Dodaj do ulubionych

Zsychanie się ust

08.10.11, 15:38
Witam
Nasza malutka Natalka (jutro minie 1miesiąc), ma jednostronny rozszczep wargi i podniebienia.
Wszystko jest dobrze:), czekamy na pierwszą wizytę z chirurgiem w IMiD. Ale wcześniej chirurg nie podał i nie zalecił żadnej maści dla malutkiej na zsychające się ust.
Dlatego pytam Was, czym można malutkiej posmarować ustka, bo zsychają jej się z jednej strony.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kim-mik Re: Zsychanie się ust 08.10.11, 16:40
      Witaj! Gratuluje malej kruszynki!!!!
      My smarowalismy usteczka zwykla biala wazelina. Kilka razy dziennie.
    • marzena123marzena Re: Zsychanie się ust 18.10.11, 09:34
      dla malutkiej miałam robioną maść sylikonową, była to żółta zawiesina (na receptę), którą można było smarować usta i odsłoniętą śluzówkę w buźce, rewelacyjnie się sprawdzała.Jak była starsza smarowałam tez linomagiem tym zwykłym ( z zielonym opakowaniem)
    • macca4 Re: Zsychanie się ust 18.10.11, 14:10
      używaliśmy bepanthenu
    • ib.ag Re: Zsychanie się ust 18.10.11, 14:28
      my stosowaliśmy Alantan
    • shakiya Re: Zsychanie się ust 13.05.12, 09:57
      hej ja tez zwrocilam na to uwage tyko troche z innego wzgledu. córci zsychaja sie usteczka potem robi sie taki..no jakby strupek i jak sie namoczy np w kapieli to schodzi. gdzie kolwiek sie pytam to wszyscy wiążą to z rozszczepem i ze niby minie jak sie to zoperuje. problem z tym ze ja tez cos takiego mam a nie mialam rozszczepu. ciagle wszystkich pytam czy to nie jest brak jakiejs witaminy ale wszystcy jesli chodzi o mnie wymyslaja ze to przez chorobe ze moze podziebiona jestem albo ze np jest sucho na dworze. probowalam masci i kremow, ochronnych pomadek i nic. czy u waszych dzieci to minelo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka