Dodaj do ulubionych

Manuela...

IP: 157.25.122.* 08.05.01, 14:18
czy uważacie że jest szczera w swych emocjach?
czy ona tam kogoś rzeczywiście lubi?
czy tylko przystosowała się do tłumu?
a jej ubrania? czy trzeba tak podkreślać niedoskonałości figury? czy to jest
objaw luzu?

pozdrawiam i czekam na opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: ćma Re: Manuela... IP: *.ums.gov.pl 08.05.01, 14:42
      Manuela jest luzarš w całym tego słowa znaczeniu,
      a co do szczero�ci to my�lę, że zdrowo przesadza z tym okazywaniem uczuć,
      ale trzeba przyznać,że ostatnio przygasła
      • Gość: hollow Re: Manuela... IP: 130.225.157.* 08.05.01, 14:46
        jak sie przebywa dwa miesiace z tymi samymi ludzmi na okraglo to czlowiek sie
        moze rzeczywiscie wypalic
        pozdrawiam, hollow
    • Gość: Mo Re: Manuela... IP: *.cezex.pl 08.05.01, 14:46
      Moim zdaniem, poza Januszem własnie Manuela jest szczera i zauważcie, jako
      jedna z niewielu dała szansę Rafałowi. Poza tym, jeśli ktoś choć troszkę
      interesował się życiorysami mieszkańców BB, to wie, że Manuelka jest poważnie
      chora i leki, które bierze, powodują wzrost wagi i ona nic nie poradzi, że taka
      jest. Natomiast co do jej ubioru - w Polsce jest demokracja i możemy ubierać i
      czesać się jak nam się podoba - a może ona ma taki gust, a inteligentni ludzie
      nie dyskutują i czyichś gustach - tak mnie uczono i tego się trzymam. Oceniać
      należy za wnętrze, a nie za powierzchowność - co nie znaczy, że jest mi
      zupełnie wszystko jedno w co sama się ubieram, ale nie wnikam w to co robią
      inni. Chyba starczy , pozdr.
      • Gość: Bruno Zł Re: Manuela... IP: *.unregistered.formus.pl 08.05.01, 17:17
        NIESZCZERA i ZAKŁAMANA.
        Swoim sztucznym luzem próbuje przysłonić swoje kompleksy. Każdy widzi, że nie
        jest atrakcyjną kobietą i nie jest to jej wina, tylko nie wiem czy zwalnia to
        od mycia i czesania włosów. Tak samo jej ryczący śmiech (zagłuszający rozmowy
        innych) nie poprawia jej wizerunku w moich oczach. Myślę, że tak naprawdę jej
        zachowanie to mistyfikacja, tak jak jej nominacje- nikogo nie chcę skrzywdzić
        więc nominuje osoby najbardziej niebezpieczne dla osiągnięcia głównej nagrody,
        a uroniwszy przy tym łezkę pokażę publiczności jaka jestem wrażliwa i czuła.
      • Gość: Miles Re: Manuela... IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 08.05.01, 17:36
        na alergię sie nie umiera ani nie tyje aż tak bardzo...

Myślę że największą "chorobą" Manueli jest
        Nutella......
        • Gość: Momo Re: Manuela... IP: 195.205.60.* 09.05.01, 09:45
          Gość portalu: Miles napisał(a):

> na alergię sie nie umiera ani nie tyje aż tak bardzo...
          A skąd wiesz? Czyżbyś był lekarzem, mądralo? To nie alergia, ale leki!!!!!
          >
          > Myślę że największą "chorobą" Manueli jest
          > Nutella......

A każdy z nas ma swoje słabości, poza tobą, rzecz jasna.
          Pozdro.

• Gość: stokrota Re: Manuela... IP: *.ab-byd.edu.pl 09.05.01, 09:50

>
          > Nutella......

Wybacz Skarbie, ale nie trudno zauważyc ze o alergiach wiesz nie wiele. Niestety
          mozna na to umrzec, choc faktycznie nie czesto zdarzaja sie takie wypadki , ale
          tylko dzieki postepowi medycyny. Kontakt z alergenami moze doprowadzic do
          zapasci, zatoru mozgu, obrzeku gardla, tchawicy itd. wiem bo sama przezylam i nie
          tak znowu wiele mi brakowalo! Na szczescie do pogotowia mialam niedaleko. Takze,
          choc juz nie z autopsji, wiem ze leki anty alergiczne mogo powodowac wachania
          wagi ze wzgledu na wplyw na metabolizm. Wybacz obszernosc odpowiedzi ale cos mi
          sie w srodku przewraca, gdy ktos nie majac pojecia o czym mowi, wysmiewa sie z
          tego typu przypadlosci. Alergii nie zycze nikomu to paskudna chorobo, uciazliwa
          do tego stopnia ze moze ze sprawnego czlowieka uczynic inwalide.
          • Gość: misza Re: Manuela... IP: 195.205.249.* 09.05.01, 10:40
            Rzeczywiście Manuela, obiektywnie rzecz biorąc jest bardzo sympatyczną osobą.
            Wydaje mi się jednak, że jest w niej coś sztucznego. Przecież każdy człowiek
            jest inny, a w BB specjalnie dobrano uczestników na zasadzie kontrastu, i nie
            ma takiej możliwości, aby każdy człowiek odpowiadał mi charakterem,
            zachowaniem, sposbem bycie itp. Tymczasem Manuela rzuca się na szyję każdemu,
            wszystkich kocha i ubóstwia. Jak to możliwe? Dla mnie to oznaka sztuczności lub
            słabości charakteru. Jednych ludzi się lubi innych conajwyżej toleruje. Chyba
            wszyscy się z tym zgodzą? Manuela jednakowo lubi (jak twierdzi) wszystkich -
            chamowatego Gulczasa, głupkowatego Klaudiusza, poważnego Janusza, poukładaną
            Alicję, głuputką Karolinkę, fałszywą Małgosię,inteligentnego w gruncie rzeczy
            Picię itp. Ci ludzie są przecież zupełnie różni (obojętnie jakie ma się o nich
            zdanie. Nie sądzę, aby to wszystko mogło być szczere. Chociaż potwierdzam, ze
            to naprawdę jedna z niewielu naprawdę sympatycznych ludzi w BB. Pozdrawiam
          • Gość: Miles Re: Manuela... IP: 212.75.108.* 09.05.01, 10:45
            Stokrotko kochana alergię mam od 9 roku zycia (a trochę już żyję ) pare razy
            był szpital,odczulanie, sterydy itp... teraz też zdycham więc nie mów mi co ja
            wiem o alergii...........Manuela nie jest aż tak chora ponieważ:
            1.może wylegiwać się w ogrodzie ( a okres pylenia mamy teraz duży)
            2.pali pety jak smok
            3.je co popadnie
            4.pije piwo i wino (czerwone !!!)
            Jedynym problemem dla Manueli był królik co może wskazywać na uczulenie na
            sierść zwierząt.
            Mimo Twoich starań droga Stokrotko, Manuela jest Nutellowym potworem i to jest
            głównym powodem jej tuszy.Sama zresztą przyznaje że lubi duuuuuuużo jeść.
            Więc nie rozumiem o co Ci chodzi?
            Masz jakiś problem?
            A kto Ci powiedział o tej śmiertelnie poważnej chorobie Manueli?
            No i następnym razem przemyśl to co piszesz bo Ci nie wychodzi.
            Pozdrawiam,
            M.

A tak przy okazji to co Ty wiesz o alergii?
        • Gość: Alicja Re: Manuela... IP: 195.94.211.* 15.05.01, 16:07

>
          > Nutella......

A to się grubo mylisz. Sama jestem alergiczką i mam takie same problemy jak
          Manuela. Jem mało, dużo się ruszam i mam kłopoty z figurą. Przez lata musiałam (i
          na dobrą sprawę nadal powinnam) brać leki odczulające, które powodują, niestety,
          skutki uboczne takie, że strasznie spowalniają przemianę materii. Innymi słowy
          tyjesz, bo nie jesteś w stanie spalić kalorii. Jeszcze na upartego można próbować
          utrzymać wagę w miejscu, ale stracić nawet kilka kilogramów jest niezwykle
          ciężko. Więc nie zarzucaj Manueli, że jej słabością jest Nutella i inne
          słodkości, bo to nie tak.
          • Gość: Tweed Re: Manuela... IP: *.grey.com.pl 17.05.01, 14:28
            Więc nie zarzucaj Manueli, że jej słabością jest Nutella i inne
            > słodkości, bo to nie tak.

A papierosy? Pomagaja sie odczulic? A czy ona ma uczulenie na szampon do wlosow?
    • Gość: Maja Re: Manuela... IP: *.fwfin.fwc.com 09.05.01, 13:07
      A ja myślę, że to naprawdę w porządku,że ktoś taki jak Manuela znalazł się w
      tym programie. Podobami się jej optymizm i życzliwość wobec innych i nie
      wierzę,że to tylko poza, no bo ile można udawać.
      Ona naprawdę jest potrzebna, po to by pokazać jak pogodnie można pogodzić się
      ze swoimi niedoskonałościami i zaakceptować to czego zmienić się nie da.

• Gość: miles Re: Manuela... IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 10.05.01, 13:30
        Tez sie ciesze
    • Gość: ania Re: Manuela... IP: 157.25.122.* 10.05.01, 13:56
      ja lubię Manuelę, choć czasem mnie irytuje swoim śmiechem i zachowaniami, ale
      śmiechem akurat ona odreagowuje sytuacje stresowe, a to już dla niej plus, że
      umie odreagować - nie wybucha w najmniej oczekiwanych momentach

niezaleznie od alergii, leków i innych chorob jest łakoma, je słodycze i
      wyglada jak wyglada, ja bym się nie ubierała w obcisłe sweterki i spodnie, co
      innego gdy się opala - strój odsłania wszystko ale to jest wpisane w ryzyko
      plaży

zgadzam się też że brudne i nieuczesane włosy są nie do przyjęcia - nad tym
      można zapanować

a lubienie wszystkich to według mnie nielubienie nikogo, boję się ludzi którzy
      wszystkich kochają... mozna oczywiście akceptować każdego - i tu plus za
      Rafała, Wojtka - jest otwarta i daje szansę, ale uwielbiać wszystkich

powinna wyjść jak Karolina podając tylko inny powd - wychodzę bo nie bawi mnie
      wywalanie moich przyjaciół, to dla mnie nieetyczne, nie mogę więcej nominować
      bo zostali ludzie dla mnie najważniejsi

co o tym sądzicie?
      • Gość: Bruno Zł Re: Manuela... IP: *.unregistered.formus.pl 10.05.01, 14:24
        Jeśli jest tak szczera, wrażliwa i życzliwa powinna wyjść. Aniu 100% racji.
        • Gość: misza Re: Manuela... IP: *.elite.com.pl 10.05.01, 14:44
          Bardzo dobrze podsumowałas Manuelę. Myślę, że masz rację. Osoba tak wrażliwa i
          mocno emocjonalnie nastawiona do wszystkich współmieszkańców, żyjąca w ciągłym
          przekonaniu jak wielką krzywdę im wyrządza nominacjami, powinna w pewnym
          momencie dać sobie spokój i opuścić dom. Zawarte przyjaźnie mogą przecież
          pozostać an dłużej, jeśli są takie szczere, a dwa miesiące w domu BB i tak
          można traktować jako przygodę życia. Powtarzam, że nie wierzę całkowicie w jej
          szczerość i prawdziwość reakcji na to co dzieje się w domu BB. Nawet
          nominowanie najsympatyczniejszych (wedłu niej oczywiście) dlatego, że i tak nie
          wyjdą, więc nie można im zaszkodzić, może być udawane. Przecież w poprzednich
          nominacjach Klaudiusz cudem uniknął nominowania. Ona da się lubić to fakt,
          ale...
          • Gość: freak Re: Manuela... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.01, 15:06
            Za bardzo zaczeła ostatnio łazić, jak pies, za Gosią. A to, że Manuela jest
            wporządku potwierdzają ludzie z Lubonia.
            • Gość: ania Re: Manuela... IP: 157.25.122.* 10.05.01, 16:19
              ja nie mam większych zastrzeżeń do Manueli i zgadzam się że może być świetną
              towarzyszką zabaw, ma pomysły jaest otwarta na ludzi

ale nie jest kryształowa i byłam ciekawa czy to tylko moje odczucie czy też
              inni też tak myślą

pozdrawiam
              • Gość: Miles Re: Manuela... IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 10.05.01, 16:40
                Gość portalu: ania napisał(a):

> ja nie mam większych zastrzeżeń do Manueli i zgadzam się że może być świetną
                > towarzyszką zabaw, ma pomysły jaest otwarta na ludzi
                >
                > ale nie jest kryształowa i byłam ciekawa czy to tylko moje odczucie czy też
                > inni też tak myślą
                >
                > pozdrawiam

• Gość: vandorsz Re: Manuela... IP: 195.136.36.* 10.05.01, 18:21
      śmiech ma powalający, tylko dusić; no i te włosy - może jej w końcu umyją, albo
      obetną na łyso - wysoce nieapetyczne - figura przy nich to najmniejszy problem.
      • Gość: ania Re: Manuela... IP: 157.25.122.* 15.05.01, 15:21
        jeszcze się upewniłam że jest dziwna - mówi że nie będzie głosować na Janusza a
        głosuje?.......
        • Gość: markchab Re: Manuela... IP: 217.96.30.* 19.05.01, 00:44
          ...jest energiczną i zawsze uśmiechnietą dziewczyną. Nie przeszkadza jej to,
          że jest grubiutka (i bardzo dobrze!). Nie martwi się tak namiętnie o swój
          wygląd jak pozostałe mieszkanki Domu BB. Ja ją bardzo lubię i mam nadzieję, że
          wygra tą edycję. Lecz nie miałbym nic przeciwko temu, że wygra Klaudiusz
          czy "Gulczas"!
    • Gość: paweldz Re: Manuela... IP: *.uwm.edu.pl 17.05.01, 13:59
      uważam że manuela nie jest szczera w tym co robi i mówi
      jest ona w rzeczywistości bardzo zakomplekszioną osobą
      wyrwanie ze społeczeństwa i izolacja sprawiły że próbuje pokazać się od innej
      strony wśród nowych osób.w miarę upływu czasu uwidacznia się jej chęć wygrania
      pieniędzy.Na pewno wygra osoba która jest już zamożna,ponieważ pieniądze nie
      kierują jej postępowaniem w tak dużym stopniu.sądze więc że wygra Alicja
      chociaż nie jestem fanem żadnej z osób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka