13.09.10, 22:03
Przeprowadziłam się do Brwinowa w zeszłym roku z Warszawy zmusiło mnie do tego życie,Brwinów znam dobrze ponieważ mieszka tu moja rodzina i często tu przyjeżdzałam, moim zdanie ta miejscowośc jest zapomniana,przez tyle lat niewiele się zmieniło,brakuje wiekszych sklepow np. Lidl, Tescco itp. jakichkolwiek atrakcji dla młodzieży( co tu robić?). to już Blonie,czy Milanówek są bardziej rozwinięte. Jednym słowem wstyd powiedzieć,że się tu mieszka.
Obserwuj wątek
    • brettka Re: Porażka 23.09.10, 11:14
      cóż, jesteś nie pierwsza i nie ostatnia narzekająca ;) fakt, wiele rzeczy jest do zrobienia, choćby wygląd centrum miasta - rynek, park, tereny SGGW z pałacem - to wszystko pozostawia wiele do życzenia. niedługo wybory samorządowe, więc proponuje przynajmniej w taki sposób zadecydować kto i jak będzie zarządzał gminą ..
      odnośnie atrakcji dla dzieci i młodzieży. może warto zainteresować się tym co robi lokalne Stowarzyszenie Projekt Brwinów, a proszę mi wierzyć robi dużo i całkiem fajnie :) albo chocby GOK? na pewno coś sie znajdzie i dla wybrednych ;)
      pozdrawiam,
      (od niedawna) Brwinowianka
    • ines137 Re: Porażka 24.09.10, 14:06
      Zgadzam sie w 100%
      Brwinow to dziura zabita dechami, a wszystko to wina niegospodarnosci burmistrza, ktorego (mimo najszczerszych checi) nie udalo sie odwolac.
      Jesli mam ochote na spacer, to nigdy w Brwinowie.
      Jesli mam ochote na knajpe, to do Siedliska napewno nie pojde, bo 1) Brudne szklanki od piwa - skandal 2) Piekny widok na Brwinowska "prage".
      W Podkowie czy Milanowku powietrze juz jakby inne i ludzie jakby piekniejsi.
      Brwinow to chyba najgorsza dziura na trasie pociagu.
      A podobno nie ma nikogo chetnego na burmistrza (???)
      Pzdr
      Aga
      • brettka Re: Porażka 24.09.10, 15:36
        wg lokalnych ploteczek na burmistrza chętny jest obecny burmistrz. mam nadzieje jednak, ze bedzie jakas sensowna alternatywa :)
    • de_la_hoya Re: Porażka 10.10.10, 00:05
      porażka powiadasz?
      przeprowadź się do podkowy leśnej... wtedy podetniesz sobie żyły
      • ines137 Re: Porażka 12.10.10, 11:44
        Mieszkalam w Podkowie ponad 6 lat i jest super. Jest przede wszystkim piekna, a Brwinow malo, ze brzydki to jeszcze beznadziejnie zagospodarowany, albo raczej zupelnie nie zagospodarowany.
        Podkowa jest super w porownaniu do Brwinowa
        • de_la_hoya Re: Porażka 09.12.10, 13:32
          ale my tu nie roztrząsamy estetyki miast tylko ich infrastrukturę a Podkowa Leśna jak na razie nie ma w zasadzie nic do zaoferowania

jeżeli chodzi o widoki to ja też wolę mieszkać w Podkowie jeżeli chodzi o sklepy czy jakiekolwiek atrakcje, szczególnie dla dzieci i młodzieży to chyba każde z okolicznych miasteczek ma o wiele więcej do zaoferowania...
          • ines137 Re: Porażka 09.12.10, 16:29
            No chyba sie nie zgodze.
            Bo z dzieckiem mozna pojsc na spacer do lasu i to jest super atrakcja.
            A knajpek w podkowie duzo wiecej i duzo ciekawsza maja oferte niz zapeziale Siedlisko, czy Beztroska dedykowana chyba dla matek z dziecmi.
            Ja tam wole Podkowe, ale mnie na mieszkanie tam nie stac niestety, dlatego substytut w postaci Brwinowa
    • zebra165 Re: Porażka 11.10.10, 19:11
      Zapraszam zatem do Cafe Beztroska na os. Księżopole. Na sam miesiąc październik mamy już 11 propozycji imprez spotkań i promocji. Zapraszamy na naszego bloga www.cafebeztroska.blogspot.pl
      proszę nie traktować tego jako perfidną reklamę. Wkładamy bardzo dużo energii w to, żeby w Brwinowie coś się działo i chcemy żeby mieszkańcy poprostu o tym wiedzieli :)
      pozdrawiam
      Iza
      Cafe Beztroska
    • antheckthefilter Re: Porażka 23.07.15, 23:26
      Witam serdecznie,
      Mieszkamy teraz z dwójką dzieci w Ursusie. Zastanawiamy się nad przeprowadzką do Brwinowa.
      Czy opisywana w tej dyskusji sytuacja z 2010tego roku jakkolwiek się zmieniła?
      Pozdrawiam, Antheck

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka