Dodaj do ulubionych

SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ

IP: *.kornik.sdi.tpnet.pl 23.11.04, 11:25
Wczoraj w KLANIE występ Maciusia mnie lekko przeraził. Przecież on juz sie
ledwo moze wysłowić.......
chyba juz powinni dac mu spokój, tak mi się wydaje......
Obserwuj wątek
    • Gość: renia Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ IP: 194.219.131.* 23.11.04, 12:01
      To moze ten post powinienes wyslac do tworcow serialu, a nie na to forum? Co my
      tu mozemy zdzialac w tej sprawie, no sam powiedz...
      • Gość: fan Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 14:11
        Chciałem tylko podzielić sie swoją opinią i ewentualnie poznac Wasze.
      • Gość: Widz Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.11.04, 14:43
        Nie bądź taka hop do przodu. Miał ochotę, to napisał na forum.

Widz
    • Gość: . głos ma jak dąb IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.11.04, 14:16
      Maćko powinien zostać gwiazdą
      • Gość: :/ Re: głos ma jak dąb IP: *.devs.futuro.pl 23.11.04, 15:36
        Dajcie dzieciakowi spokój! To, że gra w serialu z pewnością pomaga mu się
        bardziej rozwinąć intelektualnie. Inaczej siedział by pewnie w domu nie mając
        kontaktu z innymi.

Zawsze się czegoś czepią.:/
        • Gość: - Re: głos ma jak dąb IP: *.tpnets.com 24.11.04, 01:58
          pewnie by siedzial na forum
    • bm_ka Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ 23.11.04, 16:59
      Maciuś gra w Klanie chłopca z zespołem Downa i sam ma zespół Downa - mówi więc
      dokładnie tak jak owa postać powinna mówić i nie ma w tym nic niestosownego.
      Przypuszczam że jest w tym serialu po to aby tacy jak Ty, fanie i inni ktorych
      razi jego obecność na planie, przyzwyczaili się że owi ludzie istnieją obok nas
      i mają prawo funkcjonować w codziennym życiu pełnym "NORMALNYCH" fanów i in.
      Różnią się od nas tym że mają tylko o jedną kopię chromosomu 21 - więcej - czy
      to powód żeby usuwać ich na margines życia a Maciusia z Klanu?
      • Gość: ajax Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 09:27
        > Maciuś gra w Klanie chłopca z zespołem Downa i sam ma zespół Downa - mówi więc
        > dokładnie tak jak owa postać powinna mówić i nie ma w tym nic niestosownego.
        > Przypuszczam że jest w tym serialu po to aby tacy jak Ty, fanie i inni ktorych
        > razi jego obecność na planie, przyzwyczaili się że owi ludzie istnieją obok nas
        >
        > i mają prawo funkcjonować w codziennym życiu pełnym "NORMALNYCH" fanów i in.
        > Różnią się od nas tym że mają tylko o jedną kopię chromosomu 21 - więcej - czy
        > to powód żeby usuwać ich na margines życia a Maciusia z Klanu?
        Zlote slowa!!!
        • Gość: fan Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 12:10
          Nie chodzi mi o to, zeby go usuwać za to, że jest chory. Nie jestem jak Alcja R-
          Modlinska, którą razi widok człowieka chorego. Jednak mam pewne wątpliwości,
          czy chłopakowi odtwarzającemu rolę Maciusia nie jest troche trudno sprostać
          aktorskim obowiązkom....
          TYle
          • reniatoja Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ 24.11.04, 12:29
            No a nie uwazasz, ze to, ze jest komus "troche trudno sprostac obowiązkom" to
            nie jest zaden powod, zeby z tych obowiazkow sie nie wywiązywac, rezygnowac z
            nich? Czy Tobie zawsze jest łatwo sprostac Twoim obowiązkom?
            • Gość: legendaowilkulobo Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 24.11.04, 15:48
              Dokładnie! Śmiem nawet twierdzić że Trojanowskiej dużo trudniej jest sprostać aktorskim obowiązkom niż Maciusiowi.
              SERIO - TROJANOWSKIEJ JUŻ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ.
              SERIO - CHOCHOŁÓW JUŻ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ.
              SERIO - DOWBORA JUŻ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ.

i można tak w nieskończoność. To coś się dziecka uparł?
              • iwonnkaa Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ 24.11.04, 16:05
                PO=PIE-RA- MY.
                rUDA BANDA
                • Gość: fan Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:22
                  Hola, hola, bo zaraz zrobicie ze mnie faszystę numer 1 na tym forum.......
                  Mozliwe, że gra w serialu jest terazpią dla osób z róznymi ( chorobami?
                  dysfunkcjami?)Tego nie wiem........PODKRESLAM, ZE WYRAZIŁEM TYLKO SWOJĄ
                  WĄTPLIWOŚĆ, A NIE SĄD!!!!!!!!!
                  może wkoncu ktoś by to zauważył, co?
                  • reniatoja Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ 24.11.04, 16:33
                    No dobrze, ja na Twoją wątpliwość odpowiedziałam, może podejmiesz dialog?
                    Zapytałam, czy uwazasz, ze jesli spełnianie obowiązków sprawia trudnosć to
                    należy z nich zrezygnowac? I dlaczego tak uwazasz? Czy życie to ma byc pasmo
                    zadań łatwych do wykonania? Nawet gdybyśmy tego bardzo chcieli, to nie bedzie
                    tak nigdy, trudności zawsze będą sie pojawiać i trzeba im stawiac czoła.
                    Chłopiec grający Maciusia tez musi pokonywać trudnosci, z pewnością nie
                    zaszkodzi mu, że włoży trochę wysiłku w to, co robi. Prawdopodobnie to nawet
                    pomaga godnie żyć i moze, jak sam zasugerowałeś, jest jakims rodzajem, czy
                    elemenem terapii. Tak ja to widzę. Poza tym ma swoich rodziców, lekarzy,
                    opiekunów, którzy lepiej niż my wiedzą, czy trzeba go przestać meczyc, czy
                    można to robić nadal. I czy w ogóle jego ktokolwiek męczy. Wątek, który
                    zacząłeś (przeczytaj swój własny post - sugerujesz, ze oto JUZ NADSZEDŁ ten
                    czas, żeby dać temu chłopcu spokój i go dłużej nie męczyć) - może to i sąd, ale
                    moim zdaniem tonacja, w jakiej go wyrazasz, jest mocno nie na miejscu. Mocno
                    nie na miejscu.
                  • bm_ka Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ 24.11.04, 18:44
                    Gość portalu: fan napisał(a):

