f3f 01.07.07, 09:18 Od rana "miła niespodzianka" na Osiedlu B. Prusa brak wody czy ktoś zna przyczynę? (tel. do pogotowia wodociągowego zajęty) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewka2266 Re: BRAK WODY 01.07.07, 09:22 No to już dylemat całego Pruszkowa z tego co słyszę. A to nie sprawka panów co grzebią coś przy cmentarzu? Rano tzn. ok. 7 jeszcze była. Odpowiedz Link Zgłoś
f3f Re: BRAK WODY 01.07.07, 09:28 Też podejrzewałam panów z robót kolo cmentarza ale czy oni w niedzielę też pracują? a to odpowiedź z "Powiatowego Centrum Zarządzania Kryzysowego" - "Też mamy mało wody, ale nic nie wiemy, żadna awaria nie została nam zgłoszona" - wiem, że to jeszcze nie kryzys, ale przypływ informacji nie jest chyba za dobry... ;) a tel. do wodociągów nadal zajęty... Odpowiedz Link Zgłoś
alex_ja Re: BRAK WODY 01.07.07, 09:30 to jak to się tak rozprzestrzeniło to pewnie znowu poszła centralna magistrala Odpowiedz Link Zgłoś
ewka2266 Re: BRAK WODY 01.07.07, 09:38 Jak poszła magistrala, to poczekamy sobie na wodę do jutra, tym bardziej że jeszcze nic niew wiedzieli do teraz. Trzeba uruchomić wode do kwiatków, całe szczęście że mam ich dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak133 Re: BRAK WODY 01.07.07, 09:40 Jak pisałem w innym wątku o braku wody - od 9.20 na Kraszewskiego woda zaczęła na nowo sączyć się z kranu. Co prawda bardzo powoli, ale zawsze to coś. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka2266 Re: BRAK WODY 01.07.07, 09:45 Nadzieja że będzie. Kurka wodna, mogliby coś ogłosić! Odpowiedz Link Zgłoś
f3f odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 09:40 Udało mi się dodzwonić - jest awaria głównej magistrali warszawskiej, więc cały Pruszków bez wody. Obecnie są uruchamiane hydrofornie zastępcze - więc szansa na wodę (w bliżej nie określonej przyszłości) jest. Odpowiedz Link Zgłoś
margot79 Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 10:24 Wspaniale... :/ Oby zaczęło działać, bo mam ledwie na umycie zębów... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ewka2266 Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 12:07 A u mnie jest woda :P Odpowiedz Link Zgłoś
doska26 Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 19:29 Na Staszica woda jest ale cisnienie kiepskie Odpowiedz Link Zgłoś
f3f Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 20:52 na os. Prusa w ciągu dnia była - ciśnienie dość niskie, nie zawsze uruchamiał się piecyk gazowy. Teraz chyba cały Pruszków się kąpie i znowu nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
swistak133 Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 21:02 Cytat z aktualnej inaczej strony MPWiK: www.mpwik.com.pl/1/2656.html "Informacje o braku wody z powodu planowanych modernizacji sieci wodociągowej lub awarii są przekazywane z systemu Ewidencja-Awarie obsługiwanego przez dyspozytornię [...]. Ich brak na stronie oznacza , że nie ma żadnych awarii, które spowodowałyby wyłączenie wody mieszkańcom lub instytucjom." Czyli jeśli na stronie nie wymieniono awarii to znaczy, że jej nie ma. Cwane. Tak więc cieszmy się - awarii nie ma, a woda leci z kranów wartkim strumieniem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 21:10 coś ta awaria była za dobrze przygotowana, od rana zamknięta ulica, wytyczone objazdy, dożo sprzetu samochodów itp - jak dla mnie jest to planowa naprawa lub modernizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia66 Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 01.07.07, 23:46 Ciągle te awarie wody ,ile mozna ??Zróbcie raz a porzadnie za co placi sie tak wysokie komorne??????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 02.07.07, 06:55 gabrysia66 napisała: > Ciągle te awarie wody ,ile mozna ??Zróbcie raz a porzadnie za co placi sie tak > wysokie komorne??????????????????????????????????????????????? nie bronię nikogo ale co mają wodociągi do komornego? przecież płacisz za zużytą wodę, brak wody - mniejsze opłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
doska26 Re: odp. z POGOTOWIA WODOCIĄGOWEGO 02.07.07, 11:33 U mnie caly czas leci jak krew z nosa Odpowiedz Link Zgłoś
xzy001 Re: BRAK WODY 02.07.07, 14:13 nie warto pić tej wody co leci w kranach ........ Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: BRAK WODY 02.07.07, 16:30 U mnie też ledwo ciurka... ach wspominam dobre czasy kiedy mieliśmy wode z własnej studni... Odpowiedz Link Zgłoś
doska26 Re: BRAK WODY 02.07.07, 20:31 Czy ktos wie co z ta woda.O 16 mialam cisnienie a teraz nie mam wogole wody,szlak mnie trafia ,a pranie w pralce. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: BRAK WODY 02.07.07, 20:32 Niestety nie wiem ale mnie mycie naczyń się w połowie skończyło i też nie jestem zadowolona a już był moment, że przyzwoicie ciekło Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.c3 Re: BRAK WODY 02.07.07, 20:49 W MPWiK powiedzieli, że spawają rury i jest duża szansa, że woda w kranach pojawi się dziś. Ale ile w tym prawdy ? U mnie na tę chwilę nawet kropla nie spada.A musze prać bo dziecko w sobotę na obóz jedzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
dota110 Re: BRAK WODY 02.07.07, 20:53 Ja tez wyjezdzam, do tego jeszcze mam do polowy umyta lodowke i to pranie w pralce .Makabra Odpowiedz Link Zgłoś
snejkowa Re: BRAK WODY 02.07.07, 20:59 udalo mi sie zrobic fartem dwa prania. oczywiscie tanczylam jak szaman przed pralka,zeby tylko nie popsula sie, bo ta woda niedosc ze ruda to taka kapiaca. a pozniej to juz tylko piaskownica, mlodzieniec wykapany ja juz uslyszalam zassanie w kranie. qrna mogliby chociaz dac jakas inf. ze nie bedzie wody jakis beczkowoz czy cos, bo to juz przegiecie pałki. pałka - drewniany przyrzad do wyginania :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
swistak133 Re: BRAK WODY 02.07.07, 20:54 Ja właśnie wróciłem do domu a tu niespodzianka - woda nie leci. Choć przed chwilą zaczęła jakby powolutku się sączyć. Od pięciu minut napełniam czetolitrowy garnek i jestem gdzieś na trzecim litrze... Ja z kolei, słyszałem, że wody nie będzie przez jakieś 2-3 dni bo kolejna rura pękła. Mam nadzieję, że nie jest to prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
snejkowa Re: BRAK WODY 02.07.07, 21:01 to ja ci gratuluje w wyborze garnka, u mnie nawet 1/2L nie nalecialo. trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
doska26 Re: BRAK WODY 02.07.07, 21:23 Moj maz robi za motopompe i juz napompowal jeddna trzecia wanny,pranie stoi lodowka stoi a ja ide obmyc swego synka brudaska. Odpowiedz Link Zgłoś
snejkowa Re: BRAK WODY 02.07.07, 21:25 szczesciara z ciebie :))) u mnie sucho w kranie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia66 Re: BRAK WODY 02.07.07, 21:43 Czyli dziś nie ma szans na kąpiel ,Po prostu bez komentarza .......... Odpowiedz Link Zgłoś
kol Re: BRAK WODY 02.07.07, 21:45 jakas porazkaa z ta woda. dobrze ze mam prysznic w pracy - chyba po raz pierwszy docenie uroki swojej firmy:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.c3 Re: BRAK WODY 03.07.07, 20:27 Trzy prania już zrobione, pozmywane, posprzątane. Jak to dobrze mieć wodę :) Trzeba czegoś nie mieć by móc to docenić. Odpowiedz Link Zgłoś
mantra1 Re: BRAK WODY 03.07.07, 23:30 Na Tworkach woda jest cały czas, ale za to żółta i okropnie śmierdząca jakby zardzewiałym metalem. Ki diabeł? Odpowiedz Link Zgłoś