jolapot 19.11.06, 16:54 Chciałabym nawiązać kontakt z rodzicami Igora, którego zdjęcie zobaczyłąm na www.fotosik.pl. Moja córa ma taki sam rozszczep i zabieg bedzie w lutym..... Więc może jakiś pocieszające informacje??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania2812 Re: KONATKT z Grzegorzem tatą IGORA ze zdjęcia 20.11.06, 10:04 Jolu jaki rozszczep ma Twój maluszek? Odpowiedz Link
jolapot Re: KONATKT z Grzegorzem tatą IGORA ze zdjęcia 20.11.06, 10:20 Lewostronny wargi tak po sam prawie nosek no i przy tym oczywiscie zdeformowany nos. Na zdjeciu wyglada ze mały miał podobnie wiec chciałam sie fowiedziec jak przebiegał zabieg i jak to potem wyszło. Odpowiedz Link
annya11 rozszczep wargi 20.11.06, 15:30 Z moją Ninką operowany był chłopiec, który oprócz rozszczepu wargi miała jeszcze podniebienie. O podniebieniu nie chcę mówić, ale o wardze. Widziałam, że nosek także będzie wymagał korekty. Zastanawiałam się wówczas, jak to Pani Profesor chce zrobić? Czy jedna korekta wystarczy? Jak zobaczyłam go zaraz po operacji aż uwierzyć nie mogłam!!! CUDO!!! Majstersztyk do potęgi "entej"- buzia slicznie zszyta (puchnie troszkę później), a nosek...-rodzice sami nie mogli uwierzyć. Pod noskiem było tylko małe szycie. Szwy przy rozszczepie wargi ściąga się po 7 dniach. Nie widziałam go potem, ale zaskoczona byłam niesamowicie. Nie martw się, bo dla wpółczesnej medycyny (a szczególnie niektórych lekarzy) nie jest to nic skomplikowanego!!! Odpowiedz Link
jolapot Re: rozszczep wargi 20.11.06, 19:48 Dzieki za inf. Chciałabym jednak zobaczyć zdjecie dziecka po zabiegu po jakimś czasie które miało taki rozszczep jak moja Julka. Odpowiedz Link
annya11 Re: rozszczep wargi 20.11.06, 19:50 Nie wiem gdzie będziesz operować, ale jeśli tarfisz na Kozią, to Pani Profesor ma dokumentację dzieci "przed" i "po". Efekt jest piorunujący!!! Odpowiedz Link
jolapot Re: rozszczep wargi 20.11.06, 21:35 Na Koziej byłam na konsultacji ale nic nam nie pokazano. Zabieg bedzie w IMiDZ Odpowiedz Link
ankalenka Re: rozszczep wargi 20.11.06, 22:03 wysłałam Ci przed chwilą na maila "gazetowego" zdjęcia. Odpowiedz Link
julka_78 Re: KONATKT z Grzegorzem tatą IGORA ze zdjęcia 22.11.06, 18:41 Jolu moje dzieciątko też miało taką samą wadę. Wysłałam Ci maila na pocztę gazetową. Odpowiedz Link
jolapot Re: KONATKT z Grzegorzem tatą IGORA ze zdjęcia 23.11.06, 22:08 WIELKIE DZIĘKI WSZYTSKIM ZA ZDJĘCIA Odpowiedz Link