Dodaj do ulubionych

kradziez roweru

24.09.13, 05:59
Dzisiaj nad ranem skradziono nam rower biała zamka, z charakterystycznym napisem na ramię Classic Edition i przednią lampą bez tylnej zadowoli. Ja osobiście drugiego takiego na Pruszkowie nie widziałem, bo pochodzi on z limitowanej edycji że sklepu tchibo. Gdyby ktoś zauważyl proszę o kontakt z policją
Obserwuj wątek
    • kaste11 Re: kradziez roweru 24.09.13, 06:01
      Przepraszam za błędy: Biała damka z lampą bez tylnej zaślepki
      • kaste11 Re: kradziez roweru 24.09.13, 06:54
        Link ze zdjęciami roweru: www.tchibo.pl/damski-rower-trekkingowy-p200023609.html

Gdyby ktoś z szanownych forumowiczów widział boardzo proszę o kontakt z policją!

Swoją drogą, kradzieże rowerów to chyba plaga w tym mieście?! Jakie macie doświadczenia? Czy nasza pruszkowska policja jest w stanie pomóc? Czy komuś się udało odzyskać skradziony rower?
        • varsovinn Re: kradziez roweru 24.09.13, 08:27
          Kradzieże to faktycznie jakaś plaga w Pruszkowie. Nie chcę Ciebie martwić ale nasza policja ma to delikatnie mówiąc w nosie. Ostatnio na forum był poszukiwany jakiś łepek który ukradł rower, ten sam kilka dni później próbował ukraść skuter, w obu przypadkach są jego nagrania z monitoringu z widoczną facjatą. Niestety w jednym z przypadku policja już umorzyła śledztwo (ciekawe zresztą na jakiej podstawie). Ale jeżeli zebranie zeznań zabiera im tydzień czasu, a o zabezpieczeniu śladów nawet nie pomyślą to o czym my mówimy. Więc nie chcę Ciebie martwić ale na tą instytucję nie licz za bardzo.
          • 1pingwin Re: kradziez roweru 30.09.13, 15:58
            Z mojej klatki jakoś nie mogą ukraść roweru :( Stoi przypięty do barierki na schodach i utrudnia dziecku chodzenie i możliwość przytrzymania się szczebelków. Właściciel ma to w głębokim poważaniu. Rower ważniejszy niż bezpieczeństwo i wygoda sąsiadów.
            • kaste11 Re: kradziez roweru 30.09.13, 18:00
              Oj, nieładnie źle komuś życzyć. Może nie stać go na garaż? A może tak jak ja mieszka na 4 piętrze bez windy i po prostu nie ma sił wciągać 18 kg roweru codziennie na 4 piętro, żeby parkować we własnym mieszkaniu, nawet jeśli to kawalerka?
              A dziecko warto trzymać za rączkę przy wchodzeniu/schodzeniu ze schodów bo barierki niepewne i może skończyć się upadkiem, co nie będzie winą właściciela roweru tylko niefrasobliwego rodzica :P
              A policja działa jak działa...

• m1224 Re: kradziez roweru 01.10.13, 07:08
                noszę codziennie rower i jakoś nie wpadłem na pomysł, żeby postawić do w przejściu. To tłumaczenie jest co najmniej naciągane. Nikt nikomu nie każe jeździć rowerem, a część wspólna budynku (w tym wypadku korytarze) nie jest przeznaczona do przetrzymywania tam rowerów. Administracja mogłaby moim zdaniem spokojnie przestawić rower na koszt tego Pana. Choć to b. drastyczne wyjście.
                • kaste11 Re: kradziez roweru 01.10.13, 10:04
                  m1224 napisał(a):

> noszę codziennie rower i jakoś nie wpadłem na pomysł, żeby postawić do w przejś
                  > ciu.

Podejrzewam, że nie jesteś filigranową kobietką :) Gratuluję tężyzny fizycznej, podejrzewam jednak, że nie każdy ma tak doskonałe warunki...

>Nikt nikomu nie każe jeździć ro
                  > werem, a część wspólna budynku (w tym wypadku korytarze) nie jest przeznaczona
                  > do przetrzymywania tam rowerów.

Nikt też nie każe nikomu mieszkać w bloku i użerać się z okropnymi współmieszkańcami. Można sobie przecież kupić 10 ha ranczo pod lasem i być sobie samemu panem - wszak nikt się nie odważy przypinać roweru do twojego płotu?
                  Problem w tym, że w blokach, które nie posiadają piwnic ani podziemnych garaży nie ma miejsca przeznaczonego do przetrzymywania tam rowerów.

Wniosek z tego taki, że życie byłoby naprawdę dużo łatwiejsze gdybyśmy mieli w sobie odrobinę tolerancji :)

p.s. zaglądam tu jeszcze bo ciągle mam nadzieję, że ktoś widział mój ukochany rower lub raczej natknął się na ogłoszenie o okazyjnej jego sprzedaży, a nie z zamiarem podjęcia dialogu społecznego :P
                • luskan Re: kradziez roweru 01.10.13, 14:15
                  można też powołać się na przepisy przeciw pożarowe, na klatkach nie można zostawiać żadnych rupieci itp. Kiedyś pojawiła się u mnie karteczka na klatce w tym temacie, i ludzie cześć gratów / rowerów uprzatneli, teraz niestety wszystko wraca z powrotem.
                • 3piotr34 Re: kradziez roweru 02.10.13, 18:37
                  witam , ja mimo mojej niepełnosprawności tez zasuwam z rowerem po schodach , chociaż i bez roweru mi trudno wchodzić i schodzić po schodach , ale nie utrudniam życia sąsiadom przypinajac rower do poręczy schodów , pozdrawiam forumowiczów:)
              • 1pingwin Re: kradziez roweru 01.10.13, 15:55
                Upadkiem to może grozić brak możliwości przytrzymania się barierki, która właśnie do tego celu ma służyć. Za rączkę niestety trudno iść w wąskim ciągu schodów dwóm osobom obok przypiętego roweru bez obicia się nogą w wystający pedał. Do trzymania rowerów służą piwnice, dostępne w naszym bloku. Dwukrotnie prośba o usunięcie roweru nie pomogła. Nigdy nie zrozumiem mentalności ludzi wywalających swój dobytek na klatkę schodową, szczególnie jeżeli przeszkadza innym to w poruszaniu się po klatce lub śmierdzi w przypadku śmieci. Nie toleruję osób, które nie szanują innych i dobrze im nie życzę.
                • wfe416n Re: kradziez roweru 03.10.13, 11:35
                  Tematem jest pomoc w odzyskaniu 1000 zł ( roweru ) a nie dyskusja na temat zagracania klatek schodowych. Załóżcie temat i krytykujcie sąsiadów do woli a w tym pomóżcie albo zamknijcie się. Dziewczyna poprosiła o pomoc a nie o krytykę jej postępowania z rowerem, żółć się ulewa.
                  • 1pingwin Re: kradziez roweru 06.10.13, 16:36
                    > żółć się ulewa

to biegnij do łazienki i tam sam się zamknij, moderatorze od siedmiu boleści
                  • stary_pawian Re: kradziez roweru 07.10.13, 20:48
                    Witaj WFE
                    Masz całkowitą rację.
                    Wpisy są nie na temat i cholery można dostać jak się widzi taką "chęć pomocy".
                    Ostatni wpis Pingwina jest dla mnie wręcz żenujący.
                    • 1pingwin Re: kradziez roweru 08.10.13, 19:04
                      Dla mnie żenująca jest wypowiedź - "zamknijcie się, jak nie chcecie pomóc". Wątek dotyczy kradzieży roweru i w kwestii rowerów sprawa się rozkręciła. Nie widzę tu dużej rozbieżności od tematu. Wfe ma pobudki dyktatorskie i sam decyduje na forum w jakiej kwestii ma dany wątek się rozwinąć, a w jakiej nie. W taki sposób mógłby tu pozamykać i pootwierać większość wątków. Powodzenia.
                      • stary_pawian Re: kradziez roweru 11.10.13, 19:35
                        Witaj Pingwinie
                        Jesteśmy w tym samym ZOO:) tzw. Świat
                        Spróbujmy sobie pomagać, a chociaż nie przeszkadzać.
                        Temat dotyczył pomocy, a jak to zauważyłeś rozkręcił się w sprawie rowerów itp.
                        Zamienił się w zupełnie coś innego nie mającego związku ze źródłem i w pewien sposób będący "utrudnieniem".
                        Czytam sobie, czytam i pomału zapominam, że chodziło o ew. info w sprawie kradzieży, a wciągam się w to czy rower powinien stać tu, czy może gdzie indziej :)
                        Jeżeli nie spodobał Ci się zwrot "zamknijcie się" to Cię pocieszę, że bywały gorsze (nigdy w wykonaniu WFE !)
                        Co do jego "zapędów dyktatorskich" to mogę Cię zapewnić, że w ciągu mojej mniej więcej 15 letniej obecności na FP jakoś nigdy się nie objawiały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka