kazankam 11.05.10, 21:39 Czy znacie opinie na temat tego przedszkola? Może wasze dziecko tam chodzi, jakie sa zajęcia dodatkowe, jaki personel etc. ? Ile wychodzi czesne? Dzięki za wszelki informacje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kecaj61 Re: przedszkole nr 13 12.05.10, 08:48 Czy w tym przedszkolu nie informują o dodatkowych zajęciach i o wysokości czesnego? Może wystarczy się tam udać i na te pytania zaczerpnąć wiedzy u źródeł? Odpowiedz Link Zgłoś
pokrop Re: przedszkole nr 13 12.05.10, 09:07 A chcesz jeszcze moze wiedziec ile okien jest w salach, ilosc zabawek i pojemnosc spluczek w toaletach? Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: przedszkole nr 13 12.05.10, 11:39 Twoje dziecko się tam dostało (zakładam, że tak bo już po rekrutacji a ty się interesujesz) i nic nie wiesz o tym przedszkolu? Idź i zapytaj. Ewentulanie zadzwoń. Odpowiedz Link Zgłoś
kwika Re: przedszkole nr 13 12.05.10, 11:50 Co niektórym trochę kultury by się przydało. O ile dobrze się orientuję, to część tego przedszkola będzie przeniesione na os. Prusa. Zatem warunki, przynajmniej dla części dzieci, będą dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena-2 Re: przedszkole nr 13 12.05.10, 23:20 Kwika ma rację z tym że nie część a całe. Kazankam proszę przedzwoń do mnie jurto. Dla przypomnienia masz na mailu mój numer. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrop Re: przedszkole nr 13 13.05.10, 08:56 Zgadłaś! Tyle tylko ze sam sie tam udalem i sprawdzilem to, co mnie interesowalo. Oddajac gdziekolwiek moje dziecko sam sprawdzam a nie slucham podszeptow stugebnej plotki! To jest moja decyzja i ja za nia odpowiadam, bo tu chodzi o moje DZIECKO. Nie potrzebuje doradcow, ktorzy moga nie byc obiektywni. Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: przedszkole nr 13 13.05.10, 11:28 Ty nie potrzebujesz, inni potrzebują a może poprostu chca usłyszeć opinię innych. Jeżeli takiej porady nie chcesz udzielić to zupełnie nierozumiem poco tu piszesz. Zreszta nie tylko Ty. Czy już nie można uczielic odpowiedzi na zwykłe pytanie tylko od razu trzeba ochrzaniac pytająca osobe ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj61 Re: przedszkole nr 13 14.05.10, 08:28 Ja już tego problemu nie mam gdyż moje dzieci są dorosłe. Być może wróci ten problem do mnie razem z wnukami. Jednak wtedy wybiorę sie na kilka spacerów w okolice przedszkoli i spytam sie wprost rodziców, którzy będą przyprowadzali lub odbierali swoje dzieci. Dlaczego tak? A jaką mam gwarancję, że tu na forum zachwalający jakąś placówkę nie są jej dyrektorami lub pracownikami? Anonimowe pytanie, anonimowa odpowiedź. Dasz gwarancję obiektywności? Jaki odpowiedzialny rodzic przekaże opiekę nad własnym dzieckiem na podstawie opinii ludzi, których w życiu na oczy nie widział? Nie zakładam z góry, że tu są sami oszuści, wręcz przeciwnie, ale gdy idzie o dobro dziecka, to chyba najwyższa ostrożność obowiązuje? Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: przedszkole nr 13 13.05.10, 12:20 13 to na Helenowskiej? Wprawdzie nie "korzystałam" ale mam uszy szeroko otwarte. Na plotach zasłyszałam, że dzieciaki całą jesień, zimę i wiosnę siedzą w salach bo przecież za zimno żeby wychodzić. Więc wychodzą na dwór dopiero w okolicach maja. Secundo - też na plotach zasłyszane - że generalnie jeśli chodzi o zajęcia dodatkowe to są: od rana Mini-Mini w telewizorze plus polecenia "weź się dziecko czymś zajmij". Czyli oferta szeroka i rozbudowana - byle do wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka2266 Re: przedszkole nr 13 14.05.10, 09:05 A ja słyszałam ogólnie bardzo pozytywną opinię od dwóch mam, choc sama nie inetersuję sie juz tematem przedszkoli, więc napisałam co słyszałam. Przedszkole bierze udział w akademiach pruszkowskich co ponoc pokazywane jest często w kablówce. Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj61 Re: przedszkole nr 13 14.05.10, 09:16 Dalej prawda po środku! Czyli brak! Odpowiedz Link Zgłoś
ewka2266 Re: przedszkole nr 13 14.05.10, 11:05 Każdy ma swoja prawdę. Opinie są różne - wybór należy do zainteresowanej ma swój rozum niech się nim kieruje. Od tego jest forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-ta-mi Re: przedszkole nr 13 17.05.10, 16:38 Jestem rodzicem przedszkolaka, które dostało się właśnie do Przedszkola nr 13. Jestem zaniepokojona wypowiedziami, które pojawiły się na pruszkowskim forum na temat tej placówki. Czy ktoś potwierdza powyższą opinię? Odpowiedz Link Zgłoś
kazankam Re: przedszkole nr 13 13.05.10, 22:44 Widzę że wzbudziłam niezłe poruszenie swoim zapytaniem. To może wyjaśnię: składam juz po raz trzeci z rzęu wniosek o przyjęcie mojego syna do przedszkola przy szkole 2. Niestety za kazym razem nie był przyjmowany, w tym roku jako pieciolatek sie zalapał tylko nie do tego przedszkola, tylko do tej 13 i dlatego nic o niej nie wiem, tym bardziej ze nie jestem z Pruszkowa i niestety nie mam nikogo kto mógłby mi cokolwiek o tym przeszkolu powiedzieć. Ale widzę, że pomocy tu żadnej. Forum pełni jedynie funkcję pyskówek i niekulturalnej wymiany zdań. Nic tu po mnie - tak czy innaczej - dla najbardziej zainteresowanych - zamierzam się udać do przedszkola i dopytać co oferuje mojemu dziecku, to chyba zresztą jest nieuniknione. Tylko zapewne ze żródła nie dowiem się, jakie jest zdanie rodziców których dzieci były lub sa w tym przedszkolu. Zmykam czym prydzej:-( Aha! Dla tych najbardziej zbulwersowanych - zastanawiam się czy nie zrezygnowac , tak więc czatujcie na wolne miejsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Kazankam 14.05.10, 07:33 Nie obrażaj się :-) Przestałam się tu odzywać prawie zupełnie. Można zostać zmieszaną z błotem, bo się zada normalne pytanie. Umawianie się na wspólny spacer z inną mamą niemowlaka wywołało kpiny i dziwne komentarze... Taka już uroda forum.... Niestety. A swoją drogą - jakim cudem przyjęli do przedszkola dziecko spoza Pruszkowa (jeśli wolno spytać)? Odpowiedz Link Zgłoś
kazankam Re: Kazankam 14.05.10, 12:07 Mieszkamy i zameldowani jesteśmy w Pruszkowie już ponad 5 lat - chodziło mi tu bardzie o to że nie jestem rodowitą pruszkowianką:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kecaj61 Re: przedszkole nr 13 14.05.10, 07:58 To, że chcesz zasięgnąć opinii rodziców na temat przedszkola pod względem opieki jest normalne natomiast co do czesnego, czy zajęć dodatkowych najlepiej u źródła. Każde informacje w tych kwestiach mogą być już przestarzałe. Później są pretensje, że ludzie mówili, że zajęcia takie a czesne takie i czuję się oszukana. Opinia rodziców jaki personel bardzo ważna ale niekoniecznie obiektywna. Więc nie irytuj się tylko sama sprawdź jak to wygląda, bo to, co dla jednego rodzica jest zadowalające dla innego może być nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś