Dodaj do ulubionych

816 osob ogląda TV Kulturę

28.07.05, 10:53
www.e-teatr.pl/pl/artykuly/14757.html
Obserwuj wątek
    • kubissimo Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 28.07.05, 11:17
      ja bardzo chetnie bym ogladal, gdybym mial mozliwosc :///
      • konrad.boryczko Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 28.07.05, 11:23
        To kup sobie najtanszy zestaw tv sat (300zl) i ogladaj. Za darmo.
        • matrioszka.made.in.pl Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 28.07.05, 11:35
          Ja mam kabla, ale jakoś nie mogę na to trafić :(
          • d.z Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 28.07.05, 11:53
            To wina właściciela sygnału czyli TVP.
            jestem abomentem Aster City (sieci kablowej w Warszawie) i żeby oglądać
            TVPKultura musiałbym zostac abonentem pakietu cyfrowego, który jest w tej
            chwili w trakcie rozruchu w tej sieci i oferuje albo knały premium (za
            dodatkową opłatą) albo wszystko co jest dostępne w analogu (ale za dodatkową
            opłatą) plus trzy programy (w tym TVP Kultura) dodatkowo. Za trzy programy
            dodatkowo nie chcę płacić ponad 20 zł dodatkowego abonamentu.
            • kaylene1 Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 28.07.05, 12:15
              Uwazam,ze to skandal,ze kablowki blokuja dostep do tego kanalu.A ten artykul
              tez mi sie nie podoba.Moze i kto tam jakąs pieczen sobie upiekl przy tym ale i
              my widzowie mamy szanse skorzystac ogladajac i majac lepsza oferte kulturalną.
              Ciekawe ilu widzow na tvn turbo?
              • dr.verte Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 28.07.05, 12:32
                Przecież tam nic nie ma,jakieś badziewne dokumenty najczęściej i to powtarzane
                po kilka razy jak na Ale Kino.Ale to dobry manewr taktyczny,wreszcie nie muszą
                zapychać jedynki jakimś goownem by "spelniać misje" a jak ktoś taak baaardzo
                laknie Kultury to se kupi satelitke.
                • montenegra Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 29.07.05, 10:14
                  dr.verte napisał:

> Przecież tam nic nie ma,jakieś badziewne dokumenty najczęściej i to powtarzane
                  > po kilka razy jak na Ale Kino.Ale to dobry manewr taktyczny,wreszcie nie muszą
                  > zapychać jedynki jakimś goownem by "spelniać misje" a jak ktoś taak baaardzo
                  > laknie Kultury to se kupi satelitke.

Tobie nawet TV Kultura nie pomoże. :(((
                  • kalafior_hajfongu [...] 30.07.05, 00:50
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • jedzoslaw Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 29.07.05, 15:47
                  BUUUrak przez duże B :(((((((((((
              • yagres Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 28.07.05, 12:32
                Nie oszukujmy się. Platformy cyfrowe i kablówki nie chca tej telewizji w swych
                pakietach bo to nie jest telewizja komercyjna i w zasadzie tak naprawdę to nie
                ma zapotrzebowania na nia za wyjątkiem spełnienia tzw misji TVP.
                Podobnie jak własciciel sklepiku nie będzie chciał mieć w swym asortymencie
                czegoś czego i tak nie sprzeda tak podobna sytuacja jest w przypadku kablówek.
                Do tego dochodzi jeszcze zemsta za koneicznośc płacenia daniny dla TVP za
                programy TVP w pakietach.
                • pan_pndzelek >>>KANAŁ "Kultura"... 28.07.05, 12:49
                  KANAŁ "Kultura"... to chyba najkrótsza możliwa recenzja tego czegoś...
              • kanna Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 28.07.05, 20:18
                Uwielbaim TVN Turbo :)) Szczególnie Top Gear, ale to chyba z polską tv nic nie
                ma wspólnego :(
                Gdybym miała dostęp do TV Kultura, to bym ogladała, bo czasem czytam sobie
                program i sa tam filmy, które bym chetnie zobaczyła.

pozd. Ania
              • antidotumm Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 29.07.05, 13:33
                "Ciekawe ilu widzow na tvn turbo?"

TVN Turbo nie jest oplacane z naszego abonamentu.
                • skun2 Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 01.08.05, 00:10
                  nie jestem tego taki pewien - płacisz za kablówkę, a kablówki płacą producentom
                  kanałów przeznaczonym do rozpowszechniania w kablówkach.
                  kanały tematyczne z tego co czytałem nie są darmowe.
          • xtrania Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 29.07.05, 14:33
            Bardzo się ucieszyłam,kiedy dowiedzialam sie o Kulturze, od razu włączyłam TV,
            zeby ją zaprogramować (a mam kabla), jednak okazało sie,że to
            niemożliwe...Trochę to niesprawiedliwe, bo telewizja publiczna ma obowiązek dać
            dostep do programow kulturalnych wszystkim abonentom....
            • konrad.boryczko Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 29.07.05, 15:11
              Powtarzam jak mantre: kup najprostszy zestaw satelitarny (w cenie polrocznego
              abo kablowki) i ogladaj Kulture. I 300 innych cyfrowych niekodowanych kanalow
              jakosci, o ktorej kablowki moga tylko pomarzyc:))
              P.S. Temat stary jak TVP Kultura:)))
              pzdr.
              • melaine_koina Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 29.07.05, 23:14
                jaki to jest najprostszy zestaw satelitarny? poważnie pytam, bo zastanawiam się
                od dłuższego czasu. co założyć. Mieszkając w bloku nie było problemu, kablówka
                i zawsze to, co chciałam (kultura też mi odbierała), a teraz na jakimś
                odludziu...
                jak najkorzystniej? co jest lepsze: cyfra, polsat, czy moze coś innego?
                :)
                • konrad.boryczko Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 01.08.05, 08:34
                  Zestaw z supermarketu. Czasza, konwerter i tuner. Calosc za 300 zl. I potem juz
                  zadnych oplat tylko ogladanie. Po co Ci Polsat czy Cyfra z jakims abonaemntem?
                  pzdr.
      • hobcio Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 01.08.05, 10:47
        a ja im bardzo dziekuję za kilka godzin filmów o dżemie i koncertów tego
        zespołu w rocznicę śmierci R. Riedla. No i za koncert kultu w poznaniu. oby tak
        dalej, oby więcej dobrej muzyki
    • userid Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 28.07.05, 12:46
      Im mniej osób to ogląda tym lepiej.
      Można tylko zniechęcić się do tak pojętej "kultury".
      Wygląda to tak jakby Tow. Waniek własnoręcznie ramówkę układała.
      Żenada.

• solaris87 Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 28.07.05, 12:49
      ech, szczesliwi abonenci cyfry plus ;) a telewizja mila, troszke inna - czyzbym
      byla jedna wsrod 816 osob ogladajacych? :D
      • dr.verte Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 28.07.05, 12:55
        solaris87 napisała:

> ech, szczesliwi abonenci cyfry plus ;) a telewizja mila,troszke inna - czyzbym
        > byla jedna wsrod 816 osob ogladajacych? :D

816 na minutę przypominam.To niezly wynik tymbardziej że ktoś kto zobaczy co to
        za gó.. to dlużej niż minutę oglądać nie będzie a to oznacza że ogląda to
        50.000 na godzine.
        • erbarium Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 31.07.05, 12:51
          doktorze Verte. Twoja kiepska ocena kanału wydaje mi się cakowicie uzasadniona (mniej język ...).
          Satysfakcja z faktu że kanał wogóle powstał i istnieje sprawia chyba, że jego twórcy nie czują już
          potrzeby dbania o jego zawartość. 95% to jednak chała. A może po prostu polska kultura to jednak
          wciąż chała, wtórniactwo itd.

Co do Twoich wyliczeń to zwracam uwagę, że jeśli w jednej minucie program ogląda 816 osób, to w
          następnej nie jest to całkiem inne 816 osób. To może być np. 800 tych samych osób, plus 16 nowych
          widzów, którzy właśie wrzucili ten kanał. Gdyby liczyć Twoim sposobem ile osób osób ogląda TVP1 (1.2
          miliona na minutę) to w pół godziny obejrzałaby go cała Polska, a w ciągu doby pięćdziesięciokrotność
          populacji Polski (mniej więcej o ile dobrze szacuję w głowie).
    • facet123 Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 29.07.05, 08:52
      Nic dziwnego, że nikt tego kanału nieogląda, bo sam pomysł był zupełnie
      chybiony. W naszym kraju, gdzie ciemnota dominuje tak bardzo, że ludzie w
      ankietach nie potrafią odpowiedzieć co jest stolicą Polski, jaką mamy
      najdłużsżą rzekę, ani na inne pytania z elementranej wiedzy o świecie, kanał
      specjalizujący się w wysokiej lotów kulturze jest poprostu niezrozumiały dla
      mas. Może być interesujący tylko dla niewielkiej rzeszy snobów.

Zamiast TVP Kultura trzeba było pomysleć o uruchomieniu kanału na wzór
      discovery, czy dawnej telewizji edukacyjnej, tylko na nieco niższym poziomie.
      Tłumaczyć tam i powtarzać podstawowe fakty z wiedzy ogólnej ubrane w nieco
      ciekawszą formą niż w szkole - może to by zainteresowało więcej ludzi, a
      napewno więcel ludzi miałoby szansę zrozumieć o czym w ogóle jest mowa.
      • konrad.boryczko Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 29.07.05, 10:22
        Nie chce byc adwokatem TVP, ale mam dwie uwagi:
        1. Nie wiem czy ktos robil badania czy wiecej jest zainteresowanych ogladaniem
        Kultury czy kanalu Arirang (koreanski, dostepny w wiekszosci kablowek). Gdybym
        mial strzelac, to chyba bym wiedzial co wybrac.
        2. TVP planuje stworzenie kilku kanalow tematycznych. Naukowy (czy popularno-
        naukowo-edukacyjny) ma byc nastepny. To zle?
        BTW IMO skandalem jest, ze TVP jest bodajze jedyna europejska telewizja
        publiczna, ktorej sygnal nie jest powszechnie dostepny na satelicie (FTA). Zeby
        ogladac TVP1 i TVP2 trzeba podpisac umowe z platforma cyfrowa. I tu jest
        problem, posrednio zwiazany z dostepnoscia Kultury rowniez.
        pzdr.
        • zenon5 Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 29.07.05, 22:22
          Wlasnie,wlasnie,dlaczego chcac ogladac TVP 1,2,3 musze placic za badziewie
          Polsatu?Jeszcze czytac po polsku umie,a wiec?Pakiet Polsatu wzbogacony o TVP
          jest urozmaicony.Chyba nie porownacie Kryszaka z Wojewodzkim?
        • digiman Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 29.07.05, 22:45
          Nie pamietam już jakie kraje kodują sygnał swojej publicznej TVP, ale w kazdym
          razie nasza TVP nie jest jedyna. Poza tym porlbem niedostępnosci w przekazie FTA
          (free-to-air) nie dotyczy TVP Kultury, bo ta jest niekodowana na satelicie.
          • konrad.boryczko Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 01.08.05, 08:39
            FTA jest: wloski (kilkanasie RAI), hiszpanski (ze trzy TVE), Francuski (Tv5,
            France2, arte wspolnie z Niemcami), niemiecki (ZDF, WDR), portugalski (RTPI),
            turecki (TRT), rosyjski (RTR), slowacki (SLO), grecki (OTE) tyle pamietam bez
            sprawdzania. BBC tez, ale nadaja punktowo na GB.
            U nas tylko Polonia i Kultura. Zadnego kanalu ogolnego.
            pzdr.
      • adam_l27 Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 30.07.05, 02:20
        A ja chciałbym choć móc zobaczyć co tam nadają. Niestety - nie mogę.
        Czasem ma się ochotę obejrzeć coś bardziej wyszukanego przecież...

Mam UPC...
    • fugazi28 Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 29.07.05, 10:21
      Czekałam na ten program, spodziewając się powtórek znakomitych polskich
      spektakli Teatru Telewizji, programów o książkach, dobrych filmów. Tymczasem z
      ekranu leje się nuda, badziewie i filmy dokumentalne o powstaniu styczniowym.
      Do du..y z taką kulturą. TVN stać na na programy na poziomie, chocby - Inny
      punkt widzenia, czy Wydanie drugie poprawione. I nikt tam nie jęczy o misji i
      nie doi z nas pieniędzy.
      • malagowy Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 29.07.05, 10:35
        Inny punkt widzenia tylko w TVN24, Wydanie drugie poprawione - nudne jak flaki
        z olejem, nadawane w TVN przed 1 w nocy - czyli jeszcze później niż programy
        kulturalne na TVP1. Polecam dokładne przeczytanie programu TVP KULTURA - na
        pewno znajdziesz coś interesującego. Jęlsi lubisz teatr - polecam wtorek.
      • rozowykot Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 29.07.05, 20:58
        Ja też czekałam, ale to jakieś nieporozumienie poziom TVP KULTURA nie odbiega
        od reality show jakiegokolwiek tylko jest nudniejszy.Liczyłam na nowości i
        współczesne arcydzieła do których nie zawsze łatwo dotrzeć ,myślałam , ze
        pojawi się klasyczny teatr TV ale nic z tych rzeczy samo badziewie jak mawiają
        moi uczniowie, gdy chcą mnie zdenerwować
    • sferka Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 29.07.05, 13:59
      Czekałam z niecierpliwością na TVP Kulturę i przyznam, że jestem rozczarowana.
      Liczyłam na więcej dobrych filmów, również tych offowych, niskobudżetowych,
      które praktycznie nie mają przebicia w telewizji publicznej, teatr tv, koncerty
      jazzowe. Jest kicha. Czasem uda się upolować jakiś filmik, ktrego pewnie nie
      byłoby okazji zobaczyć gdzie indziej, ale z reguły kiedy włączam, w okienku
      widzę pretensjonalne "gadajace głowy", które silą się na bycie oryginalnym. Kto
      wytrzyma 5 godzin "Pegaza"? Szkoda, bo to mogło być coś naprawdę fajnego dla
      widza, którego potrzeb nie zaspokajają stacje komercyjne, ani już tv publiczna.
      • 1966p Aż tylu?????;) 29.07.05, 18:11
        ...to obecnemu prezesowi TVP trzeba by jaką nagrodę przyznać - czy jak:))))))
      • edka05 Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 30.07.05, 22:18
        dokładnie, ten program robi wrazenie Pegaza 24h. Jeszcze nie natknęłam się na
        jakiś film w tym kanale, albo "Pegaz" albo tablica "Kultura" i to wszystko.
        Zdziwiłam się bardzo , co to za nowy twór o którym nikt nic nie wie, bo
        trafiłam na ten kanał przypadkiem, będąc na wczasach, gdzie była telewizja sat.
        Zamiast Kultury mdłej i pachnącej PRL polecam TVN Style = szczególnie dla Pań,
        ale nie tylko. Pozdrawiam.
    • muklo Proszę o powtórki w nocy np. na TVP1 lub TVP2. 29.07.05, 21:07
      Proszę o powtórki w nocy np. na TVP1 lub TVP2 kiedy to jest nadawany sygnał kontrolny, można zrobić reemisję dla większej liczby osób na ogólnopolskim kanale.

Większość osób które znam i które z chęcią oglądałyby ten program w ogląda TV bardzo rzadko i nie podłącza się do kablówek ... tylko dla jednego kanału? Zwykle starcza TV z drucianej anteny na dachu.

Ale pewnie przeszkody techniczne i prawne...
    • kamsi Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 29.07.05, 21:18
      A ja nawet na początku myślałam, że to będzie telewizja publiczna & dostępna,
      naiwna jestem:) W najbliższym czasie żadnym sposobem nie mogę zainwestować w
      żadną kablówkę, więc jestem w kropce. Czapa:)
      • aimarek Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 30.07.05, 01:56
        Myślę, że co niektórzy trochę się zagalopowali w krytyce TVP Kultura. Sorry, ale
        naprawdę w ofercie programowej tej stacji można trafić (i to często) na
        prawdziwe perły. Tarkowski, Kantor, Rybczyński, Górecki, Zorn, Zappa,
        Dumała...mam dalej wymieniać? Znacie jakiś inny polski kanał, który
        prezentowałby twórczość tego rodzaju artystów? Jeśli tak, to proszę o namiary. A
        może to jest właśnie to "gó.." i "badziewie"?
        I krew mnie zalewa jak słyszę narzekanie na "gadające głowy". No ale niestety,
        doczekaliśmy czasów, w których pogłębiona dyskusja jest nudna, a przytłaczająca
        większość telewidzów nie potrafi samodzielnie myśleć i oczekuje od programu tv
        jak najszybciej zmieniających się obrazków.
        Oczywiście nie twierdzę, że TVP Kultura jest idealna. Ale część krytycznych
        opinii jakie tu przeczytałem sprawia, że naprawdę ręce opadają.
        • katee10 Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 30.07.05, 11:03
          Pochwalę się, że mam oprócz TV Kultura również Gazetę z programem telewizyjnym
          i czytuję propozycje programowe i nie MUSZĘ oglądać w TV wszystkiego "jak
          leci"...
          Cieszę się, że mam TV Kultura... Ostatnio leciał UPAŁ...
        • korez Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 02.08.05, 12:01
          całkowicie się z Tobą zgadzam. Są osoby które oddałyby wiele za dostęp do tego
          kanału. pozdrawiam serdecznie
    • loozack KULTURA TO RZEŹNIA DLA DEBILI !!! 30.07.05, 03:01
      Być może ktoś uzna mnie za osobnika o niskiej kulturze ale mam dostęp do tego
      programu i jako osoba otwarta, ciekawa świata, mysląca (w moim skromnym
      mniemaniu), niebanalna, kilkakrotnie próbowałem zaciekawić się treściami
      emitowanymi w tym medium. Po mym czole spływał, skroń zmarszczona, a lico blade.
      Wzrok tęsknący za rozumem który utraciłem w momencie włączenia tego kanału.
      Jestem tolerancyjny ale kanał ten to nisza dla fascynatów o z-yeah-bunny-ch
      umysłach którzy nie mogą oczekiwać od tak biednego społeczeństwa aby to
      finansowało zaspokajanie ich wyimaginowanych potrzeb "cool-turalnych". Po 10
      minutach ogladania tego badziewia mialem ochotę wyskoczyć przez okno. Chyba
      jestem niewrażliwym burakiem, a naprawdę próbowałem się starać.
      • aimarek Re: KULTURA TO RZEŹNIA DLA DEBILI !!! 30.07.05, 15:54
        loozack napisał:

> Jestem tolerancyjny ale kanał ten to nisza dla fascynatów o z-yeah-bunny-ch
        > umysłach

No rzeczywiście tolerancja aż paruje z monitora.

> Po 10
        > minutach ogladania tego badziewia mialem ochotę wyskoczyć przez okno.

A możesz napisać czego konkretnie dotyczyła audycja czy nie wychwyciłeś?

• bdx65 Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 30.07.05, 19:10
      Nic dziwnego. To jest efekt "misji" TV publicznej za coraz wyższy abonament.
      Płacę podwójnie, żeby mieć Polonię (UPC), muszę chyba potrójnie, żeby odbierać
      Kulturę.
    • nikiforia1 Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 30.07.05, 20:19
      Szkoda, bo całe popołudnie poświęcone Ryśkowi Riedlowi.
      • gale Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 31.07.05, 21:31
        No tak, s.p. degenerat Riedel jest gwozdziem, kwintesencja polskiej kultury.
    • absolwent23 Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 30.07.05, 21:18
      skąd ta wiadomość >
      • nikiforia1 Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 30.07.05, 21:38
        absolwent23 napisał:

> skąd ta wiadomość >

oglądam:

serwisy.gazeta.pl/tv/1617365,47460,1621178.html
        • nikiforia1 Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 30.07.05, 21:40

17:05

Dżem - Film dokumentalny , Petro Aleksowski , Polska 1994 , 55 min.
          18:00

Dżem Live - Polska 1991 , 25 min.
          18:25

Dżem Live - Polska 1991 , 35 min.
          19:00

Olsztyńskie Noce Bluesowe - Olsztyn '84. Czy Dżem to blues? - 25 min.
          19:25

Dżem - Rawa Blues Festiwal '92 - Polska 1992 , 35 min.
          20:00

Studio Kultura - informacje - Program informacyjny , 20 min.
          20:20

Sie macie ludzie - Film dokumentalny , Krzysztof Magowski , Polska 2004 , 85 min.
          21:45

Ostatnia Rawa Ryśka Riedla - Polska 1997 , 50 min.
          22:35

Bez prądu - Polska 1994 , 45 min.
    • chocolate.coffee Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 30.07.05, 23:01
      Czy ja dobrze zrozumialam, czy zeby obejrzec ten 'wypelniajacy misje publiczna'
      kanal trzeba doslownie stawac na uszach, bo nie mozna go odbierac za pomoca
      zwyklej anteny? 'Wypelniajacy misje publiczna' i stworzony z pieniedzy
      pochodzacych z abonamentu jest niedostepny dla tych, ktorzy placa tylko
      abonament? Trzeba zaplacic za dostepne kanaly dwa razy(abonament + oplata za
      kablowke lub cos tam innego -> caly czas fascynuje mnie idea koniecznosci
      placenia dwa razy za 5 podstawowych programow...)), zeby moc to ogladac?
      Czy to jest jakis dowcip?

Nie, zapomnialam, ze rzecz sie dzieje w Polsce...

cc.
      • katee10 Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 31.07.05, 08:27
        Z tego co wiem, jest/był jakiś konflikt pomiędzy TVP, a sieciami kablowymi, bo
        TVP chciało, żeby kablówki dodatkowo płaciły kaskę. I trudności z osiągnięciem
        TV Kultura wynikają z bojkotu kablówek...
        Moze ktoś zna sprawę dokładniej... Wiem kto zna sprawę - mój mąż, ale on
        jeszcze śpi...
    • dingon Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 31.07.05, 10:30
      Az tylu? Ci którzy nie oglądali nic nie tracą! Chała!!! Jedynie przydatne dla
      cierpiących na bezsenność. Po 5 minutach...
    • whizzo Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 31.07.05, 15:47
      zastanawiam sie nad tym po co w ogole taki kanal telewizyjny w polsce..co w
      ogole slowo kultura w Polsce oznacza?...Czy rozrywka kulturalna jest juz samo
      pojscie do kina na amerykanska szmire czy tez wystep Johna Zorna, badz nadanie
      STALKERA A.Tarkowskiego...wydaje mi sie ze dla wiekszosci piszacych w tym watku
      liczy sie raczej to pierwsze...Skoro juz o STALKERZE mowa, gdyby TVN badz inna
      stacja zdecydowala sie na emisje tego filmu ogladalnosc nie przekroczylaby chyba
      bledu statystycznego, wiec o czym my tutaj mowimy...dla polaka kultura nie ma
      wiekszego znaczenia...zastanawiam sie czego Wy oczekujecie od takiego
      kanalu...czy ma to byc kolejny kanal robiony na modle MTV z szybko
      przesuwajacymi sie obrazkami i belkotem w tle?...jakie sa wasze typy co do
      programow, ktore powinny sie znalezc w ramowce?...mnie bardzo ucieszylo to ze
      moglem zobaczyc Zorna, Tarkowskiego, Zappe....Moze nawet kiedys doczekam sie na
      film poswiecony Jodorowskiemu, badz uslysze jakis koncert Johna Coltrane badz
      Amona Tobina...kiedys mialem okazje pracowac dla pewnej firmy fonograficznej i
      mniej wiecej mam rozeznanie co bylo zamawiane przez empiki i inne tego typu
      sklepy...horyzonty przecietnego polaka nie wykraczaja poza edyte bartosiewicz i
      krisa krawczyka, bo i po co sie muzyka na powaznie inetersowac...zadaniem muzyki
      jest by "nap...c" tak by szyby wywalilo w aucie (troszke upraszczam,ale mniej
      wiec jest to pewien szablon)...trudniejsza muzyka przeciez tradycyjnego polaka
      meczy...a skupienie uwagi na dyskusji, ktora trwa troche dluzej niz 5 min jest
      juz nie do przejscia...
      • bogasex Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 31.07.05, 16:19
        Dla mnie absurdalna jest sytuacja, w której wszyscy abonenci płacą na
        utrzymanie kultury i i Polonii a nie mogą ich oglądać. TVP powinna powalczyć o
        koncesję naziemną dla tych kanałów.
      • aimarek Re: 816 osob ogląda TV Kulturę 31.07.05, 19:59
        Whizzo, niestety masz rację. Wcale nie uważam się za jakiegoś wielkiego znawcę i
        konesera, ale dla mnie te godzinne dyskusje o Tarkowskim czy Zappie były
        kapitalne. Zaproszono do studia pasjonatów, ludzi, którzy naprawdę mieli coś
        ciekawego do powiedzenia w danych kwestiach. Na dodatek okazało się, że te
        rozmowy mogą mieć całkiem wysoką temperaturę jak np. spór o to czy kino
        Tarkowskiego może być interpretowane z punktu widzenia sytuacji politycznej w
        ówczesnym ZSRR. Naprawdę czegoś takiego nie ma w innych kanałach i smutne, że
        ludzie uważają tak ciekawe programy za badziewie.
    • daimona TVP Kultura to b. fajny kanał 31.07.05, 17:02
      Mnóstwo ciekawych filmów na nim leci - jak anim,acje Dumały, Rybczyńskiego, czy
      niedugo będą filmy Kondratiuka - dla mnie - super! Tylko faktycznie szkoda, ze
      ma tak mały zasięg.
      • zenon5 Re: TVP Kultura to b. fajny kanał 31.07.05, 19:45
        Zasieg ma ,ja odbieram na HOT-birdzie we Francji
    • law_and_justice Na liczby mogą się ścigać Bar ze Śmiechu warte 31.07.05, 21:24
      Wg mnie twórcy tego kanału odwalają kawał cholernie dobrej roboty. TVP Kultura
      prezentuje znakomity, nowoczesny poziom merytoryczny. Nie jest to telewizyjna
      kalka PR2 i bardzo dobrze - raczej mieszanka stylu PR2, dawnej Radiostacji,
      takich kanałów tv, jak arte, i jeszcze czegos, Jest tu dużo młodej kultury
      podanej we współczesnej formie. By użyć slangu, można powiedzieć, że "kumaci" w
      kwestiach popkultury odbiorcy na pewno cenią sobie ten kanał.
      Szczególnie klimatyczne są "zakręcone wieczory" (jak ja to nazywam), gdy młode
      pisarki czytają fragmenty swoich książek, albo nagrywa się materiał z korytarzów
      TVP po to, aby go wyemitować 10 minut później :).
      Niech żadnemu reformatorowi nie przychodzi do głowy likwidacja tego programu.
      • lebute Re: Na liczby mogą się ścigać Bar ze Śmiechu wart 31.07.05, 23:16
        Czytasz w moich myślach. Jest tam jeszcze wiele do zrobienia, ale po raz
        pierwszy mam wrażenie, że jest to telewizja dla mnie, że mam tam co oglądać.
        Nawet ostatnie dni - wczoraj rewelacyjny dzień Riedela, dzisiaj - Agnieszka
        Osiecka. I jeszcze: dzienniakrze, nie spikerzy, tylko dziennikarze prowadzący.
        Nie wszyscy równie dobrzy, ale większość znakomita. Lata świetlne dzielą ich od
        starych wyjadaczy z dwójki czy z Jedynki. W piątek włączyłam przez przypadek
        Kulturę i nie wyłączyłam jej aż do wieczora. Najpierw świetny wywiad Łukasza
        Maciejewskiego z Antonim Krauze, a potem jego piękna zapowiedź pięknego filmu -
        Zmruż oczy. Odpowada mi także sposób prowadzenia programu przez Łukasza
        Drewniaka, Jacka Hawryluka, Katarzynę Janowską, przez prawie wszystkich
        właściwie. Porgram jest ciekawy i ambitny. To prawda - nich nikomu nie
        przyjdzie do głowy z niego rezygnować. Natomiast nie obraziłabym się gdyby
        zrezygnowano wreszcie ze szpetnego, ciemnego studia i zmodyfikowano
        jakoś "sztuczne" nieco wiadomości. Poza tym jest bardzo dobrze.
        • bokaj Re: Na liczby mogą się ścigać Bar ze Śmiechu wart 01.08.05, 00:04
          czy pani Waniek, między układaniem jenego fryzu a drugiego, nie mogłaby skorzystać z czyjegos rozumu i dojśc do wniosku, że sieci kablowe winny miec obowiązek nieodpłatnego nadawania w Polsce programów telewizji publicznej dla widzów, którzy przecież płacą obligatoryjny abonament? podobnie polskie stacje satelitarne (taki obowiązek panuje - jeśli dobrze pamiętam, np. we Francji i w Niemczech - nie wiem jak jest w inych krajach).

czy, korzystając dalej z czyjegoś rozumu w trakcie poddawania się zabiegom upiększającym (sic!), pani Waniek nie mogłaby dojść do wniosku, że jesli telewizji polskiej brakuje pieniędzy, to winna szukać oszczędności u siebie, a nie dodatkowego sponsorowania u widzów?

czy - już upiękniona na maxa - pani Waniek nie mogłaby na tych sprawach skoncentrować swej uwagi w trakcie przesiadywania w gabinecie KRRiTv?
          • bokaj Re: Na liczby mogą się ścigać Bar ze Śmiechu wart 01.08.05, 00:10
            i jeszcze jedno: nie każdy może skorzystać z własnej anteny satelitarnej: oprócz kasy (kilka stówek, najmniej 300 zł) trzeba mieć możliwość ustawienia talerza anteny w stronę południową (w kieunku równika). bo tam usytuowane są satelity przekazujące sygnał tv.
            a jak wiadomo, nie wszystkie balkony polskich bloków zwrócone są na południe... (już pomijam drugi szczegół, którym jest gęstość zabudowy, niekiedy skutecznie uniemożliwiająca prawidłowy odbiór satelitarny)
            • konrad.boryczko Sat i ziemia 01.08.05, 08:47
              Zestaw satelitarny kosztuje rzeczywiscie min. 300 zl. A wiesz ile porzadny
              zestaw antenowy do telewizji naziemnej? Ponad 100zl. A tam, gdziie sygnal misi
              byc dodatkowo wzmocniony a anteny ustawione na rozne nadajniki - jeszcze
              wiecej. I nikt nie narzeka, ze musi placic za antene do odbierania darmowego
              kanalu. Da sie przezyc.
              Z ustawieniem ant. sat. rzeczywiscie w pojedynczych przypadkach moze byc
              problem. Ale dla chcacego nic trudnego: dach, drzewo, okno sasiada. Z reguly
              sie da. Po co szukac problemow na sile? Zreszta przy antenie naziemnej problemy
              sa podobne. Z tym, ze nie zawsze trzeba ja kierowac na poludnie:)
              pzdr.
              • bogasex Re: Sat i ziemia 12.08.05, 00:55
                Czy naprawdę w tym kraju nie ma wolnych koncesji dla stacji naziemnych? Kultura
                powinna dotrzeć do mas i o to powinno zadbać zarówno KRRiT jak i TVP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka