sandrol 03.06.10, 09:05 hej. zastanawiam się nad klasą biologiczno chemiczną w tej szkole. Czy jest ktoś kto poleca vilo lub wręcz przeciwnie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
athamaran Re: VI LO Gdynia ? 10.07.10, 08:20 Zdecydowanie NIE, jestem tegorocznym maturzystą, właśnie z biolchemu, zdecydowanie NIE polecam, wyniki katastrofalne, większość moich kolegów i koleżanek, którzy np. chcieli się dostać na medycynę obecnie szuka alternatyw w postaci studiów na UG (na teoretycznej chemii/biologii). Ja jestem jedną z nielicznych osób, które nie zdawały bioli na maturze... może dlatego obecnie na 99% jestem studentem ETI (ale, bynajmniej, nie dlatego, że w biolchemie jest taka dobra matematyka i fizyka, moja matematyczka w ogóle nie wiedziała, jak się przygotowuję do matematyki, tylko odnotowała fakt że zdaję, a fizyczka doradzała mi, bym się uczył - przygotowywałem się na kursach do matury na PG), ale jeżeli tylko w czymkolwiek się wybijasz, w tej szkole będą próbowali Ci udowodnić, że nie ma to znaczenia, przyrównać do ogólnego poziomu i jeszcze zapewnią, że ich zajęcia wystarczą do dostania się nawet na tak oblegane studia jak medycyna. Niestety, prawda wychodzi na jaw po odebraniu wyników matur... Odpowiedz Link