Dodaj do ulubionych

Malenczuk - totalna porazka i zenada

09.02.04, 08:47
Obejrzalem sobie wczorajsza Szanse na sukces z tym panem. Troche z nudow,
troche z ciekawosci, bo nigdy nie slyszalem zadnej piosenki ani jego, ani jego
wspanialego zespolu.
Po tym co zobaczylem i uslyszalem, utwierdzam sie w przekonaniu, ze Malenczuk
to zblazowany narcystyczny balwan. I on twierdzi, ze jest poeta... Chyba od
rymow czestochowskich! Ja tez takie prymitywne wierszyki umiem pisac.

Zenada!
Obserwuj wątek
    • maginiak Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada 09.02.04, 09:10
      psygalnij.klopka napisał:
      >Ja tez takie prymitywne wierszyki umiem pisac.

Skoro tak, to proszę uprzejmie o próbkę. Oczekuję z niecierpliwością.
      • psygalnij.klopka Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada 09.02.04, 10:10
        maginiak napisała:

> psygalnij.klopka napisał:
        > >Ja tez takie prymitywne wierszyki umiem pisac.
        >
        > Skoro tak, to proszę uprzejmie o próbkę. Oczekuję z niecierpliwością.

Kasia, Stasia, Henio, Stasio..
        Idzie Stefan polem lasem,
        Mach reka i ku....sem!

• maginiak Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada 09.02.04, 11:01
          psygalnij.klopka napisał:
          > Kasia, Stasia, Henio, Stasio..
          > Idzie Stefan polem lasem,
          > Mach reka i ku....sem!

Miałeś lację. Glatuluję...
    • shirleyka Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada 09.02.04, 11:08
      a ja Go lubię i uważam. że prawdę o Nim mówił Mann.
      kto słyszał , ten wie o co chodzi.
      a słuchaliście uważnie tekstów ?

Maleńczuk jest sobą i nikogo nie udaje.

i wierzę w to że jest poetą :-)
      • psygalnij.klopka Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada 09.02.04, 12:16
        A wierzysz, ze ja jestem poeta?
        • shirleyka Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada 09.02.04, 12:48
          a dlaczego od razu taki atak na Maleńczuka ?
          bo jest szczery i prawdziwy ?
          bo potrafi powiedzieć to co mysli ?

nie jest plastikowy i trendi, ale pisze fajne teksty, ma fajną fryzurę i nie
          łazi po tych wszystkich bankietach.
          facet przynajmniej potrafił otwarcie przyznać się dlaczego zgodził sie na
          udział w Idolu. potrzebował kasy, potrzebował rozgłosu i dlatgo ta cała
          szopka .
          wolę szczerego Maleńczuka niż inne pseudo gwiazdy , bez głosu, talentu i
          pomysłu na życie.

np. Kukulska - co chwilę staje sie inną osobą, była już Whitney Houston, była
          Destiny Child, Mariah Carey , Beyonce, a teraz nagle stała się taka hip-
          hopowa. ale ona jest zdolna !
          sama nie wie czego chce i kim jest .
          naśladuje innych , aż boli .
          nie ma swego stylu - nawet teledyski żywcem ściągniete z tych zagranicznych.
          co akurat jest na topie- tym na pewno zaskoczy Natalia Kukulska .

jeszcze mam udowadniać dlavczego uważam Maleńczuka za spoko gościa ?
          :-)
          pozdrawiam
          • psygalnij.klopka Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada 09.02.04, 13:29
            shirleyka napisała:

> a dlaczego od razu taki atak na Maleńczuka ?
            > bo jest szczery i prawdziwy ?
            > bo potrafi powiedzieć to co mysli ?

Zeby jeszcze madrze myslal, to rozumiem.
            Lepper tez mowi co mysli.

> nie jest plastikowy i trendi, ale pisze fajne teksty, ma fajną fryzurę i nie
            > łazi po tych wszystkich bankietach.

Ja tez mam fajna fryzure, po bankietach nie laze, co najwyzej po knajpach.
            Moze sie we mnie zakochasz?

> facet przynajmniej potrafił otwarcie przyznać się dlaczego zgodził sie na
            > udział w Idolu. potrzebował kasy, potrzebował rozgłosu i dlatgo ta cała
            > szopka .

Ja tez pracuje dla kasy.

> wolę szczerego Maleńczuka niż inne pseudo gwiazdy , bez głosu, talentu i
            > pomysłu na życie.

Z tym glosem i talentem to byl zart? Prawda?

> np. Kukulska - co chwilę staje sie inną osobą, była już Whitney Houston, była
            > Destiny Child, Mariah Carey , Beyonce, a teraz nagle stała się taka hip-
            > hopowa. ale ona jest zdolna !

Ja tak nie uwazam. Zdolna to jest Kasia Kowalska czy Kazik.

> sama nie wie czego chce i kim jest .
            > naśladuje innych , aż boli .

A on to pewnie nikogo nie nasladuje?

> nie ma swego stylu - nawet teledyski żywcem ściągniete z tych zagranicznych.
            > co akurat jest na topie- tym na pewno zaskoczy Natalia Kukulska .

Co ty z ta Kukulska? Masz jej kompleks?

>
            > jeszcze mam udowadniać dlavczego uważam Maleńczuka za spoko gościa ?
            > :-)
            > pozdrawiam

A ja nie uwazam.
            • shirleyka Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada 09.02.04, 13:41
              * Leppera w to nie mieszaj, zawsze gada to samo i bez sensu.
              * nie wiem jaką masz fryzurę , nie wiem jak wyglądasz- zakochana w Maleńczuku
              nie jestem i w Tobie też nie będę , bo już swoje Szczęście znalazłam.
              * fajnie że pracujesz dla kasy, jak prawie każdy chyba- ale nie każdy potrafi o
              tym tak otwarcie powiedzieć , jak to zrobił M.
              wszyscy inni pieprzą , że nie pracują dla pieniędzy , tylko dla siebie, dla
              swojej przyjemności i spełnienia .guzik prawda ! każdy wie jak jest !
              * a według mnie Maleńczuk ma głos i ma talent .
              * z tym Że Kukulska jest zdolna to był mój żart, dziwne że nie wyłapałeś. wcale
              nie napisałam o niej pochlebnie . wręcz przeciwnie. i nie mam jej
              kompleksu.niczego jej nie zazdroszczę.
              ha !!!
              pzdr
          • Gość: batuszka Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 16:32
            no akurat w porównaniu z Kukulską to większość polskich artystów wypada dodatnio

może i jego muzyka jest dobra - nie wypowiadam się, bo znam tylko 1 płytę, ale
            niechęć do niego i tak czuję. Wiesz dlaczego? Bo jest jak wielu tu obecnych
            forumowiczów - sprawia wrażenie, jakby jego gust, jesgo wyobrażenie o muzyce
            było jedyna i najlepsze. A kto Pudelsów nie słucha ten jest tandetny. A jednak
            się okazuje, ze można nie słuchać ani Pudelsów ani kiczowatych pioseneczek,
            jest jeszcze inna droga.
      • Gość: telewidzka Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 07:45
        Az tak zdewaluowalo sie okreslenie poeta:)?
    • pepko Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada 09.02.04, 11:47
      > Po tym co zobaczylem i uslyszalem, utwierdzam sie w przekonaniu, ze Malenczuk
      > to zblazowany narcystyczny balwan.

Podpisuję się pod tymi słowami rękami i nogami.
    • Gość: pn starzejaca sie, zbalazowana ciota, ot co...ble!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 12:15
    • wojtek_kosynier Maleńczuk wykoncypował sobie, iż pojawienie się 09.02.04, 14:29
      w jury Idola (bez tego nie byłoby "Szansy na sukces" z Püdelsami), zainteresuje
      szersze audytorium. W pewnych kręgach znano go od dawna i był przez nie
      traktowany jako artysta kultowy. Najwidoczniej to mu to nie wystarczało. Nie
      wiem czy to taka poza czy nie, ale Maleńczuk niestety sprawia wrażenie bufona i
      szpanera (a sam niegdyś śpiewał: "a w Piwnicy pod Baranami” banda zgredów i
      szpanerów"). Po jaką cholerę ostentacyjnie podkreśla fakt bycia poetą! Poza
      tym, właściwie na cały usłyszany wczoraj materiał, składały się utwory o
      zabarwieniu pastiszowym (ktoś bardziej zorientowany powie, że przecież od
      początku istnienia twórczość Püdelsów charakteryzowała się swoistym poczuciem
      humoru – ale to nie to. Aliści Püdelsi wyewoluowali z Düpą – grupy założonej
      przez awangardowego malarza Piotra Marka). Tak więc piosenki usłyszane wczoraj
      w "Szansie na sukces" stanowią mały wycinek twórczości Maleńczuka, który
      przecież nagrywał i solo, i zespołowo - oprócz Püdelsów także (a może przede
      wszystkim) w Homo Twist. Szkoda, że ludzie zniesmaczeni odstręczającym emploi
      muzyka nie będą mieli jakiejkolwiek ochoty sięgnięcia po takie płyty,
      jak: "Cały ten seks" i "Homo Twist" (zespołu Homo Twist), "Viribus unitis"
      (Püdelsów) i solowej „Pan Maleńczuk”. Albumy te w latach 90. spotkały się z
      przychylnym – czasami wręcz entuzjastycznym – przyjęciem krytyki. "Wolność
      słowa" należy uznać za niezły krążek, ale gdzie mu do ww.
      • Gość: ULLA Re: Maleńczuk wykoncypował sobie, iż pojawienie s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 08:58
        A Maleńczuk w jednej z piosenek ma słowo - UMIĄ (!!!) Poeta - HA-HA-HA.
        • wojtek_kosynier A byłabyś taka miła i podała tytuł przytoczonej 12.02.04, 11:46
          przez Ciebie piosenki. Z góry dziękuję.
          • Gość: to znowu ja Re: A byłabyś taka miła i podała tytuł przytoczon IP: 217.153.44.* 12.02.04, 13:07
            Chodzi o "...nikt tego nie wie ze ja kocham siebie...itd"
            a slowo "umią" jest w tekscie wyrazna ironia.
            Rozumiem ze wedlug Ulli to biale wiersze pisane sa przez dysgrafikow no bo tak
            bez przecinkow....poeci!!!!
    • Gość: Parówka Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada IP: *.zory.msk.pl 09.02.04, 17:06
      Nie widzę w tym chłopoku nic interesującego. Wręcz przeciwnie.
      Jeśli taki gostek jest uważany za "artystę qltowego", to ja wysiadam z tramwaju.
      • tropicielka Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada 11.02.04, 09:40
        I zjedz parówkę , bo kiełbasę to się je na salonach, a tobie trochę brakuje do
        zrozumienia Maleńczuka.
        • Gość: kazik Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 14:29
          tropicielka napisała:

> I zjedz parówkę , bo kiełbasę to się je na salonach, a tobie trochę brakuje
          do
          > zrozumienia Maleńczuka.

Wiesz, mnie latwiej zrozumiec wlasnego psa niz tego pana, co sobie biotoks
          wstrzykuje.
    • bm_ka Re: Malenczuk 09.02.04, 22:18
      Ej! psygalnij czy jak się zwiesz, dlaczego cały czas równasz się z Maleńczukiem?
      Masz jego kompleks?
      Ty tez piszesz wiersze, tez masz fajna fryzure i jeszcze cos tam też..
      Sam sobie wystawiasz świadectwo bowiem mimo tych "też" nic nie znaczysz
      i niczego nie możesz nam pokazać w przeciwieństwie do M.M. a to chyba dowód na
      to ze nie jestes jak Maleńczuk, jak sądzisz, mam rację psyga... coś tam?
      Mimo że wczesniej nie znałam ani tego faceta ani jego muzyki sądzę że ma
      osobowość i warto posłuchać jego muzyki, na pewno nie jest tuzinkowym wykonawcą
      a to juz wiele w naszym skomercjalizowanym świecie.

• psygalnij.klopka Re: Malenczuk 10.02.04, 11:41

> Ej! psygalnij czy jak się zwiesz, dlaczego cały czas równasz się z Maleńczukiem
        > ?
        > Masz jego kompleks?
        > Ty tez piszesz wiersze, tez masz fajna fryzure i jeszcze cos tam też..
        > Sam sobie wystawiasz świadectwo bowiem mimo tych "też" nic nie znaczysz
        > i niczego nie możesz nam pokazać w przeciwieństwie do M.M. a to chyba dowód na
        > to ze nie jestes jak Maleńczuk, jak sądzisz, mam rację psyga... coś tam?
        > Mimo że wczesniej nie znałam ani tego faceta ani jego muzyki sądzę że ma
        > osobowość i warto posłuchać jego muzyki, na pewno nie jest tuzinkowym wykonawcą
        > a to juz wiele w naszym skomercjalizowanym świecie.

Psygalnij.klopka...
        Nie umiesz czytac analfabeto?
        Nie, nie mam kompleksu tego balwana, bo rownac sie z takim to dopiero bylby wstyd.
        Jak widzisz wiersz sam napisalem, zupelnie podobny do tekstu jego piosenek, a
        tymi wlosami to byl zart majacy na celu pokazac infantylizm slepego zaptrzanie w
        niego jego 'fanow'. Takich przetluszczonych wlosow jak on, to nie ma nawet stroz
        z mojego bloku. I ja mam miec takie wlosy? Biotoxu tez sobie nie wstrzykuje, bo
        to obciach.
        Co do komercji, to on wlasnie jest komercyjny. Polazl do Idola dla pieniedzy,
        reklamuje sie w kazdym mozliwym programie TV gdzie go chca. Zreszta sam tego nie
        kryje.
        A zreszta, czy to co jest komercyjne jest od razu zle?
        NIe kazdy musi od razu sluchac 'niekomercyjnego' jazzu, ktory jest dobry dla
        zacpanych nastolatkow, ale nie dla doroslych ludzi.
        Ja wcale nie uwazam, ze to co 'komercyjne' jest zle. To tylko taki slogan w
        ustach tych, co niby probuja udawac jak sie to oni nie znaja na muzyce, a tak
        naprawde sa to egzaltowane, zblazowane ciolki.
        Tak, do ciebie mowie!

• bm_ka Re: Malenczuk 10.02.04, 22:00
          Oj, klopku! :))
          Ze wszystkim co piszesz nie zgadzam się ale to zbyt obszernej wymaga odpowiedzi
          a nie chce mi się bić piany.Pozostań przy swoim przekonaniu - wolno Ci choć
          nie zmieni to oryginalności Maleńczuka i jego twórczości. I dzięki Bogu!:))
          Psygalnę Cię klopku cobyś nie cuł siem tak samotnym i niedocenionym ludzikiem!
          tsymaj siem! Pa! :))
    • czajek76 Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada 10.02.04, 13:21
      Ja widzialem tylko kawalek, jak spiewala pan z Sulejowka (swoja droga,
      podziwiam ludzi w tym wieku ktorzy maja jaja zeby zglosic sie do tego
      konkursu).
      Mam dokladnie takie same odzczucia: totalny LANS (jak to sie teraz okresla w
      Warszawce).
      Ja rozumiem ze kasa jest wazna, ale dla wielu ludzi najwazniejsze sa ZASADY!
      Artysta ktory okreslasie mianem "niezaleznego" nigdy by sie nie znizyl do
      takiach zachowan jak pan M. I nie mysle tu wcale o wystepie w SnS, bo to
      calkiem symaptyczny i - jak na dzisiajsza TV - niekomercyjny programik. Chodzi
      o jego cala postawe, podkreslanie ze jest poeta i ze jest taki wspanialy. Nie
      wspomne o zarzucaniu wlosami ;)
      • psygalnij.klopka Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada 10.02.04, 13:57
        czajek76 napisał:

> Ja widzialem tylko kawalek, jak spiewala pan z Sulejowka (swoja droga,
        > podziwiam ludzi w tym wieku ktorzy maja jaja zeby zglosic sie do tego
        > konkursu).
        > Mam dokladnie takie same odzczucia: totalny LANS (jak to sie teraz okresla w
        > Warszawce).
        > Ja rozumiem ze kasa jest wazna, ale dla wielu ludzi najwazniejsze sa ZASADY!
        > Artysta ktory okreslasie mianem "niezaleznego" nigdy by sie nie znizyl do
        > takiach zachowan jak pan M. I nie mysle tu wcale o wystepie w SnS, bo to
        > calkiem symaptyczny i - jak na dzisiajsza TV - niekomercyjny programik. Chodzi
        > o jego cala postawe, podkreslanie ze jest poeta i ze jest taki wspanialy. Nie
        > wspomne o zarzucaniu wlosami ;)

No wlasnie, o co mu chodzi z tymi wlosami?
        Probuje laski na nie rwac?
        Przeciez ma zone, takze artystke przez wielkie A!

• Gość: kolega.m. Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.02.04, 13:44
      Bardzo wielu ludzi lubi oceniac innych. Nawet, tak jak Ty, z perspektywy
      umoczonyego w szambie gowienka, majacego niewiele wspolnego z muzyka, poezja,
      czy innymi takimi rzeczami. Facet twierdzi, ze jest poeta? I niech sobie tak
      twierdzi, historia oceni.
      Co Ty k... znasz, jak to komunisci znali, jedyna sluszna historycznie idee?
      • psygalnij.klopka Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada 10.02.04, 13:55
        Gość portalu: kolega.m. napisał(a):

> Bardzo wielu ludzi lubi oceniac innych. Nawet, tak jak Ty, z perspektywy
        > umoczonyego w szambie gowienka, majacego niewiele wspolnego z muzyka, poezja,
        > czy innymi takimi rzeczami. Facet twierdzi, ze jest poeta? I niech sobie tak
        > twierdzi, historia oceni.
        > Co Ty k... znasz, jak to komunisci znali, jedyna sluszna historycznie idee?

Widzisz wnusiu.
        Trzeba bylo psygalniac klopka poki byl na to czas.
        Moze by ci sie tak mozg nie zlasowal.
        A teraz co nie pierniesz, to sie z ciebie smieja.
        Zenada!
        • Gość: kolega.m Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.02.04, 17:52
          ehh... kolego, z tym kropkiem to zart, tak? Normalnie beczka smiechu. uwaga!
          smieje sie: HA HA HA !
    • Gość: mada Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 21:34
      Ludzie! jak mozecie sie wypowiadac o facecie ktorego nawet nie znacie!!!!
      Kolego "psygalnij klopka" nie pisz, ze ktoś (w tym wypadku pan Maleńczuk)
      jest "zblazowanym narcystycznym bałwanem", bo kolesia nie znasz i możesz go
      bardzo obrazić... Fakt, jest pretensjonalny. Z niektórymi tekstami można się
      nie zgadzać, a niektóre są zawodowe... Tak się składa, że jakiś czas temu
      mialam okazję poznać Maleńczuka osobiście i stwierdzam, że jest bardzo
      sympatycznym, normalnym (!!!) choć trochę zakręconym człowiekiem!!!
      Pozdrawiam!!!!
      • Gość: Boy Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 23:38
        A ja bardzo lubie "Pudle" i Homo Twista" a ostatni odcinek Sz-na-S byl jednym
        z nielicznych programow typu "wylaniamy-nie-falszujacego-pseudo-spiewaka"
        ktory obejrzalem od poczatku do konca z nieklamana przyjemnoscia. Mozna nie
        lubic Malenczuka, rozumiem to. Ja sam stracilem do niego troche sympatii odkad
        zaczal "jurorowac" w Idolu i strzelac wywiady dla kolorowych czasopism.
        Szanuje go jednak za swietne teksty, niezla muzyke, zupelnie przyzwoity wokal,
        a takze za niezlomne poglady (takze polityczne).

PS> Jak sie wam podobal zwyciezca "Szansy"? Wedlug mnie "Tango libido" w jego
        wykonaniu bylo nawet lepsze od oryginalu.
        • bm_ka Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada 11.02.04, 00:19
          Kris, tak się chyba nazywał Kris Marko?:)Był genialny w tym utworze!
          Świetny werdykt Pudelsów.
          Co do udziału Maleńczuka w Idolu mam odmienne zdanie od Twojego, zainwestował
          w siebie obecnościa w tym jury, przewidział skutki tego kroku i tego chciał
          wchodząc w skład jury idola.Znam kilka osób które zaiteresowały się nim, jego
          tekstami i Pudelsami - sama jestem najlepszym przykładem.
          Był kontrowersyjnym jurorem
          i zechciałam sprawdzic kim jest, co robi, jak robi .. i już jestem jego fanką
          choć przyznam że początkowo budził moją niechęć zachowaniem i wyglądem.
          Kiedy posłuchałam jego tekstów,przeczytałam kilka wywiadów z nim, polubiłam
          muzykę i jego image sceniczny a co za tym idzie, równiez jego prywatną osobę
          w wydaniu idolowym.
          Mam jego muzykę na płytach, słucham jej często i cieszy me ucho!:)
          Lubię nawet jego odrzucanie włosów i przymykanie oczu choc drażnił mnie tym
          okrutnie, początkowo! :))
          pozdrawiam 'Czerwonym tangiem' które słucham w tej chwili.
          • Gość: mala Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada IP: 81.21.197.* 11.02.04, 01:42
            boy i bm_ka przepraszam, ale wy słyszeliście śpiew uczestników??????
            bo w moim tv to Maleńczuk ciągle zagłuszał tych ludzi... po chwili przestałam
            obserwować i wróciłam do kompa bo M. zrobił sobie z tego programu wg mnie mini
            recital! i jak mógł wogóle kogokolwiek wybrać skoro śpiewał sam sobie????
            przecież ludzie przestawali tam śpiewać momentami bo ciągle im w słowa wchodził
            nie na tym polega formuła tego programu, zresztą bardzo sympatycznego
            odcinek z M. nie był sympatyczny, jedyne co mnie powstrzymywało przed
            wykrzyknięciem "zamknij się M. i posłuchaj wreszcie kogoś innego" to świadomość
            że i tak baran mnie nie usłyszy
            lubię kilka piosenek M. ale... facet jako osoba, ta na którą się kreuje...
            odrzuca mnie! jakiś wstręd do niego czuję
    • Gość: m-z Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada IP: 213.216.86.* 12.02.04, 14:28
      Ja nie wiem..ale chyba oglądaliśmy dwa inne programy.Bo Maleńczuk owszem
      powiedział..ja jestem poetą..ale powiedział to z przekąsem z charakterystyczną
      ironią.Chyba ktoś tutaj czegoś nie zrozumiał;-).
      • Gość: kazik Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 20:12
        Z jakim znowu przekasem?
        Przeciez on na kazdym kroku to powtarza calkiem serio.
        A pamietasz jak na koncu sie zawstydzil, ze "tyle glupot nawymyslal?".
        Moze wreszcie przejrzy na oczy.
        • Gość: Kangoor POsłuchajcie innych płyt IP: 213.25.179.* 13.02.04, 09:37
          A kto zna płyte Maleńczuka pt. Pan Maleńczyk gdzie jest tylko jego głos ,
          gitara i teksty. Polecam.
          "Nie mam pomysłu jak stać się człowiekiem bogatym w pieniądze
          Nie mam wiary we własny rozsadek
          zawsze zbyt późno poznaję odpowiedź....
          Człowiek z wiekiem staje sie rozumny.............człowiek z wiekiem do trumny"
          Napisałem z pamieci. Polecam płytke. REWELACJA.
          A Maleńczyka cenię za to, że mamy ulubioną poetkę Emili Dickinson
          PS. Tez znajduje sie na płycie Pan Maleńczuk ( słowa Emili Dickinson )
          Jestem nikim! A ty?
          Czy jesteś - Nikim - Też?
          Zatem jest nas aż dwoje?
          Pst! Rozejdzie się wiesz!

Jak monotonnie jest - być Kimś -
          Popisującą się Żabą -
          Kumkać swe imię - cały Czerwiec -
          Stojącym w podziwie Stawom!

• Gość: marta Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada IP: 193.111.166.* 13.02.04, 09:56
      wiem, że takie silne, ekscentryczne osobowości jak MM są dość trudne do
      strawienia. Bo to nie jest letnie, ale albo gorace, albo lodowato zimne, albo
      czarne, albo białe, nigdy szare - albo gorzkie albo słone - nigdy mdłe... a nam
      to trudno przełknąć, bo my lubimy kulturowe MakSzity, że ho ho! Pewnie, że
      Ewelinę Flintę łatwo kochać, bo jest bezoobowościowym, niecharyzmatycznym,
      arcypolityczniepoprawnym i szitowym wytworem piolskiego szajsbiznesu... I jak
      pomyka w dzwonach nad rzeka puszczająć bańki mydlane i śpiewająć pioseneczki,
      które dostała do zaśpiewania w wytwórni, to jest po prostu świetna. A Maleńczuk
      ma wygórowane mniemanie o sobie, artystowskie zapędy i jest (cholera jasna)
      jakiś! Co on sobie myśli??? Bałwan jeden! Narcystyczny! Powinein przyznać, że
      jest pyłkiem. Wtedy psigarnij.kropka (cóż za idiotyczny, infantylny nich)
      mógłby/mogłaby identyfikować sie z nim... A tak??? A tak dowiedział/a się o
      istnieniu MM z programu IDOL i od razu zaczął ją/go ten facet wkur... Bo nie
      zachwycał się... gad, bałwan, błazem...., Miał czelność powiedzieć, że jest
      artystą... W dodatku ironia jego wypowiedzi myli odbiorcę przzwyczajonego do
      nieskomplikowanego przkazu...
      mALEŃCZUKOM MÓWIMY NIE!
      Niech żyje miernoia! Kwaśniewska na prezydenta! Flinta na piedestały!
    • Gość: a to ja Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada IP: *.iig.pl / *.iig.pl 13.02.04, 15:33
      Dla wielbicieli i przeciwników MM :
      rozrywka.interia.pl/news?inf=466455
      c.d.
      rozrywka.interia.pl/wydarzenia/news?inf=467260

a tak pisano na forum obok:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=644&w=10587120
      Sorry - ale ja go po prostu nie trawię.
      • Gość: el_em Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada IP: *.chello.pl 13.02.04, 16:32
        jaki masz interes w tej krucjacie?!
      • bm_ka Re: Malenczuk - totalna porazka i zenada 26.02.04, 08:53
        eee tam! Nadal go lubię!! :))))
        Nigdy nie był zwyczajny i Bogu dzięki że taki pozostaje, nienawidzę kameleonów
        estradowych, udawaczy podłych i innych fałszywców.Maleńczuk jest jaki jest,
        można go kochać lub nienawidzić.
    • ilili Re: Malenczuk - 26.02.04, 05:53

M. Malenczuk na zarzuty, ze dal dupy w komercji odpowiada: "I chuj, dalem dupy"
      Mozna byloby powiedziec wreszcie jakis normalny czlowiek , ktory nie ukrywa ze
      tez chce normalnie zarabiac. W koncu do wykarmienia jest rodzina.
      Tylko, ze Pan Malenczuk juz wiecej nie bedzie mogl zaspiewac : "tyle juz gram ,
      co z tego mam..."
      Trzymam w ręku ludzkie serce, które jeszcze bije...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka