Dodaj do ulubionych

Kłopoty na luzie

31.05.04, 19:47
Co może być przyczyną ? Jadąc na gazie wciskam sprzęgło- i wtedy silnik potrafi zgasnąć. Nie zawsze , ale często się zdarza, zwłaszcza na dobrze rozgrzanym silniku.Pytałem "zagazowanych"znajomych - u nich też nieraz występuje to zjawisko.
Mój samochód Corsa b 1.4i- jednopunktowy wtrysk. Instalacja Levato(?). 1.5 roku.
Obserwuj wątek
    • gaziarz Re: Kłopoty na luzie 01.06.04, 15:07
      oslonic wlot powietrza do reduktora, albo skierowac w inna strone wlot zimnego
      powietrza w ogole (przeciwnie do ruchu samochodu)
      • mis_dj Re: Kłopoty na luzie 01.07.04, 22:25
        Ja też miałem taki problem (cc900) rozwiązał sie troche sam a troche z moją pomocą. Podkręciałem trochę pokrętło (LOVATO 3 lata) przy kolektorze tam gdzie się steruję sondą Lambda. Pół obrotu w lewo i pomogło.
        • gaziarz Re: Kłopoty na luzie 02.07.04, 07:14
          zmieniles sklad spalin. Brawo. Jesli Cie konsekwencje nie obchodza, to tak
          dalej :)
          • lik5 Re: Kłopoty na luzie 02.07.04, 22:07
            Skorzystałem z rady Gaziarza ,chociaż może nie do końca. Przyglądałem się reduktorowi i zastanawiałem się gdzie jest wlot powietrza.Znalazłem dwa otworki (odgięte blaszki). Dmuchnołem w jedną z nich przy pracującym silniku- i obroty na chwilę spadły. Ale osłanianie nic nie dało. Pomyślałem że może to chodzi o wlot powietrza do filtra. Zrobiłem niewielką przesłonę z kawałka cienkiej gumy i " jak ręką odjoł". Pzdr.
          • mis_dj Re: Kłopoty na luzie 03.07.04, 20:10
            Jezdze już tak 2 lata i na razie sie nic nie dzieje. A poza ty do konca zycia samochodem nie bede jezdzil a prędzej czy pozniej i tak cos sie zepsuje to co za roznica czy np. amortyzator czy wypalą sie zawory np.
    • sipilitka Re: Kłopoty na luzie 18.08.04, 10:23
      a mi gasnie przy kazdej rtedukcji na drudi bieg przed nagrzaniem sie silnika do
      90 stpni to jakas paranoja mam tego dosyc a w warsztacie nie maja pojecia
      dlaczego tak sie dzieje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka