mysza63 22.08.07, 10:07 Dobrzy ludzie dajcie namiar na jakiś przyzwoity program PO POLSKU, w którym jest możliwość zmniejszania objętości zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysza63 Re: obróbka zdjęć 22.08.07, 10:40 Dzięki .... życie mi uratowałeś ... prawie Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: obróbka zdjęć 22.08.07, 21:27 Szczupak... bestia z Ciebie ;-) Co prawda pytała tylko Mysza - ale pewnie i inni by się chętnie dowiedzieli, jak to zrobić... Przekopiuj może swoją odpowiedź na forum...? Przynajmniej ja wdzięczny będę, bo odpowiedź na 'myszowe' pytanie też mnie nurtowała... Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
szczupak72 Re: obróbka zdjęć 23.08.07, 08:28 cat_s napisał: > Szczupak... bestia z Ciebie ;-) > Co prawda pytała tylko Mysza - ale pewnie i inni by się chętnie dowiedzieli, ja > k to zrobić... > > Przekopiuj może swoją odpowiedź na forum...? > Przynajmniej ja wdzięczny będę, bo odpowiedź na 'myszowe' pytanie też mnie nurt > owała... > > Pozdrawiam > cat_s "bestia"? z takim okresleniem mojej skromnej osoby jeszcze sie nie spotkałem ;-)) Odpowiedź ciężko przekopiować na forum gdyż w mailu był .... program do zmniejszania "wagowo" zdjęć. Ja używam programu imgresizer ale nie pamiętam skąd go ściągnąłem :-( jakbyś był chętny to daj znać to prześlę Ci go mailowo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: obróbka zdjęć 22.08.07, 21:36 Ja najchętniej używam darmowej polskojęzycznej przeglądarki SlowView, która doskonale radzi sobie chyba ze wszystkimi formatami obrazu, audio i wideo a zmiana wielkości pliku jest banalnie prosta. Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: obróbka zdjęć 22.08.07, 21:47 w najprostszym paint'cie mozesz zmniejszyc zdjecie Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: obróbka zdjęć 23.08.07, 11:06 Nie jestem blondynką .... nie chodziło o zmniejszenie zdjęcia optycznie tylko bajtowo. Peint nie ma takiej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: obróbka zdjęć 23.08.07, 11:42 Ja uzywam Xnview jak dla mnie program prosty i czytelny w obsludze i co najwazniejsze po polskiemu ;) dzieki czemu nie musze wyszukiwac w slowniku slow ktorych nie znam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mysza63 Re: obróbka zdjęć 24.08.07, 11:20 dzięki wszystkim za dobre rady ... juto mam wolne, nie mam dziecka, które okupuje komputer więc sobie poćwiczę Odpowiedz Link Zgłoś
mionkwark Re: obróbka zdjęć 25.08.07, 22:36 Ja używam irfanView (ma również polską nakładę) i co najważniejsze potrafi przetwarzać obrazki wsadowo (potrafi korygować ustawienia: rozmiar, rozdzielczość, przycinanie, korekcja kolorów, korekcja gamma, jasność kontrast itp nie wspominając o filtrach) Odpowiedz Link Zgłoś