Dodaj do ulubionych

Nowe stanowiska w UM

12.04.05, 22:44
Jak przeczytałem w Echu jest nowy kierownik, a nawet naczelnik w naszym
Urzędzie Miasta. Ale nie słyszałem o konkursach na te stanowiska - więc jak
to jest? Znowu "po uważaniu"?
Obserwuj wątek
    • siwy_27 Re: Nowe stanowiska w UM 12.04.05, 23:14
      Hej matrix :)
      Z tym Naczelnikiem nie wiem jak było (chyba chodzi o Wydziała Architektury),
      ale z tego co wiem na Kierowników Referatów nie ma ustawowego obowiązku
      ogłaszania konkursów, tylko są z nominacji :))
      pozdrawiam :)
      • vonbytkow Re: Nowe stanowiska w UM 12.04.05, 23:54
        A jak było z ludźmi wsadzanymi do UM przez "Echo Siemianowic"?
        Weźmy prosty przykład: Gosia Gościniak.
        Czyżby tatuś to załatwił?
        • vestit Re: Nowe stanowiska w UM 13.04.05, 07:49
          zapomniałeś o Gaciu
          • matrix_has_you Re: Nowe stanowiska w UM 13.04.05, 08:38
            Sprawy podane tu jako przykłady pojawiały się już na tym forum tyle razy, że
            przytaczanie ich po raz kolejny nie można nawet nazwać odgrzewanymi kotletami –
            to raczej resztki odgrzewanych kotletów.
            Jeśli ktoś z czytających jeszcze się na nie natknął to przypomnę, że Arek Gać
            nie pracuje w Urzędzie już od długiego czasu (pracował 3 miesiące). Należy do
            tego dodać, że był (pod względem doświadczenia) jak najbardziej przygotowany do
            pracy na swoim stanowisku, a o patologii w zatrudnianiu możemy mówić dopiero
            wtedy gdy zatrudnia się na dane miejsce kogoś nieprzygotowanego. Co do Gosi
            Gościniak to nie wiem na jakim stanowisku pracuje, ale nie wątpię, że też jest
            właściwym człowiekiem na właściwym miejscu.
            Zastanawiam się więc po co po raz kolejny te przykłady – może podane są jako
            przykrywka, która ma odwrócić uwagę od obecnych (wstydliwych?) praktyk.

Może piszmy o tym co dzieję się teraz w UM, a nie wracajmy do tych spraw – bo
            to już naprawdę niesmaczne i nudne po prostu.

A co do konkursów to masz rację Siwy – z formalnego punktu widzenia chyba nawet
            obsadzenie stanowiska naczelnika nie wymaga konkursu. Ale… dlaczego ich nie
            robić? Po pierwsze byłyby czytelniejsze zasady (nikt by się nie musiał
            zastanawiać dlaczego jest ta a nie inna osoba i czy np. ma babcię czy wujka w
            Urzędzie, który jej pomógł), po drugie można by ze zgłaszający się osób wybrać
            najlepszą, po trzecie zyskałby na tym wizerunek miasta.
    • kulaszpiegula Re: Nowe stanowiska w UM 13.04.05, 08:28
      Konkurs był! Kto bardziej wejdzie w dupsko małemu pierdzielowi!

Co do byłego redaktora naczelnego AiG, to z tego co wiem wyleciał już po 3 miesiącach.

A o G. Gościniak słyszełem, że jest wykształcona i kompetentna - co rzadkie wśród urzędasów w Siemianowicach!

P.S.
      A propos urzędasów... Byłam świadkiem rozmowy jednego babska - o ile się nie myle naczelniczka wydziału komunalnego w naszym UM - z jakimś pierdzielem... No i babsko się bardzo żaliło, że dziennikarze piszą to co oni chcą, a nie to co ona chce (sic!) Była strasznie oburzona tym, że ktoś śmiał coś o niej napisać nie tak jak ona tego by sobie życzyła.... Coż, jeżeli pracuje się pod wodzą cenzora....
      • a_i_g Re: Nowe stanowiska w UM 13.04.05, 12:56
        a ja slyszalem ze Arek G. wylecial z Urzedu tylko dlatego ze byl redaktorem
        naczelnym gazety ktora niezbyt pochlebnie wypowiadala sie o coponiektorych osobach

ale kogo to obchodzi.........

AiG
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka