Gość: N.C. IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 11.09.04, 10:44 Witam, prozy Asimova nie znam, lecz interesuje mnie na podstawie jakiego jego opowiadania nakręcono film Ja robot. Czy ktoś z Was wie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
werewolf88 Re: Ja robot a Asimov 11.09.04, 21:10 Nie jestem pewien gdyz nigdy nie bylem fanem Asimova, ale z zamierzchlych czasow przypominam sobie zbior opowiadan Asimova pod tytulem "Ja robot". Tak wiec podejrzewam ze opowiadanie mialo taki sam tytul jak obecnie film. Uprzedzam jednak, ze moge sie mylic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Ja robot a Asimov IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 25.09.04, 18:22 Cóż, tytuł filmu to nie to samo co ksiązka pod tym samym tytułem :))) jest w filmie luźne nawiązanie zaledwie, nie ma popularnego ziemskiego detektywa Baley'a, ale jest pani doktor Calvin, której teoria przewija sie przez kolejne cykle Asimova. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Ja robot a Asimov IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 12:59 a co z filmem? warto czy nie warto? proszę u uzasadnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gdur Re: Ja robot a Asimov 28.09.04, 19:58 Byłem dzisiaj. Nie jestem zachwycony. Poszedłem z szacunku dla Asimova ale to jest kolejny film typu Matrix. Głównie efekty specjalne. Jeśli to cię rajcuje to idź. Jeśli jednak lubisz filmy o czymś, to możesz się rozczarować, bo tu w pogoni za efektami i akcją zapomniano o zapewnieniu minimum realizmu. Odpowiedz Link Zgłoś