> Hola, hola, bo zaraz zrobicie ze mnie faszystę numer 1 na tym forum.......
                    > Mozliwe, że gra w serialu jest terazpią dla osób z róznymi ( chorobami?
                    > dysfunkcjami?)Tego nie wiem........PODKRESLAM, ZE WYRAZIŁEM TYLKO SWOJĄ
                    > WĄTPLIWOŚĆ, A NIE SĄD!!!!!!!!!
                    > może wkoncu ktoś by to zauważył, co?

Ja zauważyłam. OK? :-))))
                    Nie jestes największym faszystą na forum, ale ..
                    gra Maciusia nie jest terapią dla niego a może nie tylko dla niego, jest przede
                    wszystkim terapią dla nas. Dla Ciebie, fanie ... i dla mnie.. i dla wielu
                    innych, OK? Zgadzasz się z tym stwierdzeniem? jeśli tak to wszystko jest
                    w największym porządeczku. :-)
                    • Gość: Korniszon Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 19:55
                      "Nie jesteś największym faszystą na forum..."
                      Mnie wyzwał od "becwałów" tylko dlatego, że ośmieliłam się wyrazić swoją opinię
                      i skrytykować postać reklamującą soki Hortex. Równocześnie wyraził(a) swoją,
                      niezbyt pochlebną i to w stosunku do żywego człowieka. Nic z tego nie rozumiem.
                      No cóż, w końcu jestem tylko blondynką.
                      • Gość: fan Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:15
                        przepraszam bardzo, ale wróć do wątku o HORTEXie i przeczytaj go na spokojnie.
                        Przeciez to TY wciąż kipiałaś oburzeniem, że coś takiego mogło się w ogóle
                        pokazać w TV!!!
                        A moja inwektywa ( przyznaję, troche mnie poniosło) była reakcją na Twoja dość
                        niską zdolność rozpoznawania mitycznych stworzeń pochodzących z antycznej
                        przeszłości Europy.
                        Tyle.
                        • Gość: Korniszon Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:49
                          Ok. OK! Tylko proszę na przyszłość bądź bardziej wyrozumiały mając na uwadze,
                          że jestem tylko blondynką.
    • bialamamba Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ 24.11.04, 19:59
      Och tak, tak, pogódźmy się z tym, że życie to nie jest tylko "Moda na sukces"
      i "Dynastia", pasmo przyjemności i sukcesów, piękne kobiety, wino i śpiew.
      Są wśród nas chorzy, kalecy, uposledzeni, cierpiący, umierający...
      Zasługują na taką samą uwagę, miłość i szacunek jak wszyscy inni.
      Powinno się o tym mówić jak najwięcej, bo ta moda na doskonałość jest
      wkurzająca. Zresztą każdy z nas może się nagle obudzić chory i brzydki.
      Czy wtedy należy go usunąć z zasięgu wzroku pozostałych ? Z pracy, z podwórka,
      ze spotkań towarzyskich...

Podobno nie ma ludzi zdrowych, są tylko źle zdiagnozowani :-)))
      • Gość: fan Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 20:23
        A co sądzicie o przypadkach, gdy ludzi "niedysponowanych" grają "dysponowani"
        aktorzy?

Np. Leonardo di Caprio w "Co gryzie Gilberta Grape'a?" Przypominam - nominacja
        do Oscara.

I chyba jego najlepsza rola w karierze.
        • zsa-zsa Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ 24.11.04, 21:11
          a co tu jest do sadzenia? Zadanie aktorskie jak kazde inne. Jednym udaje sie
          gorzej, drugim lepiej, jak np. wspomnianemu przez ciebie Leonardo - byl w tej
          roli doskonaly.

---
          Prawda jest córką czasu.
          • Gość: ja Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ IP: *.tvp.pl 25.11.04, 10:22
            A co ten cały Leonardo ma do Maciusia? To niby argument za czym?
            W poście fana widzę jakieś niezdrowe podekscytowanie tym, ze w serialu gra
            chłopiec z zespołem Downa. I jakieś podejrzane to jest, bo nie bardzo rozumiem
            o co mu chodzi.
            • zsa-zsa Re: SERIO - MACIUSIA JUZ CHYBA NIE POWINNI MĘCZYĆ 25.11.04, 12:03
              Moze fanowi chodzi o to, ze zamiast chlopca z zespolem Downa powinien zagrac w
              klanie jakis aktor (np. Leonardo diCaprio ;-)) zamiast Maciusia, ktory wg fana
              sie meczy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka