Dodaj do ulubionych

telkab problem z modułem conax

20.02.14, 17:19
Od kilku dni jestem posiadaczem pakietu tv + internet o ile internet działa świetnie, to karta CI+ którą dostałem nie jest wykrywana przez telewizor.
Na wszelki wypadek zaktualizowałem firmware telewizora, upewniłem się również u producenta czy jest zgodny z tym standardem (lg 42ld450), jest.
Kartę zaniosłem do kablówki z reklamacją, zbadali i przyznali że jest uszkodzona, dali nową i ten sam efekt. Ktoś miał podobne problemy?
Obserwuj wątek
    • el-kopyto Re: telkab problem z modułem conax 20.02.14, 18:16
      mam Sony, kartę widzi, aczkolwiek co jakiś czas przestaje mi odkodowywać programy ale wtedy wystarczy wyciągnąć i ponownie włożyć kartę...
      • maariusz01 Re: telkab problem z modułem conax 20.02.14, 18:23
        Używam dwóch modułów (multiroom) , w Panasonicu i LG. Obie pracują dobrze. Mają tylko jeden minus. Trzeba chwilę poczekać (około 5min. zanim zaktualizuje się EPG).
        • zibi-pruszkow Re: telkab problem z modułem conax 20.02.14, 18:26
          miałem problemy z EPG, a w zasadzie jego brak na niektórych kanałach (brak informacji o aktualnie nadawanym programie), po modyfikacjach wykonanych 15.02 w związku ze zmianami na MUXach wszystko śmiga jak ta lala.
    • zibi-pruszkow Re: telkab problem z modułem conax 20.02.14, 18:25
      problemów nie miałem, ale nie zdziwiłbym się, gdyby i ta karta okazała się uszkodzona, słyszałem, że pewne egzemplarze tv uszkadzają moduły CI, potrzebny jest wówczas zewnętrzny dekoder DVB-C.
      • jakub5g Re: telkab problem z modułem conax 31.03.14, 20:01
        Dzisiaj telkab zaproponował mi kartę CI zamiast starego dekodera. Mój Panasonic ma co prawda DVB-C, ale przed konfiguracją wymaga podania Częstotliwości i ID Sieci Częstotliwość da się przestawić na Auto, ale ID już nie. Na defaultowym 41001 nic nie znalazł. Czy ktoś wie jaką wartość należy wstawić? Na stronach telkab nic nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka