flojd2 03.09.06, 19:39 Jestem młodym człowiekiem, więc dzisiejszy dzień mnie nie przekonuje.. Wole popatrzeć na misski. Ale pewnie znajdą się chętni, którzy powspominają... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flojd2 Re: Sopot Festival 2006(3)- Jak za dawnych lat 03.09.06, 19:41 ZA tvn.pl: Dzień wspomnień i plejada gwiazd. Gratka dla wielbicieli największych sław festiwalu sopockiego sprzed lat i niezwykła podróż sentymentalna. Po raz pierwszy od lat wystąpią razem artyści, dla których Sopot Festival był bramą do międzynarodowej sławy. Zaśpiewają największe gwiazdy: Maryla Rodowicz, Helena Vondrackowa, Drupi, Karel Gott, Demis Roussos. Artystów zapowiadać będą doskonale znane widzom telewizyjne osobowości: Bogumiła Wander, Krystyna Loska, Maria Szabłowska, Stanisław Mikulski i Krzysztof Szewczyk. Podczas tego wieczoru będziemy zbierać pieniądze na pomoc dla głuchoniemych dzieci. Zgromadzone fundusze Fundacja TVN „nie jesteś sam” przeznaczy na zakup implantów ślimakowych dla dzieci głuchoniemych. W drugiej części wieczoru przed sopocka publicznością stanie - Budka Suflera. Widzowie obejrzą pełen niespodzianek recital tegorocznego laureata nagrody Złotego Słowika za całokształt twórczości. Na początek piękne prowadzące, wiem zostane zbesztany za chwilkę ale chyba jednak wole wkurzającą Magdę Mołek:P Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Sopot Festival 2006(3)- Jak za dawnych lat 03.09.06, 20:13 zbesztany ..nie ale oby kiedys ktos ci nie powiedzial :a fe staruchu ,gdzie sie pchasz,.Wiesz czas dla nikogo nie stoi w miejscu ,wez sobie tą rade głęboko do serca ,a na widok Mołek chce mi się ....rzyg... -- "youth is the one thing worth having ";) O.Wilde Odpowiedz Link Zgłoś
blaus Re: Sopot Festival 2006(3)- Jak za dawnych lat 03.09.06, 20:44 a ja uważam że od tych "pięknych prowadzących" ci współcześni mogliby się wiele nauczyć Może przestaliby być wtedy tacy żenujący a nabyliby dykcji, wdzięku i profesjonalizmu Bo jak na razie (przeważnie)współcześni konferansjerzy siląc się na dowcip i luz zniechęcają do całej imprezy :) Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Sopot Festival 2006(3)- Jak za dawnych lat 03.09.06, 21:02 No wlasnie im mniej molek,tym lepiej. (swoja droga huragan musi byc niezly nad morzem,sadzac po fryzurze pani M.) Odpowiedz Link Zgłoś
regulus_regulus Re: Sopot Festival 2006(3)- Jak za dawnych lat 03.09.06, 21:11 A, propos fryzury: parę(naście) lat temu, na pewnej imprezie pojawiła się z 'cichopkową' fryzurą Agnieszka Fatyga. Na jej widok Piotr Fronczewski odezwał się mniej więcej tak: O, widzę że na dworze była burza. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Sopot Festival 2006(3)- Jak za dawnych lat 03.09.06, 21:18 ale mi sie czas przypomnial podczas piosenke Drupiego! dzieciece lata:-) a taki Demis Roussos to wie jak rozruszac publike!! panie Loska i Wander - wg mnie swietny pomysl, ze sie pojawily i jak widac publicznosc tez sie ucieszyla a nie byla zgorszona jak Flojd2 Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Re: Sopot Festival 2006(3)- Jak za dawnych lat 03.09.06, 21:22 Wg mnie to ten koncert jest taki ciepły, serdeczny. Publiczność rozbawiona, luźna atmosfera, miło się ogląda - wg mnie oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Żenada!!! 03.09.06, 21:29 Ale za to pokazuje marność współczesnej muzyki, skoro taki Demis Roussos, któremu z głosu już NIC nie zostało (w trudniejzych momentach wręcz unikał śpiewania), może wywołyać takie reakcje. Wiem, że na żywo ogląda się inaczej - niestety TV obnażyła wszystko. Karel Gott niestety też nie dał rady. O dziwo Drupi - chyba najbardziej obśmiewany wykonawca w tamtych czasach - zadziwiająco dobrze wypadł. Podobnie Helena. Karel Gott niestety też nie dał rady. O paniach prowadzących z grzeczności nie wspomnę.... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Żenada!!! 03.09.06, 21:33 a ktore panie prowadzace masz na mysli? naprawde nie rozumiem co jest nie tak z Loska czy Wander? to ze maja wiecej niz 30 lat? fakt, ze Demis Roussos juz warunki glosowe ma slabsze,ale widac ze zdwal sobie z tego sprawe i potrafil rozruszac publicznosc w inny sposob.poza tym nie uciekl sie do playbacku czy tez polplaybacku. a Drupi wypadl naprawde ok ten koncert to wg mnie glownie ma za zadanie powrot do atmosfery sprzed lat i widac ze w jakis sposob sie to tworcom udalo, wiec te glosowe wpadki np Karela Gotta nie maja tu wiekszego znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Re: Żenada!!! 03.09.06, 21:41 mallina napisała: > a ktore panie prowadzace masz na mysli? naprawde nie rozumiem co jest nie tak z > Loska czy Wander? > to ze maja wiecej niz 30 lat? Nie tak jest to, że nie potrafią tego zaakceptować, a w efekcie stoją na scenie jakby kije połknęły. Przy tej ilości "polepszaczy" wyglądu - nie dziwę się... > fakt, ze Demis Roussos juz warunki glosowe ma slabsze, "słabsze"??? Buhahaha.... Żadne!!!! > ten koncert to wg mnie glownie ma za zadanie powrot do atmosfery sprzed lat. Przepraszam, ale przed laty każda z tych piosenek brzmiała 10 razy lepiej, więc dla mnie nic nie wróciło Żeby nie było niedomówień - nie jestem małolatem od Britney Spears. Kiedy Roussos występował w 1978 razem z Boney M. siedziałem przed TV z magnetofonem szpulowym i nagrywałem z wypiekami na twarzy - ale to było kiedyś i "se ne vrati". Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Żenada!!! 03.09.06, 21:51 pewnie inaczej bys to widzial(mam na mysli atmosfere) gdybys byl dzis w Sopocie. te kilkanascie lat temu(a nawet i wiecej:D) piosenki na pewno brzmialy dla Ciebie lepiej -po prostu lata minely i kazdy troche dorosl i poznal potem duzo innej muzyki;-)( wiesz chodzi mi o to, ze jako dziecko czlowiek inaczej pewne piosenki slyszy i zapamietuje) pomimo to gdy pewnego dnia na wloskiej stacji telewizyjnej natrafilam na koncert Drupiego, to autentycznie cofnelam sie w czasie;-) nawet mam plyte Drupiego(analog -ale sluchac obecnie nia ma na czym) :-) pania ktora jest "sztywna" jest Magda Molek - jej fryzury czy stroje mnie nie draznia, ale jakas maniera z ktora prowadzi koncerty irytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Re: Żenada!!! 03.09.06, 21:57 mallina napisała: > wiesz chodzi mi o to, ze jako dziecko czlowiek inaczej pewne > piosenki slyszy i zapamietuje Ale ja akurat Rousossa i Gotta słuchałem sobie wczoraj!!! Już nie jako dziecko. I tą metodę polecam wszystkim, którzy chcą sobie przypomnieć. "Nie ma nic dziwnego w tym, że The Beatles już nie istnieją - dziwne jest to, że Rolling Stones grają nadal..." (John Lennon - 1975) Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Żenada!!! 03.09.06, 22:06 ja sobie nie sluchalam, bo oprocz analogow nie dysponuje innymi ich nagraniami, ale wlasnie sobie sprawdzilam na amazonie i wybor jest spory..wiec kto wie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Polecam nabycie gramofonu :). 03.09.06, 22:41 nieduży wydatek, a ile radości... coś o tym wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
trekker21 Re: Jaka Żenada?? 03.09.06, 21:50 Co z tego,ze nie mają już takich samych głosów jak kiedyś.Włącz sobie MTV,leca ich VMA.Zobaczcie jak swołocz,która nigdy nie umiała śpiewać(50 Cent i reszta),łażąca z klejnotami i nie umiejąca powiedziec nic poza Yo,check it out,oh my God,się ,,bawi".Żadnej klasy,kultury.A tu wychodzi ci starszy pan,który potrafił rozruszac młodych i starych,a wy narzekacie. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Re: Jaka Żenada?? 03.09.06, 21:58 trekker21 napisał: > Co z tego,ze nie mają już takich samych głosów jak kiedyś.Włącz sobie MTV,leca > ich VMA.Zobaczcie jak swołocz,która nigdy nie umiała śpiewać(50 Cent i > reszta),łażąca z klejnotami i nie umiejąca powiedziec nic poza Yo,check it > out,oh my God,się ,,bawi" Nie rozumiem dlaczego jedna żenada ma być lekarstwem na inną żenadę Odpowiedz Link Zgłoś
trekker21 Re: Jaka Żenada?? 03.09.06, 21:51 Nie wspomniałem jeszcze o Paris Hilton,Simpson itd itp.Wolelibyście by ktos taki za kupe kasy przyjechał do Polski,i zaśpiewał swoje badziewie z Plybacku? Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Re: Jaka Żenada?? 03.09.06, 22:01 Albo inaczej: "Co się dziwisz, że kradnę - wiesz jak inni kradną..?" Nie kupuję takich argumentów Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Żenada!!! 03.09.06, 22:03 Jestem wielkim fanem Demisa Roussosa ale niestety fakty są takie, że stracił 90% swego głosu, ostatnie nowe nagrania wydał 10 lat temu, a na koncertach głównie podpiera się playbackiem i sztampowym dialogiem z publicznością. Lepiej kupić sobie jego stare występy na www.brmusictwo.com , bo sceniczny kontakt na żywo z tym artystą przynosi rozczarowanie. Najlepiej wypadł rzeczywiście Drupi, dziwne, bo na koncercie wspomnieniowym organizowanym parę lat temu przez TVP i Sierockiego wcale nie powalił (czadu dał wtedy Toto Cotugno). Karel Gott bardzo się postarzał w ciągu kilku lat i rzeczywiście głos mu już zaczyna siadać. Szkoda, bo jeszcze parę lat temu wyglądał świetnie, a i śpiewał bez zarzutu. To śmieszne, jak bardzo wzdragał się zaśpiewać Pszczółkę Maję po niemiecku... zdaje się, że zdaje sobie sprawę iż Polacy mają tu pewien uraz. Ciekawe, czy nasza publika wie, że on nie tylko pszczołę Maję, ale w ogóle większość swego repertuaru ma właśnie po niemiecku? W końcu to bożyszcze niemieckich emerytek... Helena Vondrackova głos ciągle posiada, ale mierzenie się z Agnethą Faeltskog z Abby było nie na miejscu, końcowy utwór również. Reasumując uważam, że pomysł na wspomnieniowy Sopot był dobry, ale z tymi artystami to o 10 lat za późno. Czas nie stoi w miejscu, a jedynie niektórzy wirtuozi fortepianu i jazzmani porywają publikę będąc po 70tce. Popowi artyści w wieku emerytalnym są z reguły dość żałośni. Boleję nad tym, ale taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Żenada!!! 03.09.06, 22:10 Drupi -59 lat Demis Roussos -60 lat Karel Gott -67 lat o kobietach nie wspomne;-) dlaczego Maryla Rodowicz spiewa najdluzej??? wolalabym Drupiego!powaznie Odpowiedz Link Zgłoś
arwene Re: Żenada!!! 04.09.06, 09:13 sam/ sama jesteś żenada!! to gwiazdor!! nie ma już takich warunków, ale potrafił zawładnąć publicznością!! dobrze zrobił, że nie śpiewał z playbacku - okazał szacunek fanom. bardzo dobry występ!! ... Anyway the wind blows... Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: Sopot Festival 2006(3)- Jak za dawnych lat 03.09.06, 21:25 dla mnie bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
trekker21 Re: Sopot Festival 2006(3)- Jak za dawnych lat 03.09.06, 22:06 Amk64 nie rozumiem.Jaką widzisz żenadę w tym co obecnie leci na TVN-ie?.Powiedz mi kto za 20 lat będzie śpiewał piosenki Cerekwickiej,Dody,MANDARYNY?Demis Russos głosu już faktycznie nie ma,ale to juz nie te lata,ma koło 60 lat,a jednak publicznosc sie bawiła,chciałbym zobaczyć Snoop Dogga w jego wieku. MTV serwuję nam rozrywke na najniższym poziomie.Krzyk,pisk,OH MY GOD w każdym ,,przemówieniu",i brak konkretnej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 A Ty jak mantra 03.09.06, 22:29 Na argument, że Roussos nie potrafi śpiewać podajesz przykłady innych, którzy też nie umieją... Czyli - jak pisałem wyżej: "ja kradnę, bo inni też kradną", "ja odstawiam chłam, bo inni też odstawiają" - to ma być wytłumaczenie?? A ja sie domagam, żeby w TV pokazywać takich, którzy umieją śpiewać, przy czym "umieją" - nie równa się: "umieli". Odpowiedz Link Zgłoś
trekker21 Re: A Ty jak mantra 03.09.06, 22:34 No dobrze,więć kogo chcesz posłuchac?Był Elton,była Katie Melua.A ma więcej gwiazd TVN nie strać.To kto ma wejśc na scenę?Chcesz kogoś ladnie spiewającego to polecam ci mego kolegę Marcina Wojanrowskiego,śpiewa naprawdę dobrze,z małym szczegółem.Nikt jego piosenek nie zna,i mówiąc szczrze są słabe,ale głos ma piękny.. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Re: A Ty jak mantra 03.09.06, 22:37 No i dobrze - był Elton, Maryla, jest Budka... starczy. Jak kogo nie stać, to niech zrobi dwa dni festiwalu, a nie na siłe dopycha ponad swoje (i tych "gwiazd"), możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
trekker21 Re: A Ty jak mantra 03.09.06, 22:40 Dlaczego mieliby rezygnować,widzisz jak bawi się publiczność?Powiedz tym,którzy sie swietnie bawią przy tych piosenkach,ze Russos jest już przestarzały. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Re: A Ty jak mantra 03.09.06, 22:44 Nie użyłem słowa: "przestarzały" - nie zamierzam nikogo obrażać. Po prostu stracił głos. Są tacy, którzy po 40 latach nadal dają radę śpiewać i są tacy, którzy nie dają - to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
rambonoff Re: amk64. A Ty jak mantra 03.09.06, 22:52 Domagać się to sobie będziesz mógł jak TVN będzie płatny. Mało mądre pisanie w necie jest też darmowe, dlatego nie domagam się żebyć przestał się produkować. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i A ciekawe ile bierze za koncert Pugaczowa? 03.09.06, 22:57 W III RP nie przypominam sobie, żeby zjechała do nas Ałła Pugaczowa. Podobno bierze fortunę za każdy koncert. Ciekawe czy za rok TVN sobie o niej przypomni i wysupła stosowną kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Nie dyskutuję z TVN-em, 03.09.06, 22:58 tylko z innymi forumowiczami. Jak dotąd udawało się kulturalnie - mimo róznic zdań - nikt nikogo nie nazwał "mało mądrym". Aż pojawiłeś się Ty.... Odpowiedz Link Zgłoś
rambonoff Re: Nie dyskutuję z TVN-em, 03.09.06, 23:02 Rzeczy należy nazywać po imieniu, skoro takie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Re: Nie dyskutuję z TVN-em, 03.09.06, 23:05 Oczywiście najlepiej nie podawać przy tym żadnych argumentów... Odpowiedz Link Zgłoś
rambonoff Re: Nie dyskutuję z TVN-em, 03.09.06, 23:22 amk64 napisał: > Oczywiście najlepiej nie podawać przy tym żadnych argumentów... Otóż pokazywanie niegdysiejszych gwiazd w tak zorganizowanym koncercie nie miało na celu pokazanie ich kunsztu wokalnego, bo czas jest nieubłagany. To był powrót do przeszłości. Dla wielu odbiorców sentymentalny - wspomnieniowy. O to chodziło i nikt tego nie ukrywał. Jeżeli tego nie pojąłeś to cofam "mało mądre", bo jak napisałem wcześniej czas jest nieubłagany. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Kunszt to wielkie słowo 03.09.06, 23:36 Wystarczyłaby mi poprawność - a nawet tego nie było Odpowiedz Link Zgłoś
copa.cojones Re: Kunszt to wielkie słowo 04.09.06, 22:45 Co już nie domagasz się argumentów ? Czyli jednak mało mądre to Twoje pisanie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ghemar Mumiczne konferansjerki 03.09.06, 22:14 Co by nie mowic, przynajmniej sie tak nie mizdrza (dobrze napisalem?) do kamery jak Velka Hviezda Molkova :/ Odpowiedz Link Zgłoś
nina073 Marylka 03.09.06, 22:21 Uwielbiam Maryle i jej starsze piosenki,ale jej dzisiejszy występ był niestety kiepski. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Marylka 03.09.06, 22:26 Za dużo grzybów wrzuciła w ten swój barszczyk;) Odpowiedz Link Zgłoś
neoplan Jaki tytuł miała piosenka Vondrackovej? 03.09.06, 22:29 Jaki tytuł miała piosenka, którą Vondraćkova zaśpiewała jako pierwszą w swoim mini recitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Re: Jaki tytuł miała piosenka Vondrackovej? 03.09.06, 22:32 Nie wiem jaki po czesku - po angielsku to jest: "The Winner Takes It All" (ABBA). PS: No własnie - oni (ABBA) nie próbują nawet "powrotów" - za to ich szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś
krzaczekbzu Re: Jaki tytuł miała piosenka Vondrackovej? 03.09.06, 22:32 The winner takes it all-Abby ale jak to jest po czesku? Odpowiedz Link Zgłoś
krzaczekbzu Re: Jaki tytuł miała piosenka Vondrackovej? 03.09.06, 22:39 Mnie tam się caly festiwal podoba, a już dzien dzisiejszy w szczególności. Prócz Molkowej oczywiście Jak to jest ,że wejdzie taki 60 latek ,zaśpiewa piękną piosenkę(nawet jak mu glosu brakuje) i poblika szaleje? Dlaczego? Bo szanuje publiczność, wie jak ją zdobyć, w przeciwieństwie do wielu innych, mlodszych o wiele (a już po operacjach) Ludzie tamtego pokolenia mają wciąż KLASĘ. Jaką klasę ma Molek?Doda?Czy nawet Madonna, ktora musiala się na krzyżu powiesić,żeby znowu zaszokowac? Dziwne,że koleś z innego wątku co tak opluwal Eltona za krzyż na piersi nie wspomial slowem na temat Madonny spiewającej na krzyży w Rzymie. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia1987 Re: Jaki tytuł miała piosenka Vondrackovej? 03.09.06, 22:47 "A ty se ptas co ja" Odpowiedz Link Zgłoś
kukluxkiepscy Demis Roussos 03.09.06, 22:35 przybył,w latach 70.,do Sopotu jako gwiazda,ale na estradzie ograniczył się do ruszania ustami,bo koncert był z playbacku. Jeśli Mikulski prowadził w PRL jakieś festiwale,to w Kołobrzegu,albo w Zielonej Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Demis Roussos 03.09.06, 22:45 Czepiasz się... koncert był wtedy zakontraktowany na pełen playback, również dzisiaj większość występów dla tv leci pod podkład nagrań studyjnych, a wtedy to szło przecież na całą Interwizję. A artysta umiał naówczas zaśpiewać na żywo, występował w Royal Albert Hall w Londynie i dawał czadu, że hej... Odpowiedz Link Zgłoś
krzaczekbzu Re: Demis Roussos 03.09.06, 22:48 Wciskają teraz kult mlodości, wszystko musi być dzezi-trendi-kul i najlepiej amerykańskie z MTV ,VIVY u Bravo.Oto wzorce dzisiejszej mlodzieży. Zero szacunku dla starszych. Za parę lat będą wyśmiewać Tokyo Hotel i Paris Holton, bo będzie moda na kolejnych przyglupów. Odpowiedz Link Zgłoś
kukluxkiepscy Re: Demis Roussos 03.09.06, 22:56 krzaczekbzu napisał: Wciskają teraz kult mlodości, wszystko musi być dzezi-trendi-kul i najlepiej > amerykańskie z MTV ,VIVY u Bravo.Oto wzorce dzisiejszej mlodzieży. > Zero szacunku dla starszych. > Za parę lat będą wyśmiewać Tokyo Hotel i Paris Holton, bo będzie moda na > kolejnych przyglupów. Ale co to ma wspólnego z naszym postem ? My cenimy takich starców,jak Bach i Francois Couperin. Odpowiedz Link Zgłoś
krzaczekbzu Re: Demis Roussos 03.09.06, 22:58 Już sam twój nick powala,nie dyskutuję z idiotami. Odpowiedz Link Zgłoś
lewica_razem biedny,prymitywny krzaczekbzu 03.09.06, 23:27 Chamstwem chce pokryć swoje nieuctwo i brak poczucia humoru Odpowiedz Link Zgłoś
ondraszek24 Rewelacja!!!!! 03.09.06, 22:57 Dla mnie dzisiejszy koncert to bomba. Może dlatego, że jestem rocznik '62 i tamte lata to moja wczesna młodość. D. Roussosa uwielbiałam podobnie jak drupiego i nieważne, że kiedyś śpjiewali lepie. Ja też wtedy byłam o 25 lat młodsza i co.... Czas nie stoi w miejscu ale taki występy się przeżywa, łza się w oku kręci, przypominają się zgrzebne czasy ale jakie wspomnienia!!!! Kogo będzie wspominało dzisiejsze pokolenie? Szkoda, że Roussos i Drupi tak krótko śpiewli. To jest historia i o to chodzi a nie jak kto śpiewa w wieku 60 lat. Żenadą jest wypisywanie takich tekstów jak powyżej bo świadczy to o kompletnym braku wrażliwości na pewne wartości z przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
kinia1987 Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 22:59 a ja jestem rocznik '87 i w pełni się z Tobą zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:02 ondraszek24 napisała: > Żenadą jest wypisywanie takich tekstów jak powyżej bo świadczy to o kompletnym > braku wrażliwości na pewne wartości z przeszłości. No więc niech pokażą tamte koncerty, a nie wypychają tych ludzi na scenę teraz, kiedy już niewiele mogą zdziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
ondraszek24 Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:07 Pokazywali Ci migawki z tamtych lat. Co oni mieli zdziałać??? Oni mieli się przypomnieć, że mimo upływu tylu lat jeszcze śpiewają i wzruszają. Samo ich pojawienie się na scenie u ludzi wrażliwych już wzbudzilo emocje a to że jeszcze zaśpiewali jak mogli w tym wieku to dla mnie bomba. To wielka odwaga z ich strony i to trzeba uszanować. A teraz Andrzejczak i Cugowski - kolejna rewelacja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzaczekbzu Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:07 Co zdzialali pokazala publiczność wspaniale się bawiąc. W/g ciebie powinni polożyć się do grobu? Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:13 amk, wiekszosci koncert sie podobal, co widac po wpisach - wiec nie truj do obsrania - masz prawo miec inne zdanie, ale nie przekonuj innych na sile, ze koncert byl do dupy i ze to ty masz racje, bo stanowisz zdecydowana mniejszosc, co juz o czym swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:15 Amk64 popieram. Dziwne, że nikt przy zdrowych zmysłach nie domaga się obecnie występu na żywo Jacka Lecha czy Urszuli Sipińskiej, natomiast broni się równie wypalonych muzycznie i zmasakrowanych wizualnie przez czas zagranicznych artystów. Gdyby z Sopocie stanął na scenie rozpaczliwie postarzały i kompletnie pozbawiony głosu Jacek Lech, to forum zatrzęsłoby się od pomstowań na władze tej czy innej telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:30 nastepny swoje - to jest koncert wspomnieniowy - nawet jakby Lech stanal czy Sipinska i zaspiewali z playbacku - jestem pewna ze ludzie bawiliby sie tak samo dobrze! Moze dlatego tak dobrze, bo sie wiekszosc nie nastawiala na jakies superwykonania, ze wzgledu na wiek artystow. Dla wiekszosci byla to wspomnieniowa podroz w przeszlosc - bardzo udana. Od wielu lat nie widzialam, zeby publika w Sopocie tak swietnie sie bawila. To ze tobie i amk to nie odpowiada - trudno - ludziom sie podoba, co znaczy, ze dla nich ma to jakas wartosc (i chcesz czy nie musisz to przyjac do wiadomosci) - a to jest najwazniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:24 amk64 napisał: > ondraszek24 napisała: > > > Żenadą jest wypisywanie takich tekstów jak powyżej bo świadczy to o kompl > etnym > > braku wrażliwości na pewne wartości z przeszłości. > > No więc niech pokażą tamte koncerty, a nie wypychają tych ludzi na scenę teraz, > kiedy już niewiele mogą zdziałać. a ja wole ten dzisiejszy koncert, bo np w przypadku Demisa Roussosa wowczas byl playback:-)), dlatego ten z dzis byl zdecydowanie bardziej wzruszajacy Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:08 absolutnie sie zgadzam, lepiej bym sama tego nie napisala! Co z tego, ze czas w miejscu nie stoi dla artystow, o ktorych sie toczy dyskusja - muzyka ma poruszac, wywolywac wzruszenie, sentyment - to wszystko bylo w dniu dzisiejszym. Ktos, kto bez ustanku analizuje techniczne walory wszystkiego i wszystkich na zadnym koncercie prawdopodobnie sie dobrze bawil nie bedzie - moze sie myle, ale takie mam wrazenie, albo po prostu ci co tak krytykuja sa o tyle mlodsi, ze nie potrafia zrozumiec "zachwytu" innych, ktorym sie koncert podobal - nie dlatego, ze koncert byl pod kazdym wzgledem (zwlaszcza technicznym) och i ach, ale dlatego, ze nie ma to dla nich zadnej wartosic sentymentalnej - i tu jest pies pogrzebany jak sadze. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:15 Zanim Ci odpowiem - informacja: rocznik 1964 - więc chyba nie za młody ;) Koncert DR z 1978 pamiętam - miałem 14 lat sarka_farka napisała: > Ktos, kto bez ustanku analizuje techniczne walory wszystkiego i > wszystkich na zadnym koncercie prawdopodobnie sie dobrze bawil nie bedzie - Nie trzeba analizy muzykologicznej, żeby słyszeć, że Pan Roussos przeszedł "obok" koncertu. (wczorajszy mecz mi sie przypomina) > dlatego, ze nie ma to dla nich zadnej wartosic > sentymentalnej - i tu jest pies pogrzebany jak sadze. Otóz ma to dla mnie wartość sentymentalną i własnie dlatego nie lubię jak mi się ją szarga, żeby wycisnąć jeszcze troche kasy. Trzeba wiedzieć kiedy się wycofać, żeby zostawić po sobie tylko miłe wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:21 a co? od ciebie Roussos wyciagnal pieniadze jakies dzisiejszego wieczoru? to chyba w Sopocie w operze lesnej pod scena klikasz :)))) Nie zartuj. Nie przekonujesz mnie, tak samo jak ja nie przekonam ciebie i nie mam zamiaru, ale powiem ci jedno - pojmujesz rzeczy za bardzo racjonalnie - perfekcjonizm to bardzo szkodliwa przypadlosc, teraz rozumiem, czemu nie ubawil cie koncert, mysle ze w ogole malo rzeczy jest w stanie cie ubawic (bez obrazy). Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:30 Nie domagam się perfekcjonizmu, tylko profesjonalizmu - przez innych zwanego przyzwoitością. Nie musi być perfekcyjny, ale to nie znaczy, że ma popadać w drugą skrajność. Są jeszcze stany pośrednie. Nie mówiłem o wyciąganiu pieniędzy ode mnie, tylko o żenującej pogoni za kasą. Odpowiedz Link Zgłoś
ondraszek24 Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:38 No chyba żartujesz . Pokaż mi konkretny przykład braku profesjonalizmu. Facet chciał zaśpiewać , żaśpiewAŁ STOSOWNIE DO SWOICH OBECNYCH MOŻLIWOŚCI a resztę zastąpiła wspaniałym show wciągając w to publiczność. Obie strony wyszły z tego zadowolone. Człowieku a jak ty będziesz miał 60 lat to co ze sobą poczniesz jak zabraknie ci profesjonalizmu? Wymaganie od takich wykonawcow profesjonalizmu na poziomie ich największej popularności uwazam za duze nadużycie i nietakt. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Profesjonalizm 03.09.06, 23:47 ondraszek24 napisała: > No chyba żartujesz . Pokaż mi konkretny przykład braku profesjonalizmu. Facet > chciał zaśpiewać , żaśpiewAŁ STOSOWNIE DO SWOICH OBECNYCH MOŻLIWOŚCI Konkretnym przykładem braku profesjonalizmu jest brak trzeźwej oceny własnych możliwości. Jak Cię taksówkarz wbije pod tramwaj, bo niedowidzi - to też wytłumaczysz go, że robił co mógł na miarę swoich możliwości??? > Człowieku a jak ty będziesz miał 60 lat to co ze sobą poczniesz jak zabraknie > ci profesjonalizmu? Trzeba wiedzieć kiedy przejść na emeryturę - juz to pisałem. Niech ludzie mają wyłącznie miłe wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
syriusz_wielki żenada 03.09.06, 23:38 amk64 zgadzam sie z Tobą w 100%. Dziewczynka Sarka farka po prostu bredzi dziś od samego rana na tym forum, jak nie wyżyta :-). jest jakieś minium przyzwoitości w wykonaniu muzyki a nie pisanie jakiś bredni o wspomnieniach... Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka zenujacy fanatyk religijny 03.09.06, 23:49 syriusz, jak ty sie zachowujesz? to wbrew pismu swietemu, a to podstawa dla ciebie!!! - marsz paciorek zmowic i przperosic bozie za grzechy, bo bladzisz stary! od razu wiedzialam ze z ciebie fanatyk pierwszej klasy - w watku o Eltonie Johnie powolywales sie na biblie i tak mocno trules ze wszyscy sa grzeszni, bo akceptuja homoskeualistow. Idz sobie na dwor i poskacz, bo widac, ze spokoju nie mozesz znalezc i cie nosi i mi dupy nie zawracaj swoimi schizoidalnymi pogladami. My tu rozmawiamy o muzyce a nie o religii, wiec jak chcesz sie wyladowywac na mnie za watek o eltonie johnie i biblii - daj se luz facio. Zalosny jestes i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
syriusz_wielki pokora... 03.09.06, 23:56 sarka_farka napisała: > syriusz, jak ty sie zachowujesz? to wbrew pismu swietemu, a to podstawa dla > ciebie!!! - marsz paciorek zmowic i przperosic bozie za grzechy, bo bladzisz > stary! > > od razu wiedzialam ze z ciebie fanatyk pierwszej klasy - w watku o Eltonie > Johnie powolywales sie na biblie i tak mocno trules ze wszyscy sa grzeszni, bo > > akceptuja homoskeualistow. Idz sobie na dwor i poskacz, bo widac, ze spokoju > nie mozesz znalezc i cie nosi i mi dupy nie zawracaj swoimi schizoidalnymi > pogladami. > > My tu rozmawiamy o muzyce a nie o religii, wiec jak chcesz sie wyladowywac na > mnie za watek o eltonie johnie i biblii - daj se luz facio. Zalosny jestes i > tyle. widzisz sarka farka, dziewczynko :-) Ty nawet o muzyce nic sensownego nie napiszesz, bo nie masz pojęcia. Błądzisz, tak jak w innych wątkach. Życie musi ciebie jeszcze dużo nauczyć. Proponuję Tobie więcej pokory. Pokora to piękna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: pokora... 04.09.06, 00:04 a ty widzisz chlpoczyku, cieprisz na "syndrom guru" i jak ktos nie chce sluchac twych "prawd objawionych" to od razu bladzi, nie ma o niczym pojecia, zycie musi go duzo nauczyc - ubawilam sie setnie. Guru to ja jestem sama dla siebie - przykro mi ze cie to boli - tym sie roznimy: ja poszukuje prawdy doswiadczajac zycia, tobie jest ona niepotrzebna - wsytarczy ze masz ksiazke, w ktorej wszystko juz napiasno i powiedziano - spij dalej gleboko, mi to wisi, wiec niech i tobie wisi, jaka droga ja krocze - ty masz swoja, ja swoja. A pokora rownie tobie by sie przydala, choc z pewnoscia zaraz temu zaprzeczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:39 widzisz, osmieszasz sie strasznie w tym momencie! Jakiej pogoni za kasa ty mowisz? Czy to bedzie Gott, Vondrackova czy Roussos - to ludzie spelnienie artystycznie, niesamowicie bogaci, ktorzy nie przyjechali do Sopotu z powodu kasy, ale wlasnie ze wzgledu na to, ze zawsze w Polsce publika ich kochala, nawet jesli dostali za ten koncert jakies apanaze (z pewnoscia) to nie byl to ich glowny powod przyjazdu do nas! Przyjechali ze wzgledu na sentyment, no ale ty tego slowa najwyrazniej nie rozumiesz. A co do perfekcjonizmu czy jak to ty ujales "profesjonalizmu" - trudno miec w wieku 60 paru lar glos taki sam jak w wieku lat 30-tu! Jesli tego oczekiwales to wybacz, ale cos z toba nie tak. Inni zaakceptowali obecny stan rzeczy - ty najwyrazniej nie potrafisz. Moze paradoksalnie to ty wciaz tkwisz w przeszlosci i oczekujesz ze artysci, ktorzy sa w wieku twoich rodzicow beda dysponowac zdolnosciami wokalnymi ludzi w wieku twoich dzieci. POkaz mi takiego artyste, ktory podobnej rzeczy dokona! Odpowiedz Link Zgłoś
syriusz_wielki Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:45 sarka_farka napisała: > widzisz, osmieszasz sie strasznie w tym momencie! Jakiej pogoni za kasa ty > mowisz? Czy to bedzie Gott, Vondrackova czy Roussos - to ludzie spelnienie > artystycznie, niesamowicie bogaci, ktorzy nie przyjechali do Sopotu z powodu > kasy, ale wlasnie ze wzgledu na to, ze zawsze w Polsce publika ich kochala, > nawet jesli dostali za ten koncert jakies apanaze (z pewnoscia) to nie byl to > ich glowny powod przyjazdu do nas! Przyjechali ze wzgledu na sentyment, no ale > ty tego slowa najwyrazniej nie rozumiesz. > > A co do perfekcjonizmu czy jak to ty ujales "profesjonalizmu" - trudno miec w > wieku 60 paru lar glos taki sam jak w wieku lat 30-tu! Jesli tego oczekiwales > to wybacz, ale cos z toba nie tak. Inni zaakceptowali obecny stan rzeczy - ty > najwyrazniej nie potrafisz. Moze paradoksalnie to ty wciaz tkwisz w przeszlosci > > i oczekujesz ze artysci, ktorzy sa w wieku twoich rodzicow beda dysponowac > zdolnosciami wokalnymi ludzi w wieku twoich dzieci. POkaz mi takiego artyste, > ktory podobnej rzeczy dokona! sarka farka, patrz wczorajszy koncert Eltona Johna. to jest przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:53 jakas nie zauwazylam, zeby publika sie TAK SWIETNIE bawila na koncercie eltona johna wczoraj jak na koncercie dzisiejszym i nie przekonasz mnie. Widac, nie to dobre, co dobre a to co ludziom wieksza radosc przynosi i skonczmy te przepychanki, bo i tak mnie nie przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ondraszek24 Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:17 Tak o to chodzi. To koncert jedyny w swoim rodzaju, zamykam oczy i już jestem w latach 70/80- tych. Piękne czasy, piękna muzyka, wspaniali ludzie i my tacy młodzi studenci. To jest istotne a nie walory techniczne. Do diabła z nimi ,widzieliści zachwyt widowni / oczywiście tej co coś czuje z tamtych lat lub potrafi się wczu/ Długo nie zasnę;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ondraszek24 Re: Rewelacja!!!!! 03.09.06, 23:25 Amk 64 co ty chcesz od D. Rousossa . Ja ten koncert też pamiętam i to z perspektywy 16 latki. Na tamte czasy był rewelacyjny ale dziś wygląda sztucznie. Dzisiejszy był dostosowany do dzisiejszych realiów i warunki głosowe DR takie jak ma dzisiaj. Ale pokazał, że mu sie jeszcze chce... Dziwie ci się, że tak to odbierasz wszak odbiór 14- latka i 40- latka powinien już być inny. Tu właśnie ten sentyment się pojawia jeśli ktoś jst wrażliwy. Pozdrawiam równolatka wrażliwego inaczej:) Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Do Ondraszka i Sarki 03.09.06, 23:35 Zrozumcie - przez "podróz sentymentalną" rozumiem słuchanie płyt i oglądanie wykonawców z ich najlepszych czasów - i tu się od Was nie różnię. Natomiast bezustanne odcinanie kuponów od własnej przeszłości uważam za wyciąganie kasy. Pół biedy jeszcze, gdy ma sie na to siły.... Odpowiedz Link Zgłoś
ondraszek24 Re: Do Ondraszka i Sarki 03.09.06, 23:47 Słuchanie płyt z przeszłości to nic nadzwyczajnego. One są na wyciagnięcie ręki i można to zrobić zawsze. To jest inne przeżywanie niż zobaczyć idola z przeszłości, że jeszcze śpiewa, jeszcze jest i jeszcze pamięta. To tak jakby wrócić w tamte lata. Reszta sięnie liczy. A tak na margnesie to DR obecnie wygląda dużo lepiej niż 30 lat temu! Mógł zaśpiewać z play backu.Czy wtedy byłbyś zadowolony? Wszak wtedy mu to zarzucano. A swoją droga czy słyszaleś jak pięknie śpiewa w ojczystym języku? Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Re: Do Ondraszka i Sarki 03.09.06, 23:51 ondraszek24 napisała: > A tak na margnesie to DR obecnie wygląda dużo lepiej niż 30 lat temu! Mógł > zaśpiewać z play backu.Czy wtedy byłbyś zadowolony? Wszak wtedy mu to > zarzucano. Zgadza się - co do wyglądu. A zadowolony nie byłbym - podobnie jak nie jestem teraz Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Do Ondraszka i Sarki 03.09.06, 23:57 o wyciaganiu kasy juz sie wypowiedzialam, wiec nie bede sie powtarzac. a co do reszty - trudno ci dogodzic i tyle. Dalsza dyskusje uwazam, ze bezprzedmiotowa, ze wzgledu na twoje nierealistyczne oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Dlaczego nierealistyczne? 04.09.06, 00:03 Krótka lista ludzi po 60-tce: David Gilmour, Mick Jagger, Roger Waters, Paul mcCartney, Rod Stewart, Tina Turner - tak pokrótce... Oni wzyscy pokazali, że można mieć 60-lat, wywoływać sentymenty, mieć głos i siły do tworzenia. O Eltonie nie wspomnę, bo nie chcę Cie denerowować ;) (patrz wyżej) Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Dlaczego nierealistyczne? 04.09.06, 00:11 amk, naprawde widze po przykladach, ktore podales, ze nie mamy o czym mowic - teraz juz wiem na pewno, ze artystow ktorzy wystapili w Sopocie na koncercie wspomnieniowym nie darzysz jakas specjalna sympatia (kiedys pewnie tak bylo, ale czas to zmienil). Ci wszyscy ktorych podales wg ciebie spiewaja jak za mlodu????? Wez mnie nie rozsmieszaj :)))))))))))))))))))))))))))))))) Konczymy, bo widze ze bijemy piane. Ty masz inne zdanie, ja inne - i niech tak zostanie. Dobrej nocy ci zycze i spokojnych snow po tej "arcyburzliwej" dyskusji :) Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Re: Dlaczego nierealistyczne? 04.09.06, 00:19 sarka_farka napisała: > Ci wszyscy ktorych podales wg ciebie spiewaja jak za > mlodu????? Wez mnie nie rozsmieszaj :)))))))))))))))))))))))))))))))) Nie, nie spiewają: "jak za młodu", ale stracili na tyle niewiele ze swoich możliwości, że potrafią z tego wybrnąć. Zresztą i dziś byli tacy w Sopocie. A Roussos i Gott, to szczególne przypadki. Byłbym zapomniał - 67-letni Dylan nagrał właśnie płytę - wiem, że studio, to nie koncert, ale mimo wszystko - da się. Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Dlaczego nierealistyczne? 04.09.06, 00:26 przez ciebie nie moge isc spac! :))) no wlasnie, nie podawaj takich przykladow jak Dylan - czyli studyjnych nagran - bo wlasnie nie dalej jak wczorajw TVN-ie pokazywali jak z dennego wokalisty mozna zrobic supergwiazde. Zeby porownac jak DYlan "sie trzyma" glosowo, musialby zaspiewac w Sopocie na swiezym powietrzu gdzie akustyka w porownaniu do studia jest o niebo gorsza. I wtedy moglibysmy dyskutowac. Co do reszty spiewajacych 60 latkow - obstaje przy swoim - moge rownie dobrze znowu zaczac z toba dyskusje, ze to co dla ciebie "trzyma sie" (wykonanie) dla mnie jest nie do przyjecia wg kryteriow, ktore sam zes stworzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
syriusz_wielki Re: Dlaczego nierealistyczne? 04.09.06, 00:36 sarka_farka napisała: > przez ciebie nie moge isc spac! :))) no wlasnie, nie podawaj takich przykladow > jak Dylan - czyli studyjnych nagran - bo wlasnie nie dalej jak wczorajw TVN-ie > pokazywali jak z dennego wokalisty mozna zrobic supergwiazde. Zeby porownac jak > > DYlan "sie trzyma" glosowo, musialby zaspiewac w Sopocie na swiezym powietrzu > gdzie akustyka w porownaniu do studia jest o niebo gorsza. I wtedy moglibysmy > dyskutowac. > > Co do reszty spiewajacych 60 latkow - obstaje przy swoim - moge rownie dobrze > znowu zaczac z toba dyskusje, ze to co dla ciebie "trzyma sie" (wykonanie) dla > mnie jest nie do przyjecia wg kryteriow, ktore sam zes stworzyl. dziecko, ty juz idź spać, bo majaczysz :-) jeżeli te przykłady podane powyżej nie przemawiają do ciebie, to niech ci się przyśni...śpiewająca Mandaryna :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sarka_farka Re: Dlaczego nierealistyczne? 04.09.06, 00:41 faktycznie, masz racje, wszyscy godni dyskutanci juz spia, pora i na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ondraszek24 Re: To już nie nasza wina... 04.09.06, 00:02 ...że nie znalazleś zadowolenia w tym koncercie. A szkoda bo ominęło cię wiele wzruszeń i pięknych chwil. Może co innego da ci rdość choć jesteśmy już wiekowi ? Miło się gawędziło ale jutro wracam do pracy. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
membrana1 Re: Do Ondraszka i Sarki 04.09.06, 00:05 zwykłe czepianie się, wstydem jest nie mieć lat 30 i fałszować przed publiką (patrz mandaryna lub Goya w tegorocznym Opolu).A mieć 60 lat i potrafić rozbawić publikę, która po tylu latach pamięta teksty Twoich piosenek to jest coś.Nawet jeśli już głos nie ten. Ludzie bawili się fantastycznie, chyba pierwszy raz od wielu lat zdarzyło się to na festiwalu, a mamy ich teraz sporo. Więc wnioski nasuwają się chyba same.Jeśli oburza Cię to odświeżanie to wystarczyło przełączyć kanał,a nie na siłę oglądać do końca i teraz poirytowanie na forum wyrzucać...a przy tym innym humor psuć. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Re: Do Ondraszka i Sarki 04.09.06, 00:07 membrana1 napisała: > zwykłe czepianie się, wstydem jest nie mieć lat 30 i fałszować przed publiką > (patrz mandaryna lub Goya w tegorocznym Opolu). A czy ja gdzieś tu chwaliłem którąś z nich???? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Do Ondraszka i Sarki 04.09.06, 01:31 Amk ma troche racji ,koncert świetny ,milo powspominac ale warunki glosowe już nie te ,moja mama ,ktora pamieta przeciez doskonale Denisa i Karela itd.powiedziala tylko :odgrzewane kotlety iglos juz nie ten . Frank Sinatra spiewal do konca świetnie ( podobno) Odpowiedz Link Zgłoś
surfen Brawo dla wykonawców i dla tvn 04.09.06, 01:34 membrana1 napisała: > zwykłe czepianie się, (...) A mieć 60 lat i potrafić > rozbawić publikę, która po tylu latach pamięta teksty Twoich piosenek to jest > coś.Nawet jeśli już głos nie ten. Ludzie bawili się fantastycznie, chyba > pierwszy raz od wielu lat zdarzyło się to na festiwalu, a mamy ich teraz sporo. > Więc wnioski nasuwają się chyba same.Jeśli oburza Cię to odświeżanie to > wystarczyło przełączyć kanał,a nie na siłę oglądać do końca i teraz > poirytowanie na forum wyrzucać...a przy tym innym humor psuć. W pełni popieram! I podpisuje się pod tym co napisałaś. Nie jestem wielkim miłośnikiem oglądania koncertów w TV, ale po Sopot Festival chyba zmienie zdanie :-) Wspaniała Rodowicz (to w pełni subiektywnie), a piękne było jak piosenke Demisa Roussosa nuciła publiczność (miałem wrażenie, że go to wzruszyło). Dlaczego osoby starsze mamy zamiatać pod dywan? Nikt nikomu nie kazał tego oglądać, choć rozumiem, że komuś mogło się nie podobać. Co mi się skojarzyło... czytałem kiedyś artykuł w którym wspomniano o swego rodzaju dylemacie w języku angielskim: słowo "celebrity" i słowo "star"... i tak dziś oglądałem "znakomitości", a nie tylko "gwiazdy", które za chwilę mogą spaść... Wydaje mi się, że wiek dodaje niektórym artystom charyzmy. I nie jest tak, że bawią się tylko osoby, które "wychowywały się" czy bawiły w przeszłości przy muzyce danego wykonawcy. Także młode osoby potrafi "porwać" za sobą taki dojrzały wokalista. Brawo dla ludzi z pasją i dla tvn za zdecydowanie się na taki koncert. I pewna smutna diagnoza... czy dziś jest jakiś wykonawca/wykonawcy, którzy za 50lat będą tak samo nas bawić? Powrócą w chwale? Przykładowo dziś popularna Doda, czy za 30lat będzie śpiewać? A może zwykły natłok i przesyt sprawia, że nie dostrzegam nowych super talentów... oby! Odpowiedz Link Zgłoś
vasconcelos Re: Sopot Festival 2006(3)- Jak za dawnych lat 04.09.06, 12:15 Cóż... Ja odgrzewać kotletów nie lubię, ale najważniejszym dowodem, który broni ten festiwal, jest reakcja publiczności. Naprawdę, dawno już nie słyszałam, żeby publiczność sama z siebie śpiewała tak jak przy Demisie. Swoją drogą, Helena to bomba - zgadzam się z Wami. A Marylka mnie rozczarowała. Dziwne to połączenie starych z nowemi czasy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zoe17 Re: Sopot Festival 2006(3)- Jak za dawnych lat 04.09.06, 12:30 czy ktos cos wie o powtorce tego koncertu? Odpowiedz Link Zgłoś
aniazsk Re: Sopot Festival 2006(3)- Jak za dawnych lat 06.09.06, 15:08 Bardzo mi się podobał ten trzeci dzień koncertu i choć jestem młoda, nie przeszkadzało mi, że występują starsi artyści. Ogólnie cały festiwal podobał mi się najbardziej ze wszystkich tegorocznych koncertów, kóre widziałam w telewizji. Mam nadzieję, że za kolejne utrzymają przynajmniej ten poziom, co tegoroczny Sopot Festival. Odpowiedz Link Zgłoś