Gość: ekolog IP: *.dip.t-dialin.net 11.07.03, 21:04 Domyslam sie, ze poruszam newralgiczny watek, ale chcialbym sie dowiedziec jak wyglada segregacja smieci w Siemianowicach, jakie sa ku tem warunki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wlodek101 Re: segregacja smieci 14.07.03, 12:33 Firma Landeco ma monopol na utylizacje odpadów komunalnych i raczej tam uzyskasz wiecej wiarygodnych informacji. Inne pytanie:czy miasto zarabia na ekowysypisku? Korzysta z niego przeciez kilka gmin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: segregacja smieci IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.03, 14:25 A czy ta cala firma Landeco zajmuje sie takze segregacja czy tylko wywozem zwyklych smieci? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek101 Re: segregacja smieci 14.07.03, 15:40 Tego to nie wiem, bo na składowisko trafiaja odpady komunalne przywozone specjalistycznymi samochodami. Oni to później eksplorują, i wytwarzaja biogaz. Śmierdzi na całą okolice gdy jest ciepło. Ale w ogóle to chyba dobrze im idzie bo funkcjonuja pona 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: segregacja smieci IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.03, 15:51 Jak rozumiem nie ma mozliwosci sortowania smieci? Alena biogaz moga byc przetwarzane tylko odpady organiczne, tak mi sie wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek101 Re: segregacja smieci 14.07.03, 15:57 Ale odpady organiczne to tez smieci komunalne, nawet w wiekszości. Segregacja odpadów powinna odbywać sie juz u ich producnetów czyli przed blokiem, na osiedlu. Po to sa takie specjalne kubły i worki. Tylko ludzie wrzucają tam wszystko jak popadnie, nawet dla wykpienia pomysłu...Zreszta sam wiesz najlepiej.Brak kultury i chyba zwykłae chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: segregacja smieci IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.03, 16:16 Roumiem, czyli jednym slowem warunkow do segregacji brak? Odpowiedz Link Zgłoś
wrzood Re: segregacja smieci 15.07.03, 19:19 w Siemianowicach śmieci segreguje się następująco: -puszki aluminiowe -tektura -butelka z kaucją. O innej segregacji śmieci nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś