiesz to co wiesz,ale orlem juz nigdy nie bedziesz.Na szczescie...dla
                      orlow oczywiscie.Moze nie jestem zbyt inteligentny,ale majac porownanie z
                      toba-staje sie pyszalkiem.Jestem geniuszem ...
                      • cuski Re: No wlasnie, kazde DZIECKO wie. 11.04.05, 23:33
                        Ouimet napisał:
                        "Majac porownanie z toba - staje sie pyszalkiem. Jestem geniuszem ..."

Tylko zebys w swojej PYSZNOSCI nie wzniosl sie za wysoko, jak zrobil to IKAR.
                        • ouimet Re: No wlasnie, kazde DZIECKO wie. 12.04.05, 23:07
                          cuski napisał:
                          > Tylko zebys w swojej PYSZNOSCI nie wzniosl sie za wysoko, jak zrobil to IKAR.

pycha doprowadzila do np.rozpoczecia budowy wiezy Babel.Ikar zaryzykowal dla
                          nauki i przyszlych pokolen.
                          Czyzbys mial inne wersje podawane w "szkolce"?
                          • cuski Re: No wlasnie, kazde DZIECKO wie. 12.04.05, 23:25
                            Ouimet sam sobie odpowiedziales na to pytanie. Nie mam nic wiecej do dodania
                            poza tym, ze Wieza Babel dlugo nie postala, a Ikar upadl z wielkim hukiem.
    • kddbm Re: wiadomosci z watykanu 09.04.05, 04:17
      Juz dotarlam do hotelu......jestem nieludzko zmeczona ale jakos sen nie
      przychodzi............kontakyuje sie ze swoim szefem ktory nie moze uwiezyc ze
      ja ktora po 2 giej stronir ulicy do sklepu w samochod wsiadam ...potrafilam
      stac 13 godzin zeby zobaczyc nieboszczyka na niespelna 30 sekund.......no coz
      niektorzy amerykanie nie zrozumieja tego fenomenu.zostaje w Rzymie na kilka dni
      dostal mi sie extra urlop po tym jak zobaczyl ilu ludzi tam
      jest .........podroz trwala 9 godzin no i zmiana czasu.Po raz pierwszy w zyciu
      poczulam sie taka dumna ze jestem Polka.....wiele dalo mi do myslenia.....swiat
      juz nigdy nie bedzie ten sam .....po tym jak go brakuje.....Ide na miasto
      atmosfera jest niesamowita szkoda czasu na spanie!!!!!!!!!!
      • milennik11 Re: wiadomosci z watykanu 09.04.05, 19:56
        ...ja Ci zazdroszcze...
        • lady676 Re: wiadomosci z watykanu 09.04.05, 21:07
          Dobrze że ktoś chce się podzielić wrażeniami z miejsca dla większosci bardzo
          ważnego. Dziękujemy Ci za relację z miejsca prawie juz dla nas świętego , bo
          tam spoczywa nasz OJCIEC ŚWIĘTY.Nauka JEGO mówi o przebaczeniu, i dlatego nie
          komentuję słów okowity , sama się oceń , ale inni innowiercy równiez docenili
          nauki Jana Pawła II i nie szydzą z JEGO słow. Zastanów się bardzo stara kobieto
          nad swoim życiem i odpuść szydzenie z INNYCH WAŻNYCH. Pomódl się za siebie i
          adasia. Niech ci będzie przebaczone.
      • adas49 Re: wiadomosci z watykanu 10.04.05, 18:48
        kddbm napisała:
        ...potrafilam
        > stac 13 godzin zeby zobaczyc nieboszczyka na niespelna 30 sekund.......

"Nieboszczyka"? Coz za fatalna figura stylistyczna...Na miejscu twojego szefa
        po przeczytaniu tego horroru przenioslbym Cie do dzialu zbytu...
        • harnasi Re: wiadomosci z watykanu 10.04.05, 22:43
          okowita a ty co na to hasło adasia jak mam przebaczyc takiemu prowokatorowi ?
          z UB ? wiesz co adac tobie nie pomoga nawet egzorcyzmy ty i tak bedziesz
          smarzył swa tłusta dupke w piekle razem z stalinem i hitleram !!! a ja zawsze
          bede bronił Papieża jak ktos go obraza dam mu w morde a okowita ty chyba masz
          tege w prokuratuze ale jako Agent prawda?
          • adas49 Re: wiadomosci z watykanu 11.04.05, 14:27
            harnasi napisał:
            a okowita ty chyba masz
            > tege w prokuratuze ale jako Agent prawda?

Ty dyslektyku....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka