Dodaj do ulubionych

NECRONOMICON

IP: *.icpnet.pl 07.07.04, 19:47
Wie ktoś skąd można sciągnąc to cudeńko? PL lub ENG
Obserwuj wątek
    • miziou Re: NECRONOMICON 07.07.04, 19:57
      Ja wiem. Znajduje sie na stronie www.31337.pl ale niestety jest w jezyku
      angielskim...
    • miziou Re: NECRONOMICON 07.07.04, 20:02
      A, i jeszcze wiem gdzie jest wioska Smerfow i gdzie mieszka Kopciuszek...
      • Gość: Uther Re: NECRONOMICON IP: *.icpnet.pl 07.07.04, 20:19
        Ojej koń by się uśmiał... Ja pytam poważnie, nie wiem o co ci chodzi, kolego
        • miziou Re: NECRONOMICON 07.07.04, 20:47
          Powaznie? Ojej. No to sorki, ale niech Cie uswiadomi ktos inny w
          materii 'Necronomikonu'... Jesli to bylo powaznie... Ja nie mam serca tego
          robic...
          • Gość: Uther Re: NECRONOMICON IP: *.icpnet.pl 07.07.04, 20:58
            A co tu do uswiadamiania jesli mozna wiedziec, prosze szanownej osoby? Bo
            chcialbym wiedziec o co sie klocimy/dyskutujemy/rozwazamy
    • goblin.girl Re: NECRONOMICON 08.07.04, 11:23
      według moich informacji tego dzieła nigdy nie było na tym nie najlepszym ze
      swiatów...cóż jak znajdziesz, to się podziel... albo moze lepiej nie 8(
      • Gość: Uther Re: NECRONOMICON IP: *.icpnet.pl 08.07.04, 14:22
        Oj jest na roznych stronach tylko nie w calosci. Wersje roznia sie troche ale
        jest. I zbyt wiele jest na ten temat zeby nigdy nie powstal
        • goblin.girl Re: NECRONOMICON 08.07.04, 15:55
          Gość portalu: Uther napisał(a):

> Oj jest na roznych stronach tylko nie w calosci. Wersje roznia sie troche ale
          > jest. I zbyt wiele jest na ten temat zeby nigdy nie powstal

Przypomniał mi się rysunek Mleczki - przychodzi zdezorientowany synek do ojca i
          pyta: "Czy jeżeli czegos nie ma w mojej wyszukiwarce, to znaczy ze nie
          istnieje?" Vice versa - jak cos jest w googlach, to znaczy, ze istnieje na
          pewno. Idac ta drogą mozna z cała stanowczoscia twierdzić, ze istnieją małe
          zielone ludziki, bo w internecie mozna znalezc o nich rozne rzeczy, np. ze
          zjadaja wisienki z tortu i ze pisze się o nich książki.
          A tak powaznie to owszem, jest całkiem sporo roznych Necronomiconów poczynajac
          od "Necronomiconu" Simona, który ma byc jakoby jedynym słusznym oryginalnym
          tekstem Necronomiconu. Mozesz w to wierzyć albo nie. Xięga jest do nabycia w
          amazon.com za 7.99$ plus koszty przesyłki.
          Sama lubię pomarzyc, więc stawiam skrzynkę piwa, jeżeli znajdziesz oryginalny
          tekst szalonego Abdula Alhazreda z niepodważalnym certyfikatem autentyczności ;P
          Owocnych łowów.
          • miziou Re: NECRONOMICON 08.07.04, 19:28
            dziekuje Ci goblin girl... jakos ciezko jest cos powiedziec wprost... niszczy
            sie takie ladne (!) marzenia... a co do ciebie przyjacielu, jesli trafisz
            kiedys na te ksiege, to mozesz byc na milion procent pewien, ze to trefny
            towar... nic takiego nigdy nie powstalo, tak jak Bran Mak Morn nigdy sie nie
            urodzil... a mozeee... w koncu Howard o nim pisal... hmm... a co ze Smerfami,
            co..? peace kolego ;-)
            • Gość: Uther Re: NECRONOMICON IP: *.icpnet.pl 08.07.04, 20:00
              Nie twierdze ze jest cos takiego na 100% oryginalnego, po prostu szukam tekstu
              o tej nazwie bo wiem ze troche tego jest, "odkrytego" przez paru roznych gosci.
              Z czegos Lovecraft czerpal, a on tego raczej nie wymyslil. (Patrz post o tym
              tytule na forum 'Ksiazki').
              • miziou Re: NECRONOMICON 08.07.04, 20:09
                no nie wiem jak ci pomoc przyjacielu. na podstawie tego, ze ktos ci napisal
                posta twierdzisz, ze to c(os)udenko istnieje? sprawdz sobie nazwiska podane w
                drugim poscie, a zauwazysz, ze sa to (pierwsza czesc nazwisk) autorzy ksiazek w
                kanonie FANTASY a nie DOKUMENTALISCI, BADACZE, OKULTYSCI. nigdy nie
                twierdzilem, ze fascynacja mitem NECRONOMICONU nie popchnela kogos do napisania
                tegoz dziela, w postaci jaka ow uznal za najbardziej INTERESUJACA, ale tez to
                nie zmienia faktu, ze pozostaje to FIKCJA. zreszta, czemu ja tu postuje? chcesz
                to wierz. moze nawet trafisz na cos co bedzie mialo NECRONOMICON w tytule.
                powodzenia badaczu tajemnic. serio.
              • miziou Re: NECRONOMICON 08.07.04, 20:11
                jeszcze raz wracajac (ze znuzeniem) -> LOVECRAFT czerpal TYLKO i WYLACZNIE ze
                swej glowy, a leb mial, trzeba przyznac, nieprzecietny (;-) )
                • Gość: Uther Re: NECRONOMICON IP: *.icpnet.pl 08.07.04, 20:24
                  No to widocznie ci, ktorzy pisali Necronomicon czerpali od Lovercrafta, bo
                  przeczytaj kawalek jakiejkolwiek internetowej wersji Necro... a nazwy demonów
                  chociażby i symbole wydadzą Ci sie baaardzo znajome
                  • miziou Re: NECRONOMICON 08.07.04, 20:32
                    ALLELUJA, wreszcie zlapales... powodzenia... graba!
                    • goblin.girl Re: NECRONOMICON 08.07.04, 22:56
                      No tośmy się pośmiali i starczy. A tak uczciwie mówiąc, to ja tez za pierwszym
                      podejsciem do twórczosci pana HPL uwierzyłam w istnienie Necro... jakos Historia
                      Necronomiconu o wiele bardziej mnie przekonała niz np. Blair witch Project, na
                      która to bajeczkę tez sie sporo osób nabrało ;) Z chęcia dorwałabym sie do
                      autentycznego tekstu Szalonego Araba, nawet gdyby to miała byc ostatnia rzecz w
                      moim życiu... pewnie by tak było... ech, marzenia...
                      Pozdr
                      • Gość: Uther Re: NECRONOMICON IP: *.icpnet.pl 09.07.04, 12:27
                        A propos Szalonego Araba... W pratchettowskim Świecie Dysku pojawia się książka
                        o tytule Necrotelicomnicon autorswa klatchiańskiego nekromanty Ahmeda
                        Szalonego, dalej zwanym Ahmedem Czasem-Tylko-Boli-Mnie-Głowa :) Pojawia sie tez
                        duzo demonow o nazwach strasznie podobnych do tych H.P.L
                        • cthulhu_i_dagon_pozdrawiaja podciągam ów archaiczny wątek... 04.01.05, 15:34
                          ...bo strasznie mnie interesuje, w którym z pratchetowskich dzieł pojawiają się
                          owe lovecraftowskie wątki :) byłbem wdzięczny za odpowiedź :)
    • miziou Re: NECRONOMICON 08.07.04, 21:20
      zostawilem ci wiadomosc na forum 'Ksiazki'...
      • miziou Re: NECRONOMICON 08.07.04, 21:23
        cholera, na 'Muzyce', a nie na Ksiazkach....
    • Gość: uszczypnij_muzo Re: NECRONOMICON IP: *.toya.net.pl 05.01.05, 20:28
      Na soulseek'u jest na pewno po angielsku. Poza tym, wpisz w goole i na pewno na
      którejś ze stron znajdziesz. Była ongi strona www.gizmology.net z wszystkimi
      wytworami lovecrafta.. ale niestety ją zlikwidowano.
      • goblin.girl Re: NECRONOMICON 05.01.05, 20:54
        Wiekszosc dzieł HLP można zassać na www.dagonbytes.com/thelibrary/lovecraft/
        Stronka jest co prawda estetyczna inaczej, ale zawartosc cenna :)
        • Gość: xavras Re: NECRONOMICON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 18:23
          Ja kupilem Necronomicon na allegro.
          • taki.jeden.tetrix Re: NECRONOMICON 20.02.05, 19:56
            No, to po serwisie aukcyjnym... Jak się rozniesie, że da się tam kupić książki
            oprawne w ludzką skórę :DDDDD
            • bastard_bloodwritten Re: NECRONOMICON 01.04.05, 11:38
              oczywiście, że Necronomicon można kupić, sam posiadam egzemplarz w domu. Na
              życzenie foto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka