yane.yane 18.05.05, 18:04 Poprzedni watek byl zasadniczo o niczym ;) A teraz szykujemy sie na elegancki koncert, wiec pora na posty w wielkim stylu :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siuil_a_run Re: IDOL 4.25 18.05.05, 18:05 wspanialomyslnie pozwolilam Ci zalozyc nowy watek :D czyz to nie bylo w wielkim stylu? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.25 18.05.05, 18:09 Pozwolilas mi? "What a Wonderful World" :) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.25 18.05.05, 18:18 "I did what I had to do (...) and more, much more than this - I did it MY way" :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.25 18.05.05, 19:32 Hmm wiem gdzie jest Skwer Mieczyslawa Fogga, a w ogole nie znam jego piosenek :/ Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:02 to na pewno znasz: "to ostatnia niedziela..." ;) Odpowiedz Link Zgłoś
never_never Re: IDOL 4.25 18.05.05, 19:33 no dobra, wracam do wątku o czekajacym nas koncercie skoro Piotr zasugerował BS strzelam pozostałych: Louis Armstrong - Maciek Andrzej Zaucha - Sławek Mieczysław Fogg - Bartek/Dominika K Frank Sinatra - Dominika P Nat King Cole - Dominika K/Bartek oczywiście i tak wszytko zależy od piosenek, które były do wyboru a na jaju staną Bartek i Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
never_never Re: IDOL 4.25 18.05.05, 19:43 a, i wobec dość dużej kampanii jaka ostatnio rozpętała sie na stronie oficjalnej ("nie głosujcie na Pączka i Lato!") odpaść może Piotr zwłaszcza jeżeli zafałszuje;) bo już po ludziach poszło "on nie umie śpiewać" Bratek i jego drżący głos mogą całkiem dobrze wypaść w tej akurat stylistyce Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.25 18.05.05, 19:43 > skoro Piotr zasugerował BS Od początku tak myślałam, że chodziło o Black Sabbath. A ja nawet nie będę zgadywać, co kto zaśpiewa, bo nie mam zielonego pojęcia. Zresztą moje prognozy zwykle się nie sprawdzają :) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.25 18.05.05, 20:05 peace_and_love napisała: > Zresztą moje prognozy zwykle się nie sprawdzają :) To jakbyś mogła napisać, że Sławek zaśpiewa Wakacje z blondynką to byłabym wdzięczna ;)) Piotrek- fajnie widzieć Twoje zdrowe podejście do siebie i trzeźwą ocenę sytuacji, ale nigdy nie wiadomo jak będzie :) Na szczęście nie śpiewasz My Way- tam jest taki proroczy początek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.25 18.05.05, 20:41 aura.ranna napisała: > To jakbyś mogła napisać, że Sławek zaśpiewa Wakacje z blondynką to byłabym > wdzięczna ;)) A czemu, czyżby nie podobała Ci się ta kompozycja? ;) Tak żeby odwrócić ten zły urok, który ciąży nad moimi przepowiedniami napiszę, że Sławek na pewno nie zaśpiewa "Czarnego alibaby", natomiast "Bądź moim natchnieniem" albo "Byłaś serca biciem" są mile widziane :) I mam nadzieję, że tym razem się nie pomylę. Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.25 18.05.05, 21:44 Tak poważnie to obawiam się, że w tym wykonaniu przyjęłabym wszystko. Ciekawe czy w teatrze śpiewał C'est la vie, bo nie pokazali, albo nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:40 > Tak poważnie to obawiam się, że w tym wykonaniu przyjęłabym wszystko. Szczerze, to ja też się tego obawiam. Przerażające to trochę (o ile coś może być przerażające t r o c h ę ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
highway_star Re: IDOL 4.25 18.05.05, 21:48 hehhehehehe ,to byłby namber ,jakby coś Sabbathów zaśpiewał może być Paranoid - przecież to prehistoria na liście przebojów razem z Sinatrą byli , n'est-ce pas ?? Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:46 Heh, albo coś bardziej "klimatycznego" np. Planet caravan. Tylko gdyby Ozzy O. zobaczył swój numer w tym szoł, to chyba przewróciłby się w grobie, którego jeszcze nie ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:47 Ozzy sam daje taki show, ze w sumie Idol chyba stoi na rownym lub nieco wyzszym poziomie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:59 Właściwie to masz rację w pewnym sensie :) Chociaż z tym poziomem to się można spierać, ale lepiej nie wchodźmy na delikatny grunt ;) Odpowiedz Link Zgłoś
513lato Re: IDOL 4.25 18.05.05, 19:47 Tak, myslę, że na jajeczku stanę ja z Bartkiem...:))) w sumie, to ja jeszcze nie miałem sytuacji, gdzie bym przeszedł tak od sobie...:))) na pewno w początkowej fazie stawiali mnie dla picu, bo raczej miałem dobre noty, ale ostatni koncert nie jest zakoczeniem..... Czyli bedzie mały pojedynek dwóch ostatnich Mohikanos de la Idolos Quatro!:) There can be only one Mohikanos in Idolos quatro:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:01 no to pokaz na co Cie stac, Sokole Oko, bo ja mam chec nadal Cie sluchac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.25 18.05.05, 19:34 To ja może napiszę tu moją górnolotną myśl, dotyczącą przyszłego eleganckiego koncertu ;) Otóż nie spodziewałam się, że będzie na nim polski repertuar, a tu proszę- i Zaucha i Fogg.. I istnieje prawdopodobieństwo jak 1:5, że moje życzenie się spełni :) (czyli Uniatowski w utworze Zauchy). A co więcej, naród może przeżyć szok, jeśli Piotrek odstawi się w garniaka ;) Choć muszę przyznać, że ten "menelski" styl jest interesujący i mnie akurat odpowiada. Ale to tak w dziedzinie bravo girl, a miały być porządne posty.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.25 18.05.05, 20:06 A ja mialam jakąś dziwną wizję, że Armstronga weźmie Bartek, a Sinatrę Maciek. Zaś na jajku staną Bartek i któraś z Dominik lub Piotrek i ktoraś z Dominik. No i niestety tym razem może polecieć facet... Odpowiedz Link Zgłoś
nelika Re: IDOL 4.25 18.05.05, 20:17 > A ja mialam jakąś dziwną wizję, że Armstronga weźmie Bartek, a Sinatrę Maciek. > Zaś na jajku staną Bartek i któraś z Dominik lub Piotrek i ktoraś z Dominik. Widzę że nie jestem osamotniona wizjach.Ja tez mam wrażenie Ze Bartek zaśpiewa Armstronga,a odpadnie Dominika K.To powoli staje się konkurs charakterów....Ludzie zaczna głosować na swoich faworytów,a nie na dokonania kocertowe.Wiem bo sama kibicuje Bartkowi,bez względu na to czy śpiewa gorzej czy lepiej.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.25 18.05.05, 20:41 > a odpadnie Dominika K. Ja bym stawiała na drugą Dominikę, albo, niestety, na Piotrka. > Wiem bo sama kibicuje Bartkowi,bez względu na to czy śpiewa gorzej > czy lepiej.Pozdrawiam. Widzę, że nie jestem sama. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.25 18.05.05, 20:17 Ja też mam przeczucie, że Piotrek może stanąć na jaju z którąś z Dominik. Coś mi się wydaje, że Bartek jeszcze się tam całkiem dobrze trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.25 18.05.05, 20:34 > Coś mi się wydaje, że Bartek jeszcze się tam całkiem dobrze trzyma. Oby, oby :). Ale trochę osłabiło mi się dosyć mocne dotychczas przeczucie dotyczące męskiego finału. Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.25 18.05.05, 21:33 lucy_harmon napisała: > Ja też mam przeczucie, że Piotrek może stanąć na jaju z którąś z Dominik. Coś m > i > się wydaje, że Bartek jeszcze się tam całkiem dobrze trzyma. Wlasnie nie wiem czy jest sens, zeby sie Bartek nadal mocno trzymal. Coraz silniejsze jest we mnie przekonanie, ze dzieki Idolowi akurat ten gosc nic nie osiagnie. Totalnie nie ta bajka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.25 18.05.05, 21:58 mam dokladnie takie samo przeczucie. i caly czas wisi nade mna ta mysl, ze najbardziej na wygranej skorzystalby Piotrek. zreszta, na "Cyganie" on sam napisal, i ja sie z tym zgadzam, ze Slawek i Maciek i tak te plyte nagraja... ich juz narod kanonizowal ;) wiec wytwornie na pewno zwesza zloty interes :) no, a Pedro caly czas walczy. boje sie, ze znow stanie na jaju. nie sadze, zeby stanal z Bartkiem, predzej z Dominika K. ale nigdy nic nie wiadomo: jak sie pojawi odpicowany, w gajerze, to kto wie... ;) moze malolaty dadza mu szanse :D Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:00 > Wlasnie nie wiem czy jest sens, zeby sie Bartek nadal mocno trzymal. Coraz > silniejsze jest we mnie przekonanie, ze dzieki Idolowi akurat ten gosc nic > nie osiagnie. Totalnie nie ta bajka :/ Wlaśnie z tego względu nie życzę mu wygranej - chłopak pewnie poszedł do Idola po to żeby zostać zauważonym i dzięki temu móc zrobić coś w swojej dziedzinie. Móglby dodreptać do finału a później pójść swoją drogą. Poza tym na obecną chwilę jest tak, że tylko chłopaki nadają jakiegoś kolorytu programowi. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:07 ankya napisała: > Poza tym na obecną > chwilę jest tak, że tylko chłopaki nadają jakiegoś kolorytu programowi. przykre, ale prawdziwe. milo mi sie slucha Dominiki K., ale jakos nie widze tlumu biegnacego do sklepow, by kupic jej plyte :/ Dominiki P. zreszta tez nie. szkoda :/ Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:23 Co do Domikini Pawlowskiej to sie calkiem nie zgodze. Po dwoch ostatnich koncertach mysle, ze moglaby zaistniec, chociaz ja osobiscie nie przepadam za podobnymi klimatami muzycznymi. Ale w radio jadac samochodem to przyjemnie byloby sluchac jej glosu :) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:25 ano, moze to jest kwestia tego, ze mnie nie do konca interesuja te klimaty :) Whitney Houston sluchalam w podstawowce :P a moze rzecz rozbija sie znow o to, ze nie mam ani samochodu, ani prawa jazdy :D Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:36 Prawda jest taka, ze w samochodzie slucham nawet Clannat, bo moj kochany skompilowal sobie skladanke do samochodu. W sumie dobrze, ze nie ma na niej Frontu, ale to juz inna historia ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.25 18.05.05, 23:01 czy masz na mysli moj ukochany, najukochanszy Clannad? :) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.25 18.05.05, 23:03 Ha czyli zrobilam blad ;)) No wlasnie mam na mysli tenze zespol :) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.25 18.05.05, 23:06 z tego "nawet" w poprzednim poscie wnioskuje, ze nie przepadasz :) nie szkodzi, nie wydrapie Ci oczu :D btw, Siuil A Run to wlasnie ich piosenka :) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.25 18.05.05, 23:13 Nie za bardzo, jakos muzyka celtycka nie jest bliska mojej duszy ;) I dziekuje za pozostawienie moich oczu na swoim miejscu :) Przynajmniej juz wiem skad Twoj nick bo zachodzilam w glowe, weszac wlasnie, ze to jakies celtyckie haslo ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.25 18.05.05, 23:17 moja dusza za to siakas takas celtycka :))) mnie tam zadne oczy nie wadza, no chyba ze sa to czarne oczy :PPP te mnie jakos zbrzydly... ;))) uciekam do meza, bo sie ze mna rozwiedzie ;) dobrej nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:35 milo mi sie slucha Dominiki K., ale jakos nie widze > tlumu biegnacego do sklepow, by kupic jej plyte :/ A ja ją widzę w takich łagodnych, "balladowych" klimatach (ale odkrywcze ;P), coś w stylu Norah Jones. Wcześniej też nie powiedziałabym, że na jej płytę rzucą się tłumy, a tu co? Wielki sukces. Nieprzewidywalne są zachowania ludzkie. Czasem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.25 18.05.05, 23:05 wiesz, ja mysle, ze niestety w Polsce to by sie nie sprawdzilo :/ u nas uznani wykonawcy maja czasem problem z opchnieciem swojej plyty. jak nie masz plecow i/lub solidnej promocji to raczej ciezko. a tlum u nas nieobyty, rzuca sie na Ich Troje z przyleglosciami, do polskiej Nory Jones chyba nie dorosl :/ Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.25 18.05.05, 23:32 Idąc tym tropem można dojść do wniosku, że w Polsce nic wartościowego się nie sprawdzi. Więc po co robić jakieś Idole srole, skoro i tak każdy będzie musiał nagrać totalną kaszanę, żeby mieć na chleb. "Artystów" oferujących coś pokroju Ich Troje ci u nas dostatek. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:22 Lucy, idz na m@lpiszona :) dzieki! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:28 Gdyby się sugerować rankingiem na tej żałosnej stronie Idola, to rzeczywiście Bartek i Piotrek mogą być "na wylocie". Ale realnie patrząc myślę, że na jajku może stanąć każdy, w zależności od tego, jak wypadnie w tym koncercie (z wyjątkiem panów Macieja i Sławomira, którzy zostaną bez względu na to, co zaprezentują). Więc jedyna rada, to dać z siebie wszystko ;) (wiem, że nie zaczyna się zdania od "więc" :] ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:32 nie wiem czy mozemy byc czegos pewni mielismy juz sytaucje, ze odpadali murowani pewniacy (Makowiecki, Kunc), wiec to kadzenie jurorow moze im wyjsc bokiem Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.25 18.05.05, 22:56 Pewni możemy być tylko śmierci. Nie chodzi o to, co mówią jurorzy- ta dwójka zdecydowanie "odstaje" od reszty i nie przypominam sobie, żeby we wcześniejszych edycjach byli tacy wyraźni faworyci. Odpowiedz Link Zgłoś
lwica.salonowa Re: IDOL 4.25 18.05.05, 23:02 Ja bym się szczerze mówiąc nie zdziwiła gdyby Sławek podzielił los Makowca i innych faworytów jury. Ale nie powinno mu to zaszkodzić w dalszej karierze.:) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Ża się powtórzę z poprzedniego wątku... 19.05.05, 09:45 standardy, standardami, ale Fogg...? Proszszszsz... Chyba jako parodia stylu, w sam raz dla Maćka Silskiego ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 19.05.05, 13:37 ... moja ocena IV koncertu Idola IV. Będzie krótko: Dominika Kasprzycka - "Say My Name", Destiny's Child - jakoś tak cicho, niepewnie, bez wyrazu... lubię jej głos, ale... niezapamiętywalnie, niestety :( Maciek Silski - "Rock Your Body", Justin Timberlake - mistrzostwo świata :) Dominika Pawłowska - "Spinning Around", Kylie Minogue - ściśnięte gardło, ale bardzo ok. Mocno, charakterystycznie i po swojemu, czyli na plus :) Nie zgodzę się, że jest "nieprzysiadywalna" (by K.Wojewódzki) Nina Cieślińska - "Crazy In Love", Beyonce feat Jay Z - spuśćmy zasłonę milczenia :( Im dłużej śpiewała, tym było mi głupiej... za nią :( Sławek Uniatowski - "If I Ain't Got You", Alicia Keys - jeżeli to było w stylu nowe brzmienia, to ja jestem Św. Genowefa. Ale ten głos!!! :) Piotr Lato - "Raise & Fall", Craig David & Sting - niestety porażka, mimo całej sympatii dla Piotrka :( Bartek Szymoniak - "I Don't Wanna Know", Mario Winans - nie podobało mi się nic z tego wykonania. Zbyt „siłowo” i braki duże interpretacyjne i warsztatowe niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
mams Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 20.05.05, 10:51 Zgadzam sie w 100%. Ciekawe, co będzie taraz? Nie mogę słuchać Barka i uważam, że dawno powinien wypaść, a nawet uważam, że nie powinien się znależć w finale. Szkoda magdy, bo dziewczyny slabiej wypadaja niż faceci... Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 20.05.05, 13:29 Hmm Bartek- chyba sympatyczny facet, ale też mi się nie podoba, w żadnym repertuarze. Nie lubię takich dudniących głosów. Chyba przechodzi częściowo za wygląd. A z innej beczki- słyszałam jeszcze raz koncert "Królowie gatunków" i uspokoiłam się, że Sławek jednak jest człowiekiem i też miewa chwile słabości :] W jednym miejscu nie było tak idealnie.. ;> Ale przemilczę to, może nie wszyscy słyszeli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 20.05.05, 14:05 W ostatnim koncercie też miał chwileczkę, albo dwie chwileczki słabości. Ale tam, takie drobnostki.;) Żeby nie było, że ja jakoś wybiórczo słyszę, bo zawsze się czepiam innych, a nigdy Sławka.:) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 20.05.05, 14:26 Drobnostki, właśnie, właśnie :) Jedyne do czego mogę mieć zastrzeżenia, to jednak ta strategia, dla mnie trochę niepokojąca. Obawiam się, że jak Sławek nie pokaże się w czymś żywszym, to ludziom trudno będzie go sobie wyobrazić w czymś typu All right now (tego też bym posłuchała), i mogą być problemy. Ale może ja nie wierzę w społeczeństwo :) Faktem jest, że mój zaniepokojony ścisły umysł wolałby mieć gwarancje co do przyszłości Sławka na rynku muzycznym. Z Adamem Kozłowskim też się wydawało, że kontrakt ma w kieszeni :( Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 20.05.05, 14:45 Cóż, po raz kolejny zgadzam się z Tobą co do joty.:) Sławek wydaje się mieć głowę na karku, myślę więc, że jego strategia przewiduje jednak jakiś zwrot akcji.:) Może jeszcze nie w tym koncercie, ale w następnym? Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 20.05.05, 20:55 Na temat strony muzycznej nawet się nie wypowiadam. Poczekam co Ty napiszesz i sie pod tym podpiszę (ale słodko ;) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 20.05.05, 18:40 > Obawiam się, że jak Sławek nie pokaże się w czymś żywszym, to > ludziom trudno będzie go sobie wyobrazić w czymś typu All right now (tego też > bym posłuchała), i mogą być problemy. Jak to? Przecież Sledgehammer nie był martwy :] Sławomir śpiewający Panterę jakoś mi nie pasuje, ale przyznam, że sama się zastanawiam, jak by wypadł w bardziej rockowym klimacie. Może uznacie, że to dziwny pomysł, ale chętnie bym go usłyszała w jakimś utworze AC/DC np. You shook me all night long albo Overdose... Mogłoby wyjść ciekawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 20.05.05, 18:55 A słyszałaś jego Free z castingu? Jeśli nie, to wyślę Ci mp3, chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mowa_trawa Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 20.05.05, 19:01 a ja moglabym chcieć! nie znalazlam tej piosenki na stronie idolowej a bardzo jestem ciekawa tego wykonania... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 20.05.05, 19:03 Wysłałam.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mowa_trawa Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 20.05.05, 19:21 dziękuje slicznie! znakomity on jest po prostu! Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 20.05.05, 20:45 Lucy! Ty dzielisz? A mogę też poprosić? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mowa_trawa Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 20.05.05, 20:51 sluchajcie, a macie może Roxanne w postaci mp3? Szukałam na stronie idolowiej i też nie znalazłam :/ Bardzo bym była dźwięczna! Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 20.05.05, 20:44 Jeśli możesz, to poproszę :) Chyba nie widziałam tego castingu i jestem ciekawa jak mu to wyszło, zwłaszcza, że Free bardzo lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 20.05.05, 20:49 peace_and_love napisała: > Jak to? Przecież Sledgehammer nie był martwy :] Ty nam to mówisz? :))) Ja się martwię o zrozumienie u ludności wysyłającej esemesy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
loui_loui Mp3 20.05.05, 21:06 Chciałabym podziękować lucy_harmon która wysłała bemii mp3 z występów Sławka, która z kolei przekazała mi te właśnie mp3. Uczta dla ucha i ducha :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: Mp3 20.05.05, 21:15 Cała przyjemność po mojej stronie.;) Dziewczyny, zamówienia zostały zrealizowane, a jeśli ktoś jeszcze coś chce, to będzie musiał poczekać do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
mowa_trawa Re: Mp3 20.05.05, 21:48 Ja to bym chciała wszystko, co śpiewa Sławek :) Nawet Pierwsza Brygadę i hymn radziecki :))) poczekam ile trzeba, ale bardzo bardzo bym byla wdzieczna za przeslanie mi jego wykonań... dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: Mp3 20.05.05, 22:22 lucy_harmon dziękuję bardzo :) Innymi występami Sławka też nie pogardzę, więc gdybyś coś miała, to możesz podesłać kiedyś w wolnej chwili. Będę wdzięczna :) A z tym fragmentem "Allright now" sobie świetnie poradził- fajny "nastrojowy" głos, jak zwykle własna interpretacja i tekst ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Mp3 21.05.05, 00:00 Następna w kolejce po mp3 Sławka... :) Byłabym niezwykle wdzięczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
mowa_trawa Re: Mp3 21.05.05, 00:19 to moze zeby nie nadwyrezac zyczliwosci Lucy, przeslalaby ona ,,zamowienie" do ktorejs z nas a my rozeslalybysmy do siebie nawzajem? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Mp3 21.05.05, 00:31 polecam Lucy (i wszystkim innym tez) serwer www.yousendit.com wystarczy raz wgrac plik na serwer i podac na forum jego adres dziala przez kilka dni i wszyscy chetni sobie zasysaja :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: Mp3 21.05.05, 07:20 Skoro jest tyle chętnych osób, to rzeczywiście chyba w ten sposób będzie wygodniej. Na razie nie ma "Medytacji wiejskiego listonosza", dorzucę to za kilka dni, pewnie razem z dzisiejszym kawałkiem.;) All right now s22.yousendit.com/d.aspx?id=1PG6PMWRZDTZK05BC8WRBXCECY Roxanne s22.yousendit.com/d.aspx?id=15UQV5XULHEYE2XWKC3SBHZ5L6 Sledgehammer s22.yousendit.com/d.aspx?id=3VXJ4LIPELPC52MQ3GI3JVTGC6 Man in the mirror s22.yousendit.com/d.aspx?id=3SMVU56T9PCFL3SEZ5YDTPRJVZ If I ain't got you s22.yousendit.com/d.aspx?id=0LTWBBTPZOBCU3IPG3T1Y9L8UV Odpowiedz Link Zgłoś
nelika Re: Mp3 21.05.05, 09:30 Wiem że nie jest to koncert życzen,ale masz może mp3 z nagraniem Bartka z klubu? Śpiewał wtedy kult"czarne słońca".Byłabym ci bardzo wdzięczna. Wracając do wątka idolowego,to miło byłoby gdyby zrobili koncert z piosenkami obcojezycznymi.Podobnie było w poprzedniej edycji i byl to ciekawy koncert.Proponuje piosenki naszych sąsiadów.Sławek mógłby zaśpiewać coś niemieckiego:),Maciek czeskiego.Ale to sa moje takie subiektywne,szalone propozycje.Pozdrawiam. etniczne klimaty Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Mp3 21.05.05, 17:33 Lucy, dzieki serdeczne za to co przyszlo do mnie w mailu :D Odpowiedz Link Zgłoś
sisi9 Re: Mp3 03.06.05, 22:03 Hej! Ja mam do Ciebie taką prośbę... Jeśli masz gdzieś mp3 z nagraniami piosenek w wykonaniu Sławka Pecy to będę Ci niezmiernie wdzięczna jeśli prześlesz mi je na adres sisi9@o2.pl Chodzi mi o wszystkie śpiewane przez niego piosenki: "Always on my mind", "Every breath you take", "Pamiętam Ciebie z tamtych lat", "Blue suede shoes" i jesli to możliwe to jego piosenkę z castingu: "Spełni się". No- chyba że jakimś cudem masz więcej jego piosenek... nimi też nie pogardzę ;D Z góry dzięki za wszystko!!! Pozdrawiam gorąco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mowa_trawa Re: Mp3 21.05.05, 12:48 dziekuje slicznie! Ach, mozna sie zatopic w tym glosie..mhmmmm! tylko powiedzcie o co chodzi z tą jego operacją strun głosowych??? Odpowiedz Link Zgłoś
mowa_trawa Re: Mp3 21.05.05, 12:49 znaczy dziekuje bylo do Lucy rozdawczyni mp3 a asiek zaraz Ci odpisze! :) Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: Wiem, wiem, że ostro po czasie, ale... 22.05.05, 00:21 Ojj dziś też pojechał "po czarnych" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Piotr bez brody! 21.05.05, 20:32 Witam :)) Az przyjemnie popatrzec na Piotra. Mam nadzieje, ze w nastepnym tygodniu bedzie mi dane fotografowac spiewajacego Piotra :)) Po Slawku i jego spiewie... ma ten chlopak GLOS jak dzwon :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: IDOL 4.25 21.05.05, 21:54 Właściwie nie chciałem komentować, ale skoro nikt nie pisze... Krótko - po tym koncercie kolega z forum musi wylecieć. To co zaademonstrował było straszne, zmasakrował jeden z najpiękniejszych utworów w historii muzyki rozrywkowej. I niech się nie próbuje tłumaczyć na forum, że "chciał pokazać coś swojego", bo ja tego nie kupię. A reszta uczestników O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.25 21.05.05, 21:56 koncert latino za tydzien :))) cos dla mnie i mojego meza, bo on stamtad pochodzi :))) ciekawe tylko, czy to bedzie prawdziwe latino czy takie sciemniane ;) ale Lato nam chyba nie dotrwa do koncertu Lato i Latino... :( ech, Piotrek, jak Ci dobrze zycze, tak mi smutno, bo chyba faktycznie dzis sie pozegnamy... nie wyszlo, niestety, nie wyszlo... na Powrot Jedi za tydzien chyba nie ma co liczyc :( ku mojemu zaskoczeniu nie podobala mi sie tez Dominika K., ktora do tej pory raczej bardziej mi sie podobala niz Dominika P. nie potrafie sprecyzowac co bylo nie tak, ale zrobila z jednym z moich ukochanych utworow jakas sztuczke i mi sie nie podobalo :/ a reszta fajnie :) w ogole repertuar, ktory lubie, zwlaszcza Armstrong i Sinatra, mmm :) nic nowego, najlepsi znow Slawek i Maciek, znakomity moim zdaniem Bartek i niezle Dominika P., choc z tej czworki podobala mi sie najmniej. moja kolejnosc dzisiaj: 1. Maciek 2. Slawek 3. Bartek 4. Dominika P. 5. Dominika K. 6. Kfiato :( dlugo sie wahalam, cos mna targalo, ale po dzisiejszym koncercie calym sercem przekonalam sie do Macka :) i on jest moim numero uno od dzisiaj :) ale jak Piotrka dzis nie uratuje image, to chyba nic go nie ocali... mimo wszystko trzymam kciuki, zebys nagral "swoja" plyte, Kfiato :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: IDOL 4.25 21.05.05, 22:06 ja musze przyznac, ze sie tego sinatry troche balam - bo uwielbiam, mam sentyment straszliwy do wszystkich jego kawalkow, i jesli cos by nie wyszlo wkurzylabym sie powaznie;) ale tak serio - zaskoczenie numer jeden - bartek szymoniak. zaskoczenie, oczywiscie, calkiem pozytywne. zastanawiam sie tylko, czy to jednorazowe bylo? obie dominiki dzis zupelnie bez wyrazu: dominika p. nie zrobila na mnie zadnego wrazenia (przypomina mi troche w tym, pieknym przeciez kawalku, rozmemlana jopkowa, ktorej nie moge strawic. no ale to moje prywatne zdanie). u dominiki k. bylo za malo zycia. jakas taka niezwyrazna i rozmazana. maciek fajnie i w ogole, ale jakos nie moge sie do niego przekonac. nie wiem, czemu - w sumie wyglada na w porzadku goscia. ale jest w nim cos, czego nie kupuje. pomijajac ten drobny szkopul, bylo bardzo dobrze w jego wypadku. o piotrze l. pisac nie bede, bo nie za bardzo jest o czym. na koniec moj faworyt, ktory mnie tym razem (po raz kolejny) nie zawiodl. oczywiscie, nikt nie bedzie nigdy juz spiewal jak frank, z tym luzem, swingiem plynacym we krwi... ale bylo bardzo dobrze (swoja droga posluchalam wreszcie rozreklamowanego sledgehammera i musze przyznac, ze sie zawiodlam troche. nie umywa sie do roxanne, niestety. wersja oryginalna jest zywiolowa, soczysta, tutaj jakos zgaslo wszystko - moze to wina podkladu, no nie wiem - tak sie chcialam wrazeniem podzielic:P) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: IDOL 4.25 21.05.05, 22:20 , rozmemlana jopkowa, ktorej nie moge strawic. no ale to moje > prywatne zdanie). AMJ nosi nazwisko po ojcu, nie po mężu!!! A ja AMJ bardzo lubię, więc np. dla mnie takie porównanie to komplement. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: IDOL 4.25 21.05.05, 22:29 > AMJ nosi nazwisko po ojcu, nie po mężu!!! przepraszam, a co to ma do rzeczy? > A ja AMJ bardzo lubię, więc np. dla mnie takie porównanie to komplement alez ja wiem doskonale, ze ludzie rozne gusta maja i gusta te szanuje oczywiscie (nie linczuje przeciez np. fanow grocholi czy cohelo;) ) - ja akurat zdanie mam takie a nie inne... i z mojej strony to nie jest komplement :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: IDOL 4.25 21.05.05, 22:34 dziewczyna_mickiewicza napisała: > > AMJ nosi nazwisko po ojcu, nie po mężu!!! > > przepraszam, a co to ma do rzeczy? Po prostu jeżeli nazwisko po mężu to "owa", jeżeli panieńskie "ówna". Mam lekką obsesję na punkcie właściwych końcówek. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: IDOL 4.25 21.05.05, 22:36 aaa, to przepraszam. ja, dla kontrastu, zupelnie do tego typu zakonczen wyrazowych nie przywiazuje zupelnie wagi:) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.25 21.05.05, 22:34 dziewczyna_mickiewicza napisała: > > AMJ nosi nazwisko po ojcu, nie po mężu!!! > > przepraszam, a co to ma do rzeczy? a to, ze Jopkowa to ona by byla po mezu, a ze jest po ojcu to moze byc co najwyzej Jopkowna :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: IDOL 4.25 21.05.05, 22:37 :) odpowiedzialam juz wyzej - niech bedzie w takim razie jopkowna, mnie tam to zupelnie nie robi roznicy... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: IDOL 4.25 21.05.05, 22:04 Beznadziejny był dzisiejszy koncert. Uczestnicy męczyli te piosenki. Oryginały zdecydowanie ciekawsze. Ale jeśli mam jakoś wartościować to poprawnie zaśpiewali Uniatowski i Pawłowska, gorzej Kasprzycka, Szymoniak źle, a Lato bardzo źle. Silskiego widziałem tylko w skrócie i ten fragment, który dali jest koszmarny. Za całokształt jednak dziś powinien wylecieć Lato. Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: IDOL 4.25 21.05.05, 22:09 Nie wiem, dlaczego jury tak chwalilo "nowatorskie" wykonanie Ostatniej nidzieli. Ona juz dawno byla metalowo zagrana (zreszta bardzo ciekawie, hehehe) przez zespol Quo Vadis qouvadis.metal.pl Poza tym - nie lubie Slawka, mimo mocy glosu, nic na to nie poradze :( Odpowiedz Link Zgłoś
kora.munroe Re: IDOL 4.25 21.05.05, 22:15 kohol napisała: > Nie wiem, dlaczego jury tak chwalilo "nowatorskie" wykonanie Ostatniej > nidzieli. Ona juz dawno byla metalowo zagrana (zreszta bardzo ciekawie, hehehe) > przez zespol Quo Vadis ??? Dzisiejsze wykonanie Macka nie mialo nic wspolnego z metalem. "Nowatorskie" nie musi rownac sie "metalowe" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: IDOL 4.25 21.05.05, 22:24 kora.munroe napisała: > ??? > Dzisiejsze wykonanie Macka nie mialo nic wspolnego z metalem. "Nowatorskie" > nie musi rownac sie "metalowe" :-) Chodzilo mi o to, ze nowatorskie juz bylo. Ze Maciek nie odgrzebal tego tematu sprzed prawie 100 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
kora.munroe Re: IDOL 4.25 21.05.05, 22:37 kohol napisała: > Chodzilo mi o to, ze nowatorskie juz bylo. Pewnie, ze bylo i to niejedno ;-) BTW masz moze MP3 z wersja Quo Vadis ? Na stronie quovadis.metal.pl nie ma obecnie empetrojek :( Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: IDOL 4.25 21.05.05, 22:39 Teraz jest Idol - extra - żenująco amatorkska "konferansjerka" Pączka oraz special guest star, Szymon Wydra - czas pokazał, że jego jedynym atutem był głos bo repertuar ma cieniutki. Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: IDOL 4.25 21.05.05, 22:38 Moim skromnym zdaniem 10 byla zdecydowanie nietrafiona. Ludzie pokroju Paczka czy Lato nie powinni sie tam znalezc. Wybaczcie fani Piotra, ale on nie ma dobrego glosu. Juz ja lepiej od niego spiewam a robie to slabo:P Miejsce wyzej wymienionych osob powinny zajac np. Asia Stach czy Janusz Nowicki. Bardzo zaluje, ze ta dziewczyna nie przeszla dalej. Uwazam, ze spiewa bardzo fajnie, ma duzo energii i jej aparycja milo lechta oko;) No coz, tak bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
pump_it_up Re: IDOL 4.25 21.05.05, 22:53 Btw. prezentow sie nie oddaje, a tym bardziej nie sprzedaje... heh! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: IDOL 4.25 21.05.05, 23:11 Krótko, bo oglądam Eurowizję. Podobali mi się: Maciek, który udowodnił że jest doskonały w dowolnym repertuarze; jest to mój faworyt Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: IDOL 4.25 21.05.05, 23:14 Witam :) Eurowizje?? ;) Tak, Maciek jest uniwersalny :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 c.d. 21.05.05, 23:23 za szybko wysłałem, niechcący, bo się śpieszę. A zatem dalej kto mi się podobał, w kolejności od tych co bardziej do tych co mniej - Bartek (ale nie wtedy gdy forsował) i Dominika K. (równo i trochę nudno), - Sławek (niestety śpiewa wciąż kawałki w tym samym stylu, co zaczyna być nużące i podejrzane) - Dominika P (rozmijała się nieco z muzyką, nie czuje swingu) O tym jak śpiewał Piotr nie będę pisał, żeby mu nie robić przykrości. Natomiast bez brody wyglądał bardzo dobrze i może powinien, jeśli chce koniecznie zrobić karierę w show-biznesie, zamiast piosenkarzem zostać aktorem. Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.25 21.05.05, 23:36 Mnie dziś też podobał się Maciek. No i tradycyjnie Sławek. Najbardziej zmaścił znany internauta ;) Piotrek- całkiem mu nie wyszło i pewnie dziś wyleci. Może to i dobrze, bo spójrzmy prawdzie w oczy- raczej nie wygra tego konkursu a jurorzy robią z niego drugiego Pączka. Lepiej, żeby się stamtąd zmywał, bo potem może mu być ciężko z takim "piętnem" :) A choćby występem w klubie pokazał, że taki beznadziejny wcale nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: IDOL 4.25 21.05.05, 23:40 Witam :) Jak smiesznie mowili o naszym Forum, nie mogac wymienic adresu ;) Odpowiedz Link Zgłoś