01.07.07, 09:18
Od rana "miła niespodzianka" na Osiedlu B. Prusa brak wody czy ktoś zna
przyczynę? (tel. do pogotowia wodociągowego zajęty)
Obserwuj wątek
    • ewka2266 Re: BRAK WODY 01.07.07, 09:22
      No to już dylemat całego Pruszkowa z tego co słyszę. A to nie sprawka panów co
      grzebią coś przy cmentarzu?
      Rano tzn. ok. 7 jeszcze była.
    • f3f Re: BRAK WODY 01.07.07, 09:28
      Też podejrzewałam panów z robót kolo cmentarza ale czy oni w niedzielę też pracują?
      a to odpowiedź z "Powiatowego Centrum Zarządzania Kryzysowego" - "Też mamy mało
      wody, ale nic nie wiemy, żadna awaria nie została nam zgłoszona" - wiem, że to
      jeszcze nie kryzys, ale przypływ informacji nie jest chyba za dobry... ;)
      a tel. do wodociągów nadal zajęty...
      • alex_ja Re: BRAK WODY 01.07.07, 09:30
        to jak to się tak rozprzestrzeniło to pewnie znowu poszła centralna magistrala
        • ewka2266 Re: BRAK WODY 01.07.07, 09:38
          Jak poszła magistrala, to poczekamy sobie na wodę do jutra, tym bardziej że
          jeszcze nic niew wiedzieli do teraz. Trzeba uruchomić wode do kwiatków, całe
          szczęście że mam ich dużo.
          • swistak133 Re: BRAK WODY 01.07.07, 09:40
            Jak pisałem w innym wątku o braku wody - od 9.20 na Kraszewskiego woda zaczęła na nowo sączyć się z kranu. Co prawda bardzo powoli, ale zawsze to coś.
            • ewka2266 Re: BRAK WODY 01.07.07, 09:45
              Nadzieja że będzie. Kurka wodna, mogliby coś ogłosić!
    • f3f odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 09:40
      Udało mi się dodzwonić - jest awaria głównej magistrali warszawskiej, więc cały
      Pruszków bez wody. Obecnie są uruchamiane hydrofornie zastępcze - więc szansa na
      wodę (w bliżej nie określonej przyszłości) jest.
      • margot79 Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 10:24
        Wspaniale... :/ Oby zaczęło działać, bo mam ledwie na umycie zębów... :/
        • ewka2266 Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 12:07
          A u mnie jest woda :P
          • doska26 Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 19:29
            Na Staszica woda jest ale cisnienie kiepskie
            • f3f Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 20:52
              na os. Prusa w ciągu dnia była - ciśnienie dość niskie, nie zawsze uruchamiał
              się piecyk gazowy. Teraz chyba cały Pruszków się kąpie i znowu nie ma...
              • swistak133 Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 21:02
                Cytat z aktualnej inaczej strony MPWiK:
                www.mpwik.com.pl/1/2656.html
                "Informacje o braku wody z powodu planowanych modernizacji sieci wodociągowej lub awarii są przekazywane z systemu Ewidencja-Awarie obsługiwanego przez dyspozytornię [...].

Ich brak na stronie oznacza , że nie ma żadnych awarii, które spowodowałyby wyłączenie wody mieszkańcom lub instytucjom."

Czyli jeśli na stronie nie wymieniono awarii to znaczy, że jej nie ma. Cwane.

Tak więc cieszmy się - awarii nie ma, a woda leci z kranów wartkim strumieniem. :)
                • wfe416n Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 21:10
                  coś ta awaria była za dobrze przygotowana, od rana zamknięta ulica, wytyczone objazdy, dożo sprzetu samochodów itp - jak dla mnie jest to planowa naprawa lub modernizacja.
                  • gabrysia66 Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 23:46
                    Ciągle te awarie wody ,ile mozna ??Zróbcie raz a porzadnie za co placi sie tak
                    wysokie komorne???????????????????????????????????????????????
                    • wfe416n Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 02.07.07, 06:55
                      gabrysia66 napisała:

> Ciągle te awarie wody ,ile mozna ??Zróbcie raz a porzadnie za co placi sie tak
                      > wysokie komorne???????????????????????????????????????????????

nie bronię nikogo ale co mają wodociągi do komornego? przecież płacisz za zużytą wodę, brak wody - mniejsze opłaty.
                      • doska26 Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 02.07.07, 11:33
                        U mnie caly czas leci jak krew z nosa
    • xzy001 Re: BRAK WODY 02.07.07, 14:13
      nie warto pić tej wody co leci w kranach ........
      • mysza63 Re: BRAK WODY 02.07.07, 16:30
        U mnie też ledwo ciurka... ach wspominam dobre czasy kiedy mieliśmy wode z własnej studni...
        • doska26 Re: BRAK WODY 02.07.07, 20:31
          Czy ktos wie co z ta woda.O 16 mialam cisnienie a teraz nie mam wogole
          wody,szlak mnie trafia ,a pranie w pralce.
          • mysza63 Re: BRAK WODY 02.07.07, 20:32
            Niestety nie wiem ale mnie mycie naczyń się w połowie skończyło i też nie jestem zadowolona a już był moment, że przyzwoicie ciekło
            • ewa.c3 Re: BRAK WODY 02.07.07, 20:49
              W MPWiK powiedzieli, że spawają rury i jest duża szansa, że woda w kranach
              pojawi się dziś. Ale ile w tym prawdy ? U mnie na tę chwilę nawet kropla nie
              spada.A musze prać bo dziecko w sobotę na obóz jedzie :(
              • dota110 Re: BRAK WODY 02.07.07, 20:53
                Ja tez wyjezdzam, do tego jeszcze mam do polowy umyta lodowke i to pranie w
                pralce .Makabra
                • snejkowa Re: BRAK WODY 02.07.07, 20:59
                  udalo mi sie zrobic fartem dwa prania.
                  oczywiscie tanczylam jak szaman przed pralka,zeby tylko nie popsula sie, bo ta
                  woda niedosc ze ruda to taka kapiaca.
                  a pozniej to juz tylko piaskownica, mlodzieniec wykapany ja juz uslyszalam
                  zassanie w kranie.
                  qrna mogliby chociaz dac jakas inf. ze nie bedzie wody
                  jakis beczkowoz czy cos, bo to juz przegiecie pałki.
                  pałka - drewniany przyrzad do wyginania :))))
              • swistak133 Re: BRAK WODY 02.07.07, 20:54
                Ja właśnie wróciłem do domu a tu niespodzianka - woda nie leci. Choć przed chwilą zaczęła jakby powolutku się sączyć. Od pięciu minut napełniam czetolitrowy garnek i jestem gdzieś na trzecim litrze...

Ja z kolei, słyszałem, że wody nie będzie przez jakieś 2-3 dni bo kolejna rura pękła. Mam nadzieję, że nie jest to prawdą.
                • snejkowa Re: BRAK WODY 02.07.07, 21:01
                  to ja ci gratuluje w wyborze garnka, u mnie nawet 1/2L nie nalecialo.

trzymam kciuki
                  • doska26 Re: BRAK WODY 02.07.07, 21:23
                    Moj maz robi za motopompe i juz napompowal jeddna trzecia wanny,pranie stoi
                    lodowka stoi a ja ide obmyc swego synka brudaska.
                    • snejkowa Re: BRAK WODY 02.07.07, 21:25
                      szczesciara z ciebie :)))
                      u mnie sucho w kranie :))
                      • gabrysia66 Re: BRAK WODY 02.07.07, 21:43
                        Czyli dziś nie ma szans na kąpiel ,Po prostu bez komentarza ..........
                        • kol Re: BRAK WODY 02.07.07, 21:45
                          jakas porazkaa z ta woda. dobrze ze mam prysznic w pracy - chyba po raz
                          pierwszy docenie uroki swojej firmy:)
                          • ewa.c3 Re: BRAK WODY 03.07.07, 20:27
                            Trzy prania już zrobione, pozmywane, posprzątane. Jak to dobrze mieć wodę :)
                            Trzeba czegoś nie mieć by móc to docenić.
                            • mantra1 Re: BRAK WODY 03.07.07, 23:30
                              Na Tworkach woda jest cały czas, ale za to żółta i okropnie śmierdząca jakby
                              zardzewiałym metalem. Ki diabeł?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka