ludwigvanbeethoven 29.11.06, 19:35 Boj Boze taki wspanialy Aktor!!!Bedzie nam Pana brakowalo Panie Leonie - niech Bog swieci nad Pana dusza.Z szacunkiem i powazaniem Anja Pedersen DANIA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samozwaniec1 Leon Niemczyk - zawodowiec 29.11.06, 19:37 Panie Leonie!Chcialbym miec w Panskim wieku ten sam dystans do swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin zdrowe podejscie do przeszlosci 29.11.06, 20:12 niektorzy moga sie od Pana uczyc! zegnaj Panie Leszku! Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: zdrowe podejscie do przeszlosci 29.11.06, 22:33 Chyba Leonie, a nie Leszku Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_zx Re: Leon Niemczyk - zawodowiec 30.11.06, 11:13 Leon Niemczyk doświadczył w życiu wiele złego, jednak nie użala się nad swoim losem, nie robi z siebie męczennika i bohatera (jak niektórzy włodarze IV RP, o których "bohaterstwie" nie warto wspominać). Był odważny, energiczny, znalazł receptę na życie w komunie. I później także. Wspaniały człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Leon Niemczyk. Życie jak film 29.11.06, 19:42 (**) Moj Boze taki wspanialy aktor!Bedzie nam Pana brakowalo i napewno nie zapomnimy panskich rol jakie Pan dla nas publicznosci stworzyl.Mamy nadzieje,ze tam na gorze bedzie Pan rowniez szczesliwy.Z wyrazami szacunku Anja Pedersen DANIA Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 30.11.06, 14:59 Uznanie dla talentu i dokonań Pana Leona Niemczyka - bardzo należne, przyłączam się. Ale daj Pani już spokój, Pani Anju, z tym "świeceniem nad duszą" oraz z tym szczęściem "na górze". Tam na górze jest po prostu lodowata próżnia i zabójcze promieniowanie wszelkiej maści - od ultrafioletu po roentgena. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarnoo Coz to byl za gosc!! old school... szkoda. 29.11.06, 19:44 Prawdziwy zawodowiec LEON ZAWODOWIEC. Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytornia Re: Coz to byl za gosc!! old school... szkoda. 30.11.06, 07:31 prawdziwym bohaterem to był jego brat - Ludwik Niemczyk: wielkieucieczki.onet.pl/filmy.html Odpowiedz Link Zgłoś
martineres1 Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 29.11.06, 19:47 Swiec Panie nad jego dusza. A reklama jest jak najbardziej nie na miejscu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciekjakcholera Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 29.11.06, 19:50 obys dobrze sie reinkarnowal Odpowiedz Link Zgłoś
skwar666 Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 29.11.06, 19:57 Miałem okazję kiedyś z Nim rozmawiać. Strasznie fajny gość z niego był. Mógłbym mieć takiego dziadka Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 30.11.06, 11:51 skwar666 napisał: > Miałem okazję kiedyś z Nim rozmawiać. Strasznie fajny gość z niego był. Mógłbym > mieć takiego dziadka I dużo babć! www.filmweb.pl/Person?id=463 stan cywilny: miał sześć żon; 1 córkę MSPANC Odpowiedz Link Zgłoś
adamolot Leon Niemczyk. Życie jak film 29.11.06, 19:58 CZEŚĆ JEGO PAMIĘCI ! To był jeden z najlepszych polskich aktorów - prawdziwy profesjonalista i zawodowiec. Módlmy się za jego duszę. Może teraz telewizja / Publiczna / odda mu hołd przypominając wielkie role : od Bazy Ludzi Umarłych , Sprawy Pilota Maresza do filmów współczesnych. HONOR HIM !!! Andrzej Adamowicz Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 30.11.06, 15:02 adamolot napisał: > ... Módlmy się za jego duszę. Po co? Co to da? Lepiej postawmy mu pomnik, żeby kolejne pokolenia o nim pamiętały! Odpowiedz Link Zgłoś
joleene Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 29.11.06, 19:58 Odszedł Król Życia ['] Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Ruhe! 29.11.06, 20:00 Super gosc. www.teatry.art.pl/!rozmowy/samotnoscdl.htm Odpowiedz Link Zgłoś
winka53 zal... 29.11.06, 20:05 <Rzeczywiscie wyjatkowy aktor i czlowiek !!!!! Szkoda...no coz...)) Odpowiedz Link Zgłoś
ognis Żal za... 29.11.06, 20:24 To był wyjątkowy Człowiek, fantastyczny aktor! Mało jest takich aktorów, o których prawie wszyscy słyszeli i widzieli w filmach! Miałam okazję poznac Go kilka lat temu i słuchać niesamowitych opowieści z jego życia.. Mam nadzieję, że tam, dokąd się teraz udaje, będzie wciąż grał z pasją swoje role.. Żal, że już Go brakło.. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
burlasino Re: Żal za... 30.11.06, 15:05 ognis napisała: > Mam nadzieję, że tam, dokąd się teraz udaje, będzie wciąż grał z pasją swoje > role.. Jak (od pewnego czasu) wiadomo, udaje się "do domu ojca". Ale nie wiadomo nic o tym, żeby "ojciec" prowadził scenę dramatyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryking Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 29.11.06, 20:23 Niemczyk, Wilhelmi - najwyższa klasa. Szkoda, że ich już nie ma. Potrafili, gdyby chcieli zagrać książkę telefoniczną. Aktorzy kompletni. Jeszcze Jan Nowicki się trzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
chaberek10 Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 29.11.06, 20:33 jeszcze tak nie dawno zdazalo mi sie widywac pLeona na ulicach Lodzi. jest mi smutno Odpowiedz Link Zgłoś
domis19722 Wielki czlowiek wielki aktor po prostu Gosc! 29.11.06, 20:38 PANIE LEONIE OGROMNY SZACUNEK DLA PANA BYL PAN WIELKIM AKTOREM A W NASZYCH SERCACH ZAWSZE PAN ZOSTANIE WIELKIM CZLOWIEKIEM!DZIEKUJEMY ZA WSZYSTKO Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to był jeden z najwiekszych polskich aktorów 29.11.06, 21:01 wszechczasów - szkoda, ze odszedł. Był super. Zegnaj mistrzu Leonie Odpowiedz Link Zgłoś
kristof_35 Leon Niemczyk. Życie jak film 29.11.06, 21:18 (*)(*)(*) Wsoaniały człowiek odszedł (*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
misia007 Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 29.11.06, 21:29 To ogromna strata, odszedl wspanialy, wielki aktor. Odpowiedz Link Zgłoś
tralala29 Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 29.11.06, 21:56 w mojej pamieci na zawsze pozostanie Pan Jerzym z "Pociagu" Kawalerowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 30.11.06, 09:35 A pamiętacie taki film "Odwiedziny prezydenta"? Widziałem go chyba z 15 lat temu, słabo już pamiętam, ale był wstrząsający. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekzi Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 30.11.06, 09:41 Już znalazłem: www.filmpolski.pl Podwójna, rewelacyjna rola Leona Niemczyka: wrednego ojca i cudownego "pana prezydenta" z dziecięcej wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
pablino Leon Niemczyk. Życie jak film 29.11.06, 22:06 (*) wieczny odpoczynek Dzięki Panie Leonie za stworzone kreacje Odpowiedz Link Zgłoś
przedziwna Leon Niemczyk. Życie jak film 29.11.06, 22:24 Rzeczywiście, to aktor na którego nie można było zwrócić uwagi. Piękny umysł, szkoda, że dziśjuż takich sięnie spotyka. Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoauto Leon Niemczyk. Życie jak film 29.11.06, 22:42 Cóż za strata. Było mi tak samo smutno, gdy zabrakło Romana Wilhelmiego. Kto nas wspomoże w zachowywaniu dystansu do samych siebie i życia? Odpowiedz Link Zgłoś
mcbet golarz Filip z mojego dzieciństwa 29.11.06, 23:19 Wiekszosc dzieci bala sie tej postaci z Akademi Pana Kleksa... Fantastyczna kreacja. Potem, duzo pozniej, zobaczylem inne role - Noż w wodzie... To aktor z pokolenia - charakterystycznych. Dzis na ekranach gwiazdami sa beznamietne kalki amerykanskich pieknosci. Tacy aktorzy jak pan Leon, to byly postacie! Odpowiedz Link Zgłoś
cedrat1 R.I.P. Panie Leonie [*][*][*][*][*][*][*][*][*][*] 30.11.06, 00:05 tacy ludzie jak Pan z pewnością od razu lądują w niebie. co za życie pozazdrościć [*] Odpowiedz Link Zgłoś
kubson ['] ['] ['] ['] z poznania 30.11.06, 00:06 :(. jeden z moich ulubionych aktorów Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Wspaniały łodzianin... 30.11.06, 00:08 50 lat żył w Łodzi, w której, jak mówił, się zakochał. Mieszkał na Bałutach w wieżowcu na ul. Boya-Żeleńskiego 2. -- Odpłyń Łodzią z EL-042 Odpowiedz Link Zgłoś
aska2751 Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 30.11.06, 00:12 szkoda Pana Leona :( to byl aktor jakich coraz mniej na polskiej scenie Odpowiedz Link Zgłoś
legato11 Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 30.11.06, 01:12 ...A PAMIĘTACIE Supersierżanta z "Miodowych lat"? zawsze go strzykało "po masełku" :) Świetny aktor...cóz..W pamięci na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
tortor5 Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 30.11.06, 01:23 Każdego z nas to czeka niestety. Na szczęście, po Nim zostało 400 filmów! Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 30.11.06, 05:01 Tu zapalam swieczki dla Pana Leona: [*] Bardzo smutno kiedy odchodza nasi przyjaciele. To tak jakby konczyl sie nasz czas rowniez... Odpowiedz Link Zgłoś
czbasia Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 30.11.06, 08:13 niechaj św. Piotr przyjmie Pana z otwartymi ramionami - tak jak ja przyjmowałam Pana z każdego filmu - był Pan cholernie dobry - w teatrach też - żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
mariola9915 Leon Niemczyk. Życie jak film 30.11.06, 08:17 niech ci ziemia lekka bedzie! bardzo smutne jest to ,ze juz Pana wiecej nie zobaczymy na ekranie. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_batura Re: Leon Niemczyk. Życie jak film 30.11.06, 08:28 Żegnaj, Mistrzu! Będziemy zawsze pamiętać o Tobie i Twojej nieposkromionej, barwnej indywidualności, która aż z Ciebie kipiała i w życiu, i na ekranie. Odpowiedz Link Zgłoś