Dodaj do ulubionych

POLSAT vs. Star Trek

IP: *.pszczynska.silesianet.pl 06.12.01, 23:34
Mam pytanie. Czy kogos doprowadza do szalu postepowanie polsatu (i jego stacji
corki) z serialami Star Trek? Bardzo sie kiedys zdenerwowalem, jak przerwali
wyswietlanie DS9 przed 7 finalowym sezonem ze wzgledu na niska ogladalnosc. OK,
ale bylo to tuz po tym jak przeniesli go na 8 rano! Teraz TV4 puszcza Voyagera.
Drugi raz. Pierwszy raz przerwali gdzies kolo 4 sezonu. Wychodzi mi, ze znowu
niedlugo przerwa. Po cholere puszczac jakis serial, jesli nie maja zamiaru tego
dokonczyc? Czy ktos wie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mr. T Re: POLSAT vs. Star Trek IP: *.ne.mediaone.net 07.12.01, 05:17
      Moze "Seven of Ninie" nie przeszla przez cenzure?
      • mikolaj7 Re: POLSAT vs. Star Trek 07.12.01, 20:59
        Gość portalu: Mr. T napisał(a):

> Moze "Seven of Ninie" nie przeszla przez cenzure?

W ogole stosunek polskich stacji telewizyjnych do Star
        Treka jest zalosny. niby TVP 1 zachowywalo sie lepiej? Ten
        serial jest wykorzystywany jakoz zapychanie dziur w
        programi i leci zwykle o 8, 10, 12. Tak zeby zawsze bylo
        wtedy co innego do zalatwienia i filmu ogladnac sie nie da.
        • ewa28.11 Re: POLSAT vs. Star Trek 07.12.01, 22:02
          Całkowicie się z Tobą zgadzam - cały serial oglądałam z zapamiętaniem jeszcze w
          trakcie podstawówki i do tej pory chętnie witam go na ekranie (zwłaszcza tą
          drugą serię - trzecia wydaje mi się jednak słabsza). Chętnie bym do niego
          wróciła, ale gdy ostatnio udało mi się na niego trafić, to było to chyba w
          południe (albo i jeszcze wcześniej) - studiuję, a raczej zwalniać się z zajęć
          wyłącznie dla oglądania Star Treka nie mogę. Fajnie by było, gdyby któraś
          telewizja zdecydowała się póścić całą serię, i do tego o jakiejś osiągalnej dla
          przeciętnego człowieka porze. No, chyba, że mamy całkowicie przerzucić się na
          np. telewizje niemiecką (która, z tego co wiem niedawno puszczała ten serial w
          godzinach wieczornych), której ten film bezużytecznym starociem najwyraźniej
          się nie wydawał -no cóż, przy okazji nauczymy się przecież języka!
          • Gość: Nili Re: POLSAT vs. Star Trek IP: *.pszczynska.silesianet.pl 08.12.01, 15:17
            Masz racje. Obecnie SAT.1 skonczyl emisje TNG i jednoczesnie sa juz przy koncu
            6. sezonu Voyagera. Nie mowiac juz o filmach pelnometrazowych. Dzieki temu moj
            niemiecki jest coraz lepszy...
            • Gość: xlink Re: POLSAT vs. Star Trek IP: *.citicorp.com 08.12.01, 15:24
              Ogladalem ST tylko po niemiecku i z tego co pamietam dawali to dawno temu jak
              jeszcze w Polsce tego programu nie bylo widac ( 1 i 2 dostepne ... tylko 1 i
              2 ) o 15ej albo cos takiego. Potem chyba przelozyli na inna. Ale nie moge sie
              przekonac do obejrzenia po polsku, a to pewnie dlatego ze przyzwyczailem sie do
              dubbingu i glosow postaci.
            • ewa28.11 Re: POLSAT vs. Star Trek 08.12.01, 17:26
              A ja chyba będę musiała się go (niemieckiego) w końcu nauczyć, choć osobiście
              wolę kilka innych języków...! Jak narazie, muszę zadowolić się "wizją", a
              reszty domyślać się sama - no, chyba, że ktoś coś wie o stacjach np. angielsko
              języcznych nadających akurat ten serial!
              • Gość: Mr. T Re: POLSAT vs. Star Trek IP: *.ne.mediaone.net 09.12.01, 03:24
                No coz, ja calego Voyagera ogladalem w USA, moge wam powiedziec jak sie skonczy
                hihihi. Wspolczuje wam, bo mi osobiscie ten serial podobal sie najbardziej, ale
                coz... macie nastepny powod do emigracji...
    • elpooho Re: POLSAT vs. Star Trek 08.12.01, 18:40
      Zeby bylo smieszniej na www.tv4.pl ST: V figuruje jako serial... obyczajowy!
      • mikolaj7 Re: POLSAT vs. Star Trek 09.12.01, 14:15
        elpooho napisał(a):

> Zeby bylo smieszniej na www.tv4.pl ST: V figuruje jako serial... obyczajowy!

to on jeszcze idzie na tv4? Zeby z czegos takiego jak ST cos
        wiedziec trzeba ogladac przynajmniej co drugi odcinek, a
        jesli sie go puszcza o takich choryvh porach i to jeszcze
        nieregularnie to po jakims czasie sie gubie i olewam, nie
        ogladam dalej. Wtedy serial schodzi z anteny z powodu
        slabej ogladalnosci i wraca po 3 miesiacach w innej stacji.
        Jesli by jakas telewizja zaczela puszczac ten serial o
        chocby 14 w niedziele to by im sie to nawet oplacilo;
        watpie, zeby go wepchneli na wieczor, choc to szczyt moich
        marzen.
        • Gość: viper Re: POLSAT vs. Star Trek IP: 212.160.185.* 11.12.01, 08:32
          Wieczorem ni puszczą, bo lecą wtedy "hity" w stylu Big Brother czy Łysi i
          blondynki (żenada). Mam tylko nadzieję, że tv4 wyemituje coś więcej, niż
          poprzednio. Kiedyś Voyager leciał w C+, ale skończyli na czterech sezonach.
          Jeśli chodzi o oglądanie ST na Sat1. Wszystko byłoby ok gdyby nie ten dubbing.
          Pozdrawiam wszystkich trekkerów (i nie tylko).
    • elpooho Re: POLSAT vs. Star Trek 12.12.01, 10:48
      W tej chwili na TV4 leci sezon trzeci (12 grudnia dali odcinek 6 - Remember),
      poprzednio emisje przerwali po 6 odcinku 4 sezonu (The Raven). Czy ktos wie,
      jak dlugo TV4 nadaje w tej chwili Voyagera? Od ktorego odcinka zaczeli?
      • Gość: Worfff Re: POLSAT vs. Star Trek IP: *.pszczynska.silesianet.pl 12.12.01, 13:53
        elpooho napisał(a):

> W tej chwili na TV4 leci sezon trzeci (12 grudnia dali odcinek 6 - Remember),
        > poprzednio emisje przerwali po 6 odcinku 4 sezonu (The Raven). Czy ktos wie,
        > jak dlugo TV4 nadaje w tej chwili Voyagera? Od ktorego odcinka zaczeli?

Zaczeli od pierwszego, ale nie wiem kiedy.
        • Gość: Kate1 Re: POLSAT vs. Star Trek IP: *.chello.pl 12.12.01, 15:38
          A mi się kiedyś udało skompletować całą 1-szą serię Star Treka, od 1 odcienka,
          bo ktoś bardziej mądry niż w Polsacie (to kryterium spełnia nawet świnka
          morska) puścił to w miarę chronologiczny sposób na Wizji 1. Co do Polsatku i
          TV4 to nie odglądam, żeby się nie denerwować Pozdrawiam
          • elpooho Re: POLSAT vs. Star Trek 12.12.01, 17:41
            Ech, Wizja1! Mialem, nie ogladalem - czlowiek to jednak glupie stworzenie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka