11.10.06, 15:25
Czesc, mam prosbe mala do Was.
Pisze pewna prace na studia i bardzo chcialbym sie dowiedziec jak kursuja
wszelkiego rodzaje busy/ busiki z tej wspanialem miejscowosci do Zamościa,
Lublina i np. Rzeszowa. Nie jest latwo mi to wyszukac na stronkach..
z gory dziekuje i pozdrawiam cale roztocze ze (tez super wink) Slaska
Obserwuj wątek
    • zdjeciarozne Re: Susiec 12.10.06, 13:41
      busy to nie mam zielonego pojecia, podejrzewam ze jest z nimi
      conajmniej cienko, na pewno nie kursuja do rzeszowa, ewentualnie do zamoscia
      czy tomaszowa.
      w kazdym razie do rzeszowa i na slask jest bezposredni pociag,
      bardzo fajnie jest sie przejechac np. z katowic do susca czy zwierzynca,
      ostatni odcinek ok.2 godzin jazdy jest bardzo piekny.
      pozdrawiam.
    • brettka Re: Susiec 09.12.06, 09:40
      jeśli jeszcze to aktualne. sama sie ostatnio interesowałam, ponieważ wybieram
      sie na Sylwestra do tej uroczej miejscowosci smile mysle, ze warto zajrzec na stronki:
      www.ppks-zamosc.com.pl/
      www.tomaszow.lub.com.pl/pks/
      www.rozklady.com.pl/
      heh, najlepsze jest to, ze dojechac do Suśca owszem można, ale 1 stycznia
      wyjechac sie juz nie da wink a moze ktoś coś wie i da znac czy uruchomia jakies
      polaczenia do T.Lub. lub Zamoscia? bo inaczej pozostaje mi jedynie pociag i
      podroz 10-godzinna wink
      • brettka Re: Susiec 06.01.07, 19:04
        heh, no nie dalo sie inaczej wrócić niz pociagiem, wiec w drodze powrotnej
        zwiedzilam z okna pociągu kawalek poludniowego Roztocza. szczegolnie ciekawy
        odcinek prowadzi od Bełżca, przez Hrebenne wzdłuż granicy .. ale ja nie o tym
        wlasciwie, chcialam prouszyc dosc osobliwa kwestie.
        otóż, Susiec i okolica wyjatkowo urokliwa, mimo ze szaruga i praktycznie brak
        sniegu. jednakze zaskoczona bylam niezrozumialym dla mnie nieufym podejsciem do
        Książeczek Odznak Turytyki Pieszej PTTK .. w niemal kazdym sklepie w Suścu i m.
        Oseredek prosiłam o stempelek do potwierdzenia przejscia trasy, a spotykalam sie
        z odmowa, mimo, ze tlumaczylam czym jest OTP, idea kolekcjonowania pieczątek i w
        ogole PTTK ... jeden pan opowiedzial mi nawet historie jak padl ofiara jakiegos
        zbieracza pieczatek, po czym ktos mu pozniej przyslal rachunek na kilkaset
        zlotych! wiec moze historia rozeszla sie po okolicy i stad te dzikie obawy?na
        szczescie mieszkalam u sołtysa, ktorego dalo sie jakos przekonac, wiec
        ostatecznie potwierdzenia zdobylam smile
        ot tyle ..
        a moze ktos z Was mial podobne doswiadczenia?
        • czuk1 Re: Susiec 06.01.07, 22:54
          Wyślę ten post na adres Wójta Suśca. Z prośbą o powiadomienie przy pomocy
          sołtysów wszystkich sklepowych o potrzebie potwierdzania na ks. PTTK

pozdrawiam - turysta pieszy, uczestnik I Rajdu w Górach Swiętokryzskich
          (sprawdź który numer ma teraz ten - istniejący do dziś - rajd)
          czuk
          • brettka Re: Susiec 07.01.07, 15:09
            teraz to ja trochę żałuję, ze sama nie pogadałam z sołtysem o tym problemie.
            właściwie to temu Panu tez musiałam tłumaczyć co to OTP wink wiec jak juz dal,
            wolalam nie wzbudzac jakis niepotrzebnych emocji opowiesciami o
            lokalnej "awersji" do ksiazeczek OTP smile
          • brettka Re: Susiec 07.01.07, 15:10
            > (sprawdź który numer ma teraz ten - istniejący do dziś - rajd)

52?
            • czuk1 Re: Susiec 07.01.07, 23:16
              Zgadza się Ogólnopolski Rajd Świętokrzyski będzie miał numer chyba nr 52 lub 53.
              Muszę znaleźć Książeczkę PTTK w której wpisane są : ten rajd, rajd Iława-
              Brodnica, trasy w Borach Tucholskich.
              Jako młody turysta - uczeń Technikum Statystycznego w Bydgoszczy (1953-57)
              wędrowałem sobie po Polsce jako członek Szkolnego Koła PTTK.
          • brettka Re: Susiec 17.01.07, 20:04
            czuk1 napisał:

> Wyślę ten post na adres Wójta Suśca. Z prośbą o powiadomienie przy pomocy
            > sołtysów wszystkich sklepowych o potrzebie potwierdzania na ks. PTTK
            >
            > pozdrawiam - turysta pieszy, uczestnik I Rajdu w Górach Swiętokryzskich
            > (sprawdź który numer ma teraz ten - istniejący do dziś - rajd)
            > czuk

drogi Czuku!
            wysłałeś post do wójta? może był jakiś odzew? smile))
            • czuk1 Re: Susiec 18.01.07, 21:49
              Dokładnie zawaliłem sprawę. Przepraszam. Mam różne problemy rodzinne i zdrowotne +
              sklerozę.
              Dziękuję .... za przypomnienie.
              Pozdrawiam Cię Brettko.
              • brettka Re: Susiec 19.01.07, 23:29
                wybaczam! smile

pozdrawiam serdecznie!
                • grotto2 Re: Susiec 20.01.07, 15:52
                  Nie sposób nie wybaczyć smile. Zaglądam na Forum Roztocze od czasu do czasu. Wydaje
                  mi się, że przypdki 'zawalania' przez Pana Czuka1 są raczej rzadkie. Uczynny,
                  przyjazny i nie-napastliwy charakter Forum Roztocze to nie częste cechy do
                  zaobserwowania w innych tego typu miejscach. A ton w ogromnej mierze nadawany
                  jest przez Założyciela-administratora. Po prostu stara szkoła dobrego obyczaju.
                  Przypatrując się wypowiedziom uczestników czuję się prawie tak jak bym wczesnym
                  letnim rankiem popijał kawę w miłym towarzystwie gdzieś w roztoczańskiej głuszy...
                  • czuk1 Re: Susiec 20.01.07, 18:26
                    Koisz moje serce.
                    Atmosferę forum tworzą jego uczestnicy.
                    Za przyjazną - od blisko czterech lat - atmosferę
                    dziekuję serdecznie naszym przyjaciołom,forumowiczom.

z pozdrowieniem czuk mariusz
                    • czuk1 potwierdzanie pobytu turystów na trasach 22.01.07, 16:08
                      Rozesłałem maile do wójtów, burmistrzów gmin turystycznych z prośbą by
                      przedsiębiorcy i instytucje na ich terenie potwierdzały turystom fakt
                      przebywania na ich terenie.
                      • brettka Re: potwierdzanie pobytu turystów na trasach 22.01.07, 21:51
                        gdybyś otrzymał jakieś dobre wieści, daj znać! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka