Dodaj do ulubionych

Brawo dla Roztoczan

30.03.06, 22:15
Przypadkowo zajrzałem na to forum szukając informacji i przyznam, że mnie zauroczyła jego atmosfera. Tyle tutaj życzliwości i poszanowania bliżnich. Być może nie trafiłem na wątki o negatywnym zabarwieniu, ale te które przejrzałem napawają optymizmem. Szczególne brawa dla Koziorożki i Czuka1 za rzeczowe i dokładne informacje, oraz rozległą wiedzę o swoim regionie. Tak trzymać. Brawo.
Obserwuj wątek
    • skuter44 Re: Brawo dla Roztoczan 30.03.06, 22:38
      też zauwazyłem. kozirożka to musi być fajna kobieta. Wszytko wytłumaczy i poda
      gdzie szukać, nei kłóci się. Mało tu tylko pisza, tu jjest tyle do pogadania.

s
      • koziorozka Re: Brawo dla Roztoczan 30.03.06, 23:50
        Fajnie mnie tu wywołaliście do tablicy wink
        Kobitka jestem konkretna, więc jak coś wiem, to podpowiem szukającym informacji,
        ale do takiego zwykłego pogadania, to rzeczywiscie nie najlepiej się nadaję.
        Choć z przyjemnością czytam roztoczańskie pogaduchy smile
        • czuk1 Brawo dla Koziorożki. 31.03.06, 06:50
          Nie jestem wylewny na codzień.
          Spostrzezenia forumowiczówsa cenne , słuszne i na czasie.
          Dołączam się do nich i serdecznie Ci Koziorożko dziekuję
          za codzienną troske o dobrą atmosferę na forum oraz
          pomoc dla naszych gości, za cenne wypowiedzi.
          Mariusz Czuk
          • aurelia76 Re: Brawo dla Koziorożki. 31.03.06, 07:49
            Mnie też się tu spodobało, informacje, jakich potrzebowałam - zdobyte, teraz
            już tylko przewodnik muszę kupić i poplanowaćsmile

A że do lipca jeszcze trochę, to zaglądam od czasu do czasu, zawsze się czegoś
            dowiem. Wątek o regionalizmach bardzo mi się podoba, lubię takie klimatysmile
            • koziorozka Brawo dla wielu :) 31.03.06, 09:29
              Jakieś święto mamy, czy co, że tyle tu pochwał/samochwalstwa? wink
              Czy to tak na Prima Aprilis może? wink
              Teraz serio. Admin Czuk zna na pewno dużą dłuższą listę "zasłużonych" - przecież
              to dzięki krecikowi, toloth, tomalab, ubottowi i wielu, wielu innym ludziom to
              forum jest tak przyjazne i obfitujące w informacje z wielu, wielu dziedzin.
              To dzięki takim świetnym ludziom tak fajnie się tu czuję smile
              • czuk1 Re: Brawo dla wielu :) 31.03.06, 09:56
                Tak. Istotnie. W najlepszym dla forum okresie czynnych forumowiczow Mietek B.
                naliczyl i scharakteryzował ponad 50, a czytających moglo być ok.200.
                Wszyscy sa ważni, wartościowi, mili, i potrzebni dla krainy geograficznej
                Roztocze, udowowodnili to na forum o tej samej nazwie.
                Należą sie im, należą sie wszystkim Panstwu - podziekowania.
                Słuzymy sobie (pogawędkami , informacjami, powaznymi dyskusjami) ale też
                sluzymy innym. Ważne by ten udział dawał nam zadowolenie z przebywania w miłym
                gronie milośników Roztocza.
                mariusz
                • szpak_zam Re: Brawo dla wielu :) 31.03.06, 16:04
                  ej bez samouwielbienia tongue_out
                  • janulodz Re: Brawo dla wielu :) 31.03.06, 23:51
                    No tak. Rozpętałem te oklaski, a o mnie zapomnieli sad
                    Latem wybieram się w wasze okolice. Będę jakiś czas w Zamościu. Co byście mogli zaproponować. Będę miał ok. tygodnia. Zabytki architektoniczne stawiam na drugim miejscu. Na pierwszym przyroda, krajobrazy, piesze wędrówki, oczywiście bez przesady. Jestem zmotoryzowany,mogę dojechać w ciekawe miejsca. Hotele i motele odpadają. Szczególnie te z ilomaś tam gwiazdkami. Nie znam zamojszczyzny w ogóle. Po moim nicku na pewno zorientowaliście się skąd jestem. A może jestem zarozumiały? Pozdrawiam
                    • janulodz Re: Brawo dla wielu :) 03.04.06, 01:08
                      Up

To już mi nikt nie odpowie?
                      • koziorozka przyroda Roztocza 03.04.06, 01:41
                        Odpowie, odpowie, tylko daj ludziom sie wyspać smile
                        Czuk zapowiedział, że znika na dwa dni, ja Roztocza specjalnie nie znam, więc
                        póki ktoś inny się nie obudzi poogladaj może www.roztocze.info
                    • czuk1 Re: Brawo dla wielu :) 03.04.06, 15:42
                      Co Ty? Nie zdarzyło sie abysmy nie odpowiadali.
                      Spoko. czasu mamy duzo. jest nas kilka osób przyjaznych dla turystów skąd by
                      nie przybywali.
                      Pozdrawiam Cie mariusz
                      • janulodz Re: Brawo dla wielu :) 03.04.06, 17:52
                        No rzeczywiście. Do lata jeszcze daleko, chociaż już się serce wyrywa na spotkanie z przyrodą. Nie lubię zimy.
                        • ubott.1 Re: Brawo dla wielu :) 03.04.06, 20:44
                          Jezeli jestes zmotoryzowany to problemu nie bedzie. Ja w ostatni weekend troche
                          pojezdziłem po Roztoczu. Byłem między innymi w Górecku, w Józefowie gdzie są
                          ciekawe kamieniołomy, odwiedz koniecznie Susiec, Majdan Sopocki. Oczywiscie
                          także Zwierzyniec oraz Krasnobród.
                        • czuk1 Co warto na Roztoczu zobaczyć , zwiedzić? 03.04.06, 20:51
                          Oto inny wątek w ktorym radzilismy - co warto zwiedzic?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13550&w=39076593

pzdr mariusz
                          • czuk1 Re: Co warto na Roztoczu zobaczyć , zwiedzić? 03.04.06, 20:52
                            Napewno będą dalsze podpowiadzi.
                            m
                    • niklosss Re: Brawo dla wielu :) 05.04.06, 10:20
                      > Zabytki architektoniczne stawiam na drugim miejscu. Na pierwszym przyroda,
                      krajobrazy, piesze wędrówki,

Masz podobne preferencje do moich, polecę Ci miejsca na Roztoczu, które sam już
                      widziałem, a które mnie zauroczyły smile
                      Obowiązkowo wg mnie należy urządzić sobie jednodniową wędrówkę w okolicy
                      Kawęczynka po niezwykle klimatycznym Lesie Cetnar i Piekiełku, z jego wąwozami i
                      widokowymi wierzchowinami. Na mnie okolica zrobiła niesamowite wrażenie,
                      idealnie by było znaleźć się tam w słoneczny dzień, bo las bukowy i tak tworzy
                      dość mroczne wrażenie. Kolejny na mojej liście obowiązkowej jest fragment
                      niebieskiego Szlaku Szumów koło Suśca, a konkretnie Susiec-Kościółek-Rebizanty.
                      Dolina Jelenia i okolica Kościółka jest naprawdę cudowna, klimatyczna, każdy
                      chyba znajdzie tam coś dla siebie- są wodospady większe i mniejsze (szumy), jest
                      Jeleń płynący momentami naprawdę głębokim wąwozem, są wyraźne wzniesienia i
                      nawet bagna przy ujściu rzeki. Niestety jest to miejsce dość uczęszczane, także
                      proponuję albo wczesny ranek, albo termin po sezonie.

pozdrawiam
                      • czuk1 Re: Brawo dla wielu :) 05.04.06, 16:49
                        Wyjatkowo trafna i atrakcyjna podpowiedź.
                        Naprawde warto skorzystać.
                        Szczebrzeszynski Park Krajobrazowy warto penetrowac przez kilka dni , pieszo .
                        (bo szedłem pieszo, jechalem rowerem, samochodem). W ciagu jednodniowej wyprawy
                        nie jesteśmy w stanie poznać atrakcji przyrodniczych i krajobrazowych w
                        obszarze: Kawęczynek kol.- droga krajowa Szczebrzeszyn-Frampol-Szczebrzeszyn-
                        Kawęczyn. Niesposób. Tym bardziej , ze kusi bardzo aby zwiedzic wąwozy w
                        okolicy Topolczy i Doline Wieprza.
                        m
      • gat45 Re: Brawo dla Roztoczan 04.04.06, 18:52
        Ja tez zupelnym przypadkiem zajrzalam na to forum - i powialo Roztoczem
        sprzed... eh, lepiej nie mowic ilu lat. Wywialo mnie w miedzyczasie dosc daleko
        [choc teraz dystanse okropnie sie kurcza]. Jako rodowita Zamoscianka zjechalam
        to roztocze rowerem typu mlodziezowka wzdluz i wszerz, a teraz ze zdumieniem
        odkrywam, ze wlasciwie go nie znam ! Za nastepnym pobytem w Polsce bede musiala
        przewidziec wyprawe odkrywcza. Dzieki za pomysl !!!!
        • vijvers Re: Brawo dla Roztoczan 05.04.06, 16:41
          Witam,

przypadkowo udalo mi sie trafic na to forum.
          A poniewaz pisze pierwszy post tutaj, wiec goraco witam wszystkich
          Forumowiczow smile Dodam jeszcze, ze jako zdarzylo mi sie mieszkac na Roztoczu
          przez pierwsze lata mojego zycia. Teraz staram sie przyjezdzac tak czesto, jak
          sie da. Okolice sa przepiekne, wrecz sielankowe, a ludzie - duzo bardziej
          serdeczni, uczynni i mili niz tzw. srednia krajowa smile

Rzeczywiscie - po przeczytaniu korespondencji tez moge powiedziec, ze panuje tu
          symptyczna atmosfera. No i wlasnie - zastanawialem sie, z czego to moze
          wynikac. Moze dlatego, ze... wlasnie na Roztoczu wystepuje najwieksza liczba
          slonecznych dni w roku. Tak sobie wlasnie probuje uzasadniac fakt, ze ludzie na
          Roztoczu sa bardzo mili!

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie -
          vijvers
          • koziorozka Re: Brawo dla Roztoczan 05.04.06, 19:07
            vijvers napisał:
            symptyczna atmosfera. No i wlasnie - zastanawialem sie, z czego to moze
            > wynikac. Moze dlatego, ze... wlasnie na Roztoczu wystepuje najwieksza liczba
            > slonecznych dni w roku.

Witaj, zaglądaj na forum i przyjeżdżaj na Roztocze jak najczęściej smile
            A przy okazji. Ja też słyszałam, że Padół Zamojski ma najwiecej słonecznych dni
            w roku, ale nigdzie nie moge znależć potwierdzenia tej onformacji. Może ktoś
            wie, gdzie szukać? Chętnie bym o tym napisała na www.zamosc.wonder.pl
            • szpak_zam Re: Brawo dla Roztoczan 05.04.06, 19:33
              Roztocze jest tak wyjątkową krainą. Do wszystkich Warszawiaków, Poznaniaków,
              Krakowian itd - nie snobujcie sie w Kazimierzu! Roztocze jest tak niedaleko a
              jeszcze nie całkiem odkryte i nie zalane przez hordy turystów. A Zamość - "Perła
              Północy" - cudowne natchnienie dla artystów big_grin
              • czuk1 Nasze usmiechy biorą się od naszych gości. 05.04.06, 20:13
                Ja nie być miłym kiedy wokół tyle piękna przyrody, zabytki..... i spotkania z
                uśmiechającymi się do nas przyjaźnie turystami, gośćmi, krajanami????
                Dziękujemy za uśmiech.
                Uśmiech odwzajemniamy.

z pozdrowieniem dla autorów tego wątku.
                do zobaczenia na Roztoczu.

mariusz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka