Dodaj do ulubionych

Taxi w Pruszkowie

09.09.10, 14:05
Jako że dawny wątek zarchiwizowany i może już się przedawnił co do opinii, zakładam nowy.
Jak temacie, co polecacie, co odradzacie. Oczywiście pytam o taxi i osoby posiadające działalność gospodarczą w zakresie przewozu osób.
Obserwuj wątek
    • plu.to Re: Taxi w Pruszkowie 09.09.10, 14:13
      ja jezdze juz pol roku z jednym taksowkarzem z Pruszkowa .Zdarza sie ze czasem nie moze i powiem szczeze ze naciołem sie jadac inna wiec jak moge to wole poczekac i jechac z "zaprzyjaznioną "Taxi"Jest to pan Paweł srebny opel kombi ma przyciemniane szyby .Jak ktos chce to na poczte moge podac nr tel.
      • ad-agio Re: Taxi w Pruszkowie 09.09.10, 14:20
        Wysłałąm wiadomość plu.to. Czekam na inne opinie. :)
        • michart Re: Taxi w Pruszkowie 09.09.10, 14:33
          Niecały miesiąc temu był o tym cały wątek. Co się mogło zmienić?
          • ad-agio Re: Taxi w Pruszkowie 09.09.10, 15:03
            Spokojnie Michale. Skąd wiesz o jakim wątku mówię.
            Pisałam o tym.. Tekst linka

Co te forum takie nerwowe ?
            • ad-agio Re: Taxi w Pruszkowie 09.09.10, 15:04
              Skoro była o tym mowa poszukam, a mój wątek proszę zamknąć.
              • ad-agio Re: Taxi w Pruszkowie 09.09.10, 15:16
                taksówkarze z WKD widzę że była rozmowa ale nijak Michale ma się to do mojego pytania. Chodzi o stałe zlecenie dla firmy, a nie korzystanie z usług podejrzanych panów w czarnych skórach.
                • plu.to Re: Taxi w Pruszkowie 09.09.10, 15:39
                  wysłałem nr tel na poczte
                • michart Re: Taxi w Pruszkowie 09.09.10, 20:54
                  Napisałaś "Jak temacie, co polecacie, co odradzacie. ", a nie "kogo". Dlatego Cię nie zrozumiałem. Mam taksówkarza, którego mogę polecić (z postoju na Prusa). Podeślę Ci namiary na maila.
                  • ad-agio Re: Taxi w Pruszkowie 10.09.10, 09:52
                    Dzięki za namiary. Pozdrawiam
                    • e2rd77 Re: Taxi w Pruszkowie 15.09.10, 12:44
                      Jakies pół roku temu jechałem taxi BMW (kolor bodajże granatowy) - szczerze polecam.
                      Jeżeli ktoś ma namiar na tego Pana to bardzo poproszę.
                      Nie dość że wziął za kurs połowę tego co zaśpiewali sobie panowie z postojów na WKD i Prusa to jeszcze w nocy podjechał mnie odebrać. Zdecydowanie polecam.
                      • tux54 OdRaDzAm taxi na postojach!!!!!!!!!!!!!! 15.09.10, 23:35
                        pamiętam jak mieszkałem w Pruszkowie to kurs do Dworca Centralnego z postoju Niepodległości/WP kosztował mnie aż 125 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potym powiedziałem nigdy !!!!!!!!!!!, nigdy!!!!!!!!!!!!! w życiu nie będę korzystał i dzwoniłem zamawiałem taxi pod blok i wracałem z centralnego taxi korporacyjnymi i wychodziło ok. 45-52 zł (tylko).

Pozdrawiam
                        ab
                        • kanchi Re: OdRaDzAm taxi na postojach!!!!!!!!!!!!!! 15.09.10, 23:55
                          > pamiętam jak mieszkałem w Pruszkowie to kurs do Dworca Centralnego z postoju Ni
                          > epodległości/WP kosztował mnie aż 125 zł

Kiedy to było - rok, dwa, trzy lata temu? I o jakiej porze - w dzień czy w nocy?
                          • tux54 Re: OdRaDzAm taxi na postojach!!!!!!!!!!!!!! 16.09.10, 14:06
                            > Kiedy to było - rok, dwa, trzy lata temu? I o jakiej porze - w dzień czy w nocy
                            > ?

2 lata temu - kurs z postoju taxi Niepodległości/Wojska Polskiego w Pruszkowie był zrealizowany w ciągu dnia ciemnym mercedesem.

Następne kursy realizowane przez różne korporacje z i do centralnego pod sam dom też w ciągu dnia.

Z postoju wychodzi ok. 2 razy więcej od wezwanej taxi korporacyjnego pod dom w Pruszkowie.

Tak samo jak mieszkam teraz w Piasecznie korzystam tylko z korporacyjnych (niektóre nawet nie włączają na liczniku, że Piaseczno to druga strefa - podjeżdzają na określoną godzinę i jeszcze stosują rabaty. Po podjechaniu jest na liczniku 0 zł, dopiero wraz z momentem jak wsiadam/ruszenia włączają tzw. opłatę początkową ok. 6 zł, a później śmigam na Lotnisko Okęcie czy na Centralny:) - czas zamówienia to ok. 10 minut, bo bardzo dużo taxi korporacyjnych jeździ na Ursynowie i w Piasecznie i są wzywane z trasy przez panią call centre taxi.

Pozdrawiam
                            a
                            • michart Taxi korporacyjne 17.09.10, 07:26
                              Są jakieś korporacje taksówkarskie, które obsługiwałyby Pruszkowie i okolice, ale nie w kierunku Warszawy? Możecie którąś polecić?
      • hop_a Re: Taxi w Pruszkowie 09.10.10, 21:41
        Ja również poproszę o namiary na taksówkarza.
    • juana93 Re: Taxi w Pruszkowie 09.10.10, 23:49
      A ja korzystam dość często z usług taksówkarzy na postoju przy Niepodległości. Jako, że mnie znają już dość dobrze kurs pod blok nic nie kosztuje, dopiero pan lub pani włącza licznik z chwilą wsiadania do samochodu. Może nie jest za tanio, ale ciche samochody(tylko jeden jest troche starszy), mili taksówkarze. Jak staliśmy w korku na wiadukcie to pan wyłączył licznik. Na dłuższe trasy poza Pruszków, wybieram jednak korporacje, ale tak, żeby gdzieś podjechać to tylko Niepodległości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka