1972kkk Re: Warte polecenia książki Fantasy 23.08.19, 09:27 Powiedz nam o swoim hobby?Moje hobby to drewniane modele do składania, uwielbiam to!Kupuję od Ugears, oto ich katalog - ugearsmodels.pl/mechaniczne-modele-ugears/c-410.htmlDziękujemy za uwagę! Odpowiedz Link Zgłoś
1972kkk Re: Warte polecenia książki Fantasy 02.09.19, 17:17 1972kkk napisała: > Powiedz nam o swoim hobby?Moje hobby to drewniane modele do składania, uwielbiam to!Kupuję od Ugears, oto ich katalog - ugearsmodels.pl/mechaniczne-modele-ugears/c-410.html Dziękujemy za uwagę! ugearsmodels.pl/mechaniczne-modele-ugears/c-410.html Odpowiedz Link Zgłoś
yuichiro Re: Warte polecenia książki Fantasy 08.03.21, 11:25 Jest taki blog o książkach Mówi się trudno i czyta się dalej - auto skupia się przede wszystkim właśnie na fantastyce. Pisze o książkach w zabawny sposób, ale też z sensem. Jeśli ktoś jest miłośnikiem fantasy, to warto, żeby tam zajrzał. Ja zaglądam regularnie, bo co tydzień pojawia się nowa recenzja. Odpowiedz Link Zgłoś
czytlniczka58 Re: Warte polecenia książki Fantasy 13.05.21, 19:07 Fantastyka... tyle tego teraz wydają, że ciężko nadążyć... Polecam Le Guin, Pratchetta no i Franka Herberta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikkoline Re: Warte polecenia książki Fantasy IP: *.85-194-241-0.net.eco.atman.pl 19.11.21, 11:19 1 to cykl autorstwa Robin Hobby zaczyna to wszystko ,,Uczeń skrytobójcy ""aż do ,, Przeznaczenia skrytobójcy "". 2 cykl autorstwa Maggie Stiefvater ,, Król Kruków "". 3 to cykl autorstwa Silvanny deMari ,cykl nie ma wspólnego tytułu zaczyna się od , Ostatniego elfa "" a kończy się na ,,Powrocie królów"",i tu jest nie lada kłopot bo wiem że autorka , Włoszka ,pisze dalej ten cykl tylko u nas nikt nie kwapi się i wydaniem dalszych tomów,a tak na marginesie to cykl ten znalazłam w bibliotekach w dziale książek dla dzieci ,czego kompletnie nie rozumiem ,?? bo to bardzo ale to bardzo nie młodzieżowa literatura,to jakby np Mistrza i Małgorzatę zaliczyć do literatury dziecięcej tylko dlatego że był tam czarodziejski kot W wydawnictwie Egmont jest poza tym dobra cena na Thorgala egmont.pl/Komiksy/Komiksy-fantasy,267285,k.html Świetna seria komiksów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamna Re: Warte polecenia książki Fantasy IP: *.artnet.gda.pl 22.04.22, 10:12 Ja czytam różne książki ;) Kryminały. Nie czytam nigdy erotyków i żadnych innych, tanich romansideł. Horrorów też już nie, bo każdy, który przeczytałam, był słaby i nudny, więc to nie dla mnie. Jesli jednak bierzecie pod uwagę również science fiction, polecam zajrzeć sobie na stronę pwn: egmont.pl/seria/MARVEL-NOW,s,625684 Aktualnie jest tam spory wybór komiksów marvela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pretto Re: Warte polecenia książki Fantasy IP: *.rdns.ukservers.com 12.08.22, 09:59 Ogólem możesz się starać. Szansa na to, że od razu w pierwszym wydawnictwie uzyskasz odpowiedź pozytywną, jest niewielka. Nawet największej sławy autorzy odwiedzili niegdyś dziesiątki oficyn, ponieważ nikt nie chciał opublikować powieści, które jak się potem okazało – stały się bestsellerami! Niestety ale ktoś musi przeczytać Twoją ksiązkę a uwierz, ze duże wydawnictwa dostaja takich ksiazek bardzo wiele. Od siebie polecam wydanie w modelu subsydiowanym przez Novae Res novaeres.pl/jak-wydac-ksiazke Na stronie jest opisane, jak wydać ksiazke włąśnie w ten sposób. Będzie to o wiele latwiejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinqus Re: Warte polecenia książki Fantasy 15.08.22, 21:29 Ostatnio przeczytałem Annę Księżniczkę Millardii i uważam, że jest ona warta polecenia. Ma ona podobnie wykreowany świat do Harrego Pottera, natomiast podchodzi do niektórych wątków dorastania zdecydowanie bardziej poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejrazdwatrzy123 Re: Warte polecenia książki Fantasy 22.02.23, 07:18 Ja bardzo polecam klasykę, czyli wszystko od Tolkiena! Odpowiedz Link Zgłoś
ania217 Re: Warte polecenia książki Fantasy 24.01.25, 12:13 Ja polecam "Kroniki Valeny". Wyszły dopiero niedawno i na razie tylko jako ebook. Dowiedzieliśmy się o nich z chłopakiem od znajomego. Prawdopodobnie jeszcze o nich nie wiecie, a warto przeczytać. Szybko się czyta, ciekawa fabuła, postacie (w tym silne i ważne dla historii kobiety), niespodziewane, ale logiczne zwroty akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
wtkksl Re: Warte polecenia książki Fantasy 29.03.25, 23:32 China Mieville. Pisze weird-fiction, tworzy światy niepodobne do powszechnie spotykanych w SF. Czyta się bardzo dobrze i nie męczy. Polecam zacząć od pierwszej jego książki "Dworzec Perdido" i potem dalej - tytuły takie jak: Żelazna Rada, Blizna, Kraken, Ambasadoria, Toromorze, Miasto i Miasto. Obecnie dostępne tylko z drugiej ręki lub jako ebooki. Więcej info tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
emilianka99 Re: Warte polecenia książki Fantasy 26.02.26, 09:52 Ksiażki Wegnera to raczej jedne z lepszych pozycji we współczesnym polskim fantasy. Odpowiedz Link Zgłoś