Dodaj do ulubionych

Macie sny ?

20.01.05, 12:46
Mnie śni się coś bardzo rzadko, albo o tym nie pamiętam. Mojemu mężowi -
prawie codziennie i to nie jeden sen, ale kilka. Podobno nie jest dobrze, jak
się człowiekowi nic nie śni, ale co mogę zrobić ? Czy można zmusić się do
snów ?
Ciekawa jestem, jak to wygląda u Was ?
Pozdrawiam
AGAta
Obserwuj wątek
    • beciaw77 Re: Macie sny ? 20.01.05, 12:54
      dawniej sniłam duzo i często teraz chyba to ciagłe wstawanie (co godzine
      półtorej) i płytki sen powoduja brak marzeń sennych;-)) no czasem cos tam sie
      mi przyśni ale zapominam co zaraz jak tylko zerwę sie z łózka do karmienia....

Swoja drogą marze o tym zeby móc sie wreszcie wyspać..... i sobie posnić;-))
      • chruppek Re: Macie sny ? 21.01.05, 09:14
        u mnie jest dokladnie tak samo jak u Ciebie
    • maaarta1 Re: Macie sny ? 20.01.05, 13:30
      Ja ostatnio snie duzo, po kilka snów, nawet kiedy często wstaje w nocy. a sny
      mam takie, ze można z nich filmy sensacyjne zrobic:)
      • bedada Re: Macie sny ? 20.01.05, 14:31
        Kiedyś bardzo dużo i często coś mi się śniło,ale ostatnio bardzo
        rzadko.Wieczorem jestem tak zmęczona,że po przyłożeniu głowy do poduszki
        natychmiast zasypiam.Oczywiście w ciągu nocy mam parę pobudek.
    • izzunia Re: Macie sny ? 20.01.05, 15:04
      hmm z moimi snami jest dziwna sytuacja - od kiedy pamiętam śnię, czasem od
      razu zapominam, czasem pamiętam latami. Jeśli zapiszę sen, a potem czytam go
      powiedzmy kilka lat później - zamykam oczy i potrafię odtworzyć cały sen,
      dokładnie ze szczegółami.
      Więcej... czasem mam sny takie, że proszę znajomych (zwykle chodzi o bardzo
      konkretną osobę) by uważały na siebie... czasem się spóźniam i dowiaduje się,
      że ktoś się poparzył, złamał nogę, albo miał dachowanie. Ale takie sny mam b.
      rzadko, co nie zmienia faktu, że są.
      Co do innych snów - to mam je co noc praktycznie, czasem są przyjemne i o nich
      dość szybko zapominam, czasem straszne i budzę się w nocy albo mąż mnie budzi i
      przytula...

Próbowałam rozważyć problem snów z psychologiem, ale temat ją chyba zbytnio
      usypiał :) i nie wnosił nic do mojej wiedzy:)

iza
      • i.r Izzunia! 20.01.05, 21:31
        Jakbym o sobie czytala :))
        ostatnio snili mi sie Cyganie... i dzis w Rossamnie jakis dobieral mi sie do
        torebki!
        To jeden z wielu przykladow. Sny mam bardzo wyrazne i namacalne, czasem nie
        wiem, czy jeszze snie, czy sie obudzilam, czy to naprawde mi sie przytrafilo.
        Albo sni mi sie, ze jestem znow daleko od domu, w innym kraju, na innym
        kontynencie, chodze po tamtym domu, czuje zapach rybnej zupy, zapalam swieczki,
        budze sie i naprawde nie wiem, gdzie jestem! Czasem snia mi sie dawn straszne
        rzeczy z przeszlosci, ale wtedy jawa przedziera sie przez sen i go przerywam...
        cale szczescie :)

papa
    • beata32 Re: Macie sny ? 20.01.05, 16:29
      rzadko - zwłaszcza, że często jeszcze raz w nocy się budzę
    • emilkaq Re: Macie sny ? 21.01.05, 09:28
      Ja też często mam sny, czasem zupełnie zwyczajne i rzeczywiste, a czasem
      fantactyczne i nierealne. Wiekszość zapominam rano i wstaję myśląc, śniło mi
      się... no włąnie, co?? Zapomniałam.
      Najpiekniejsze, kolorowe i nierealne sny miałam w ciąży - nie wiem czym to było
      spowodowane.
      Najgorsze koszmary miewam jak zjem coś ciężkostrawnego przed snem - wtedy tak
      się boję, że nawet nikomu nie opowiadam.
      Pozdrawiam Agata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka