piotr7777 06.06.06, 17:36 ...czyli Mazurek Kaczyńskiego: "Marsz, marsz Dąbrowski z ziemi polskiej do wolski". Właśnie usłyszałem - rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reniatoja Re: nowy tekst hymnu 06.06.06, 19:17 z ziemi polskiej do włolski - powinno byc :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Rozgrzeszam Kaczyńskiego 06.06.06, 19:29 A ja i tak zawsze będę twierdził, że czymś bez porównania gorszym jest profanowanie cmentarza charkowskiego przez chwiejącego się i bełkoczącego pijanego prezydenta Polski (zwłaszcza prezydenta o takich korzeniach), niż brak muzykalności jednego z posłów. Zresztą... zawiniony w dużej mierze przez system oświaty, o czym sam mogę zaświadczyć. Bo lekcje muzyki w mojej karierze szkolnej były prawie zawsze zapchajdziurą, czasami zamiast muzyki był polski, czasami grało się na "cymbałkach" - co nie uczyło żadnej muzykalności, a jedynie stukania w odpowiednie dźwięki w odpowiedniej kolejnosci - a im kto się mniej razy pomylił, tym miał lepszą ocenę. Na koniec, z braku nauczyciela, gdy muzyka lub plastyka były fakultatywne, musiałem "wybrać" plastykę. W efekcie, na 14 lat edukacji na poziomie podstawowym i ponadpodstawowoym, prawdziwe lekcje muzyki pobierałem chyba tylko przez dwa lata. Moze p.Kaczyński też miał zamiast muzyki plastykę. A tekst hymnu? A myślicie, że dlaczego teraz Giertych proponuje wychowanie patriotyczne w szkołach? Ilu uczniów potrafi bezbłędnie zaśpiewać choćby jedną zwrotkę Mazurka Dąbrowskiego? Ilu dorosłych Polaków? Nic nie dzieje się bez przyczyny. Jedno tylko jest niwewybaczalne: gdzie, do cholery, byli PR-owcy pisowscy? Lechem się zajmowali? Czemu nikt nie pomyslał o wyłączeniu mikrofonu? Myślę, żę wizerunkowcy PiS-u powinni, jako lekturę obowiązkową, przeczesywać fora internetowe i patrzeć jakimi bzdurami żyje lud, na co należy uważać i że uwazać nalezy na wszystko, bo wszystko moze być powodem do wyśmiewania zwłaszcza prezesa Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Rozgrzeszam Kaczyńskiego 06.06.06, 19:53 nie bardzo rozumiem, czemu zestawiasz rzeczy o tak roznym znaczeniu czym innym jest skandaliczne zachowanie Kwasniewskiego, a czym innego wokalny obciach w wykonaniu Kaczynskiego i nawet nie chodzi o brak jakiegokolwiek zwiazku z melodia, a o walniecie sie w tekscie hymnu. zwlaszcza, ze chodzi o czlowieka, ktory w co drugim slowie mowi o OJCZYZNIE i TRADYCJI, a na klacie pewnie ma dziare z orlem w koronie ;) niemniej ciekaw jestem, ile jeszcze razy bedziesz wyciagal ta sprawe charkowskiego cmentarza. bo to takie zachowanie w klimacie dziadka, ktory bije babcie za kazdym razem jak mu sie przypomni, ze babcia w dniu slubu nie byla dziewica Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Rozgrzeszam Kaczyńskiego 06.06.06, 23:46 kubissimo napisał: > niemniej ciekaw jestem, ile jeszcze razy bedziesz wyciagal ta sprawe > charkowskiego cmentarza. bo to takie zachowanie w klimacie dziadka, ktory > bije babcie za kazdym razem jak mu sie przypomni, ze babcia w dniu slubu nie > byla dziewica w związku z pijaństwem Kwaśniewskiego prezydent Kaczyński może przekrecać słowa hymnu raz na miesiąc przez 4 lata. ma także dożywotnie prawo używać formy "włanczać" i "wziąść"... Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Rozgrzeszam Kaczyńskiego 06.06.06, 23:48 bazyliszek4 napisał: > w związku z pijaństwem Kwaśniewskiego prezydent Kaczyński może przekrecać > słowa hymnu raz na miesiąc przez 4 lata. > ma także dożywotnie prawo używać formy "włanczać" i "wziąść"... przewodniczący Kaczyński też - bliźniaki jednojajowe liczą się za jedną osobę... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
forum.abuser Re: Rozgrzeszam Kaczyńskiego 06.06.06, 19:58 dziedzicznacytadelafinansjery napisał: > Jedno tylko jest niwewybaczalne: gdzie, do cholery, byli PR-owcy pisowscy? > Lechem się zajmowali? Czemu nikt nie pomyslał o wyłączeniu mikrofonu? Myślę, żę > wizerunkowcy PiS-u powinni, jako lekturę obowiązkową, przeczesywać fora > internetowe i patrzeć jakimi bzdurami żyje lud, na co należy uważać i że uwazać > nalezy na wszystko, bo wszystko moze być powodem do wyśmiewania zwłaszcza > prezesa Kaczyńskiego. ====== Typowy, PiS-owski, totalitarny sposób myślenia - nie ważne czy ktoś z "naszych" zawinił, ważne czy uda się to zatuszować. > A ja i tak zawsze będę twierdził, że czymś bez porównania gorszym jest > profanowanie cmentarza charkowskiego przez chwiejącego się i bełkoczącego > pijanego prezydenta Polski (zwłaszcza prezydenta o takich korzeniach), niż brak > muzykalności jednego z posłów. ====== A może nie to jest niewybaczalne, tylko zachowanie kamerzysty - bo nie wyłączył kamery - i funkcjonariuszy BOR - bo nie udało im się ukryś wszystkich dowodów pijaństwa prezydenta. Tak samo podczas wizyty Benedykta XVI w Polsce - jak można było pokazać w telewizji prezydenta, który nie wyglądał na zupełnie trzeźwego? Odpowiedz Link Zgłoś
romana_polka Re: Rozgrzeszam Kaczyńskiego 06.06.06, 21:29 gdyby Kaczyński nie miał bez przerwy na ustach takich wielkich słów jak: Ojczyzna,tradycja,patriotyzm,honor itd jego wpadka przeszłaby pewnie niezauważona,a tak to megaobciach a pan prezydent kompromituje się niemal za każdym razem gdy otwiera usta i mówi po polskiemu,a nie po polsku wstyd, panie prezydencie!może pora wrócic do szkoły?język polski to także nasza tradycja i dziedzictwo kulturalne.prawdziwy polski patriota powinien dbac o czystosc polskiej mowy.WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
magdynia Re: nowy tekst hymnu 06.06.06, 22:44 wielkie mi mecyje, mnie też się czasem czasem to myli i nie wierzę, że nikomu z was to się nie zdarzyło Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: nowy tekst hymnu 06.06.06, 23:56 ale gdybys spiewala do mikrofonu, sama intonując, mając świadomośc, ze słyszą Cie tysiace, to moze byc się bardziej skoncentrowała a nie tak ostentacyjnie olewala wszystko i wszystkich, mając w dupie zarówno melodię jak i tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
magdynia Re: nowy tekst hymnu 07.06.06, 12:01 właśnie im większa świadomość, że wszyscy słyszą i patrzą, tym większe prawdopodobieństwo wpadki ze stresu Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: nowy tekst hymnu 07.06.06, 10:48 Cóż, ironią losu jest to, że ktoś taki pełni funkcję reprezentatywną. Nie ma toto dykcji, prezencji ani elokwencji. Jak on zaliczał egzaminy na uczelni? Chyba pisemnie, bo ustnie to nie dotrwałby nawet do końca pierwszego semestru. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: nowy tekst hymnu 07.06.06, 13:45 A SMS pokazywali jak Kaczyński mówił: "honorowymi gościami byli Niemcy" Fałsz był to czy prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: nowy tekst hymnu 07.06.06, 17:37 To musiała być fałszywka spreparowana przez wywrotowe siły tzw. "układu". Odpowiedz Link Zgłoś
chomsky Re: nowy tekst hymnu 07.06.06, 23:50 A tak naprawde to byla to podla prowokacja lze-elit. Kiedy Kaczynski zaczal spiewac, podstepnie podlaczyli mu "playback". Wczesniej wyprobowali ten sposob na Mandarynie, a ostatnio w Opolu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys111 Re: nowy tekst hymnu 08.06.06, 11:12 no cow glosu nie ma, ale skoro u nas i Mandaryna i Piasek moga robic "kariery" to moze i dla niego jest miejsce w 'shol-byznesie"? Biedny Gasinski teraz go nie wyzuca, bo by sie kojarzylo, ale za jakis czas jak sprawa przyschnie komisarz polityczny Pani Raczynska mu tego nie daruje. Odpowiedz Link Zgłoś
brytan4 Re: nowy tekst hymnu 08.06.06, 11:37 prawda jest taka że za tą wpadkę ktoś beknie- dziennikarz który panu przewodniczącemu zostawił włączony mikrofon. A co do pomyłki , to wydaje się nieprawdopodoba, przecież słowa hymnu a przynajmniej refrenu każdy w miarę wykształcony Polak ma wyryte tak że mógłby zaśpiewać wyrwany ze snu, a co dopiero Jedyny i Niepodważalny Autorytet Moralno-obyczajowy Odpowiedz Link Zgłoś
asiek101 zapis video 10.06.06, 14:34 video.i123.pl/play/1402/Hymn_IV_RP__spiewa_Jaroslaw_Kaczynski :) Odpowiedz Link Zgłoś
havana06 Re: zapis video 10.06.06, 16:57 Tak naprawdę niw wiem z czego się ciezycie. Płakać należy!!! Odpowiedz Link Zgłoś