Dodaj do ulubionych

operator internet , tv jakich polecacie

05.09.15, 11:26
Mieszkam w domu na Ostoi. Mam ostatnio problemy z netem w Orange, w sierpniu ciągle rwało internet, a musiałam pracować w domu przez internet, dzwoniłam na infolinię w kółko, na telefony do nich wydalam ok 50 zł. Ciągle są jakieś uszkodzenia, mam też tv w orange .
Jakiego operatora internetu i tv mozecie polecić w domku, bo kablówka odpada? . Nie wiem czy jest mozliwość powieszenia anteny sat. Nie potrzebuję mega szybkiego netu, moze być do 25, 35 Mb, jakiś nieduży pakiet tv, korzystny abonament. Czy internet mobilny się sprawdza?
Proszę o poradę.
Obserwuj wątek
    • enk1 Re: operator internet , tv jakich polecacie 05.09.15, 18:11
      Też mieszkam na Ostoi i wydaje mi się, że jednak kablówka jest najlepsza. Internet mobilny jest OK, w play mają czasami świetne oferty. Kolega korzysta i twierdzi, że jest spoko, byle nie korzystać z youtuba ani innych serwisów pożerających dane. Bo największym mankamentem jest kończący się transfer.
      • kaja.120 Re: operator internet , tv jakich polecacie 06.09.15, 22:48
        ale w domku można załozyć kablówkę, myślalam że tylko w blokach można? Telkab polecasz?
        • globtroter7676 Re: operator internet , tv jakich polecacie 07.09.15, 19:40
          Ja z telkabu jestem zadowolony chociaż jak wymienili modemy na szybsze transfer wzrósł ale strony dłużej "myślą" zanim się otworzą.
          • kaja.120 Re: operator internet , tv jakich polecacie 08.09.15, 14:52
            A ten telkab mozna zalozyc w domku na ostoi?
            • cinosan Re: operator internet , tv jakich polecacie 08.09.15, 19:25
              Możesz sprawdzić- tu masz do nich namiary: telkab.pl/
              • cinosan Re: operator internet , tv jakich polecacie 08.09.15, 19:27
                telkab.pl/pl,pruszkow-w-zasiegu-naszych-uslug-telewizji-internetu-telefonu
        • miron1977 Re: operator internet , tv jakich polecacie 09.09.15, 14:34
          Korzystam z Tel-Kab od lat (internet+TV+HBOGo) i mogę ich śmiało polecić. Awarię zdarzają się bardzo rzadko i ich reakcja jest zwykle szybka. Czasami trudno dodzwonić się na pomoc techniczną, ale jeśli już się uda, to jest ona naprawdę profesjonalna.
          • kaja.120 Re: operator internet , tv jakich polecacie 14.09.15, 18:59
            fajnie, ze polecacie ten telkab, tylko ja wpisałam na stronie ulicę i wyszła informacja że tej ulicy nie obsługują, na stronie upc to samo, więc mi chyba zostaje netia i ncplus , jesli chodzi o tv. A tymczasem dzis od dwóch godzin nie dziala internet i tv, nienawidzę firmy Orange, a umowę mam do końca roku, płacę 120 zł, mam 2Gb internetu, telewizję i ciągłe problemy z nimi :(
            • urwiss Re: operator internet , tv jakich polecacie 14.09.15, 19:53
              www.ptim.pl/biz/?page=PStructure&id=1
    • nclk Re: operator internet , tv jakich polecacie 14.09.15, 21:33
      Po wielomiesięcznych bojach z Orange (wymiana routerów, dekoderów, przyłącza, splitera) od grudnia mam na kablu 75Mb/s w odbiorze, a 7,5 Mb/s w nadawaniu, dość bogaty pakiet TV, telefon stacjonarny bez ograniczeń, telefon internetowy z osobnym numerem za 150 PLN miesięcznie. Wszystko działa bez zarzutu. Wielokrotnie chciałem zmienić operatora, ale w miejscu zamieszkania tylko Orange jako przewodowy był dostępny, bo do transmisji bezprzewodowej nie mam zaufania, no i te limity też nie są wygodne. Fun Box obsługuje trzy PC-ty i TV z funkcją smart.
      • kaja.120 Re: operator internet , tv jakich polecacie 21.09.15, 23:22
        ale to w orange Ci to zaproponowali? zwiększyli Ci prędkość? U mnie od dwóch dni nie ma internetu i tv, złożyłam im wypowiedzenie usług, ciekawe co mi odpiszą.....
        • nclk Re: operator internet , tv jakich polecacie 22.09.15, 12:15
          Do grudnia miałem 2Mb/s i wieczne problemy, zgodziłem się na zmianę taryfy do 80Mb/s w wyniku czego zostałem przepięty do innej szafy. Aby nie tracić pieniędzy na dyskusje na infolinii 505 wykręcałem 19393 (zgłaszanie awarii linii stacjonarnej) i prosiłem o przełączenie na konsultanta od internetu (TV) - zwykle to się udawało. Uważam za niegodziwe pobieranie opłat za zgłoszenie awarii internetu, gdy usterka jest po stronie Orange. Czasami operator zwracał naliczenia infolinii 505 przy sporządzaniu kolejnej faktury, ale warunkiem było złożenie reklamacji z nadanym numerem.
          • kaja.120 Re: operator internet , tv jakich polecacie 24.09.15, 12:20
            dzieki, ale dzwonił do mnie ostatnio opiekun klienta,/ zlozylam we wrześniu 3 reklamacje/ i twierdzi że nie wie czy ten szybszy internet będzie u mnie dzialal, poza tym placę za utrzymanie linii jakieś 20 zł, wieć chyba zrezygnuję w ogole z orange i wezmę mobilny internet z T- mobile, trudno.....
    • kaja.120 Re: operator internet , tv jakich polecacie 04.10.15, 22:34
      zrezygnowałam z orange, ale dostałam korzystną bonifikatę, zachowali się przyzwoicie, aż jestem zaskoczona.
      Wziełam internet mobilny w play i to niestety okazało sie porażką, internet dziala beznadziejnie, tzn pierwszego dnia kazda strona otwierała się 10 min, a teraz w ogóle nie mogę tego włączyć....
      Nie wiem czy znów nie wróce do orange.
      Czy wiecie coś o lokalnych dostawcach internetu takich jak : intermedia na kraszewskiego 48, landtech, wlantech itp ? U mnie w domku chyba najlepiej brać internet po kablu....

• sylwussska Re: operator internet , tv jakich polecacie 28.10.16, 12:17
      Ja generalnie polecam telewizję światłowodową (trochę więcej można na ten temat dowiedzieć się z www.evio.info), dlatego warto szukać operatorów, którzy oferują tę usługę. Z telewizją światłowodową na pewno nie będzie problemów z odbiorem, a do tego gwarantuje dostęp do wielu kanałów i płatnej tv, jak VOD ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka