zbyszu 10.05.11, 20:51 Nikt się nie emocjonuje? Nikt nie czeka na cyrkowców i "pląsarzy"? Nikt nie zamierza zbijac "baków" po katach? Luuudzie - szoł się zaczyna!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thorgalla Re: Eurowizja 2011 - Sia la lala 10.05.11, 21:07 Jaaaaaaa! Niezmiennie od lat wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Eurowizja 2011 - Sia la lala 10.05.11, 21:07 W Eurowizji lubię tylko finałowe głosowanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Polandooo 10.05.11, 21:13 pani Tul - pieknie buzię otwierała. Wyło na co popatrzeć i posłuchac. OK Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Norłejj 10.05.11, 21:18 Norwegia? Haby napewno? Ale w foletu nie zostałem. Haba haba wokoł telewizora Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: Eurowizja 2011 - Sia la lala 10.05.11, 21:20 Wreszcie wysłaliśmy ładną laskę co nam wstydu nie zrobi;p Chyba:) Podobno nasza piosenka się podoba heh pewnie wyjdzie jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Re: Armenia 10.05.11, 21:26 wreszcie sie doczekałem tekstu wieczoru" Bum bum czaka czaka". yeah!!! A pani glos sie bum bum na strzepki. Uciekać do schronu. Odpowiedz Link Zgłoś
highway_star Re: Eurowizja 2011 - PL klappa 10.05.11, 21:22 w zasadzie nasze starania na Eurowizji w tym i większości poprzednich lat można skwitować jednym zdaniem : nasze jury czy smsy wybierają piosenki typu Magda Tul podczas gdy Europa woli pląsać przy norwesko-afrykańskich rytmach haba-haba co było widać, słychać i czuć. Zdziwiłbym się mocno, gdybyśmy awansowali w tym roku do finału Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: Eurowizja 2011 - Sia la lala 10.05.11, 21:29 Co to było to przed Turcją ??? Masakra!! A Norwegia?? Jezu... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Serbijaa 10.05.11, 21:33 Na szczescie Orzech wrócił - czyli 95 % wartości tego konkursu :-D Pani z Serbii? ładna, ale glosowo nie wyrabia - pani Tul - byłas lepsza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
liza_s Re: Serbijaa 13.05.11, 19:29 Nie rozumiem, co ludzie widzą w Orzechu. Według mnie to zarozumiały buc. Eurowizję komentuje tak, jakby chciał się wszystkim widzom wyżalić, że ta fucha trafiła mu się za karę, bo przecież taki intelektualista jak on został stworzony do wyższych celów. Odpowiedz Link Zgłoś
iwu Re: Szwajcaria 10.05.11, 21:49 Stwierdzam (zupełnie nieobiektywnie), że na razie Magda jest najlepsza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: Eurowizja 2011 - Sia la lala 10.05.11, 21:54 Do tej pory tylko Serbii dalo sie sluchac... Odpowiedz Link Zgłoś
highway_star Re: Eurowizja 2011 GRUZJA !!!! 10.05.11, 21:55 Dajcie nazwę tej kapeli z Gruzji ! Jak dla mnie bomba wyjątkowo nieeurowizyjna ! Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Eurowizja 2011 GRUZJA !!!! 10.05.11, 22:00 tureckie "Live It Up" grupy Yüksek Sadakat Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Eurowizja 2011 GRUZJA !!!! 10.05.11, 22:01 Nie to chciałam z Gruzji "One More Day" i Eldrine Odpowiedz Link Zgłoś
highway_star Re: Eurowizja 2011 GRUZJA !!!! 10.05.11, 22:08 dzięki :-) Linkin i Evanescence to coś, co tygrys hs lubi, hehhe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Eurowizja 2011 GRUZJA !!!! 10.05.11, 22:04 Magdalena Tul nie zaśpiewała najgorzej, ale ja nie rozumiem tego jej darcia się na końcu. Zupełnie nie pasowało do takiej szybkiej piosenki. Poza tym chyba Szwajcaria mi się podobała. Coś koło numerka 7. Porażka z tym komentarzem. Co chwilę tracą połączenie z Orzechem. Teraz zupełnie stracili i jakiś Michał Lonstar komentuje. Skąd oni go wzięli? Nuuudno! Lonstar pl.wikipedia.org/wiki/Micha%C5%82_Lonstar Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: Eurowizja 2011 GRUZJA !!!! 10.05.11, 22:18 Yeaaah Orzech wrócił! ;p Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu La Portugaliaaa 10.05.11, 22:19 Kibice Legii opanowali nawet "stadion" eurowizyjny? Straszne!!! Gdzie jest Orzech!!! Jak to gdzie - pobiegł do budki telefonicznej i komentuje!!!! Artur - nie poddawaj sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiekm20 Re: Eurowizja 2011 - Sia la lala 10.05.11, 22:20 Matko przecież tego się nie da oglądać. Co kolejny wykonawca to jeszcze większe nieporozumienie. A przy zespole z Portugalii przed chwilą to już wymiękłem jak to zobaczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Lithuania 10.05.11, 22:22 ...a pani ponoc Polka. Festiwalowy standart, czyli żadne umpa umpa, haba haba czy ta dadam tatadam Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Re: Lithuania 10.05.11, 22:23 zbyszu napisał: > ...a pani ponoc Polka. Festiwalowy standart, czyli żadne umpa umpa, haba haba c > zy ta dadam tatadam Oczywiście standatd Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu AzerBAjdzan 10.05.11, 22:28 Singlowo zapowiadało się nieźle. Posłuchałem, pooglądałem i...spadł deszcz siarki i ognia. A Orzech nie z budki telefonicznej, ale chyba z księżyca. Daje rade!!! Brawo Niemcy - kto nie płacił za prąd? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Grecja 10.05.11, 22:30 Jestem rozczarowana. Nie ma OPA OPA ;) Dziwna ta piosenka Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszu Greeeesss 10.05.11, 22:31 Potańczyli, popotykali się. Pan spiewający się nie ogolił. Ale intrygujące, a owszem, owszem I co? To juz po? Jaka szkodaaaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Greeeesss 10.05.11, 22:33 Orzech przez telefon. Jak to kiepsko brzmi, a kiedyś to była przecież norma. Tak TVP przygotowuje się do transmisji. :P Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: Eurowizja 2011 - Sia la lala 10.05.11, 23:12 MASAKRA. Tyle na ten temat.. Odpowiedz Link Zgłoś
curz Re: Eurowizja 2011 - Sia la lala 10.05.11, 23:24 Szkoda, ze bez Schaba Schaba. Odpowiedz Link Zgłoś
ip.73 Re: Eurowizja 2011 - Sia la lala 11.05.11, 00:26 A czwartkowy półfinał można będzie gdzieś obejrzeć?... Dzisiejszy taki sobie, hmm... Co robi ten mdławy Fin w finale? Czekam na sobotę i na Francję, która zrobiła ciekawą zagrywkę i wystawiła śpiewaka operowego - Amaury'ego Vassili. Fajnie, przynajmniej jakaś odmiana :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo powrot Wloch 11.05.11, 01:16 po latach do konkursu wracaja Wlosi i... cos mi tu nie pasuje. Wydawalo mi sie, ze w konkursie moga startowac oryginalne, premierowe piosenki, a wloska propozycja nie tylko byla w tym roku w Sanremo (i wygrala konkurs dla mlodych tworcow), ale jest tez piosenka promujaca film Manuale d'amore 3 z De Niro i Bellucci. kawalek jest bardzo mily, ale troche nie rozumiem co on tu robi :/ youtu.be/tO0Ih3q4PSE Odpowiedz Link Zgłoś
spinka0001 Re: powrot Wloch 11.05.11, 08:34 nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba gdzieś czytałam że zmieniły się przepisy a co do opery, my też mieliśmy szansę na coś takiego(2 lata temu) tylko zespół się wycofał w ostatnimi momencie z eliminacji i efektem był folk od Mrozińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
ip.73 Re: powrot Wloch 11.05.11, 18:24 Serio mieliśmy szansę posłać rok temu operowy kawałek? To by było fajne, szkoda, że pojechał Mroziński. Coś oryginalnego - albo klasyka albo folklor - to by zagryzło moim zdaniem. I wtedy i teraz. Piosenek popowych jest już chyba za dużo, kolejnych kopii Lady Gagi (a propos stroju naszej tegorocznej reprezentantki) też. Posłaliby jakiegoś przystojnego faceta, toby dziewczyny z Europy na pewno zagłosowały - nawet jakby fałszował :) A jakby w dodatku umiał śpiewać - np. Sebastian + Zakopower - to sukces murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowa_melancholiczka Re: powrot Wloch 11.05.11, 18:42 Folklor powiadasz? Ale to już było... Mroziński, Jopek i zdaje się Steczkowska. Wysłanie przystojnego faceta też by nie pomogło (są w ogóle tacy w naszym kraju?:P). Kurcze, czuję, że nawet jeśli reprezentowałaby nas sama Lady Gaga to i tak byśmy nie wygrali ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ip.73 Re: powrot Wloch 11.05.11, 23:35 A propos przystojnych facetów na Eurowizję... nie chcę tu nikogo obrażać, ale do tej pory nie posłaliśmy ani jednego. Mietek Szcześniak jest genialnym wokalistą, ale kto tam patrzy na wokal na Eurowizji? ;P Wizualnie troszkę odbiegał - z całą sympatią, nie ta publiczność. Piasek jak pamiętam wystąpił obwieszony łańcuszkami w jakimś damskim futerku (błeee) i ten Mroziński - sympatyczny, ale dzieciuch :) Tak piszę a propos Rosji, która posłała w tym roku 4 miłych dla oka samców, wysportowanych, z dobrą choreografią - i z cieniutką piosenką przeszła. Anglia też stawia na przystojniaków - Blue ma wyjątkowo słabą jak na nich piosenkę (sprawdzałam na yt), ale założę się, że zdobędą sporo punktów. No, niestety, to ma być konkurs miły dla oka (pomijając tajemnicze dla mnie kryteria muzyczne - nigdy nie wiem, dlaczego jakaś piosenka wygrywa). Tak mi przyszedł do głowy Sebastian z Zakopowera, ale oczywiście mogą być inne typy. Gdybyśmy mieli takiego "polskiego hydraulika" w Eurowizji to sukces byłby pewny :) Odpowiedz Link Zgłoś
spinka0001 Re: powrot Wloch 11.05.11, 20:53 no tak miał być w eliminacjach zespół pin z gościnnych udziałem Katarzyny Oleś-Blachy(śpiewaczki operowej) a co do naszej tegorocznej reprezentantki to od razu jak wyszła to skojarzyła mi się z Gagą Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: powrot Wloch 11.05.11, 21:32 nie zebym byl fanem Gagi, ale troche ja tu obrazacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ip.73 Re: powrot Wloch 11.05.11, 23:43 Szkoda, że PiN wtedy nie pojechał, faktycznie. Z tego, co pamiętam Andrzej Lambert ma głos ustawiony klasycznie i mógłby czymś ciekawym zaskoczyć. Ciekawa jestem jak poradzi sobie jego francuski odpowiednik, Amaury Vassili. Nie wiem, czy jego eurowizyjny kawałek był puszczany w naszej tivi? www.youtube.com/watch?v=uEb7hRo-Qyk&feature=share Dla mnie OK, coś mi się wydaje, że zgarnie sporo punktów. Spełnia kryteria :) Odpowiedz Link Zgłoś
spinka0001 Re: powrot Wloch 12.05.11, 16:00 No ma głos "ustawiony klasycznie", nawet w tym roku w "traviacie" występował. Utwór tego francuza, czy też reprezentatywna Francji jest niezły, i głos też ma całkiem fajny. A co do Gagi ja akurat jej nie obrażałam tylko wydaje mi się, że jest coś takiego jak styl a la'Gaga i nasz wysłanniczka go reprezentowała. Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Eurowizja 2011 - Sia la lala 11.05.11, 08:20 Powiedzcie mi, co było nie tak z występem Tul - fałszowała, czy odsłuch jej padł? Nie zmienia faktu, że piosenka nie podobała mi się, nawet nie potrafię jej zanucić, chociaż na samą Magdę przyjemnie si ę patrzy. Czy nikt w tym kraju nie potrafi napisać piosenki po polsku z dużą ilością samogłosek i prostą linią melodyjną? Odpowiedz Link Zgłoś
justynabal Re: Eurowizja 2011 - Sia la lala 11.05.11, 08:43 Może głupie pytanie( ale nie wiem, bo nie oglądałam :) )- Polska przeszła dalej, czy odpadła? Odpowiedz Link Zgłoś